Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια για οικονομικό πάρτυ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κορίτσια μπορείτε να βρέιτε στο ιντερνετ τα τηλ της Roma Pizza ανα κατάστημα και να ρωτήσετε αν έχουν παιδότοπο ή ποια κοντινά κατ/τα έχουν! Εγώ συγκεκριμένα για τις περιοχές αυτές δε γνωρίζω.

Διαφημίσεις

Κι εμείς φέτος βρεθήκαμε σε μεγάλο δίλημμα για το θέμα. Ο γιος ήθελε οπωσδήποτε πάρτυ (πέρσυ στην Α΄ δεν είχε κάνει) αλλά ο πρϋπολογισμός δεν επέτρεπε μεγάλα ανοίγματα. Του είπαμε λοιπόν να επιλέξει 5 παιδάκια από την τάξη του(με τα αδελφάκια γίνανε 10 και 4 τα δικά μας, 14) και κλείσαμε έναν παιδότοπο στη γειτονιά, πολύ οικογενειακό και μαζεμένο. Μαγείρεψα εγώ (μου βγήκε βέβαια η πίστη) και μας στοίχισε γύρω στα 250 ευρώ. Νομίζω ότι σε τόσο μικρό αριθμό δυσκολότερα παρεξηγείται κάποιος. όταν καλείς τους μισούς κι αφήνεις τους άλλους απ' έξω είναι πιστεύω χειρότερα...

660759jzef7rhw6w.gif

Κορίτσια αύριο είναι το πάρτυ των κοριτσιών μου. Θα γίνει στον παιδότοπο που ανέφερα παραπάνω και θα είναι μασκέ. Δεν έκλεισα κάποια κοπέλα για να διασκεδάσει τα παιδιά και τώρα μια μέρα πριν σκέφτομαι μήπως δεν παιράσουν καλά τα παιδιά χωρίς κάποιον να του διασκεδάσει πέρα από τα παιχνίδια του παιδότοπου. Είχα σκεφτεί ότι αν τα έκανα στο σπίτι θα ήταν καλό να φέρω μια κοπέλα αλλά μια που αποφάσισα τελικά να πάω στον παιδότοπο ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο. Έκρινα σωστά ή όχι; Ίσως επειδή δεν πηγαίνουμε καθόλου σε παιδότοπο σκέφτηκα ότι θα έχουν όλο το χρόνο να απολαύσουν το παιχνίδι εκεί. Σήμερα όμως το πρωί μου ήρθε αυτό το δίλημμα. Για πείτε μου τη γνώμη σας.

Για δωράκια στα παιδιά έχω ετοιμάσει μια μάσκα και ένα πακέτο σερπατίνες μια που είναι απόκριες. Έχετε καμιά άλλη ιδέα; Σκέφτομαι να πάρω και επιπλέον σερπατίνες για την ώρα του πάρτυ για να πετάξουν τα παιδιά.

.png.png

Κι εμείς φέτος βρεθήκαμε σε μεγάλο δίλημμα για το θέμα. Ο γιος ήθελε οπωσδήποτε πάρτυ (πέρσυ στην Α΄ δεν είχε κάνει) αλλά ο πρϋπολογισμός δεν επέτρεπε μεγάλα ανοίγματα. Του είπαμε λοιπόν να επιλέξει 5 παιδάκια από την τάξη του(με τα αδελφάκια γίνανε 10 και 4 τα δικά μας, 14) και κλείσαμε έναν παιδότοπο στη γειτονιά, πολύ οικογενειακό και μαζεμένο. Μαγείρεψα εγώ (μου βγήκε βέβαια η πίστη) και μας στοίχισε γύρω στα 250 ευρώ. Νομίζω ότι σε τόσο μικρό αριθμό δυσκολότερα παρεξηγείται κάποιος. όταν καλείς τους μισούς κι αφήνεις τους άλλους απ' έξω είναι πιστεύω χειρότερα...

Κι εγώ είπα στη μεγάλη μου κόρη να καλέσει τις κολλητές της (5 κοριτσάκια) και για να μην αδικήσω και τη μικρή κάλεσε κι αυτή 3 κοριτσάκια από τον παιδικό. Με το ένα μάλιστα έχουμε ήδη γνωριστεί με τους γονείς της και θα έρθει σίγουρα οικογενειακώς. Τώρα αν παρεξηγηθούν κάποιοι δεν το ξέρω αλλά δε μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν παρέα με όλα τα παιδάκια στην τάξη. Μήπως εμάς μας κάλεσαν και σε κανένα πάρτυ; Φέτος ούτε σε ένα ακόμη! Πάντως για να είναι ευχαριστημένες την ημέρα των γενεθλίων τους τους έστειλα από μία τούρτα στο σχολείο για να σβήσουν τα κεράκια με όλους τους συμμαθητές τους. Τι περισσότερο να κάνω; Άσε που σκέφτομαι τα παιδάκια που είναι εκτός σχολείου (συγγενικά πρόσωπα) τα οποία θα νιώθουν εκτός κλίματος γιατί οι κόρες μου θα έχουν τις κολλητές τους από το σχολείο. Και από αυτά μόνο 3-5 θα είναι αγοράκια! Δε γίνεται να ικανοποιήσω τους πάντες.

.png.png

Έτσι πιστεύω κι εγώ. Δε γίνεται να ικανοποιήσεις τους πάντες καιο καθένας μας δικαιούται νομίζω να πορευτεί ανάλογα με τις δυνατότητές του. Πάντως, ενώ κι εγώ είχα πολύ άγχος, ο γιος πέρασε υπέροχα και οι φίλοι του το ίδιο...

660759jzef7rhw6w.gif

Χρονια πολλά να χαιρεστε τα παιδάκια σας!!!!!!!!!

Η άλλη ΄΄λυση εινα να γίνουν στο σπίτι, εγώ έκανα τις κορης μου που παει Ε΄δημοτικου καλεσε γυρω στα 20παιδια αγορια κοριτσια, όλα τα ετοιμασα εγώ καθώς και την τουρτα και περασαν τέλεια.Τα παιδιά όταν θέλουν και έχουν όρεξη βολεύονται με πολλά και βρίσκουν με κατι να ασχοληθου , εγώ απλώς φανταζόμουν τι θα κανουν τα αγόρια, κι όμως έπαιξαν, χόρεψαν το διασκεδασαν όλα με την ψυχή τους απ΄ότι μου είπε το παιδί μου, καθώς ήταν παρτυ και μεις δεν ειμασταν εκει (απλά ειμασταν σίπλα στην μητέρα μου που ειμαστε στο ίδο όροφο;))

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια, γιά πείτε μου τη γνώμη σας. Λέω να κάνω αποκριάτικο πάρτυ για τα γενέθλια των παιδιών. Θα είμαστε 15-20 μεγάλοι & 6-8 παιδάκια ηλικίας 8μηνών έως 5 ετών. Σας φαίνονται λίγα τα παιδάκια? Θα μπορούσα να καλέσω & άλλα παιδιά απο την παιδική χαρά ή την πολυκατοικία, που οκ, ψιλοπαίζουν με τα παιδιά μου, αλλά δεν έχω καμία άνεση με τους γονείς τους. Ο άντρας μου λέει οτι θα περάσουμε καλύτερα αν έχουμε λιγότερο κόσμο που θα γνωριζόμαστε & εμείς & τα παιδιά μεταξύ τους. Τι λέτε?

Α, και κάτι άλλο, το πάρτυ θα γίνει Κυριακή πρωί (υπολογίζω απο τις 11 μέχρι τις 2-3). Θα πρέπει να βγάλω κανονικό φαγητό? Δεν έχω ιδιαίτερη βοήθεια με τα παιδιά & έτσι καθόλου χρόνο να μαγειρέψω για τόσα άτομα. Σκέφτηκα να κάνω έναν μπουφέ με μεζεδάκια που να τρώγονται με το χέρι (να γλιτώσω & τα μαχαιροπήρουνα): τυροπιττάκια, σπανακοπιττάκια, ζαμπονοπιττάκια, πιτσάκια, σπρινγκ ρολς, 2 ειδών μπόμπες (όλα αυτά απο το φούρνο), κεφτεδάκια (δικά μας), να φτιάξω μια πιατέλα με κομμένα λαχανικά & ένα ντιπ... Αυτά. Δεν έχω καμια άλλη ιδέα. Α, και για γλυκάκια θα έχω τρουφάκια & κωκάκια & φυσικά τις τούρτες (ζαχαροπλαστείο). Φτάνουν λέτε? Μήπως θα φανεί άσχημο που δεν θα μαγειρέψω η ίδια?

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Έγινε τελικά το πάρτυ μας το Σάββατο και όλα πήγαν καλά. Ήρθαν σχεδόν όλοι και χάρηκα πολύ. Και η μεγάλη είχε τις φιλενάδες της και η μικρή επίσης που το χάρηκε ιδιαίτερα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Και σχετικά λίγα ξόδεψα και πέρασαν τέλεια τα παιδιά. Για 23 μεγάλους και 18 παιδιά μαζί με 2 τούρτες πλήρωσα € 320,00 + περίπου € 20,00 για τα δωράκια και τις extra σερπατίνες νομίζω ότι μου βγήκε καλά το πάρτυ. Και γνώρισα και τις μαμάδες από τις φίλες των κοριτσιών μου και χάρηκα ιδιαίτερα που ήρθαν όλα τα παιδάκια που κάλεσαν τα κορίτσια. Είναι ωραίο να διαπιστώνεις ότι τα παιδιά σου είναι αγαπητά και έχουν φίλες που τα αγαπούν και τα τιμούν με την παρουσία τους. Κουράστηκα αρκετά βέβαια να πηγάινω από τραπέζι σε τραπέζι και να προσπαθώ να μιλάω λίγο με τον καθένα αλλά χαλάλι. Τα παιδιά χόρτασαν παιχνίδι με την ψυχή τους. Από τις 6.30 που ξεκίνησε το πάρτυ φύγαμε στις 10.30. ελπίζω να πέρασαν καλά όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά. Άντε και του χρόνου με υγεία!

.png.png

Μπράβο marvas! Πραγματι και του χρόνου με υγεία!

Και εμέις κάναμε το παρτάκι μας και ήταν υπέροχα! Είμασταν πολλοί (γύρω στους 30 μεγάλους και γύρω στα 35 παιδάκια) ήρθαν σχεδόν όλοι αλλά διασκέδασαν και όλοι.

Νομίζω ότι την "έβγαλα" οικονομικά, δλδ: 400 Ευρώ το μαγαζί (παιδικό γευμα, καφέδες / κεικ , και μερικές πιατέλες με σαντουιτσάκια, αναψυχτικά / νερά ) + 65 Ε η 5κιλη τούρτα + 50Ε ο κλόουν + το ποσό των συμβολικών δώρων.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο χώρος ήταν πεντακάθαρος και επειδή ήταν Κυριακή πρωϊ προς το τέλος του πάτρυ μόνο ήρθε κόσμος. Είμασταν μόνοι μας στο χώρο. Τα παιδιά διασκέδασαν και με τον παιδότοπο και με τον κλόουν και γενικά περάσαμε υπέροχα.

Να ΄ναι γερά τα παιδάκια μας κορίτσια και κάθε χρόνο να συζητάμε για τα πάρτάκια τους!

Βρε κορίτσια, γιά πείτε μου τη γνώμη σας. Λέω να κάνω αποκριάτικο πάρτυ για τα γενέθλια των παιδιών. Θα είμαστε 15-20 μεγάλοι & 6-8 παιδάκια ηλικίας 8μηνών έως 5 ετών. Σας φαίνονται λίγα τα παιδάκια? Θα μπορούσα να καλέσω & άλλα παιδιά απο την παιδική χαρά ή την πολυκατοικία, που οκ, ψιλοπαίζουν με τα παιδιά μου, αλλά δεν έχω καμία άνεση με τους γονείς τους. Ο άντρας μου λέει οτι θα περάσουμε καλύτερα αν έχουμε λιγότερο κόσμο που θα γνωριζόμαστε & εμείς & τα παιδιά μεταξύ τους. Τι λέτε?

Α, και κάτι άλλο, το πάρτυ θα γίνει Κυριακή πρωί (υπολογίζω απο τις 11 μέχρι τις 2-3). Θα πρέπει να βγάλω κανονικό φαγητό? Δεν έχω ιδιαίτερη βοήθεια με τα παιδιά & έτσι καθόλου χρόνο να μαγειρέψω για τόσα άτομα. Σκέφτηκα να κάνω έναν μπουφέ με μεζεδάκια που να τρώγονται με το χέρι (να γλιτώσω & τα μαχαιροπήρουνα): τυροπιττάκια, σπανακοπιττάκια, ζαμπονοπιττάκια, πιτσάκια, σπρινγκ ρολς, 2 ειδών μπόμπες (όλα αυτά απο το φούρνο), κεφτεδάκια (δικά μας), να φτιάξω μια πιατέλα με κομμένα λαχανικά & ένα ντιπ... Αυτά. Δεν έχω καμια άλλη ιδέα. Α, και για γλυκάκια θα έχω τρουφάκια & κωκάκια & φυσικά τις τούρτες (ζαχαροπλαστείο). Φτάνουν λέτε? Μήπως θα φανεί άσχημο που δεν θα μαγειρέψω η ίδια?

novpal Kαλημερα

Super θα ειναι εαν φτιαξεις ολα αυτα και μαλιστα ειναι παρα πολλα

να σου προτεινω και κατι που τι ειδα προχθες που ειχα παει σε παιδικο παρτυ

η μαμα ειχε παραμοια πραγματα με αυτα που λες εσυ ( πολυ πιο λιγα βεβαια ) δηλαδη ειχε και εδινε στα παιδακια σε ενα χαρτινο πιατο 1 τυροπιτακι 1 πιτσακι 1 σαντουιτσακι 1 λουκανοπιτακι και γυρο γυρο παρα πολλα πατατακια

Αυτο που μου αρεσε ηταν το εξης σε ενα μεγαλο τραπεζι στρωμενο με χαρτινο τραπεζομαντηλο ειχε μεγαλες πιατελες με ολα τα παραπανω πραγματακια και ηταν διακοσμημενα με πορτοκαλια προσωπακια , λεμονια προσωπακια και αβγα βραστα προσωπακια ηταν τελεια σαν παρουσιαση η ολη εικονα μου αρεσε παρα πολυ

Διαφημίσεις

Εμάς μας είχαν καλέσει σε πάρτι εκεί. Μια χαρά περάσαμε, τα παιδιά έπαιζαν στην παιχνιδοκατασκευή που έχει (η οποία είναι λιγάκι μικρή..) αλλά είχε έρθει Σταχτοπούτα μια κοπέλα και τα απασχόλησε και περάσαμε όλοι πολύ καλά.

• 2 years later...

καλημερα σε ολους! γραφω σπανια και δε3 ξερω γενικα να χειριζομαι το μπλογκ.ελπιζω να φανει καπου το μηνυμα μου. σε λιγο καιρο θα κανω το παρτυ της μικρης μου και κοιταζοντας τα μηνυματα σας μου δημιουργηθηκε η εξης απορια¨για ποια οικονομικη κριση μου μιλατε οταν καποιοι μπορουν να ξοδεψουν 1000 κ 1500 ευρω για ενα παρτυ γενεθλιων????????

καλημερα σε ολους! γραφω σπανια και δε3 ξερω γενικα να χειριζομαι το μπλογκ.ελπιζω να φανει καπου το μηνυμα μου. σε λιγο καιρο θα κανω το παρτυ της μικρης μου και κοιταζοντας τα μηνυματα σας μου δημιουργηθηκε η εξης απορια¨για ποια οικονομικη κριση μου μιλατε οταν καποιοι μπορουν να ξοδεψουν 1000 κ 1500 ευρω για ενα παρτυ γενεθλιων????????

Καλημερα!

Το οτι καποιοι εχουν την ανεση να ξοδεψουν τοσα χρηματα δεν σημαινει οτι πολλοι περισσοτεροι δεν δυσκολευονται...το ενα δεν αναιρει το αλλο.

Εγω βλεπω την κριση γυρω μου...

Πολλοι δεν εχουν να βγαλουν το μηνα...

Πολλοι δεν εχουν ουτε δουλεια...

Πολλοι απλα τα φερνουν ισα ισα(οπως κ εμεις)

Αλλα υπαρχουν κ αλλοι που εχουν οικονομικη ανεση...(αυτοι υποθετω διαθετουν τοσα) παντα υπηρχαν κ παντα θα υπαρχουν ευποροι.

Εγω τον αλλο μηνα εχω τα γεννεθλια τους, θα διαθεσω το πολυ 100 με 150 ευρω(παρτυ σε δικο μας κηπο, θα μαγειρεψουμε εγω κ η μαμα,(παστιτσιο, καναπεδακια, τυροπιτοειδη,σαλατες κ σουβλακια στο μπαρμπεκιου) κρασι κ μπυρες οικονομικες απο lidl(κ οι γονεις στο τραπεζι εννοειται), φυσικο χυμο για τα παιδακια κ δωρακια απο jumbo me 1 ευρω,γλυφιτζουρια κ μπαλονια πολυ κεφι διαθεση κ μουσικη κ ολα γινονται!!!σημαιακια κλπ εχω απο περσινα παρτυ γεννεθλιων-καπελακια κλπ που ειχα παρει πολλα...τουρτα υπεροχη με φιγουρα/10ευρω το κιλο--3 κιλα θα παρω μια χαρα ειναι...

ας ειναι καλα το jumbo k to lidl οικονομικα κ καλα.

Βεβαια, οτι διαθετει ο καθενας...

Αυτο μπορω κ καθε χρονο περναμε υπεροχα!

να συμπληρωσω οτι με ενα παρτυ θα γιορτασουμε τα γεννεθλια κ των 2 μου αγοριων!μονο 6 μερες ειναι η διαφορα κ θα τα κανουμε μαζι...φετος θα τα κανουμε την ημερα γεννεθλιων του μικρου(ειναι τα πρωτα του γεννεθλια κ αργοτερα οποτε μας βολευει!μια στις 17 μια στις 23...)

συμφωνω απολυτα μαζι σου. σε ενα τετοιο θεμα ομως μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι καποιος ζητα αποψεις για οικονομικο παρτυ γενεθλιων κ ερχονται καποοι κ απαντουν κ συμβουλευουν για παρτυ που κοστιζουν 1000 κ 1500 ευρω!! δηλαδη κατα την γνωμη τους το ακριβο παρτυ ποσο θα κοστιζε 5000 ευρω!!

παντως ακριβως το ιδιο με εσενα mama @ 2 θα κανω κ εγω με τη μονη διαφορα οτι μαλλον θα γινει στη παραλια διοτι μενουμε -προς το παρον στην επαρχια σε παραθαλασσιο μερος. σε 2 μηνες μετακομιζουμε αθηνα (το θελω πολλυ κ δε βλεπω την ωρα. μη με ρωτησεις το γιατι. αυτη τη στιγμη δε προλαβαινω κ δεν εχω την ορεξη να το αναλυσω το θεμα)

καλα να περασετε στο παρτυ κ να χαιρεσαι το παιδακι σου!

Ποιος πρότεινε πάρτυ των 1000 και 1500 ευρώ?

Και ακόμη αν το πρότεινε κάποιος ή ξόδεψε τόσα, αυτό σημαίνει ότι είναι και ο μέσος όρος?

Αμφισβητείς δηλαδή ότι υπάρχει οικονομική κρίση?

εχω δυο μπουμπουκακια

Ευχαριστω! κ εσυ να χαιρεσαι την κορουλα σου!

Ενταξει, κ εγω ξενιζομαι οταν βλεπω τετοια ποσα, σκεψου ομως πως κ για καποιον που εχει μεγαλυτερα εισοδηματα, μπορει να το θεωρει οικονομικο:confused:τετοιο ποσο.(πχ αν δουλεουν κ οι 2 γονεις κλπκκλπ)

Anyway, να χαιρομαστε τα παιδακια μας, με φαντασια, καλη διαθεση, αγαπη μπορουμε να κανουμε κ με πιο μικρο προυπολογισμο υπεροχα πραγματα...

το θεμα ειναι να περασουν καλα τα παιδακια μας, κεφι, χορος, παιχνιδι!!!

Δίκιο έχεις, και εγώ έτσι το σκεφτόμουν και δεν του έκανα πέρσυ. Αλλά φέτος μου το ζητάει έντονα και το κάνουν σχεδόν όλοι οι γονείς. Βέβαια οι περισσότεροι που το έκαναν σε δικό τους χώρο τους ήρθε πιο οικονομικά (μάλιστα μερικοί μαγείρεψαν και μόνοι τους). Σκέφτομαι να ρωτήσω Goodys μήπως μου έρθει πιο οικονομικά, βέβαια δεν έχω ιδέα πόσο θα στοιχίσει και αυτό. Είμαστε πολλά άτομα και αυτό ανεβάζει πολύ τον προυπολογισμό, γι΄αυτό έχω αγχωθεί από τώρα!

Σόρυ τώρα είδα ότι το μην. ήταν πιο παλιό.:)

Εγω κανω για τον γιο μου παρτυ αυριο και εχω χαλασει 120€ σουπερ μαρκετ, 60€ πιτσα και 30€ jumbo. H τουρτα δωρο απο την μαμα μου!!!Δεν θα εχω animateur θα παιξουμε μονοι μας και θα χορεψουμε!!!ολα καλα!!!Με οτι εχει ο καθενας κανει οτι καλυτερο μπορει!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png