Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νέο κύμα Απεργιών

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε η πρόθεση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για 5νθήμερη απεργία ξεκινώντας την 3η Μαρτίου και βλέποντας....

http://www.doe.gr/rarticle.php?id=733&lan=0

Έτσι...σκέφτομαι και λέω.. μακάρι να είχα τη δύναμη να βγω κι εγώ και να πω:

"Καλώ τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία σε πανελλαδική διαμαρτυρία για να επιβληθεί προϋπολογισμός και η εφαρμογή των παρακάτω:

Άσφαλείς εγκαταστάσεις

Πρόσληψη τουλάχιστον δύο καθαρίστριων ανά 100 παιδιά με 8ωρης εργασίας με υποχρέωση να καθαρίζουν τις τουαλέτες και τους χώρους μετά από κάθε διάλλειμα.

Πρόσληψη τουλάχιστον δύο φυλάκων, 8ωρου εργασίας (για να καλύψει και το ολοήμερο) ανά 100 παιδιά

Πρόσληψη γραμματείας 8ωρης εργασίας

Επιβολή παιδαγωγικής εκπαίδευσης στους συμβασιούχους με ειδικότητες στα ολοήμερα.

Αύξηση ωραρίου σχολείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από 4 σε 8 ώρες (8:00 - 16:00) για να μπορέσουν να διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς πίεση χρόνου να καλύψουν την ύλη

Επιβολή αναζήτησης σημείων αναφοράς των καλύτερων πρακτικών και μεθόδων διδασκαλίας από εκπαιδευτικά συστήματα προηγμένων χωρών.

Τοποθέτηση χαρτιών υγείας στις τουαλέτες

Δενδροφύτευση στις αυλές των σχολείων

Δημιουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων

Δημοιουργία εργαστηρίων φυσικής, χημείας και πληροφορικής"

Για τα παραπάνω, θα βγω στους δρόμους, θα διαμαρτυρυθώ, θα φωνάξω και θα στηρίξω τους πάντες. Αλλά...πού να συμβεί αυτό... ποιος θα βγει? Εχει ξαναγίνει? Πρέπει να έρθει ένας δικτάκτορας για να διαμαρτυρυθούμε?

και αναρωτιέμαι... αν... ΑΝ... ξεκινήσει η διαδικασία να μπαίνουν τα παραπάνω σε πρόγραμμα... τότε πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό των Ελλήνων (που πλήττονται από την ίδια κατεδάφιση της ασφάλισης και των λιτών αποδοχών) που θα στέλνουν τα παιδία τους σε ιδιωτικά σχολεία?

Και ΑΝ ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τα παραπάνω αναγκαία, τότε, με όλη μου την καρδιά, θα υποστηρίξω ένθερμα των αγώνα των εκπαιδευτικών για το ασφαλιστικό τους, τις αποδοχές τους και την εφαρμογή μιας παιδείας, όπως την ονειρεύονται.

Αλλά μέχρι τότε, θα μείνω αδρανής, όπως μένουν και πολλοί άλλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, μπροστά στην καθημερινή ντροπή που ονομάζουμε Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο.

Χωρίς να θέλω να θίξω τους εκπαιδευτικούς, αλλά η αύξηση των αποδοχών τους δεν νομίζω ότι αποτελεί προτεραιότητα για να λυθεί το πρόβλημα της Ελληνικής Παιδείας.

Συγνώμη πάλι για τα απλοϊκά μου σχόλια.

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Απόφαση - Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. για το Πρόγραμμα Δράσης του κλάδου

Η Δημόσια Εκπαίδευση παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της νέας μείωσης των δαπανών στο 3,02% του ΑΕΠ: τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σε βιβλία, Φλεβάρη μήνα, κατάργηση όλων των προγραμμάτων αντισταθμιστικής αγωγής (τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας), εκτεταμένες συμπτύξεις τμημάτων και προτάσεις για υποβιβασμούς σχολείων, αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών και υποχρεωτικές υπερωρίες, καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και παγίωση της ωρομισθίας. Η θεσμική εισβολή των επιχειρήσεων και εταιρειών στο σχολείο και η εφαρμογή στην εκπαίδευση των «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» αλλοιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του και το παραδίδουν στην υπηρεσία της αγοράς και του κέρδους. Η ανακοίνωση του νέου πορίσματος του ΕΣΥΠ επιχειρεί την άμεση και γενικευμένη εφαρμογή της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών με φακέλους εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης. Τα νηπιαγωγεία παραδίδονται στους δήμους και τους ιδιώτες, χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από το δημόσιο νηπιαγωγείο και καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών. Βρίσκονται σε έξαρση φαινόμενα αυταρχισμού και διώξεων, τρομοκράτησης, μισαλλοδοξίας και ρεβανσισμού κατά εκπαιδευτικών, αμφισβητείται η παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στην εκπαίδευση σε συνδυασμό με απόπειρες νεοσυντηρητικής επέλασης και σκοταδισμού στα σχολεία. ..........

Α΄ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

...........Υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης

Ενιαίο 12χρονο δημόσιο σχολείο – δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς. Αύξηση της οργανικότητας των σχολείων με βάση τους 20 μαθητές ανά τμήμα και 15 στο νηπιαγωγείο. Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες χωρίς αποκλεισμούς. Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 5% του ΑΕΠ ή 15% του ΓΚΠ. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Κατάργηση των ΣΔΙΤ. Όχι στην εισβολή των επιχειρήσεων και των εταιρειών στο σχολείο.

Κατάργηση του άρθρου 32 στο Νόμο 3577/2007 (τροπολογία για τα νηπιαγωγεία), που δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης τμημάτων νηπιαγωγείων στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ιδιωτικά σχολεία. Κανένα Νηπιαγωγείο στους Δήμους και στους Ιδιώτες Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κανένα νήπιο 4-6 ετών εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου.

Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Κατάργηση του νόμου πλαίσιου για τα ΑΕΙ. Όχι στην αναγνώριση των ΚΕΣ (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών)..............

......Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στο σχολείο.

Ενίσχυση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Νέα Αναλυτικά Προγράμματα και βιβλία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την ολόπλευρη γνώση.. Όχι στην εικονική-αποσπασματική «επιμόρφωση». Ουσιαστική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Κατάργηση της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική εφαρμογή της ευέλικτης ζώνης. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης-χειραγώγησης. Όχι στο διοικητικό αυταρχισμό, το νεοεπιθεωρητισμό και το σκοταδισμό.

Για τους παραπάνω λόγους... που υπάρχουνε στην απόφαση -εισήγηση της ΔΟΕ ,εγώ δε θα μέινω αδρανής.Θα προτείνω στο σύλλογο γονέων του σχολείου μας να συμπαρασταθούμε στους δασκάλους των παιδιών μας.

Δεν είμαι εκπαιδευτικός, είμαι απλώς μαμά, και θέλω να έχει το παιδί μου που τώρα πάει σχολέιο, και το παιδί μου που θα πάει σε 3 χρόνια σχολείο στη διάθεσή του τα αυτονόητα για να μάθει....

Όσο για το ασφαλιστικό "τους", είναι και ασφαλιστικό "μας" δυστυχώς.Σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουμε μας αφορά όλους ,και κυρίως τα παιδιά μας που σε λίγα χρόνια θα έιναι εργαζόμενοι αν είναι τυχερά.Και έυχομαι να μη χρειαστεί να απεργούνε γιά όσα οι παππούδες και οι πατεράδες μας κερδίσανε κι εμείς κινδυνέυουμε σα γενιά να χάσουμε. 8ωρο,σύνταξη κλπ.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Κωνσταντίνα, κι εγω μαζι σου για τα παραπάνω... Όμως, με εξαιρεση το ασφαλιστικό, τα υπολοιπα εμενα προσωπικα μου φαινονται πολύ γενικα και αόριστα!!! Και δεν θεωρω (προσωπικη άποψη αυτη) ότι είναι θέματα που λυνονται με απεργιες επ'αοριστον...

Αυτα που μαλλον λυνονται με τετοιες κινητοποιήσεις είναι αυτα που αναφερονται πρωτα πρωτα στην ανακοινωση..(οι υπογραμμισεις δικές μου):

"Α΄ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Αυξήσεις στις αποδοχές μας- «Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας»

Μισθός 1400€ καθαρά για τον πρωτοδιόριστο, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Όχι στη σύνδεση μισθού-απόδοσης. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αφορολόγητο όριο ίσο με τις ετήσιες αποδοχές του νεοδιόριστου.

.....

Να μειωθεί το διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα επίπεδα των εκπ/κών της Β/θμιας."

και, καπου αλλου,

"Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης-χειραγώγησης"

Φυσικα σέβομαι το δικαιωμα τους να κάνουν απεργία αλλα δεν είμαι και πολυ σιγουρη λοιπον ότι μπορω να συμπαρασταθω σαν γονιός, και να υποστω τις συνεπειες του να μην πηγαινει το παιδι σχολειο για βδομαδες (που σημαινει να χανω μερες & αρα χρηματα απο τη δουλεια μου για να μενω σπιτι να το προσεχω ή να πληρωνω γυναικα για να το κανει) προκειμενου - για να το θεσω απλοϊκά - να δουλευουν λιγοτερο, να πληρωνονται περισσότερο και να μην αξιολογουνται όπως ο καθε άλλος εργαζόμενος!

Πολύ θα ήθελα να με πεισει καποιος ότι τα θεσμικα αιτηματα ειναι πρωτα στη λιστα και οτι ο αγωνας γίνεται πραγματι για να έχουν καλυτερο σχολειο και καλύτερη εκπαιδευση τα παιδια μου ...

Και στις προηγουμενες απεργιες τους και στα τοσα χρονια που ειναι ο γιος μου σχολειο κ του χρονου ακολουθει κ ο αλλος, μια απο τα ιδια γινεται.

Βαζουν υποτιθεται το μελλον των παιδιων μας μπροστα αλλα ουσιαστικα κ αληθινα το εισοδημα τους φωναζουν να αυξησουν!!!!!

Το οτι θα χασουν τα παιδια μας πολυτιμες διδακτικες ωρες δεν τους ενδιαφερει γιατι πολυ απλα θα τα πλακωσουν αργοτερα στα μαθηματα κ τα τεστ κ οποιος γραψει κ οποιος καταλαβει....... ετσι ειναι για αυτους εεε και τι εγινε?????

Δουλευουν που δουλευουν τις λιγοτερες μερες το χρονο απο αλλους εργαζομενους κ συν οτι μερικοι δεν εχουν ιδεα οτι τελουν λειτουργημα ζητανε και τα ρεστα.

Εγω κ η καθε μανα που ειμαστε στα σπιτια μας κανουμε περισσοτερες δουλειες απο καθε αλλον...αλλα ουτε πληρωνομαστε ουτε ενσημα κολλαμε.

Μηπως θα πρεπει να κατεβουμε κ εμεις σε απεργια???

Κανένα Νηπιαγωγείο στους Δήμους και στους Ιδιώτες Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κανένα νήπιο 4-6 ετών εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου.

Ποιο δημόσιο νηπιαγωγείο βρε Κωνσταντίνα μου; Aυτό που σχολάει στις 12 και απεργούν με την πρώτη ευκαιρία, 15 διακοπές τα Χριστούγεννα 15 το Πάσχα και 3 μήνες το καλοκαίρι; Σαν εργαζόμενη με βόλευε πολύ το ιδιωτικό νηπιαγωγείο και όταν η κόρη μου πήγε Α΄δημοτικού ήταν πολύ πιο προχωρήμενη από τα παιδιά που πήγαιναν σε δημόσιο νηπιαγωγείο!

Όταν με το καλο πάει το παιδάκι σου σχολείο θα δεις πως είναι η παιδεία και το σχολικο σύστημα. Εμενα η κόρη μου εχθές δεν είχε σχολείο γιατί είχαν επιμορφωτκή ημερίδα οι δάσκαλοι (ας την έκαναν εκτός σχολικού ωραρίου - όπως κάνουμε οι λοιποι εργαζόμενοι τα σεμινάρια) σήμερα δεν έχει σχολείο γιατί είναι σχολική γιορτή αύριο δεν έχει σχολείο λόγω εθνικού πένθους!

Κωνσταντίνα μου δεν είναι επιθεση προς εσένα μη το πάρεις στραβά αλλά γενικώς έχω αγανακτίσει φέτος με το σχολείο! Αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα την έστελνα σίγουρα ιδιωτικό!

Διαφημίσεις

Κωνσταντίνα μου δεν είναι επιθεση προς εσένα μη το πάρεις στραβά αλλά γενικώς έχω αγανακτίσει φέτος με το σχολείο! Αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα την έστελνα σίγουρα ιδιωτικό!

Ενοείται ότι δε θα το πάρω προσωπικά :D:D:D:D

Όμως η δική μου εμπειρία απο το δημόσιο νηπιαγωγείο (Η κόρη μου έιναι πρωτάκι :D ) είναι εντελώς διαφορετική.

Υπήρχε μια αυλή με γκαζόν και δέντρα,οι εσωτερικοί χώροι πεντακάθαροι και όμορφα φτιαγμένοι, η εξώπορτα κλειδωμένη και δεν άνοιγε για κανέναν αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος, σε περίπτωση που έλειπε το παιδί έπρεπε να ειδοποιηθεί το σχολείο και αν ήτανε πάνω απο 3ήμερο έπρεπε να πάμε χαρτί απο τον παιδίατρο (αυτό μου άρεσε πολύ γιατί καλύπτανε και την περίπτωση δικής μας ανευθηνότητας). :?Το παιδί το έπαιρνε απο το σχολείο αυστηρά άτομο που έιχε δηλωθεί απο την αρχή της χρονιάς και το παρέδιδε πάντα η δασκάλα απο το χεράκι.Το ίδιο και φέτος στο δημοτικό.

Το κλασσικό που πηγαίναμε εμείς σχόλαγε στις 12:15 όντως ,το ολοήμερο όμως στις 16:00.

Όσο για δραστήριότητες και δουλειά, η κόρη μου διάβαζε πρίν πάει σχολείο και τώρα είναι άριστη μαθήτρια,όμως αυτό εξαρτάται κι απο άλλους παράγοντες πιστέυω, όχι αποκλειστικά και μόνο απο το σχολείο.Κατά ομολογία διαφορετικών δασκάλων όμως,το συγκεκριμένο δημόσιο νηπιαγωγείο,στέλνει πολύ καλά προετοιμασμένα παιδιά.

Για το δημοτικό τώρα....η δική μου εμπειρία είναι αυτή και μακάρι να ήτανε κανόνας,ξέρω ότι δε συμβαίνει γενικά ότι εδώ :(http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1826

Κι εγώ δεν έχω τη δυνατότητα για ιδιωτικό,όμως με πεθερικά και σύζυγο εκπαιδευτικούς (η πεθερά νηπιαγωγός ,ο πεθερός δάσκαλος και ο σύζυγος, φυσικός που δούλεψε μόνο σε φροντηστήρια πριν αλλάξει κατέυθηνση).Ακόμη κι αν έιχα τη δυνατότητα θα το σκεφτόμουνα πολύ για ιδιωτικό.

Αυτό το λέω μετά την εμπειρία του πεθερού μου ως :δάσκαλου,διευθηντή,σχολικού συμβούλου σε δημόσια σχολεία και μετά τη ΄συνταξιοδοτησή του διευθηντή σε ιδιωτικά σχολεία, και τις συζητήσεις μου μαζί του, απο την έποχή που δεν έιχα καν παιδιά.

Προσπαθώ να πώ ότι απο μόνο του κανένα απο τα δύο δεν έιναι "κακό" σχολείο.Υπάρχουνε πολύ καλά δημόσια,και πολύ καλά ιδίωτικά επίσης.Αυτό που σίγουρα όμως πάσχει έιναι το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και αυτό έιναι που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει. Νομοθετικά όμως,πιστέυω ότι, επειδή και οι εκπαιδευτικοί γονέις έιναι,δεν είναι στην ουσία αντίπαλλο απο μάς στρατόπεδο. :):):):)

Ή τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστέυω :D:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Εγω κ η καθε μανα που ειμαστε στα σπιτια μας κανουμε περισσοτερες δουλειες απο καθε αλλον...αλλα ουτε πληρωνομαστε ουτε ενσημα κολλαμε.

ΝΤΙΝΑΤ!!!!!! :lol::lol::lol: Και δεν το κάνουμε??? τι λές το οργανώνουμε?όσο κι αν ακούγεται αστείο σε μια τέτοια περίπτωση θα φαινότανε πόσο σημαντικά έιναι όλα τα φαινομενικά "απλά" και "ξεκούραστα" πράγματα που μια γυναίκα "απολαμβάνει" αμισθί. :idea::idea::idea::idea: γιααααα να το επεξεργαστούμε... :D:D:D

ΝΤΙΝΑΤ!!!!!! :lol::lol::lol: Και δεν το κάνουμε??? τι λές το οργανώνουμε?όσο κι αν ακούγεται αστείο σε μια τέτοια περίπτωση θα φαινότανε πόσο σημαντικά έιναι όλα τα φαινομενικά "απλά" και "ξεκούραστα" πράγματα που μια γυναίκα "απολαμβάνει" αμισθί. :idea::idea::idea::idea: γιααααα να το επεξεργαστούμε... :D:D:D

:lol::lol::lol:Πλακα πλακα θα επρεπε να το κανουμε.........

Να μειωθεί το διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα επίπεδα των εκπ/κών της Β/θμιας."

Όχι στη σύνδεση μισθού-απόδοσης

Πολύ θα ήθελα να με πεισει καποιος ότι τα θεσμικα αιτηματα ειναι πρωτα στη λιστα και οτι ο αγωνας γίνεται πραγματι για να έχουν καλυτερο σχολειο και καλύτερη εκπαιδευση τα παιδια μου ...

Οπα! Δηλαδή, πόσο ακόμα να μειωθεί το διδακτικό ωράριο? Εδώ δεν ισχυρίζονται οι ίδιοι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ότι οι ώρες ήδη δεν φτάνουν για να μεταδώσουν επαρκώς τη διδακτική ύλη στα παιδιά?

Γιατί να μην υπάρχει σύνδεση μισθού και απόδοσης? Δηλαδή, ο καλός εκπαιδευτικός που ασκεί πραγματικά το λειτούργημά του να παίρνει τον ίδιο μισθό με τον εκπαιδευτικό εκείνο που αδιαφορεί και απλά περνά τις λιγοστές του ώρες στο σχολείο? Είναι δίκαιο αυτό? Γιατί να μην ανταμείβεται ο καλός εκπαιδευτικός, αλλά να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι?

Και ακριβώς αυτό λέω κι εγώ, mama. Αν έβλεπα κι εγώ σαν κυριαρχικό θέμα το αίτημα για καλύτερη εκπαίδευση και δεύτερο τις αποδοχές... ε... δεν θα έλεγα όχι στο να τους στηρίξω... αλλά έτσι όπως το θέτουν κι έτσι όπως έγιναν οι απεργίες πέρυσι που δεν έφεραν αποτέλεσμα, δεν με εμπνέει ότι έχουν την καλύτερη εκπαίδευση ως κυριαρχικό τους μέλημα. Πιστεύω ότι αν είχαν τακτοποιηθεί αυτές οι στοιχειώδεις ελλείψεις που δίνουν την εικόνα της εγκατάλειψης στα σχολεία, τότε θα μπορούσαν να ασκήσουν όπως ονειρεύονται το λειτούργημά τους και να απαιτήσουν τις αποδοχές τους καθαρά για το λειτούργημα που ασκούν... και πιστεύω ότι πολλοί γονείς θα τους υποστήριζαν...

Συμφωνώ απόλυτα ότι έχουν το δικαίωμα να απεργούν... και φυσικά το έχουν και καλά κάνουν... απλά δεν συμμερίζομαι την προτεραιότητα των αιτημάτων τους.

Και πράγματι, το ασφαλιστικό αφορά όλους μας...

Οι εκπαιδευτικοί είναι εργαζόμενοι, και όπως όλοι φροντίζουν για τα δικαιώματα τους. Το πρώτο μέλημα τους είναι λογικό να είναι το εισόδημα τους όπως και όλων μας. Κάνοντας απεργία, ναι μεν δεν ρισκάρουν να χάσουν την δουλειά τους, αλλά δεν πληρώνονται και δεν είναι εύκολο στις μέρες μας με όλα αυτά που χρωστάμε όλοι. Πάμε παρακάτω

Τα δημόσια σχολεία εκείνα που με εξαίρεση τα ολοήμερα δεν βολεύουν εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα, είναι πολύ καλά σχολεία από την στιγμή που έχουν δασκάλους και καθηγητές που ενδιαφέρονται να κάνουν την δουλειά τους με μεράκι. Το ίδιο συμβαίνει παντού. Αν οι εργαζόμενοι κάνουν με μεράκι την δουλειά τους τότε η επιχείρηση, ο οργανισμός ότι είναι δουλεύει καλά. Αν όχι δεν δουλεύει καλά. Το ίδιο ισχύει και στα ιδιωτικά, με εξαίρεση εκείνα που είναι πανάκριβα οπότε βγαίνουν "εκτός συναγωνισμού".

Αν δούμε ένα - ένα τα αιτήματα τους μπορεί να συμφωνούμε μπορεί και όχι, μπορεί να θέλουμε και άλλες διεκδικήσεις. Σαν Σύλλογος Γονέων λοιπόν θα πρέπει να αναλάβουμε τον πραγματικό μας ρόλο και να "περάσουμε" στους Συλλόγους Διδασκόντων τα δικά μας αιτήματα μια και είμαστε μαζί τους και όχι απέναντι.

Διαφημίσεις

Οι εκπαιδευτικοί είναι εργαζόμενοι, και όπως όλοι φροντίζουν για τα δικαιώματα τους. Το πρώτο μέλημα τους είναι λογικό να είναι το εισόδημα τους όπως και όλων μας. Κάνοντας απεργία, ναι μεν δεν ρισκάρουν να χάσουν την δουλειά τους, αλλά δεν πληρώνονται και δεν είναι εύκολο στις μέρες μας με όλα αυτά που χρωστάμε όλοι. Πάμε παρακάτω

Τα δημόσια σχολεία εκείνα που με εξαίρεση τα ολοήμερα δεν βολεύουν εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα, είναι πολύ καλά σχολεία από την στιγμή που έχουν δασκάλους και καθηγητές που ενδιαφέρονται να κάνουν την δουλειά τους με μεράκι. Το ίδιο συμβαίνει παντού. Αν οι εργαζόμενοι κάνουν με μεράκι την δουλειά τους τότε η επιχείρηση, ο οργανισμός ότι είναι δουλεύει καλά. Αν όχι δεν δουλεύει καλά. Το ίδιο ισχύει και στα ιδιωτικά, με εξαίρεση εκείνα που είναι πανάκριβα οπότε βγαίνουν "εκτός συναγωνισμού".

Αν δούμε ένα - ένα τα αιτήματα τους μπορεί να συμφωνούμε μπορεί και όχι, μπορεί να θέλουμε και άλλες διεκδικήσεις. Σαν Σύλλογος Γονέων λοιπόν θα πρέπει να αναλάβουμε τον πραγματικό μας ρόλο και να "περάσουμε" στους Συλλόγους Διδασκόντων τα δικά μας αιτήματα μια και είμαστε μαζί τους και όχι απέναντι.

8)8)8) οκ... συμφωνώ!

Θα πρέπει μάλλον να απευθυνθώ σε άλλο σύλλογο γονέων, γιατί ο δικός μας είναι παθητικός στη διευθέτηση των αναγκαίων και πολύ ενεργός στην οργάνωση αποκριάτικων πάρτυ, έκθεσης βιβλίου (σε εργάσιμες και πρωινές ώρες μόνο) και οργάνωση δραστηριοτήτων. Κάθε φορά που απευθυνόμαστε στο σύλλογο για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να κινηθούμε ώστε το σχολείο να αποκτήσει φύλακα, να διαθέτει χαρτί υγείας στις τουαλέτες των παιδιών ή να συζητήσουμε πώς χάθηκαν δύο παιδιά, αρχίζουν και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και βγάζουν την ουρά τους απέξω.

Ισως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων (καπως έτσι λέγεται) θα είναι το σωστό μέρος να απευθυνθώ.

Για μένα το κλειδί είναι όσοι μπορούμε λόγω υποχρεώσεων να συμμετέχουμε ενεργά στον Σύλλογο Γονέων, στις εκλογές του και με μας υποψήφιους

Κωνσταντίνα μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στα παράπανω - δεν είχα δει το συγκεκριμένο θέμα- και είναι όντως ευχάριστο που υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί και πιστεψε με ότι είσαι πολύ τυχερή.

Είχα και γω τη τύχη πέρυσι στην Α΄Δημοτικού να έχω μία εκπληκτική δασκάλα (το λέω και γεμιζει το στόμα μου) και γενικώς το συγκεκριμένο σχολείο (2ο Ν.Σμύρνης) μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δυστηχώς όμως αλλάξαμε σπίτι και έπρεπε να αλλάξουμε και σχολείο αφού ακολουθούν και άλλα 2 παιδιά, οπότε για εμένα το δημοτικο θα συνεχίσει να είναι στη ζωή μου για τα επόμενα 12 χρόνια. Φέτος λοιπόν βρήκα τα εντελώς αντίθετα από τη προηγούμενη χρονιά ....δες εδώ για να πάρεις μία ιδέα http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1578

Τη περασμένη εβδομάδα η μητέρα μου πήγε να πάρει το παιδί μου από το σχολείο, οι δάσκαλοι του Ολοημέρου άφησαν τα παιδιά και ενός μαθητή η μαμά του δεν είχε έρθει....κανείς δεν το πήρε είδηση εκτός απο τη μαμά μου, το παιδάκι να κλαίει με λυγμούς τελικά η μαμά του ήρθε με 10 λεπτά καθυστέρηση..Καταλαβαίνω ότι και ο δάσκαλος έχει ωράριο αλλά 10 λεπτά δεν μπορούσε κανένας από τους 4 δασκαλους 2 ολοημερων να περιμένει; Kαι αυτή η μητέρα που άργησε 10 λεπτά 99% πιστεύω πως σίγουρα δεν ήταν για καφέ.....