Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε θα ενδιαφερθεί για παραμύθια

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι παρά ένα μήνα 2 ετών και όσο και αν προσπαθώ να του διαβάσω παραμύθια δεν ενδιαφέρεται καθόλου. Μόνο τις σελίδες θέλει να γυρίζει να ψιλοκοιτάει την εικονογράφιση και αυτό αμέσως το βαριέται. Διαβάζω το παραμύθι και δε με ακούει καν!! Εντομεταξύ τα ξαδερφάκια του τους διαβάζει η αδερφή μου από πολύ νωρίς και κάθονται και ακούνε.Λέτε αργότερα να ενδιαφερθεί ή μήπως έχετε κάποια συμβουλή με το πως θα το "πλασάρω" το παραμυθάκι έτσι ώστε να κάτσει να το ακούσει. Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει με κλασικά παραμύθια. Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε? Ίσως αν του πάρω παραμυθάκια με αυτοκόλλητα...?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι έχει να κάνει με το κάθε παιδί... Απλά μπορεί να μην είναι ο τύπος του παραμυθιού. Εμένα της δικιάς μου της άρεζαν πάρα πολύ και 2 χρονών τα ήξερε όλα απ'εξω. Πάντως δεν νομίζω ότι έχει νόημα να του "επιβάλλεις" να διαβάσετε παραμύθι.

Εάν θέλεις μπορείς να πάρεις CD με παραμύθια και να του βάζεις να τα ακούει την ώρα που παίζει. Ακόμη κι αν δεν δίνει σημασία, υποσυνείδητα θα τα ακούει...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Ο Ιωακείμ ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για ιστοριούλες πρινα από 2 μήνες περίπου. Θέλει όμως πάντα να λέμε τις ίδιες και όχι διαφορετικές :lol: (προφανώς μέχρι να τις βαρεθεί και να θέλει να ακούσει άλλες) :wink: .

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Επίσης αυτό που πρέπει νομίζω να προσέχουμε είναι να τους δίνουμε παραμυθάκια ανάλογα με την ηλικία τους αλλιώς δεν ενδιαφέρονται. Δηλαδή το δικό σου rosalita θα μπορούσε ίσως να ενδιαφερθεί για παραμυθάκια με ελάχιστο κείμενο (δύο σειρούλες σε κάθε σελίδα, ας πούμε) και όχι τόσο κλασικά αλλά με ζωάκια, καθημερινά πραγματάκια κλπ. Αρχίζετε με αυτά και μετά βλέπεις και κάνεις. Κατανοώ πάντως την αγωνία σου να του αρέσει το διάβασμα. Και εγώ είχα κάνει το λάθος να πάρω στη δικιά μου πολύ νωρίς κάτι ωραία του Τριβιζά, που τελικά όμως άρεσαν μόνο σε μένα :cry:

Μη μου πεις το "λυπημένο αρκουδάκι"....!!! Πω,πω, το διαβασα και ψυχοπλακώθηκα!Αυτό δεν είναι παραμύθι, αλλά θρίλερ! Έχει και άλλα παραμύθια λιγότερο λυπητερά?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

τα κλασσικά παραμύθια είναι για αργότερα, σε ένα δύο χρόνια.

Τώρα θέλεις βιβλιαράκια που έχουν πολλά "αξεσουάρ" δηλαδή πραγματάκια να αγγίξει να ανοίξει (όχι χάρτινα), ειδικά αυτά που είναι για τις αισθήσεις όπως αφή κτλ...

περισσότερο θα τα βλέπει στην αρχή, δεν είναι φοβερό που δεν τον ενθουσιάζει η ιστορία ειδικά εάν είναι μεγάλη.

πάρε του πολλά μικρά για διάφορα θέματα, και πρόσεξε να έχουν ωραία εικονογράφηση, δηλαδή με εικόνες πολλές κτλ.

μπορείς την ιστορία να μήν την διαβάζεις όπως είναι αλλά να την κάνεις πιό σύντομη.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ισως, να κάνεις και ένα κόλπο, για να ενδιαφερθεί (το κάνω εγώ για να αποφύγω τα απάνθρωπα παραμύθια) :

Προσωποποιείς τις εικόνες του παραμυθιού , δηλαδή, ο πρίγκηπας είναι ο μπαμπας, η βασιλισσα η μαμά, το σκυλάκι, του γειτονα, που κάνει γουβ και παιζουμε μαζί, εικονες απο ανθρώπους, ο θειος και η θεια, οικεια άτομα και να πλέξεις εσυ μια ιστορια δική σας, πχ μια βολτα στην αγορά, μια εκδρομή. Δε χρειαζεται να έχει πλοκή ή να ειναι περιπέπτεια και να εχει αγάπη ρομαντζο κλπ.

Η ζουζου, πολλές φορές που γυρναει τις σελιδες και λεει τα δικα της (κάνει ο τι διαβαζει) αναφέρει μπαμπα, μαμα , τια, γκογκο, κλπ, ακριβως γιατι την έχουμε βάλει στο παιχνίδι αυτό, της προβολής.......

αυτό που δεν έγραψα παραπάνω είναι ότι δεν του διαβάζω το κείμενο, αλλά το απλοποιώ, περιγράφοντας και εμπλουτίζοντας την εικόνα. Αυτό του αρέσει και συμπληρώνει και απο μόνος του την ιστορία, αφού του την έχω πεί 15762 :lol: φορές (αφού θέλει να του λέω συνέχεια την ίδια τι να κάνω; :P ).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

• 2 years later...
  • 8 months later...

από ποιά ηλικία αρχίζετε να διαβάζετε τα παραμυθάκια;

η δική μου θα κλείσει σε λίγες μέρες τους 7 μήνες. εγώ έχω τρελή αδυναμία στα παραμύθια. τα αγόραζα για μένα και τώρα για τη μικρή μου, όταν μεγαλώσει. αλλά μήπως υπάρχουν και γι' αυτήν την ηλικία υφασμάτινα βιβλία-παραμύθια;

Διαφημίσεις

από ποιά ηλικία αρχίζετε να διαβάζετε τα παραμυθάκια;

η δική μου θα κλείσει σε λίγες μέρες τους 7 μήνες. εγώ έχω τρελή αδυναμία στα παραμύθια. τα αγόραζα για μένα και τώρα για τη μικρή μου, όταν μεγαλώσει. αλλά μήπως υπάρχουν και γι' αυτήν την ηλικία υφασμάτινα βιβλία-παραμύθια;

Sevoula μου εμενα η δικια μου ειναι 10 μηνων. Επειδη τοχω ψαξει υπαρχουν υφασματινα αλλα οχι μεγαλη ποικιλια.Μπορεις να της παρεις τα σκληρα και χοντρα με εικονογραφηση και λιγες γραμμες σε καθε σελιδα να προλαβαινεις να τα διαβασεις. Εμενα η δικια μου γυριζει τη σελιδα πολυ γρηγορα γιαυτο καλυτερα μικρη ιστοριουλα για να μη χασει το ενδιαφερον σε αυτη την ηλικια πολυ γρηγορα αποπσπαται η προσοχη τους.Οταν θα αρχισει να της αρεσει εμπλουτισε το εσυ με δικα σου λογια. Τα αγαπημενο της ειναι "Ο Κωστης το σκυλακι" απο τη σειρα "Χαρουμενα ζωακια" (4 βιβλια ειναι).Ειναι σκληρα και εχουν και ενσωματωμενο το ζωακι της ιστοριας που το πατας και κανει ηχο (σαν κλαξον βεβαια οχι τον ηχο του ζωου) αλλα τρελλαινεται αφου καθε φορα που βλεπει το βιβλιο φωναζει αβ αβ!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Εγω εχω περάσει αυτή την φάση πριν περιπου ενα χρόνο. Οι δικές μου κόρες τρελάθηκαν με τα υφασμάτινα παραμυθάκια και τα σκληρά και χοντρά εικονογραφημένα που είχαν κυρίως ζωάκια. Τα πιο ενδιαφέροντα όμως ήταν τα τρισδιάστατα που γυρνόντας τη σελίδα μεγαλώνει η εικόνα του ζώου. τετοιου είδους θυμάμαι ήταν η "Ιπτάμενη πασχαλίτσα" και ο "κύριος Υπνος". Το κακό με αυτά είναι ότι πιθανότατα θα τα χαλάσουν γρήγορα.

Εμενα η δικια μου γυριζει τη σελιδα πολυ γρηγορα γιαυτο καλυτερα μικρη ιστοριουλα για να μη χασει το ενδιαφερον σε αυτη την ηλικια πολυ γρηγορα αποπσπαται η προσοχη τους
πωπω λες κ βλεπω τη δικια μου. επισης στην ηλικια των 2 περιπου που καταλαβαινουνε θελει κ προσοχη στο τι τους διαβαζουμε! εμεις ειχαμε τη σταχτοπουτα κ το παραμυθι ελεγε "πεθανε η μαμα της κλπ κλπ" . μια μερα μου ειπε η πεθερα μου "2 ωρες λειψατε και η μικρη ειπε 100 φορες "θα πεθανω"...."!!!!!! προσπαθουσα να καταλαβω που τη βρηκε τη λεξη, τελικα ανακαλυψα πως ειναι απο κει οταν το πηρα να της το διαβασω. καταγραφουν αυτα στο μυαλο τους!

:confused:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

κορίτσια μου σας ευχαριστώ. με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στο βιβλιοπωλείο για τα ψώνια μπέμπας αυτή τη φορά.να είστε καλά!

• 1 year later...

Κορίτσια, από πότε ακούνε παραμυθάκια τα παιδιά σας? Εμένα η μικρή είναι 20,5 μηνών και όποτε ξεκινάω να λέω παραμύθι είναι σαν να απευθύνομαι σε τοίχο στην κυριολεξία. Παίζει ρόλο που δεν μιλάει? (Μόνο dvd τραγούδια βλέπει, μετά μανίας.)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

• 4 months later...

καλησπερα, ειμαι νηπιαγωγος και αν και απανταω λιγακι αργα ελπιζω να βοηθησω...

παραμυθακια ειναι καλα να διαβαζουμε συνεχεια στα παιδια και απο νωρις. σιγουρα σε μικρη ηλικια δεν μπορουν να κατανοησουν το νοημα αλλα ερχονται σε επαφη με τον προφορικο λογο, βλεπουν και τις εικονες.

edit admin blog

εδω εγραψα για ενα υπεροχο παραμυθι για μικρα παιδια