Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΤΙ???

Recommended Posts

Σημερα ειναι μερα σκεψης για μενα..,εμαθα για αλλο ενα γνωστο μου ζευγαρι οτι χωριζει και εχω αναστατωθει!εχουν 2 παιδια μικρα 4 χρονων και 2 χρονων. ο λογος ειναι παλι ενα 2ο προσωπο συγκεκριμενα στη ζωη του αντρα.δεν καταλαβαινω δηλαδη επρεπε να κανει 2 παιδια για να καταλαβει οτι θελει να ειναι με αλλη γυναικα?και φανταστειτε οτι δεν υποστηριζω την κοπελα αφου εγω τον αντρα γνωριζω και ειναι συγγενης μου! τι φταει δηλαδη? αντιλαμβανομαι οτι πολλες φορες ο χωρισμος ειναι αναποφευκτος ομως ετσι απλα χωριζουμε χωρις να το παλεψουμε? νομιζω χωρις υπερβολη οτι κανεις δεν εχει τον τελειο γαμο γιατι απλα δεν υπαρχουν τελειοι ανθρωποι!ολοι μας αντιμετωπιζουμε προβληματα στο γαμο μας αλλα....τι να πω δεν ξερω.δεν ειμαι της αποψης οτι μενεις υποχρεωτικα σε ενα γαμο για χατηρι των παιδιων,αυτο με τιποτα, ομως τοσο ευκολα ξεθωριαζουν ολα? ετσι απλα ξεαγαπαμε,ξεερωτευομαστε?και οι γυναικες γιατι κλεβουμε η μια τον αντρα της αλλης?τι ειναι δηλαδη αυτο εξυπναδα,υπεροχη?αντι να βγαζουμε η μια τα ματια της αλλης μηπως να υποστηριζομαστε? ειμαι πολυ προβληματισμενη και καθε φορα με βαζω σε αυτη τη σκεψη και δεν την αντεχω.....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

ετσι απλα ξεαγαπαμε,ξεερωτευομαστε?και οι γυναικες γιατι κλεβουμε η μια τον αντρα της αλλης?τι ειναι δηλαδη αυτο εξυπναδα,υπεροχη?αντι να βγαζουμε η μια τα ματια της αλλης μηπως να υποστηριζομαστε? ειμαι πολυ προβληματισμενη και καθε φορα με βαζω σε αυτη τη σκεψη και δεν την αντεχω.....

Μακάρι όλα να ήταν τόσο απλα, κι εγώ αυτό σκέφτομαι πολλές φορές.. στενοχωριέμαι που ακούω συχνά γυναίκες να μπαινουν μεσα σε ένα γαμο... τόσοι ελευθεροι αντρες αλλα ψάχνουν παντρεμένους.. οι αντρες εχουν σιγουρα μεγαλο μεριδιο ευθυνης.. το μεγαλυτερο αλλα γιατι αυτες που το γνωριζουν προχωρούν;;; πραγματικα στενοχωριεμαι

welcome to the real world!:wink::wink:

φανταζομαι οτι η φιλη μας δεν επεσε απ΄τα συννεφα απλα απελπιστηκε που για ακομα μια φορα ειδα μια τετοια εξελιξη να συμβαινει..

Το αν το πάλεψαν ή όχι νομίζω ότι το ξέρουν μόνο οι ίδιοι...δυστυχώς ή

ευτυχως αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα.

Δες το κ αλλιώς.δες αυτό το ζευγάρι 50 χρόνια πριν...απλά θα καθόταν μαζί του κ δεν θα χώριζε κ κάθε μέρα θα "πέθαινε" μέσα σ εκείνο το σπίτι.

Να πω κ κατι άσχετο κ σχετικό μαζί.πριν μερικά χρόνια πηγα ξανά λύκειο.ήμασταν 24 κορίτσια μέσα στην τάξη.τα 5 είχαν κανονική οικογένεια.τα 4 είχαμε χάσει τον έναν απ τους 2 γονείς κ τα υπόλοιπα κορίτσια οι γονείς τους ήταν χωρισμένοι!τραγικό;

Διαφημίσεις

εμένα μου κάνει εντυπωση το σχόλιο: πόσο ευκολα ξεαγαπάμε σήμερα....

τελικά που πήγε ο σεβασμός και η υπευθυνότητα, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο τρελός έρωτας που είχαμε με τον αντρα μου, μετά από χίλια σκαμπανεβάσματα έγινε βαθιά αγάπη.... με σπίθες έρωτα.... και λέμε μάλιστα: ''έχουμε ακόμα να δούμε στην κοινή μας πορεία''. ΑΛΛΆ μείναμε και το παλέψαμε!!!!! :roll:

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

και οι γυναικες γιατι κλεβουμε η μια τον αντρα της αλλης?τι ειναι δηλαδη αυτο εξυπναδα,υπεροχη?αντι να βγαζουμε η μια τα ματια της αλλης μηπως να υποστηριζομαστε?

Δυστυχώς στο φύλο μας αφθονούν τα άτομα που διεκδικούν τον άντρα μιας άλλης για να επιβεβαιώσουν στον εαυτό τους ότι είναι καλύτερες. Δεν καταλαβαίνουν οι ανόητες, ότι αυτός ο άντρας θα τους κάνει τα ίδια που έκανε στην προηγούμενη. Και οι άντρες είναι τόσο χαζοπούλια που αν τους την πέσει μια γυναίκα ένα κιλό ελαφρύτερη, έναν πόντο ψηλότερη ή έναν χρόνο νεώτερη από τη δική τους γυναίκα, τσιμπάνε.

it's never too late to start all over again

συμφωνω με ολα τα παραπανω , ομως ολα τελικα τα παιδια πρεπει να μεγαλωσουν με χωρισμενους γονεις? μηπως να ωριμασουμε και να μην αποφασιζουμε ετσι απλα να δηλιουργησουμε οικογενεια με ελαφρη σκεψη? γιατι για τις δικες μας επιλογες να την πληρωνουν αλλοι? μαλλον ρητορικα τα ερωτηματα ε?

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Εγώ πάλι ρίχνω το μερίδιο ευθύνης στους άντρες. Αν αυτοί δεν άφηναν χαραμάδα ενδιαφέροντος για εξωσυζυγική σχέση δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Δείτε κι από σας τις ίδιες. Πότε την πέφτει ένας άντρας; Όταν δει φως από τη γυναίκα. Κι αν ακόμα κάποιος πάρει το δικαίωμα από μόνος του, τον κόβεις επιτόπου. Δε του αφήνεις περιθώρια. Ο άλλος κάνει την προσπάθεια και αν δει ενδιαφέρον προχωράει.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Εγώ πάλι θα δω το θέμα από άλλη οπτική γωνία. Και αυτή είναι η έλλειψη χρόνου. Σήμερα ένα εργαζόμενο ζευγάρι με παιδιά τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβει όλα. Ο ωφέλιμος χρόνος επικοινωνίας είναι πολύ λίγος δημιουργώντας κενά τα οποία εάν δεν υπάρχει αληθινή αγάπη και κατανόηση γεμίζουν από τρίτα πρόσωπα...

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι ρίχνω το μερίδιο ευθύνης στους άντρες. Αν αυτοί δεν άφηναν χαραμάδα ενδιαφέροντος για εξωσυζυγική σχέση δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Δείτε κι από σας τις ίδιες. Πότε την πέφτει ένας άντρας; Όταν δει φως από τη γυναίκα. Κι αν ακόμα κάποιος πάρει το δικαίωμα από μόνος του, τον κόβεις επιτόπου. Δε του αφήνεις περιθώρια. Ο άλλος κάνει την προσπάθεια και αν δει ενδιαφέρον προχωράει.

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να κατηγορούμε το τρίτο πρόσωπο (είτε είναι άντρας είτε γυναίκα). Αν εγώ δεν σκέφτομαι και δεν σέβομαι την οικογένεια μου και τα παιδιά μου, και πάω με κάποιον άλλο, φταίει αυτός ο άλλος? ακόμα κι αν μου την πέσει? στο κάτω κάτω αυτός δεν έχει καμία ηθική ευθύνη απέναντι στην δική μου οικογένεια, εγώ όμως έχω τεράστια.

Όσο για τα διαζύγια των τελευταίων χρόνων δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά των συζύγων και γι' αυτό έχουν αυξηθεί. Απιστίες, τσακωμοί ακόμη και ξυλοδαρμοί πάντοτε υπήρχαν απλά παλιότερα κανείς δεν χώριζε είτε γιατί δεν μπορούσε είτε γιατί θεωρούνταν κατακριτέο. Αυτό δεν σημαίνει ότι παλιότερα υπήρχαν πιο ευτυχισμένες οικογένειες απ' ότι σήμερα.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Δήμητρα Άρτεμις αν αφήσουμε την τύχη του γάμου μας να στηρίζεται στην γυναικεία αλληλεγγύη το χάσαμε το παιχνίδι... Δεν φταίει ποτέ το τρίτο πρόσωπο, κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στην σχέση σου αν εσύ δεν το αφήσεις! Όλοι βαριόμαστε και όλοι ίσως να θέλαμε ξανά λίγο φλερτ στην ζωή μας αλλά δεν το κάνουμε (οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω) λόγω του ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας πάνω από όλα, τον ρόλο μας ως γονιό αλλά και τον άνθρωπο που παντρευτήκαμε και θελήσαμε να κάνουμε οικογένεια μαζί του.

Τώρα στο συγκεκριμένο θέμα: Ποτέ δεν φταίει ο ένας, πάντα φταίνε και οι δύο. Ακόμα και αν ο συγγενής σου ήταν τόσο ανεγκέφαλος και παράτησε την "τέλεια" σύζυγο για μια άλλη, να σου θυμίσω ότι εκείνη επέλεξε έναν ανεγκέφαλο για σύζυγο!

Άσχημα πράγματα, περισσότερο με εκνευρίζει η ευκολία που όλα γίνονται στις μέρες μας (σχέσεις, όρκοι, γάμοι, παιδιά) και η ευκολία φυσικά που διαλύονται! Δεν είναι όμως ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, άσε που κάθε εμπόδιο για καλό. Το παν είναι η υγεία!;)

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ερώτηση: Ποιος πήρε την πρωτοβουλία για το διαζύγιο; Πρόκειται για παράλληλη σχέση ή για μια βραδιά;

Ούτε εγώ το καταλαβαίνω: το μικρό τους παιδάκι είναι 2 ετών. Δηλαδή πριν 3 χρόνια αποφάσισαν να κάνουν 2ο παιδί. Επειδή αυτές οι καταστάσεις δεν ξεσπούν απ'τη μια μέρα στην άλλη, σημαίνει ότι το 3ο πρόσωπο υπάρχει εδώ και κάποιο καιρό, εκτός αν ήταν μια σχέση της μιας βραδιάς που έγινε αντιληπτό από τη σύζυγο.

ΟΚ, οι σχέσεις βαλτώνουν. Κανείς δε μπορεί να πει ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλά σε 10 χρόνια με το έτερον ήμισυ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: Δηλ. πριν από 2-3 χρόνια όλα ήταν καλά και αποφάσισαν για 2ο παιδί και στο μεταξύ χάλασαν;

Δυστυχώς κάποια ζευγάρια έχουν την άποψη ότι αν κάνουν ένα παιδί θα "τους δέσει".... Λες και πρόκειται για παιχνίδι! Αυτό βέβαια δεν ισχύει με τίποτα!!!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ερώτηση: Ποιος πήρε την πρωτοβουλία για το διαζύγιο; Πρόκειται για παράλληλη σχέση ή για μια βραδιά;

ΟΚ, οι σχέσεις βαλτώνουν. Κανείς δε μπορεί να πει ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλά σε 10 χρόνια με το έτερον ήμισυ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: Δηλ. πριν από 2-3 χρόνια όλα ήταν καλά και αποφάσισαν για 2ο παιδί και στο μεταξύ χάλασαν;

δυστυχως δεν προκειται για σχεση της μιας βραδιας! οσο για την 2η ερωτηση αυτο αναρωτιεμαι και εγω πως γινεται 2-3 χρονια πριν ολα να ηταν καλα και τωρα οχι? και αν εχεις εστω και αμφιβολια γιατι κανεις και αλλο παιδι?εννοειται οτι φταινε και οι δυο οπως εννοειται οτι πλεον το ζευγαρι τρεχει και δεν εχει χρονο για απικοινωνια ομως ρε κοριτσια πρεπει να βρισκει!δεν ξερω πως αλλα πρεπει!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

το ερώτημά σου ακούγεται σχεδόν φιλοσοφικό... μπορώ να πω ότι όλοι φταίνε ο καθένας από την πλευρά του. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα σε ένα γάμο πρέπει να είσαι πάντα σε επαγρύπνηση. Σίγουρα ο συγκεκριμένος κύριος πριν θεμελιώσει την εξωσυζυγική του σχέση είχε δώσει κάποια στοιχεία στη γυναίκα του βαρεμάρας θες, αδιαφορίας, ίσως και να προετοίμαζε το έδαφος για το τι θα κάνει. Εκείνη λοιπόν μήπως δεν αντέδρασε? μήπως είτε από κούραση, υπερβολική σιγουριά, αδιαφορία ακόμη και φόβο του έδωσε να καταλάβει ότι μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει?

Άρα μήπως εν μέρει και υποσυνείδητα τον έδιωχνε και εκείνη με τον τρόπο της? (δεν ξέρω , υποθέσεις και σενάρια κάνω). Αυτά είναι τα μοναδικά στοιχεία που μπορώ να δώσω "εναντίον" της. Τώρα για το άτομο που κάνει την απιστία σίγουρα φταίει γιατί όσο δύσκολα και αν ήταν τα πράγματα μεταξύ τους φέρεται άκρως εγωιστικά. Όσο για το τρίτο άτομο της υπόθεσης το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι φέρεται ηλίθια. Γιατί το μόνο το οποίο θα έπρεπε να σκέφτεται είναι ότι όπως απάτησε τη γυναίκα του θα απατήσει και την ίδια μετά από κάποιο διάστημα , και επιπλέον ξεκινάει ένα δεσμό ή σχέση ή γάμο ή σε οτιδήποτε καταλήξει αυτό με ένα επιπλέον μπελά: ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει δύο μικρά παιδιά από αυτό το γάμο που αν είναι σωστός θα συνεχίσει και θα επιδιώκει να τα βλέπει , που θα θέλει να είναι μαζί τους στις γιορτές , και στις διάφορες εκδηλώσεις της ζωής τους, και που γενικώς θα έχει κάποιες επιπλέον υποχρεώσεις απέναντί τους.

Δεν ξέρω αν είναι εγωιστικό , όμως όταν ήμουν περίπου στα 20 και σκεφτόμουν αν θα τα έφτιαχνα με έναν οικογενειάρχη η απάντησή μου ήταν από τότε αρνητική, γιατί πάντα θα υπήρχαν παιδιά και υποχρεώσεις να τον τραβάνε μακρυά μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]