Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

12,5 μηνών- ύπνος την ημέρα

Ν76

Recommended Posts

Καλημέρα!

Είμαστε 12,5 μηνών. Ως τώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμόμασταν περίπου τρια τέταρτα κατά τις 10-10.30 και μετά 1,5-2 ώρες το μεσημέρι κατά τις 3 με 4.30 και μετά το βράδυ κατά τις 9 ως το πρωί 7.30.

Τώρα τελευταία βλέπω μια τάση να αλλάξει το πρόγραμμα. Πίστεύω ότι το γυρνάει σιγά σιγά στο μια φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας ύπνος. Προσπαθώ να τον κρατήσω ξύπνιο ως τις 1 περίπου, να του δώσω το μεσημεριανό του και να κοιμηθεί μετά, αλλά μαλλον νυστάζει νωρίτερα. Τέλος πάντων πιστεύω να τα καταφέρω σιγά σιγά, θα δούμε.

Εσας σε ποία ηλικία αρχίσαν τα παιδιά σας να κοιμόνται μια φορά την ημέρα και τι ώρα είναι αυτή;

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Είμαστε 12,5 μηνών. Ως τώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμόμασταν περίπου τρια τέταρτα κατά τις 10-10.30 και μετά 1,5-2 ώρες το μεσημέρι κατά τις 3 με 4.30 και μετά το βράδυ κατά τις 9 ως το πρωί 7.30.

Τώρα τελευταία βλέπω μια τάση να αλλάξει το πρόγραμμα. Πίστεύω ότι το γυρνάει σιγά σιγά στο μια φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας ύπνος. Προσπαθώ να τον κρατήσω ξύπνιο ως τις 1 περίπου, να του δώσω το μεσημεριανό του και να κοιμηθεί μετά, αλλά μαλλον νυστάζει νωρίτερα. Τέλος πάντων πιστεύω να τα καταφέρω σιγά σιγά, θα δούμε.

Εσας σε ποία ηλικία αρχίσαν τα παιδιά σας να κοιμόνται μια φορά την ημέρα και τι ώρα είναι αυτή;

Μου φαίνεται πολύ απότομο να μετακινήσεις την ώρα του πρώτου ύπνου από τις 10.30 που ήταν στη 1. Θα πρότεινα να το πας σιγά σιγά. Να μετακινείς την ώρα κατά ένα τέταρτο κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι για περίπου 10 ημέρες θα τρώει το μεσημεριανό του φαγητό μετά από αυτό τον ύπνο που μάλλον θα είναι και ο μοναδικός μέσα στη μέρα μιας και η πρότασή μου είναι να προσπαθείς να μην τον ξαναπάρει ο ύπνος το απόγευμα. Και επίσης το βράδυ να τον βάζεις λίγο νωρίτερα για ύπνο μιας και η απόσταση από τον ημερίσιο ύπνο πλέον θα είναι πολύ μεγάλη.

Να ξέρεις ότι όλη αυτή την περίοδο της προσαρμογής θα υπάρχει αρκετή γκρίνια, αλλά σιγά σιγά θα βρείτε τους ρυθμούς σας και θα σταθεροποιηθεί το πρόγραμμά σας.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ο μικρός μου είναι 12 μηνών. Από 8 μηνων κοιμαται μια φορες την ημερα περιπου 1,5 ώρα το μεσημερι..Αλλά κοιμάται 12ωρο το βραδυ.. Είδαμε από την αρχη ότι αν κοιμοταν δυο φορες ο δευτερος υπνος ηταν πολύ αργα και πηγαινε μετα επίσης πολύ αργα το βραδυ να κοιμηθει.Πηγαινε τον σιγα σιγα, αυτό το πρόγραμμα από μόνος του μας το "εδειξε". Το τι ωρα θα κοιμηθει το μεσημερι δυστυχως δεν ειναι ακόμα συγκεκριμενο..Πότε στις 2, πότε στις 4.. Ανάλογα και με το τι ωρα ακριβως θα ξυπνησει το πρωι και πόσο θα κουραστει..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Εγώ στον πρώτο μου γιο τον έκοψα τον πρωινό ύπνο περίπου στη δικιά σας ηλικία Ν76, το μεσημέρι τον κοίμιζα κατά τη 1, πολλές φορές δηλαδή τον τάιζα για μεσημέρι και 12 με 12:15 γιατί νύσταζε και κοιμόταν τρίωρο το μεσημέρι. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα γιατί προς το μεσημέρι που νύσταζε έπρεπε να τον απασχολείς για να μην γκρινιάζει όποτε συνήθως κοίταγα να πάμε βόλτα κούνιες και μετά να γυρίσουμε να φάει και να κοιμηθεί, σιγά σιγά όμως το συνήθισε και μετά ξυπνούσε και αργότερα το πρωί οπότε άντεχε μέχρι το μεσημέρι, τώρα ο δεύτερος γίος μου που είναι 11,5 τον βλέπω ότι τον έχει πολύ ανάγκη τον πρωινό ύπνο οπότε ούτε συζήτηση ακόμα για αλλαγή.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Και εμας τον εκοψε τον ενα υπνο μονη της βασικα γυρω εκει στον χρονο πανω. Δεν θυμαμαι ποτε ακριβως, αλλα την εβαζα για τον πρωινο και ΔΕΝ κοιμοταν και εκανε φασαρια.....οποτε την πηγα στις 12 και μετα στις 1 και κοιματε εκει γυρω κανα 2ωρο και μετα 7 το βραδυ. Βασικα μην τον πιεσεις εσυ. Αστον θα στο δειξει μονος του ποτε θελει να ΜΗΝ κοιματε πλεον 2 φορες την ημερα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον έχετε δίκιο, πρέπει να κάνω αυτό με τη σταδιακή προσαρμογή, γιατί αλλιώς νυστάζει, μάλλον κόβει τον μεσημεριανό κι όχι τον πρωινό ύπνο, οπότε να του το φέρω κατά το δυνατόν λίγο αργότερα. Σήμερα κοιμήθηκε 11.15.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το κολατσιό του είναι από φτωχό, ως ανύπαρκτο. Φρούτα δεν τρώει, κρέμες με το ζόρι, ως τώρα έτρωγε το αυγό αλλά έχει δυο μέρες που δεν το θελει... οποτε κοιμήθηκε σχεδόν νηστικός, μόνο 1 φέτα τυρί του τοστ έφαγε. Γι' αυτό θέλω να το πάω λίγο αργότερα, τουλάχιστον να του δίνω το μεσημεριανό του πριν.

Σας ευχαριστ

Καλημέρα!

αν πίνει το γαλα του στις 7.30 μπορείς να του δίενις φρούτο στις 1030 και να τον κοιμίζεις οχι παραπάνω από 1,5 ώρα.

μετα μεσημεριανό φαγητό και υπνο.

χρειάζεται ακόμη τον πρωινό του υπνακο.

αν δεν κοιμηθεί μετα το φρούτο, θα δυσκολευτείς να τον κρατήσεις ξύπνιο για να φάει μεσημεριανό μια λογική ώρα και να κοιμηθεί μετά. και πόσο θα κοιμηθεί; πάνω από 2 ώρες;΄

εμένα εδω και κανα μήνα τον εχει κόψει τον πρωινό υπνο γιατί ξυπναει στις 9πμ. εεεε πώς να κοιμηθεί μετα; ενας λόγος που δεν μλου αρέσει η ιδέα του παιδικού. αν ξυπνανε τα παιδάκια στις 7, μετά νυσταζουν στις 11, αλλά επειδή στο παιδικό δεν κοιμούνται πριν το μεσημέρι είναι όλο γκρίνια. δεν αντέχουν τα μωράκια...

age.png

Ν76 και που είσαι ακόμα από αλλαγές!! Εμένα 12 μηνών η κόρη μου έτρωγε μεσημεριανό στις 12.30, κοιμόταν κατευθείαν στο καρεκλάκι της γιατί δεν άντεχε άλλο ξύπνια όπου και την βάζαμε στο κρεβάτι της. 1,5 χρονών το καλοκαίρι άρχισαν οι αλλαγές. Δυσκολευόμασταν να κοιμηθούμε το μεσημέρι και βρήκαμε σύστημα με το γάλα που της το δίναμε στο κρεβάτι της, το έπινε μόνη της και κοιμόταν. 22 μηνών αποφασίζει να μην θέλει να πιει άλλο γάλα το μεσημέρι και για να κοιμηθεί απλά έπρεπε να ξεραθεί από την κούραση. Τώρα που είμαστε κοντά 25 μηνών, δίνουμε ακόμα μάχη για να κοιμηθούμε το μεσημέρι. Το βράδυ κοιμάται μεταξύ 8.30 - 9 (ενώ τον πρώτο χρόνο 8 κοιμόταν ήδη), ξυπνάει μεταξύ 5.30-6 το πρωί για το γάλα της (το οποίο συνεχίζει να πίνει μόνη της πρωί βράδυ στο κρεβάτι της) και ξανακοιμάται μέχρι τις 7 - 7.30 (σπάνια :cool:. Αν δεν κοιμηθεί όμως το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα είναι σαν κορίνα του bowling, έτοιμη να πέσει κάτω, γκρινιάζει, χασκογελάει κοινώς τα νεύρα μας γίνονται τσαντάλια. Αν πάλι δεν έχει κοιμηθεί το μεσημέρι, και το απόγευμα έχουμε να πάμε κάπου βόλτα, φυσικά με το που ξεκινάει το αυτοκίνητο κοιμάται κατευθείαν. Γενικότερα στο αυτοκίνητο κοιμάται. Μας πρότεινε η παιδίατρος και το έχω διαβάσει και σε διάφορα forums ότι πρέπει να κάνω ότι κάνω και το βράδυ. Να της δημιουργήσω δηλαδή μία ρουτίνα ότι τώρα είναι ώρα ύπνου. Δεν γίνεται με τίτοτα. Αυτή η ρουτίνα προϋπήρχε και τώρα εξαφανίστηκε. Δεν θέλει με τίποτα να μπει στο κρεβάτι της και αν την βάλω με το ζόρι, πάει να πηδήξει πάνω από τα κάγκελα. Και μέσα στο δωμάτιο να είναι ενώ δεν αφήνω παιχνίδια, βρίσκει και παίζει με το οτιδήποτε. Any help??

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011