Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ?????

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!Ηθελα να μου πειτε στο νηπιαγωγειο μαθαινουν τα παιδακια την αλφαβητα?Τα γραμματα κοινως?Η΄αυτο γινεται στην πρωτη δημοτικου?Εμεις παντως, κοντευει που λεει ο λογος να τελειωσει η χρονια και δεν εμαθαν ουτε ενα γραμματακι!Ευτυχως που ασχολουμαι μαζι της και κατι της εμαθα..Εσεις στα δικα σας νηπιαγωγεια μαθαινετε τιποτα???

Διαφημίσεις

Μη στενοχωριέσαι, γιατί θα τα κάνει όλα στην Α΄δημοτικού. Σε κάποια νηπιαγωγεία κάνουν γραμματάκια και σε κάποια άλλα δεν κάνουν. Η κόρη μου πέρσι έκανε αρκετά πράγματα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

εγω δουλευω εδω κ 5 χρονια με τα παιδια κ τα πιο πολλα ειναι προσχολικης ηλικιας κανενα νηπιαγωγιο δεν μαθαινει γραμματα στα παιδια, μαλιστα αυτα που ξερουν να γραφουν ειναι απο τους γονεις

Ο μικρός μου προ διετίας μάθανε στο νηπιαγωγείο να γράφουν με κεφαλαία γράμματα το όνομά τους αλλά πιο πολύ σα ζωγραφική νομίζω. Η κόρη μου με το προηγούμενο σύστημα δεν γράφανε καθόλου γράμματα στο νηπιαγωγείο. Μια χαρά τα μάθανε στην πρώτη μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ε , όχι και να μαθαίνουν τέτοια πράγματα στο νηπιαγωγείο! Στο λύκειο δηλαδή θα σπουδάζουν προκαταβολικά! Καλό είναι να μαθαίνουν κάποια πράγματα αλλά σε μορφή παιχνιδιού και μόνο όσο αντέχει κάθε παιδάκι. Εμείς τι πάθαμε που τα μάθαμε στην πρώτη δημοτικού?

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Διαφημίσεις

Εμενα η κορη μου ειναι στα προνηπια φετος και εχει μαθει να γραφει το ονομα της με κεφαλαια.Επισης καθε Παρασκευη στα πλαισια της δανειστικης βιβλιοθηκης τους δινουν ενα παραμυθι και γραφουν σε ενα χαρτι το ονομα τους και τον τιτλο του παραμυθιου και κανουν μια ζωγραφια σχετικη με το παραμυθι που διαβασαμε.

Το ονομα της το γραφει αρκετα καλα,την αντιγραφη του τιτλου του παραμυθιου την κανει οπως μπορει αλλοτε καλα και αλλοτε οχι αλλα δεν της λεω τιποτα την αφηνω να τα κανει οπως να'ναι αρκει να δουλευει το χερακι της ετσι μας ειπε και η νηπιαγωγος.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Κοριτσια καλημερα

Εγω ξερω πως τωρα πια, ολα τα παιδακια πανε στην Α δημοτικου εχοντας ηδη μαθει την ΑΒ κεφαλαια και μικρα. Δηλ. τι δεν ειναι βασικη εκπαιδευση του νηπιου η εκμαθηση της αλφαβητου? Ας μας ενημερωσει καποιοα νηπιαγωγος παρακαλω.

η γνωμη μου ειναι οτι τα παιδια πρεπει να πανε λιγο προετοιμασμενα στο σχολειο για ποιο λογο να μην μαθουν ολα τα γραμματα της αλφαβητας στο νηπιαγωγιο?

αφου το σχολειο τρεχει με τρελους ρυθμους...

εγω δουλευω εδω κ 5 χρονια με τα παιδια κ τα πιο πολλα ειναι προσχολικης ηλικιας κανενα νηπιαγωγιο δεν μαθαινει γραμματα στα παιδια, μαλιστα αυτα που ξερουν να γραφουν ειναι απο τους γονεις

δεν εχεις δικιο,ειδικα οτι κανενα νηπιαγωγειο δεν το κανει. ειμαι νηπιαγωγος.στο σχολειο αυτο που γινεται ειναι να εισαγουμε το παιδι στην εννοια των γραμματων να αντιληφθει τι ειναι πως χρησιμοιοιειται στην επικοινωνια να ταυτισουν τον ηχο με την εικονα του γραμματος κ μετα μεσα απο παιχνιδι το παιδι αρχιζει κ γραφει μονο του. η πρωτη προσεγγιση ειναι η οπτικη-ακουστικη. πχ στο παρουσιολογιο που κανουμε καθε πρωι τα παιδι ααναγνωριζουν το ονομα τους μεσα απο αλλα 20. καποια στιγμη θα αντιληφθουν οτι το μαριος κ το μαρια εχει καποια διαφορα,θα αρχισουν να παρατηρουν το τελος της λεξης κ οχι μονο την αρχη,θα δουν οτι το μεγεθος της λεξης δεν εχει να κανει με το μεγεθος του αντικειμενου,πχ τα παιδια νομιζουν οτι ο ελεφαντας θα εχει μεγαλυτερη λεξη απο ..τη σκουλιμυρμιγκοτρυπα(παραδειγμα που λεω ε;;) αφου ο ελεφαντας ειναι πιο μεγαλος. καποια στιμη αρχιζουν να γραφουν απο δικο τους ενδιαφερον.ολα τα γραμματα τα μαθαινουν οταν λεμε πχ,φερε μου σε παρακαλω την καρτελα που ξεκιναει απο το κ της κατερινας..αν το παιδι δεν το βρισκει παει στο συρταρακι της κατερινας το βλεπει κ το καταλαβαινει πιο ειναι. αυτος ο τροπος ακολουθειται γιατι εχει σημασια να αντιληφθουν κ να γινει ολη η προεργασια εγκεφαλικα στο παιδι ωστε αβιαστα να ερθει η γνωση.ειναι κατι που δεν φαινεται γαιτι δεν γραφει σε τετραδιο.αν θελετε να βοηθησετε το παιδι παιξτε παιχνιδια ακουστικα..πχ να βρουμε ζωακια απο α. (οχι αλφα), να τελειωνουν σε -ος κτλ

Katerinak απλα αγχωθηκα γιατι αλλοι μου λενε οτι τα παιδια τους διαβαζαν κιολας στο νηπιαγωγειο και οτι η δικια μας δασκαλα δεν κανει τιποτα και αλλα συναφη...Τι να κανω εγω για να την βοηθησω πιο πολυ?

Διαφημίσεις

nai siga μη λυνουν και εξισωσεις στο νηπιο πές τους....η ανιψια μου (νηπιο) και της φιλης μου η κορη (σε αλλο νηπιο ) δε γραφουν..κανουν κατι παιχνιδακια σαν και αυτα που ειπανε πιο πανω.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09