Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θρησκεία και σύλληψη

Recommended Posts

Αυτά είναι εύκολα θέματα. Όταν ρωτάει μαμά που είμασταν πριν γεννηθούμε να σε δω τι θα απαντήσεις. Βασικά εγώ αυτό που κάνω είναι να λέω την αλήθεια με όσο πιο απλά λόγια γίνεται και να εξηγώ τους κινδύνους και τι να κάνουν σε δύσκολες ώρες. Όταν έρθει η ώρα θα βρεις τις απαντήσεις. Γρήγορη σκέψη χρειάζεται και ψυχραιμία. ;)

Απλά, δεν υπήρχαμε, αυτή είναι η αλήθεια, μετά ρώτησε ο Θεούλης τη μαμά και τον μπαμπά αν θέλουν παιδάκι και του είπανε ναι, και ο Θεούλης ευλόγησε να γεννηθείς.

Διαφημίσεις

Απλά, δεν υπήρχαμε, αυτή είναι η αλήθεια, μετά ρώτησε ο Θεούλης τη μαμά και τον μπαμπά αν θέλουν παιδάκι και του είπανε ναι, και ο Θεούλης ευλόγησε να γεννηθείς.

ΟΚ Σωστή η απάντηση εν μέρει όμως, γιατί ο Θεούλης πραγματικά ρωτάει? Και οι οικογένειες που δεν έχουν παιδάκι δεν τους εχει ρωτήσει ή απλά δεν τους το δίνει?

Εγώ εξακολουθώ πάντως να πιστεύω οτι δεν είναι και τόσο εύκολα αυτά τα θέματα. Συμφωνώ οτι θέλει ετοιμότητα, γρήγορη σκέψη και ψυχραιμία όμως μην ξεχνάμε οτι συνήθως η μια ερώτηση φέρνει την άλλη... και προφανώς εκεί είναι τα δύσκολα.

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Δεν ρωταει ο Θεουλης αν θελουμε παιδακι!!!!!:shock:

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο ενα παιδι να καταλαβει οτι η μαμα και ο μπαμπας θελουν παιδακι και κανουν....

Ασε που μπερδευοντας τον Θεουλη γινεται πιο πολυπλοκο στο μυαλο του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η αληθεια ειναι απλη και κατανοητη!!

Τα ψεμματα μπερδευουν και δημιουργουν συγχυση!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Δεν ρωταει ο Θεουλης αν θελουμε παιδακι!!!!!:shock:

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο ενα παιδι να καταλαβει οτι η μαμα και ο μπαμπας θελουν παιδακι και κανουν....

Ασε που μπερδευοντας τον Θεουλη γινεται πιο πολυπλοκο στο μυαλο του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η αληθεια ειναι απλη και κατανοητη!!

Τα ψεμματα μπερδευουν και δημιουργουν συγχυση!!!!

Για σένα ο Θεός μπορεί να είναι ψέμα, αλλά για μένα η απόλυτη αλήθεια είναι η ύπαρξη του Θεού.

Θεολογικά σωστά όμως λες ότι δεν ρωτάει ο Θεός αν θέλουμε ή όχι παιδιά, ρωτάει όμως την ψυχή που δημιουργείται από το 1ο δευτερόλεπτο της σύλληψης, αν θέλει για γονείς αυτό το ζευγάρι. Αν η νέα ψυχή απαντήσει οχι, τότε προκύπτουν οι αποβολές.

Αν δεν πιστεύεις στο Θεό της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μπορείς να λες ότι θέλεις στο παιδάκι σου. Εγώ που πιστεύω, του λέω από τώρα για το Θεο. Έχεις κάποιο πρόβλημα;

Δεν θα μου πεις πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου.

ρωτάει όμως την ψυχή που δημιουργείται από το 1ο δευτερόλεπτο της σύλληψης, αν θέλει για γονείς αυτό το ζευγάρι. Αν η νέα ψυχή απαντήσει οχι, τότε προκύπτουν οι αποβολές.

Τι διαβάζω Παναγία μου μέρες που ειναι :confused:!!!!!Νυστευω κιολας..δεν εχω φαει και καλα την εχω μια ψιλοζαλαδα..αλλα εσυ θα με αποτελειωσεις...

Μπραβο σου που πιστευεις στο Θεο και που μιλας στο παιδακι σου γιάυτον...κι εγω πιστευω και πολυ μαλιστα...αλλα θα γελαει μαζι μας ο θεος μ'αυτο που ξεφουρνησες.

Δλδ παιδακια που γεννιουνται και μετα αρρωσταινουν και χανονται...τι σημαινει οτι γεννηθηκαν αλλα μετα αλλαξαν γνωμη για τους γονεις τους και ο Θεος τα πηρε πισω?Ημαρτον...

Διαφημίσεις

Για σένα ο Θεός μπορεί να είναι ψέμα, αλλά για μένα η απόλυτη αλήθεια είναι η ύπαρξη του Θεού.

Αυτο ειναι δικο μου θέμα ....και δεν εχει να κανει η πίστη προς το Θεο με τις αληθεις που λέγονται στα παιδια...Μπερδεψες τις εννοιες ...αληθεια και πίστη!!!!!ΞΕκαθαρισε τες πρωτα.....

Θεολογικά σωστά όμως λες ότι δεν ρωτάει ο Θεός αν θέλουμε ή όχι παιδιά, ρωτάει όμως την ψυχή που δημιουργείται από το 1ο δευτερόλεπτο της σύλληψης, αν θέλει για γονείς αυτό το ζευγάρι. Αν η νέα ψυχή απαντήσει οχι, τότε προκύπτουν οι αποβολές.

ΟΚ!!!!!!!!!

Αν δεν πιστεύεις στο Θεό της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μπορείς να λες ότι θέλεις στο παιδάκι σου. Εγώ που πιστεύω, του λέω από τώρα για το Θεο. Έχεις κάποιο πρόβλημα;

οχι βεβαια.......

Δεν θα μου πεις πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου.

ΚΑι παλι οχι βεβαια..γιατι δεν με ενδιαφερει κι ολας!!!!!

Αλλα οχι να λεμε και τετοια πραγματα για αποβολες κλπ ετσι;;;Σκεψου πριν γραψεις τις εαυλωτες μανουλες που τα διαβαζουν και που εχασαν παιδακι!!!!!!!!!!!!!!!Φταινε;;; Και δεν τις ήθελαν τα εμβρυα για γονεις...;;;Ωχχχχχχχχχχχχ παραλογισμος...δεν συνεχιζω την κουβεντα..!!!!!!!!!!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Αλλα οχι να λεμε και τετοια πραγματα για αποβολες κλπ ετσι;;;Σκεψου πριν γραψεις τις εαυλωτες μανουλες που τα διαβαζουν και που εχασαν παιδακι!!!!!!!!!!!!!!!Φταινε;;; Και δεν τις ήθελαν τα εμβρυα για γονεις...;;;Ωχχχχχχχχχχχχ παραλογισμος...δεν συνεχιζω την κουβεντα..!!!!!!!!!!!!!

Μετέφερα μία θεολογική ερμηνεία. Τίποτε παραπάνω και χωρίς καμία μομφή προς κανέναν.

Σαφώς και μπορεί να κάνω λάθος, δεν διεκδικώ το αλάθητο όπως μερικές εδώ μέσα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μου επιτίθεσαι έτσι. Περιμένω τη συγνώμη σου.

Νόμιζα ότι είχαμε δημοκρατία, αλλά εδώ μέσα μάλλον πρέπει να ακούγονται συγκεκριμένες μόνο απόψεις.

Ξέρω ότι θα μου λογοκρίνετε το μήνυμα, ακριβώς επειδή βγαίνει από τις αποδεκτές "νορμες".

Επίσης γιατί όποτε κάποιος μιλάει για τον Θεό της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γίνεται τέτοιος χαμός;

Αν μιλούσα για τον χαίρε Κρίσνα ή για την θεά Κάλι ή για τον βούδα δεν θα έλεγε κανείς τίποτα.

Δημοκρατία έχουμε και ελευθερία να πιστεύουμε ότι θέλουμε. Αν κάποιοι εδώ μέσα ενοχλούνται με τον Θεό πρόβλημά τους. Καιρός να μάθουν ότι στη δημοκρατία υπάρχουν και ενοχλητικά "παράσιτα" σαν εμένα που πιστεύουν σε κάτι τέτοια όπως Αγία Τριάδα, Θεός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Άγιοι, Άγγελοι κτλ. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα αυτά είναι να τα σκοτώσετε.

Απο κει και πέρα επέτρεψέ μου να λέω στα παιδιά μου αυτό που αντιλαμβάνομαι ΕΓΩ ώς αλήθεια και όχι ΕΣΥ.

Απλά ντροπή σου!!! Ξέρεις πόσοι άνθρωποι ζορίζονται για να κάνουν παιδιά με πολλές αποβολές και ταλαιπωρίες ενώ καθάρματα που τα κακοποιούν αργότερα κάνουν με τι μία;;; Αυτό σε που ακριβώς το αναφέρει η εκκλησία;

Συμφωνώ ότι πρέπει να απαντάμε με απλά λόγια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και χωρις να λέμε ψέμματα. Να είμαστε ειλικρινής όταν δεν γνωρίζουμε κάτι... είναι βασικό το παιδί μας να καταλάβει ότι δεν είμαστε παντογνώστες.

Και συμφωνώ μαζί σου χαζομανούλα ότι δεν είναι απλό να απαντάς στις ερωτήσεις των παιδιών... με ορέξη όμως, καλή διάθεση, ειλικρίνια και πολύ αγάπη τον βρίσκουμε τον μπούσουλα... ακόμα ο μικρός μου δεν είναι στη φάση των δύσκολων ερωτήσεων αλλά το πέρασα όταν πρόσεχα πιτσιρικάκια. ;)

Το άλλο που κατάλαβα όταν φύλαγα τα παιδάκια ήταν ότι μέσα στην αθωότητά τους ρωτάνε μεγάλες αλήθειες που είναι δύσκολο να απαντηθούν απ'τους ενήλικες.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

οι δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν απο άλλο θέμα συζητήσεων εδώ

οι αρμόδιοι συντονιστές θα επιληφθούν του θέματος , μέχρι τότε κλειδώνεται προσωρινά.

ευχαριστούμε

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...