Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως τελικά τα βγάζετε πέρα?

Recommended Posts

Η ερώτηση μου πηγάζει απο την τωρινή μου οικονομική κατάσταση...

Θέλω να πω το εξής...Είμαι άνεργη και δουλεύει ο σύζηγος μου μόνο, εγώ δεν μπορώ να βρώ δουλειά εδώ και ένα χρόνο. Αυτός είναι ο κύριως λόγος που καθυστερούμε να βάλουμε μπροστά για παιδάκι, άσχετα αν έχω καθυστέρηση και αύριο πάω για χοριακή. Γιαυτό έχω μία ανησυχία και θα ήθελα την γνώμη σας απο την δική σας οπτική γωνία....

Μπορούν να βγούν όοοοολά αυτά τα έξοδα εγκυμοσύνης, εξετάσεων, γιατρού, νοσοκομείου μετά, εξοπλισμός παιδικού δωματίου και τα πρώτα βασικά πράγματα του μωρού μόνο με τον μισθό του ενός? (δεν είναι μεγάλος πρέπει να πώ)...Όλοι λοιπόν μου λένε το κλασσικό "Όλα θα γίνουν και όπως μπόρεσαν όλοι θα μπορέσετε και σεις"...Ας το παρουμε λιγο πραγματικά το θέμα...Πως θα γίνουν όλα όταν με το ζόρι ζούμε εμείς οι 2 ίσα ίσα? Θα μπορούσες να μου απαντήσεις "ε! μην κάνεις παιδί τότε!!!"...Θέλω τόσο πολύ να γίνω μανούλα, ειλικρινα σας μιλάω κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτό το θέμα στο μυαλό μου αλλά όταν σκέφτομαι ότι το σπίτι μας δεν έχει ούτε καν θέρμανση, είναι στον 3ο χωρίς ασανσέρ, έχουμε μόνο ένα μισθό στο σπίτι, βλέπω ότι το παιδί μέχρι να γεννηθεί θέλει χονδρικά γύρω στα 5000-6000ευρώ(όλα τα έβαλα μέσα) πέφτω σε κατάθλιψη γιατί εμάς δεν μας περισεύουν ούτε για Ζήτω!!!.

Διαφημίσεις

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

θα διαφωνησω. δηλ μονο οι ευκαταστατοι κανουν παιδια?

σιγουρα πρεπει να πας σε δημοσιο μαιευτηριο.

για το παιδικο δωματιο να περιοριστεις στα απαραιτητα. πχ δεν ειναι αναγκη να παρεις αλλαξιερα-σιφωνιερα. αχρηστη θα ειναι μετα τα 2 χρονια. σιγουρα θα υπαρχουν φιλοι που θα μπορουν να σε βολεψουν με διαφορα δικα τους μεταχειρισμενα πραγματα, οπως πορτ μπεμπε, ριλαξ, ακομα και κρεβατακι. μη νομιζεις οι περισσοτεροι μετα και το 2ο παιδι θελουν να ξεφορτωθουν ολα αυτα τα τζατζαλα και ψαχνουν κοσμο να τα δωσουν. το ιδιο ισχυει και με ρουχαλακια. επισης αν θηλασεις δεν θα εχεις εξοδα για γαλατα. πετσετες, σεντονακια θα σου φερουν πιθανοτατα ως δωρα, ή να βολευτεις με καποια δικα σας σχεδον μεταχειριστα. απο τα δωρα που θα σου φερουν, αν κανεις καλη διαχειριση (αλλαγες εννοω) μπορεις να φτασεις μεχρι 1 ετους. και αλλα πολλα που θα σκεφτεις στην πορεια.

τωρα για τη θερμανση, ναι πρεπει να βρεθει λυση, αλλά σημερα υπαρχουν πολλοι τροποι.

προχωρα μην φοβασαι, αρκει να υπαρχει ο ενας μισθος.

Δες κι εδώ μια παρόμοια συζήτηση:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29256

Ευκολα δεν είναι με έναν μισθό, αλλά μπορούμε να προγραμματιστούμε με αυτά που έχουμε. πχ μπορείς να κάνεις τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου στο ταμειο σας, να προγραμματίσεις τη γέννα σε δημόσιο νοσοκομείο που δε θα χρειαστεί να πληρώσεις τίποτα (περα απ' τον γιατρό ίσως). Για τα πράγματα του μωρού μπορείς να βρεις οικονομικά, να σκεφτείς και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση που κατά καιρούς πουλάνε εδώ στο φόρουμ μαμάδες που δεν τα χρειάζονται πια ή από συγγενείς ίσως, ακόμα και ρουχαλάκια και παιχνίδια θα μπορέσεις να βρεις εδώ. Το γεγονός είναι ότι αν περιμένουμε να μας πάνε όλα καλά, δε θα κάναμε ποτέ παιδιά. Κι εμείς σε σπίτι χωρίς θέρμανση μένουμε, στον 2ο χωρίς ασανσέρ. Κουραση είναι σίγουρα οι σκάλες, δες το σα γυμναστική. Και όσον αφορά στη θέρμανση, μια χαρά βολεύεσαι με αερόθερμα, καλοριφεράκια φορητα κλπ, αφού εκεί μένεις θα βρεις τρόπους να τα βγάλεις περα. Ο δικός μου μπέμπης περασε τον χειμώνα (τον πρώτο του χρόνο δλδ) με ένα μπουκωματάκι μόνο, ούτε κρύωσε ούτε τίποτα, δεν έχουν ανάγκη από πολύ ζέστη τα μπεμπάκια.

Δες με το καλό τι γίνεται με την καθυστέρηση και μην αγχώνεσαι τόσο, όλα θα πάρουν το δρόμο τους...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ΣΙΓΟΥΡΑ ενα παιδι εχει εξοδα αλλα ποτε καποιος ειναι καλα οικονομικα ωστε να αποφασισει οτι θα κανει παιδι? ποτε δεν νομιζω οτι αισθανεται κανεις ασφαλης!!!!! ε τι θα πει αυτο οτι δεν θα κανουμε παιδια? αλιμονο οπως ειπαν και τα κοριτσια τα βολευεις με οσα εχεις και παιρνεις οση βοηθεια μπορεις. εγω παντως σου ευχομαι να εισαι εγκυος!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Kαταλαβαίνω τον πανικό σου και σε συμπονώ. Αλλα κορίτσια για σκεφτείτε.... μπορεί και οι περισσότερες απο εσάς να έχουν μεγαλώσει στο ενοίκιο και να δουλεύει μόνο ο μπαμπάς και παρόλο αυτά να μην μας έλειπε τίποτα. Αλήθεια πως τα καταφέρνανε τότε οι δικοί μας ρε παιδί μου. Θα μου πείτε βέβαια ότι δεν είχαν τα χαράτσια που έχουμε εμείς τώρα... Θα συμφωνήσω. Εγώ αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ίσως αν κόψεις απο κάπου με μια γερή οικονομία θα ανταπεξέλθεις. Θες να μας πεις τα έξοδά σου να δούμε τι συμβουλές μπορύμε να σου δώσουμε?

Διαφημίσεις

Μωρέ ξέρω ότι μετά την γέννα έχω σκοπό να κάνω κάποια πράγματα. όπως τον αποκλειστικο θηλασμό και τις οικολογικές πάνες για να μην χαλάω συν΄χεια λεφτά εκει....Το ΜΟΝΟ πρόβλημα είναι το πριν ...Δηλαδή τα λεφτά είναι πολλά και όσο σκέφτομαι ότι δεν μαζεύονται τρελένομαι....Ο σύζηγος βγάζει 900 ευρώ...ευτυχώς όμως δεν έχουμε νοίκι και κοινόχρηστα. όμως είναι 250 ευρώ super market, 70 ευρώ (ρεύμα νερό/μήνα), 40 ευρώ σύνδεση τηλέφωνο, ίντερνετ. 2 δάνεια 200 ευρώ συνολικα κάθε μήνα. 70 ευρώ βενζίνη.

Με αυτά τα 270 που μας μένουν κάθε μήνα θα μπορέσω να έχω μία εγκυμοσύνη σωστή με τα όλα της?

Να σας ενημερώσω ότι δεν έχουμε φίλους με μωράκια που θα μπορούσαν να μας δώσουν κάτι δικό τους που δεν χρειάζονται πια και γενικώς δεν έχουμε φίλους.

Γονείς επίσης είναι πονεμένη ιστορία και αν θελήσουν να βοηθήσουν έχει καλώς αλλιώς μόνοι μας (εγώ και ο ανδρούλης μου).

Αρετέειο θέλω να γεννήσω.

Δεν θυμάμαι άλλα.

εγω θα σου πω οτι ειμαστε τρεις, εχουμε ενα γιο 11 μηνων κι ειμαι εγκυος στο τεταρτο μηνα. αρα σε λιγο καιρο τεσσερις. κοψε απο δω κοψε απο κει μια χαρα τη βγαζουμε. ο καλος μου παιρνει 1300 ευρω και μεχρι στιγμης ειμαστε καλα. φυσικα εχουμε κοψει τις πολλες βολτες, τα πολλα ψωνια κτλ. αλλα τι σημασια εχει;;; ειμαστε μια ευτυχισμενη οικογενεια.

πολυ φτηνα πραγματα μπορεις να βρεις για το μωρο σου σε στοκ μαγαζια οπως ηρα mothercare κτλ, επισης και σε jumbo.

επισης με ενα καλο υπολογισμο για τα ψωνια του μηνα παλι μπορεις να κοψεις χρηματα. ξερεις.... ψωνιζεις παντα με λιστα, δε παιρνεις περιτα πραγματα, πηγαινεις λαικη για φρουτα και λαχανικα, κυνηγας τις προσφορες των σουπερ μαρκετς, εκμεταλευεσαι τα δωρα που θα σου φερνουν για το παιδι και βαζεις τη φαντασια σου να δουλεψει για φτηνες λυσεις......

προσωπικα καθε καλοκαιρι ανοιγω ενα κουμπαρα που τον γεμιζω ολο το προηγουμενο χρονο. μεσα βαζω ρεστα απο σουπερ κατα βαση. ετσι οι διακοπες βγαινουν απο το κουμπαρα, κι δε παμε διακοπες η οικογενεια εχει ενα ποσο σα δωρο να ξοδεψει... και βγαζω γυρω στα 700 με 900 ευτω. καθολου ασχημα απο το πουθενα!!!!

Μωρέ ξέρω ότι μετά την γέννα έχω σκοπό να κάνω κάποια πράγματα. όπως τον αποκλειστικο θηλασμό και τις οικολογικές πάνες για να μην χαλάω συν΄χεια λεφτά εκει....Το ΜΟΝΟ πρόβλημα είναι το πριν ...Δηλαδή τα λεφτά είναι πολλά και όσο σκέφτομαι ότι δεν μαζεύονται τρελένομαι....Ο σύζηγος βγάζει 900 ευρώ...ευτυχώς όμως δεν έχουμε νοίκι και κοινόχρηστα. όμως είναι 250 ευρώ super market, 70 ευρώ (ρεύμα νερό/μήνα), 40 ευρώ σύνδεση τηλέφωνο, ίντερνετ. 2 δάνεια 200 ευρώ συνολικα κάθε μήνα. 70 ευρώ βενζίνη.

Με αυτά τα 270 που μας μένουν κάθε μήνα θα μπορέσω να έχω μία εγκυμοσύνη σωστή με τα όλα της?

Να σας ενημερώσω ότι δεν έχουμε φίλους με μωράκια που θα μπορούσαν να μας δώσουν κάτι δικό τους που δεν χρειάζονται πια και γενικώς δεν έχουμε φίλους.

Γονείς επίσης είναι πονεμένη ιστορία και αν θελήσουν να βοηθήσουν έχει καλώς αλλιώς μόνοι μας (εγώ και ο ανδρούλης μου).

Δεν θυμάμαι άλλα.

κουκλα ακου σου λεω το εξης ο γιατρος μου ο κ.χασιακος ειναι στο αρεταιειο και μπραβο για την επιλογη σου μπορει να πας σε αυτον ειναι πολυ σουπερ αν του πεις οτι εχεισ οικονομικο προβλημα θα σε βαζει να κανεις ολες τις εξετασεις μεσα στο νοσοκομια και να μην πληρωνης τιποτα και επιπλεων δεχεται και τις κλασικες επισκεσψεις ετσι δεν θα πληρωσεις τιποτα οσο αφορα επισκεψεις γιατρου και εξετασεις πλιν δυο στην ολο φαση . η διαμονη στο νοσοκομιο σε τρικληνο και ικα απο οτι καταλαβενω ειναι 400 ευρω . και οσο για τον γιατρουλι ειναι πολυ οικονομικος . και για το δωματιο στο μωρο ικεα ειχει πολυ ομορφα και οικονομικα πραγματακια για να του αγορασεις οσο αφορα επιπλα μια κουνια και ενα επιπλακι για τα ρουχα του να σου πανε βαρια 400 . οσο για ρουχα μην στεναχοριεσαι τα τζαμπο εχουν πολυ καλα πραγματα.

κουκλα ακου σου λεω το εξης ο γιατρος μου ο κ.χασιακος ειναι στο αρεταιειο και μπραβο για την επιλογη σου μπορει να πας σε αυτον ειναι πολυ σουπερ αν του πεις οτι εχεισ οικονομικο προβλημα θα σε βαζει να κανεις ολες τις εξετασεις μεσα στο νοσοκομια και να μην πληρωνης τιποτα και επιπλεων δεχεται και τις κλασικες επισκεσψεις ετσι δεν θα πληρωσεις τιποτα οσο αφορα επισκεψεις γιατρου και εξετασεις πλιν δυο στην ολο φαση . η διαμονη στο νοσοκομιο σε τρικληνο και ικα απο οτι καταλαβενω ειναι 400 ευρω . και οσο για τον γιατρουλι ειναι πολυ οικονομικος . και για το δωματιο στο μωρο ικεα ειχει πολυ ομορφα και οικονομικα πραγματακια για να του αγορασεις οσο αφορα επιπλα μια κουνια και ενα επιπλακι για τα ρουχα του να σου πανε βαρια 400 . οσο για ρουχα μην στεναχοριεσαι τα τζαμπο εχουν πολυ καλα πραγματα.

Jenia σου έστειλα pm

Διαφημίσεις

Το σπίτι στον 3ο χωρίς ασανσέρ είναι ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα ειδικά για την περίοδο που θα είσαι έγκυος αλλά και αργότερα όταν θα πρέπει να κατέβεις και να ανέβεις με το μωρό και το καρότσι.

Επίσης, και τα 900 ευρώ για να ζήσει μια οικογένεια με ένα παιδί δεν είναι ό,τι πιο εύκολο...

Εγώ είμαι κατά της άποψης στο ροζ συννεφάκι, κάνε το παιδί και όλα θα βρουν μαγικά το δρόμο τους. Είμαι όμως υπέρ της αισιόδοξης άποψης ότι την τύχη μας την φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι.:wink:

Αφού είστε νέοι, υγιείς, αγαπημένοι και θέλετε ένα παιδάκι, μπορείτε να οργανώσετε τη ζωή σας για να το αποκτήσετε όχι άμεσα αλλά σε ορίζοντα ενός - δύο χρόνων, ας πούμε. Δεν χρειάζονται και εκατομμύρια για να γίνεις γονιός, αλλά από την άλλη το να έχετε σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς ασανσέρ και με έναν μισθό 900 ευρώ και ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στη σχέση σας ως ζευγάρι.

Εσύ γνωρίζεις καλύτερα την κατάστασή σας, τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα του σπιτιού (να πουλήσετε το υπάρχον και να πάρετε με δάνειο ένα άλλο, να νοικιάσετε αλλού;), προσπάθησε να βρεις και έστω μια θέση ημιαπασχόλησης για ένα χρονικό διάστημα, έως ότου εξοφλήσετε τα δάνεια που λες και προγραμμάτισε τη ζωή σου.

.....δε νομίζω τάκη....

Δεν θυμάμαι άλλα.

O άντρας σου θα μπορούσε να κάνει μια δεύτερη πρόχειρη δουλεια πχ? ντελίβερ? Εμείς το έχουμε σκεφτεί αυτό και θα το κάνει σε περίπτωση που στριμωχτούμε. Τουλάχιστον είστε πολύ τυχεροί που έχετε δικό σας σπίτι και δεν πληρώνετε δάνειο και νοίκι για το σπίτι.΄ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ. Εσύ θα μπορούσες να ασχοληθείς για να βγαίνει ένα μικρό χαρτζιλίκι με κάτι που να μπορείς να κάνεις σπίτι σου πχ, δακτυλογράφηση ή δεν ξέρω υπάρχουν αγγελίες που ζητάνε για το σπίτι εργασία. Επίσης μπειμπ σιτινγ για ένα διάστημα?

Εγώ τα έκανα όλα (σχεδόν) της εγκυμοσύνης και της γέννας με το ταμείο μου κι αν δεν προέκυπτε μια εγχείρηση επείγουσα, θα μου 'χε βγει 500? η όλη διαδικασία.

Επίσης, δεν αγόρασα καρότσι, το πρώτο από κάτι φίλους που ξεπαίδιασαν, το δεύτερο (που έχω ακόμα) από την αδελφή μου. Το κρεβάτι επίσης από την αδελφή μου.

Στο δωμάτιό του έχω μόνο το κρεβάτι, ένα παλιό τραπέζι σαλονιού όπου έχει τα παιχνίδια του, ντουλάπα (που είναι η μεγάλη του σπιτιού) κι έχω κολλήσει στους τοίχους ζωάκια (αυτά τα μαλακά που έχει στο Jumbo). Συρταριέρα-αλλαξιέρα ούτε που σκέφτηκα να πάρω. Ούτε ρηλάξ, τη δουλειά αυτή την έκανε το πρώτο καρότσι, τον είχα εκεί μέσα και τον έπαιρνα μαζί μου σ' όποιο δωμάτιο κι αν πήγαινα.

Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι άλλο ένα παιδί για τα πρώτα χρόνια ειδικά!

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Επίσης, τώρα το θυμήθηκα, αν δεν σου κάνει καμιά αλλεργία, οι πάνες που έχει το Lidl είναι πολύ καλές (αυτές χρησιμοποιώ) κι έχουν 9? και κάτι το μεγάλο πακέτο. Μισή τιμή δηλαδή :).

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσάκια σας ευχαριστώ, νιώθω ότι γίνομαι υπερβολική αλλά δεν μπορώ να το αποβάλω....Δεν ξέρω αν είμαι παράλογη, πάντως ένα είναι σίγουρο ότι αν αυριο η χωριακή είναι Θετική θα τα ξεχάσω όλα για αυτο το Σαββατοκύριακο και θα χορεύω σαν μουρλη...:-P:razz::-P

Από την Δευτ'ερα ξαναπέφτω στον λίθαργο των σκέψεων.:confused::confused::confused:

Κοπέλα μου, όλα γίνονται, μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται. Αρκεί να υπάρχει αγάπη, κατανόηση και σεβασμός ανάμεσα σ' εσένα και τον άντρα σου.

Όταν έμεινα έγκυος την πρώτη φορά, μου ήρθε λίγο περίεργα. Σκεφτόμουν πως θα τα βγάλουμε πέρα, ότι δεν θα μας φτάνουν τα λεφτά κλπ. Είχα αγχωθεί πάρα πολύ. Όταν απέβαλα και έφαγα την κατραπακιά μου, τότε ηρέμησα και σκέφτηκα πιο λογικά και ψύχραιμα.

Όταν έμεινα έγκυος δεύτερη φορά, ενώ χάρηκα, είχα αγωνία αν θα προχωρήσει καλά η εγκυμοσύνη αλλά και πως θα τα βγάλουμε πέρα και έκανα υπολογισμούς από που θα κόψω. Τελικά απέβαλα για δεύτερη φορά και το βούλωσα.

Ξέρω συγγενικά μου ζευγάρια που έχουν του κόσμου τα έξοδα και όμως τα καταφέρνουν κι εμείς που έχουμε δυο μισθούς σίγουρους, κάθε μήνα μένουμε ταπί και ψύχραιμοι.

Συγγενής μου έχει άρρωστο παιδί και μόνο για το γάλα του παιδιού δίνουν τον έναν από τους δυο μισθούς. Με τον άλλο μισθό και μια σύνταξη του μωρού από την Πρόνοια, πληρώνουν δάνειο 600 ευρώ το μήνα, πληρώνουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΫΔΑΠ, κοινόχρηστα, συντηρούν δυο αυτοκίνητα, πάνε σουπερμάρκετ και λαϊκή, πληρώνουν γιατρούς για το παιδί κλπ. κι όμως τα καταφέρνουν καλά και είναι και τυπικοί στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Κι άλλο συγγενικό ζευγάρι με δυο παιδιά που πάνε σχολείο, παίρνουν δυο μισθούς γύρω στα 2.000 ευρώ συνολικά και πληρώνουν ενοίκιο 450 ευρώ, συντηρούν 2 αυτοκίνητα, πληρώνουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Νερό, κοινόχρηστα, βενζίνες, πάνε σουπερμάρκετ, πληρώνουν τα φροντιστήρια των παιδιών και καταφέρνουν να βάλουν κι 100 ευρώ το μήνα στην άκρη.

Κι εγώ με τον άντρα μου κάθε μήνα γυρνάμε τις τσέπες ανάποδα μήπως βρούμε κανένα λεφτό να έχει ξεμείνει, γιατί εκτός από το δάνειο, τους λογαριασμούς και τα αυτοκίνητα, φροντίζουμε να βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο έξω, να ψωνίζουμε ό,τι μας έρχεται στον εγκέφαλο, εγώ χθες πήρα παπούτσια 150 ευρώ και μου λέει ο άντρας μου "χρειαζόσουν πραγματικά αυτά τα παπούτσια?" και του λέω "όχι, αλλά μου άρεσαν". Κι αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα, όλο και κάτι βρίσκω που μου αρέσει και το παίρνω και μετά αναρωτιέμαι αν θα τα βγάλω πέρα με μωρό.

Τεσπά, σου προτείνω κι εγώ να κάνεις αυτό που σου είπε η JENIA, δηλ., όταν με το καλό μείνεις έγκυος, να πας στον γιατρό τον κ. Χασιάκο. Αυτόν έχω κι εγώ γυναικολόγο και είναι εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος πάνω απ' όλα.

Τα έξοδα κύησης και γέννας μην τα φοβάσαι. Για τα υπόλοιπα, κάπως θα βολευτείς και θα την βρεις την άκρη.

Σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι έγκυος και να έχεις θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά.

5f27b8bd0c.png

Αχ κοριτσάκια σας ευχαριστώ, νιώθω ότι γίνομαι υπερβολική αλλά δεν μπορώ να το αποβάλω....Δεν ξέρω αν είμαι παράλογη, πάντως ένα είναι σίγουρο ότι αν αυριο η χωριακή είναι Θετική θα τα ξεχάσω όλα για αυτο το Σαββατοκύριακο και θα χορεύω σαν μουρλη...:-P:razz::-P

Από την Δευτ'ερα ξαναπέφτω στον λίθαργο των σκέψεων.:confused::confused::confused:

Ωχ, τώρα πρόσεξα ότι έχεις υπόνοιες ότι μπορεί να είσαι έγκυος...

Συγγνώμη, διαβάζοντας πεταχτά το ποστ έμεινα στο ότι εσύ και ο σύζυγός σου ΔΕΝ έχετε βάλει μπροστά για παιδί και μου ξέφυγε η καθυστέρηση.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν είσαι τελικά έγκυος θα το κρατήσετε και θα βρείτε τρόπο να τα καταφέρετε! Αν δεν είσαι, τότε καλό είναι να το προγραμματίσετε τη ζωή σας λίγο καλύτερα για τα επόμενα χρόνια και μετά να το επιδιώξετε.

Πάντως αν είσαι όντως έγκυος, μπορείτε να βρείτε άμεσα κάποια λύση για το σπίτι; Έστω να το νοικιάσετε σε κάποιον και να νοικιάσετε εσείς ένα μικρό κάπου αλλού; Είναι πίκρα χωρίς ασανσέρ.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Κι εμένα ο αδερφός μου περιμένει το πρωτο του παιδακι με την γυναικα του ανεργη κ σε ενοίκιο. Σε πρωτη φαση δεν εχουν ψωνισει τιποτα καθως πολλοι συγγενεις τους εχουν παρει δωρακια και εχουν μαζεψει αρκετα απαραίτητα. Επίσης, κούνια θα πάρει της αδερφής της η νύφη μου και θα τους μείνει μονο το καρότσι.

Συμφωνώ ότι χρειάζονται μονο τα απαραίτητα, π.χ. εγω δεν αγορασα αποστειρωτή γιατί θήλαζα και έβραζα τα μπουκαλάκια σε κατσαρόλα, επίσης δεν έχω φτιαξει ακομα το δωμάτιο της δικιάς μου και κοιμάται σε κουνια στο δικό μας υπνοδωμάτιο.

Εαν με το καλό είσαι έγκυος θα προσπαθήσεις να θηλάσεις και να αποφύγεις το μεγάλο έξοδο του γάλατος. Επίσης, από πάνες προσωπικά την βγάζω με 18-20 ευρώ το μήνα αφού επωφελούμαι από τις προσφορές και τα κουπόνια των εταιρειών.

Θέλει λίγη οργάνωση, λιγη οικονομία κ αποφυγή περιττών εξόδων και όλα είναι εφικτά.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

εγω ενα εχω καταλάβει 5 χρόνια που στην ουσια ανοιξα σπιτι με τον συζηγο!!!καλα μονιμα ζορισμενοι αλλα σχετικα καλα ζουμε

σαν αρραβωνιασμενοι αλλα κ παντρεμενοι, οτι βγαζαμε αερας...αντε κανα ψιλο στην ακρη που κι αυτο γινονταν αερας πιο μετα οπου καπου θα χρειαζοταν στανταρ!

σαν εγκυος..........>> >>

τωρα με παιδι........... >> >>

καταλαβατε ετσι, μη τα ξαναγράφω η συνεχεια σε ολες τις περιπτωσεις ιδια!!

οποτε εχω καταλήξει, οτι προσαρμοζεσαι στις καταστάσεις κ λιγο πολυ την παλευεις!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Νομίζω ότι αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν θα σου κοστίσει ιδιαίτερα η εγκυμοσύνη-τοκετός και η προίκα του μωρού. Εμείς αν και δεν έχουμε ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα καθώς δουλεύουμε και οι δύο και δεν έχουμε και νοίκι, παρόλα αυτά περιορίσαμε τις δαπάνες μας αρκετά. Στις αρχές της εγκυμοσύνης άλλαξα γιατρό και γέννησα σε δημόσιο μαιευτήριο.

Για το μωρό δεν ψωνίσαμε τίποτα απολύτως παρά μόνο λίγα φορμάκια στον 6ο μήνα από jumbo. Ρούχα μας έκαναν γενικά δώρα με το που γεννήθηκε όπως επίσης και στη βάπτιση.

Κρεβατάκι και καροτσάκι-κάθισμα αυτοκινήτου από το freecycle :

http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle

Περιμένουμε τα νέα απο την χοριακή!

Κορίτσια μου είναι πολύ πικραμένη.....Δεν είμαι έγκυος....:(:(:(:(:roll::roll::roll::roll:

Νιώθω άσχημα ρε γαμώτο και το θέλω τόσο πολύ....

Βάλτο μπρος τότε αφού το θέλεις πολύ. Μην περιμένεις να στρώσουν τα οικονομικά γιατί δεν θα στρώσουν ποτέ δυστυχώς για όλους μας... Στους 9 μηνες της εγκυμοσύνης έχετε χρόνο για αποταμίευση (όσο γίνεται) και προγραμματισμό. Λύσεις μπορούν να βρεθούν! Εύχομαι τα καλύτερα!

εχω δυο μπουμπουκακια

Lucy ξέρεις το σκέφτηκα λίγο καλύτερα αφου έκλαψα την μοίρα μου κανά 2ωρο και μάλλον καλύτερα που έγινε έτσι τουλάχιστον τώρα γιατί έχω παχύνει από ορμονικές θεραπέιες και είμαι πάνω από 100 κιλά...οπότε λέω να κάνω σκληρή διαιτούλα να πάω τουλάχιστον 90 και μετά βουρ για νινάκι....