Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ

Recommended Posts

Κορίτσια τις εμπειρίες σας ζητώ...

Η κορούλα μου στις 18 κλείνει χρόνο και περήφανα δηλώνω ότι ακόμα θηλάζουμε!

Και θα συνεχίζουμε να θηλάζουμε για όσο το θελήσει εκείνη!

Η απορία μου είναι η εξής:΅

Με ποιό τρόπο τα μωράκια μας που θηλάζουν για να κοιμηθούν, καταφέρνουν τελικά να κοιμηθούν μόνα τους?

Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια διαδικασία που ακολουθούμε για να το πετύχουμε αυτό. Δεν βιάζομαι....μάλλον ο βραδυνός θηλασμός θα είναι ο τελευταίος που θα σταματησει όταν έρθει εκείνη η ώρα, απλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα κι ούτε μπορώ να σκεφτώ το πως γίνεται...

Δεν βρήκα και σχετικό θέμα για αυτό και σας ρωτώ...

Εσείς που θηλάσατε έως τα 2 τους χρόνια ή και παραπάνω, πως κάνατε αυτή την μετάβαση? Είναι τότε αρκετά μεγάλα για να καταλάβουν πχ το "πάμε για ύπνο" ή αποκοιμιούνται όταν τους διαβάζει ο μπαμπάς τους παραμυθάκια ή κατι άλλο?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Διαφημίσεις

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

protoula γεια σου!

Το ότι η κόρη σου κοιμάται θηλάζοντας είναι ένας τρόπος και αυτός!

Κι εμένα η κόρη μου που είναι στην ηλικία της δικιάς σου έχει σταματήσει να κοιμάται στο στήθος από 6 μηνών.Από τότε θηλάζει για κανένα 10λεπτο το βράδυ και μετά κοιμάται στην κούνια της αφού βέβαια είμαι δίπλα της ή την κουνάω στο καρότσι.

Η γνώμη μου είναι πως ο βραδυνός θηλασμός δεν αλλάζει.Ακόμη κιαν το παιδάκι σου δεν θήλαζε, το βράδυ δεν θα μπορούσες να του αρνηθείς ένα γεμάτο, ζεστό μπουκάλι γάλα!

(ο γιος μου ακόμη το θέλει!)

Τώρα για παραμυθάκια το βράδυ τουλάχιστον η εμπειρία μου λέει ότι είναι νωρίς ακόμη ενώ από τραγούδι πάω για X-factor...

Συγχαρητήρια για το επίτευγμα σου να θηλάζεις ακόμη!

Είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας!!

Από την εμπειρία μου έχω να πω συμπερασματικά και 7 ημέρες πριν κλείσουμε το χρόνο, ότι γέννησα ένα τελειόμηνο υγιές παιδάκι που το θηλάζω ακόμη κι έτσι συνεχίζει να είναι ένα υγιέστατο παιδάκι χωρίς να έχει αρρωστήσει εως τώρα και αναπτύσεται με φυσιολογικότατους ρυθμούς!

Τι άλλο να ζητήσω Θεε μου?

Θα θηλάσω μέχρι να μου πει το παιδάκι μου πως δεν το επιθυμεί πλέον!

Protoula εύχομαι να μας ζήσουν και να είναι πάντα καλά!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Κι εμένα η κόρη μου που είναι στην ηλικία της δικιάς σου έχει σταματήσει να κοιμάται στο στήθος από 6 μηνών.Από τότε θηλάζει για κανένα 10λεπτο το βράδυ και μετά κοιμάται στην κούνια της αφού βέβαια είμαι δίπλα της ή την κουνάω στο καρότσι.!

Πως το έκανες ακριβώς αυτό? Αυτό θέλω να μάθω!

Protoula εύχομαι να μας ζήσουν και να είναι πάντα καλά!

Ναι - ναι! Άντε θα τα πούμε κι απο κοντά επιτέλους μετά από τόσους μήνες!

Πως το έκανες ακριβώς αυτό? Αυτό θέλω να μάθω!

Βρε protoula με αυτό το παιδί δεν ακολουθώ κανένα κανόνα και κάνω ότι μου λέει το ένστικτο μου για κάθε κατάσταση.Ενώ λοιπόν τη θήλαζα μέχρι που κοιμόταν, άρχισε να κουνάει χέρια πόδια και να μην κάθεται πουθενά.Έτσι είσαι λέω, κούνημα και στο καρότσι.Στην αγγαλιά του Μορφέα η μπέμπα με το κούνημα!

Αλλά πάλι λέω γιατί να μη μάθει να κοιμάται στην κουνίτσα της και στριμώχνεται εκεί στο καρότσι.Οπότε όταν γλαρώνννει το βράδυ και αφού τη θηλάσω την βάζω στην κούνια....Με κοιτάει, την κοιτάω, με κοιτάει, την κοιτάω, την κοιτάω και δεν με κοιτάει....κοιμάται.(και στις δύο σκηνές βέβαια μπορεί να παρεμβληθούν και διάφορα άσματα)

Στο γιο μου δεν μπορώ να πω ότι πέρασα και τέλεια προσπαθώντας να ακούσω και να εφαρμώσω οδηγίες χρήσης!

Και τέλος αν επιμένεις να μην την αφήνεις στο στήθος μέχρι να την πάρει ο ύπνος, μπορείς να την θηλάσεις για βράδυ κανονικά και μετά να την βάλεις στο καρότσι και κουνώντας τη, μιλώντας της με αγάπη και τραγουδώντας (π.χ. κάτω στη βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια....κοκ)ίσως και με λίγο κλάμα, να την πάρει ο ύπνος. Εμένα πάντως αν καμιά φορά κλάψει η "κουκουβάγια" πιάνει πάντα.

Αν λοιπόν αυτό γίνει και 2η και 3η φορά πιστεύω ότι θα το πάρει απόφαση!Αν βέβαια από την άλλη δεις ασυνήθιστες για την διαδικασία αντιδράσεις προτείνω ενναλακτικά:

1) cd player για τα τραγούδια

2) αγγαλιά και θηλασμός και πάλι, καρότσι και τούμπαλι

Αυτά από μια δευτερομάνα!

Φιλάκια πολλά για καληνύχτα!!!!!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Διαφημίσεις

.κ εμένα θηλάζει για να κοιμηθεί.. αλλιώς δεν κοιμάται..κ θα ήθελα να μπορεί να ρυθμίζεται κ να κοιμάται χωρίς να έχει απαραίτητα το στηθος.

Όμως γιατί είναι καλύτερο να παιδευεσαι με το κουνημα στο καρότσι από το να θηλάζει κ να κοιμάται?

Δεν είναι πιο δυσκολη αυτη η εναλλακτικη??

D9kvp2.png?3X2batCM

.κ εμένα θηλάζει για να κοιμηθεί.. αλλιώς δεν κοιμάται..κ θα ήθελα να μπορεί να ρυθμίζεται κ να κοιμάται χωρίς να έχει απαραίτητα το στηθος.

Όμως γιατί είναι καλύτερο να παιδευεσαι με το κουνημα στο καρότσι από το να θηλάζει κ να κοιμάται?

Δεν είναι πιο δυσκολη αυτη η εναλλακτικη??

Α εγώ έχω έναν απλό λόγο.

Αν θηλάζει για να κοιμηθεί με κοιμίζει κι εμένα, αλλά εγώ δεν πρέπει να κοιμηθώ γιατί έχω να μαζέψω, να σκουπίσω, να σιδερώσω, να μαγειρέψω και αν δεν έχει κοιμηθεί ο μεγαλύτερος γιος μου θα πρέπει να κοιμίσω και αυτόν!

Αντίθετα κουνάω το καρότσι περπατώντας πάνω κάτω και αν αυτό κρατήσει ώρα κάνω και τη γυμναστική μου!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Κι εμενα θηλαζει για να κοιμηθει. Απλα τις τελευταιες μερες αφου θηλασει τον βαζω στην κουνια , σβηνω τα φωτα και ανοιγω το περιστρεφομενο παιχνιδι που προβαλει στην οροφη φιγουρες απο φυλλα και πεταλουδες και επιλεγω εναν ηχο σαν θροισμα και καμπανακια μαζι. Σιγα σιγα αποκοιμιεται.

lcWup3.png

• 2 weeks later...

Κι εμένα θηλάζει για να κοιμηθεί, αλλά πλέον θηλάζει μόνο στην ξαπλωτή θέση. Όταν τον παίρνω αγκαλιά στριφογυρνάει και ανασηκώνεται συνέχεια. Οπότε τον ξαπλώνω στο μονό κρεβάτι κι εγώ δίπλα του. Όταν κοιμηθεί να τον μεταφέρω στην κούνια του; Κι όταν ξαναξυπνάει; Μέσα στη νύχτα ξυπνάει πολλές φορές. Καμιά ιδέα;

Διαφημίσεις

εμενα κοιμαται στο στηθος μεχρι σημερα παροτι λειπω απο το σπιτι 8ωρες και κοιμαται στην αγκαλια της θειας χωρις στηθος και τελευταια χωρις γαλα. Το κακο ειναι πως συνηθως ειμαι τοσο κουρασμενη και αποκοιμιεμαι μαζι της και μετα δεν εχω κεφι για δουλειες αλλα ειμαι σκυλι και οταν εχω στο νου μου να κανω κατι το αντεχω...αλλα εχω μονο ενα παιδι..

τωρα πως θα κοπει αυτο δεν ξερω..ολα θα γινουν ομως

κοριτσια βλεπω ολες με την ιδια απορια ειμαστε...

λοιπον υποθετω οτι σιγα σιγα οσο θα μεγαλωνουν απλα θα αναλαμβανει ο μπαμπας τους να τα κοιμησει γιατι με εμας....10 ετων θα πανε και ακομα θα θηλαζουν :P

Κι εγώ μια από τα ίδια κορίτσια

Κι όταν ξαναξυπνάει; Μέσα στη νύχτα ξυπνάει πολλές φορές. Καμιά ιδέα;

Όταν δεν αντέχω, ξαπλώνουμε και κοιμόμαστε μαζί, αλλά ευτυχώς ξυπνάει ή στις 5.00 το πρωί ή στις 7.00.

Βρε κορίτσια γιατί μας πιάνει υπνηλία όταν θηλάζουμε?

Γιατί χαλαρώνουμε και ηρεμούμε:D

Διαφημίσεις

protoula μου να το χαίρεσαι το παιδάκι σου.

Όσο για τον ύπνο ο γιος μου είναι ήδη 19 μηνών, το τελευταίο 20ήμερο θηλάζουμε στο κρεβάτι και όταν τελειώσει φωνάζει το μπαμπά του, του χαιδεύει το αυτί (του μπαμπά) και κοιμάται, περνάνε από διάφορες φάσεις. Αχ με στεναχωρεί, θέλω εγώ, τι καλά όταν τον θήλαζα και στο 20λεπτο το πολύ είχε κοιμηθεί με το στήθος, μεγαλώνοντας περνάνε και φάση άρνησης ύπνου. Του λέμε θα πάμε για ύπνο, ΟΧΙ αυτός. Πρόκληση το βυζί, οπότε του λέω γαλατάκι και τρέχουμε στο κρεβάτι, είναι μια λύση και αυτό.

Μην αγχώνεστε κορίτσια απολαύστε το, είναι η ότι καλύτερο στη ζωή μου, δεν το πίστευα ότι θα έφτανα μέχρι εδώ, γιατί απλά δεν είχα ιδέα.

dBPlp3.png MDOFp3.png

αχ βρε κορίτσια και εγω το ίδιο θέμα έχω...χρονίσαμε και ακόμη για να κοιμηθεί το καταφέρνει μόνο θηλάζοντας! και όχι τίποτα άλλο, εξακολουθεί να ξυπνάει κάθε 2ωρο περίπου και ξαναθηλάζει για να ξανακοιμηθεί με αποτέλεσμα να με έχει εξαντλήσει απόλυτα!!!κουράστηκα τοσο πολύ αφού έχω να κοιμηθώ έστω ενα βράδυ εδω και 13 μήνες που άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αποθηλάσουμε μήπως και αρχίσει έτσι να κοιμάται και με κανέναν άλλο ώστε να μπορώ και εγώ να χαλαρώσω κάποια στιγμή αλλά και να αρχίσει να κοιμάται και το παιδί καλύτερα αφού όλοι μου λένε πως ξυπνάει μονο και μόνο επειδή έχει εθιστεί στο θηλασμό!!!δεν το πιστέυω εγω αυτό αλλά πραγματικά κουράστηκα...αν υπάρχει τροπος τουλάχιστον να τα κοιμίζουμε στο στήθος αλλά μετά να μην ξυπνάνε πάλι για θηλασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ήταν καλύτερα...υπάρχει τρόπος;

αχ βρε κορίτσια και εγω το ίδιο θέμα έχω...χρονίσαμε και ακόμη για να κοιμηθεί το καταφέρνει μόνο θηλάζοντας! και όχι τίποτα άλλο, εξακολουθεί να ξυπνάει κάθε 2ωρο περίπου και ξαναθηλάζει για να ξανακοιμηθεί με αποτέλεσμα να με έχει εξαντλήσει απόλυτα!!!κουράστηκα τοσο πολύ αφού έχω να κοιμηθώ έστω ενα βράδυ εδω και 13 μήνες που άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αποθηλάσουμε μήπως και αρχίσει έτσι να κοιμάται και με κανέναν άλλο ώστε να μπορώ και εγώ να χαλαρώσω κάποια στιγμή αλλά και να αρχίσει να κοιμάται και το παιδί καλύτερα αφού όλοι μου λένε πως ξυπνάει μονο και μόνο επειδή έχει εθιστεί στο θηλασμό!!!δεν το πιστέυω εγω αυτό αλλά πραγματικά κουράστηκα...αν υπάρχει τροπος τουλάχιστον να τα κοιμίζουμε στο στήθος αλλά μετά να μην ξυπνάνε πάλι για θηλασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ήταν καλύτερα...υπάρχει τρόπος;

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!Χθες με είχε επίσημη πιπίλα του και κάποια στιγμή που σηκώθηκα να πάω τουαλέτα πάτησε κάτι τσιρίδες...Της συναδέλφου μου που δε θήλασε ποτέ γιατί ξυπνάει ανά δίωρο;Τι χαζά είναι αυτά περί εθισμού...Ο θηλασμός είναι εκτός από τροφή και παρηγοριά,ασφάλεια,ανακούφιση άρα πάντα βρίσκουν κάτι για να ξυπνήσουν και να αναζητήσουν το στήθος.Αν αποθηλάσεις παπί τώρα που πιθανόν σε χρειάζεται,όταν ξυπνάει θα είσαι πάνω κάτω αγκαλίτσα και ωωωω;Ευχαριστώ,δεν θα πάρω.Τον συνδέω και κοιμάμαι κι εγώ έστω και διακεκομμένα.

url]

url]

και εγω νόμιζα οτι μόνο εγω το βλέπω έτσι το θέμα...χαίρομαι που τελικά δεν είμαι η μόνη...εννοείται πως θα προτιμούσα να την κοιμίζω και να μην ξυπνάει τη νύχτα για μεμέ αλλά είναι γεγονός οτι και εγώ πιστεύω οτι δεν ξυπνάει λόγω του στήθους...απλώς καμιά φορά επηρεάζεσαι όταν το ακούς απο παντού γύρω σου! ευχαριστώ πολύ

• 2 weeks later...

Και η δική μου κορούλα το βράδυ κοιμάται μόνο με... "μπιμπί" :-)

Και ενδιάμεσα ξυπνάει στην καλύτερη περίπτωση 3 φορές και πιπιλάει το πολύ για 5 λεπτά κάθε φορά.

Μερικές φορές μάλιστα το πρωί από τις 7 μέχρι τις 8 - 8.30 ξυπνάει κάθε μισή ώρα και αν δεν βρει το μπιμπί κλαίει και αγουροξυπνάει. Συμβαίνει σε καμιά σας κάτι παρόμοιο;

Ομολογώ πως δε το περίμενα οτι θα συμβαίνει αυτό ακόμη και στον 19ο μήνα αλλά κάθε παιδί έχει άλλα "χούγια".

Άλλα παιδάκια κοιμούνται από μόνα τους από 5-6 μηνών ή και πιο μικρά, χωρις ούτε καν κούνημα.

Πάντως έχω συνηθίσει.