Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ταρίφα των παπάδων

maria k

Recommended Posts

Έχετε μάθει η εκκλησία, που θα τελεστεί το μυστήριο,πόσα θέλει από τον κουμπάρο;Αν γνωρίζετε ας πούμε τις εκκλησίες και το ποσό.Η Παναγίτσα (ή Κοίμηση της Θεοτόκου) στο Χαιδάρι ζήτησε-όταν πήγα να κλείσω την εκκλησία 200 ΕΥΡΩ με απόδειξη.[/u]

url=http://www.xarakas.gr]line_test_beg_39_time_1181880000_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif[/url]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 232
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχετε μάθει η εκκλησία, που θα τελεστεί το μυστήριο,πόσα θέλει από τον κουμπάρο;Αν γνωρίζετε ας πούμε τις εκκλησίες και το ποσό.Η Παναγίτσα (ή Κοίμηση της Θεοτόκου) στο Χαιδάρι ζήτησε-όταν πήγα να κλείσω την εκκλησία 200 ΕΥΡΩ με απόδειξη.[/u]

:shock::shock::shock::shock::shock:

τι λες τώρα???

Για τον Αγ Φίλιππο δε μας ζήτησαν κάτι... δεν είπαν κάτι δλδ...

Λες να περιμένουν να πας εσύ από εκεί? :lol:

η απόδειξη είναι μούφα, μη σε μπλοφάρει. Κανονικά και επίσημα, δεν υπάρχει ταρίφα, ο καθένας ζητάει όσα του λείπουν. Είναι ανάλογα την εκκλησία και το πόσο ζήτηση έχει, πώς ξύπνησε ο πάτερ το πρωί κλπ ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν πρέπει να πληρώσεις κάτι... Εμάς, πήραν από τη νονά (150ε) και ζήτησαν και από τον άντρα μου :shock: ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ :twisted:

Που να δείτε στην Μονή Πεντέλης που όταν πήρα να ρωτήσω για ημερομηνίες και τους ρώτησα τί δικαιολογητικά χρειάζονται μου είπαν την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού και 60€.Και όταν τους ρώτησα τί είναι τα 60€ μου είπαν ότι είναι η δωρεά που κάνουν οι γονείς προς την Μονή.Και να σκεφτείτε ότι την βάφτιση θα την κάνει ο πεθερός μου καθότι παπάς και το μόνο που θα κάνουν αυτοί είναι να μας διαθέσουν την εκκλησία.Και ύστερα διαμαρτύρονται που ο κόσμος κάνει πολιτικούς και συμβόλαια συμβίωσης όταν αυτοί έχουν ξεφύγει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εμάς πάντως μας έιπε να δώσουμε όσα θέλουμε (η νονά δηλαδή) και του έδωσε 50 Ε.. Δεν ζήτησε άλλα... Και πολλά ήταν εδώ που τα λέμε, κανονικά τίποτα δεν έπρεπε να παίρνουν...

Μία φίλη μου βάφτισε πέρισυ τον Σεπτέμβριο στον Αγιο Γεώργιο στο Καβούρι, η ταρίφα ήταν 150 ευρώ. Αφού τα έδωσε μετά το μυστήριο, πάει και ο επίτροπος και της ζητάει και εκείνος λεφτά!!!!! Η νονά φυσικά αρνήθηκε γιατί του είπε εγώ με τον παπά είχα συμφωνήσει κάτι συγκεκριμένο. Και τι λέτε να έκανε ο αθεόφοβος? Πήγε στον πατέρα, την ώρα που βγάζανε φωτογραφίες και μπροστά σε άλλους του λέει "Θα δώσετε κάτι και σε εμάς? Καλή υγεία να έχει το παιδάκι σας!"

Τί να κάνει ο άνθρωπος, ντράπηκε και του έδωσε άλλα 50 ευρώ!

Αλλά εκείνη την ώρα πρέπει να μπορείς βγάλεις την ντροπή από πάνω σου και να τον ξε..... σεις.....

Σκέφτεσαι όμως και την γλωσοφαγιά τους!!!! Γιατί φαντάσου τι θα σούρνουν μετά από πίσω σου!!!!! Αλήτες παιδί μου, Αλήτες!!!!

7adb2868d6.png

Αληθεια αυτα γινονται και στην επαρχια? Ζητανε πολλα λεφτα οι παπαδες?

Εμεις που παντρευτηκαμε στην Συρο, δεν εκανε καν κουβεντα ο παπας για λεφτα....του αφησε βεβαια ενα λογικο ποσο η κουμπαρα (αφηνεις κατι και για τον ψαλτη και την γυναικα που θα καθαρισει τον ναο, λογικο θεωρω ειδικα απο την στιγμη που παντρευτηκαμε σε ξωκλησι και οχι στην εκκλησια της ενοριας)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ωχ artemis εκεί λέμε να τον βαφτίσουμε και εμείς και να κάνουμε και το θρησκευτικό γάμο μαζί. Λες να έχουμε κάνα επεισόδιο? Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο? έχω ακούσει ότι έχει χώρο για να κάνεις catering έξω απο την εκκλησία, ισχύει?

Theano μου, όντως έχει έναν πολύ όμορφο χώρο έξω και πολλά πευκά, αλλά για catering δεν γνωρίζω αν αφήνουν! είναι λίγο αυστηροί. Να φανταστείς στην νονά έδωσε και μια σελίδα με πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξουν, όπως ότι το φουστανάκι της μικρής θα έπρεπε να είναι μόνο λευκό και κανένα άλλο χρώμα, να μην μπει στολισμός στην κολυμπήθρα, η νονά να είναι ευπρεπώς ντυμένη, χωρίς εξώπλατα κ.λ.π.

Ρώτησέ το καλύτερα!!!!

7adb2868d6.png

Διαφημίσεις

Εγώ βάφτισα στον Αγ.Χαράλαμπο στη Καστέλα το 2000 και όταν πήγα στον παπά να πληρώσω δεν μου ζητησε καθόλου χρήματα γιατί μου είπε ότι είναι καθήκον της εκκλησίας να βαπτίζει τα παιδιά. Αφησα εγώ βέβαια ένα ποσό αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πόσα....

Να σας πω να φρίξετε???

Το 2002 βαφτίσαμε τον γιό μας στην Αγία Σκέπη του Παπάγου. Μετά το μυστήριο πήγαμε με τον άντρα μου να δώσουμε κάτι για την εκκλησία - συγκεκριμένα 50€ - και ο παπάς μας είπε ότι ο "προηγούμενος" του έδωσε 200.000 δρχ. :shock: :shock: :shock: και πως γενικά τόσα δίνουν οι γονείς σ'αυτή την εκκλησία:lol::lol::lol: να πέφτεις στα πατώματα......φαντάσου τι θα λέει στους νονούς :!::!::!:

..........έπρεπε να δείτε πως βούτηξε το 50ευρο να το βάλει στη τσέπη :P

Υ.Γ. Πάλι εκεί θα βαφτίσουμε......τον μπέμπη μας το καλοκαίρι.......ε ρε γέλια που θα κάνουμε πάλι.......έχουμε και 2008........φαντάσου τι θα ζητήσει :lol:

.png.png

Σε γάμο που έγινε στον Πειραιά έτυχε το ζευγάρι να έχει 3 κουμπάρους και ο παπάς πήγε και ζήτησε λεφτά και από τους 3 και μετά από τους γονείς των παιδιών...μην ξέρωντας οτι κάποιος άλλος είχε δώσει φυσικά έδωσαν όλοι τους και ο παπάς μάζεψε 450€. Καταλάβανε τι είχε γίνει αργότερα στο τραπέζι αλλά ήταν ήδη αργά, γι'αυτό φροντίστε να έχετε ήδη κανονίσει πόσα θα δώσετε και να το ξέρουν και κουμπάροι και γονείς. :x

Διαφημίσεις

Να σας πω να φρίξετε???

Το 2002 βαφτίσαμε τον γιό μας στην Αγία Σκέπη του Παπάγου. Μετά το μυστήριο πήγαμε με τον άντρα μου να δώσουμε κάτι για την εκκλησία - συγκεκριμένα 50€ - και ο παπάς μας είπε ότι ο "προηγούμενος" του έδωσε 200.000 δρχ. :shock: :shock: :shock: και πως γενικά τόσα δίνουν οι γονείς σ'αυτή την εκκλησία:lol::lol::lol: να πέφτεις στα πατώματα......φαντάσου τι θα λέει στους νονούς :!::!::!:

..........έπρεπε να δείτε πως βούτηξε το 50ευρο να το βάλει στη τσέπη :P

Υ.Γ. Πάλι εκεί θα βαφτίσουμε......τον μπέμπη μας το καλοκαίρι.......ε ρε γέλια που θα κάνουμε πάλι.......έχουμε και 2008........φαντάσου τι θα ζητήσει :lol:

Δεν του λεγατε να παει στον'' προηγουμενο'' να του δωσει και για σας αφου ηθελε και παραπανω :!::)

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...

ωραία, γίνεται το μυστήριο και ο παπάς έρχεται στους γονείς και ζητά για την εκκλησία. Δεν μπορούμε να του πούμε "πάτερ, δεν έχουμε, εξάλλου ο κουμπάρος σου έδωσε όσα θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να δώσουμε στην εκκλησία"??

Τι μπορεί να μας κάνει? να μας καταραστεί? :lol::lol:

να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...

ωραία, γίνεται το μυστήριο και ο παπάς έρχεται στους γονείς και ζητά για την εκκλησία. Δεν μπορούμε να του πούμε "πάτερ, δεν έχουμε, εξάλλου ο κουμπάρος σου έδωσε όσα θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να δώσουμε στην εκκλησία"??

Τι μπορεί να μας κάνει? να μας καταραστεί? :lol::lol:

φυσικά και μπορείς

απλά σε πιάνει σε στιγμή που δε μπορείς να αντιδράσεις

την ώρα που χαιρετάς παράδειγμα :lol:

άσε που δεν ξέρεις εκείνη την ώρα τι έχει γίνει με τους νονούς, ντρέπεσαι και να ρωτήσεις και όπως λένε και στο χωριό μου... ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! :evil:

απλά πρέπει να είσαι ψηλιασμένος και συνεννοημένος με τους νονούς από πριν για το τι θα κάνετε

α, όλα κι όλα!

εγώ αντιδρώ μια χαρά :lol::lol:

συνεχίζω τη χαιρετούρα και "φωνάζω" στη κουμπάρα:"κουμπαρούλα, έδωσες-δεν έδωσες στον παπούλη?? μάλλον το ξέχασε, γιατί μου ζητάει κι άλλα"!!!

Ε ΜΑ τους χρειάζεται!!!!!!!!!!!!!!!

Το Σεπτεμβριο του 2007 βάφτισα την κόρη μου, τότε για να μην κρίνω λάθος το σύστημα της εκκλησίας λόγω κάποιων μεμονομένων προσώπων ή ομάδων επικοινώνησα με τη Μητρόπολη Αθηνών και ρώτησα σχετικά με το ποσό που πρέπει να δώσει ο νονός. Η απάντηση ηταν ξεκάθαρη και έλεγε ότι δεν υπάρχει ποσό συγκεκριμένο που δίνεται. Το ποσό αυτό δεν ορίζεται από τον εκάστοτε ιερέα. Ο λόγος που δίνεται είναι για τα έξοδα της εκκλησίας (ΔΕΗ, νερό, καθαρισμα ναού κλπ) που δημιουργούνται κατά το μυστηρίο. Αρα ο καθένας όπως αξιολογεί την κατασταση πράττει ...

ΜΑΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

• 1 month later...

Καταρχην, συγνωμη που επαναφερω το θεμα,

αλλα ειμαι πολυ στεναχωρημενη και νευριασμενη

και θελω να τα πω να ...ξεσπασω........ :twisted:

Λοιπον, επειδη εφτασε ο καιρος για την βαφτιση, πηγα προχτες

στην εκκλησια της ενοριας μας, που ειναι ο Εσταυρωμενος στο Αιγαλεω

να παρω χαρτι γιατι η βαφτιση θα γινει σε αλλη εκκλησια!

Καταρχην ο παππας δυσανασχετει γιατι χανει το μυστηριο,

μετα συμπληρωνει πισω απο την ληξιαρχικη πραξη του μωρου

οτι επιτρεπεται να γινει το μυστηριο σε αλλη ενορια και αφου βαλει υπογραφη και σφραγιδα,

ζηταει στην ψυχρα "ενα εικοσαρικακι".....(20 ΕΥΡΩ)

Μενω καγκελο και ρωταω τι εννοει???... "Ειναι λεει που δεν θα κανετε το μυστηριο εδω.."

Μα εχω τηλ. στην Μητροπολη της Νικαιας και μου εχουν πει πως δεν πληρωνω τιποτε!!!!!

Του το λεω, κοντοστεκεται, και για να τελειωνουμε και να μην

βαρυγκομισει(ετοιμος ηταν), ειχα και το μωρο μαζι μου,

λεω να δωσω κατι στο φιλοπτωχο η' για την εκκλησια.......

Και τι μου απανταει βρε κοριτσια???????????????

"Οχι, αυτα τα χρηματα ειναι για μας τους ιερεις, οχι στο φιλοπτωχο!!!!!"

Πεταω στην κυριολεξια στο γραφειο του πεντε ευρω

που κραταγα προχειρα στο χερι μου και φευγω ,

αφου μου ειχε ανεβει το αιμα στο κεφαλι....... :evil::evil:

Αν ειναι δυνατον, στην τσεπη του τα εβαλε, ουτε αποδειξη,

ουτε τιποτε......... και με θρασσος!!!!!!

Ευτυχως δεν ειναι ολοι ετσι, αλλα με κατι τετοια να μην απορουν

αν δεν πατανε οι νεοι στην εκκλησια........!!!!!!!!!!

Εις γνωσην μου εβαλα, τα στοιχεια της εκκλησιας,

ξερω πως την σελιδα μας την διαβαζουν και ιερεις,

μαλιστα εχω σκοπο να τηλ. για παραπονα και στην Μητροπολη επωνυμα

γιατι δεν μπορουν πλεον να μας εκμεταλλευονται ακομη και εκει!!!!!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!

(ΣΟΡΥ , ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.........) :?:

Ε δεν το πιστεύω βρε παιδιά :shock::shock: Μα τέτοιο θράσος;;;

Καλά έκανες Virginia μου και το επανέφερες το θέμα και αναφέρεις και ονομαστικά την εκκλησία και θα το αναφέρεις και στην Μητρόπολη. Η απάθειά μας τους έχει κάνει να αφηνιάσουν εντελώς... Και να σου πω; ούτε αυτά τα 5 ευρώ δεν έπρεπε να του αφήσεις! Αν είναι δυνατόν!!!

Δεν μου κανει εντυπωση. Οταν παντρευτηκα πηγα και πηρα χαρτι απο την ενορια μου γιατι ο γαμος θα γινοταν σε αλλη εκκλησια και θυμαμαι οτι τοτε πληρωσα 5 χιλιαδες!

Ολα αυτα πριν απο 11 χρονια. Αλλα καποτε πρεπει να σταματησει αυτο το πραγμα. Ετσι δεν ειναι?

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Ακούστε και τα δικά μας. Κλείνω καταρχήν στην εκκλησία της ενορίας μας για βάπτιση, :D αλλά μετά ανακαλύπτω πως η συγκεκριμένη εκκλησία κλείνει βάπτιση ανά μισάωρο :shock: (με κανονική εννοείται χρέωση!!). 6 βαπτίσεις σε μια Κυριακή!! :shock::shock::shock: Τα παίρνω κυριολεκτικά και κλείνω σε άλλη εκκλησία, αφού ακυρώνω την πρώτη. Η νέα λοιπόν εκκλησία μου ζητά τη ληξιαρχική πράξη σφραγισμένη από την εκκλησία της ενορίας μου. Δε λέω τίποτα (αν και καμία άλλη εκκλησία δεν μου είχε ζητήσει κάτι τέτοιο) και περνάω από την ενορία μου (η οποία που με ξέρει? αλλά τέλος πάντων). Σημειωτέον ότι όταν έκλεισα αρχικά εκεί δε με ρώτησαν ούτε που μένω, ούτε που ανήκω, ούτε ζήτησαν σφραγισμένη τη ληξιαρχική πράξη!! Τους λέω τι θέλω, και τι μου απαντά ο αθεόφοβος ιερέας? "Φέρε το χαρτί και 50 ευρώ να έχεις μαζί σου" :shock: "Ορίστε!!!??????" :shock::shock::shock: "Μη φοβάσαι, θα πάρεις απόδειξη, πως κάνεις έτσι?" μου λέει. Παίρνω τηλέφωνο στο ναό που θα γίνει τελικά η βάπτιση και καταγγέλλω το γεγονός, λέγοντας πως δεν έχω καμία όρεξη να δώσω αυτά τα χρήματα, και αν είναι να τους πάω σκέτη τη ληξιαρχική πράξη. "Δε γίνεται, μου λέει, αν το μάθουν θα πουν πως τους παίρνουμε την πελατεία!!!" :o:o:o "Μα που θα το μάθουν, που με ξέρουν ποια είμαι, που μένω κλπ.?" ρωτώ γεμάτη απορία. :? "Τι να σου πω μου λέει, δε γίνεται, η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι...ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ!!!" :!::!::!: Φρίκαρα τελείως!! "Δηλαδή, του λέω, έχετε την εντύπωση πως θα κάνω 3000 ευρώ έξοδα και κολλάω στα 50? Άλλο είναι το θέμα, πάτερ!! "Δε γίνεται" μου λέει.

Και εγώ λοιπόν δήλωσα άλλη διεύθυνση, κοντά στην εκκλησία. :wink::wink::wink: Τι θα κάνει? Θα μου ζητήσει απόδειξη ΔΕΗ????? ΜΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! :twisted:

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Βιργινια γιατι χρειαστηκες απαλλακτικο απο την ενορια σου? Σου το ζητησε ο αλλος παπας? Εμεις που παντρευτηκαμε σε νησι δεν μας ζητησε τιποτα ο ανθρωπος και τζαμπα του πηγα απαλλακτικο απο την ενορια το 2002 (το οποιο πληρωσα 20 ευρω αφου ακουσα μπινελικια απο εναν τραγοπαπα επειδη πηγαινα να παντρευτω αλλου :mad: )

Τωρα στην βαφτιση ο ιδιος παπας που μας παντρεψε δεν ζητησε παλι τιποτα ουτε τον ρωτησα.......απορω κιολας που διαβασα για το απαλλακτικο σε κατι σαιτ με οδηγιες..........αυτα ειναι κολπα για να μας τα παιρνουν.........δηλωνετε κι εσεις διευθυνση κοντα στην εκκλησια που θελετε! Ακου εκει τους παιρνουν την πελατεια!!!! Να τα καταγγειλετε σαφως στην μητροπολη!!!! :evil:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...