Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φοβαμαι χωρις λογο...???

Recommended Posts

Δε ξερω τι με εχει πιασει ισως επηρεαστηκα απο κατι ιστοριες με ασχημο τελος που διαβασα στο φορουμ. σε 2 εβδομαδες θα κανω β επιπεδου αλλα και καλα να ειναι τα αποτελεσματα δε ξερω αν θα μου φυγει το αγχος. πιστευα οτι οι επικυνδυνοι μηνες για αποβολη περασαν η' οτι εν πασει περιπτωσει οι ασχημες εγκυμοσυνες δειχνουν καποια σημαδια απο νωρις. εμενα ο γιατρος καθε φορα μου τα ψαλει που με βλεπει αγχωμενη γιατι λεει οτι ειναι ολα τελεια.ομως διαβαζω περιπτωσεις που ακομα και τον τελευταιο μηνα επαθε κατι το εμβρυο και χωρις προηγουμενες ενδειξεις και τρελαινομαι. ποσο συχνο φαινομενο αραγε ειναι αυτο? καθε φορα που παω για υπερηχο μεχρι να δω οτι χτυπαει η καρδια κοντευει να σταματησει η δικη μου. βεβαια τωρα εχει αρχισει και με κλωτσαει πολυ κι ετσι καθυσηχαζομαι καπως οτι τουλαχιστον ζει αλλα και αυτο το αγχος δε θα μου βγει σε καλο.

Διαφημίσεις

Νομίζω οτι όλες φοβόμασταν λίγο ή πολύ! Εγώ έιχα πάρα πολύ άγχος επειδή ΄λογω της δουλειάς μου βλέπω πολλά παιδάκια με προλήματα, αφού κάποια στιγμή έφτασα να πιστεύω πως όλα τα παιδιά που γεννιούνται έχουν κα΄τι!!! Όμως σαφώς και δεν πάει έτσι! Επειδή λοιπόν φοβόουν αρκετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απέφευγα συζητήσεις που αφορούσαν κακή έκβαση εγκυμοσύνης ή γέννηση παιδιού με πρόβλημα κλπ, επίσης δεν διάβαζα τίποτα στο φόρουμ σχετικά με προβληματα στον τοκετό ή στο έμβρυο. Σου προτείνω να το κάνεις γιατί διαφορετικά μεγαλώνεις το φόβο σου ουσιαστικά χωρίς σοβαρό λογω. Στη δουλειά έγινα κακιά και ζητούσα, πάντα ευγενικά, να σταματήσουν να ανφέρουν προβληματικές καταστάσεις φίλων, γνωστών ή κουμπάρων!!! Έτσι τουλάχιστον είχα να αντιμετωπίσω μόνο τις δικές μου φοβίες και όχι και πράγματα που άκουγα και απο άλλους! Μακάρι να πιάσει κα ι σε σένα.

Σταματα το διαβασμα.

Αλλο η ενημερωση και αλλο αυτο που υποβαλεις εσυ τον εαυτο σου.

Στα λεω ως ομοιοπαθης :oops:

Ολα θα πανε καλα και αδικα αγχωνεις χωρις λογο το μωρο σου

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

δεν εχεις αδικο μαλλον ειναι καλυτερα να μη διαβαζω δυσαρεστες ιστοριες απλα μπηκα στη διαδικασια πιο πολυ απο περιεργεια να δω τι κινδυνοι υπαρχουν και απο τι ισως θα πρεπει να προφυλασομαι αν εχω καποιες ενδειξεις βεβαια. αν και απο οτι ειδα καποια πραγματα ουτε οι γιατροι δεν τα προβλεπουν.

σ'ευχαριστω παντως

δεν εχεις αδικο μαλλον ειναι καλυτερα να μη διαβαζω δυσαρεστες ιστοριες απλα μπηκα στη διαδικασια πιο πολυ απο περιεργεια να δω τι κινδυνοι υπαρχουν και απο τι ισως θα πρεπει να προφυλασομαι αν εχω καποιες ενδειξεις βεβαια. αν και απο οτι ειδα καποια πραγματα ουτε οι γιατροι δεν τα προβλεπουν.

σ'ευχαριστω παντως

ακριβως το ιδιο επαθα και εγω,καθομαι και διαβαζω διαφορα και εχω φρικαρει!!!!!!!! πρεπει να σταματησουμε να το κανουμε μου το ειπε και ο γιατρος μου καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη.Εφτασα σε σημειο που μεχρι να παω στο γιατρο να ακουσουμε το μωρο ανεβαζα πιεση!!!!!!!!!

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Είμαι μία ομοιοπαθής!Μέχρι να ακουστεί η καρδιά φρικάρω σε κάθε ραντεβού!Και επειδή είμαι μόνο στην 18η εβδομάδα και δεν το νιώθω το μωρό(εκτός από μία φορά πριν 12 μέρες)νομίζω πλέον ότι δε ζει!Είμαι χάλια..Και όσο διαβάζω φρικάρω..

Εϊναι μία διαστροφή που έχει ο κόσμος, δεν ξέρω γιατί, και στις έγγυες πάνε και διηγούνται ιστορίες προβληματικές, χωρίς αίσιο τέλος κτλ. Τι είναι αυτό το πράγμα?? Γιατί μας τρομοκρατούν έτσι? Εϊναι κι ευαίσθητη η ψυχολογία στην εγκυμοσύνη, τα είχα τραβήξει κι εγώ αυτά...

Λοιπόν, ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!

Κρατήστε έξω αυτούς που δεν σέβονται την κατάσταση σας και ναι, ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΕΝΕΙΣ για να το ξεκόψετε. Δεν πειράζει. δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε και να αγχώνεστε! Σκεφτείτε τα μπεμπάκια σας, δεν θέλουν άγχος!

• 4 weeks later...

Καλημέρα σας. Σήμερα μπήκα στη 16η εβδομάδα κ έχω τον εξής προβληματισμό. Δεν γνωρίζω αν το μωρό μου είναι καλά...ναυτίες δεν έχω πια, η διάθεση και το κέφι μου αρκετά καλύτερα κλπ. Έχω να κάνω υπέρηχο από τη 12η εβδομάδα και έχω πολύ άγχος για το αν όλα πάνε καλά. Οσες από εσάς βρίσκεστε στο ίδιο περίπου στάδιο τι ακριβώς αισθάνεστε?? Μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις σας, μήπως κ χαλαρώσω λίγο...ευχαριστώ..

Βρε κοριτσάκι μου, λογικό είναι να σταματήσουν οι ναυτίες. Καιρός δεν ήταν? Στις περισσότερες γυναίκες συμβαίνει αυτό εκτός μερικών εξαιρέσεων που κρατάνε ακόμα και μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Εγώ είμαι 18 εβδομάδων και η περίοδος των ναυτιών έληξε πριν ένα μήνα. Επίσης ταυτόχρονα βελτιώθηκε και η διάθεση μου, η όρεξη μου να κάνω πράγματα, λογικό δεν είναι? Όταν το στομάχι σου είναι χάλια, σου μυρίζουν τα πάντα απαίσια κλπ πως να έχεις διάθεση? Βέβαια το άγχος για το αν είναι καλά το μωράκι το έχω μόνιμα και το άγχος από τον τελευταίο υπέρηχο μέχρι τον επόμενο είναι μεγάλο. Σίγουρα φταίνε και αυτά που ακούμε και κυρίως όλα αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα. Η καλύτερη λύση είναι να σταματήσεις να βάζεις κακές σκέψεις στο μυαλό σου, να χρησιμοποιείς το ιντερνετ μόνο για ενημέρωση όσον αφορά συγκεκριμένα πράγματα, να μη διαβάζεις και ακούς δυσάρεστες ιστορίες και να απολαύσεις το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου!

Καλή συνέχεια!

Έχεις απόλυτο δίκιο, το γνωρίζω. Έχοντας στην πλάτη μου βεβαρημένο ιστορικό , νομίζω πως αγχώνομαι λίγο παραπάνω. Δεν ξέρω αν υπάρχουν συμπτώματα σε αυτό το στάδιο, που θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να περιγραφούν. Κ άλλη μία ερώτηση: σε ποιά εβδομάδα αρχίζεις να ακούς το μωρό σου??

Διαφημίσεις

Είναι πολύ σχετικό το πότε ακούει η καθεμία το μωράκι της! Εξαρτάται και από τη θέση του πλακούντα, την εμπειρία, τη διάθεση, κτλ.

Εγώ σε πρώτη φάση την ένιωσα (κάτι σαν μπουρμπουλήθρες εσωτερικά) νομίζω στις 17-18 εβδομάδες. Μην ανησυχείς! το να νιώθεις καλά στην εγκυμοσύνη είναι υπέροχο, απόλαυσέ το!

Καλημέρα σας. Σήμερα μπήκα στη 16η εβδομάδα κ έχω τον εξής προβληματισμό. Δεν γνωρίζω αν το μωρό μου είναι καλά...ναυτίες δεν έχω πια, η διάθεση και το κέφι μου αρκετά καλύτερα κλπ. Έχω να κάνω υπέρηχο από τη 12η εβδομάδα και έχω πολύ άγχος για το αν όλα πάνε καλά. Οσες από εσάς βρίσκεστε στο ίδιο περίπου στάδιο τι ακριβώς αισθάνεστε?? Μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις σας, μήπως κ χαλαρώσω λίγο...ευχαριστώ..

Δεν χρειαζετε να ανησυχεις για τιποτα. Κατ αρχας ειναι φυσιολογικο στην εβδομαδα που βρισκεσαι να μην εχεις ναυτιές και η διάθεσή σου να είναι καλύτερη. Μέχρι να νιωσεις και το μπεμπε σου θα εχεις μια ανασφαλεια μεταξυ των υπερηχων. Από τη στιγμη που θα το νιωσεις θα ηρεμισεις. Μην αγχωνεσαι και εμεις τα νιωθαμε αυτα τα συναισθηματα. Το μπεμπε σου θα αρχισεις να το νιώθεις περίπου μετά την 20η εβδομαδα. Για τις πρωτοτοκες είναι τότε. Όσες είναι η 2η φορά το νιώθουν ποιο γρήγορα. Αλλά και πάλι εξαρτάται. Εγώ το ένιωσα την 15 η εβδομάδα (ειναι το 1ο μου). Αλλά ο γενικός κανόνας είναι περίπου μετά την 20η!

Qxemp2.png

μία από τα ίδια και εγώ... αντί να χαίρομαι που η εγκυμοσύνη μου είναι από τις εύκολες, χωρις ναυτίες, χωρίς πονάκια, χωρίς τίποτα, αγχώνομαι για το αν όλα πάνε καλά... Ενώ είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα κάνω μόνο 3 υπέρηχους για να μην επιβαρύνω το μωρό, ήδη έχω κάνει έναν εκτός προγράμματος απλά και μόνο για να σιγουρευτώ ότι όλα πάνε καλα...

άσε που με τις ενέσεις, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουμε σχεδόν μηδενίσει τις πιθανότητες για να πάει κάτι στραβά (ξανά)...

τι να πω, μάλλον από ότι έχω καταλάβει όλες ή σχεδόν όλες οι πρωτάρες αγχώνονται υπερβολικά...

καλό μας κουράγιο λοιπόν...!!! :-)

υγ.και στους γύρω μας θα έλεγα, γιατί αυτοί σίγουρα θα πρέπει να κάνουν περισσότερο κουράγιο, με αυτά που ακούν απο μας, χιχιχι

Το θεωρώ απόλυτα λογικό να αγχώνεστε , είναι η ευθύνη που νιωθουμε απέναντι στα μωράκια. Καλό θα ήταν να μην πολυδιαβάσετε δυσάρεστα και επηρεάζεστε. Στον πρώτο μου γιο δεν διάβαζα τίποτα και έβγαλα εννιά μήνες χωρίς αγχος στον δεύτερο έκανα την βλακεία να θέλω"μορφωθώ" και όταν κατάλαβα πόσα πραγματα μπορεί να συμβούν δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ το βράδυ από το αγχος μου . Ευτυχώς και οι δυο εγκυμοσύνες πήγαν μια χαρά αλλά την δεύτερη από το άγχος δεν κατάφερα να την χαρώ.

οταν γεδννησα το πρωτο μου παιδι η πεθερα ειχε ερθει να δει το μωρο και τοτε ξεκινησε να μου λεει οτι ειχε ενα αδελφο που πεθανε 2 χρονων απο το ματι επειδη ηταν πολυ ομορφος οπως η μπεμπα μπλε ματια ξανθια μαλλια ωραιο προσωπο...ημουν λεχωνα μολις ειχα θηλασει το παιδι μου....εβαλα κατι φωνες και της ειπαοτι δεν θελω να ξανακουσω τπτ τετειο στη ζωη μου!!!και το αλλο μου το ειπε η μανα μου μην κανω γεννεθλια τον αλλο μηνα που θα κλεισουμε ενος ετους γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινετε...εγινε χαμος την σκυλοβρισα και της εκλεισα το τηλεφωνο..οταν ημουν εγκυος στην μπεμπα το βραδυ που σκεφτομουν αυτα που διαβαζα και μου ελεγαν με επειαναν κρισεις αγχους πονουσε το στερνο και δεν μπορουσα να ανασανω ακουγα το χτυπο της καρδιας μου στα μυνιγκια και τα αυτια μου!!τωρα τους γραφω ολο0υς τους2 το κοβω μαχαιρι και δεν διαβαζω ασχημες ιστοριες τοσο συχνα!!!εχω γινει πιο λογικη εαν θελετε!!!φιλακια σε ολες και μην ανησυχητε ο θεος ειναι μεγαλος!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις