Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξανά νήπια?

Kata

Recommended Posts

Jasas!Sas parakalo,i kori mu ine genimeni to dekembrio,ke to septembrio prepi na pai stin 1.taxi.Diavaza ke ala sxolia gia afto to thema,ke ime apofasismeni na tin katisterizo,epidi mu fenete poli mikri,par olo,pu edo stin Ellada ine kanoniko na pane ke ta mikrotera paidia.(Ime apo alli xora,gia afto den grafo sosta ellinika:oops:)Mipos exete kapoios empiria,ke pige to paidi sas xana sta nypia?I tha mu kanun problimata ke tha me piesun...?:sad:I kori mu ine para poli dropali,poli isixi,fovitsiara:cry:,ime siguri an tha pai to allo xrono,pu tha ine6kai..,tha ine poli pio etimi...Exo poli anxos!Ego piga stin 1.taxi sta7,ke eniosa siguri gia to afto mu,den imun kasesterimeni,apla imun arosti syxna,poios xeri:wink:,imun aristi mathytria.giaaa Katia:cool:

Διαφημίσεις

Τον Σεπτέμβριο του 2010 θα πάνε Α' Δημοτικού τα παιδάκια που γεννήθηκαν 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2004. Το δικό σου είναι του 2004; Δε μας είπες χρονολογία.

74Qtp3.png2SeRp3.png

δεν μπορει ο γονιος να αποφασισει ποτε θα παει στο σχολειο το παιδι.αν νομιζεις οτι δεν μπορει,πρπει να μιλησεις με την νηπιαγωγο κ εκεινη με τη σχολικη συμβουλο.αυτη θα δει το παιδι κ αν το θεωρει ικανο θα παει κανονικα σχολειο.παντως μην στενοχωριςσαι γιατι μπορει τα μισα παιδια της ταξης να ειναι γεννημενα τον δεκεμβρη.ειναι θεμα τυχης

Και ο δικός μου που είναι γεννημένος 14/11/2005 δεν σκέφτομαι καν να τον καθυστερήσω...Σεπτέμβριο 2011 θα πάει κανονικά Α' δημοτικού...

Όπως τόσα και τόσα παιδιά έτσι και τα δικά μας...

μην αγχώνεσαι...

ίσως δυσκολευτούν λίγο στην αρχή αλλά νομίζω μετά θα βρουν το δρόμο τους..

Kαποια παιδακια τα οποια έχουν αναπτυξιακη ανωριμοτητα μπορει να επαναλαβουν νηπιαγωγειο. Ομως το σωστο ειναι το παιδι να αξιολογηθει απο διεπιστημονικη ομαδα και αν η αναπτυξιολογος αποφανθει οτι το παιδι δεν ειναι ετοιμο να ζητησεις την επαναληψη νηπιαγωγειου. Παντως δεν ειναι ασυνηθιστο και επειδη εχω δει πολλα παιδια θεωρω οτι γονεις που το παιδι τους εκανε επαναληψη νηπιαγωγειου δεν το μετανιωσαν ενω αντιθετα πολλοι που δεν το επραξαν αν και επρεπε το εχουν μετανιωσει.

Διαφημίσεις

Εγω αυτό που ξέρω είναι μετά απο συνενόηση με τον νηπιαγωγο και τον αναπτυξιολόγο τα παιδάκια τα οποία είναι γεννημενα τον τελευταίο μήνα του χρόνου οι γονέις μπορούν αν θέλουν να τα κρατήσουν μία χρονιά ακόμη στο νηπιαγωγείο.Αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα γιατί σήμερα όλα τα παιδάκια είναι πανέξυπνα και από μικρά εχουν μπει στο κλίμα του σχολικού περιβάλλοντος(βρεφικός σταθμος,παιδικός σταθμος ,νηπιαγωγείο)Εκτός βέβαια αν υπάρχει σοβαρός λόγος και πρεπει το παιδί να μην πάει νωρίς σχολείο...

Sas evxaristo gia tis apandisis Sas....!I kori mu ine gennimeni 5.12.2004.itan ke 3evdomadhes noritera apo tin im.toketoy,malon gia afto stanome,pu tha eftasan liges meres,ke tha boruse na ine apo ta megalitera paidia..sigura den tha ine ute1.,ute teleytaia,pu tha pige stin1.taxi mikri,ala apo tin xora,apo pou ime,pigenun ta paidia stin 1.otan klinun telos aougoustu ta6.genethlia,ke polus goneis akoma skeftontai na ta afisun ena xrono parapano sto paidiko...Gia afto otan ematha to elliniko systyma....,epatha mikro sok:shock:!I kori mu perisi sta pronypia ixe megalo provlima na sinitisi,eklege arketa stin arxi,fetos den itan etsi,ala den ine koinonika toso dynaty,gia afto to logo den thelo....Ine exypni,ala koinonika tin vlepo anorymi...Ke theoro,pu an tha mini sta nypia akoma,tha exi1xrono paidiki ilikia...meta olo sxolio,spudes,dulies....Ax joo:sad:Nomizo,an tha emeine ena xrono parapano,den tha to metaniosa..Filakia se oles!:)

Ο μεγαλος μου ειναι 27/12/2000,δηλαδη για 4 μερες πηγε στην Α Δημοτικου με τα παιδια του 2000

Το μονο προβλημα που αντιμετωπισαμε ηταν τους 2 πρωτους μηνες στην προσαρμογη του στην ταξη

Σε αυτο ομως επαιξε ρολο και το οτι ηξερε να διαβαζει και να γραφει απο 3,5 χρονων(στη μανουλα εμοιασε το καμαρι μου),χωρις κανενας να τον βοηθησει

Ετσι λοιπον εβρισκε βαρετο να κανει πλαγιες γραμμουλες και να διαβαζει τ και α τα κλπ και χαζευε στην ταξη,οσο προχωρουσαν στα πιο "δυσκολα" απεκτησε ενδιαφερον στην ταξη

Δεν το μετανιωσα στιγμη που τον εστειλα κανονικα

4

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΜΟΥ.... ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν διαβασα και δεν κατάλαβα καλά ή δεν το έγραψες...

Η νηπιαγωγός τι λέει; Μήπως είναι η ιδέα σου;

Η αδερφή μου γεννημένη στις 26 Μαρτίου πήγε με τα παιδιά της προηγούμενης χρονιάς γιατί παλιά ήταν π.χ από 30 Μαρτίου 2003 ως 30 Μαρτίου 2004.

Den rotisa pros to paron tin daskala(fovame,ala na rotiso syndoma!)...,rotisa persi,ke stin arxi tis xronias,ke mu ipe,pu ine akoma noris,nomizo pu mu ipane pu ginete na ta xana pai,sta nypia,ala pu to apofasizun aftes...:confused:den xero...Sas katalaveno,iste sinitismenes edo,alo systima...:|tha dume.jasas ke efxaristo pali gia tis gnomes sas!:)K.

Den rotisa pros to paron tin daskala(fovame,ala na rotiso syndoma!)...,rotisa persi,ke stin arxi tis xronias,ke mu ipe,pu ine akoma noris,nomizo pu mu ipane pu ginete na ta xana pai,sta nypia,ala pu to apofasizun aftes...:confused:den xero...Sas katalaveno,iste sinitismenes edo,alo systima...:|tha dume.jasas ke efxaristo pali gia tis gnomes sas!:)K.

Νομίζω ότι αγχωνεσαι άδικα. όλες οι μαμάδες έχουμε κάποιο φόβο για τα παιδιά μας. όλα θα πάνε καλά. άλλωστε πολλά από τα παιδιά που πηγαινουν στο σχολείο δεν είναι από την Ελλάδα.

• 11 months later...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...