Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Τελικα, νομιζω ολες ευχομαστε να υπηρχε ενας μαγικος τροπος να τα καταφερουν να κοιμηθουν μονα τους! Πραγματικα δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο ενα μωρο που ξερει πως να ηρεμει και να χαλαρωνει μονο του, χαιδευοντας ενα κουκλακι, ενα πανακι ή οτιδηποτε τελος παντων!

Nefeli τα παιδια μας δηλαδη μοιαζουν! Δεν μπορω να καταλαβω ομως αφου κοιμαται κ εσενα μονο μπρουμητα πως το κανες? Τον εβαζες μπρουμητα και εφευγες απο το δωματιο? Η δικια μου αγκωμαχαει και συνηθως βγαζει και γουλιες απο το ζορι της! Αχ ναξερες ποσο σκεφτομαι & εγω τον καιρο που θα στριφογυρναει μονη της και θα ξυπναει!!! Θα μαρτυρησω!

Και τι θα κανω που θελει να κοιμαται πρωι μεσημερι απογευμα και βραδυ?

Θα το εφαρμοζω ολες αυτες τις φορες? Για μιση ωρα υπνου θα κανουμε ποσες ωρες...? Δεν ξερω. Αισθανομαι πολυ αδυναμη να εφαρμοσω το οτιδηποτε!

Το ότι κοιμάται μπρούμυτα μου δημιούργησε δυο προβλήματα: 1) ότι δε μπορουσα να του βάλω πιπίλα γιατί έτσι όπως γυρνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά του έφευγε και δυστυχώς έμαθε στο χέρι του -όχι μόνο τον αντίχειρα, βολεύεται με όποιο δάχτυλο βρεθεί στο στόμα του- και 2) όπως σερνόταν έφτανε στο πάνω μέρος της κούνιας κι επειδή δεν είχε να πάει παραπάνω ξυπνούσε! Το τελευταίο το έλυσα με τον υπνόσακο που έχει ενιαία ποδαράκια και το πήρα μεγαλύτερο νούμερο για να του το σφηνώνω στο στρώμα και να μη μπορεί να κουνηθεί!! Βέβαια το μεσημέρι που τον έβαλα για ύπνο ξύπνησε μετά από 2 ώρες και τον βρήκα ανάσκελα, στο πάνω μέρος της κούνιας και κάθετα με τα πόδια να περισσεύουν από τα κάγκελα!!!! :shock::shock: Για τις γουλίτσες έχω να σου προτείνω μόνο να επιμένεις πάααααρα πολύ στο ρέψιμο!! Δυστυχώς, αν θες να έχεις γρήγορα αποτελέσματα θα πρέπει να το εφαρμόζεις σε όλους τους ύπνους της ημέρας αλλιώς θα την μπερδέψεις! Αλήθεια, τώρα πώς την κοιμίζεις; Πόσες ώρες κοιμάται συνολικά τη μέρα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αλεξία μακάρι να σε βοηθήσει το βιβλίο που πρότεινε η pepitsa!! Εγώ όμως θα σου πρότεινα πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε μέθοδο να φτιάξεις το πρόγραμμα με το φαγητό του και κυρίως να αποσυνδέσεις το θηλασμό από τον ύπνο! Τους χρόνους και τη διάρκεια θηλασμού θα τους βρεις με πολλές δοκιμές... Ο δικός μου για παράδειγμα θηλάζει 10 λεπτά κάθε 3,5-4 ώρες και στο ενδιάμεσο γκρινιάζει όταν νυστάζει ή όταν βαριέται. Μετά μπορείς να τον κοιμίζεις αγκαλιά, με λίγο κούνημα -εμένα με βοήθησε μια κουνιστή πολυθρόνα-, νανουρίσματα -σωτήριος ο φωτεινούλης- και να δοκιμάσεις την πιπίλα. Μέχρι τώρα κοιμόταν κατά τύχη ή έχεις βρει κάτι που τον ηρεμεί και τον νανουρίζει;

Το ότι κοιμάται μπρούμυτα μου δημιούργησε δυο προβλήματα: 1) ότι δε μπορουσα να του βάλω πιπίλα γιατί έτσι όπως γυρνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά του έφευγε και δυστυχώς έμαθε στο χέρι του -όχι μόνο τον αντίχειρα, βολεύεται με όποιο δάχτυλο βρεθεί στο στόμα του- και 2) όπως σερνόταν έφτανε στο πάνω μέρος της κούνιας κι επειδή δεν είχε να πάει παραπάνω ξυπνούσε! Το τελευταίο το έλυσα με τον υπνόσακο που έχει ενιαία ποδαράκια και το πήρα μεγαλύτερο νούμερο για να του το σφηνώνω στο στρώμα και να μη μπορεί να κουνηθεί!! Βέβαια το μεσημέρι που τον έβαλα για ύπνο ξύπνησε μετά από 2 ώρες και τον βρήκα ανάσκελα, στο πάνω μέρος της κούνιας και κάθετα με τα πόδια να περισσεύουν από τα κάγκελα!!!! :shock::shock: Για τις γουλίτσες έχω να σου προτείνω μόνο να επιμένεις πάααααρα πολύ στο ρέψιμο!! Δυστυχώς, αν θες να έχεις γρήγορα αποτελέσματα θα πρέπει να το εφαρμόζεις σε όλους τους ύπνους της ημέρας αλλιώς θα την μπερδέψεις! Αλήθεια, τώρα πώς την κοιμίζεις; Πόσες ώρες κοιμάται συνολικά τη μέρα;

Ξεκιναμε με το πρωι που ξυπναει γυρω στις 10. (συν πλην μιση ωρα)

Μετα απο κανα 2μισαωρο ζηταει υπνο και κοιμαται μιση ωρα. Μετα κατα τις 15:30 κοιμαται για κανενα 2ωρο, το απογευμα παλι θα ζητησει να κοιμηθει το μισαωρακι της αλλα δεν θα την κοιμισω παντα και μετα το βραδυ θα κοιμηθει κατα τις 10:30 ισως και 11:00. Θα ξυπνησει κατα τις 5:30 για γαλα και παλι νανι αλλα ισως να με παιδεψει και καμια ωρα για να ξανακοιμηθει. Ετσι λοιπον μαζευει 2,5 με 3 ωρες τη μερα και γυρω στις 10 ωρες το βραδυ σπασμενες στα 2 ομως οχι σερι. Σε ολους τους υπνους την κοιμιζω αγκαλια, στον ωμο (δεν δεχεται ξαπλωτη)και μετα τη βαζω μπρουμητα στο κρεβατι της.

veMDp3.png

Ξεκιναμε με το πρωι που ξυπναει γυρω στις 10. (συν πλην μιση ωρα)

Μετα απο κανα 2μισαωρο ζηταει υπνο και κοιμαται μιση ωρα. Μετα κατα τις 15:30 κοιμαται για κανενα 2ωρο, το απογευμα παλι θα ζητησει να κοιμηθει το μισαωρακι της αλλα δεν θα την κοιμισω παντα και μετα το βραδυ θα κοιμηθει κατα τις 10:30 ισως και 11:00. Θα ξυπνησει κατα τις 5:30 για γαλα και παλι νανι αλλα ισως να με παιδεψει και καμια ωρα για να ξανακοιμηθει. Ετσι λοιπον μαζευει 2,5 με 3 ωρες τη μερα και γυρω στις 10 ωρες το βραδυ σπασμενες στα 2 ομως οχι σερι. Σε ολους τους υπνους την κοιμιζω αγκαλια, στον ωμο (δεν δεχεται ξαπλωτη)και μετα τη βαζω μπρουμητα στο κρεβατι της.

Στην ηλικία τους υποτίθεται ότι πρέπει να κοιμούνται 11-12 ώρες τη νύχτα και 3-4 ώρες τη μέρα! Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το μωράκι σου κοιμάται αρκετές ώρες!!! Βέβαια και λιγότερο να κοιμόταν δε θα υπήρχε πρόβλημα, αρκεί να ήταν ήρεμη και χαρούμενη... Οι ημερήσιοι ύπνοι είναι μια χαρά, ίσως θα μπορούσες να την κοιμίζεις λίγο και το απόγευμα ή να τη βάζεις πιο νωρίς για ύπνο το βράδυ. Γενικα, είχα διαβάσει ότι όσο πιο νωρίς κοιμόμαστε -μετά τις 7 το απόγευμα- τόσο πιο καλά ξεκούραζεται ο εγκέφαλος και φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό για τα μωρά... Αλλά και τη νύχτα που ξυπνάει μια φορά μόνο, πάλι πολύ καλό είναι. Σκέψου ότι αν δεν την τάιζες στις 5.30 θα σου ξύπναγε στις 8 μια και καλή και θα χρειαζόταν πιο πολλούς ημερήσιους ύπνους. Εγώ το μόνο "πρόβλημα" που βλέπω είναι ότι πρέπει να την κοιμίζεις αγκαλιά και αυτό λύνεται πολύ εύκολα εφόσον έχει τόσο σταθερό πρόγραμμα!! Αν φοβάσαι να εφαρμόσεις οποιαδήποτε μέθοδο, δοκίμασε να τη βάζεις για ύπνο μισοκοιμισμένη και μην πηγαίνεις κοντά της με το πρώτο κιχ. Σιγά σιγά θα καταλάβει ότι με τη γκρίνια δεν πετυχαίνει τιποτα και τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσεις τη μέθοδο!

Σ'ευχαριστω πολυ!

Κοιμοταν πολυ λιγοτερο και ηταν τρομερα γκρινιαρα (οχι οτι τωρα δεν ειναι...μιλαμε για πολυ γριγρι!!!!) μεχρι που συνειδητοποιησα οτι θελει μονο μπρουμητα! Δεν μας βγαινει το προγραμμα για υπνο πιο νωρις.

Τρωει γυρω στις 11:00, 15:00, 18:30, 22:00 και 05:30.

Και ενα περιεργο πραγμα. Τη μερα θα την νανουρισω μεχρι να ηρεμησει, γιατι για να κοιμηθει γκρινιαζει και κλαιει, και την βαζω στο κρεβατι της οπως λες μισοκοιμισμενη και δεν διαμαρτυρεται. Το βραδυ ομως το χειροτερο μου ειναι που την αφηνω και σηκωνεται και παλι απο την αρχη...

Εχει τυχει να την ακουμπησω και 4 φορες και να ξυπνησει!!!! :eek:

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Αχ smak τα θυμάμαι κι εγώ αυτά... Να σου πω; Αν την ξυπνήσεις στις 9, την ταίσεις στις 10 και μετακινήσεις όλο το πρόγραμμα μια ώρα νωρίτερα; Μπορεί στις 10.30 να είναι τόσο κουρασμένη και να μη μπορεί να κοιμηθεί από υπερένταση!! Εγώ να φανταστείς ξεκίνησα τη μέθοδο με ώρα ύπνου 9.30 και με τον καιρό κατάλαβα ότι δεν του άρεσε και καταλήξαμε να κοιμάται στις 8.30! Δυστυχώς θέλει πολλές πολλές δοκιμές και υπομονή γιατί μπορεί το κλάμα ή η ανησυχία μιας μέρας να υποδεικνύει κάτι άλλο π.χ. δόντια ή αλλεργία ή υπερένταση κλπ.

Τσάρλι διαβάζω τα παλιότερα ποστ και σου βγάζω το καπέλο!!

Λιγα λογια για το βιβλίο λοιπον. Προσωπικα αρχισα να το διαβαζω και να το χρησιμοποιω οταν ο μικρος μου ηταν 4-5 μηνων και ειχα προβλημα κυριως με τους ημερισιους υπνακους. Με βοηθησε τρομερα και χωρις παρα πολυ κοπο. Για να μην δωσω ψευτικες ελπιδες ομως, να σας πω πως τωρα ο γιος μου ειναι 13 μηνων και κοιμαται δυο φορες απο 1,5 ωρα την ημερα και το βραδυ 8μμ-7πμ με 1-2 διακοπες αναλογα την νυχτα (Υπαρχουν φορες και με 4-5 αλλά συνηθως κάτι τον ενοχλει τοτε). Κοιμαται στο δωματιο του.

Το βιβλιο αρχικα προσπαθει να σε κανει να εντοπισεις τα πραγματικα προβληματα απο αυτα που νομιζεις ως προβληματα απλα γιατι ο περιγυρος, η κοινωνια και δεν ξερω και εγω ποιος το επιβάλουν. Ετσι λοιπον αν κοιμαστε ολοι στο ιδιο κρεβατι πχ και γκρινιαζουν οι αλλοι οτι θα κοιμαται μαζι σας για παντα και αλλα τετοια, ενω εσεις δεν εχετε προβλημα, τοτε αφηστε το ετσι, δουλυι για την οικογενεια σας και δεν υπαρχει λογος να αλλαξει. Ολα τα παιδια καποια στιγμη θελουν τον χωρο τους. Τωρα αν εχετε ενα προβλημα, πχ το μωρο κοιμαται μονο αγγαλια και με στηθος η μπιμπερο, ξεκινατε πολυ πολυ σταδιακα να του αλλαζετε συνηθεια. Οταν αποκοιμηθει με τον συνηθισμένο του τροπο, το βαζετε στο κρεβατι. Μετα απο λιγες ημερες ακολουθειτε την ιδια διαδικασια αλλα οταν αρχίζει να αποκοιμιεται, το βαζετε στο κρεβατι. Αν αντιδρασει και δεν αρκουν τα χαδια σας, παρτε το παλι αγγαλιτσα και ηρεμιστε το. Ομως βαλτε το στο κρεβατι παλι την ωρα που αποκοιμιεται. Αυτο μπορει στην αρχη να γινει και 4 η 5 φορες αλλα τελικα θα κοιμηθει. Αφου συνηθησει και αυτη την διαδικασια βαλτε το στο κρεβατι του οταν νυσταζει και ετοιμαζεται να αποκοιμηθει. Παλι θα αντιδρασει αλλα με επιμονη μεχρι εκει που αντεχει και αντεχετε, θα συνηθησει. Το επομενο βημα ειναι να το βελετε στο κρεβατι ξυπνιο αφου εχει θηλασει η εχει κανει οτι συνηθίζετε μεχρι τωρα και με χαδια, λογακια, παραμυθια και λιγο ακομη υπομονη το βοηθατε θα κοιμηθει. Αυτα ειναι παραδειγματα απο συμβουλες που ακολουθησα και ακολουθω εγω και βασιζονται στην λογικη του βιβλιου να μάθουμε τα παιδια να αποκοιμιουνται χωρις την βοηθεια μας.

Βασικες αρχες του βιβλιου ειναι

• να αναγνωριζουμε και να βαζουμε ενα μωρο η ενα παιδι για υπνο οταν νυσταζει
  • να εχουμε ημερισιο προγραμμα με ωρες φαγητου και υπνου αλλά να βλεπουμε ποτε χρειαζεται προσαρμογη στις συνθηκες της ημέρας η στην ηλικια του παιδιου
  • Να προσθετουμε και αλλους συνειρμους για τον υπνο, περα απο αυτο που εχει ως τωρα το παιδι. Πχ χαλαρη μουσικη, χαλαρωτικό μπάνιο, διαβασμα βιβλιου, ενα αρκουδακι η πετσετουλα για αγκαλια. Αν τα συνηθισει το παιδι μπορουμε να αλλαξουμε αυτο που θελουμε (πχ το στηθος η το μπιμπερο) διατηρώντας τους υπολοιπους παραγοντες σταθερους και χωρις εντονες αντιδρασεις
  • Παντα θα υπαρχουν στιγμες που δεν θα ακολουθησουμε το σωστό αλλα τον ευκολο δρομο και δεν πειράζει! Παρτε μια ανασα και συνεχίζετε την επομενη ημερα!
  • Χρειάζεται προγραμματισμο απο μερους των γονιών για τα βηματα που θα ακολουθησουν για να σταματησουν σταδιακα και ανωδινα μια συνηθεια που εχει το παιδι.

Μεσα στο βιβλίο εχει πολλα παραδειγματα και τροπους για να αντιμετωπιστουν. Απο την μετάβαση απο αγγαλια στην κουνια ή πως να μαθει το παιδι να αποκοιμιεται μονο του, έως τον υπνο χωρις πιπίλα η στηθος. Αν εχετε συγκριμένο θέμα που θελετε να αντιμετωπισετε πειτε μου μηπως εχω κατι πιο πρακτικο να σας πω.

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.

http://www.public.gr/product/books/english/family-home/upbringing/the-no-cry-sleep-solution-foreword-by-william-sears-md/prod1088730pp/?gclid=CNOG0Yvo7LsCFclQ3god_HcAdQ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=126896

tt172354.aspx

gZOfp2.png

Υπαρχει στα ελληνικά;; Καθώς τα αγγλικά μου ειναι μέτρια δυστυχώς...αν δεν σου ειναι κόπος οπότε βρεις χρονο θα μου στείλεις ένα πμ με την μέθοδο που προτείνει σε συντομία φυσικά....

Το no cry sleep solution δεν υπάρχει στα ελληνικά, υπάρχει όμως ένα βιβλίο της Κατερίνας Χρυσανθοπούλου που περιλαμβάνει και τη μέθοδο αυτή της Pantley και άλλες δύο ήπιες μεθόδους εκπαίδευσης στον ύπνο.

Λέγεται "Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας" και είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο. Λογικά Θα το βρεις παντού.

Pepitsa σ΄ευχαριστω παρα πολυ για το σεμινάριο!!Και αυτή την τακτική προτιμώ να ακολουθήσω και εύχομαι να πιάσει!!σε ενα λινκ που έβαλες εχει το βιβλίο σε PDF μορφή!!θα βάλω τον άντρα μου να το διαβάσει!!Νεφελη εχεις δίκιο θα τον κοιμηζω αγκαλια όπως σήμερα που τον κατάφερα τελικα!!!και το επόμενο βήμα να κοιμηθεί και στην αγκαλια του μπαμπά που το θελει τόσο πολυ αλλα ποτε δεν το απόλαυσε αφού εχω την αποκλειστικότητα...Και αργότερα κρεβάτι..ελπίζω να δώ φως σύντομα γιατι πρεπει να γυρίσω και στην δουλειά κάποια στιγμή...

Σμακ πρεπει να μεταφερεις λιγο την ωρα γιατι ο πιο ποιοτικος ύπνος ειναι απο τις 7-8 μεχρι 1-2 που αναπλαθονται τα κύτταρα κ.λ.π.,ανάλογα αν ειναι χειμώνας η καλοκαίρι,κι εσείς δεν τον απολαμβάνετε οσο θα έπρεπε...καν΄το σταδιακα 20 λεπτά καθε μερα...

Ιωάννα χρόνια σου πολλα για την ονομαστική γιορτή σου!!!υγεια και να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν..

smak θα σου προτεινα και εγω να προσπαθησεις να φέρεις το προγραμμα πιο νωρίς. Ειναι σημαντικο για τα παιδακια να κοιμουνται νωρις και θα απολαμβανεις την ησυχια στο σπιτι!:D Εμεις κανουμε μπανιο 7.30 και υπνο στις 8. Καταλαβαινω οτι θα σου φαινεται νωρις αλλά ειναι σημαντικο να φτιάξει το εσωτερικο του ρολοι και να νυσταζει και να κοιμαται νωρις. Σε λιγο καιρο που θα παει παιδικο θα πρεπει να ξυπναει νωρις και δεν θα του φτανουν οι ωρες νυχτερινου υπνου αν εχει μαθει να κοιμαται αργα. Και ο υπνος απο νωρις βοηθαει πολυ και στην αναπτυξη του μωρου. Σκεψου το και δοκιμαστε το.

Το no cry sleep solution δεν υπάρχει στα ελληνικά, υπάρχει όμως ένα βιβλίο της Κατερίνας Χρυσανθοπούλου που περιλαμβάνει και τη μέθοδο αυτή της Pantley και άλλες δύο ήπιες μεθόδους εκπαίδευσης στον ύπνο.

Λέγεται "Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας" και είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο. Λογικά Θα το βρεις παντού.

Το εχω διαβασει και αυτο το βιβλιο (οπως και πολλα άλλα!!) και ειναι πολυ συμπαθητικο. Αν καποιος προτιμα να διαβασει στα ελληνικα σιγουρα ειναι η σωστη επιλογη για να πάρει την ουσια και το νοημα του βιβλιου της Pantley που σας έλεγα.

tt172354.aspx

gZOfp2.png

Διαφημίσεις

Pepitsa σ΄ευχαριστω παρα πολυ για το σεμινάριο!!Και αυτή την τακτική προτιμώ να ακολουθήσω και εύχομαι να πιάσει!!σε ενα λινκ που έβαλες εχει το βιβλίο σε PDF μορφή!!θα βάλω τον άντρα μου να το διαβάσει!!Νεφελη εχεις δίκιο θα τον κοιμηζω αγκαλια όπως σήμερα που τον κατάφερα τελικα!!!και το επόμενο βήμα να κοιμηθεί και στην αγκαλια του μπαμπά που το θελει τόσο πολυ αλλα ποτε δεν το απόλαυσε αφού εχω την αποκλειστικότητα...Και αργότερα κρεβάτι..ελπίζω να δώ φως σύντομα γιατι πρεπει να γυρίσω και στην δουλειά κάποια στιγμή...

Σμακ πρεπει να μεταφερεις λιγο την ωρα γιατι ο πιο ποιοτικος ύπνος ειναι απο τις 7-8 μεχρι 1-2 που αναπλαθονται τα κύτταρα κ.λ.π.,ανάλογα αν ειναι χειμώνας η καλοκαίρι,κι εσείς δεν τον απολαμβάνετε οσο θα έπρεπε...καν΄το σταδιακα 20 λεπτά καθε μερα...

Ιωάννα χρόνια σου πολλα για την ονομαστική γιορτή σου!!!υγεια και να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν..

Ευχαριστω πολυ κι εσυ οτι επιθυμεις!

Ομολογώ ότι διαβάζοντας αυτά που έγραψε η pepitsa ενθουσιάστηκα!! Μακάρι να δουλέψει αυτός ο τρόπος και να βρείτε όλες την υγεία σας!!! Αλεξία είδες; Ένα βήμα τη φορά και σιγά σιγά θα καταφέρεις απλά να τον βάζεις στην κούνια και να κοιμάται μόνος του! Ιωάννα χρόνια πολλά για τη γιορτή σου! Ξεχάστηκα χθες... Εμένα κορίτσια από χθες ξεκίνησε καινούρια κόλπα... Την ώρα που αρχίζει να νυστάζει γκρινιάζει ήπια όπως πάντα αλλά στο μισάωρο αντί να τρίβει τα ματάκια του αρχίζει να τσιρίζει!!!! Δεν προλαβαίνω να τον αλλάξω και τον βάλω στον υπνόσακο και έχει ξεσηκώσει όλη τη γειτονιά! Με το που τον ακουμπάω όμως στο στρώμα δε βγάζει κιχ και κοιμάται αμέσως! Τελικά βλέπω ότι αλλάζει συνέχεια συμπεριφορά και πρέπει να είμαι πιο ευέλικτη....

Nefeli καλά τα πηγαίναμε, αλλά τώρα το χάσαμε τελείως το παιχνίδι και άρχισε ο μάγκας τα ίδια. Κλάμα μέχρι τελικής πτώσεως..αποφασίσαμε με τον άντρα μου την Παρασκευή να ξαναξεκινήσουμε τη μέθοδο (με ακρίβεια όμως), ώστε μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φτιάξει τα πράγματα. Επιλέγουμε Σαββατοκύριακο γιατί είναι μεγάλο λούκι η μέθοδος και φυσικά γιατί δεν δουλεύει ο σύζυγος οπότε θα συνεργαστούμε.

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα μηνύματα, αλλά η γνώμη μου είναι ότι άλλη τεχνική σαν το κοιμήσου παιδί μου δεν μπορεί να φέρει τα ίδια (άριστα) αποτελέσματα. Και όσοι θεωρούν βάρβαρο το βιβλίο (και γω όταν το εφάρμοζα έλεγα ότι όλοι όσοι το κάνουν είναι τρελοί), αν αντέξουν και το εφαρμόσουν κατά γράμμα, θα ανταμειφθούν με πάρα πολύ καλούς ύπνους οικογενειακώς και με θετική διάθεση κατ' επέκταση.

Φοβόμουν στην αρχή για το ψυχολογικό κομμάτι..τώρα, βλέποντας πως το μωρό αν βρει "χώρο" (κοινώς αν λυγίσεις), θα κάνει τα δικά του και θα σε ξεθεώσει, δε μασάω με τίποτα. Βουρ για την τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος! Α, και ο μάγκας μοας, από τότε που άρχισα να πηγαίνω στο δωμάτιό του και να τον θηλάζω τα βράδυα, γιατί πίστευα ότι πονάει το γλυκό μου, κάθε μέρα προσθέτει και ένα επιπλέον ξύπνημα..ανά 2ωρο λοιπόν έχουμε την καραμούζα! Θηλάζει λοιπόν όλο το βράδυ και τη μέρα ελάχιστα. Ε, όχι, δε θα ξανακάνουμε τη νύχτα μέρα. Αφού τα καταφέραμε την 1η φορά που ήμασταν και άσχετοι και διστακτικοί, τώρα που δεν κολάμε πουθενά θα έχουμε άμεσα αποτέλεσμα.

Θα σας κρατάω ενήμερες.

Πάντως απορώ πώς την πάτησα έτσι και χαλάσαμε το πρόγραμμα. Η πολύ σιγουριά θα με φάει "έμαθε το μωρό πλέον να κοιμάται, δε θα πάθει τίποτα αν το θηλάσω ένα βράδυ μία φορά"..αμ δε!!

sLvDp3.png

Nefeli καλά τα πηγαίναμε, αλλά τώρα το χάσαμε τελείως το παιχνίδι και άρχισε ο μάγκας τα ίδια. Κλάμα μέχρι τελικής πτώσεως..αποφασίσαμε με τον άντρα μου την Παρασκευή να ξαναξεκινήσουμε τη μέθοδο (με ακρίβεια όμως), ώστε μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φτιάξει τα πράγματα. Επιλέγουμε Σαββατοκύριακο γιατί είναι μεγάλο λούκι η μέθοδος και φυσικά γιατί δεν δουλεύει ο σύζυγος οπότε θα συνεργαστούμε.

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα μηνύματα, αλλά η γνώμη μου είναι ότι άλλη τεχνική σαν το κοιμήσου παιδί μου δεν μπορεί να φέρει τα ίδια (άριστα) αποτελέσματα. Και όσοι θεωρούν βάρβαρο το βιβλίο (και γω όταν το εφάρμοζα έλεγα ότι όλοι όσοι το κάνουν είναι τρελοί), αν αντέξουν και το εφαρμόσουν κατά γράμμα, θα ανταμειφθούν με πάρα πολύ καλούς ύπνους οικογενειακώς και με θετική διάθεση κατ' επέκταση.

Φοβόμουν στην αρχή για το ψυχολογικό κομμάτι..τώρα, βλέποντας πως το μωρό αν βρει "χώρο" (κοινώς αν λυγίσεις), θα κάνει τα δικά του και θα σε ξεθεώσει, δε μασάω με τίποτα. Βουρ για την τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος! Α, και ο μάγκας μοας, από τότε που άρχισα να πηγαίνω στο δωμάτιό του και να τον θηλάζω τα βράδυα, γιατί πίστευα ότι πονάει το γλυκό μου, κάθε μέρα προσθέτει και ένα επιπλέον ξύπνημα..ανά 2ωρο λοιπόν έχουμε την καραμούζα! Θηλάζει λοιπόν όλο το βράδυ και τη μέρα ελάχιστα. Ε, όχι, δε θα ξανακάνουμε τη νύχτα μέρα. Αφού τα καταφέραμε την 1η φορά που ήμασταν και άσχετοι και διστακτικοί, τώρα που δεν κολάμε πουθενά θα έχουμε άμεσα αποτέλεσμα.

Θα σας κρατάω ενήμερες.

Πάντως απορώ πώς την πάτησα έτσι και χαλάσαμε το πρόγραμμα. Η πολύ σιγουριά θα με φάει "έμαθε το μωρό πλέον να κοιμάται, δε θα πάθει τίποτα αν το θηλάσω ένα βράδυ μία φορά"..αμ δε!!

Tsarli δηλαδή τη νύχτα δεν πρεπει να τον θηλασεις καθόλου; Ακόμα κι αν ξυπνήσει 4-5 απο πείνα;τι κανείς τότε;

Θα σας κρατάω ενήμερες.

Tsarli δηλαδή τη νύχτα δεν πρεπει να τον θηλασεις καθόλου; Ακόμα κι αν ξυπνήσει 4-5 απο πείνα;τι κανείς τότε;

Επειδή είμαι και γω του στυλ "χόρτασε?να φάει κι άλλο, θήλασε? κι άλλο", δεν υπήρχε περ'ιπτωση να άφηνα το μωρό πεινασμένο ή διψασμένο. Πριν ξεκινήσω τη μέθοδο, ενημερώθηκα σχετικά. Ότι δηλ. μετά από το 6 μηνο αν θυμάμαι καλά, μπορούν τα μωρά και ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου και μπορούν άνετα πλέον να κοιμούνται σερί το βράδυ, χωρίς πείνα και δίψα. Το αναφέρει και η κα Πατσούρου στα βιβλία της. Επειδή την είχα δει από κοντά παλιότερα, τυχαία στη συζήτηση (που να ξερα τότε, το μωρό ήταν μικρό και είχα πάει για άλλο λόγο -πληγωμένη θηλή-) είχε αναφερθεί το θέμα του ύπνου και με διαβεβαίωσε ότι μπορούν μια χαρά να κοιμούνται σερί, αν το μάθουν.

Δεύτερον ξεκίνησα τη μέθοδο όταν χρονίσαμε, που είχα ήδη "κερδίσει το στοίχημα" στον τομέα του φαγητού. Θέλω να πώ ότι δεν είχα πλέον το τρελό άγχος αν θήλασε ικανοποιητικά ή αν έφαγε αρκετά, αφού ήξερα ότι αν πεινούσε θα το καταλάβαινα πια. Επίσης από βάρος είμαστε σούπερ (παρ' όλο που πάντα νόμιζα ότι το απιδί δε θηλάζει αρκετά ή δεν τρώει αρκετά, οι κλασικές ανασφάλειες).

Τέλος, πιστεύω ότι τα μωρά λειτουργούν κι αυτά όπως όλοι, αν τα συνηθίσεις στα νυχτερινά ταϊσματα, θα ζητάν συνέχεια μετά γάλα. Αν τους δείξεις με κάποιο τρόπο ότι το βράδυ κοιμόμαστε και φροντίζουμε να τρώμε τη μέρα, μια χαρά θα το λάβει το μήνυμα. Δεν είναι τυχαίο ότι τον 1 μήνα περίπου που πέτυχε η τεχνική εκπαίδευσης, το μωρό μου έτρωγε και θήλαζε πολύ ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ στο παρλθόν την ημέρα "κορόϊδευε" στο στήθος και το βράδυ έπινε συνέχεια. Το ίδιο συμβάινει και αυτές τις μέρες που χάσαμε το απιχνίδι. Τη νύχτα κατεβάζει το γαλατάκι μια χαρά, τη μέρα που προσπαθώ να τον δελεάσω να θηλάσει πίνει λίγο.

Επίσης κάτι άλλο που έμαθα, είναι ότι τα μωρά έχουν το ένστικτο της επιβίωσης πολύ έντονο. Με τη λογική αυτή, αν δει ότι δεν έχει "μαμ" μέσα στη νύχτα, θα φροντίσει ο γλυκούλης μου να τιμήσει το φαγητό και το γαλατάκι που θα του προσφέρει η μαμά τη μέρα. Μπορεί να πάρει λίγε ςμέρες για να το καταλάβει, αλλά το καταλαβαίνει στα σίγουρα.

Και μέχρι να μάθει να μας κοιμάται σερί, διαμαρτυρήθηκε 1-2 μέρες μέσα στη νύχτα (μπορεί για φαγητό, μπορεί γαιτί του έλειπα, μπορεί επειδή έφυγε ξαφνικά από το κρεβάτι μου, μπορεί για δόντια -υποφέρι πολύ απο αυτά-) και μετά ως δια μαγείας κοιμόταν συνέχεια σερί..να λοιπόν το μαγικό ραβδάκι -που λέγαμε πιο πάνω- που μαθαίνει στα μωρά να κοιμούνται..είανι η εκπαίδευση, η εγκατάσταση μιας συνήθειας.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Δεν υπαρχει μέθοδος για το παιδι μου χωρις να κλαψει..:-( Ειδικά στον πρωινό και μεσημεριανό υπνο...Το βράδυ κάπως τον κατάφερα,το πρωι έκανα 45 λεπτά όπου έκλαιγε και σταματάγε συνεχεια και τωρα ημουν 1,5 ωρα μέσα στην προσπάθεια να κοιμηθεί αγκαλια!!!!Οριοταν σαν τρελλος στο τέλος γιατι άρχιζε να τον περνει ο ύπνος...μονο όρθια με θελει και αυτο με δυσκολία πάλι κλαίει...Θα δώ κι αύριο αλλα αν ειναι να κλαίει μια βδομάδα για να κοιμηθεί αγκαλια μετα για να κοιμηθεί στην κουνια θα κανει κανά μηνα;;

Ίσως ειναι νωρίς να απογοητευομαι αλλα ξέρω το παιδι μου και μου μυριζεται πολυ ταλαιπωρία για όλους μας...

Aλεξία, όπως είπες εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους το παιδί σου και εσύ θα αποφασίσεις ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις! Η μέθοδος χωρίς κλάμα ακούγεται πολύ δελεαστική αλλά ίσως να απευθύνεται σε μωράκια καλόβολα και συνεργάσιμα... Εγώ θα συμφωνήσω με την tsarli ότι από την προσωπική μου εμπειρία κατέληξα στο ότι χωρίς καθόλου κλάμα δε γίνεται τίποτα! Για το θέμα του φαγητού που ρώτησες, αφού έμαθε ο δικός μου στους 4 μήνες να κοιμάται 8 ώρες σερί χωρίς φαγητό σίγουρα μπορεί ο δικός σου να κοιμηθεί όλη νύχτα που είναι πιο μεγάλος! Απλά αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά... Δε μπορείς ξαφνικά να του κόψεις όλα τα νυχτερινά γέυματα!! Στο βιβλίο που είχα διαβάσει εγώ έλεγε ότι κόβεις τα νυχτερινά γεύματα ως εξής:

1. Σημειώνεις τι ώρα ξυπνάει και για πόση ώρα θηλάζει

2. Το πρωτο βραδυ ξυπνας μιση ώρα πριν την ώρα που ξυπνάει συνηθως και τον θηλαζεις ενω ειναι κοιμισμενος μειωνοντας το χρονο θηλασμου κατα 1-2 λεπτα.

3. Τη δευτερη μέρα την ίδια ωρα τον θηλάζεις παλι για 1-2 λεπτά λιγότερο

4. Όταν φτασει ο θηλασμός να ειναι 2 λεπτά τον κοβεις τελείως

Η λογική ειναι ότι οσο μειωνεις τα νυχτερινα γευματα θα μαθει να τρωει πιο πολύ τη μερα, μεχρι να μην πειναει καθολου τη νυχτα!

Aλεξία, όπως είπες εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους το παιδί σου και εσύ θα αποφασίσεις ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις! Η μέθοδος χωρίς κλάμα ακούγεται πολύ δελεαστική αλλά ίσως να απευθύνεται σε μωράκια καλόβολα και συνεργάσιμα... Εγώ θα συμφωνήσω με την tsarli ότι από την προσωπική μου εμπειρία κατέληξα στο ότι χωρίς καθόλου κλάμα δε γίνεται τίποτα! Για το θέμα του φαγητού που ρώτησες, αφού έμαθε ο δικός μου στους 4 μήνες να κοιμάται 8 ώρες σερί χωρίς φαγητό σίγουρα μπορεί ο δικός σου να κοιμηθεί όλη νύχτα που είναι πιο μεγάλος! Απλά αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά... Δε μπορείς ξαφνικά να του κόψεις όλα τα νυχτερινά γέυματα!! Στο βιβλίο που είχα διαβάσει εγώ έλεγε ότι κόβεις τα νυχτερινά γεύματα ως εξής:

1. Σημειώνεις τι ώρα ξυπνάει και για πόση ώρα θηλάζει

2. Το πρωτο βραδυ ξυπνας μιση ώρα πριν την ώρα που ξυπνάει συνηθως και τον θηλαζεις ενω ειναι κοιμισμενος μειωνοντας το χρονο θηλασμου κατα 1-2 λεπτα.

3. Τη δευτερη μέρα την ίδια ωρα τον θηλάζεις παλι για 1-2 λεπτά λιγότερο

4. Όταν φτασει ο θηλασμός να ειναι 2 λεπτά τον κοβεις τελείως

Η λογική ειναι ότι οσο μειωνεις τα νυχτερινα γευματα θα μαθει να τρωει πιο πολύ τη μερα, μεχρι να μην πειναει καθολου τη νυχτα!

Αχ καλα θα ηταν αλλα ούτε εκει εχουμε ωράρια...ξυπνάει οπότε του καπνίσει!!!μπορει να ξυπνήσει και 2 και 8 φορές...η αλήθεια ειναι οτι οι μόνες ώρες που θηλάζει ειναι απο τις 2 εώς 4 και μετα 6-7 το πρωι θα προσπαθήσω να μην του δίνω καθόλου τις υπόλοιπες ώρες για αρχή και σιγα σιγα θα ελάττοσω και τις άλλες... Ποιο βιβλίο διαβασες; Τωρα παντως το απόγευμα, αφού δεν άντεξα πάλι και κοιμήθηκε στην αγκαλια του μπαμπά μετα απο πολυ κλάμα στη δικιά μου,σηκώθηκε και με μαλωνε, μου φώναζε εεεεε με τα μούτρα κατεβασμένα και τωρα δεν με χάνει απο το μάτι του λεπτό!!Επαθε κάτι σαν ανασφάλεια...Τέτοια μου κανει και το χάνω το παιχνίδι...

Παντως εχεις πάλι δίκιο Νεφελη πρεπει να αποφασίσω τι θα ακολουθήσω ακριβώς για να μην μπερδεύεται απλα τρέμω στην ιδεα για το τι θα γίνει...Ειναι ΠΟΛΥΥΥ πεισματάρης!!!

Tsarli βάλε μπροστά την εκπαίδευση πάλι!!! Δεν είναι ότι ξέχασε να κοιμάται μόνος του, απλά του αρέσει που ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμά του... Τελικά δεν αρκεί η εκπαίδευση μιας εβδομάδας, πρέπει να είμαστε συνεπείς στην όποια μέθοδο ακόμα κι όταν τελειώσει η εκπαίδευση!

Αχ καλα θα ηταν αλλα ούτε εκει εχουμε ωράρια...ξυπνάει οπότε του καπνίσει!!!μπορει να ξυπνήσει και 2 και 8 φορές...η αλήθεια ειναι οτι οι μόνες ώρες που θηλάζει ειναι απο τις 2 εώς 4 και μετα 6-7 το πρωι θα προσπαθήσω να μην του δίνω καθόλου τις υπόλοιπες ώρες για αρχή και σιγα σιγα θα ελάττοσω και τις άλλες... Ποιο βιβλίο διαβασες; Τωρα παντως το απόγευμα, αφού δεν άντεξα πάλι και κοιμήθηκε στην αγκαλια του μπαμπά μετα απο πολυ κλάμα στη δικιά μου,σηκώθηκε και με μαλωνε, μου φώναζε εεεεε με τα μούτρα κατεβασμένα και τωρα δεν με χάνει απο το μάτι του λεπτό!!Επαθε κάτι σαν ανασφάλεια...Τέτοια μου κανει και το χάνω το παιχνίδι...

Παντως εχεις πάλι δίκιο Νεφελη πρεπει να αποφασίσω τι θα ακολουθήσω ακριβώς για να μην μπερδεύεται απλα τρέμω στην ιδεα για το τι θα γίνει...Ειναι ΠΟΛΥΥΥ πεισματάρης!!!

Το βιβλίο λέγεται "Όνειρα γλυκά για γονείς και παιδιά". Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν το ακολούθησα αυτό γιατί ξυπνούσε μόνο δυο φορές τη νύχτα και δεν το θεωρούσα πολύ για την ηλικία του. Πλέον ξυπνάει 2-3 φορές τη νύχτα αλλά ξανακοιμάται μόνος του και τον ταίζω στο διάστημα 4.30-6.00 ότι ώρα ξυπνήσει. Αυτό που λες για την ανασφάλεια, εγω δεν το ερμηνευα ετσι... Πιστευω ότι ειναι πανεξυπνα όσο μικρα κι αν ειναι και δοκιμαζουν τα ορια τους, αυτα δηλαδη που πρεπει να θετουμε εμεις! Δυστυχως οσο πιο πεισματαρης ειναι εκεινος τοσο πιο συνεπης πρεπει να εισαι εσυ...

Κορίτσια δε θα περιμένω την Παρασκευή, θα ξεκινήσω σήμερα και δε θα λυγίσω ξανά!

Σήμερα έπαθα πλάκα, οταν σε κάποια φάση ήθελε να πάει στο αγαπημένο του ντουλάπι της κουζίνας (που απαγορεύεται γιατί έχουμε διάφορα μέσα που δε θεωρώ ότι αποτελούν ασφαλές παιχνίδι) και κλασικά δεν τον άφησα (επιδιώκω από τώρα να μη μαθαίνει να μπαίνει στην κουζίνα, δυστυχώς είναι ενιαία με το σαλόνι και την τραπεζαρία)και άρχισε να ουρλιάζει, να τσιρίζει, δάκρυ να δείτε. Αμάν λέω, το καημένο το αγοράκι μου, έλα στη μανούλα αγορίνα μου να σου κάνω αγκαλίτσα και φιλάκι και έτσι όπως καθόμουν κάτω πάω να τον αγκαλιάσω/παρηγορήσω. Ε, ο κύριος μόλις το είδε αυτό, προσπάθησε να σκαρφαλώσει πάνω μου (ούτε για πλάκα να κάνει αγκαλίτσα-φιλάκι) για να πιάσει και ανοίξει το ντουλάπι. Σηκώθηκα και τον πήρα αγκαλιά μακρυά, έγινε χαμός!! Μήπως, λέω μήπως, είναι τετραπέρατα και μας δουλεύουν τα γλυκούλια μας?? Γι' αυτό και γω πήγα στα Λητώ και πήρα μπαριέρα της κίκο με προέκταση και αύριο κλείνω την κουζίνα (1.5 μέτρο είχαμε να κλείσουμε, πιστεύω να βολέψει). Οπότε από αύριο ο κυριος θα χαιρετάει το ντουλαπάκι του από μακρυά!!

Το σίγουρο είναι ότι έχω λύσει την αρχή του βραδυνού ύπνου, δηλαδή από τότε που ξεκινήσαμε τη μέθοδο, δεν βγάζει κιχ, νυστάζει και οιμάται σχεδόν αμέσως κατά 8 και τέταρτο. Και αν γκρινιάξει ή παίξει με τα ζωάκια της ταπετσαρίας, θα ' ναι για πολύ λίγο.

Τα νυχτερινά ξυπνήματα θα τα "στρώσουμε".

Τη μέρα όμως δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε. Κοιμάται ένα 20λπτο-μισάωρο το πρωί (αφού έχει κλάψει κανά τέταρτο-μισάωρο) και καμιά ώρα το μεσημέρι (σπαστή κι αυτή, αφού έχει κλα΄ψει πάλι πολύ). Μόνο στο καρότσι έχει ρολοι και υπνωτίζεται 11-12 και 3-4. Δεν ξέρω πώς θα λύσουμε το θέμα με τους ημερήσιους ύπνους. Δεν υπήρξε καμία φορά χωρίς να έχουμε κλάματα. Έρχεται εκείνη η ώρα και τρελαίνομαι, ψυχολογικά είμαι χάλια. Αυτά είναι που σε κάνουν να μη θες να ξημερώσει και να φοβάσαι τις ώρε ςεκείνες που πρέπει να το κοιμήσεις..τρομοκρατημένοι από το μωρό μας, απίστευτο!

sLvDp3.png

Τη μέρα όμως δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε. Κοιμάται ένα 20λπτο-μισάωρο το πρωί (αφού έχει κλάψει κανά τέταρτο-μισάωρο) και καμιά ώρα το μεσημέρι (σπαστή κι αυτή, αφού έχει κλα΄ψει πάλι πολύ). Μόνο στο καρότσι έχει ρολοι και υπνωτίζεται 11-12 και 3-4. Δεν ξέρω πώς θα λύσουμε το θέμα με τους ημερήσιους ύπνους. Δεν υπήρξε καμία φορά χωρίς να έχουμε κλάματα. Έρχεται εκείνη η ώρα και τρελαίνομαι, ψυχολογικά είμαι χάλια. Αυτά είναι που σε κάνουν να μη θες να ξημερώσει και να φοβάσαι τις ώρε ςεκείνες που πρέπει να το κοιμήσεις..τρομοκρατημένοι από το μωρό μας, απίστευτο!

αν δοκίμαζες να του κόψεις τον ενδιάμεσο ύπνο και να πάτε κατευθείαν στον μεσημεριανό αντέχει ?? είναι κάποια παιδάκια που κόβουν τους ενδιάμεσους ύπνους σχετικά νωρίς

Με κέρδισε.... Δυστυχώς δεν τα κατάφερα σημερα και πέρασε το δικό του!!! Θηλασα κανονικά και μετα αγκαλιτσα...ε Οριοταν κανά μισάωρο,φώναξα τον μπαμπά μπας και...αλλα τίποτα αυτός...ξανάμπηκα μέσα και άντεξα αλλο ενα μισάωρο κλαματος και αυτο ηταν...πήρε στήθος και κοιμηθηκε( μεγάλο λάθος μου)!!! Τωρα τον μπέρδεψα και θα γίνει πιο απαιτητικός και γκρινιάρης γιατι θα ξέρει οτι αν κλαψει πολυ θα πάρει αυτο που θελει..

Αύριο ξεκινάω το διάβασμα...

Προς το παρόν να αφήσω της προσπάθειες;τι προτείνετε τωρα για μια δυο μερες μεχρι να το πάρουμε απόφαση καθος και ο μπαμπας δυσκολεύεται παρα πολυ και θελει μια ψυχολογική προετοιμασία...

Αχ Alexia ποσο σε νιωθω που λες οτι ειναι πεισματαρης!!!!! Μια απο τα ιδια κ εμεις!

!

Επειδή εχουμε πολυ δύσκολα παιδάκια και οι δυο,Ενα θα σου πω,οσο πιο νωρίς θα το κανείς τόσω πιο εύκολα θα προσαρμοστεί και τόςο πιο εύκολο θα ειναι και για σένα!!Ειμαι λιγο πιο μπροστά και πίστεψε με ειδικά μετα τον 7 μηνα που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ειναι πολυ πακετακι δύσκολο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...