Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να συνεχίσω?

Recommended Posts

Kαλησπέρα κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω το εξής: O θηλασμός όταν δεν είναι αποκλειστικός εξακολουθεί να έχει οφέλη για το μωρό? Του παρέχει αντισώματα και προστασία? Η μπεμπούλα μου είναι σχεδόν 3 μηνών, δεν καταφέραμε να θηλάσουμε αποκλειστικά αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να την βάζω στο στήθος σε κάθε γεύμα ή και ενδιάμεσα, δεν θέλω να της στερήσω έστω και αυτό το λίγο γάλα που έχω, η παιδίατρος μου λέει ότι ακόμα και ελάχιστο γάλα μητρικό σε κάθε γεύμα είναι πολύτιμο για το μωρό. Ισχύει αυτό τελικά? Να συνεχίσω να το παλεύω? Είναι και αυτό το απίστευτο συναίσθημα που νιώθω όταν το μωρό μου ψάχνει αμέσως το στήθος όταν το παίρνω αγκαλιά, είναι η ηρεμία που του προσφέρω όταν έχει ανησυχία ή όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί. Φαντάσου να θηλάζαμε και αποκλειστικά δηλαδή!

Διαφημίσεις

Η παιδίατρός σου έχει δίκιο.

Είναι και αυτό το απίστευτο συναίσθημα που νιώθω όταν το μωρό μου ψάχνει αμέσως το στήθος όταν το παίρνω αγκαλιά, είναι η ηρεμία που του προσφέρω όταν έχει ανησυχία ή όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί. Φαντάσου να θηλάζαμε και αποκλειστικά δηλαδή!

Έδωσες μόνη σου την απάντηση. Κι εγώ πιστεύω ότι ακόμη κι αν δεν προσέφερε ο θηλασμός αντισώματα κτλ. κτλ., και μόνο αυτό το συναίσθημα θα ήταν αρκετό για να συνεχίσουμε.

Καλή συνάχεια!

Και πού να δεις όταν θα πάει 6 μηνών, θα απλώνει το χεράκι του, θα σε χαϊδεύει, θα το ακουμπάει στο στόμα σου να το φιλήσεις, θα γελάει και θα είναι το μουτράκι του γεμάτο γάλα και θα σφίγγεται πάνω σου γεμάτο ευχαρίστηση, θα καταπίνει με τέτοια λαιμαργία και θα σε κοιτάει μ' ένα βλέμμα σα να σου λέει ευχαριστώ μανούλα μου για το γαλατάκι που μου δίνεις...

Δεν είναι αργά να προσπαθήσεις για αποκλειστικό θηλασμό αν το θες. Γιατί αν δίνεις αρκετό συμπλήρωμα, ίσως να μην έχεις γάλα για πολύ καιρό ακόμα.

Εννοείται πως ο θηλασμός είναι ό,τι το καλύτερο για τα μωρά μας!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Kαλησπέρα κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω το εξής: O θηλασμός όταν δεν είναι αποκλειστικός εξακολουθεί να έχει οφέλη για το μωρό? Του παρέχει αντισώματα και προστασία? Η μπεμπούλα μου είναι σχεδόν 3 μηνών, δεν καταφέραμε να θηλάσουμε αποκλειστικά αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να την βάζω στο στήθος σε κάθε γεύμα ή και ενδιάμεσα, δεν θέλω να της στερήσω έστω και αυτό το λίγο γάλα που έχω, η παιδίατρος μου λέει ότι ακόμα και ελάχιστο γάλα μητρικό σε κάθε γεύμα είναι πολύτιμο για το μωρό. Ισχύει αυτό τελικά? Να συνεχίσω να το παλεύω? Είναι και αυτό το απίστευτο συναίσθημα που νιώθω όταν το μωρό μου ψάχνει αμέσως το στήθος όταν το παίρνω αγκαλιά, είναι η ηρεμία που του προσφέρω όταν έχει ανησυχία ή όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί. Φαντάσου να θηλάζαμε και αποκλειστικά δηλαδή!

Εννοειται και να συνεχισεις!

Απο το ολοτελα...:)

Σοβαρα τωρα, προσφερεις πολλα στο μωρο σου ακομα και με τη συνδυασμενη διατροφη.

k9Tap3.png