Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ταρίφα των παπάδων

maria k

Recommended Posts

Κοριτσια θα ηθελα να μου λεγατε τη χαρτια χριαζωντε για τη βαπτηση

εγω μενω σε νησι και θα την κανω αν πρωτα βρω θεση στον ΑΙΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 232
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια θα ηθελα να μου λεγατε τη χαρτια χριαζωντε για τη βαπτηση

εγω μενω σε νησι και θα την κανω αν πρωτα βρω θεση στον ΑΙΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

στην εκκλησια που διαλεξες, ετοιμασου για χοντρη " ταριφα"!!!!!

Και οσο για το μυστηριο, δεν θα καταλαβεις ...ποτε θα αρχισει

και ποτε θα τελειωσει........

οταν παντευτικα πριν 4 χρονια εδωσα 160 ευρω εγω και αλα 160 ευρω ο αδρασ μου γιατι αλαξαμε ενορια και παντευτικαμε αλου

χορια η κουμπαρα που εδωσε 150 οταν μασ παντεψε

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΟΣ!!!

μενω πολυ κοντα στην Πεντελη και η μαμα μου ειχε φαγωθει να παμε εκει..

εχουμε και λεμε:

60 ευρω για να κλεισουμε ημερομηνια

200 ευρω για την εκκλησια

400 ευρω αν θες να προσφερεις φαγητο στον προαυλιο χώρο

μπαλονια και στολισμοι δεν επιτρεπονται, τα ρουχα πρεπει να ειναι περιορισμενα!! και μου εχουν πει (δεν το εχω διασταθρωσει όμως) οτι ζητανε μονο λευκα βαπτιστικα..

ΕΛΕΟΣ!!!! H ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Vickytsoch φαντάζομαι πως αναφέρσεσαι στην Μονή Πεντέλης. Ο χώρος που νοικιάζει για το φαγητό δεν είναι στο προαύλιο χώρο αλλά λίγο πιο πίσω και είναι πραγματικά όμορφος. Στην βάπτιση που είχα πάει είχαν catering και μπορείς να πεις πως τα αξίζει τα λεφτά του (τα 400). Τα 260 είναι υπερβολικά πολλά για μια βάπτιση παρωδία. Και το εννοώ. Όταν πήγα εγώ πέρυσι το μυστήριο κράτησε 5 λεπτά και πολλά λέω!!! :twisted: Η νονά είπε το πιστεύω, ο γλυκός παπούλης με την λευκή γενειάδα πήρε το μωρό και έλεγε τα δικά του... Αν η γιαγιά από την οποία πήρε το όνομα είχε γράψει στην μικρή κανένα χωραφάκι, είπε στην νονά πως αν θέλει η μικρή να την αγαπάει πρέπει να την δωροδοκεί και για καλό δικό της, ο σταυρός πρέπει να είναι ακριβός! Τον οποίο σταυρό τον έδωσε στην μικρή στο χέρι. Και η αποθέωση ήρθε λίγο μετά όταν είπε στη μικρή "και αν θες να είσαι καλό παιδάκι πρέπει να είσαι και ΑΕΚακι" :shock::shock: και βγάζει από το ράσο του ένα έμβλημα-λάβαρο της ΑΕΚ και το δίνει και αυτό στο παιδί. Και δεν είναι τα 5 λεπτά που κράτησε, αλλά πως το παιδάκι δεν πήρε μια ευχούλα... :(

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω. Ήταν η μόνη φορά που πήγα εκεί για βάπτιση. Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτό το πράγμα γίνεται κάθε φορά. Απλώς θα σε συμβούλευα αφού μένεις εκεί κοντά να πας ακάλεστη σε κάποιο μυστήριο να δεις και μόνη σου τι γίνεται.

.png

Την ωρα του μυστηριου εδωσε το λαβαρο της ΑΕΚ???? Δεν ειμαστε καλα...

Εμεις εχουμε κλεισει στον Αγιο Κων/νο Γλυφαδας και δεν μας εχουν πει ποσο παει αλλα εχω ακουσει κατι τρελα για τις γνωστες εκκλησιες που φοβαμαι και να ρωτησω...

zQI8.jpg.png

Διαφημίσεις

Εγώ πέρισυ βάπτισα 2 παιδάκια.

Στην πρώτη βάπτιση στον Πειραιά ο παπάς είχε πει στους γονείς να ενημερώσουν την νονά πως πρέπει να δώσει 150Ε για τον καθαρισμό της εκκλησίας! :shock: 150Ε δια 5Ε την ώρα μια καθαρίστρια χρειάζεται 30 ώρες για να καθαρίσει την εκκλησιά μετά την βάπτιση!!!!!! Μάλλον θα γυαλίζουν και τα ασημικά :D Τα έδωσα και βγαίνοντας μου είπε να φωνάξω και τον μπαμπά του παιδιού. Από αυτόν ζήτησε 50Ε. Και όταν του είπε αφού πλήρωσε η νονά τα λεφτά για τον καθαρισμό του ναού που είχανε συμφωνήσει αυτός απάντησε ότι τα δικά του θα ήταν δωρεά για τον ναό!

Στην δεύτερη βάπτιση στους Θρακομακεδώνες μου ζήτησαν 150Ε και φεύγοντας να φωνάξω τον μπαμπά του παιδιού!! :shock: Ο μπαμπάς όμως έβγαζε φωτογραφίες με την μπουμπού και ο παπάς βγήκε 2 φορές από το γραφείο για να τον φωνάξει. Όταν τελικά πήγε του πήρε και αυτού άλλα τόσα!

.png

Την ωρα του μυστηριου εδωσε το λαβαρο της ΑΕΚ???? Δεν ειμαστε καλα...

Εμεις εχουμε κλεισει στον Αγιο Κων/νο Γλυφαδας και δεν μας εχουν πει ποσο παει αλλα εχω ακουσει κατι τρελα για τις γνωστες εκκλησιες που φοβαμαι και να ρωτησω...

ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ

Ενοεισ τον γνωστο αεκτζη παπα που βγενη στα καναλιαε;;

εχουμε και λεμε:

μπαλονια και στολισμοι δεν επιτρεπονται, τα ρουχα πρεπει να ειναι περιορισμενα!! και μου εχουν πει (δεν το εχω διασταθρωσει όμως) οτι ζητανε μονο λευκα βαπτιστικα..

Vickytsoch φαντάζομαι πως αναφέρσεσαι στην Μονή Πεντέλης. Ο χώρος που νοικιάζει για το φαγητό δεν είναι στο προαύλιο χώρο αλλά λίγο πιο πίσω και είναι πραγματικά όμορφος. Στην βάπτιση που είχα πάει είχαν catering και μπορείς να πεις πως τα αξίζει τα λεφτά του (τα 400). Τα 260 είναι υπερβολικά πολλά για μια βάπτιση παρωδία. Και το εννοώ. Όταν πήγα εγώ πέρυσι το μυστήριο κράτησε 5 λεπτά και πολλά λέω!!! :twisted: Η νονά είπε το πιστεύω, ο γλυκός παπούλης με την λευκή γενειάδα πήρε το μωρό και έλεγε τα δικά του... Αν η γιαγιά από την οποία πήρε το όνομα είχε γράψει στην μικρή κανένα χωραφάκι, είπε στην νονά πως αν θέλει η μικρή να την αγαπάει πρέπει να την δωροδοκεί και για καλό δικό της, ο σταυρός πρέπει να είναι ακριβός! Τον οποίο σταυρό τον έδωσε στην μικρή στο χέρι. Και η αποθέωση ήρθε λίγο μετά όταν είπε στη μικρή "και αν θες να είσαι καλό παιδάκι πρέπει να είσαι και ΑΕΚακι" :shock::shock: και βγάζει από το ράσο του ένα έμβλημα-λάβαρο της ΑΕΚ και το δίνει και αυτό στο παιδί. Και δεν είναι τα 5 λεπτά που κράτησε, αλλά πως το παιδάκι δεν πήρε μια ευχούλα... :(

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω. Ήταν η μόνη φορά που πήγα εκεί για βάπτιση. Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτό το πράγμα γίνεται κάθε φορά. Απλώς θα σε συμβούλευα αφού μένεις εκεί κοντά να πας ακάλεστη σε κάποιο μυστήριο να δεις και μόνη σου τι γίνεται.

Εγινα νονα τον Οκτωβριο του 2007 στη μονή Πεντέλης . Ο πάτερ ηταν νέος σε ηλικία και πολυ καλος ! Στο τελος βεβαια τα ειπε λιγο γρηγορα και τρεχαμε αλλα ειχε αγχωθει και αυτος γιατι ο μικρος Γιαννάκης ....τσιριζε!!!

Μου ειπαν οτι ΑΝ ΘΕΛΩ μπορω να δωσω κατι , εδωσα αν θυμαμαι καλα 150 ευρω , ετσι ειχα ακουσει ειναι η ταριφα στις βαφτισεις στην Αθηνα .

Απο τον κουμπάρο μας δεν ζητησε τιποτε .

Μαλλον εχει πολλους ιερεις και ειναι .... που θα πεσεις :?

VgL7.jpgIgLdp2.png

εχουμε και λεμε:

Εγινα νονα τον Οκτωβριο του 2007 στη μονή Πεντέλης . Ο πάτερ ηταν νέος σε ηλικία και πολυ καλος ! Στο τελος βεβαια τα ειπε λιγο γρηγορα και τρεχαμε αλλα ειχε αγχωθει και αυτος γιατι ο μικρος Γιαννάκης ....τσιριζε!!!

Μου ειπαν οτι ΑΝ ΘΕΛΩ μπορω να δωσω κατι , εδωσα αν θυμαμαι καλα 150 ευρω , ετσι ειχα ακουσει ειναι η ταριφα στις βαφτισεις στην Αθηνα .

Απο τον κουμπάρο μας δεν ζητησε τιποτε .

Μαλλον εχει πολλους ιερεις και ειναι .... που θα πεσεις :?

Δίκιο έχεις. Θα έχει να κάνει με τον παπά. Το μυστήριο που αναφέρομαι εγώ έγινε πέρισυ το καλοκαίρι από τον Αρχιμανδρίτης της μονής.

.png

ΕΓΩ ΒΑΠΤΙΣΑ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΝ ΗΘΗΛΕ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ 50 ΕΥΡΩ. ΥΠΕΡΑΝΩ Ο ΠΑΠΑΣ . ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΛΑ 50. ΕΙΠΑ ΚΙΕΓΩ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΑΝΩ Ο ΠΑΤΕΡ!!!!

Διαφημίσεις

Το 1999 που παντρευτήκαμε έδωσε 50.000 δρχ ο κουμπάρος στην εκκλησία, (Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης) αλλά χαλάλι!! Το μυστήριο κράτησε πάνω από μια ώρα και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα κατανυκτική. Τα λεφτά που κλαίω, ήταν τα 40.000 δρχ που δώσαμε στον παπά της ενορίας του συζύγου μου για να πάρουμε το περίφημο "απαλλακτικό" αφού δεν θέλαμε να να παντρευτούμε στο γιαπί που αυτός αποκαλούσε εκκλησία.

Το 2003 που βαφτίσαμε το γιό μου η βάφτιση έγινε στον Άγιο Χριστόφορο στην Τούμπα. Ο παπάς απάντησε στη σχετική ερώτηση της νονάς "όσα θέλεις δίνεις τέκνον μου, εγώ είμαι υποχρεωμένος να τελέσω το μυστήριο χωρίς να πληρωθώ, τα χρήματα πάνε στην εκκλησία". Του έδωσε 50 ? και είπε και ευχαριστώ, δεν ζήτησε καθόλου χρήματα από εμάς.

Το 2005, βαφτίσαμε σε εκκλησία της Καλαμαριάς ένα κοριτσάκι. Ο παπάς μας πήρε 200? (μας έδωσε απόδειξη για δωρεά) και άλλα 50 ? από τους γονείς. Το "μυστήριο" κράτησε ένα τέταρτο με το ζόρι και μετά μας πέταξε στην κυριολεξία έξω για τη χαιρετούρα, γιατί έπρεπε να ξεκινήσει η επόμενη βάπτιση, με αποτέλεσμα η μικρή την επόμενη μέρα να πάρει αντιβίωση γιατί έπαθε ωτίτιδα!!!

Τώρα μένουμε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το Μάιο θα βαφτίσουμε το μπέμπη μας εδώ και θα επανέλθω για τις λεπτομέρειες.

Πάντως απ' ότι έχω καταλάβει είναι καθαρά θέμα παπά και όχι της εκκλησίας γενικότερα!

Ps Σε ένα γάμο που είχαμε πάει σ' ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο παπάς αφού τελείωσε με το μυστήριο και ευχήθηκε στους νεόνυμφους, ζήτησε από τους καλεσμένους να συμμετέχουν στη λαχειοφόρο αγορά για μια πλεχτή κουβέρτα!!!

Σε μια βάπτιση στον Πειραιά που πήγα πέρισυ ο παπάς όταν μπήκε στον ναό και είδε την κολυμπήθρα στολισμένη έγινε έξαλος! Φώναζε πως αυτά τα πράγματα έχουν απαγορευτεί από την Μητρόπολη και άλλα παρόμοια. Η νονά παρακαλούσε τον παπά να κρατήσουν τον στολισμό. Όσο και να παρακαλούσε όμως την λύση την έδωσε ο νονός βάζοντας ένα 50αρικό στην τσέπη του παπά και μετά ούτε γάτα ούτε ζημεία! :wink:

.png

Ps Σε ένα γάμο που είχαμε πάει σ' ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο παπάς αφού τελείωσε με το μυστήριο και ευχήθηκε στους νεόνυμφους, ζήτησε από τους καλεσμένους να συμμετέχουν στη λαχειοφόρο αγορά για μια πλεχτή κουβέρτα!!!

το χειροτερο που εχω δει σε βαπτιση ηταν στον περαια που ο ενας απο τους παπαδες της εκκλησιας ειχε πάρει ενα τραπεζακι και μια καρεκλα και ειχε κατσει πριν τις μπομπονιερες και οποιος αντρας περνουσε απο μπροστα του φωναζε : "εσεις κυριε... δωσατε κατι για την εκκλησια????" νομιζω οτι αν ημουν εγω η μαμα θα του ζητουσα να φυγει απο εκει!!

ελεημοσυνες....

Τα χρηματα τα δινετε μετα το μυστηριο της βαπτισης;;;;

Οχι διστιχος!!!

ο παπας στα περνη πρωτα και μετα σου κανει τη βαπτηση

Διαφημίσεις

Τα χρηματα τα δινετε μετα το μυστηριο της βαπτισης;;;;

Συνήθως πριν :(

Υποτήθεται σε φωνάζουν στο γραφείο για να υπογράψετε τα χαρτιά της βάπτισης και εκεί πέφτει το παραδάκι!

.png

Τελικά τα πράγματα είναι όπως και με τους γιατρούς. Δεν υπάρχει ταρίφα, αλλά όλοι δίνουν φακελάκι!!! :roll::roll::roll:

Εμένα δε μου ζήτησε τίποτα ο ιερέας της ενορίας μου ούτε στο γάμο ούτε στη βάφτιση. Εμείς αφήσαμε κάτι στο κουτί για τους φτωχούς, γιατί τυχαίνει να γνωρίζω πως βοηθάει πολύ κόσμο ο συγκεκριμένος παππούλης. Για να ξέρετε πάντως, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας είναι πολύ αυστηρός σ΄αυτό το θέμα και αν σας ζητήσουν ταρίφα στις περιοχές αυτές, να το καταγγείλετε στη Μητρόπολη.

• 1 χρόνο μετά...

Επαναφέρω το θέμα, γιατί θέλω να προειδοποιήσω περισσότερο κάποιους γονείς που ίσως βαπτίσουν στην Αγία Σκέπη στου Παπάγου. Την Κυριακή είχαμε τα βαπτίσια της μικρής μου και μαντέψτε τι ζήτησε ο παπάς και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους για όλους μας καιρούς....200€ :evil::evil:

Ο νονός είχε σκοπό να δώσει 50€ στον παπά και άλλα 40€ στους παρατρεχάμενους (νεωκόρους κλπ). Ο άντρας μου στο μεταξύ του λέει ότι δεν μας περισσεύουν γιατί είχαμε πολλά έξοδα τώρα με την βάπτιση και μάλιστα οι κουμπάροι μας πριν 2 μήνες είχαν και έξοδα γέννας σε ιδιωτικό μαιευτήριο, οπότε καταλαβαίνετε στρίμωγμα τα παιδιά! Του δίνει τα 50 λοιπόν, ο παπάς ζητάει κι άλλα, του δίνει και τα 40, σύνολο 90 και πάλι του φάνηκαν λίγα, οπότε ζητάει και 10€ για το ρεύμα της κάμερας :shock::shock::shock: Μάλλον του λείπανε 100 και ήθελε να τα στρογγυλέψει. Του λέει πάλι ο άντρας μου ότι πατερ 10 ευρω δεν κάνει όλο το ρεύμα της ημέρας, αλλά τεσπα βγάζει 20 ευρώ και δίνει. Και του έδωσε απόδειξη για 10€!!! Στους κουμπάρους βέβαια απόδειξη κανονική. Πάλι καλά να λέμε :? Και το πιο τραγικό από όλα? Ζήτησε και 2€ για το χαρτόσημο και έψαχνε η κουμπάρα μου κάποιον να έχει ψιλά! Αν είναι δυνατόν!! Και σε όλο το μυστήριο ήταν "κάπως", ξέρετε να το κάνουμε να τελειώνουμε και αυτό φαινόταν.. Κι επειδή έχω πάει στην ίδια εκκλησία σε βάπτιση πρόσφατα σε άλλον παπά, δεν είχαν γίνει τέτοια απαράδεκτα πράγματα! Μάλλον πετύχαμε το τζακ ποτ... Δεν ντρέπονται καθόλου....

στον Αγιο Φιλιππο στην Νικαια ζητανε 150 ευρω

για οσες δεν το ξερουν,ειναι ενα μικρο εκκλησακι που η βαπτιση η ο γαμος γινοντε εξω.

Τι εξοδα εχει αυτη η εκκλησια για να ζηταει τοσα λεφτα????

Σε γάμο που έγινε στον Πειραιά έτυχε το ζευγάρι να έχει 3 κουμπάρους και ο παπάς πήγε και ζήτησε λεφτά και από τους 3 και μετά από τους γονείς των παιδιών...μην ξέρωντας οτι κάποιος άλλος είχε δώσει φυσικά έδωσαν όλοι τους και ο παπάς μάζεψε 450€. Καταλάβανε τι είχε γίνει αργότερα στο τραπέζι αλλά ήταν ήδη αργά, γι'αυτό φροντίστε να έχετε ήδη κανονίσει πόσα θα δώσετε και να το ξέρουν και κουμπάροι και γονείς. :mad:

Μήπως αυτός ο γάμος ήταν, λέω εγώ τώρα, στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα ???? Γιατί πέρυσι τον Μάιο στην βάφτιση του Νικόλα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τσέπωσε ο πάτερ 150 από νονούς +150 από εμάς... αλλά το διαπιστώσαμε αργά, πολύυυυυ αργά !!! Σα δε ντρέπονται λέω εγώ... πας να κάνεις μυστήριο και στο βγάζουν από την μύτη... έλεος !!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Α! Εμείς βαφτίσαμε την Κυριακή που μας πέρασε 09 Μαίου στην Μυρτιδιώτισσα (μας κυνηγάει αυτός ο παππάς εν τέλει) κι ενώ ο άντρας ήθελε να κάνει τον καμπόσο -λόγω προηγούμενου- μας ζήτησε 110 ευρώ για το προσωπικό και ότι θέλουμε για την εκκλησία... άρα 150 πάει το μαλλί αναγκαστικά ! Και ζήτησε (πάλι) από τον πατέρα ό,τι θέλει και καλά για την εκκλησία -του άφησε ένα 50ρικο-....

Θα πω του άντρα μου να γίνει παππάς τώρα που προλαβαίνει !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Κορίτσια μου οι παπάδες έχουν το μεγαλύτερο real estate agency Παγκοσμίως....Δεν ξέρει τι έχει και ζητάει και άλλα......Τις προάλλες είχα φωνάξει παπα για να μου κάνει αγιασμό σπίτι και μου ζήτησε 20 ευρώ παρακαλώ....ΝΑΙ ΝΑΙ 20 ευρώ για μια προσευχή και λίγο αγιασμό στο 10 λεπτο που ήταν εκεί...:shock::shock::shock:

Ειδικα οι βαπτίσεις και οι γάμοι είναι τα λουκούμια που περιμένουν πως και πως...εκεί είναι που τσεπώνουν και αισχροκερδούν...

Απορώ πως σας είπαν και για απόδειξη...Αυτοί δεν ξέρουν τι πάει να πεί απόδειξη!!!!

Κοριτσια, προσεξτε και λιγο σε ποιες εκκλησιες πατε, γιατι σε καποιες ειναι πασιγνωστο οτι κανουν εμποριο. Προτιμηστε καποιο εκκλησακι απλο, οχι μεγαλης ενοριας, και αν γνωριζετε και τον ιερεα, ακομη καλυτερα.

Τι θα πει 110 για το προσωπικο!!!!!!

Υποτίθεται ότι όποιος πάει στην εκκλησία βοηθάει εθελοντικά, όλα επάγγελμα τα κάναμε πια....άσε που ούτε ο παπάς δε θα έπρεπε να πληρώνεται αλλά άλλο θέμα αυτό!!!

Εμείς βαφτίσαμε στον Αγ.Γεώργιο στα Ελευθέρια και μας λέει ο παπάς "ότι θέλετε αλλά συνήθως δίνουν 150?"

Οι κουμπάροι μου είχαν 90? πάνω τους και έλεγαν να πάνε να ζητήσουν απο τους γονείς τους αλλά έκανα νόημα στη κουμπάρα μου και του λέει "πάτερ αυτά έχουμε" και τι απάντησε "ότι μου πείτε εσείς περιμένω εγώ αν θέλετε":mad:

Και φυσικά δεν άφησα να δώσουν παραπάνω και πολλά του ήταν.

Αντε γιατί αν ανοίξουν οι εκκλησίες τα ταμεία τους ούτε ΔΝΤ χρειαζόμαστε ούτε τίποτα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...