Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδια και αυτοκίνητο

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους γονείς που έχουν ήδη 2 παιδιά μικρής ηλικίας.

Στο αυτοκίνητο έχουν 2 καρεκλάκια στο πίσω κάθισμα? Όταν το ένα είναι μωρό και πρέπει να έχουν το καρεκλάκι γυρισμένο πίσω, τότε πως τα μεταφέρουν?

Εμείς είχαμε το καρεκλάκι γυρισμένο να κοιτάει την πλάτη του καθίσματος στο πίσω κάθισμα και δίπλα καθόμουν εγώ.

Μερικές φορές μόνο όταν οδηγούσα μόνη μου (μόνο μέσα στην πόλη και μικρές αποστάσεις π.χ. για να πάω από το σπίτι που μέναμε στους γονείς μου) έβαζα το καρεκλάκι στον μπροστινό κάθισμα πάλι γυρισμένο ανάποδα (δεν έχουμε αερόσακους)

Με τον ερχομό όμως του 2ου παιδιού πως θα βολέψουμε τις μετακινήσεις μας με το αμάξι?

Έχει κανείς καποια πρόταση? Να δω και τι είδους καρεκλάκι πρέπει να αγοράσω...

Διαφημίσεις

και εγώ τ ίδιο έκανα όταν ειχα ένα παιδάκι, το έβαζα μπροστά.

όταν όμως ήρθε και το δεύτερο δεν μπορούσα να κάνω το ιδιο γιατί η κόρη μου ζήλευε και ήθελε και αυτή να ρθει μπροστά . Ετσι τα είχα και τα δύο πίσω. ΚαΙ εγώ το χρησιμοποιώ κάθε πρωί το αυτοκίνητο για να κάνω delivery μωρών. Το άσχημο είναι όταν έκλαιγε ο μικρός και εγώ δεν μπορούσα ούτε πιπίλα να του δώσω αλλά έμαθε το κόλπο και την έβαζε η κόρη μου :wink::wink::wink: τώρα κάνουν παρέα και θεωρουν δεδομένο ότι θα καθίσουν ΠΙΣΩ στο αυτοκίνητο στα καθισματάκια τους!!!!

Και σε ταξίδι που κάναμε (πολλά χιλιόμετρα) τα παιδιά ήταν πίσω μόνα και εμεις μπροστά. Βεβαια με πολλές στάσεις για να ξεπιανόμστε..... :P:P:P

μην ανησυχεις θα συνηθίσουν και εσύ και αυτά!

g07Lp2.png

Από την αρχή και τα δυο παιδιά μου τα είχα στο πίσω κάθισμα.Δεν τα έβαλα ποτέ μπροστά για τους γνωστούς λόγους ασφάλειας. Ο μεγάλους κάθεται σε κανονικό καρεκλάκι (είναι 2 & 8 μηνών) και η μικρή στο καρεκλάκι που κοιτάζει την πλάτη του πίσω καθίσματος(είναι 8 μηνών). Φρόντισα απλά το καρεκλάκι της να μην είναι πίσω από το κάθισμά μου, ώστε την ώρα που οδηγώ ,αν τυχόν κλάψει ή γκρινιάξει, να μπορώ με το ένα χέρι να πιάσω την κορδέλα της πιπίλας, που τη μαγκώνω...ψηλά στη ζώνη, και να τη βάλω στο στόμα της (ενίοτε και στο μάτι ή στο αυτί :lol: δεν έχω ευστοχία 100% !! ).Απλά τον πρώτο καιρό είχα ένα άγχος μη την πειράξει ο μεγάλος άθελά του, αλλά δε συνέβη κάτι τέτοιο ακόμα. Μάλιστα της έχει βάλει και την πιπίλα μια φορά και της έχει πιάσει και το χέρι για να την ηρεμήσει :D

s-age.pngs-age.png

Συμπλήρωση:

Το αυτοκίνητό μου είναι μικρό (Yaris) οπότε μπορώ να φτάσω τη μικρή. Ο σύζυγός μου έχει μεγαλύτερο αμάξι και δεν μπορεί να τη φτάσει.

s-age.pngs-age.png

Μαρία ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι και εγώ. όσο ήταν μόνο ο μικρός ήταν καλά γιατί καθόμουν μαζί του πίσω. Σε λίγους μήνες που θα έρθει και το δεύτερο μωράκι τι θα γίνει??? Δεν θέλω για λόγους ασφαλείας να κρατάω το μωρό αγκαλιά στο πίσω κάθισμα. Αλλά θα κάθονται πίσω μόνα τους ή θα φωνάζουν?? Εμείς η μεγαλύτερη διαδρομή που κάνουμε είναι 1 ώρα για να πάμε στη μαμά μου. Πολύ το σκεφτόμαστε...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Έχουμε 2 καρεκλάκια πίσω. Το ένα κοιτούσε μπροστά για τη μεγάλη και το άλλο κανονικά πίσω για το μωρό. Εγώ καθόμουν μπροστά και ήταν μόνες τους πίσω κανονικά. Έτσι κι αλλιως και στην πρώτη για πολύ λίγο καθόμουν πίσω δε χρειάστηκε ποτέ τίποτα. Συνήθως με το που μπαίνεις κοιμούνται.