Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Δεν ξερω αν αυτο που θελω να εκφρασω ειναι καταγγελια ή παραπονο- εχω ενα 5χρονο που σαν παιδακι της ηλικιας του θελει να βλεπει κινουμενα σχεδια ειδικα τα πρωινα του Σαββ/κου που δεν εχει σχολειο . υπαρχουν δυο συγκεκριμενα ιδιωτικα καναλια που τα περισσοτερα κινουμενα σχεδια που προβαλλουν εχουν το κακο στοιχειο μεσα με αποτελεσμα καθε λεπτο που βλεπει το παιδι να με φωναζει μαμα εχει κακους το μικυμαους αλλαξε το ..εχω καταφυγει λοιπον σε επιλεγμενα dvd γιατι απο οτι βλεπω δεν παει αλλο πια αυτη η ιστορια με την τηλεοραση να βγαζουν ασχημα πραγματα στα παιδια μας και δεν υπαρχουν κινουμενα σχεδια τα οποια να προσφερουν κατι στα παιδια μας παρα μονο βια-φοβο!!

Διαφημίσεις

πολύ ωραίο θέμα:P

είχα διαβάσει ( ψάχνω να βρω το που ) και την άλλη άποψη που λέει ότι δεν είναι και τόσο τραγικό τελικά να βλέπουν τα παιδιά τέτοιους ήρωες και ιδιαίτερα όταν παρακολουθούμε μαζί τους και συζητάμε αυτό που βλέπουν..

φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπερ αυτών των προγραμμάτων αλλά τουλάχιστον τα "ανέχομαι" ως ένα βαθμό...

τώρα όσο αναφορά τις φοβίες που έχει το παιδί όταν τα βλέπει δεν ξέρω...

μήπως εσείς σα γονείς του λέγατε συχνά μη βλέπεις θα φοβάσαι ή στον ύπνο σου θα έχεις εφιάλτες κ.τ.λ

rQGhp3.png

DALIA μου εμεις ειμαστε γονεις που ειμαστε κοντα στο παιδι με μετρο γιατι οπως ανεφερα ειναι αγορι και λογικο ειναι να τον σκληραγωγισουμε λιγο να μαθει να αντεχει καποια πραγματα σε καμια περιπτωση δεν του εχουμε πει αυτα που αναφερεις αλλα οταν βλεπει καποιο μικυμαους που σχεδον ολο ειναι με τερατα που πεταγονται -φωτιες -και τα χιλια δυο αλλα νομιζω οτι λογικο ειναι να αντιδρασει ετσι ..

...επισης ηθελα να πω οτι προσφατα ο μικρος μου μου ζητησε για πρωτη φορα (το ακουσε απο τους φιλους του ) να τον παμε σινεμα να δει την πριγκιπισσα με τον βατραχο ωραια του καναμε το χατιρι πηγαμε και ειδαμε οικογενειακως το εργο αυτο που διαπιστωσα ηταν οτι υπηρχαν αρκετες σκηνες με καποιον μαγο και εδειχνε ξαφνικα να ξεπεταγονται νεκροκεφαλες - σκιες πνευματων και φρικαρα και ο μικρος πεταγοταν απο την καρεκλα του ...ενταξει δεν περιμενα να δω κατι τετοιο δεν νομιζω οτι ειμαι λαθος..δεν κριτικαρω ολο το εργο γιατι κατα τα αλλα ηταν καλο αλλα νομιζω οτι δεν χρειαζονται τοσο κακα στοιχεια για να βγει μια ταινια παλιοτερα υπηρχαν κινουμενα σχεδια που δεν ηταν ετσι..

Πόσο δίκιο έχεις ΒΕUTIFUL

Ο δικός μου τρελαίνεται με τομ & τα τζέρρυ και έχω τύχει επεισόδια με σκηνές που προαναφέρεις με νεκροκεφαλές κ.τ.λ. αλλά ο δικός μου ξεκαρδίζεται στα γέλια με κάτι τέτοια ( μήπως πρέπει να ανησυχώ ? ), καθώς επίσης ο σκούπι ντου είναι όλο φαντάσματα. Πήραμε και το σπίτι σκούπι και όταν το άνοιξα δεν πίστευα ότι αυτό απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 όπως έλεγε στο κουτί…

Αυτό στο ρώτησα αν του λέτε κάτι γιατί το έχει κάνει η αδερφή μου όπου δεν ήθελε ο μικρός να βλέπουν οτιδήποτε βιαιότητες και του έλεγε για εφιάλτες κ.τ.λ…τελικά όντως το παιδί δεν βλέπει τίποτα από φόβο και όταν έρχεται σε μας λέει στον δικό μου αν εκείνη τη στιγμή βλέπει κάτι, σε παρακαλώ κλείσε το dvd γιατί φοβάμαι και το βράδυ θα βλέπω εφιάλτες. Εν τω μεταξύ να προσπαθεί να του εξηγήσει ο δικός μου, ότι αυτά δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή ότι συμβαίνουν κάπου πολύ μακριά ( στα πράσινα ανθρωπάκια )…

Εγώ πιστεύω ότι όπως λες και εσύ δεν πρόκειται να τα αποφύγουμε, οπότε με μέτρο..

Βέβαια εσείς και να μην τα βλέπετε καθόλου ακόμα καλύτερα από τι στιγμή που του δημιουργούν φοβίες…

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Beautifull συμφωνώ απολύτως! Μου' ρχετε να τους πάρω τηλέφωνο και να τους βρίσω. Συμφωνώ οτι πρέπει να προβάλλεται και το κακό ως δίδαγμα και οι συνέπειές του αλλά τα συγκεκριμένα προβάλουν βία. Και στα στρουμφάκια υπάρχει ο κακός γκαργκαμέλ, στη χιονάτη η κακιά μητριά, στη κοκκινοσκουφίτσα ο κακός ο λύκος αλλά τί συγκρίνουμε τώρα? Τον γκαργκαμέλ και τα στρουμφάκια με τους πώς τους λένε gormiti? Αίσχος!

Διάβασα μια ερευνα ψυχολόγων στηριζόμενη στο εξής πείραμα:Βάλαν σε μια αίθουσα μια ομάδα παιδιών να παρακολουθήσουν π.χ τα στρουμφάκια και σε μια αλλη αίθουσα μια άλλη ομάδα παιδιών να παρακολουθήσουν πχ τους power ranger. Μετά το τέλος της προβολής τα βάλανε να παίξουνε όλα μαζί με παιχνίδια που τα δώθηκαν. Και η τύχη των παιχνιδιών που δώθηκαν σε παιδιά της ομάδας που παρακολούθησαν τους power ranger είναι και η αναμενόμενη...Καταστροφή και επιθετικότητα!

Beautifull συμφωνώ απολύτως! Μου' ρχετε να τους πάρω τηλέφωνο και να τους βρίσω. Συμφωνώ οτι πρέπει να προβάλλεται και το κακό ως δίδαγμα και οι συνέπειές του αλλά τα συγκεκριμένα προβάλουν βία. Και στα στρουμφάκια υπάρχει ο κακός γκαργκαμέλ, στη χιονάτη η κακιά μητριά, στη κοκκινοσκουφίτσα ο κακός ο λύκος αλλά τί συγκρίνουμε τώρα? Τον γκαργκαμέλ και τα στρουμφάκια με τους πώς τους λένε gormiti? Αίσχος!

Διάβασα μια ερευνα ψυχολόγων στηριζόμενη στο εξής πείραμα:Βάλαν σε μια αίθουσα μια ομάδα παιδιών να παρακολουθήσουν π.χ τα στρουμφάκια και σε μια αλλη αίθουσα μια άλλη ομάδα παιδιών να παρακολουθήσουν πχ τους power ranger. Μετά το τέλος της προβολής τα βάλανε να παίξουνε όλα μαζί με παιχνίδια που τα δώθηκαν. Και η τύχη των παιχνιδιών που δώθηκαν σε παιδιά της ομάδας που παρακολούθησαν τους power ranger είναι και η αναμενόμενη...Καταστροφή και επιθετικότητα!

Συμφωνώ απολύτως...στο τσακ ειμαι να παρω κανα ΣΚ τηλεφωνο να τους βρίσω!!!

Κοριτσια με βρισκετε απολυτως συμφωνη.Εχω μαθει απεξω το προγραμμα των παιδικων και αλαζω καναλι οταν εχει αυτα τα επιθετικα.Παρολα αυτα ειναι ελαχιστες οι παιδικες σειρες που δεν εχουν βια.εχω απηυδησει κι εγω και κατεληξα σε ντορες και σε διαφορα τετοια dvd.

Αυτα που εβλεπα εγω στα χρονια μου ηταν τελειως διαφορετικα και το θαντερκατς θυμαμαι ηταν το πιο σκληρο για την εποχη του!!!

Πέρασαν οι καλές παλιές εποχές με τα ποιοτικά παιδικά έργα και σειρές τότε που εμείς είμασταν παιδιά.

Εγώ πάντως έχω καταργήσει την τηλεόραση (εκτός συγκεκριμένων προγραμμάτων ) και βλέπουμε DVD κυρίως παλιά παιδικά για να θυμάμαι λίγο κι εγώ τα νιάτα μου. Άσχετα με το τελευταίο όμως δεν συγκρίνονται στην ποιότητα με τα νέα..τι να θυμηθώ το Νιλς Χόλγκερσον, μάγια μέλλισα, κάντυ-κάντυ κ.α πολλά.

Η βία και οι βωμολοχίες των νέων κινούμενων σχεδίων έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συμπεριφορά του παιδιού και πολλές φορές οι εφιάλτες κάνουν την παρουσία τους αισθητή συχνά πυκνά. Αυτό το τελευταίο το ζήσαμε κι εμείς με την κόρη μου και από τότε καταργήσαμε την TV.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω. Πέντε χρόνων είναι βέβαια μεγάλο. Πρέπει να βλέπει ό,τι βλέπουν και οι φίλοι του, οπότε δεν έχει νόημα να το καταπιέσεις. Εγώ σκέφτομαι απλά να μην του αφήνω χρόνο για τηλεόραση. Ήδη τα σάββατα το πρωί είναι πάντα κάποιος φίλος του στο σπίτι οπότε προτιμούν να παίξουν. Αν ανοίξει η τηλεόραση, τα κακά μηνύματα έρχονται από παντού. Δεν βγάζεις άκρη!

πολύ ωραίο θέμα:P

είχα διαβάσει ( ψάχνω να βρω το που ) και την άλλη άποψη που λέει ότι δεν είναι και τόσο τραγικό τελικά να βλέπουν τα παιδιά τέτοιους ήρωες και ιδιαίτερα όταν παρακολουθούμε μαζί τους και συζητάμε αυτό που βλέπουν..

φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπερ αυτών των προγραμμάτων αλλά τουλάχιστον τα "ανέχομαι" ως ένα βαθμό...

τώρα όσο αναφορά τις φοβίες που έχει το παιδί όταν τα βλέπει δεν ξέρω...

μήπως εσείς σα γονείς του λέγατε συχνά μη βλέπεις θα φοβάσαι ή στον ύπνο σου θα έχεις εφιάλτες κ.τ.λ

Έχεις δίκιο, μας το είπε και η ψυχολόγος στο Σταθμό. Το παιδί έχει ανάγκη να ορίσει το ΚΑΚΟ, ώστε να το καταπολεμήσει. Για το σκοπό αυτό είναι αρκετός βέβαια ο κακός λύκος, δεν χρειάζεται όλη αυτή η βία.

internet valtou καλυτερα ολα της ντισνεϊ ντοναλτ μικι κλπ.....απο το γιου τουμπ...εδω η δικια μου που εινα βεβαια μικροτερη οποτε βλεπει κατι αρνητικο μαμα φωναζει πηγαινε το πιο μπροστα δε θελω να δω κακια μαγισσα...αλλα απο τα πρωινα του ΣΚ μονο ντορα (εαν την προλαβουμε),φραουλιτσσα και κιντς σονγκ (αυτο παιζεται γιατι ψιλομεγαλωσε και το βαρεθηκε λεει)...αλλιως ιντερνετ (βαριεμαι τη διαδικασια με τα ντιβιντι)

επισης εχει και καλα σαϊτ με ολα τα παλια παραμυθια που βλεπαμε στο ιντερνετ....παρα πολλα...μηπως να εριχνες καμια ματια??

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ακόμα και τα στρουμφάκια κόψανε!:twisted: Εγώ όταν τα έβλεπα μικρούλα ταυτιζόμουνα, νόμιζα ζω και εγώ στο στρουμφοχωριό. Η φρουτοπία, τα αρκουδάκια της αγάπης , μικρό μου πόνυ, σπορτ μπίλυ, φρου φρού τί να προτωθυμηθώ...Ρε κορίτσια σε όλα τα παραμυθάκια υπάρχει πάντα ένας κακός αλλά δεν πάιζει καράτε και μπωξ, απλώς πάιρνει το μάθημα του...

Όλα αυτά επηρεάζουν τη ψυχολογία του παιδιού αν όχι απαραίτητα τον ύπνο. Εξαρτάται και απο την ηληκία. Αν ένα παιδάκι σαν τη δικιά μου, 15 μηνών, δει αυτές τις εικόνες διάβασα οτι θα βλέπει εφιάλτες και μ'αλιστα σε αυτή την ηλικία δεν ξέρει τι είναι όνειρο και το λαμβάνει ως βίωμα. Το παιδί μπερδεύεται. ¨Ενα 8χρονο δεν θα έχει εφιάλτες αλλά όσο να είναι δεν τον επειρεάζει στη συμπεριφορά?

επίσης διάβασα στα μικρά παιδάκια να μην λέμε αν δε φας το φαγητό σου θα έρθει ο κακός ο λύκος αλλά θα στεναχωρηθεί ή θα κλαίει η καλή νεράϊδα για παράδειγμα.

έχεις πολύ δίκιο!εμένα βλέπει αυτά που είναι στην ερτ1 8.30 με 10.00 αλλιώς το Μική και την Λέσχη του ή τον Μαστοράκο, τα άλλα τα έβλεπε (πχ κάτι με αεροπλάνα, εξωγήνους και σπαιντερμαν) για πολύ λίγο γιατί μετά του τα έκοψα, ερχόταν και μας βάραγε, του έλεγα γιατί με βάρεσες και μου έλεγε έτσι κάνει το αγόρι στα παιδικά ή έτσι παίζει πόλεμο η σπάιντερμαν, μετά τέλος, επίσης βλέπει και τον Ντιέγκο και την Ντόρα.

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια σε όλα τα παραμυθάκια υπάρχει πάντα ένας κακός αλλά δεν πάιζει καράτε και μπωξ, απλώς πάιρνει το μάθημα του...

Αυτό ακριβώς.

Η ύπαρξη του κακού στα παραμύθια και κατ'επέκτασην στα κινούμενα σχέδια υφίσταται κατά τη γνώμη μου για να κάνει γνωστή την παρουσία του στο παιδικό μυαλό, να διαχωρίσει οτι εκτός από το καλό υπάρχει και το κακό. Όμως πάντα το καλό υπερτερεί του κακού. Με αυτό τον τρόπο το παιδί λαμβάνει το μήνυμα οτι με την καλή συμπεριφορά κερδίζει ενώ αντίθετα χάνει πολλά.

Επίσης για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που ακόμα η σκέψη και η κρίση είναι μπερδεμένα στο μυαλό του χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τρόπο παρουσίασης του κακού.

Όταν θα δει ένα φάντασμα τότε θα νομίζει οτι υπάρχουν φαντάσματα, όταν θα δει σκηνές βίας και ξυλοδαρμού τότε θα πιστέψει οτι έτσι λύνονται οι διαφορές.

Δε νομίζω οτι αυτά είναι απαραίτητα να τα βλέπουν τα παιδιά ακόμη και αν βρισκόμαστε μαζί τους και συζητάμε. Κατά τη γνώμη μου μπερδεύονται και φοβούνται.

Και αυτό το πιστεύω από προσωπική πείρα όταν η κόρη μου ηλικίας 3 ετών περίπου είχε συχνούς εφιάλτες αλλά και επιθετική συμπεριφορά για ανεξήγητους λόγους στην αρχή. Όταν διαπίστωσα περί τίνος πρόκειται και κατήργησα τα συγκεκριμένα παιδικά κόπηκαν και οι εφιάλτες αλλά και η επιθετική της συμπεριφορά.

Τώρα σε μεγαλύτερες ηλικίες ο βαθμός επηρεασμού είναι σαφώς μικρότερος αφού το παιδί είναι πιο ώριμο να δει, κρίνει και να αποφασίσει και συνεπώς μπορούμε να δείξουμε επιείκια.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

γεια σας κορίτσια! μια και βλέπω μιλάτε για τηλεόραση, ξέρετε από πότε επιτρέπεται να βλέπουν τα μικρά μας; η παιδίατρος μου μου έχει πει απαγορεύεται στα βρέφη, η κόρη μου χρόνισε και ακόμα μας λέει να μη βλέπει.. εσείς έχετε ρωτήσει τον γιατρό σας; τι γνώμη έχει;

Ax! Πόσο δίκιο έχετε!!

Εγώ της έχω μαζέψει πολλά DVD με τα κλασσικά της Walt Disney -με τα παραμύθια

(Χιονάτη, Ωραία κοιμωμένη κλπ)

αλλά επειδή είναι μικρή ακόμα και δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει ακόμα

της δείχνω την Dora που είναι φοβερή!!!

Της εποχής μας τα κινούμενα σχέδια....

δεν υπάρχουν πιααααα!!!!!!!.........

Η τηλεόραση είναι παντελώς άχρηστη γιατί εκτός απο τα απαράδεχτα που δείχνουν

είναι και γεμάτο απο παιδικές διαφημίσεις που παίρνουν τα μυαλά τους αέρα!!!

παλιά τα παιδικά ήταν αθώα, γεμάτα τρυφερότητα και ωραία μηνύματα.

εγώ έβλεπα πολύ την κάντυ, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, όταν είχα αποκόλληση και ήμουν ξάπλα για 2 μήνες ξαναείδα όλα τα επεισόδια. γι' αυτό η μικρή μου βγήκε χαχανούλα και ναζιάρα. μιμείται την κάντυ!

τί τράβηξε κι αυτός ο άντρας μου για να κατεβάσει αυτά τα επεισόδια. τώρα τα έχουμε έτοιμα και για τη μικρή, όταν μεγαλώσει με το καλό.

έβλεπα μάγια μέλισσα, καραγκιόζη, το παιδάκι με τη χήνα (νηλ χόγκελσον, μάλλον το γράφω λάθως), φρου-φρου (τέλειο), ποπάυ,,,, τί ωραία χρόνια, τί ωραίες εκπομπές για παιδιά!

τώρα μαύρη μαυρίλα πλάκωσε!

η dora μου τη δίνει σαν παιδικό, αν και βλέπω ότι είναι μανία.

Συμφωνώ οτι πρέπει να προβάλλεται και το κακό ως δίδαγμα και οι συνέπειές του αλλά τα συγκεκριμένα προβάλουν βία. Και στα στρουμφάκια υπάρχει ο κακός γκαργκαμέλ, στη χιονάτη η κακιά μητριά, στη κοκκινοσκουφίτσα ο κακός ο λύκος αλλά τί συγκρίνουμε τώρα? Τον γκαργκαμέλ και τα στρουμφάκια με τους πώς τους λένε gormiti?

Κι εγώ συμφωνώ, αυτές τις σειρές με τα τέρατα, δεν θέλω ούτε να τις ακούω. Ευτυχώς δεν τους αρέσουν (ακόμα), όταν πάει 10 κι αρχίσουν στο star κλείνουν από μόνοι τους την τηλεόραση. Τόση ασχήμια, κακό και βία και απαίσιες φωνές, να το σερβίρουν υποχρεωτικά στα παιδάκια, δεν νομίζω ότι τους προσφέρει τίποτα πέρα από απαίσιες εικόνες.

Το άλλο που με κάνει έξω φρενών... Έχω ανοιχτή την τηλεόραση σε κάτι soft και άσχετο και ξαφνικά διακόπτει για διαφημίσεις και βάζει σε τρέιλερ π.χ. τη βραδινή ταινία. Και διαλέγει για το τρέιλερ την πιο απαίσια σκηνή με σκοτωμούς, εκρήξεις, τέρατα κλπ. Αφού είναι σε ζώνη που είναι "κατάλληλο για όλους" πώς διαφημίζεις κάτι για το οποίο "είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση;" γίνεται η ζημιά και δεν μαζεύεται.

κανετε παρα πολυ καλα που δεν τα αφηνετε να βλεπουν τερατα:

η δικια μου που είναι λιγο χεστρο σε αυτα οταν την αφηνα να βλεπει σκουμπιντου εβλεπε εφιαλτες (να μαμα σαν το τερας που ηταν στο σκουμπιντου ήτνα στο κακο ονειρο μου).

Οποτε εχω μαθει και εγω το προγραμμα απ' εξω και βλεπει μονο Ντορα, τα ζουζουνια, την Μπαρμπι και την Νετ Ντισνευ

πχ και ο Ταρζάν εχει κακους ή κακα ζωα αλλα είναι πως να το πω ....πιο μελετημενο

το άλλο? Μεσημεριάτικα που δείχνουν ερωτικές σκηνές? Μόνο τα επίμαχα σημεία δε δείχνουν. και με ένα επιθυμητή η γονική συναίνεση είναι καλυμμένοι?

Ο ανιψίος μου 5 χρονών μπροστά μου λέει την κόρη μου 15 μηνών θές να κάνουμε σέξ? Και όταν τον ρώτησα τί είναι το σέξ μου απάντησε είναι ένα αγόρι και ένα κορίτσι, βγάζουν τα ρούχα τους και ο ένας δείχνει τα βυζιά του στον άλλον:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Και όταν τον ρώτησα πού το άκουσε μου είπε απο έναν συμμαθητή στο νηπιαγωγείο. :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Πολυ ωραιες παιδικες σειρες εχει καθε πρωι η ετ1 ολα της disney (μικυ, γουινι, μαστορακος, μικροι αϊνσταιν), ειδικα η τελευταια σειρα εχει εκπαιδευτικο χαρακτηρα και ασχολειται με κλασσικη μουσικη και μεγαλους καλλιτεχνες.

Βεβαια τα παιδακια που πανε σχολειο δεν μπορουν να τα δουν αυτα αλλα υπαρχουν ωραιοτατα dvd για τα παιδακια σας, τα οποια διαλεγετε μαζι με το παιδι σας και ειναι ολοι ευχαριστημενοι!

Πολυ ωραιες παιδικες σειρες εχει καθε πρωι η ετ1 ολα της disney (μικυ, γουινι, μαστορακος, μικροι αϊνσταιν), ειδικα η τελευταια σειρα εχει εκπαιδευτικο χαρακτηρα και ασχολειται με κλασσικη μουσικη και μεγαλους καλλιτεχνες.

Βεβαια τα παιδακια που πανε σχολειο δεν μπορουν να τα δουν αυτα αλλα υπαρχουν ωραιοτατα dvd για τα παιδακια σας, τα οποια διαλεγετε μαζι με το παιδι σας και ειναι ολοι ευχαριστημενοι!

Κι εμείς αυτές βλέπουμε κ συμφωνώ. Οι μικροί αϊνσταϊν είναι πολύ καλό.

Εχω αρχίσει δε και τα γράφω και θα του τα ξαναβάζω αργότερα.

932708c9ku0fnaz0.gif