Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έρχονται Χριστούγεννα

θεοδώρα3

Recommended Posts

Έρχονται Χριστούγεννα και καποιες ιδέες μου έχουν έρθει στο μυαλό. Απένταντι από το σπίτι μου είναι ένα δασάκι, από οποίο μερικές φορές έχω δει το πρωί να βγαίνουν κάποιοι άνθρωποι αλλοδαποί που προφανώς κοιμούνται εκεί γιατί δεν έχουν βρει ακόμα κάπου να μείνουν. Είναι πολύ αδύνατοι. Προφανώς οι άνθρωποι πεινάνε. Ποιός ξέρει από τι συνθήκες έχουν περάσει για να έρθουν εδώ.

Μου ήρθε η ιδέα και θα ήθελα να τους φωνάξω στο σπίτι και να με βοηθήσουν, καθότι χρειάζομαι και οικιακή βοηθό λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης. Να στολίζαμε μαζί το δέντρο, να τρώγαμε όλοι μαζί, να τους φιλοξενούσα λίγες μέρες μέχρι να βρούν μία δουλειά και ένα σπίτι.

Είναι όμως στιγμές που δισταγμός με πιάνει. Είναι σωστό; Έχω παιδιά. Ο χώρος δεν είναι και μεγάλος. Αλλά αυτοί στο πάτωμα με μία κουβέρτα φαντάζομαι θα ανακουφίζονταν πολύ έστω και προσωρινά.

Εσείς τι θα κάνατε;:|

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Διαφημίσεις

Μπορει να σου φανει λιγο αποτομη κ εγωιστικη η απαντηση μου..

Αλλα δεν τρελαθηκα ακομα για να κανω κατι τετοιο. Να τους προσφερω ενα πιατο φαγητο κ ισως ρουχα η καμια κουβερτα θα ηταν το περισσοτερο που θα εκανα κ αυτο μονο αν ειχαν μικρα παιδια.

Πως ξερεις πως αυτοι οι ανθρωποι ειναι μεταναστες κ οχι ναρκωμανεις??

Πως θα βαλεις καποιον μεσα στο σπιτι σου που δεν ξερεις απο που κραταει η σκουφια του.. Τοσα ακουμε καθε μερα..

Καταρχην για να μην εχουν βρει που να μεινουν παει να πει οτι ειναι παρανομοι στη χωρα..

Αν ειχαν ερθει κανονικα θα ειχαν κ δουλεια κ σπιτι..

Θα ηταν μεγαλη αφελεια απο μερους να κανεις κατι τετοιο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

κι εγώ συμφωνώ, μπορεί να εκμεταλευτούν την καλοσύνη σου, άσε που σέρνεται και η γρύπη και έχεις μικρά παιδιά! και μόνο ότι το σκέφτηκες είναι αξιόπαινο!εγώ είμαι της άποψης να μην βάζεις ξένους στο σπίτι σου, αν και είσαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αυτό σε κάνει ευάλωτη, αν συμβεί κάτι πως θα αντιδράσεις μόνη με μεγάλη κοιλιά!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που σου έγραψαν οι παραπάνω κοπέλες!!!!!!

δεν ξέρεις τίποτα απολύτως γι αυτούς τους ανθρώπους!

Έχεις μικρά παιδιά και δεν πρέπει να το διακινδυνευσεις. Είσαι εγκυος.. σκέφτηκες τι αρρώστιες μπορεί να έχουν και να τις μεταφέρουν στα παιδιά σου και σε εσένα!

Ενα σωρό σενάρια μπορώ να σου κάνω αλλά μόνο αυτά που σου γράφω φτάνουν!!

βοηθησε με άλλο τρόπο... Φτιάξε ένα ωραίο ζεστό φαγητό και δωστους ή αν μπορείς ρούχα ζεστά!!!

Διαφημίσεις

ΧΜΜΜ εννοειτε θα συμφωνησω με τα κοριτσια και εννοειτε δεν θα το εκανα ποτε ουτε και μονη να ημουνα χωρις παιδια , και ποου ξερω εγω ρε κοριτσια αμα δεν με σφαξουνε αυτοι για ενα 5ευρω ? και εισαι σιγουρη οτι κοιμουνται ή μηπως πανε εκει και κανουνε χρηση ναρκωντικων ??? μπραβο που εισαι πραγματικα καλος ανθρωπος αλλα μην βαζεις ξενους σπιτι σου με τοση ευκολια και ιδιαιτερα εν ετη 2010

¨ειναι πολυ ωραιο αυτο που σκεφτηκες και ευτυχως που υπαρχουν ακομα ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε αυτον τον κοσμο που κανουν τετοιες σκεψεις.!!!

Δυστυχως ομως εδω που φτασαμε θα σου ελεγα ΟΧΙ.

Μπορεις να τους μαγειρεψεις και να τους πας φαγητο σε ταπερακια μιας χρησης.

Μπορεις να τους δωσεις κουβερτες κανενα μαξιλατρι μπουφαν ρουχα/.

ΑΛΛΑ ΕΞΩ απο το σπιτι σου ποσο μαλλον που εχεις παιδακια και περιμενεις και αλλο(με το καλο)

Βοηθησε τους με καποιον απο τους παραπανω τροπους.Ποτε δεν ξερεις τι ειναι ο αλος ποσο μαλλον ξενος (δεν εννοω ξενος ως αλλοδαπος αλλα ξενος απενατνυ σε σενα)

Θα μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία που μου έχει διηγηθεί ο ίδιος ο μπαμπάς μου:

Πριν πολλά χρόνια...

όταν ο πατέρας μου ήταν στο σχολείο ακόμα...

Οι δικοί του δεν τον άφηναν να το τελειώσει. Του έλεγαν να πάει στα χωράφια να δουλέψει. Εκείνος όμως ήθελε να πάει σχολείο.

Έφυγε λοιπόν... και πήγε σε άλλη πόλη (γιατί έμενε σε χωριό κι εκεί δεν είχε Γυμνάσιο). Έμενε σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους 4. Για να πληρώνει το νοίκι που του αναλογούσε και να βγάζει το φαγητό της ημέρας δούλευε οικοδομή.

Είχε πληρωθεί το μηνιάτικο. Έβαλε τα λεφτά στην τσέπη και πήγε σε ένα εστιατόριο να φάει. Εκει ήταν και μια οικογένεια "γύφτων", που τριγύριζαν στο εστιατόριο και ο εστιάτορας προπαθούσε να τους διώξει.

Ο πατέρας μου λέει τότε... βάλ' τους από ένα πιάτο φαγητό σε όλους! Πληρώνω εγώ.

Ο εστιάτορας έβαλε πράγματι φαγητό σε όλη την οικογένεια των αθίγγανων.

Όταν τελείωσε το φαγητό του, πλήρωσε κι έφυγε.

Μετά από ώρα και αφού είχε απομακρυνθεί από το μαγαζί, ήρθε τρέχοντας ένα γυφτάκι -ένα από αυτά που είχε προσφέρει το πιάτο με το φαγητό- και φωνάζει στον πατέρα μου να γυρίσει αμέσως στο μαγαζί. Εκείνος δεν κατάλαβε. Άρχισε να τον τραβάει από τα ρούχα και του λέει κάτι για λεφτά .. δεν κατάλαβε...

Τότε συνειδητοποίησε πως του έλειπαν ΟΛΑ τα χρήματα του μισθού του. Είχε χάσει όλο το πακέτο με τα χαρτονομίσματα!

Έφτασε στο μαγαζί και η υπόλοιπη οικογένεια αθίγγανων... τραβολόγαγε τον εστιάτορα και του έλεγε να δώσει πίσω τα λεφτά!

Τα λεφτά είχαν πέσει από την τσέπη του πατέρα μου όταν έφευγε από το εστιατόριο. Ο εστιάτορας τα είχε βρει και τα κράτησε χωρίς να πει τίποτα για επιστροφή. Τα "γυφτάκια" είδαν όλη τη σκηνή... και το ένα έτρεξε να φωνάξει τον πατέρα μου, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια αθίγγανων είχε από "κοντά" τον εστιάτορα και τον πίεζε να τα επιστρέψει.

Τελικά αναγκάστηκε και τα επέστρεψε.

Θεοδώρα... η φιλανθρωπία είναι κάτι πηγαίο. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα κάνει κάποιος πρώτα "δημοσκόπιση" για να δει αν είναι δημοφιλές να κάνει ή όχι. Τέτοιες κινήσεις χρειάζονται διακριτικότητα και εξαρτώνται πάντα από τις δεδομένες συνθήκες.... Επίσης σε τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει η "δεξιά σου να γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά σου". Κανένας δε μπορεί να σου υπαγορεύσει τι να κάνεις, να σε παροτρύνει ή να σε αποθαρρύνει. Η καλοσύνη συνήθως είναι κάτι πηγαίο και όχι κάτι κατά "παραγγελία".

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

... η φιλανθρωπία είναι κάτι πηγαίο. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα κάνει κάποιος πρώτα "δημοσκόπιση" για να δει αν είναι δημοφιλές να κάνει ή όχι. Τέτοιες κινήσεις χρειάζονται διακριτικότητα και εξαρτώνται πάντα από τις δεδομένες συνθήκες.... Επίσης σε τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει η "δεξιά σου να γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά σου". Κανένας δε μπορεί να σου υπαγορεύσει τι να κάνεις, να σε παροτρύνει ή να σε αποθαρρύνει. Η καλοσύνη συνήθως είναι κάτι πηγαίο και όχι κάτι κατά "παραγγελία".

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι! :D

Συμφωνώ απολύτως. Επίσης θα προσθέσω ότι: Η βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη δεν είναι κάτι που με την ευκαιρία των Χριστουγέννων προσφέρουμε (όπως τα κάλαντα) αλλά είναι κάτι αυθόρμητο και με σταθερότητα.

Πολύ ευγενική η σκέψη σου Θεοδώρα.

Αν προσπαθούσες να βρείς ένα χώρο που θα τους φιλοξενούσε μακροπρόθεσμα κι όχι για λίγες μέρες? Σκέφτηκες μια τέτοια κίνηση ίσως? :D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Συμφωνώ απολύτως. Επίσης θα προσθέσω ότι: Η βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη δεν είναι κάτι που με την ευκαιρία των Χριστουγέννων προσφέρουμε (όπως τα κάλαντα) αλλά είναι κάτι αυθόρμητο και με σταθερότητα.

Πολύ ευγενική η σκέψη σου Θεοδώρα.

Αν προσπαθούσες να βρείς ένα χώρο που θα τους φιλοξενούσε μακροπρόθεσμα κι όχι για λίγες μέρες? Σκέφτηκες μια τέτοια κίνηση ίσως? :D

Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου... όποτε και όπως μπορεί ο καθένας να προσφέρει καλό θα κάνει..

Αν και δε συμφωνώ ούτε με τη θεοδώρα:P:p:p

Διαφημίσεις

Μου ήρθε η ιδέα και θα ήθελα να τους φωνάξω στο σπίτι και να με βοηθήσουν, καθότι χρειάζομαι και οικιακή βοηθό λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης. Να στολίζαμε μαζί το δέντρο, να τρώγαμε όλοι μαζί, να τους φιλοξενούσα λίγες μέρες μέχρι να βρούν μία δουλειά και ένα σπίτι.

Είναι όμως στιγμές που δισταγμός με πιάνει. Είναι σωστό; Έχω παιδιά. Ο χώρος δεν είναι και μεγάλος. Αλλά αυτοί στο πάτωμα με μία κουβέρτα φαντάζομαι θα ανακουφίζονταν πολύ έστω και προσωρινά.

Εσείς τι θα κάνατε;

Θεοδώρα καλημέρα,

ωραίο θέμα, συγχαρητήρια για τις ευαισθησίες σου.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με μια απλή βοήθεια. Πήγαινε πες τους ένα καλημέρα. Για μια ψυχή μόνη, ξένη σε τόπο ξένο, η καλημέρα είναι καλύτερη κι από μπριζόλα. Πήγαινε και με τον άντρα σου μαζί (να τον δουν κι αυτόν, για κάθε ενδεχόμενο). Ρώτα τους, θέλετε κάτι; Κάποια άλλη στιγμή, άσε κάποια κουβέρτα, λίγο παραπάνω φαΐ αν σου περισσεύει. Μην δώσεις λεφτά ακόμα. Ταυτόχρονα, βολιδοσκόπησε. Τι τύποι είναι; Πόσο πεινάνε; Καμιά φορά κι ο καλύτερος άνθρωπος αναγκάζεται σε άσχημες πράξεις, όταν βρίσκεται σε ανάγκη.

Μίλα έπειτα με τους γείτονες σου. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, πηγαίνετε μαζί. Από μια μεριά θα βάλεις έτσι κι άλλους στο κόλπο κι από την άλλη θα δουν κι εκείνοι ότι δεν είσαι μόνη σου.

Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δίνω πάντα, ή σχεδόν πάντα, σε όσους ζητάν μια ελεημοσύνη, στα φανάρια, στο δρόμο. Είχα παρατράγουδα κάποιες φορές; Σίγουρα. Έφταιγα κι εγώ όμως γιατί δεν ήμουν προσεκτικός. Αν είσαι προσεκτική, θα κάνεις καλό.

Υπομονή δεν έχεις ποτέ αρκετή και Επιμονή δεν πρέπει να έχεις αρκετή

Θεοδώρα μου η σκέψη σου είναι αξιέπαινη, αλλά θα σε συμβούλευα να μην βάλεις με τίποτε αυτούς τους ανθρώπους στο σπίτι σου,κυρίως όταν θα είσαι μόνη και ευάλωτη, επειδή είσαι έγκυος και έχεις και μικρά παιδιά. Δεν σου λέω να μην τους βοηθήσεις, μπορείς να τους δώσεις ρούχα, κουβέρτες, μαγειρεμένο φαγητό κλπ.

Θα σου διηγηθώ μια ιστορία που διαδραματίστηκε αρκετά χρόνια πριν, τότε που "άνοιξαν" τα σύνορα και έμπαινε ο οποισδήποτε, μαζί με τους τίμιους και σκληρά εργαζόμενους οικογενειάρχες και αρκετά αποβράσματα φυλακών. Δεν θα γράψω την εθνικότητα των λαθρομεταναστών για να μην θεωρηθεί ρατσιστική προπαγάνδα, από αυτό τον λαό έχω γνωρίσει αρκετά αξιόλογα άτομα που δουλεύουν στην Ελλάδα από το πρωί ως το βράδυ, πολύ πιο πολύ από εμάς τους Έλληνες, σε σκληρές δουλειές, και έχουν κάνει προκοπή, έχουν αγοράσει σπίτια και έχουν ενταχτεί πλήρως στην Ελληνική κοινωνία.

Η ιστορία λοιπόν διαδραματίστηκε στην Ελληνική ύπαιθρο. Κάποιος γιατρός είχε χωράφια και προσέλαβε κάποιους λαθρομετανάστες για αγροτικές εργασίες. Η γυναίκα του γιατρού ήταν πολύ πονόψυχη και επειδή τους έβλεπε πεινασμένους και σε άθλια κατάσταση τους πήγαινε ρούχα, κουβέρτες και τα καλύτερα μαγειρεμένα φαγητά. Τους είχε στεγάσει σε κάποια αποθήκη και πληρωνότανε κανονικά για τις εργασίες τους. Αφού είχε τελειώσει λοιπόν η αγροτική σαιζόν και είχαν πληρωθεί αυτοί οι εργάτες, τους πήγε η γυναίκα τελευταία μέρα φαγητό. Ε λοιπόν, για να ανταποδώσουν την καλοσύνη της, αυτοί η άνθρωποι σακάτεψαν την γυναίκα στο ξύλο και την βίασαν ομαδικά! Έφυγαν με την ησυχία τους πριν η γυναίκα αιμόφυρτη και μισοαναίσθητη μπορέσει να καλέσει για βοήθεια!

Με αυτή την ιστορία δεν θέλω να πω, ξανατονίζω, ότι όλοι οι λαθρομετανάστες είναι ίδιοι, όπως και όλοι οι Έλληνες δεν είναι ίδιοι! Εγώ θα το σκεφτόμουνα πολύ να βάλω σπίτι μου αγνώστους, είτε Έλληνες είτε λαθρομετανάστες.

Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου... όποτε και όπως μπορεί ο καθένας να προσφέρει καλό θα κάνει..

Αν και δε συμφωνώ ούτε με τη θεοδώρα:P:p:p

:P:p:p Νομίζεις ότι διαφωνούμε!!!Σαφώς και είναι όπως το λές,το :" επειδή έρχονται Χριστουγεννα κλπ" είναι μια επισήμανση με την οποία διαφωνώ σα λογική γενικότερα αλλά δεν αναιρεί ουτε μειώνει η διαφωνία μου τη σημαντικότητα όποιας προσφοράς των ανθρώπων.

Άλλωστε για κείνους που χρειάζονται βοήθεια δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη αλλά μόνο βοήθεια απ'όπου και όποτε κι αν προσφέρεται.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

• 2 εβδομάδες μετά...

Παιδια εγω θα φοβομουνα.:?

Αλλο να προσφερω φαγητο, ρουχα - κουβερτες κλπ να βοηθησω οπως μπορω, αλλα να βαλω αγνωστους μεσα στο σπιτι....... νομιζω οτι θα ετρεμα. :oops:

Ισως ακουγεται καπως....αλλα αν ειχα ενα χωρο να τους το παραχωρησω , αλλα εκτος σπιτιου θα το εκανα ...αλλα εκτος σπιτιου.

Να μου πεις βεβαια οτι μπορουν να σου συμβουν τοσα και τοσα την σημερον ημερα αυτο φοβασαι? Ε...φοβαμαι. :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...