Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Recommended Posts

Ο μικρος εκλεισε τα τεσσερα. Ξαφνικά βγάζει μια περιεργη συμπεριφορά. Ισχυριζεται οτι ντρεπεται. Καμια φορά παει στην τουαλετα και μου κλεινει την πορτα, λεει πως δεν θελει να τον βλεπω. Αλλες φορες δεν εχει προβλημα. Επίσης τελευταια αντιμετωπιζουμε μεγαλο προβλημα με το μπανιο, χειροτερο δε με το λουσιμο των μαλλιων. ΓΙνεται πολεμος στο μπανιο, τον κραταω εγώ να μην πεσει, τον κραταει ο μπαμπας να μη γλυστρισει και αυτος κανει σπαγκατο για να κλεισει τη βρυχη. Χτυπιεται και κλαιει λες και τον τυρανναμε. Ολη αυτή η κατασταση με αγχώνει. Θελω να τον βοηθησω να καταλαβει οτι το μπανιο το κανουμε για να χαλαρωνουμε οχι για να τσιτωνουμε. Αγορασαμε και ενα αντιστοιχο εκπαιδευτικο παραμυθι αλλά τζιφος. Υπάρχει καποιος τροπος να εξοικοιωθει με το μπανιο; Και με τη ντροπη τι γινεται; Το Σαββατο στα γενεθλια ντρεποταν να σβησει τα κερακια γιατι ειχαμε πολύ κοσμο! Και γενικα τον βλεπω οτι του αρεσει να καθεται μονος να παιζει, αρκει να ξερει που βρισκομαι στο σπιτι.

Διαφημίσεις

ειμαστε 2 (ειμαστε 3? ειμαστε 1013?)

αν την ακούσει ανθρωπος την Ελενα την ωρα που την λούζουμε θα νομίζει οτι το λιγότερο την καίμε με τσιγάρα και μετα της ριχνουμε στις πληγες αλατι και οινοπνευμα!!!!!:confused:

Αυτές οι ντροπές σε εμας είναι πιο ήπιες αλλα δεν ενυσηχώ : θα χειροτερέψουν :rolleyes:

δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ απλά κάνω ΓΡΗΓΟΡΑ ωστε να τελειώσει κια το δικό της (????) αλλα και το δικό μου μαρτύριο της κόφωσης διότι ανεβάζει ντεσιμπέλ!!!!

Μάλλον είναι φάση και πρεπει να κάνουμε την σχετική υπομονή!!!!

Χαίρεται...

Εγώ δεν έχω παιδάκια αλλά κάτι που έκανα όταν ήμουνα και εγώ μικρή, κοντά στα 4, όταν ήταν η ώρα για το μπανάκι. Χτυπιόμουνα σα χταπόδι, μας άκουγε η γειτονιά. Όσο δε για το λούσιμο των μαλλιών Τρίτος Παγκόσμιος! Μέχρι που μια μέρα πάω στον μπαμπά μου για αγκαλίτσα (κόρη του μπαμπά :D) μοιρίζεται τα μαλλιά μου και λέει: "Πούφ...βρομάς"

Αυτό ήταν, από τότε ήθελα από μόνη μου να κάνω μπάνιο και 4 φορές σαμπουάν στα μαλιά να μη βρωμάνε όπως είπε ο μπαμπάς. :P Εμ, πως θα έκανα καλή εντύπωση στον μπαμπάκα και να καθόταν η πριγκίπισσα του στα γόνατά του :mrgreen:

Υπομονή να πω...το κάθε μωρό έχει το κουμπί του :confused:

Koρίτσια υπομονή, όντως φάση είναι και θα περάσει...

Με την ντροπή...ο δικός μου το με διώχνει πάντα όταν κάνει κακά..δεν θέλει και απλά το σέβομαι..ευτυχώς με φωνάζει και τον σκουπίζω..

Το μπάνιο δεν το θέλει όταν είναι πολύ κουρασμένος...αν τον έχω κάνει την προηγούμενη τον πλένω καλά χεράκια ποδαράκια, γεννητικά όργανα και οκ..

Που λες για τα κεράκια....εμάς τα γεννέθλια είναι το άλλο Σάββατο και από τώρα μου λέει " εγώ δε θα σβήσω κεράκια" και "μη τυχόν αφήσεις να πει κανείς happy birhday"

Διαφημίσεις

irene και ο δικός μου που έκλεισε τα 4 το Σάββατο (ίδια μέρα έχουν γενέθλια;) κάνει απίστευτες παλαβωμάρες την ώρα του μπάνιου και τις πιο πολλές φορές γινόμαστε παπιά και οι δύο... Και ο δικός μου με διώχνει την ώρα που τα κάνει, όπως της Dalia, και κλείνει και την πόρτα. Απολύτως σεβαστό και συνάμα φυσιολογικό... αποκτά συναίσθηση της ντροπής, δεν είναι κακό!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Η μαμα μου μας εβαζε λουλακι και παπακια κλπ παντως που ειχε θεμα. Απ οταν εγινε η μπανιερα "θαλασσα" :mrgreen: εδινε μαχη να μας βγαλει εξω :mrgreen::mrgreen:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλημέρα κορίτσια!!!

Η μαμα μου μας εβαζε λουλακι και παπακια κλπ παντως που ειχε θεμα. Απ οταν εγινε η μπανιερα "θαλασσα" :mrgreen: εδινε μαχη να μας βγαλει εξω :mrgreen::mrgreen:

Αυτο έκανα κι εγω με την μικρή μου .Από τότε που έβαλα στην μπανιέρα όοοοοολα τα παιχνίδια της θάλασσας ηρέμησε .Αφου λοιπον ηρέμησε κι αρχισε να παιζει της εξήγησα (1000000 φορες:confused:) οτι αν κάνει πίσω το κεφαλάκι δεν θα τρέχει νερό στα ματάκια κι αφού τωρα ειναι μεγάααααααααλη κοπέλα μπορεί να το καταφέρει!!!Κι οπως λέει και η elenik τωρα γίνεται μάχη για να βγει!!!!!!:P

QJZup3.png

bxuCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...