Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρωτο ταξιδι. πότε?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Πολλές φίλες μου ήρθαν από το νησί να γεννήσουν στην Αθήνα. Μόλις βγήκαν από το μαιευτήριο, έβαλαν το μωράκι στο αεροπλάνο και έφυγαν. Συμβουλέψου τον παιδίατρο και τις .... δυνάμεις σου!

Ναι και εγώ ξέρω πολλές κοπέλες που ήρθαν με νεογέννητα στην Αθηνά από τα νησιά με αεροπλάνα και πλοία.

Εγώ τον γιο μου τον έβαλα πρώτη φορά σε αεροπλάνο όταν ήταν 4 μηνών, ήρθαμε από Γερμανία στην Ελλάδα.

κι εμεις 3-4 μηνων πηραμε και αεροπλανα και πλοια μεχρι και τρενα...και μεγαλο ταξιδι με το αυτοκινητο...αθηνα θεσσαλονικη

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

ουτε δυο μηνων δεν ηταν οτριτος οταν μπηκε σ αεροπλανο και τωρα κανονιζω ταξιδι με τον τεταρτο οταν θα ειναι 25 ημερων

Αν οι αντοχες σου το επιτρεπουν καλο σας ταξιδι:wink:

4

Περισυ με ειχε απασχολισει πολυ το θεμα. Η παιδιατρος μας επεμενε να εχουν γινει ολα τα εμβολια ή τελως παντων να ειναι οσο το δυνατο μεγαλυτερο και να προσεχουμε τους γυρω γυρω γιατι το αεροπλανο ειναι κλειστος χωρος. Να σημειωσω οτι εδω τα μωρακια γενικως μπορουν να κυκλοφορισουν αμεσως και να ερθουν σε επαφη με κοσμο (υγειη) γιατι στο φορουμ διαβαζω οτι καποια γιατροι στην Ελλαδα προτινουν να αποφευγονται οι κοινωνικες επαφες..

Εδω στην επαρχεια ,για να γενησεις πρεπει πολλες φορες να μεταφερθεις στην Αθηνα η στο ποιο κοντινο μεγαλο νησι.Πως θα επιστρεψεις με το νεο μελος της οικογενειας ξανα πισω?

Εγω γεννησα κ τα 2 μου παιδια στην Αθηνα,[9 ωρες με το πλοιο] κ στην επιστρωφη ειχα το πορτ μπεμπε για να κοιματε, να μην ενοχλειτε το νεογενητο κ ειναι ασφαλες.

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb5m.lilypie.com/wzkxp3.png[/IMG][/URL][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbym.lilypie.com/Y21Rp3.png[/IMG][/URL]

Εγω ειμαι γενικως της αποψης οτι στα παιδακια το εξω κανει καλο..παντα φυσικα υπο τις καταλληλες συνθηκες.Πραγματικα θα προσπαθησω τωρα που θα ερθει το μωρο μας να το βγαζω εξω οσο πιο συχνα μπορω και γενικως αν το παιρνω μαζι μας.

Προχθες ετυχε να ειμαστε με μια παρεα,δυο ζευγαρια που και τα δυο εχουν παιδακια.Και καπως αναφερομενη σε ενα ταξιδι ειπα οτι θα παμε του χρονου ταξιδι μαζι με το νινι μας.Ε πεσανε ολοι να με φανε...οτι και καλα αν δεν παει το παιδι 5 χρονων δεν μπορω να το παω ταξιδι,οτι δεν θα καταλαβει τπτ ,θα κουραστει και οτι θα πρεπει να το αφηνω σε μαμα και να πηγαινω ταξιδι αν θελω.Οσο κι αν προσπαθουσα να τους εξηγησω οτι δεν προκειται αν εμπιστευτω καμια γιαγια να μου κρατησει μονη της το παιδι..μωρο...για να φευγω εγω ταξιδι και οτι προτιμω να το παρω μαζι ακομα κι αν αυτο ειναι πιο κουραστικο για μενα...ε ολοι μου λεγαν ποσο λαθος ειμαι και οτι τα λεω αυτα επειδη δεν ξερω.

Ενταξει φυσικα και το μωρο θελει ξεκουραση και ναι δεν προκειται να καταλαβει ενα ταξιδι οσο και ενα παιδακι 5 χρονων...αλλα δε μπορω να δεχτω και τη λογικη οτι μεχρι 5 χρονων το παιδι δε μπορει να παει πουθενα.

ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας ειναι πολυ ενθαρρυντικες εννοειται οτι θα ρωτησω παιδιατρο πριν κανονισω οποιοδηποτε ταξιδι απλα ηθελα να ξερω τι απαντηση να περιμενω:wink: κι εγω παντως ειμαι της αποψης οτι το εξω με μέτρο παντα κανει καλο στα παιδια. δεν ειναι λυση να τα "προστατευουμε" απ το οτιδηποτε. ακου εκει 5 χρονων...ε οχι δεν το συζηταμε!!! εγω σκεφτομαι για οταν θα ναι 2 με 3 μηνων το μωρακι και οχι για διακοπες σε ξενοδοχειο αλλα σε δικο μας σπιτι.αλλα ολα εξαρτιωνται και απο το παιδι βεβαια σε τι κατασταση ειναι κτλ. πανω απ ολα τα παιδακια μας. αν δω και δυσκολευομαστε με το εξω δε θα το ταλαιπωρησω. :)

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

θελω να ρωτησω επειδη θα κανω μεγαλο ταξιδι 6ωρων υπαρχει προβλημα για το 40 ημερων μωρο μου που θα ειναι τοση ωρα στο καθισματακι.μου εχουν πει οτι αυτα τα καθισματακια ειναι για παιδια 4-5 μηνων για τοσο μεγαλο ταξιδι και οτι το νεογεννητο δεν κανει να ειναι τοσες ωρες στο καθισματακι.πειτε μου την γνωμη σας

• Like 1
xEOjp3.png l45fp3.png

Δεν είναι ανάγκη να κάνει το ταξίδι στο καθισματάκι. Τα port bebe έχουν ειδικές ζώνες και εξωτερικές (ώστε να σταθεροποιούνται στο αυτοκίνητο) και μέσα (ώστε το παιδάκι να σταθεροποιείται μέσα στο port bebe). Κοστίζει περίπου 20 ευρώ και έχει ISO, είναι πολύ χρήσιμο για τα ταξίδια με το μωρό. Εγώ τους μετακινούσα και τους δύο με αυτό μέχρι 6 μηνών και ήταν πολύ χαρούμενοι. Ρώτα σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα παιδικών. Ακόμα κι αν δεν έχεις port bebe, μπορείς να δανειστείς από κάπου, φαντάζομαι.

Δεν είναι ανάγκη να κάνει το ταξίδι στο καθισματάκι. Τα port bebe έχουν ειδικές ζώνες και εξωτερικές (ώστε να σταθεροποιούνται στο αυτοκίνητο) και μέσα (ώστε το παιδάκι να σταθεροποιείται μέσα στο port bebe). Κοστίζει περίπου 20 ευρώ και έχει ISO, είναι πολύ χρήσιμο για τα ταξίδια με το μωρό. Εγώ τους μετακινούσα και τους δύο με αυτό μέχρι 6 μηνών και ήταν πολύ χαρούμενοι. Ρώτα σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα παιδικών. Ακόμα κι αν δεν έχεις port bebe, μπορείς να δανειστείς από κάπου, φαντάζομαι.[/QUOte

πορτ μπεμπε δεν εχω γιατι εχω καλαθουνα και το βαζω εκει και κοιμαται.για να βρω να δανειστω απο καπου δυσκολα επειδη δεν εχω καποιον που να εχει μικρα παιδια.απλα ηθελα να ξερω τι γινεται με το καθισματακι.θα ρωτησω και την παιδιατρο.ευχαριστω παντως

xEOjp3.png l45fp3.png

ουτε δυο μηνων δεν ηταν οτριτος οταν μπηκε σ αεροπλανο και τωρα κανονιζω ταξιδι με τον τεταρτο οταν θα ειναι 25 ημερων

Αν οι αντοχες σου το επιτρεπουν καλο σας ταξιδι:wink:

Τελικα το καναμε οταν ηταν 17 ηερων,τον ειχα με τη ζωνη που εδωσαν δεμενο και κοιμοταν οοοολη την ωρα

Στην επιστροφη τον ειχα στο wrap και μου ειπε ο αεροσυνοδος οτι θεωρςει οτι ειναι ασφαλες εκει μεσα και να μην τον βγαλω οπως και εκανα,μονο οταν ξυπνησε καποια στιγμη για να τον θηλασω και τον εβγαλα απο εκει του εβαλα τη ζωνη που μου ειχαν δωσει

4

Προχθες ετυχε να ειμαστε με μια παρεα,δυο ζευγαρια που και τα δυο εχουν παιδακια.Και καπως αναφερομενη σε ενα ταξιδι ειπα οτι θα παμε του χρονου ταξιδι μαζι με το νινι μας.Ε πεσανε ολοι να με φανε...οτι και καλα αν δεν παει το παιδι 5 χρονων δεν μπορω να το παω ταξιδι,οτι δεν θα καταλαβει τπτ ,θα κουραστει και οτι θα πρεπει να το αφηνω σε μαμα και να πηγαινω ταξιδι αν θελω.Οσο κι αν προσπαθουσα να τους εξηγησω οτι δεν προκειται αν εμπιστευτω καμια γιαγια να μου κρατησει μονη της το παιδι..μωρο...για να φευγω εγω ταξιδι και οτι προτιμω να το παρω μαζι ακομα κι αν αυτο ειναι πιο κουραστικο για μενα...ε ολοι μου λεγαν ποσο λαθος ειμαι και οτι τα λεω αυτα επειδη δεν ξερω.

μα αμα ειναι αγοραφοβικοι αυτοι σε σχεση με τα παιδια τους πρεπει να εισαι κι εσυ? και να στο επιβαλουνε κιολας? δε παμε καλα...μην τους ακουτε απλα γελαστε τους και πειτε τους πως εμεις με το παιδι μας τα παμε μια χαρα, ειναι χαρα μας να ταξιδευουμε μαζι! και τους ταπωνεις....:D

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κορίτσια τα έχω πάρει κανονικά! Πέταξα από τη χαρά μου προχθές όταν σκεφτήκαμε με τον άνδρα μου να πάμε το πρώτο μας ταξίδι με αεροπλάνο από τότε που γεννήθηκε το μπεμπάκι μας (Ρώμη με γκρουπ), μαζί με το μωράκι. Ενοιωσα τρισευτυχισμένη.

Και εκεί που ξέραμε ότι τα μωρά δεν πληρώνουν μας είπαν από το πρακτορείο ότι το μωράκι πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ για το αεροπλάνο (εισητ. ενηλίκου περίπου 250 ευρώ), χωρίς βέβαια ούτε κάθισμα να έχει. (θα είναι προφανώς στην αγκαλιά). Η απαράδεκτη εταιρία είναι η Aegean. Εχω θυμώσει πολύ και απορώ σε τι ακριβώς θα ξοδευτεί η εταιρία έτσι ώστε να ζητάει 150 ευρώ!!!!!:evil:

Εχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;

ετσι κανουν, εγω απο ηρακλειο αθηνα πληρωνω για το μωρο 50 ευρω χωρις τους φορους τι να λεμε... στα καραβια δε πληρωνεις τιποτα στα αεροπλανα ειναι δεδομενο.

Μηπως δηλωσες παιδι και οχι βρεφος;;

Εγω το καλοκαιρι πληρωσα 150,ο 6χρονος 130 και το βρεφος 25(στο περιπου σου τα λεω)

Μεχρι 2 ετων πληρωνει μονο φορους ή ασφαλεια,δεν θυμαμαι ακριβως

4

Τα μωρά, μέχρι 2 ετών, μέχρι πρόσφατα που ήξερα πλήρωναν μόνο φόρους αεροδρομίου. Αποκλείεται να είναι 150 ευρώ μόνο οι φόροι. Δεν πιστεύω να κάνει καμιά λαδιά το πρακτορείο. Για το τι χρεώνει πραγματικά η Aegean, μπορείς να μπεις στο ιντερνετ και να κάνεις μια δοκιμή μόνη σου, εισάγοντας στοιχεία. Πολύ πολύ χλωμό να ισχύει αυτό που λες. Και καλό είναι να διορθώσεις και το άλλο σου ποστ, να αφαιρέσεις τους χαρακτηρισμούς, γιατί μπορεί να θεωρηθεί διασπορά ψευδών πληροφοριών και δυσφήμιση.

Για το τι χρεώνει πραγματικά η Aegean, μπορείς να μπεις στο ιντερνετ και να κάνεις μια δοκιμή μόνη σου, εισάγοντας στοιχεία.

αυτο θα προτεινα κ εγω. παντως κι εγω που χω κλεισει εισιτηρια κι εχω δηλωσει βρεφος μου το χρεωνουν 22 ευρω.

• 3 weeks later...

Niki, χαιρομαι πολυ οταν ακουω ανθρωπους σαν κι εσενα, αυτη η συνηθεια πια να παρκαρουν τα παιδια στις γιαγιαδες για να περνανε καλα... Εμεις καναμε το πρωτο μας ταξιδι στις 22 ημερες και απο τοτε δεν εχουμε σταματησει. Κι εμενα μου τη λενε που δεν τ'αφηνω, και ταχα δε θα καταλαβουν τιποτα κτλπ. 1ον. αν τα δικα τους παιδια ειναι χαζα και δεν καταλαβαινουν τιποτα δεν ισχυει το ιδιο και για τα δικα μου. Αν και υποπτευομαι οτι τα παιδακια καταλαβαινουν τα παντα και οι χαζοι ειναι αυτοι που δεν το εχουν παρει χαμπαρι. 2ον. Ειναι υποχρεωση μου να τους προσφερω καινουριες εμπειριες με οποιον τροπο μπορω. 3οντα παιδια μου μου δινουν χαρα και με βοηθαν να δω το ταξιδι μεσα απο αλλα ματια, τα δικα τους. Ενας ολοκληρος κοσμος που δε θα εβλεπα αλλιως. 4ον. ακομα κι αν ολα τα παραπανω δεν ισχυουν, δεν υπαρχει τιποτα που ενα μωρακι/παιδακι εχει περισσοτερη αναγκη απ΄τους γονεις του. Το να μεινει σε οικειο περιβαλλον και "προγραμμα" χωρις να ειναι εκει ο μπαμπας κι η μαμα ειναι...δωρον αδωρο...

Δεν είναι ανάγκη να κάνει το ταξίδι στο καθισματάκι. Τα port bebe έχουν ειδικές ζώνες και εξωτερικές (ώστε να σταθεροποιούνται στο αυτοκίνητο) και μέσα (ώστε το παιδάκι να σταθεροποιείται μέσα στο port bebe). Κοστίζει περίπου 20 ευρώ και έχει ISO, είναι πολύ χρήσιμο για τα ταξίδια με το μωρό. Εγώ τους μετακινούσα και τους δύο με αυτό μέχρι 6 μηνών και ήταν πολύ χαρούμενοι. Ρώτα σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα παιδικών. Ακόμα κι αν δεν έχεις port bebe, μπορείς να δανειστείς από κάπου, φαντάζομαι.

Τα port bebe ειναι ακρως επικυνδινα για χρηση στα αυτοκινητα. Καντε google και θα βρειτε βιντεο που το επαληθευουν. Οι μυες στο λαιμο του παιδιου δεν μπορουν να συγκρατησουν το κεφαλι του που σε μια προσκρουση θα γυρισει βιαιως στο πλαι με αποτελεσμα να αποκολληθει απο τη σπονδυλικη στηλη.

Τα μωρα πρεπει να ειναι σε καθισματακι που "βλεπει" πορς τα πισω για οσο το δυνατον μεγαλυτερο χρονικο διαστημα (στις σκανδιναβικες χωρες τα βαζουν ετσι μεχρι τρια η τεσσερα χρονων). Τα νεογεννητα δεν πρεπει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να ταξιδευουν σε καλαθουνες η αγκαλιες.

θελω να ρωτησω επειδη θα κανω μεγαλο ταξιδι 6ωρων υπαρχει προβλημα για το 40 ημερων μωρο μου που θα ειναι τοση ωρα στο καθισματακι.μου εχουν πει οτι αυτα τα καθισματακια ειναι για παιδια 4-5 μηνων για τοσο μεγαλο ταξιδι και οτι το νεογεννητο δεν κανει να ειναι τοσες ωρες στο καθισματακι.πειτε μου την γνωμη σας

οχι αυτα τα καθισματακια ειναι για μωρα απο νεογεννητα μεχρι οσο παει, οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα, τουλαχιστον ομως 8 η 9 μηνες. Αν μπορεσεις και χρονο ακομα καλυτερα.

Το μωρακι σου θα ειναι μια χαρα, αρκει καθε δυο ωριτσες να κανετε μια σταση, να το βγαζεις για δεκα λεπτακια να τεντωθει και βουρ παλι. Ουτως η αλλως ενα μωρακι τοσο μικρο θα χρειαστει συχνες στασεις για ταισμα και αλλαγμα. Καλο ταξιδι

κι εμείς το πρώτο μας ταξίδι το κάναμε 4 μηνών, 3,5 ώρες και μετά από 20 μέρες άλλο ένα 4 ώρες. είχαμε λίγο μουρμούρα στο δρόμο αλλά λογικό ήταν.φέτος πήγαμε διακοπές στη Φολέγανδρο (8,5 ώρες στο πήγαινε), είχαμε και το καρότσι για να κοιμηθεί, γιατί ταξιδεύαμε βράδυ. βέβαια η μικρή κοιμήθηκε μιάμιση ώρα πρίν φτάσουμε (!!!) λόγω του έντονου φωτισμού στο καράβι και της γενικότερης κίνησης. εντάξει, ήταν λίγο ταλαιπωρία αλλά στην επιστροφή πήραμε καμπίνα (τη χρυσοπληρώσαμε βέβαια) αλλά χαλάλι. ήταν 11ωρο ταξίδι και δεν γινόταν διαφορετικά. και φυσικά δεν το μετανιώσαμε που την πήραμε μαζί μας σε καμία περίπτωση. Και αν είσαι καλά οργανωμένος περνας τέλεια με το παιδάκι σου.Μπορώ να πώ από τις καλύτερες διακοπές που έχω κάνει.Και αφήστε τους συγγενείς να λένε ότι ταλαιπωρούνται τα παιδιά κλπ. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να κάνουν τα παιδάκια διακοπές με τους γονείς τους? Έχουν όλη τους τη ζωή μπροστά για να κάνουν διακοπες μόνα τους....

φετος εχουμε κανει τα απιστευτα ταξιδια.

1. Ηρακλειο-Μυκονος-ηράκλειο ενα απαιδιο ταξιδι 5 ωρων με δελφινι οπου σε αυτο το πλοιο δε μπορεις να κανεις ΤΙΠΟΤΑ!

2.ηρακλειο- αθηνα-ηρακλειο μεσα σε περιπου 24 ωρες ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ και το ενα δρομολογιο νυχτερινο ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΠΙΝΑ με ημερησια δρομολογια (....ασχολιαστο) με ενα 2μισαχρονο να τρεχει και να θελει να κανει διαφορες δραστηριοτητες μεσα στο πλοιο, και ενα 11μηνο που ηταν στις μερες να περπατησει...

3. ηρακλειο - αθηνα - θεσσαλονικη με καραβι + ιχ, και επιστροφη ιδια, μεσα σε 2μισι μερες... και ευτυχως το ενα απο τα 2 δρομολογια καραβιου ηταν βραδυνο με καμπινα!!! ( και η μικρη ξεκινησε τα πολλα της βηματα, 7 συνεχομενα στη θεσσαλονικη...)

Τα 2 τελευταια γινανε μεσα σε 2 εβδομαδες...Φανταζεστε την κατασταση - τρελοκομειο ετσι?????:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Και διαφορα αλλα μικρα με αυτοκινητο εντος κρητης...τι να λεμε τωρα? μετα απο αυτο νομιζω πως μπορω να κανω τα παντα!