Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σε όλους και όλες,

εχ8ές το βράδυ έμεινα αλαλη μόλις έμα8α ότι η 6χρονη ανεψία μου (πρωτάκι) δέχεται εκβιασμό από παιδάκια της δευτέρας δημοτικού.

Συνέβησαν τα εξής: 2 μεγαλύτερα κοριτσάκια τους παίρνουν γραφική ύλη (από την ανηψιά μου και μία φίλη της) και απαιτούν να τους φέρουν και νεο "υλικό" ενώ τους τρομοκρατούν πως αν τολμήσουν να το πουν οι μπαμπάδες των μεγάλων θα σκοτώσουν τις μαμάδες τους!!

Τα μικρά ήταν τόσο τρομοκρατημένα που έκλαιγαν ή τσιριζαν με το τίποτα, δεν μιλούσαν σε κανένα και είτε λίγο πριν πάνε είτε μολις γυρνούσαν από το σχολείο έκαναν εμετό. Αυτό πηγε περίπου 1 εβδομάδα οπότε μετά από πολλά παρακάλια τα ξεφούρνισαν!

Μαζί με αυτό και μετά από κουβέντα και με άλλους γονείς διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω παιδιά είχαν χτυπήσει πολύ στο πρόσωπο και ακόμη ένα παιδακι, ενώ βρέθηκαν και κρούσματων τρίτων με μελανιές, χτυπήματα στο κεφαλι και άλλα "ωραία"

Μετά από συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου, τους είπε ότι ΘΑ ρωτήσει και ΘΑ δει ΑΝ είναι έτσι τα πράγματα και ΘΑ τους πει!

Η ερώτησή μου είναι εξής: το προαύλειο δεν είναι και αυτό στην ευθύνη των δασκάλων, στο κάτω κατώ για 6 χρονα μιλάμε?!

ο διευθυντής το μόνο που είπε σύμφωνα με τα παιδιά ήταν "Να προσέχετε να μην σας παίρνουν τη γραφική ύλη"

Δεν θα έπρεπε να βρεί τα παιδιά που δημιουργούν το όποιο προβλημα και να τους μιλήσει? Σ΄ αυτα ή τους γονεις τους. Εκείνος είπε ότι ο νομος του απαγορεύει να ενοχλήσει τους γονεις! Συγνώμη αλλά έτσι είναι?

Και εν πάσει περιπτώσει ποιος είναι πανω από τον οποιον διευθυντή σχολειού που μπορει να επέμβει όχι για τιμωσήσει 6χρονα και 7χρονα παιδιά αλλά για να ενημέρωσει τους γονείς οι οποίοι πιθανότατα έχουν άγνοια.

Συγνώμη για το μακροσκελές του μυνήματος

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock::shock::shock: Η κόρη μου είναι πρωτάκι και τώρα τρελάθηκα που το άκουσα. Εγώ αν ήμουν στη θέση της της αδερφής(;) σου θα έπιανα εγώ η ίδια και τα παιδάκια και τους γονείς και θα έριχνα και ένα ξεγυρισμένο βρισίδι στον διευθυντή και θα έπιανα και τη δασκάλα και της πρώτης και της δευτέρας τάξης . Άντε γιατί τα πήρα τώρα:evil::evil:
74Qtp3.png2SeRp3.png

είναι πολυ ασχημο αυτο που περιγραφεις και τα παιδιά θα είνια σε πολυ κακη ψυχολογία.

Χειροτερη όμως είναι η σταση του διδακτικου προσωπικου :evil:

η αποψη μου συνοψίζεται στο εξής:

τα παιδια είναι παιδιά και δεν είναι ενήλικες αλλιώς δεν θα τα λεγαμε παιδιά αλλα ανθρωπάκια

(κατα τους μικρους ανθρώπους)

το σχολείο είναι το 2ο σπιτι, στην αντήληψη των παιδιών εξισου σημαντικό με το σπιτι, και ο δασκαλος ή η δασκάλα η 2η μητερα του παιδιού.

Με αυτή την νοοτροπία φαντάζομαι τα εμπιστευομαστε ολη ημέρα, αλλιώς ....... homescooling.

Δεν καταλαβαίνω ουτε τον διευθυντη που αρνειται να μιλήσει ο ίδιος ή η υπευθυνη δασκάλα της ταξης, η οποία δεν μπορεί τα γνωρίζει μεσες ακρες τα παιδια της.

Η γνώμη μου: αφου δεν επιθυμουν να ...ανακατευτουν μην αφήσετε το πραγμα να προσωρήσει με τους ρυθμούς τους (δλδ να μην προχωρήσει). Ενημερώστε οι ίδιο τους γονείς, και βλέποντας και κανοντας ....

:shock::shock::shock::shock::shock: Εγώ αν ήμουν στη θέση της της αδερφής(;) σου θα έπιανα εγώ η ίδια και τα παιδάκια και τους γονείς και θα έριχνα και ένα ξεγυρισμένο βρισίδι στον διευθυντή και θα έπιανα και τη δασκάλα και της πρώτης και της δευτέρας τάξης . Άντε γιατί τα πήρα τώρα:evil::evil:

συμφωνω μαζι σου και εχω να συμπληρωσω οτι πραγματικα ειμαι ικανη να πλακωσω κανενα γονιο στις φαπες αν το παιδι του εκανε κατι τετοιο στο παιδι μου.ειναι δυνατον να πηγαινει το παιδι στο σπιτι με καινουργια γραφικη υλη και να μην το καταλαβω...:evil:

Διαφημίσεις

το θέμα είναι ότι τα παιδιά φοβούνται τόσο ώστε κανένα δε λέει ποιος τους εκβίαζε! Από το διευθυντή ζητήσαν να επέμβει ώστε να μάθει ποια παιδιά ήταν και κρατώντας της ανωνυμία τους, ώστε κανένας έξαλλος γονιός να μην επιτεθεί φραστικά ή αλλιώς στα 7χρονα, να βάλει τον κάθε κατεργάρη παιδι και γονιό στη θέση του. Εκείνος όχι μονο αμφισβήτησε ότι όντως έτσι εχουν τα πραγματα, αρνήθηκε να δεί σημάδια των χτυπημένων παιδιών ώστε να το επιβεβαιώσει, αλλά και στο άκουσμα του μικρού ονόματος που με κόπο καταφεραν να αποσπάσουν καποιοι γονεις απάντησε "ε και που ξέρω εγώ ποια είναι η τάδε!" (Σημείωση: η τάδε δεν έιναι κοινό όνομα όπως μαριά και πιθανότατα να είναι η μοναδική ΄ταδε σε όλη τη δευτερα δημοτικού! αλλα ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!)

Ε δεν είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου?

Και ξαναρωτάω πάνω από τον οποιο διευθυντή ποιος είναι? Δεν μπορεί να είναι μόνος του σε όλο αυτο το γραφειοκρατικά στημένο σύστημα!

Ελπίζω η γραφειοκρατεία να μας βοηθάει καπου!

ευχαριστώ πολύ μακάρι να το διάβαζα νωρίτερα μάλλον θα είχα μία υποψία στο τι του φταίει του παιδιού, γιατί είχε 9/10 "συμπτώματα" συμπεριφοράς για τουλάχιστον 7-10 μέρες και όλοι αναρωτιώμασταν τι έχει το παιδί!

Και εν πάσει περιπτώσει ποιος είναι πανω από τον οποιον διευθυντή σχολειού που μπορει να επέμβει όχι για τιμωσήσει 6χρονα και 7χρονα παιδιά αλλά για να ενημέρωσει τους γονείς οι οποίοι πιθανότατα έχουν άγνοια.

Νομίζω πως λέγεται περιφερειακό γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (?) κάπως έτσι, η υπηρεσία που συντονίζει και εποπτεύει τα σχολεία της περιοχής. Θα έλεγα προτού πάνε εκεί οι γονείς να εξαντλήσουν τα περιθώρια συνενόησης με τον διευθυντή κι αν λέει τα δικά του να κάνουν και εγγράφως παράπονα στο σχολείο.

Τα καϋμένα τα πρωτάκια δεν θα έπρεπε να τα προσέχουνε λίγο παραπάνω?

Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λέγεται και το έγγραφο θα απευθύνεται στον Προϊστάμενο ή την Προϊσταμένη του. Θεωρώ όμως ότι θα πρέπει να ενημερωθεί και ο/η Σχολικός Σύμβουλος της περιφέρειας.

Το γραφείο στο οποίο ανήκει το σχολείο αναγράφεται στην ταμπέλα του και σε όλα τα επίσημα έγγραφά του. Αν δεν μπορείς να το βρεις στείλε μου με π.μ. το όνομα του σχολείου να σου το βρω εγώ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Συζήτηση οπωσδήποτε με τη δασκάλα του παιδιού , εννοείται επιμονή στο διευθυντή και ενημέρωση στο συλλογο γονέων και κηδεμόνων για δράση

Τέλος αν χρειαστεί αναφορά στο σχολικό επίτροπο (ή σύμβουλος δε θυμαμαι πως λεγεται) καποιες μερες ειναι υποχρεωμένος να επισκεπτεται το σχολειο και να συζητά με τους γονεις κλπ. ζητάς να κλειστει ραντεβού.

Σε καμία περίπτωση να μην το αφησει έτσι και το παιδί να νιώσει ασφαλές και οτι ο γονιος ειναι ικανος να το προστατεύσει και φυσικά να σταματήσει αυτη η απαράδεκτη/επικίνδυνη συμπεριφορά

Αν είναι δυνατόν!

Και εγώ έχω πρωτάκι και καταλαβαίνω

Διαφημίσεις

Αυτό λέγεται "σχολικός εκφοβισμός".

Εξηγείστε ΠΟΛΥ καλά στο παιδί (θύμα) πως τα άλλα παιδιά (θήτες) τους απαγορεύουν να το "μαρτυρίσουν" στους γονείς και στους δασκάλους, γιατί τους φοβούνται και δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα μαζί τους. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι το αντίθετο! Να μιλάνε ΚΑΙ σε γονείς ΚΑΙ σε δασκάλους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να γίνει έγγραφη καταγγελία (στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση) ΑΝ δε λυθεί το θέμα ΑΜΕΣΑ από το σχολείο!!

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται ΑΜΕΣΑ!!

Πέρασε καιρός από την ενημέρωση του διευθυντή για το θέμα; Υπήρξε εξέλιξη;

Και όπως λέει και η Ρούλα2 πολύ σωστά..... να αναφερθεί σε όλους τους αρμόδιους.

Επίσης..... Υπάρχουν οι εφημερεύοντες δάσκαλοι στα διαλείμματα. Ρώτα πού έγινε αυτό και πότε και ρωτήστε το διευθυντή ποιος δάσκαλος είναι ο υπεύθυνος στον αντίστοιχο χώρο.

Μην αφήσετε το θέμα έτσι, ούτε να καθυστερήσετε.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχουν κανονισμοι για το λεγομενο bullying. Kαποιοι εκπαιδευτικοι αρνιουνται να μπερδευτουν ή να κανουν συστασεις. Επισης θεωρουν οτι οι γονεις δεν πρεπει να εμπλεκονται.

Πριν καποιο καιρο ειχε ο γιος μου (πρωτακι) προβλημα με ενα παιδι της τριτης (κανονικα θα πηγαινε τεταρτη). Τον χτυπαγε και του εβαζε τρικολοποδιες. Στην αρχη δεν αντεδρασα και προσπαθουσα να κανω τον γιο μου να τα βγαλει περα μονος του. Ο δασκαλος του ολοημερου ειπε στον γιο μου να πει στο παιδι οτι θα τον τιμωρησει ο θεος (Ημαρτον). Επιασα τον δασκαλο και του εκανα παραπονα. Μου ειπε οτι δεν εχει καταφερει τιποτα με την μητερα του παιδιου.

Οταν το πραγμα παρατραβηξε ο αντρας μου επιασε την μητερα του παιδιου. Αυτη αρνηθηκε τα παντα. ΕΡιξε το φταιξιμο στα αλλα παιδια. Ο αντρας μου της ειπε σοβαρα οτι ετσι και ο γιος της ξαναεπιτεθει στον δικο μας θα της κανει μηνυση.

Απο εκεινη την ημερα δεν ξαναπειραξε τον γιο μου.

Η ερώτησή μου είναι εξής: το προαύλειο δεν είναι και αυτό στην ευθύνη των δασκάλων, στο κάτω κατώ για 6 χρονα μιλάμε?!

Έχω και εγώ παρατηρήσει στο σχολείο που πηγαίνει η κόρη μου (επίσης πρωτάκι) ότι τα παιδιά αφήνονται στο προαύλιο χωρίς καμία επίβλεψη. Υποτίθεται ότι θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος εκπαιδευτικος αλλά ουδέποτε έχω δει κάποιον και από αναφορές της κόρης μου, επίσης, όσες φορές έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα με μεγαλύτερα παιδιά να ενοχλούν τα μικρότερα, ποτέ δεν μου έχει πει ότι έχει επέμβει κάποιος δάσκαλος.

Επίσης, έχει τύχει να πάω να την πάρω μεσημέρι και να μην την αφήσω στο ολοήμερο, να μην είναι καν η δασκάλα στην τάξη γιατί είχαν γυμναστική τελευταία ώρα και να μην έχει έρθει ακόμα η δασκάλα του ολοήμερου. Την πήρα, έφυγα, ούτε με είδε κανείς, ούτε με ρώτησε η δασκάλα του ολοήμερου την επομένη πού ήταν η κόρη μου....Μια άλλη φορά η κόρη μου δεν μπήκε μέσα στην αίθουσα του ολοήμερου μετά τη λήξη του κανονικού μαθήματος γιατί είχε τσακωθεί με μια φίλη της. Όταν πήγαμε να την πάρουμε το απόγευμα ήταν μόνη της στο προαύλιο και έπαιζε με μεγαλύτερα κοριτσάκια. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τη ρωτήσει τι έκανε εκεί.:evil:

Οι υπόλοιποι γονείς με παιδιά στο δημοτικό σχολείο, έχετε δει ποτέ κανέναν "υπεύθυνο" δάσκαλο για τα διαλείμματα;

.....δε νομίζω τάκη....

• 1 month later...

Τι λέτε,τώρα!

Αυτό με τα πρωτάκια είναι ανήκουστο, ο δ/ντής δεν φέρεται σωστά θέλοντας να αποφύγει να ασχοληθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Προφορικά μπορεί να σας αποφεύγει,αλλά αν καταλάβει ότι θα πάτε στον Προΐστάμενό(Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) του και στον Σύμβουλο της Περιφέρειας,τότε θα αλλάξει στάση.

Ο εκβιασμός είναι και αδίκημα,αλλά επειδή αφορά παιδιά να είμαστε δέκα φορές πιο προσεκτικοί.

Μαζέψτε όλα τα πιθανά θύματα και μιλήστε δυνατά για το θέμα.

Οι εκβιαστές ποντάρουν στον φόβο των μικρών παιδιών και στη σιωπή.

Ενημερώστε μας τι έγινε.

Έχω ακούσει ότι τα τελευταία 15 χρόνια στα γυμνάσια και τα λυκεία ο εκβιασμός εχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.Στόχος το χαρτζηλίκι.

Διαφημίσεις