Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

DaF

Recommended Posts

με αφορμη τα οσα γραφονται τελευταια στο θεμα της δολοφονιας του Αλεξη http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=32354&page=75 και με αφορμη αυτο:

Προς ίδρυση γραφείου «παραπόνων»

dot_clear.gif Θα διερευνά καταγγελίες για άσκηση βίας από ένστολους κατά τη σύλληψη, κράτηση ή μεταγωγή

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_24/11/2009_362551

και

http://www.tvxs.gr/v24149

θελω να ανοιξω μια γενικοτερη συζητηση για την αστυνομια ...

ειστε θετικοι στην υπαρξη αστυνομιας; αν οχι γιατι;

τι γνωμη εχετε για τον αφοπλισμο στην αστυνομια;

τι γνωμη εχετε για τους αστυνομικους; (ομαδες Δ, ΜΑΤ, τροχαία κτλ κτλ....) για τη χρηση βίας απο την αστυνομια;

κτλ κτλ

ξερω ξερω....το θεματακι κινδυνευει να βρεθει κλειδωμενο. εγω ελπιζω απλα να κανουμε εποικοδομητικη συζητηση οσο γινεται....να εχουμε τα αυτια μας ανοιχτα (χωρις να εχουν τοιχους:)) σε ολες τις αποψεις κ να σεβαστουμε τους κανονες του φορουμ. το ιδιο ισχυει κ για μενα που ομολογω οτι ειναι δοκιμασια κ δικη μου αυτη η συζητηση......:roll:

Διαφημίσεις

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η αστυνομία δεν χρειάζεται μόνο στις αγγελικές κοινωνίες και δεν γνωρίζω καμία τέτοια.

Όσον αφορά τον αφοπλισμό...αν ήμουν σύζυγος αστυνομικού θα έτρεμα στην ιδέα ότι δεν επιτρέπεται να πυροβολήσει παρά μόνο αν τον πυροβολήσουν. Τι νόημα θα είχε μια αστυνομία χωρίς όπλο; Πώς θα αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κακοποιούς (που σημειωτέον είναι έτοιμοι για όλα;)

Ξέχασα το άλλο ερώτημα. Δεν έχω πρόβλημα με τους αστυνομικούς.

Εντάξει, λείπουν πολλά πράγματα από την εκπαίδευσή τους, χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη που δεν έχουν...Η εισαγωγή στις σχολές με εξετάσεις είναι καλό βήμα.

Δεν τους έχω συνδέσει με χούντα κλπ. δεν με αγγίζουν αυτές οι συγκρίσεις.

Και το κλισέ: Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν κατάλληλοι και μη.

Με ενοχλούν οι παλιοί "χωροφύλακες"....

Με ενοχλούν οι "Δημόσιοι Υπάλληλοι" τύπου αστυνομικοί....

Με ενοχλεί η κατάχρηση εξουσίας ορισμένων ανεγκέφαλων αστυνομικών....

Αλλά από την άλλη λέω............

Δεν γίνεται να μην υπάρχουν προς συμμόρφωσή μας γιατί πάντα υπάρχει αποκλίνουσα συμπεριφορά όπως ληστείες βιασμοί κτλπ

Δεν γίνεται να μην φέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι και να ψάχνουν κάποιοι όχι όλοι τη μίζα την κομπινα τη λαδία γιατί οι μισθοί τους είναι γελοίοι!!

Θα ήθελα να πληρώνονται καλύτερα για να νίωθουν και εκείνοι καλυτερα ότι κάνουν λειτούργημα...με την έννοια ότι της προστασίας μου...Το ξέρω από προσωπική εμπειρία....αστυνομικός με 13 χρόνια υπηρεσία αυτή τη στιγμή πληρώνεται 1100ευρώ καθαρά....ξεφτίλα ποσό για τόσα χρόνια...!

Θα ήθελα ποιο στενό το μαρκάρισμά τους από την διοίκηση ....

Τι θέλω να πω ...ποιο συχνά ψυχολογικά τέστ, καμιά ανεκτικότητα προς τους μη σώους

Παραδειγματική τιμωρία-απομάκρυνση από το σώμα ούτε καν εσωτερική έρευνα που τελικά τους κάνουν και καλά δυσμενή μετάθεση..σιγα τα ωά!

Και θα ήθελα να μην τους στελνουν σε ΕΔΕ αλλά να δικάζονται κανονικά όπως εγώ και να τους διώχνουν απο το σώμα...

Με ενοχλούν οι παλιοί "χωροφύλακες"....

Με ενοχλούν οι "Δημόσιοι Υπάλληλοι" τύπου αστυνομικοί....

Με ενοχλεί η κατάχρηση εξουσίας ορισμένων ανεγκέφαλων αστυνομικών....

Αλλά από την άλλη λέω............

Δεν γίνεται να μην υπάρχουν προς συμμόρφωσή μας γιατί πάντα υπάρχει αποκλίνουσα συμπεριφορά όπως ληστείες βιασμοί κτλπ

Δεν γίνεται να μην φέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι και να ψάχνουν κάποιοι όχι όλοι τη μίζα την κομπινα τη λαδία γιατί οι μισθοί τους είναι γελοίοι!!

Θα ήθελα να πληρώνονται καλύτερα για να νίωθουν και εκείνοι καλυτερα ότι κάνουν λειτούργημα...με την έννοια ότι της προστασίας μου...Το ξέρω από προσωπική εμπειρία....αστυνομικός με 13 χρόνια υπηρεσία αυτή τη στιγμή πληρώνεται 1100ευρώ καθαρά....ξεφτίλα ποσό για τόσα χρόνια...!

Θα ήθελα ποιο στενό το μαρκάρισμά τους από την διοίκηση ....

Τι θέλω να πω ...ποιο συχνά ψυχολογικά τέστ, καμιά ανεκτικότητα προς τους μη σώους

Παραδειγματική τιμωρία-απομάκρυνση από το σώμα ούτε καν εσωτερική έρευνα που τελικά τους κάνουν και καλά δυσμενή μετάθεση..σιγα τα ωά!

Και θα ήθελα να μην τους στελνουν σε ΕΔΕ αλλά να δικάζονται κανονικά όπως εγώ και να τους διώχνουν απο το σώμα...

Συμφωνώ και προσθέτω, να γίνει εκκαθάριση στα σώματα ασφαλείας, και επιτέλους διαφορά νοοτροπίας στην εκπαίδευσή τους. Γιατί η εκπαίδευση σε αυτό που κάνεις σε βοηθάει να το κάνεις καλύτερα...Από δικό μου παράδειγμα, αστυνόμος που τελικά ήταν παλιός μαθητής και πολύ αγαπημένος μου (πολύ παλιά) στο φροντιστήριο που δούλευα τότε, με σταματάει με υφάκι πολλά βαρύ και όχι... καμία σχέση με τον πραγματικό του χαρακτήρα και μόλις κατάλαβε ποια είμαι (είχε χρόνια να με δει) ξαναέγινε το γλυκό αγόρι που ήταν τότε και αγκαλιαζόμασταν μέσα στο δρόμο... Δεν είναι κρίμα να τους φορτώνουν τόση... μαγκιά να το πω??? Θέμα εκπαίδευσης πάντα, το ίδιο και πολύ αγαπημένο μου συγγενικό πρόσωπο, λες και είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Έτσι τους μαθαίνουν και είναι κρίμα.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Διαφημίσεις

Έχει ενδιαφέρον? Μήπως είναι κάτι συνηθισμένο? Μήπως όλοι το ξέρουν και κάνουν τις πάπιες? Μήπως οι "κουκουλοφόροι" εδώ και χρόνια πολλάαααα είναι υποκινούμενοι ή "σώματα ασφαλείας" εκτός από μία μικρή μερίδα τους? ΓΙαυτό μίλησα για ξεκαθάρισμα στα σώματα ασφαλείας και δεν εννοούσα μόνο τους απλούς αστυνομικούς ή ματ ή ή ή το ψάρι βρομάει από το κεφάλι έλεγε η γιαγιά μου....

Έχει ενδιαφέρον? Μήπως είναι κάτι συνηθισμένο? Μήπως όλοι το ξέρουν και κάνουν τις πάπιες? Μήπως οι "κουκουλοφόροι" εδώ και χρόνια πολλάαααα είναι υποκινούμενοι ή "σώματα ασφαλείας" εκτός από μία μικρή μερίδα τους? ΓΙαυτό μίλησα για ξεκαθάρισμα στα σώματα ασφαλείας και δεν εννοούσα μόνο τους απλούς αστυνομικούς ή ματ ή ή ή το ψάρι βρομάει από το κεφάλι έλεγε η γιαγιά μου....

ναι εχει ενδιαφερον;) γιατι μπορει να ειναι συνηθισμενο, αλλα δεν κανουν ολοι τις παπιες, καποιοι ακομα αντιδρουν στην ιδεα.

ξεκαθαρισμα θα επρεπε να γινει. αλλα δεν θα γινει. η διεφθαρμενη εξουσια εχει αναγκη απο αρκετους διεφθαρμενους υπαλληλους για να πετυχαινει τον στοχο της.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου, σχετικά με την Αστυνομία, και με αφορμή τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου Πακιστανού μετανάστη από άντρες της αστυνομίας.

«Καμία ανοχή δεν θα δείξουμε σε περιστατικά αυθαιρεσίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όσοι βιαιοπραγούν ή ασκούν παράνομη βία σε βάρος πολιτών θα πηγαίνουν σπίτι τους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαιώνοντας ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η μέσω εισαγγελικής έρευνας, και δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί με ημίμετρα ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου, Πακιστανού μετανάστη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το περιστατικό συνέβη πριν τις εκλογές και ότι η νέα κυβέρνηση άμεσα και έμπρακτα έδειξε το ενδιαφέρον της απέναντι σε μια πρακτική συγκάλυψης που υπήρχε μέχρι τότε, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ΝΔ για τη διάλυση της Αστυνομίας και την πλήρη αδράνεια στα σώματα ασφαλείας.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλος, έκανε λόγο για ανακριβή καταγγελία κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία θα έπρεπε η κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη, ενώ απέδωσε τα όσα δήλωσαν για την υπόθεση του Πακιστανού μετανάστη, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός, σε επικοινωνιακό παιχνίδι. Όσο για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη περί διάλυσης της Αστυνομίας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών απάντησε δηκτικά ότι, επί ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ «δεν είχαμε ούτε ξυλοδαρμένο πρύτανη ούτε μία μηχανή που πέφτει πάνω σε πολίτες και να είναι γυναίκα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανταπάντησε εμμένοντας στις κατηγορίες που διατύπωσε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, για δεκάδες περιστατικά βίας από αστυνομικούς, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επί ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η αστυνομική βία και η αυθαιρεσία κυριάρχησαν υπό τα όμματα της και στη συνέχεια κυριάρχησε η αδράνεια και η ανεξέλεγκτη βία στη χώρα».

Πηγή http://www.tvxs.gr/v28131

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

[YOU TUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=qPS_Upl1FNE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=qPS_Upl1FNE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOU TUBE]

Οι φωτογραφίες του Νίκου Γιακουμίδη, αποδεικνύουν καρέ-καρέ τη σύλληψη του 23χρονου και την τοποθέτηση, στη συνέχεια, μιας βόμβας μολότοφ από άνδρες της ομάδας Ζήτα σε ένα σακίδιο που δεν ανήκει στον ίδιο. Ο φωτορεπόρτερ του Associated Press αναλύει στο tvxs γτις αποκλειστικές εικόνες του.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Επ. πρ. εξέταση για τη σύλληψη του «φοιτητή με τις πιτζάμες»

Δημοσίευση: 11-12-2009 17:16

Ντοκουμέντο: η σύλληψη του φοιτητή με την πιτζάμα

Δημοσίευση: 11-12-2009 02:49

ΕΔΕ γιατί του «φόρτωσαν» μια τσάντα με μολότοφ

Δημοσίευση: 10-12-2009 18:57

Αποκάλυψη σκευωρίας της ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος 23χρονου φοιτητή

Δημοσίευση: 10-12-2009 11:28

Καρέ-καρέ, σε υψηλή ανάλυση και αρκετή λεπτομέρεια οι φωτογραφίες του Νίκου Γιακουμίδη αποδεικνύουν τη σκευωρία της αστυνομίας κατά του 23χρονου. Ο νεαρός συλλαμβάνεται φορώντας την πιτζάμα του, ενώ φαίνεται ότι είναι ήδη περασμένη στον ώμο του η δική του μικρή τσάντα, την οποία μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν διεξοδικά. Στη συνέχεια, οι άνδρες της ομάδας Ζήτα φέρνουν ένα άλλο μεγάλο σακίδιο, που δεν ανήκει στο νεαρό, και τοποθετούν μέσα σε αυτό τη βόμβα μολότοφ.

«Τη στιγμή της σύλληψης, βρισκόμουν αρκετά κοντά στους αστυνομικούς και τον 23χρονο. Ωστόσο, μόλις αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί την παρουσία μου, με διέταξαν να απομακρυνθώ, ενώ ένας άντρας προσπάθησε να σταθεί μπροστά και να καλύψει το φακό μου», σχολιάζει ο κ.Γιακουμίδης. Γι΄ αυτό και οι υπόλοιπες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μεγάλη απόσταση, με τηλεφακό.

Διαβάστε αναλυτικά τα σχόλια του Ν.Γιακουμίδη για τις κρίσιμες φωτογραφίες:

img01.jpg

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άνδρες της ομάδας Ζήτα μεταφέρουν τον συλληφθέντα 23χρονο προς μία κατεύθυνση, ενώ άλλος άντρας της ομάδας κινείται προς άλλη κατεύθυνση κρατώντας ένα ανοικτό σακίδιο.

img02.jpg

Οι αστυνομικοί κρατούν στα χέρια τους – πίσω από το δέντρο – το σακίδιο στο οποίο αργότερα θα τοποθετήσουν τη βόμβα μολότοφ. Δίπλα στο σώμα του 23χρονου, φαίνεται ένα μικρό τμήμα από την τσάντα που φορούσε κρεμασμένη στον ώμο του ο νεαρός. Έτσι αποδεικνύεται ότι άλλη ήταν η τσάντα του νεαρού, και άλλο το σακίδιο που έφεραν οι αστυνομικοί με σκοπό να του φορτώσουν τη μολότοφ.

img03.jpg

Εδώ διακρίνεται καθαρά η τσάντα του 23χρονου.

img04.jpg

Οι αστυνομικοί στο σημείο αυτό πραγματοποιούν έρευνα στην τσάντα του 23χρονου, ενώ το επίμαχο σακίδιο βρίσκεται μακριά, όπως θα φανεί στην συνέχεια.

img05.jpg

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το σακίδιο, ένας αστυνομικός το φέρνει και κρατάει στα χέρια του μια βόμβα μολότοφ.

img06.jpg

img07.jpg

img08.jpg

img09.jpg

img10.jpg

Φαίνεται ξεκάθαρα, καρέ-καρέ, η τοποθέτηση της βόμβας μολότοφ στο σακίδιο από τους αστυνομικούς. Ρωτάμε τον κ.Γιακουμίδη αν θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι το καρέ είναι πλαστό και «αντεστραμμένο». «Αυτό είναι αδύνατον, διότι για κάθε φωτογραφία δημιουργείται στη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής ένα αρχείο, το λεγόμενο ʽαρχείο RAWʼ. Είναι το πρωτογενές αρχείο που παράγεται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, για κάθε φωτογραφία που τραβούν. Αυτό περιέχει τα στοιχεία της φωτογραφίας και τον ακριβή χρόνο στον οποίο ελήφθη, ενώ κάθε αλλοίωση σε αυτό μπορεί να εντοπιστεί», εξηγεί ο κ.Γιακουμίδης. Προσθέτει ότι υφίσταται μόνο δυνατότητα διαγραφής του αρχείου, και όχι αλλοίωσής του, ενώ ο ίδιος έχει στα χέρια του όλα τα σχετικά αρχεία για τις επίμαχες φωτογραφίες.

img11.jpg

img12.jpg

img13.jpg

Ο αστυνομικός φέρνει το σακίδιο που περιέχει τη μολότοφ και το τοποθετεί δίπλα στον συλληφθέντα 23χρονο.

πηγή tvxs.gr

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 4 weeks later...

Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν οι κακοί αστυνομικοί τελικά λέγονται μπάτσοι.

Την λέξη χρησιμοποίησαν στην ανακοίνωσή τους οι ίδιοι οι συνάδερφοι τους...

μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω όλη την ανακοίνωση

Αθήνα, 03 Ιανουαρίου 2010

Αριθ. Πρωτ.:200/4/99

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή το μη πρωτοφανές και μη μεμονωμένο ειδεχθές συμβάν βάναυσης κακοποίησης αλλοδαπού κρατουμένου, αλλά και βιασμού της έννομης τάξης από νέους «ένστολους βρικόλακες» στο κέντρο της Αθήνας, οφείλει αφενός να υπενθυμίσει τις θέσεις της αφετέρου δε να επισημάνει ορισμένα νέα ζητήματα, επιχειρώντας να απαντήσει στο καίριο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο συμβάν, με τέτοια άνεση και μάλιστα σε τέτοια έκταση, όταν είναι εκφρασμένη με τέτοια κατηγορηματικότητα και εντελώς πρόσφατα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βούληση της νέας κυβέρνησης για άμεση αποβολή από το αστυνομικό σώμα κάθε επίορκου και επιλήσμονος του καθήκοντος «συναδέλφου»;

Το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι γνωστού πατρός και διευθύνσεως... Γνωρίζουμε ποιοι είναι εκείνοι που καταγγέλλονται για αστυνομική βία και αυθαιρεσία και βεβαίως από πού αντλούν το θράσος τους, παραβιάζοντας τη νομιμότητα, αγνοώντας εμάς τους συνδικαλιστές που καταδικάζουμε τα κρούσματα βίας και ζητάμε την ίδρυση ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αδιαφορώντας για τους υπηρεσιακούς κανονισμούς και τους νόμους του κράτους και κλείνοντας προκλητικά τα αφτιά τους ακόμα και στις χαρακτηριστικότατες δηλώσεις του νέου υπουργού ότι όποιος ακουμπήσει πολίτη θα πηγαίνει αμέσως στο σπίτι του.

Γνωρίζουμε ότι η αστυνομική αυθαιρεσία, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος μιας αναποτελεσματικής αστυνομίας, του ωχαδερφισμού, της λούφας και της έλλειψης σεβασμού προς τον πολίτη. Είναι οι λογικές των «ράμπο», των «πραιτόρων» και των «μπάτσων», που λειτουργούν απερίσκεπτα και κατά το δοκούν, όμως που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με τη φιλοσοφία του εκπαιδευμένου επαγγελματία, του ευσυνείδητου, του δημοκρατικού αστυνομικού υπαλλήλου, που το συνδικαλιστικό μας κίνημα από γενέσεώς του διακηρύττει, χωρίς δυστυχώς μέχρι και σήμερα να έχει καταφέρει να εμπεδώσει σε ολόκληρο το αστυνομικό μας σώμα, ως καθημερινή αντίληψη και πρακτική αυτονόητων αρχών και αξιών.

Έχουμε γενικευμένη σήψη και διαφθορά σήμερα; Ασφαλώς όχι, όμως αντιμετωπίζουμε μείζον πρόβλημα αδυναμίας του πειθαρχικού και ελεγκτικού μας υπηρεσιακού συστήματος, να απομονώσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τις επικίνδυνες για όλους μας μειοψηφίες, διότι δεν έχουμε μια σαφή και ξεκάθαρη διαχρονικά πολιτική για την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής, επαγγελματικής αστυνομίας.

Το πρόβλημα της ατιμωρησίας των επίορκων, που είναι πρόβλημα χριστής διοίκησης και πολιτικής κατεύθυνσης πρωτίστως, όσο κι αν κάποιοι επιχείρησαν στο παρελθόν να το χρεώσουν στην Ομοσπονδία μας, με στόχο να το παρακάμψουν, δεν το πέτυχαν, ακόμα κι όταν βρήκαν σύμμαχό τους, κάποιους ένστολους πολέμιους της Ομοσπονδίας μας, που έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους όταν καταδικάζαμε (Ιούνιος του 2007) κάποιους άλλους γνωστούς «βρικόλακες» της Ομόνοιας, αλλά και όταν φωνάζαμε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και με διαβήματά μας ζητούσαμε από την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει γενναίες αποφάσεις για την επανίδρυσή της.

Σήμερα, που κάποιοι επιχειρούν και πάλι να δυσφημίσουν το συνδικαλιστικό μας αγώνα, κάνοντας λόγο για δήθεν «κατάλοιπα συνδικαλιστικής διαπλοκής άλλων εποχών», απαιτούμε από τη νέα πολιτική και φυσική ηγεσία –πέρα από τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί- να μιλήσουν δημοσίως όχι μόνο για τα αίτια και τις πολιτικές, αλλά και για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, για όλα εκείνα που γεννούν τα καταδικαστέα από όλους μας αυτά φαινόμενα.

Δεν φταίνε σε τίποτε οι τίμιοι συνάδελφοί μας, ούτε οι οικογένειες και τα παιδιά τους, να γίνονται περίγελος κάθε φορά που αποκαλύπτονται τα ανοσιουργήματα ενός συστήματος που λειτουργεί με αδιαφανείς, παρωχημένες, αντιδημοκρατικές, αυταρχικές, απάνθρωπες και αντεργατικές πολλές φορές διαδικασίες, χωρίς να διασφαλίζει πραγματικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας, ούτε καν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα μέλη του.

Δυστυχώς, δεν αρκεί η παραπομπή και μόνο στη δικαιοσύνη των επίορκων αστυνομικών, φωνάζουμε χρόνια τώρα. Απαιτούνται γενναία μέτρα, αλλαγή νοοτροπίας και αντιλήψεων και βεβαίως πρέπει να πείσουμε τον πολίτη ότι στην εφαρμογή των νόμων του κράτους κυριαρχεί η αντίληψη της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης, εντός κι εκτός αστυνομικού σώματος. Αλλιώς ας μην απορούμε γιατί κάνει πάταγο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτές τις ημέρες, γνωστή ελληνική παραγωγή, την οποία αφιερώνουμε εξαιρετικά σε όλους εκείνους που ευθύνονται για τα επαναλαμβανόμενα «ανδραγαθήματα» των ελαχίστων μειοψηφιών μας.

Και επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν αρκεί η γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται..., ως συνδικαλιστικό κίνημα σε πείσμα όλων αυτών που έχουν το θράσος ακόμα και τώρα να μας λοιδορούν, απαιτούμε από τη νέα πολιτική και φυσική ηγεσία να κάνει επιτέλους πράξη τις διακηρύξεις της περί διαφάνειας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και υιοθετώντας τις προτάσεις μας για περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια, για καθιέρωση σεμιναρίων συνδικαλιστικού περιεχομένου στις σχολές, για πραγματική συμμετοχή των αστυνομικών στα συνδικαλιστικά δρώμενα και για λήψη μέτρων απομόνωσης και παραδειγματικής τιμωρίας της ιδιότυπης συνδικαλιστικής μαφίας που εμφανίστηκε ως γάγγραινα, τα τελευταία χρόνια, υπονομεύοντας το μεγάλο μας αγώνα για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.

Τέλος, με αφορμή και αυτό το καταδικαστέο συμβάν, επαναλαμβάνουμε τη διακηρυγμένη θέση της Ομοσπονδίας μας:

Όταν ομιλούμε για κάθαρση στην αστυνομία εννοούμε καμία υπεράσπιση από νομικό σύμβουλο συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών που κατηγορούνται για υποθέσεις διαφθοράς. Όταν καταδικάζουμε τη διαφθορά, δεν ζητάμε να πέσουν στα μαλακά οι «δικοί» μας.

Καταδικάζουμε τη βία και την αυθαιρεσία απʼ όπου κι αν προέρχονται.

Δεν παρέχουμε καμία ασυλία σε κανέναν.

πηγή

Απο την αρχαιότητα ως σήμερα, σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες καθώς και σε αρκετές ζωικές κοινωνίες, υπάρχει ο ρόλος του "Στρατιώτη", με την έννοια ενός ρόλου που θα ασκει βία και όχι διάλογο, για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο αστυνομικός εμπίπτει στο ρόλο αυτό.

Οση παιδεία και να πάρουμε, όση καλιέργεια να αποκτήσουμε, όσο και να εξελιχθούμε σαν άτομα και κοινωνία, ο ρόλος αυτός στις κοινωνίες των ανθρώπων και ζώων θα εξακολουθεί να υπάρχει. Θα είναι ελάχιστος όσο προοδεύουμε, αλλά υπαρκτός.

Ακομα και στην "Ουτοπία", υπάρχει πάντα η πιθανότητα επίθεσης απο έναν κακόβουλο εξωγήινο πολιτισμό.

ΥΓ.

Δείτε πέρα απο το "ρόλο"... για τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΡΑΙΤΟΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ

27χρονοι ένστολοι βασανιστές

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ

Δυναμική χιονοστιβάδας παίρνουν τα κρούσματα αυθαιρεσιών στην Αστυνομία και το παράδοξο και συνάμα απελπιστικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε περίοδο που έχουν αναπτυχθεί πολιτικές κατά του φαινομένου, από τη σύσταση ειδικού γραφείου καταγγελιών μέχρι τις απανωτές διαθεσιμότητες ακόμη και για περιστατικά που στο παρελθόν περνούσαν εντελώς απαρατήρητα.

Οι πέντε αστυνομικοί του Τμήματος της Ακρόπολης, από τον αξιωματικό υπηρεσίας μέχρι τους τέσσερις υφισταμένους που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στον βασανισμό Χιλιανού κρατουμένου παραμονή Πρωτοχρονιάς, κυμαίνονται ηλικιακά από τα 24 έως τα 27 χρόνια. Το δεύτερο μεγαλύτερο Τμήμα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας παρουσίαζε μια διοικητική διάρθρωση και λειτουργία επιπέδου μετεφηβικής μαγκιάς, για να μην πούμε αλητείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) κάνει λόγο για ένστολους βρικόλακες στο κέντρο της Αθήνας και διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο συμβάν, με τέτοια άνεση και μάλιστα σε τέτοια έκταση, όταν είναι εκφρασμένη με τέτοια κατηγορηματικότητα, και εντελώς πρόσφατα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βούληση της νέας κυβέρνησης για άμεση αποβολή από το αστυνομικό σώμα κάθε επίορκου και επιλήσμονος του καθήκοντος "συναδέλφου";». Και επισημαίνει ότι «η αστυνομική αυθαιρεσία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος μιας αναποτελεσματικής αστυνομίας, του ωχαδερφισμού, της λούφας και της έλλειψης σεβασμού προς τον πολίτη. Είναι οι λογικές των "ράμπο", των "πραιτόρων" και των "μπάτσων", που λειτουργούν απερίσκεπτα και κατά το δοκούν, όμως που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με τη φιλοσοφία του εκπαιδευμένου επαγγελματία».

Οι συνδικαλιστές, που επί τόσα χρόνια απαξίωναν το σύστημα των ειδικών φρουρών (τρεις στους πέντε εμπλεκομένους στο πρόσφατο κρούσμα είναι τέτοιοι) και ουσιαστικά το περιθωριοποίησαν πριν από την τεχνητή ομογενοποίησή του, μιλούν για «μη μεμονωμένο και μη πρωτοφανές ειδεχθές συμβάν», αλλά παρακάτω επιμένουν στην πολιτικάντικη άποψη περί ελάχιστων μειοψηψιών τους. Και η ΠΟΑΣΥ, δίνοντας γραμμή για αποχή νομικών συμβούλων από υπερασπίσεις επιόρκων, καταλήγει: «Οταν καταδικάζουμε τη διαφθορά, δεν ζητάμε να πέσουν στα μαλακά οι "δικοί" μας».

Το Α.Τ. Ακροπόλεως στην οδό Λεωχάρους, όπου υπηρετούσαν οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν για βασανισμό Χιλιανού κρατούμενου Στο πλαίσιο της διενεργηθείσης προανάκρισης για το περιστατικό που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα ωχριούσε σε φρίκη έναντι αυτού με τα χαστούκια της Ομόνοιας, εάν είχε βιντεοσκοπηθεί και δημοσιοποιηθεί, προέκυψε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ότι «ο αλλοδαπός κρατούμενος διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα (στη γλώσσα του και με χειρονομίες) στον σκοπό κρατητηρίου να τον διευκολύνει να τηλεφωνήσει καθ' όσον το καρτοτηλέφωνο που βρισκόταν εκεί δεν λειτουργούσε. Ο σκοπός τον εξύβρισε, εισήλθε στο κρατητήριο, τον χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο δύο φορές και τον οδήγησε σε χώρο εξωτερικά του κρατητηρίου. Εκεί άρχισε να τον χτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός του και τότε αυτός τον απώθησε σπρώχνοντάς τον στον τοίχο και τον ακινητοποίησε ρωτώντας τον παράλληλα για ποιον λόγο τον χτυπά. Βλέποντας αυτό, άλλος ειδικός φρουρός έσπευσε σε βοήθεια του συναδέλφου του και από κοινού άσκησαν σωματική βία στον αλλοδαπό με επανειλημμένα χτυπήματα εναντίον του, με χέρια, πόδια και ελαστική αστυνομική ράβδο (κλομπ) προκαλώντας του σωματικές βλάβες».

Ο αρμόδιος υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Ελληνα ή αλλοδαπό, που κατοικεί στη χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Οποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού». *

Ελευθεροτυπία 4 Ιανουαρίου 2010

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Μπορεί να "ακουστώ" και πάλι ως γραφική, αλλά για μένα ο μπάτσος είναι πάντα κακός μπάτσος και ο στόχος των κυβερνώντων είναι να δημιουργήσουν μία κοινωνία αστυνομοκρατούμενη. Και γιατί το λέω αυτό;

Ο έρμος ο αδελφός μου, ήταν από τους τυχερούς που σπούδασε αυτό που πάντα ήθελε. Γυμναστική ακαδημία. Το αποτέλεσμα; Αφού περίμενε επετηρίδες, εξετάσεις και λοιπά, κατέληξε στο σώμα συνοροφυλάκων ( σε μία πόλη που δεν έχει καν σύνορα με ξένη χώρα...) και τώρα ...έγινε μπάτσος και για να είμαι πιο ακριβής, του κλώτσου και του μπάτσου...(κάπως έτσι τους συμπεριφέρονται οι "μπάτσοι-μπάτσοι")

Και είμαι σίγουρη, πως στο τέλος θα ενσωματωθεί στο σύστημα αυτό, που μπήκε κατ΄ανάγκη και ουσιαστικά κατέληξε χωρίς τη θέληση του....

Όσο και να με στενοχωρεί αυτό, ξέρω πως αν χρειαστεί να "επιτεθώ" δεν θα σκεφτώ πως και ο αδελφός μου είναι μέσα, γιατί δεν επιτίθεσαι προσωπικά αλλά σ' ένα σάπιο σύστημα που χρησιμοποιεί "στρατιώτες" για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του

Διαφημίσεις

εδω στη μυτιληνη πριν λιγες μερες μετεθεσαν εναν αστυνομικο της τροχαιας επειδη απειλουσε καποια παιδια χωρις διπλωμα μεσω του facebook!οι γονεις του παιδου εχουν κανει μηνυσεις και θα γινουν και δικαστηρια...χαμος...

Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πατμό, γιατί οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους για τις φθορές που είχαν προκληθεί σε μηχανάκι συναδέλφου τους και στο πλαίσιο της... ανάκρισης ανάγκασαν κάποιους από αυτούς να βγάλουν μέχρι και τα ρούχα τους.

video_film.jpg Δείτε το βίντεο

Για την υπόθεση, μάλιστα, διατάχθηκε άμεσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν οι μαθητές και οι γονείς τους και να αποφασιστεί εάν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων αστυνομικών ή οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι τέσσερις μαθητές, όπως αναφέρουν στις μηνύσεις τους, με βάση τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα της Κω, έπιαναν τον καφέ τους, όταν τους πλησίασαν οι αστυνομικοί ζητώντας να τους ακολουθήσουν.

Μόλις έφτασαν στο τμήμα, τους άσκησαν ψυχολογική βία - όπως ισχυρίζονται οι μαθητές. Δύο μάλιστα από τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τους ανάγκασαν να γδυθούν.

Mητέρα ενός εκ των μαθητών κατήγγειλε στον ΒΗΜΑ FM ότι οι αστυνομικοί κατά την ανάκριση ανάγκασαν τα παιδιά να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες, τις οποίες τα παιδιά δεν γνώριζαν.

«Η σωματική έρευνα από ένα σημείο και μετά, μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και βασανιστήριο» δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος και τους προέτρεψε να ζητήσουν τη βοήθεια του Συνήγορου του Πολίτη.

Οι μαθητές και οι γονείς τους ζητούν να ασκηθεί εις βάρος των αστυνομικών δίωξη για βασανιστήρια, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία, ενώ έχουν ενημερώσει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία διοικητικά μέτρα για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

«Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δεν είναι οι εξαιρέσεις, τείνουν να γίνουν ο κανόνας», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π.Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ριζικός αναπροσανατολισμός στην εκπαίδευση, στην οργάνωση και στο ρόλο της αστυνομίας. «Το απόστημα πρέπει να σπάσει», καταλήγει.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1091907&lngDtrID=244

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες, όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Πάτμου προσήγαγαν 4 ανήλικα παιδιά που έπιναν τον καφέ τους σε καφετέρια του νησιού, επειδή τους θεώρησαν ύποπτους για φορές που είχαν σημειωθεί σε μηχανή του τμήματος, από άγνωστο δράστη. Όπως αναφέρουν στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι ανήλικοι, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο τμήμα χωρίς εκείνοι να φέρουν αντιρρήσεις και κατά την «άτυπη ανάκριση¨που ακολούθησε βιαιοπράγησαν εναντίον τους, τους εξύβρισαν και ανάγκασαν δύο από αυτούς να γδυθούν.

«Όσο πέρναγε η ώρα και δεν κατάφερναν να μου αποσπάσουν ομολογία τόσο πιο αφόρητη γινόταν η σωματική και ψυχολογική βία που ασκούσαν οι αστυνομικοί πάνω μου. Ο ένας κόλλησε το κεφάλι μου στον τοίχο κι ενώ με έσφιξε στον λαιμό με χτυπούσε με γροθιές. ʽΟμολόγησε κωλόπαιδο αλλιώς θα σε β΄λαλω κάτω με τους Πακιστανούς και να δούμε αν αύριο θα ομολογήσειςʼ με απειλούσε. Για να ολοκληρώσουν τον βασανιστικό εξευτελισμό μου με ανάγκασαν να γδυθώ. Το έκανα νιώθοντας μηδενικό», αναφέρει ένας από τους 17χρονους στην καταγγελία του.

«Οι αστυνομικοί άρχισαν να ουρλιάζουν χωρίς λόγο, ασκώντας πάνω μας αφόρητη ψυχολογική βία. Μας εκβίαζαν για να αποσπάσουν πληροφορίες για τις φθορές στο μηχανάκι που εμείς αγνοούσαμε. Ταυτόχρονα, έναν από αυτούς χτυπούσε λυσσαλέα το τραπέζι αναποδογυρίζοντας ότι υπήρχε μπροστά του», συνεχίζει άλλος 17χρονος.

«Με αξίωσε να γδυθώ, απειλώντας με πως αν δεν το κάνω θα πάω κατηγορούμενος. Στο ερώτημα μου γιατί να το κάνω, απάντησε ότι μπορεί να είχα κλέψει κάτι προηγουμένως ή να είχα πάνω μου ναρκωτικά. Υπέκυψα μην μπορώντας να κάνω διαφορετικά, αφού δεν άντεχα άλλο την ψυχολογική βία και παρέμεινα με το εσώρουχο. Εκείνος αξίωσε να κατεβάσω και το εσώρουχο μου», καταγγέλλει ένας από τους ανήλικους πρωταγωνιστές του νέου περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας. Όπως αναφέρεται στην μήνυση, μάλιστα, ένα από τα παιδιά λιποθύμησε, καθώς δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση.

Αποκαλυπτική είναι και η στιχομυθία που ακολούθησε μεταξύ των γονέων των μαθητών και των αστυνομικών, όταν οι πρώτοι μετέβησαν στο Α.Τ. Πατμου για να ζητήσουν εξηγήσεις για την κακομεταχείριση που υπέστησαν τα παιδιά τους. Όταν ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων είπε στους αστυνομικούς ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους, εκείνοι απάντησαν «Μην κάνεις τίποτα. Θα πάρει 5-6 χρόνια και στο τέλος δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα, ενώ τα παιδιά θα πάθουν σίγουρα κάτι κακό» και υποστήριξαν ότι όλα έγιναν με την κάλυψη του νόμου.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός, ότι όταν ένα από τα παιδιά πήγε στο Κέντρο υγείας του νησιού και ανέφερε ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικούς, η εφημερεύουσα γιατρός αρνήθηκε να το εξετάσει λέγοντας πως «δεν θέλει μπλεξίματα».

Εναντίον των 4 αστυνομικών που συμμετείχαν στο επεισόδιο έχει ασκηθεί μήνυση για τα αδικήματα του βασανισμού, της απρόκλητης εξύβρισης και κακόβουλης βλασφημίας, καθώς και της παράβασης καθήκοντος.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html

Ίσως δεν έπρεπε να μπουν εδώ αυτες οι δύο δημοσιεύσεις γιατί με διαφορετική λογική ανοίχτηκε το τόπικ...:? Άμα είναι πεστε μου να τα μεταφέρω.

οχι βρε λεγκω , καλα κανεις κ τα βαζεις εδω....

εφριξα, για μια ακομα φορα...:?

μεχρι στιγμής πάντως, δεν βλέπω καμία 'παραδειγματική τιμωρία', οκ προφυλακιστηκε ενας απο τους 'μαγκες' που κοντεψαν να σκοτωσουν για την πλακα τους τον χιλιανο μεταναστη, αλλα δεν μου λεει κ πολλα....:roll:

αναρωτιεμαι ποσες μεταθεσεις κ ποσες διαθεσιμοτητες, ποσες ζαρντινιερες και εκπυρσοκροτησεις θα γινουν ακομα μεχρι να ισχυει ουσιαστικα και στην αστυνομια αυτο το οποιο υποτιθεται οτι διαφυλαττουν:roll:...για τον Νομο μιλαω.....

γενικα συμφωνω στο οτι δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι το ιδιο, αρκετοι απο αυτους ειναι, απλα, εργαζομενοι ανθρωποι. λοιπον, αυτους ακριβως 'συμφερει', και για λογους ηθικους στο κατω κατω, η εξυγιανση της αστυνομιας και αυτοι ακριβως θα επρεπε να δημιουργησουν αντιστασεις μεσα στο σωμα της αστυνομιας....στην υποθεση του χιλιανου ηταν 5 που εδερναν ...βρεθηκε κανεις να πει οτι πρεπει να ακολουθησουν τη νομιμη οδο; εστω κ ενας;

στην υποθεση των μαθητων (πααααλι μαθητες στο στοχαστρο.....) ηταν 4 ....

που ειναι η αλλη φωνη της αστυνομιας;

που ειναι οσοι επελεξαν αυτο το επαγγελμα σεβομενοι, πρωτα απ'όλα οι ιδιοι , το Νομο;

Γιατι δεν μιλανε;

Αφήστε κάτω τα παιδιά επιτέλους. :twisted: :twisted: :twisted:

Λέγκω με έκανες έξαλη πρωί πρωί με αυτά που διάβασα (φυσικά και δεν φταις εσύ, και πολύ καλά κάνεις και τα δημοσιοποιείς, μπράβο σου).

Και συμφωνώ απόλυτα με Daf άντε αυτοί οι 4, οι άλλοι από το τμήμα αυτό που ήταν ??? Τώρα που είναι???

Είναι δυνατόν να φαίρονται έτσι σε 4 ανύποπτα παιδιά ??? Είναι δυνατόν να πηγαίνει ο γονιός και να τον απειλούν και από πάνω????

Αλητεία μέχρι εκεί που δεν πάει.:evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ΕΛΕΟΣ.

Γενικα η γνωμη μου είναι οτι στις κοινωνιες χρειαζεται να υπαρχει αστυνομια. Δυστυχως και μακαρι να ήταν αλλιως τα πραγματα οι περισσοτεροι χρειαζονται να εχουν την αστυνομια για να είναι νομοταγεις πολιτες. Σκεφτειται το απλο οτι ποσες απο εμας θα αφηναμε το αμαξι μας σε χωρο που απαγορευεται η σταθμευση αν δεν έιχαμε το φοβο της αστυνομιας. Λυπαμαι βεβαια για τη καταχρηση εξουσιας που κανουν καποιοι απο αυτους. Ομως βλέπω μια αδικια. Οταν ενας αστυνομικος κάνει ενα επισοδιο ξεσηκωνεται η κοινη γνωμη, βιντεακια αναρτουνται στο ιντερνετ και θυμαμαι περυσι με την ιστορια του Αλεξη που σαφως δε θα σβησει ποτε απο τη μνημη μας το τι εγινε καποια καλως καποια κακος. Ομως δεν εχω δει να ξεσηκωνεται ο κοσμος για μια επιθεση, εναν τραυματισμο ή ακομα εναν θανατο αστυνομικου και δε μιλω απο συμπλοκη σε ληστεια αλλά απο αναδρες επιθεσεις πολιτων. Δε βλεπω να γινεται ο κακος χαμος σε τετοια περιστατικα μονο στα ψιλα γραμματα των δελτιων περνουν. Οπως και να εχει και αυτοι εχουν μαναδες ,γυναικες και παιδια.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Φουλίνα μου, το ένα είναι ατύχημα εν ώρα εργασία και το άλλο είναι εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού. Δεν μειώνω τη σημασία της ζωής κανενός σε καμία περίπτωση. Σ'αυτό το τόπικ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=45861 υπάρχουν κάποια απ'τα άπειρα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα έχει καιρό να ενημερωθεί το τόπικ. Δεν θεωρώ ότι αυτά τα εργατικά ατυχήματα είναι λιγότερο σημαντικά από τα ατυχήματα των αστυνομικών εν ώρα εργασίας... και μάλιστα αν σκεφτείς ότι το θανατηφόρο ατύχημα σε ένα εργοστάσιο ή μια οικοδομή συμβαίνει γιατί κάποιοι θέλουν να βγάλουν κέρδος και απλά δεν παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας, είναι να τρελαίνεσαι!!!

Μιτάκο, κι εγώ έτσι ένοιωσα όταν το διάβασα...

Ο πιο εύκολος τρόπος για να νοιώσεις λιγότερο ασήμαντος είναι το να πατήσεις κάτω κάποιον άλλο πιο αδύναμο από σένα γιαυτό και βλέπουμε όλους αυτούς τους βασανισμούς και δολοφονίες από αστυνομικούς, γιαυτό και βλέπουμε τόσες κακοποιημένες γυναίκες απ'τους άντρες τους, γιαυτό βλέπουμε τόσα κακοποιημένα παιδιά απ'τους γονείς τους...

Φουλίνα μου, το ένα είναι ατύχημα εν ώρα εργασία και το άλλο είναι εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού. Δεν μειώνω τη σημασία της ζωής κανενός σε καμία περίπτωση. Σ'αυτό το τόπικ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=45861 υπάρχουν κάποια απ'τα άπειρα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα έχει καιρό να ενημερωθεί το τόπικ. Δεν θεωρώ ότι αυτά τα εργατικά ατυχήματα είναι λιγότερο σημαντικά από τα ατυχήματα των αστυνομικών εν ώρα εργασίας... και μάλιστα αν σκεφτείς ότι το θανατηφόρο ατύχημα σε ένα εργοστάσιο ή μια οικοδομή συμβαίνει γιατί κάποιοι θέλουν να βγάλουν κέρδος και απλά δεν παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας, είναι να τρελαίνεσαι!!!

Μιτάκο, κι εγώ έτσι ένοιωσα όταν το διάβασα...

Ο πιο εύκολος τρόπος για να νοιώσεις λιγότερο ασήμαντος είναι το να πατήσεις κάτω κάποιον άλλο πιο αδύναμο από σένα γιαυτό και βλέπουμε όλους αυτούς τους βασανισμούς και δολοφονίες από αστυνομικούς, γιαυτό και βλέπουμε τόσες κακοποιημένες γυναίκες απ'τους άντρες τους, γιαυτό βλέπουμε τόσα κακοποιημένα παιδιά απ'τους γονείς τους...

Χωρις να θελω να αντιπαρατεθω της γνωμης σου το μονο που θα διευκρινησω είναι οτι δε μιλαγα για εργατικα ατυχηματα. Οκ σε εμπλοκη ληστειας ο θανατος ενος αστυνομικου θα χαρακτηριζονταν εργατικο ατυχημα αλλά οταν στα καλα καθουμενα εξω απο το τμημα καποιοι κανουν επιθεση και σκοτωνουν αστυνομικο ετσι γιατι δε γουσταρουν την εξουσια ή τους αστυνομικους θα το ελεγα το ιδιο απαραδεκτο οπως ενας αστυνομικος κανει καταχρηση εξουσιας.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Για 11η φορά καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αυθαιρεσίες και αναιτιολόγητες βιαιότητες αστυνομικών οργάνων εναντίον Ελλήνων πολιτών. Το ΕΔΑΔ υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει 17.000 ευρώ, ως ηθική αποζημίωση, στον ενάγοντα Παναγιώτη Γκαλότσκιν, συν 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ο Έλληνας υπήκοος και κάτοικος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Γκαλότσκιν προσέφυγε στο ΕΔΑΔ γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου της ταυτότητάς του από από τους αστυνομικούς Απόστολο Αποστολίδη και Πασχάλη Σταθαρίδη, τον Δεκέμβριο του 2001, υπέστη αναιτιολόγητη βία από τα αστυνομικά όργανα, τόσο κατά τον έλεγχο των στοιχείων του όσο και κατά τη μετέπειτα σύλληψη και κράτησή του.

Ο κ. Γκαλότσκιν αρχικά προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια τα οποία ωστόσο δεν τον δικαίωσαν κι έτσι στράφηκε στο Στρασβούργο, όπου και επικαλέστηκε ότι στην περίπτωσή του υπήρξε σωρεία παραβιάσεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα του άρθρου 3 περί απαγόρευσης απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, καθώς και του άρθρου 13 περί του δικαιώματος υποβολής πραγματικής προσφυγής και του δικαιώματος για μια δίκαιη και σύντομη δίκη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε χθες την απόφασή του υπέρ του κ. Γκαλότσκιν, αναγνωρίζοντας ότι στην περίπτωσή του δεν διεξήχθη αποτελεσματική έρευνα για τη βασιμότητα των καταγγελιών του καθώς και ότι, ενώ η κράτησή του διήρκεσε μακρό χρονικό διάστημα, δεν τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για την καταβολή αποζημίωσης.

Πρόκειται για την 11η φορά από το 2001 που η Ελλάδα καταδικάζεται από το Ευρωπαϊκό ΔΙκαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι αστυνομικοί ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε πέφτοντας σε ζαρντινιέρα.

«Οι δράστες αστυνομικοί συνέχισαν επί πέντε χρόνια το έργο τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) που προσέφυγε για την υπόθεση στο ΕΔΔΑ. Το ΕΠΣΕ έχει προσφύγει στις 8 από τις 11 υποθέσεις που οδήγησαν σε καταδίκη της Ελλάδας για αστυνομική βία.

Σκύλοι στις περιπολίες

Το Aρχηγείο της EΛ.AΣ. αποφάσισε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος περιπολιών με συνοδεία αστυνομικού σκύλου. Οι πρώτοι σκύλοι βγήκαν χθες στους δρόμους της Αθήνας, στο πλαίσιο εκπαίδευσης τους. Αρχικά θα βγουν έξι σκυλιά ενώ στόχος είναι συνολικά να υπάρξουν 30, για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Tο Aρχηγείο της Aστυνομίας με ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι οι αστυνομικοί σκύλοι δεν θα χρησιμοποιούνται σε διαδηλώσεις, αλλά σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο θα ενταχτούν στο πρόγραμμα πεζών περιπολιών και θα χρησιμοποιούνται για καταδίωξη κακοποιών που τελούν αυτόφωρα αδικήματα, στην αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, στη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων και στη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων για αποτροπή απόδρασης.

πηγή tvxs