Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο έρωτας περνάει από... τις δουλειές του σπιτιού

Ευάκι

Recommended Posts

Ειναι ένα άρθρο από τα νέα που διάβασα σήμερα :

Ο έρωτας περνάει από... τις δουλειές του σπιτιού

Συχνότερα κάνουν σεξ τα ζευγάρια που μοιράζονται το νοικοκυριό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Image.ashx?c=12693557&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=232&h=250

Θα πίστευε κανείς ότι οι δουλειές του σπιτιού σκοτώνουν τον έρωτα. Κι όμως, η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσο περισσότερο μοιράζονται το νοικοκυριό τα ζευγάρια τόσο συχνότερα καταλήγουν στο κρεβάτι.

Πώς συνδέεται το νοικοκυριό με το σεξ; Μια υπόθεση είναι ότι η θέα ενός άνδρα που σφουγγαρίζει το πάτωμα ή πλένει τα πιάτα γεμίζει με τρυφερά συναισθήματα την καρδιά της συμβίας του. Κάτι τέτοιο εξάλλου υπαινίσσονται και παλαιότερες έρευνες, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκουν σύμφωνες όλες τις συζύγους. «Στον άνδρα μου αρέσει να κάνει την μπουγάδα, αλλά δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει», δηλώνει στη «Wall Street Ζournal» η συγγραφέας Τζούλι Ντέιβις. «Και δεν νομίζω ότι με βρίσκει σέξι όταν μαζεύω τα απομεινάρια της καθημερινότητάς του», προσθέτει. Αυτό που εντυπωσιάζει στη νέα έρευνα είναι η σχέση του καταμερισμού των εργασιών στο σπίτι με την ερωτική συνεύρεση. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης έναν συσχετισμό ανάμεσα στις ώρες που ξοδεύει κανείς στη δουλειά του και το σεξ στον γάμο. «Αντί να υπονομεύει τη σεξουαλική τους ζωή, η ισότητα στις δουλειές του σπιτιού συνδέεται με ζευγάρια που θέτουν το σεξ ψηλά στην ιεραρχία της κοινής τους ζωής», σημειώνει η Κόνστανς Γκέιτζερ, επικεφαλής της έρευνας και βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μοντκλέρ του Νιου Τζέρσι.

Οι εξηγήσεις

Η δημοσιογράφος της «Wall Street Journal» βρήκε μερικές ενδιαφέρουσες εξηγήσεις μιλώντας με άνδρες και γυναίκες. Η συγγραφέας Τζούλι Ντέιβις υποθέτει ότι «η δουλειά για τον ίδιο στόχο υπενθυμίζει στα ζευγάρια ότι έχουν παντρευτεί για να είναι στην ίδια ομάδα, να χτίσουν μια κοινή ζωή». Ο Τομ Ντόραν, μηχανικός από το Πλίμουθ, θεωρεί ότι οι δουλειές στο σπίτι «ενισχύουν τη φιλία και την οικειότητα». Και ο Τζον Ρόγκιτζ, εισαγγελέας στο Σαν Ντιέγκο, πιστεύει ότι «όταν ο άνδρας και η γυναίκα κάνουν δουλειές στο σπίτι βρίσκονται στο ίδιο μέρος το οποίο επιπλέον τους προσφέρει άνεση και χαλάρωση». Κάποιοι άλλοι «χαλαρώνουν καλύτερα όταν το σπίτι είναι καθαρό». Ωστόσο, η σχέση ανάμεσα στο νοικοκυριό και το σεξ επιβεβαιώνεται περίτρανα από την περιγραφή ενός συζύγου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του: «Στη γυναίκα μου, λέει, αρέσουν τα λουλούδια και ένα δείπνο έξω υπό το φως των κεριών. Αλλά αν θέλω να σιγουρευτώ για ένα ρομαντικό βράδυ, πιάνω την ηλεκτρική σκούπα».

Σημαντικός παράγοντας στον γάμο

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της νέας έρευνας χώρισε το νοικοκυριό σε εννέα δουλειές: το καθάρισμα, την προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των πιάτων, το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ρούχων, τα ψώνια, την πληρωμή των λογαριασμών, τα σέρβις των αυτοκινήτων, τις δουλειές στην αυλή ή τον κήπο και τη συνοδεία των παιδιών στις διάφορες υποχρεώσεις τους.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από αυτή αλλά και από άλλες έρευνες, είναι η υψηλή θέση που καταλαμβάνει πλέον το νοικοκυριό στη δυναμική του γάμου. Σε έρευνα μεταξύ 2.020 ενηλίκων στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι ο καταμερισμός των οικιακών εργασιών θεωρείται ο τρίτος πιο σημαντικός παράγοντας για έναν επιτυχημένο γάμο μετά την ερωτική πίστη και την καλή σεξουαλική σχέση. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αύξηση: το 72% των ερωτηθέντων δίνει μεγάλη σημασία στο νοικοκυριό, ενώ το 1990 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 47%. Για πολλούς από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα, οι δουλειές στο σπίτι είναι πιο σημαντικές ακόμη και από ένα καλό εισόδημα ή ένα καλό σπίτι.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ θα έλεγα ότι συμβαίνει γιατί αν τα κάνει όλα η γυναίκα μόνη της (δουλειά, σπίτι, παιδιά) θα πέσει ξερή, όχι για σεξ, ούτε για καληνύχτα δεν θα έχει όρεξη...

εμένα αυτό μου συμβαίνει.......έχω κοπέλλα που έρχεται κάθε 15 μέρες...ε την βδομάδα που δεν έρχεται δεν έχω καθόλου όρεξη για τίποτα μετά από 6 ώρες γενική!

Ναι ναι πολυ αφροδισειο ειναι να σκουπιζεις να σφουγγαριζεις να μαζευεις ρουχα απο πλυντηριο να βαζεις πλυντηριο να κανεις λοιπα λοιπα , ε μετα απο ολα αυτα και ενα !##@$ς ειναι οτι πρεπει :) , δε ειναι ακομα πιο ευκολο οταν εχεις και 2 πιτσιρικια σπιτι οπου μπορεις να λειτουργησεις με αυτονομια και οπου θελεις . Γιατι και εμεις περνουμε γυναικα καθε βδομαδα αλλα κυριως για σιδερωμα και μπανια και τζαμια , ολα τα αλλα τα κανω εγω αααα και την κουζινα ο αντρας μου , βαζω καθε μερα ηλεκτρικη γιατι στα μωρα αρεσει το κεικ οποτε καταλαβαινετε , καθε μερα πλυντηρια σχεδον κτλ κτλ . Παραδειγμα ... χθες καναμε δουλειες επειδη περιμεναμε κοσμο , εκανα μεχρι και την κουζινα το βραδυ ο Παναγιωτης γυρναει και λεει ΄σημερα ειμαι πτωμα ρε μωρο δεν γινετε΄ , ε να τοσο ερεθιστικες ειναι οι δουλειες του σπιτιου , καλες οι θεωριες αλλα καλωσηρθατε στην πραγματικη ζωη .

Διαφημίσεις

Εμείς πάντως τα έχουμε χωρίσει. Εγώ πλύσιμο, σιδέρωμα, μαγείρεμα, κουζίνα, μπάνιο, και ο άντρας μου σκούπισμα, σφουγγάρισμα, κουφώματα, τζάμια, πόρτες, αυλή, και εξωτερικές δουλειές. Και για ψώνια πάμε μαζί.:P

ΠΕΡΙΜΕΝΩΩΩ!!!!!! ΧΑΘΗΚΕΣ???00574b.png

Εγω θέλω να μάθω ποιόν ρωτήσανε γιαυτή την ερευνα????????? Με βάση ποια στατιστικά την εβγαλαν!!!!!!

zymaraki40 μια χαρά σας βρίσκω, μπράβο σας.

Εμένα ο αντρούλης μου με βοηθούσε στην αρχή. Τώρα με το μωρό που το κρατάει όταν εγώ είμαι στη δουλειά δεν κάνει σχεδόν τίποτα,οταν κοιμάται το μωρό παίζει στο internet,και αμα του πω πχ. γιατι δεν μαζεψες τον νεροχύτη που λέει και το κορυφαίο, ¨"δεν μου το είπες".

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

H έρευνα αυτή όπως είδατε έγινε σε άλλο κράτος και καμία σχέση δεν θα μπορούσαν να έχουν τα συμπεράσματά της με τα ελληνικά δεδομένα. Εδώ μαζί με τη γυναίκα-μάνα έχουμε και τη γυναίκα-Μαρία Παναγιωταρά (από το αντίστοιχο άσμα) ... Καλέ μη μασάτε όλα (ή σχεδόν όλα) μόνες μας δεν τα κάνουμε? σιγά που θα κολλήσουμε τώρα σε μία άσχετη έρευνα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

H ΄΄φανταστική ΄΄ αυτή έρευνα δεν αναφέρει μέσα να έχει το ζευγάρι ένα μωρό το οποίο να ξυπνάει κανα δυο ώρες το βράδυ να φάι και την υπόλοιπη μέρα να είναι στην τσίτα και εσύ να τρέχεις σαν τον Βέγγο!