Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Tζακι

augi

Recommended Posts

Φτιάχνουμε το σπίτι μας και έχουμε φτάσει στα εσωτερικά μερεμέτια. Έχω κολλήσει με το τζάκι. Θα ήθελα στις συμβουλές σας ή φωτογραφίες από διάφορα τζάκια για να ξεκολλήσω επιτέλους. Γενικά το σπίτι που φτιάχνουμε είναι μοντέρνο. Κορίτσια τα φωτά σας.

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

http://www.houselife.gr/images/downLoadedImages/1163.jpg

http://patsidis.gr/products/tzakia/P1010126.JPG

http://estia-diakosmisi.gr/pics/energy/caminetti/img4.jpg

είμαι κι εγώ του μοντέρνου τζακιού και βρήκα μερικά...

εννοείται ενεργειακό...αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για το τζάκι,αν θα το χρησιμοποιείς συνέχεια.

μου αρέσει πολύ το τζάκι που χωρίζει 2 χώρους...

http://freshome.com/wp-content/uploads/2009/02/metalfire-fireplaces-1.jpg

Κοριτσια εχω μια ερωτηση σχετικα με το θεμα τζακι.Αν θες να φτιαξεις τζακι σε πρωτο οροφο 5οροφης πολυκατοικιας,γινεται?Ευχαριστω!

αν δεν υπαρχει καπνοδοχος δυσκολο εως αδυνατο!εκτος αν τραβηξετε σωληνα εξωτερικα και την χτισετε σοβαντισετε μετα, και πρεπει να συμφωνουν ολοι:mrgreen:εμεις παντος συνενοηση δεν εχουμε στην οικοδομη μας

για ποιο απλα θεματα!υπαρχουν τζακοσομπες που δεν χρειαζονται καπνοδοχο και καινε ενα υλικο σαν καψουλες ειναι ψαξτο λιγο!!και τα καλυτερα τζακια για μενα ειναι τα dovre νορβηγιας καναμε πολλα χρονια ερευνα και οικονομια εχω δυο χρονια που το βαλα και ειναι φανταστικο!http://www.dovre.gr

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

να κανω και εγω βρε κοριτσακια μια ερωτηση αυτα τα ενεργειακα τζακια που διαβαζω θελουν εγκατασταση?μπορω να βαλω κατι παρομοιο σε ενα δωματιο που δεν εχει θεση για τζακι?και ο καπνος που παει?

Διαφημίσεις

ο καπνός πάει όπου πάει ο καπνός!!!!!

προς τα επάνω! Εννοείται ότι ένα ενεργειακό τζάκι θέλει εγκατάσταση! Η διαφορά του από το απλό είναι ότι έχει μαντεμένια εστία και τζάμι από μπροστά, και είσοδο αέρα κάτω από την εστία με σωλήνα που θέλει τρύπα στον τοίχο(για να τραβάει αέρα για την καύση από έξω, και γρύλλιες σε κάποια σημεία της επένδυσης για να γίνεται κυκλοφορία του αέρα του χώρου και να θερμένεται ο αέρας. Τα τζάκια που δεν έχουν πόρτα, τραβάνε τον αέρα για την καύση από το χώρο που βρίσκονται.

Ξύλα καίει το τζάκι (είτε απλό είτε ενεργειακό) οπότε η κάπνα κάπου πρέπει να πάει, και πάντως όχι μέσα στο δωμάτιο, γιαυτό θέλει μία σωληνίτσα λίγο χοντρούλα που θα βγεί επάνω για να στέλνει τον καπνό στον ουρανό συμβάλοντας έτσι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ο καπνός πάει όπου πάει ο καπνός!!!!!

προς τα επάνω! Εννοείται ότι ένα ενεργειακό τζάκι θέλει εγκατάσταση! Η διαφορά του από το απλό είναι ότι έχει μαντεμένια εστία και τζάμι από μπροστά, και είσοδο αέρα κάτω από την εστία με σωλήνα που θέλει τρύπα στον τοίχο(για να τραβάει αέρα για την καύση από έξω, και γρύλλιες σε κάποια σημεία της επένδυσης για να γίνεται κυκλοφορία του αέρα του χώρου και να θερμένεται ο αέρας. Τα τζάκια που δεν έχουν πόρτα, τραβάνε τον αέρα για την καύση από το χώρο που βρίσκονται.

Ξύλα καίει το τζάκι (είτε απλό είτε ενεργειακό) οπότε η κάπνα κάπου πρέπει να πάει, και πάντως όχι μέσα στο δωμάτιο, γιαυτό θέλει μία σωληνίτσα λίγο χοντρούλα που θα βγεί επάνω για να στέλνει τον καπνό στον ουρανό συμβάλοντας έτσι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

(η σωληνιτσα)αχ!πολυ γελασα με την περιγραφη σου!!!!να σε καλα:lol::lol:θελει σωληνα μεγαλο και κατα προτυμιση οχι απο αμυαντο ειναι καρκινογονος και εχει μεγαλες πιθανοτητες να ''σκασει''αν πιασει πισσα!!!το τζακι που βαλαμε ειναι διπλης καυσης και οικολογικο με πιστοποιηση δεν βγαζει δηλ.πολλους ριπους στην ατμοσφαιρα στις σκανδιναβικες χωρες εχουν απαγορευση την χρηση αλλων τζακιων γτ ειναι κυρια θερμανση και χρησιμοποιουν αυτα που σας λεω δειτε τα

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Και εμεις ψαχνουμε για τζακι και ειμαστε μεταξυ της γαλλικής Laudel kai της ιταλικής Palazzetti. Δεν ξερω τι να διαλέξω, δεν καταλαβαίνω και τις διαφορές τους, οπότε αν κάποιος εχει κάποιο από τα δύο ας πει τη γνώμη του!:) Ζεσταίνουν όντως καλά;

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι το βρήκα έτοιμο γιατί το είχε φτιάξει ο κατασκευαστής του σπιτιού οπότε δεν πήρε τη γνώμη μας όταν το έβαλε μιας και δεν είχαμε βρει το σπίτι τότε.

Δεν μου αρέσει καθόλου. Πιο ασχημο τζάκι δεν έχω δει και σκέφτομαι μήπως το ντύσω με πέτρα τουλάχιστον στα πλάγια για να αλλάξει λίγο η όψη του.

Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει απο τζάκια ας μου πει, είναι εύκολο να ντύσω την καμινάδα με γυψοσανίδα για να την κάνω ίσια και να γίνει πιο μοντέρνο το τζάκι?

sj3dp3.png

Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει απο τζάκια ας μου πει, είναι εύκολο να ντύσω την καμινάδα με γυψοσανίδα για να την κάνω ίσια και να γίνει πιο μοντέρνο το τζάκι?

Ναι, μπορείς δεν ειναι καθόλου δυσκολο. Και δεν κοστιζει και πολύ.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Πάντως όπου έχω δει ενεργειακό τζάκι σε σπίτι όχι στην έκθεση βγάζουν τον καπνό έξω. Δεν ξέρω τι φταίει πάντως έχουν όλα όσα έχω δει το ίδιο πρόβλημα

• 9 months later...

Κοριτσια,

Γεια σας. Σκεφτομαι να βαλω τζακι ενεργειακο στο σπιτι μου αν κ ο αντρας μου ειναι λιγο αρνητικος με το θεμα του τζακιου(οτι λερωνει, ειναι ακριβο, κουραση να ανεβαζουμε τα ξυλα κλπ).

Εγω παντα ονειρευομουν ενα τζακι οχι για διακοσμητικο στοιχειο αλλα για κατι που θα ζεσταινει το χωρο κ την ατμοσφαιρα.

Θα ηθελα απο εσας που εχετε τζακι αν μπορειτε να ανεβασετε καποιες φωτογραφιες απο το τζακι σας και αν μπορειτε να πειτε τα υπερ κ τα κατα. Αξιζει τελικα;

Ο χωρος ειναι ενιαιος σαλονι-κουζινα κ πιστευω οτι θα ζεσταινει πολυ. Ειμαστε σε μονοκατοικια κ μπορουμε να τρυπησουμε προς τα πανω για την καμιναδα. Απλα εκει που θελω να το βαλω δεν εχει μπαλκονοπορτα κοντα. Μπορει να παιρνει αερα απο πανω απο εκει που θα βγει η καμιναδα;

koyfetaki k εγω για αυτα τα τζακια σκεφτομαι. Μεγαλη εστια εβαλες; ποσο σου βγηκε; μηπως μπορεις να ανεβασεις καμια φωτογραφια;;

αν δεν υπαρχει καπνοδοχος δυσκολο εως αδυνατο!εκτος αν τραβηξετε σωληνα εξωτερικα και την χτισετε σοβαντισετε μετα, και πρεπει να συμφωνουν ολοι:mrgreen:εμεις παντος συνενοηση δεν εχουμε στην οικοδομη μας

για ποιο απλα θεματα!υπαρχουν τζακοσομπες που δεν χρειαζονται καπνοδοχο και καινε ενα υλικο σαν καψουλες ειναι ψαξτο λιγο!!και τα καλυτερα τζακια για μενα ειναι τα dovre νορβηγιας καναμε πολλα χρονια ερευνα και οικονομια εχω δυο χρονια που το βαλα και ειναι φανταστικο!www.dovre.gr

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...