Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως θα συντονιστουμε?

baou

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους. ο μικρουλης μου είναι 61/2 μηνων. μεχρι τωρα το βράδυ κοιμαται κατα τις 10-10.30,αφου κανουμε το μπανακι μας και πιουμε το γαλατακι μας.ξυπναει κατα τις 5.30-6.30 για γαλατακι και ξανακοιμαται (με το μπιμπερο στο στομα) ως τις 9-9.30.τον αλλο μήνα επιστρεφω στην δουλεια στις 9 και θα πρεπει να ξυπναει ο νινακος κατα τις 8-8.30 για να προλαβαινω να τον πηγαινω στην γιαγια.προσπαθησα να μεταθεσω σταδιακα το προγραμμα του προς τα πισω, αλλα εχω θεμα με το γάλα του που αρνειται να φαει νωριτερα, πραγμα που του δημιουργει αναστατωση και τρελλλλη γκρινια και αυπνια.εχει κανεις καμια ιδεα, γιατι λυπαμαι να το ξυπναω με το ζορι το καημενο.:(

Διαφημίσεις

αν το μεταθετεις καθε 3 μερες μιση ωρα νωριτερα??κ στο τελος θα ερθει στο ωραριο που σε βολευει για τη δουλεια.εσυ ξερεις το μωρο σου.πιστευεις οτι θα πιασει η το εχεις δοκιμασει?

Συμφωνώ με τη Δήμητρα. Και εμείς έτσι κάναμε στα μωρά, αργά και σταδιακά. Ούτως ώστε κάποια στιγμή το γάλα που πίνει στις 6:30 και το γάλα που πίνει στις 9:30, να έρθει και να γίνει ένα γεύμα που θα το πίνει γύρω στις 8:00-8:30.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

κοριτσια κατι τετοιο σκεφτομουν κι εγω.θα τον ξεκινησω με ενα δεκαλεπτο πισω ανα μερα.αν παρολαυτα δεν μου ξυπναει μονος του εχετε καμια καλη ιδεα για ξυπνημα χωρις κλαματα εσεις οι εμπειρες μανουλες?σας ευχαρστω για την αμεση ανταποκριση σας;)

Πώς να τον ξυπνάς χωρίς να κλαίει; Μασαζάκι, ειδικά στα ποδαράκια και την πλατούλα/μεσούλα. Το λατρεύουν αυτό. Ίσως κανένα τραγουδάκι που αγαπάει, την πιπίλα (αν παίρνει πιπίλα) ετοιμοπόλεμη και μεγάλη-μεγάλη αγκαλίτσα :D

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

μασαζακι ε? δεν το ειχα σκεφτει!τελεια ιδεα γιατι όλα τα υπολοιπα δεν πιανουν ακομη και η αγκαλιτσα, καθως δεν ειναι και πολυ fan της αγκαλιας!!!!ευχαριστω tarshou:razz:

Η δική μου πρόταση είναι όταν ξυπνάει κατά τις 6 για γάλα, να τον καθυστερείς κάθε μέρα και από λίγα λεπτά. Θα γκρινιάζει στην αρχή, αλλά με το πέρασμα των ημερών θα το αποδεχτεί. Πιστεύω ότι έτσι θα φτάσει να ξυπνάει τελικά κάποια στιγμή κατευθείαν για το πρωινό γάλα των 8 με 8.30 που σε εξυπηρετεί...... Μπορεί και λίγο νωρίτερα, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε και όλα στη ζωή. Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Τα μωρακια μας εχουν περιπου το ιδιο προγραμμα. Εχω ηδη γυρισει στη δουλεια και αυτο που κανω ειναι κατα τις 6:30 που τρωει, την ετοιμαζω και φευγω κατευθειαν για τη γιαγια της για να κοιμηθει εκει χωρις διακοπες. Φευγω νωριτερα αλλα απο το να της χαλασω τον υπνο....

twinky τι εννοεις την ετοιμαζεις? την αλλαζεις, την ντυνεις κτλ? δεν ξυπναει? το ρωταω γιατι ο δικος απαξ και ξυπνησει τελειωσε!για να ξανακοιμηθουμε και μαλιστα χωρις την μαμα θελουμε ωρες γκρινιας!!και πρακτικα και μενα η εγνοια μου αυτη ειναι να μην του χαλασω τον υπνο του!!!!

Ναι, την αλλάζω, την ντυνω και φευγουμε. Εμενα ευτυχως δεν κοιμαται την ωρα που θα φαει. (τωρα ειδα οτι γραφεις οτι κοιμαται με το μπιμπερο). Η γιαγια μένει μακρια;; Μηπως θα μπορει να ερχεται εκεινη το πρωι στο σπιτι και οταν ξυπνησει να τον παιρνει και να πηγαινει στο δικο της;;

Διαφημίσεις

το ιδανικοτερο κατα την αποψη μου ειναι να προσπαθησεις να καθυστερησεις το βραδινο γαλα αντι για 10.30 να το δινεις 11,30-12.00 οποτε θα ξυπναει περιπου την ωρα που θελεις το πρωι. βασικα αυτο μπορεις να το πετυχεις εφοσον καθυστερεις ολα τα γευματα της ημερας κατα15 λεπτα με μιση ωρα. μπορει τις πρωτες μερες να γκρινιαζει λιγο αλλα σιγουρα μετα θα το συνηθισει

Δεν είναι λίγο μεγάλο το παιδί για να το ταίζει τόσο αργά; Άλλο τα βρέφη που αναγκαστικά θα σου φάνε γεύμα τέτοια ώρα. Αν της μάθει να τρώει στις 11:30-12, πάει χαμένη.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Δεν είναι λίγο μεγάλο το παιδί για να το ταίζει τόσο αργά; Άλλο τα βρέφη που αναγκαστικά θα σου φάνε γεύμα τέτοια ώρα. Αν της μάθει να τρώει στις 11:30-12, πάει χαμένη.

Το δικο μου το παιδι απο 3 μηνων ετρωγε 5 γευματα το τελευταιο γυρω στις 10 και μετα 7.30-8.00.

η συγκεκριμενη περιπτωση ομως ξυπναει απο τις 5.30-6,30 για να φαει. προσωπικα εμενα πιο πολυ θα με βολευε να το ταισω στις 11.30 παρα στις 6.00 το πρωι

Η δική μου πρόταση είναι όταν ξυπνάει κατά τις 6 για γάλα, να τον καθυστερείς κάθε μέρα και από λίγα λεπτά. Θα γκρινιάζει στην αρχή, αλλά με το πέρασμα των ημερών θα το αποδεχτεί. Πιστεύω ότι έτσι θα φτάσει να ξυπνάει τελικά κάποια στιγμή κατευθείαν για το πρωινό γάλα των 8 με 8.30 που σε εξυπηρετεί...... Μπορεί και λίγο νωρίτερα, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε και όλα στη ζωή. Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις.

Κι εγώ αυτό θα δοκίμαζα. Θα το καθυστερούσα με πιπίλα, μέχρι να περάσει λίγο η ώρα και να καταλήξει σταδιακά να πλησιάζει στην ώρα που θα το σηκώσω, θα το ταΐσω, θα το ντύσω και θα φύγω για τη δουλειά.:wink:

Κάποιες φορές που μου ξύπνησε κατά τις 6.00 ο μικρός, αυτό έκανα και έληξε το θέμα. Τώρα ξυπνάει στις 7.30 που σηκώνεται ο αδερφός του για το σχολείο.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

• 4 weeks later...
Το δικο μου το παιδι απο 3 μηνων ετρωγε 5 γευματα το τελευταιο γυρω στις 10 και μετα 7.30-8.00.

η συγκεκριμενη περιπτωση ομως ξυπναει απο τις 5.30-6,30 για να φαει. προσωπικα εμενα πιο πολυ θα με βολευε να το ταισω στις 11.30 παρα στις 6.00 το πρωι

Τι τέλειο πρόγραμμα! Πώς το κατάφερες αυτό melisoula; Ο δικός μου είναι 2 μηνών και τρώει (ξένο γάλα με τήλιο) γύρω στις 00:30 αφού πρώτα τον έχουμε κάνει μπάνιο γύρω στις 00:20. Έτσι καταφέρνουμε να ξυπνήσει γύρω στις 6:30-7:00 με δυσκολία.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις