Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και...γάμος!

Recommended Posts

Καλησπέρα και Καλη Χρονιά σε όλες και όλους!

Πλησιάζει η ώρα του γάμου μας (θρησκευτικού) συν της βάφτισης της μικρής και έχω έναν προβληματισμό σχετικά με το θηλασμό. Ίσως ακουστεί γελοίο, αλλά σκέφτομαι με το νυφικό που θα φοράω πως στο καλό θα θηλάσω όταν χρειαστεί;;;;:roll:

Θέλω να πω, το μπούστο είναι σκληρό και άκαμπτο και δένει πίσω με ένα μακρύ κορδόνι αφού το περάσεις από πολλές πολλές τρυπούλες. Άρα δε θα μπορώ να το βγάζω-βάζω για να θηλάσω.

Και επειδή φαντάζομαι η μικρή με όλη τη βαβούρα του κόσμου και της βάφτισης, πέραν της πείνας θα με ζητάει πιο πολύ.....τι θα κάνω;;;

Σκέφτηκα να πω στην κοπέλα που μου φτιάχνει το νυφικό να φτιαξει 2 φερμουάρ στο ύψος του στήθους να τα ανοιγοκλείνω!!!!:lol:

Μήπως τελικά να με πάρω στα σοβαρά και να δημιοργήσω νέο σχέδιο στο μπούστο;;;

Έχει καμιά σας ανάλογη εμπειρία...θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάποια ιδέα-λύση!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Και'γω σκεφτομαι τη βαφτιση το καλοκαιρι και αγχωνομαι μιας και δεν θηλαζω δημοσια γιατι ντρεπομαι........

Στο γαμο το μωρο θα ειναι 10 μηνων,αλλα παλι θα κανει καμποσους θηλασμους 5-6 ημερησιως ή παραπανω???

Δυσκολη η περιπτωση σου φιλεναδα,σαν μοναδικη λυση εγω βλεπω ενα πιο ''αναλαφρο'' νυφικο,αλλα μαλλον ειναι αργα για αλλαγες ε??

Ισως να σε βοηθησει καποια με αναλογη εμπειρια.

Η ωρα η καλη σου ευχομαι!!!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καταρχην με το καλο ο γαμος και η βαφτιση!!!

εμπειρια αναλογη δεν εχω να σε βοηθησω.

απο τοτε ομως που γεννηθηκε η μικρη μας, εχω αναθεωρησει την ντουλαπα μου.

ακομη και οταν βγαινουμε εξω χωρις το μωρο σκεφτομαι τι να φορεσω για να ανοιγει ή να μπορω να θηλασω!!! εμμονη μου εγινε....

και απο τωρα προβληματιζομαι με την βαφτιση που θα γινει οταν θα ειναι η μικρη μας 8 μηνων.

το νυφικο θα ειναι ενιαιο?

ισως αν κρατουσες το σχεδιο πισω και προσθετες ενα ανοιγμα στο πλαι.

ή αν κρατουσες τις μπαλενες μεχρι κατω απο το στηθος και στο στηθος στο εντυναν με μαλακο υφασμα ωστε με ενα μικρο φερμουαρ στο πλαι να το ανοιξεις και να θηλασεις?

θα φορας κατι απο επανω? πεπλο, ζακετακι, κλπ?

σκεφτηκα να σου γραψω για μπιμπερο ή πιπίλα, αλλα αν τρομαξει και κλαιει αρκετα απο την βαφτιση πιο πολυ παρηγορια θα θελει στο στηθος παρα γαλα. και τοτε ειναι που θα σπαραξει στο κλαμα....

ευχομαι να βοηθησα λιγο....

κ εγω σκεφτομαι στη βαφτιση της τι θα κανω, αν κ θα ειναι μεγαλη, δεν θα θελει να θηλασει λιγο μεσα στη φασαρια κ τον πανικο; θα θελει....:rolleyes:

πλακα πλακα να κανεις τις αλλαγες, πολυ πρακτικο μου φαινεται!επισης μπορεις να κανεις ενα πολυ ωραιο σλινγκ που να ταιριαζει με το νυφικο και να φαινεται οτι το μωρο κοιμαται!!και δες κ εδω:http://asterakislings.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

Σκέφτηκα να πω στην κοπέλα που μου φτιάχνει το νυφικό να φτιαξει 2 φερμουάρ στο ύψος του στήθους να τα ανοιγοκλείνω!!!!:lol:

Πως λεμε σουτιεν θηλασμου, εδω εχουμε νυφικο θηλασμου ε? :lol:

Αν τραβουσες το γαλα σου με θηλαστρο και το δωσεις με μπουκαλι?

Μια αλλη λυση ειναι να αλλαξεις στη δεξιωση με καποιο φορεμα καλο μεν αλλα με καποιο ανοιγμα που να σε βοηθαει.

lcWup3.png

Διαφημίσεις

Πολύ καλές ιδέες και οι μετατροπές, και το sling και βέβαια η άντληση.

Αν είναι μόνο θέμα πείνας, να της έδινες φρούτο ή οτιδήποτε άλλο;

Αν είναι θέμα παρηγοριάς, βέβαια, αλλάζει το πράγμα...

Εμείς είχαμε τη βάφτιση (πρωινή) όταν η μικρή ήταν 8,5 μηνών και πλέον θήλαζε σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, το πρωί και μετά 2-3 φορές από τις 7 το βράδυ και μετά, οπότε δεν είχαμε πρόβλημα.

Αλλά φαντάζομαι εξαρτάται από το μωρό.

Η ώρα η καλή!

Kαλησπερα και η ωρα η καλη!Ισως απο το να ψαχνεις τι μπορεις να κανεις με το νυφικο, να αντλουσες γαλα με ενα θηλαστρο και να το ειχες παρακαταθηκη σε κανενα ισοθερμικο δοχειο στο αυτοκινητο τουλαχιστον για την ωρα της τελετης. Μετα ολο και καπου θα μπορεσεις να τη θηλασεις αν χρειαστει. :-P

uslPp3.png

Η λύση ειναι απλή..την εφάρμοσα στη βάφτιση της μικρής μου.

Αντλείτε γαλατάκι από την προηγούμενη μέρα..ανάλογα με την κατανάλωση..αν χρειαστεί αντλείστε και από την προ-προηγουμενη και βάλτε το στην κατάψυξη.Βαζετε τα μπιμπερο σε ισοθερμική τσαντα με παγοκύστες και είτε έχετε θερμός με ζεστό νερο για να το ζεστάνετε είτε ζητάτε να σας φέρουν ζεστό νερό στο μαγαζί που θα είστε για το γλέντι..

ελπίζω να βοήθησα!

Αν αντλησεις γαλα, προσοχη με την καταψυξη του. Αλλοιωνεται η γευση του, οχι η συσταση και η ποιοτητα του και αποκτα μια μεταλλικη γευση. Αν λοιπον το παιδακι σου ειναι μεγάλο, δεν ξερω κατα ποσο θα του αρεσει η γευση, εκτος αν το εχεις δοκιμασει προσφατα, δηλαδη να του δωσεις γαλα αφου εχει προηγουμένως καταψυχθει. Μπορεις ομως να διατηρησεις το αντλημενο γαλα παραπανω απο 1 ημερα και 2 και 3 σε σωστη ψυξη και εφοσον το παιδι εχει σαραντισει, που νομιζω οτι το δικο σου θα εχει. Η λυση που σου προτεινω αν και δεν μου εχει τυχει, ειναι να το θηλασεις μετα το μυστηριο, θα αναγκαστεις να βγάλεις και να ξαναβάλεις νυφικο, αλλα καποιος θα μπορει να σε βοηθησει και να εχεις και γαλα αντλημενο. Προσεχε με το σφιχτο κορσε του νυφικου μην εχεις διαρροες γαλατος βαλε επιθεματα. Αντε και με το καλο!

ΥΓ. ειδα την ηλικια του παιδιου σου απο το τικερακι σου τωρα, μηπως μπορει λιγο πριν και λιγο μετα το μυστηριο να φαει κατι αλλο, ετσι και αλλιως θα τρωει στερεες τροφες φανταζομαι.

0b8bfa6eaf.png

Γεια σας κοριτσάκια μου γλυκά!!!Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!Να απαντήσω:

Και'γω σκεφτομαι τη βαφτιση το καλοκαιρι και αγχωνομαι μιας και δεν θηλαζω δημοσια γιατι ντρεπομαι........

Στο γαμο το μωρο θα ειναι 10 μηνων,αλλα παλι θα κανει καμποσους θηλασμους 5-6 ημερησιως ή παραπανω???

Δυσκολη η περιπτωση σου φιλεναδα,σαν μοναδικη λυση εγω βλεπω ενα πιο ''αναλαφρο'' νυφικο,αλλα μαλλον ειναι αργα για αλλαγες ε??

Μαρια.X, κακώς ντρέπεσαι να θηλάζεις δημόσια...κι εγώ έτσι ήμουν αλλά κάποια στιγμή είπα ''φτάνει, το παιδί μου ταίζω και τέλος'', έκανα και ένα ταξίδι μέχρι Ελβετία και σε αεροδρόμια-αεροπλάνο-τρένο-εστιατόρια ''αναγκαστικά'' θήλασα δημόσια! Δεν φαίνεται τίποτα στο κάτω-κάτω! Και νιώθεις ελευθερία...τέλεια! Η μικρή θα είναι όπως λες 10 μηνών και οκ, τρώει στερεές, αλλά δε θα θέλει και τη μαμά της;;; Για το ανάλαφρο νυφικό που λες δε γίνεται.Έχει ήδη σχεδιαστεί...είναι ξεχωριστά μπούστο-φούστα και επειδή δεν της έχω πει τι σχέδιο θέλω στο μπούστο σκέφτηκα αυτό με το φερμουάρ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό...και ωραίο!

elisabeth_th, το νυφικό είναι ξεχωριστό μπούστο-φούστα. Θα ρωτήσω την κοπέλα που το φτιάχνει για κάποια λύση.Πιπίλα δεν παίρνει η μικρή και μπιμπερό...μάλλον όχι πάλι.

πλακα πλακα να κανεις τις αλλαγες, πολυ πρακτικο μου φαινεται!επισης μπορεις να κανεις ενα πολυ ωραιο σλινγκ που να ταιριαζει με το νυφικο και να φαινεται οτι το μωρο κοιμαται!!

DaF, το πρόβλημα δεν είναι να ''κρυφτώ'' για να ταίσω τη μικρή αλλά πως θα βγάλω το στήθος για να την ταίσω. Λόγω του ότι το μπούστο είναι σκληρό-άκαμπτο, κατάλαβες;

roulaki71, peony, nik, clementine, natmanou, το πρόβλημα είναι ότι η μικρή δεν πίνει από το μπουκάλι το γάλα πια. Τα Χριστούγεννα την είχα αφήσει στη μαμά μου για κανά τρίωρο και ξύπνησε, προσπάθησε να της δώσει γάλα η μαμά μου αλλά τίποτα! Δεν το ήθελε.Εννοείται δικό μου γάλα έτσι; Οπότε χλωμό το βλέπω το μπουκάλι, ειδικά από τη στιγμή που θα είμαι δίπλα της. Πιο πολύ είναι το θέμα της παρηγοριάς και του ύπνου.Γιατί καλώς ή κακώς έχει μάθει να κοιμάται το βράδυ θηλάζοντας. Φαντάζομαι βέβαια ότι με την κούραση που θα έχει κάποια στιγμή θα κοιμηθεί.

Αυτό που μου μένει είναι να ζητήσω να μου φτιαξει κάτι στο μπούστο που να ανοίγει...φερμουάρ θα είναι, ύφασμα από πάνω θα είναι...δεν ξέρω!Θα δούμε!Θα σας ενημερώσω όταν θα έχω κάποιο νεότερο!Όπως λέει και το roulaki71 θα έχω νυφικό θηλασμού! Θα είμαι η πρώτη άραγε;;;;

Σας ευχαριστώ πολύ όλες και για τις ευχές!!! Σας αφήνω...ξύπνησε το μωρό μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Νεράκι δεν της δίνεις? Χρησιμοποίησε το ποτηράκι αυτό για να της δώσεις γάλα. 'Η με κουταλάκι... Θα μου πεις, πού θα βρεις το χρόνο και την υπομονή εκείνη την ώρα, ναι... Εναλλακτικά κάποιο γευματάκι ίσως?

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 2 weeks later...

Zaxarenia καταρχήν η ώρα η καλή.

Το καλοκαίρι κάναμε κι εμείς το θρησκευτικό μαζί με τη βάφτιση του μωρού μας. Εμάς ήταν 5 μηνών, θήλαζε αποκλειστικά και δεν έπαιρνε (ακόμα δλδ δεν παίρνει) πιπίλα και μπιμπερό. Εγώ όμως είχα προβλέψει και είχα πάρει νυφικό θηλασμού. Τί εννοώ; Δεν είχε τπτ σκληρό και κατεβαίναν οι τιράντες. Είναι απλό, αλλά έτσι το ήθελα. 5 χρόνια μετά τον πολιτικό ήταν too much να φορέσω νυφικό. Πάντως το μπούστο θα μπορούσε να έχει και πιο πλουμιστό από κάτω. Το βάζω για όποιες άλλες κοπέλες έχουν τον ίδιο προβληματισμό μια που εσύ έχεις ήδη καταλήξει στο νυφικό. Εμένα με βόλεψε γιατί θηλάσαμε και στο αυτ/το και στο κέντρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά κατέβασα την τιράντα!

frontphi.th.jpg backjp.th.jpg

Ελπίζω να βρήκες λύση με τη μετατροπή του μπούστου σε θηλασμού γιατί πιστεύω ότι θα το χρειαστείτε. Είναι και πολλές οι ώρες με τις 2 τελετές!

Τί τραβάμε κι εμείς οι θηλάζουσες μάνες!!!

Τη μπέμπα μας τη βαφτίσαμε όταν ήταν 7 μηνών, μόλις είχε αρχίσει το μήλο και το αχλάδι, όπου όμως έτρωγε λίγες κουταλίτσες,. Η τουαλέτα που φορούσα είχε φαρδιές τιράντες, θα έπρεπε όμως να ξεγυμνωθώ για να την ταίσω. Αν χρειαζόταν να τη θηλάσω είχα σκεφτεί να το κάνω στο αυτοκίνητό μας που έχει φιμέ τζάμια. Τελικά η μπέμπα έριξε τόσο κλάμα στη βάφτιση που μετά το τέλος δεν πρόλαβα να την ταίσω. Έπεσε ξερη για ύπνο και κοιμόταν για πρώτη φορά 4 ώρες συνεχόμενες, καθόλη τη διάρκεια του τραπεζιού και δεν την ξύπνησα για να την ταίσω. Εκείνη τη μέρα έχασε ένα γεύμα και δεν είχε τις βρεγμένες πάνες που έπρεπε να έχει...