Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συζήτηση - transgender children

Recommended Posts

Συζήτηση με αφορμή το θέμα

transgender Children

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=62980

παρακαλούνται όσοι δημοσιεύουν,

απαραιτήτως να έχουν διαβάσει το αρχικό κείμενο, κ δεί βίντεο που βρίσκονται στο παραπάνω topic,

για την ενημέρωσή τους για το θέμα,

ΠΡΟ της δημοσίευσής τους.

ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου βλέποντας το βίντεο με την εκπομπή της Barbara Walters.

Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη transgender ατόμων, δεν θίγουν με κάποιον τρόπο την ηθική μου και μπορώ να κατανοήσω σε μεγάλο βαθμό τον ψυχισμό τους. Ωστόσο, αντιμετωπίζω με έντονο σκεπτικισμό την ιστορία της μικρής "Jazz", όπως παρουσιάζεται στο βίντεο.

Μπορεί να γίνει οριστική εκτίμηση για ένα παιδάκι 4 χρονών, ότι πράγματι ανήκει σ' αυτή την περίπτωση και να οδηγηθούν οι γονείς στην μεγάλη απόφαση να του αλλάξουν οι ίδιοι φύλο σε τόσο μικρή ηλικία;

Είναι δυνατόν ένα παιδάκι 2 χρονών, όπως υποστηρίζει η μητέρα του να ζήτησε από την καλή νεράιδα να του αλλάξει τα γεννητικά του όργανα από ανδρικά σε γυναικεία και αυτό να θεωρήθηκε ως σοβαρή ένδειξη; Όταν σ' αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ακόμα ταυτίσει το φύλο τους με τα γεννητικά τους όργανα;

Έχω από τα παιδιά μου πρόσφατες τις εμπειρίες με τις ηλικίες αυτές, που τα παιδιά δεν έχουν ακόμα διαμορφώσει σαφή εικόνα για το φύλο τους, που χρησιμοποιούν διαφορετικό φύλο όταν μιλούν για τον εαυτό τους (π.χ. το αγοράκι να πει "είμαι μόνη μου" ή το κοριτσάκι "είμαι μόνος μου") που μπορεί να ταυτιστούν με ένα άτομο διαφορετικού φύλου και να εκφράσουν μια προτίμηση να γίνουν του ιδίου φύλου με αυτό το άτομο....

Όλα αυτά είχα την αίσθηση ότι είναι συνηθισμένα σε ηλικίες 2-3 ετών. Τώρα στο βίντεο βλέπω με τον φυσικότερο τρόπο, τέτοιες συμπεριφορές να οδηγούν ειδικούς να βγάζουν οριστικά συμπεράσματα για 4χρονα και γονείς να αποφασίζουν οι ίδιοι ολοκληρωτική μετάβαση σε άλλο φύλο πριν ολοκληρωθεί η προσωπικότητά του παιδιού τους...

Εμένα πάντως με προβληματίζει πολύ αυτή η συμπεριφορά των γονιών καθώς μου δώσαν την εντύπωση ότι στην ουσία αποφάσισαν αυτοί αντί για το παιδί τους.

.....δε νομίζω τάκη....

Μπορεί να γίνει οριστική εκτίμηση για ένα παιδάκι 4 χρονών, ότι πράγματι ανήκει σ' αυτή την περίπτωση και να οδηγηθούν οι γονείς στην μεγάλη απόφαση να του αλλάξουν οι ίδιοι φύλο σε τόσο μικρή ηλικία;

Είναι δυνατόν ένα παιδάκι 2 χρονών, όπως υποστηρίζει η μητέρα του να ζήτησε από την καλή νεράιδα να του αλλάξει τα γεννητικά του όργανα από ανδρικά σε γυναικεία και αυτό να θεωρήθηκε ως σοβαρή ένδειξη; Όταν σ' αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ακόμα ταυτίσει το φύλο τους με τα γεννητικά τους όργανα;

δυστυχώς τα βίντεο είναι στα Αγγλικά και έτσι ίσως να μην άκουσες ότι

δεν γίνεται καμία φυσικά οριστική παρέμβαση σε όλη την διαδικασία,

και ότι η όλη υπόθεση,

ξεσπά αργότερα,

δηλαδή περίπου

στις μεσαίες εως τελευταίες τάξεις όπου ξεκινά η προεφηβεία και το σώμα πάει πλέον να είναι "unisex", και αλλάζει

μέσω των ορμονών σε συγκεκριμένη κατευθυνση)

όταν και οι ρόλοι είναι πολύ πιο ξεκάθαροι (δυστυχώς δηλαδή) και τα παιδιά βρισκονται σε πολύ μεγαλύτερη ένταση..

Προηγουμένως το παιδί δεν μπορεί ακόμα να λειτουργήσει συνειδητά, έτσι ώστε να πει και το ίδιο στους γονείς του πώς αισθάνεται, το αισθάνεται, αλλά δεν είναι σίγουρο οτι θα το πει προς τα έξω αν δεν το ρωτήσουν συγκεκριμένα για αυτό.

Δηλαδή, πρό των 6 ετών δεν γίνεται κάτι,

αργότερα είναι που οι γονείς αναγκάζονται να το συζητήσουν παρατηρώντας μια επιβεβαρυμένη συμπεριφορά του παιδιού τους.

Βέβαια υπάρχουν εξτρήμ περιπτώσεις όπου τα παιδιά αισθάνονται τέτοια δυσφορία όπου υπάρχει κίνδυνος αυτοτραυματισμού ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων! (αγόρια!)

όλα αυτά η επιστήμη δεν εχει καταφέρει ακόμα να τα κάνει στατιστική για να ξέρουμε για το πόσες περιπτώσεις μιλάμε

όπως και να έχει πριν γίνουν 18 μπορούν να πάρουν μόνο ορμόνες απο ότι διάβασα.

Η όποια αλλαγή

(στα παιδιά γίνεται μόνο αλλαγή του ρόλου, κ του εξωτερικού παρουσιαστικού κ των ρούχων)

γίνεται μετά απο θεραπεία του γονέα κ του παιδιού και εποπτεία απο ψυχολόγο, και γιατρό.

Δές το βίντεο με το κοριτσάκι τι λέει. Σου φαίνεται να αμφιβάλει? Εμένα πάντως καθόλου! Μου φαίνεται ευτυχισμένο! Το ένα απο τα βίντεο της barbara walters, (στα επόμενα μέρη του) δείχνει πόσο στεναχωρημένο είναι το ένα κορίτσι που ήταν πρίν αγόρι, και το πόσο υπέφερε αυτό το διάστημα.

Εδώ, δεν μιλάμε για απλή στεναχώρια. Μιλάμε για τέτοια που οδηγεί σε απόπειρες, πιστεύω οτι κανένας μας δεν μπορεί να αισθανθεί

τι σημαίνει αυτό, και για αυτό είναι και πολύ δύσκολο θέμα στο να συζητηθεί,

γιατί ξεκινά απο την αφόρητη δυσφορία που εμείς είναι αδύνατο να την καταλάβουμε ή να την δούμε...

πρέπει δηλαδή να περάσει απο χίλια μύρια το παιδί για να καταλήξει σε αυτό. Σίγουρα είναι ότι χειρότερο η όλη κατάσταση οπότε ,

εάν φτάνουν εκεί σημαίνει ότι έχουν περάσει όλη την διαδικασία της αμφιβολίας, και της όποιας σκέψης...

πρέπει οπωσδήποτε να μείνουμε σε αυτό γιατί αυτό είναι τελικά που κάνει ζημιά:

"γιατί ξεκινά απο την αφόρητη δυσφορία που εμείς είναι αδύνατο να την καταλάβουμε ή να την δούμε..."

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.