Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κουράστηκα

Recommended Posts

Κοριτσάκια κουράστηκα!!!! Από την αρχή είχα καταλάβει ότι δεν έχω το απαιτούμενο «πάθος» με το θηλασμό, δηλ να θέλω να συνεχίσω όσο πάει κλπ. Είχα λοιπόν στο μυαλό μου ότι όταν θα φτάσει 5 μηνών και θα αρχίσει κάποια στιγμή να τρώει σιγά σιγά, να απομακρυνθεί από το θηλασμό (με το σκεπτικό ότι θα είναι χορτάτη και με επιπλέον στοργή θα προσπαθώ να καλύψω το ψυχολογικό κομμάτι όσο γίνεται) και σταδιακά να σταματήσω να τη θηλάζω. Η καλή μου όμως δεν τρώει τίποτα. Δοκιμάζει, έχει φάει κάποιες φορές και βασικά μάλλον την ενδιαφέρει ότι μπορεί να πάρει στο χέρι της και να γλείψει μόνη της. Είναι δε πολύ ορεξάτη, είναι και 9μησι κιλά σχεδόν και θηλάζει το πολύ κάθε 2μησι ώρες (συχνά και λιγότερο). Τα έχω παίξει, ζορίζομαι πολύ και δεν ξέρω πώς να συνεχίσω. Ίσως αν θήλαζα 3-4 φορές τη μέρα να το έβλεπα αλλίως αλλά είμαι όλη τη μέρα σπίτι με τη μικρή και θηλάζω εδώ και μήνες με τους ίδιους ρυθμούς και νιώθω συχνά πλέον ότι θέλω να σταματήσω άμεσα. Για 2 εβδομάδες πήγαινα σε ένα σεμινάριο και μου άρεσε τόσο πολύ ότι για κάποιες ώρες δεν θήλαζα, όταν τελείωσε και έμεινα πάλι σπίτι μου κακοφάνηκε. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη και στενοχωρημένη, πώς να το χειριστώ;;; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στις δικές μου και τις δικές της ανάγκες;;;

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να είσαι εσύ εντάξει με τον εαυτό σου. Όταν είσαι εσύ εντάξει τότε μπορείς με καλύτερη διάθεση να εξυπηρετείς και τις ανάγκες της μπουμπούς σου. Θα πρότεινα να βρεις τρόπους να χαλαρώσεις, μια βόλτα, ένα γυμναστήριο, κάτι που σου αρέσει, κάτι που σε κάνει να μη νιώθεις αποκλειστικά μαμά - τροφός. Όσο για το θηλασμό, θα μπορούσες ίσως να βγάζεις και γάλα με το θήλαστρο και να μην την έχεις συνέχεια στο στήθος. Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα έχεις πολλές ιδέες και σκέψεις από πολλά πιο έμπειρα μέλη του forum. Είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω άνθρωπο να με βοηθήσει άρα ώρες που μπορώ να λείπω είναι όταν είναι εδώ ο άντρας μου αλλά και η μεγάλη μου κόρη, οπότε αν φεύγω αφενός θα αφήνα τον μπαμπά μόνο του με τα θηρία+την κούραση της μέρας αφετέρου δε θα βλέπω τη μεγάλη που έτσι κι αλλιώς μου λείπει και της λείπω :?

Όταν αποφάσισα να σταματήσω σταδιακά να θηλάζω ~5 μηνών, αντικατέστησα 1 γεύμα στην αρχή με ξένο γάλα, για να συνηθίζει στην διαφορετική διαδικασία. Χρειάστηκε βέβαια λίγος χρόνος για να το καταφέρω.

Μετά μπήκαν και οι τροφές, οπότε τα γαλατογεύματα μειώθηκαν. Ευτυχώς ο μικρούλης ήταν καλόφαγος :)

Στους 6 μήνες μου ξαναήρθε και περίοδος και η παραγωγή γάλακτος μειώθηκε δραματικά και δεν χόρταινε, οπότε αρκετά γρήγορα στμάτησαμε το θηλασμό.

Είχα και εγώ κουραστεί.

Είναι κρίμα να πρέπει να καταπιέζεσαι για να θηλάζεις :?

Εγώ θεωρώ ότι αφού πολύ καλά τα κατάφερες μέχρι εδώ και μπράβο σου :D , ίσως έχει έρθει η ώρα να το δεις διαφορετικά. :roll:

Είναι πολύ σημαντικό για το μωρό σου να είσαι ψυχολογικά καλά :wink:

Δεν θα παρότρυνα ποτέ μια μανούλα που επιθυμεί να συνεχίσει να θηλάζει να σταματήσει, αλλά όπως εγώ κάποια στιγμή κουράστηκα έτσι φαντάζομαι ότι συμβαίνει και σε άλλες και είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνες και ότι δεν χρειάζεται να έχουμε τύψεις :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Μανούλα... σε όλες μας πήρε καιρό να συνηθίσουν τα παιδάκια μας τις στερεες τροφές... έχεις σκεφτεί να κάνεις λίγο υπομονή να μάθει το παιδάκι σου να τρώει οπότε και για σένα ο θηλασμός να είναι πλεον πανεύκολος; Προσωπικά δεν έχω συναντήσει παιδάκι 10 μηνών για παράδειγμα και να θηλάζει ΜΟΝΟ. Όσο κακόφαγο και να είναι... :roll:

Θυμάμαι και την Αγλαϊα που είχε πει, ότι παιδιά που καθυστερούν τις στερεες τροφές και συνεχίζουν με θηλασμό είναι πολλές φορές παιδιά με αλλεργική προδιάθεση. Είναι σα μέθοδος αυτοπροστασίας αυτό που κάνουν δλδ... δε λέω πως το παιδάκι σου ντε και σώνει θα έχει κάποια αλλεργία, αλλά το γεγονός ότι συνεχίζει έτσι... κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς... :?

Θα πρότεινα να κάνεις λιγάκι υπομονή... να δεις πως θα τα πάει με το φαγητάκι της... μπορεί η εισαγωγή ξένου γάλακτος να δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν πηγαίνει τώρα το μυαλό σου και να μην είσαι τελικά τόσο ξεγνοιαστη όσο θα περίμενες...

Αντιλαμβάνομαι πλήρως πώς είναι να έχεις ένα απαιτητικό παιδί (και εμένα έτσι ήταν) όμως όσο κοινότυπο και να ακούγεται τα παιδιά αλλάζουν... ποτέ δεν το περίμενα και εγώ ότι ο μικρός μου κάποια στιγμή θα "ξεκολλούσε" από το στήθος και θα του αρκούσε μόνο το φαγητό του και θηλασμός 3 φορές τη μέρα...

Προσωπική μου άποψη... άσε τα πράγματα να έρθουν φυσικά... δε θα αργήσει αυτό να γίνει... :D

Διαφημίσεις

Για 2 εβδομάδες πήγαινα σε ένα σεμινάριο και μου άρεσε τόσο πολύ ότι για κάποιες ώρες δεν θήλαζα, όταν τελείωσε και έμεινα πάλι σπίτι μου κακοφάνηκε. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη και στενοχωρημένη, πώς να το χειριστώ;;; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στις δικές μου και τις δικές της ανάγκες;;;

Από αυτά που γράφεις φαίνεται να σου λείπουν ώρες που να είσαι μόνη σου μακριά από το μωρό. Νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνεις κάτι γι αυτό (ανεξάρτητα από το πώς θα χειριστείς το θηλασμό). Οι δικές σου ανάγκες είναι πολύ σημαντικές. Αν είσαι ευχαριστημένη θα πάρεις καλύτερες αποφάσεις και για το μωρό σου! :wink:

....Συμφωνώ annastasia από δόντια πώς πάτε; Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα και για ΄σένα όταν βγάζει δόντια να θηλάζει. Εαν πάλι νομίζεις ότι έχεις φτάσει στα όρια είναι δίκη σου απόφαση. Εγώ είχα πάρει τους δρόμους με τα καρότσι και από κοντά το αυτοκίνητο για να πηγαίνουμε για σνακ! αν έχεις την άνεση για κάτι τέτοιο στο συνιστώ..... :roll:

Αααχ κορίτσια!Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Πραγματικά δε ξέρω τί θα κάνω και πώς και πότε :? Πάντως χρόνος χωρίς τη μπέμπα (που θα ήταν ωφέλιμος από πολλές απόψεις) δυστυχώς δε παίζει με τίποτα.Zetta βόλτες άλλο τίποτα, μεγαλώνει παιδί χωρίς βόλτες;Έχουμε οργώσει το Μαρούσι!!Είδωμεν!!!!

....Συμφωνώ annastasia από δόντια πώς πάτε; Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα και για ΄σένα όταν βγάζει δόντια να θηλάζει. Εαν πάλι νομίζεις ότι έχεις φτάσει στα όρια είναι δίκη σου απόφαση. Εγώ είχα πάρει τους δρόμους με τα καρότσι και από κοντά το αυτοκίνητο για να πηγαίνουμε για σνακ! αν έχεις την άνεση για κάτι τέτοιο στο συνιστώ..... :roll:

αγαπητη μανουλα,κι εγω ζω τον ιδιο γολγοθα. ο δικος μου ειναι 5 κ 23 και μολισ σημερα εφαγε λιγη φρουτοκρεμα.αυτο που παρατηρησα στον δικο μου στην φρουτοκρεμα ειναι οτι την τρωει πολυ ρευστη, σαν να την ρουφαει με το κουταλι.δοκιμασε το. ισως βοηθησει.

κι οπως ειπε και η ζετα βολτουλες.δεν χρειαζεται πολυ το αυτοκινητο.

πχ εγω με τον δικο μου παω βολτα στα μαγαζια, και κανω σταση για φαγητο σε μεγαλα καταστηματα.πχ ζαρα μαρκσ σπενσερ απλα μπαινω στο δοκιμαστηριο με το μπουμπουκι μου και τρωμε, δεν μας παιρνει κανεις χαμπαρι.και στο mothercare. υπαρχει ειδικος χωρος .παντως ασ κανουμε λιγη υπομονη,η αληθεια ειναι οτι αν ξεκινησει για τα καλα τα γευματακια του ο θηλασμος θα ειναι 2-3 την ημερα. υπομονη και καλη συνεχεια

η αληθεια ειναι οτι αν ξεκινησει για τα καλα τα γευματακια του ο θηλασμος θα ειναι 2-3 την ημερα. υπομονη και καλη συνεχεια

Τα περισσότερα μωρά όταν ξεκινούν τις στερεές τροφές εξακολουθούν να πίνουν σχεδόν το ίδιο πολύ γάλα όπως και πριν που θήλαζαν αποκλειστικά. Οι στερεές τροφές συμπληρώνουν τα γεύματα του θηλασμού και δεν τα αντικαθιστούν (complementary foods...). Μερικά παιδιά αντικαθιστούν μόνα τους τα γευματα θηλασμού αλλά αυτά είναι λίγα, τα περισσότερα εξακολουθούν να θηλάζουν πολύ τουλάχιστον μέχρι το χρόνο.

Οι περισσότεροι παιδίατροι μη γνωρίζοντας για το θηλασμό, προτείνουν μείωση των γευμάτων όπως και στα μωρά που δεν θηλάζουν.... :?

Διαφημίσεις

ΑΓΛΑϊΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΟΥΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑ ΔΥΩΡΟ- ΤΡΙΩΡΟ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ? :o:?

ΑΓΛΑϊΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΟΥΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑ ΔΥΩΡΟ- ΤΡΙΩΡΟ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ? :o:?

Υπάρχουν πολλά μωρά που δεν θηλάζουν και ξυπνούν τα βράδυα πολύ συχνά είτε για να φάνε είτε για άλλους λόγους...

Δεν είναι απαραίτητο να ξυπνάει αλλά αν δεν θηλάζει αρκετά την ημέρα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ξυπνάει!

Εύχομαι να κοιμάται πολύ αν και ακόμη και τα μωρά που κοιμούνται πολύ δεν ξέρεις ποτέ αν θα συνεχίσουν έτσι!

Σημασία έχει να μην περιορίσεις εσύ τους θηλασμούς αλλά να αφήσεις το μωρό να το κάνει όποτε νιώθει έτοιμο! :)

Τα περισσότερα μωρά όταν ξεκινούν τις στερεές τροφές εξακολουθούν να πίνουν σχεδόν το ίδιο πολύ γάλα όπως και πριν που θήλαζαν αποκλειστικά. Οι στερεές τροφές συμπληρώνουν τα γεύματα του θηλασμού και δεν τα αντικαθιστούν (complementary foods...). Μερικά παιδιά αντικαθιστούν μόνα τους τα γευματα θηλασμού αλλά αυτά είναι λίγα, τα περισσότερα εξακολουθούν να θηλάζουν πολύ τουλάχιστον μέχρι το χρόνο.

Από προσωπική εμπειρία, διαπιστώνω πως αυτό ισχύει (τουλάχιστον σε εμάς) . Ο μικρός παρόλο που τρώει φρουτόκρεμα, κρεατοχορτόσουπα και απογευματινό γεύμα( τραχανά, γιαουρτάκι ή δημητριακά) κάνει και 3-4 θηλασμούς την ημέρα και 2-3 τη νύχτα. Όμως την ημέρα δεν είναι καθόλου κουραστικά! Το αντίθετο! Είναι μια στιγμή που χαλαρώνουμε και οι δύο, διασκεδάζουμε ή κάνουμε διάλειμμα!!!( ο μικρός από το παιχνίδι κι εγώ από τις δουλειές...) Αλλά τα νυχτερινά εγερτήρια είναι κάτι που δεν το αντέχω, απλά το έχω συνηθίσει...

Αλλά τα νυχτερινά εγερτήρια είναι κάτι που δεν το αντέχω, απλά το έχω συνηθίσει...

Καμία δεν το αντέχει απλά βλέπω ότι δεν είμαι μόνη σε αυτόν τον αγώνα....

Και εμένα θηλάζει 2 και 3 φορές τη νύχτα....

Κάποια στιγμή θα σταματήσει που θα πάει.... :shock:

WLn5p2.png

Εμάς πάλι (ίσως να έιμαστε και η εξαίρεση στον κανόνα;;;;) με το που συνήθισε ο καλός σου το φαγητάκι αραίωσε και τις επισκέψεις του στο στήθος... αυτό συνέβη γύρω στον 8ο μήνα... :?

Καλά τους νυχτερινούς θηλασμούς από μόνος του, τους είχε κόψει πολύ νωρίτερα... (φαίνεται είχε πάθει Overdose θηλασμού τους πρώτους 6 μήνες και με άφησε μετά γρήγορα να ξεκουραστώ.... :lol: )

Μοιραία ήρθε και ο αποθηλασμός γύρω στον 10ο μήνα...

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να σας δώσω συμβουλή γιατί εμάς, όταν άρχισε στέρεη τροφή είχε ήδη ρυθμιστεί στα 5 γεύματα μέσα στη μέρα με θηλασμό (με το θήλαστρο δεν τα κατάφερα ποτέ), οπότε απλώς αντικαταστήσαμε τα 3 με φαγητό και μας έμεινε ο θηλασμός πρωί και βράδυ. Δεν ξέρω αν ειναι ο σωστός τρόπος, αλλά έτσι έγινε. Όμως παρεμβαίνω, γιατί θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου στα κορίτσια που θηλάζουν τόσους μήνες ανά δίωρο και τη νύχτα. Τελικά σε εμένα ήταν πολύ εύκολο. Δεν αισθάνομαι λιγότερο υπερήφανη, όμως οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο!

• 2 months later...
η αληθεια ειναι οτι αν ξεκινησει για τα καλα τα γευματακια του ο θηλασμος θα ειναι 2-3 την ημερα. υπομονη και καλη συνεχεια

Οι περισσότεροι παιδίατροι μη γνωρίζοντας για το θηλασμό, προτείνουν μείωση των γευμάτων όπως και στα μωρά που δεν θηλάζουν.... :?

kai emena h paidiatrod mou eipe pws tha thilazw treis fores th mera

mprits

egw thilazw olh mera kai duo fores th nyxta

kai katholou de me peirazei

oso gia ta geumata ligo froutokrema kai ligo ruzaleuro

alla to meme den to kovoume :wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

• 2 χρόνια μετά...

μαμαδες γεια σας

ο μπεμπης μου ειναι 8,5 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα γιατι ειναι αλλεργικος. θελω να αποθηλασω και εχω δοκιμασει ολα τα υποαλλεργικα γαλατα αλλα δεν δεχεται τιποτα. εχω κανει ακομα και συνδυασμους με υποαλλεργικες κρεμες μηπως αλλαξει η γευση και του αρεσει αλλα τιποτα.

στη αρχη με ειχε κουρασει ο θηλασμος αλλα τωρα πια το εχω συνηθισει τοσο πολυ που οταν σταματησει θα μου λυψει. το προβλημα ειναι οτι πρεπει να γυρισω στην δουλεια σε ενα μηνα απο τωρα. τι θα τρωει?

δεν εχω βοηθεια θα κανουμε βαρδιες με τον συζηγο μου. τι θα του δινει οταν θα λειπω εγω? δεν παιρνει ουτε καν πιπιλα.

πιστευα οτι οταν θα μπεναμε στις τροφες θα μειωνε το γαλα. αλλα οχι περνει την ιδια ποσοτητα ακομα και το βραδυ.

θηλαστρο εχω ενοικιασει επαγγελματικο της medela αλλα εκτος οτι δεν βγαζω ποσοτητα ο μπεμπης δεν το πινει οταν περασει ωρα γιατι δεν του αρεσει, μαλλον οξυδονεται.

γενικα ειναι ενα κακοφαγο παιδακι. το μεσημεριανο κανουμε να το φαμε πανω απο 1 ωρα, φρουτα δεν τρωει καθολου και τις υποαλλεργικες κρεμες δεν τις συμπαθει ιδιαιτερα. για απογευμα του δινω λιγο απο το μεσημεριανο φαγητο και προσπαθω να του φτιαχνω αλλο καθε μερα για να μην βαριεται. οσο για το πρωι ειμαστε μονο με γαλα και λιγο ψωμακι στο χερι.

διαβασα πιο πανω για δημητριακα λετε να τα δοκιμασω απο πια ηλικια ξεκινουν? εχετε να μου πρωτεινετε καποια μαρκα?

διαβασα ακομα οτι οταν ξαναερθει η περιοδος ελλατωνεται το γαλα. και εμενα εχει εμφανιστει. αλλα μου εχουν πει οτι μονο εκεινε τις μερες ελλατωνεται το γαλα μετα παλι ειναι κανονικη η ροη ειναι αληθεια?

μαμαδες βοηθεια εχετε καποια συμβουλη να μου δωσετε. τι θα κανω με τον μπεμπη μου?

μαμαδες γεια σας

ο μπεμπης μου ειναι 8,5 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα γιατι ειναι αλλεργικος. θελω να αποθηλασω και εχω δοκιμασει ολα τα υποαλλεργικα γαλατα αλλα δεν δεχεται τιποτα. εχω κανει ακομα και συνδυασμους με υποαλλεργικες κρεμες μηπως αλλαξει η γευση και του αρεσει αλλα τιποτα.

στη αρχη με ειχε κουρασει ο θηλασμος αλλα τωρα πια το εχω συνηθισει τοσο πολυ που οταν σταματησει θα μου λυψει. το προβλημα ειναι οτι πρεπει να γυρισω στην δουλεια σε ενα μηνα απο τωρα. τι θα τρωει?

δεν εχω βοηθεια θα κανουμε βαρδιες με τον συζηγο μου. τι θα του δινει οταν θα λειπω εγω? δεν παιρνει ουτε καν πιπιλα.

πιστευα οτι οταν θα μπεναμε στις τροφες θα μειωνε το γαλα. αλλα οχι περνει την ιδια ποσοτητα ακομα και το βραδυ.

θηλαστρο εχω ενοικιασει επαγγελματικο της medela αλλα εκτος οτι δεν βγαζω ποσοτητα ο μπεμπης δεν το πινει οταν περασει ωρα γιατι δεν του αρεσει, μαλλον οξυδονεται.

γενικα ειναι ενα κακοφαγο παιδακι. το μεσημεριανο κανουμε να το φαμε πανω απο 1 ωρα, φρουτα δεν τρωει καθολου και τις υποαλλεργικες κρεμες δεν τις συμπαθει ιδιαιτερα. για απογευμα του δινω λιγο απο το μεσημεριανο φαγητο και προσπαθω να του φτιαχνω αλλο καθε μερα για να μην βαριεται. οσο για το πρωι ειμαστε μονο με γαλα και λιγο ψωμακι στο χερι.

διαβασα πιο πανω για δημητριακα λετε να τα δοκιμασω απο πια ηλικια ξεκινουν? εχετε να μου πρωτεινετε καποια μαρκα?

διαβασα ακομα οτι οταν ξαναερθει η περιοδος ελλατωνεται το γαλα. και εμενα εχει εμφανιστει. αλλα μου εχουν πει οτι μονο εκεινε τις μερες ελλατωνεται το γαλα μετα παλι ειναι κανονικη η ροη ειναι αληθεια?

μαμαδες βοηθεια εχετε καποια συμβουλη να μου δωσετε. τι θα κανω με τον μπεμπη μου?

Στο θέμα "Επιστροφή στη δουλειά" θα βρεις πολλές εμπειρίες από μαμάδες. Προς το παρόν να πω συνοπτικά ότι αφού το μωρό σου τρώει δυο γεύματα (και αν δεις άλλα τόπικ, σε αυτή την ηλικία δεν θεωρείται καθόλου κακόφαγο, αν τρώει δυο γεύματα!), μπορεί αυτά να τα τρώει όταν λείπεις και να θηλάζει όταν είστε μαζί. Και βέβαια, ότι τα πράγματα συχνά αλλάζουν μετά τον πρώτο καιρό της προσαρμογής. Με την έννοια ότι μπορεί στην αρχή να φανεί δύσκολο αλλά με επιμονή και υπομονή το μωρό θα συνηθίσει στη νέα κατάσταση. Το κυριότερο θέμα είναι ο αποχωρισμός από τη μαμά και όχι η σίτιση αυτή καθ'αυτή. Αυτό το λέω, γιατί οι τρίτοι που θα φροντίζουν το μωρό θα είχαν να αντιμετωπίσουν τα ίδια θέματα, ακόμη κι αν δεν θήλαζες. Θα πρέπει να επιστρατεύσουν ακριβώς τα ίδια κόλπα και τις ίδιες τεχνικές με τα παιδάκια που δεν θηλάζουν.

Αν ξεκίνησες πρόσφατα τις αντλήσεις, θα πρέπει να κάνεις συστηματική προσπάθεια για λίγες εβδομάδες, ώστε να δεις αποτέλεσμα. Αν το μωρό τρώει τα δυο γεύματα και θηλάζεις αμέσως πριν φύγεις και μόλις γυρίσεις, ίσως να μην χρειαστεί καν να αντλείς. Σημαντικό είναι το μπουκάλι να μην το δίνεις εσύ αλλά κάποιος άλλος και μάλιστα, να φεύγεις από το σπίτι, γιατί το μωρό νιώθει την παρουσία σου και λογικό είναι να αρνείται. Το μεσημεριανό γεύμα που κάνει πολλή ώρα να το φάει, ίσως το φάει καλύτερα αν το σπάσετε σε περισσότερα μικρά γεύματα (και μήπως του κόβει την όρεξη το ψωμί που κρατάει στο χέρι;). Εφόσον πιστεύεις ότι θα δυσκολευτείτε, καλό είναι να αρχίσεις πρόβες απουσίας, ώστε να μπορείς να επανέλθεις άμεσα, αν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Για τα δημητριακά προσωπικά δεν συμφωνώ, θεωρώ ότι είναι υποδεέστερα σε σχέση με άλλες τροφές (τα λαχανικά και τα φρούτα δηλαδή) και εφόσον έχετε και θέμα αλλεργίας ίσως πρέπει να τα αποφύγεις περισσότερο. Προτάσεις για διατροφή θα βρεις στα σχετικά υπομνήματα.

Για την περίοδο μπορεί να ισχύει αυτό που γράφεις αλλά πολλές μαμάδες δεν βλέπουν διαφορά ή απλά θηλάζουν περισσότερες φορές εκείνες τις μέρες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

διαβασα πολυ προσεχτικα οσα γραφεις.

σιγουρα με προβληματιζει η απουσια μου απο το σπιτι απλα δεν το ανεφερα. αν με ρωτησεις ουτε εγω θελω να αποχωριστω τον μπεμπη. θελω να ειναι κολλημενος συνεχεια επανω μου. συναισθημα που προσπαθω να μην αφησω να με κυριευση πραγμα δυσκολο.

το θεμα ειναι οτι ο μπεμπης για να κοιμηθει μεσημερι βραδυ θελει να πιει γαλα. ή απλα πιπιλα με λιγα λογια στηθος, επειτα απο καθε γευμα. πως θα συνηθισει να μην το εχει?

το φαγητο καλυπτει μεσημερι απογευμα το πρωι τι θα του δινω? αφου τωρα τρεφεται αποκλειστεικα με γαλα. το ωραριο μου ειναι κυλιομενο.

οσον αφορα τις ανλησεις πεσ οτι καταφερνω να βγαλω πιο πολυ γαλα. πως θα το πιει ειναι το θεμα που δεν του αρεσει του κυριου αν δεν ειναι κατευθειαν απο την πηγη?

την συμβουλη σου να σπασουμε το μεσημεριανο λεω να την ακολουθησω, μου αρεσε σαν ιδεα. σε ποσα γευματα προτεινεις?

διαβασα πολυ προσεχτικα οσα γραφεις.

σιγουρα με προβληματιζει η απουσια μου απο το σπιτι απλα δεν το ανεφερα. αν με ρωτησεις ουτε εγω θελω να αποχωριστω τον μπεμπη. θελω να ειναι κολλημενος συνεχεια επανω μου. συναισθημα που προσπαθω να μην αφησω να με κυριευση πραγμα δυσκολο.

το θεμα ειναι οτι ο μπεμπης για να κοιμηθει μεσημερι βραδυ θελει να πιει γαλα. ή απλα πιπιλα με λιγα λογια στηθος, επειτα απο καθε γευμα. πως θα συνηθισει να μην το εχει?

Θα τον πηγαίνουν βόλτα, θα τον κουνάνε, θα του τραγουδάνε, ό,τι πιάσει...

το φαγητο καλυπτει μεσημερι απογευμα το πρωι τι θα του δινω? αφου τωρα τρεφεται αποκλειστεικα με γαλα. το ωραριο μου ειναι κυλιομενο.

Θα του δίνουν τις στερεές όταν λείπεις και όποτε είσαι μαζί, θα θηλάζεις.

οσον αφορα τις ανλησεις πεσ οτι καταφερνω να βγαλω πιο πολυ γαλα. πως θα το πιει ειναι το θεμα που δεν του αρεσει του κυριου αν δεν ειναι κατευθειαν απο την πηγη?

Μπορείς να επιμείνεις περισσότερο σε συνδυασμό με τις πρόβες απουσίας χρησιμοποιώντας και εναλλακτικούς στο μπουκάλι τρόπους, πχ κουταλάκι, ποτηράκι κτλ. Αν δεν ανταποκριθεί, τότε θα τρώει μόνο τις στερεές όταν λείπεις. Άλλα μωρά που δεν τρώνε ακόμη στερεές μπορεί ακόμη και να μην τρώνε καθόλου από το μπουκάλι και περιμένουν τη μαμά να γυρίσει.

την συμβουλη σου να σπασουμε το μεσημεριανο λεω να την ακολουθησω, μου αρεσε σαν ιδεα. σε ποσα γευματα προτεινεις?

Ξεκίνα σπάζοντας στα δυο και δες πώς θα πάει ...

Είναι όντως δύσκολα στην αρχή όταν ξαναρχίζεις τη δουλειά, αλλά με έναν καλό προγραμματισμό θα τα καταφέρετε. Και εμένα η μικρή μου είναι αλλεργική και θηλάζουμε ακόμη ενώ δουλεύω κανονικά. Από τη δική μου εμπειρία έχω να σου προτείνω τα εξής:

Να την θηλάζεις το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά (Εγώ φεύγω στις 7.30 και τη θηλάζω στις 6.30 και την ξαναβάζω για ύπνο)

Όταν λείπω της δίνει η γιαγιά το φρούτο κατά τις 10.30-11.00 (ότν ξυπνήσει) και μεσημεριανό στις 13.00-13.30.

Μερικές φορές ενδιάμεσα τρώει αβγό αλλά αυτό έγινε μετά τους 16 μήνες γιατί τότε πρωτοφάγαμε αβγό.( Αν δεις ότι αργείς περισσότερο σπάσε το μεσημεριανό στα δύο: ένα στη μία και ένα στις τρεις πχ.)

Επιστρέφω το μεσημέρι τη θηλάζω και την βάζω για ύπνο.

Το απόγευμα ξυπνάει θηλάζει απαραιτήτως μετά από δική της "επιτακτική κλήση" και στη συνέχεια, όταν ήταν μικρότερη, της έδινα βιολογική κρέμα της HOLLE (χωρίς γάλα - ζάχαρη) Τώρα μπορεί να φάει ή κρεμα (για δική μου ευκολία) ή άλλα πράγματα, όπως ξανά από το μεσημεριανό φαγητό (διότι εσχάτως μας βγήκε φαγανούτσικη)

Οταν ήταν 8-9 μηνών μόνο το γάλα της μαμάς την ενθουσίαζε. Θήλαζε όποτε ήμουν στο σπίτι λες και ήθελε να καλύψει το κενό των πρωινών ωρων που ήμουν στη δουλειά. ¨Οταν όμως ήταν με τη γιαγιά ποτέ δεν γκρίνιαζε. Ήξερε ότι η γιαγιά δίνει φρούτο και φαγητό και η μαμά γάλα.

Θα βρείτε τους δικούς σας ρυθμούς. Μπορεί όταν λείπεις να χρειαστεί να δίνει κάποιος άλλος και αντλημένο γάλα. Εγώ δεν το έκανα διότι η μικρή μου δεν το ήθελε. Θήλαζε πιο πυκνά την υπόλοιπη μέρα (και 8 φορές σύνολο) και καλυπτόταν. Μερικές φορές μπορεί να ήταν κουραστικό αλλά ο θηλασμός είναι η μοναδική (κατά τη γνώμη μου ) λύση για αλλεργικά (ή μη ) μωρά.

Τα μωρά προσαρμόζονται πιο εύκολα από τους μεγάλους...

Τώρα απορώ γιατί αγχωνόμουν.

.pngy3DLp3.png

amaretto ευχαριστω πολυ που μου απαντησες τις ερωτησεις μου μια μια. σιγουρα με ηρεμησε λιγουλακι. τα υπολοιπα θα τα δουμε στην πραξη.:)

40+mamα σιγουρα οι εμπειριες απο μαμαδες βοηθουν. ευχομαι και εγω καποια στιγμη να ερθω εκει που ησουν και να σκεφτομαι γιατι αγχωνομουν?

40+mamα σιγουρα οι εμπειριες απο μαμαδες βοηθουν. ευχομαι και εγω καποια στιγμη να ερθω εκει που ησουν και να σκεφτομαι γιατι αγχωνομουν?

θα έρθεις. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...