Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΔΟΝΤΑΚΙ ΜΑΣ!!!

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ 22 ΜΗΝΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΤΗΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΔΟΝΤΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ. ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ? ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΗΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΔΟΝΤΙ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ? ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΑΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ! ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

Διαφημίσεις

προφανώς έχει σπάσει λίγο στη γωνία, αλλιώς όταν έσπασε αν ήταν πιο πολύ θα το καταλαβαίνατε.

Παραπονιέται το παιδάκι ότι το πονάει όταν δαγκώνει ή το παγώνει; Κουνιέται καθόλου (σε σχέση με τα διπλανά, γιατί όλα τα δόντια έχουν μια μικρή φυσιολογική κινητικότητα)

Τα μόνιμα (κεντρικοί τομείς άνω που μάλλον αναφέρεσαι) αλλάζουν περίπου στα 6,5 χρόνια.

Θα παρακολουθείτε το δοντάκι. Εάν μαυρίσει εσωτερικά (θα πάρει ένα γκρίζο χρωματάκι σε σχέση με τα διπλανά), σημαίνει ότι έχει νεκρωθεί το δοντάκι και ίσως κάνει απόστημα κάποια στιγμή οπότε καλό είναι να πάτε σε παιδοδοντίατρο για να μην πρηστεί κάποτε το παιδί και για μην έχει πρόβλημα το μόνιμο.

Πάντως αφού το κάταγμα είναι μικρό και προφανώς και το χτύπημα ήταν μικρό-αλλιώς θα έκλαιγε πολύ το παιδί- δεν το θεωρώ πιθανό να συμβεί όλο αυτό, οπότε μάλλον δε θα χρειαστεί τίποτα.

• 4 weeks later...

Κι εμάς της έχει σπάσει μάλιστα έγινε μέσα στο σπίτι ΄παίζαμε κηνυγητό και έπεσε και το έσπασε λίγο στην γωνία. Μεγαλώνοντας δεν φαίνεται τόσο πολύ πάντως τώρα που είναι 3,5 σχεδόν δεν φαίνεται ενώ όταν το είχε σπάσει φαινόταν πιό έντονα.

5KRfp2.png

και εμεις το σπασαμε με τον ιδιο τροπο ετρεχε μεσα στο σπιτι και μπομ στο πλακακι. εσπασε η γωνιτσα κατω δεν φαινεται πολυ εντονα ως τωρα δεν εχω παρατηρησει διαφορα στο χρωμα εχει περασει ενα εικοσαημερο βεβαια εκεινη την στιγμη εκλαψε εντονα γιατι επεσε με τα μουτρα αλλα τωρα δεν την βλεπω να αντριδρα σε κατι κρυο ή κατι αλλο. μηπως να το ψαξω?

Αν το παιδί δε φαίνεται να πονά ή να ενοχλείται με το φαγητό/πότο, δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αφού θα τα αλλάξουν. Έτσι μου είπε παιδο-οδοντίατρος, γιατί κι εμείς τον χρειαστήκαμε...:)

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

καλησπερα

εχω ενα αγορακι 3 ετων και σημερα επεσε και στραβωσαν τα δυο μπροστινα δοντακια του

η παιδοδοντιατρος μου ειπε οτι πρεπει να γινει εξαγωγη στο ενα απο τα δυο για να μην εμποδισει την αναπτυξη του νεου δοντιου που θα βγει στα 6 του

γνωριζει καποιος αναλογη περιπτωση η εχει καποια εμπειρια πανω στο θεμα?

• 1 month later...

μανουλες χρονια πολλα και απο μενα,να σας πω κ εγω τον πονο μου..

Ο ταλιμπαν-Ταρζαν μου πριν κανα 20ημερο χοροπηδαγε στο κρεββατι μας,ξαφνικα εβαλε τα κλαμματα(εγω αρμεγομουν και δεν ημουν μπροστα) επεσε και χτυπησε στο ξυλο του κρεββατιου και εβγαλε αρκετο αιμα στο μεσα μερος των χειλων,μετα απο κανα δεκαλεπτο ολλαα καλα,αλλα προχτες που πλεναμε δοντια ειδα το μπροστα δοντακι μπεζ!!!πηραμε παιδιατρο και μας ειπε οτι το χανουμε το δοντι(να ζησουμε να το θυμομαστε)και οτι θα πρεπει να βαλουμε κατι για να μη κλεισει ο χωρος.το ειδα το πραγματακι στυο νετ,αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μπει κατι σαν θηκη????θα μας μεινει φαφουτης 4-5 χρονια??στεναχωριεμαι.και ποτε θα πεσει το δοντι??

οποια μανουλα μπορει να βοηθησει..χιλια ευχαριστωω

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

• 4 weeks later...

Και σε εμάς συνέβη αυτό μόλις εχτές και είμαι πολύ στεναχωρημένη. Ημουν δίπλα του παραπάτησε και έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και βγήκε το ένα μπροστινό δόντι από τη ρίζα. Και ειμαστε μόλις 2 χρονών και 2μηνών. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο, τον πήγαμε σε παιδοδοντρίατρο και μας είπαν οτι δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα 6 να βγει το καινούργιο. :-(

• 4 months later...

AAAAAx κι εγω γυρισα αργα σημερα απ τη δουλεια και μολις την εκανα μπανιο ειδα οτι εχει σπασει κατω λιγο το δοντακι της κι εχει φησει μια μικρη γωνιτσα! Μου πε η μαμα μου οτι επεσε σπρωχνοντας ενα παιχνιδι στρατα που της εχω παρει! Δεν εκλαψε μου πε πολυ....και δε το πρωσεξε η μαμα μου το δοντι!

Εγω ειμαι να σκασω....γιατι ετυχαν ολα σημερα και δεν γυρισα νωρις σπιτι! Μηπως πρεπει εστω γι αυτο το λιγο να το δει παιδοδοντιατρος? 'Η θα ειμαι υπερβολικη?

Καλημέρα μην αγχώνεσαι για το δοντάκι, να το παρατηρήσεις τις επόμενες ημέρες και αν δεν κιτρινίσει όλα καλά. Ο γιόκας μου επιρρεπής στις τούμπες εχει πολυ λίγο σπασμένα και τα δυο μεσαια πανω δόντια. Το πρώτο στην ηλικία της κόρης σου περίπου και το δεύτερο πριν απο 2-3 μήνες. Οταν εσπασε το πρωτο πήρα κατευθείαν την παιδιατρο τηλέφωνο και μου ειπε αυτό ακριβώς που σου εγραψα στην αρχη. Μια εβδομάδα μετά έτυχε να έχουμε κανονισμένο ραντεβού, το είδε και απο κοντά και η απάντηση της ήταν η ίδια.

Διαφημίσεις

Ο μικρός μου είχε το δάχτυλό του στο στόμα και έπεσε και έσπασε το δοντάκι του το μπροστινό λίγο. Μετά από δύο ημέρες είδα να λείπει κι άλλο κομματάκι. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο μπροστινά δοντάκια του είναι λίγο φαγωμένα στο σμάλτο και άρα ευαίσθητα, γι' αυτό και να έσπασε. Βέβαια, ο μικρός είναι 20 μηνών και δε θα είναι αυτά τα μόνιμα δοντάκια του, αλλά και πάλι είναι άσχημο να είναι έτσι...

καλησπερα ...μια μεθοδος ειναι ενα προσθετο κομματακι που βαζουνε...κατι σαν σφραγισμα καθαρα για αισθητικους λογους...αλλα δεν ξερω κατα ποσο ενα παιδακι σε αυτη την ηλικια θα κατσει να κανει κατι τετοιο...δεν ποναει αλλα αντε να καταλαβει τωρα το μωρο οτι πρεπει να ειναι ακινητο...δυσκολο

καλητερα να συμβουλευτεις ενα παιδοδοντιατρο και εκεινος θα σου πει τι ακριβως να κανεις!!!!!!

• 1 year later...

Καλησπερα!η κορη μου ειναι 15 μηνων και πριν λιγο επεσε και εσπασε το μισο μπροστινο της δοντι.ισως και λιγοτερο απο το μισο!αυτο που με προβληματιζει ειναι εαν υπαρχει περιπτωση να τησ δημιουργησει προβλημα στην αρθρωση λεξεων!

Καλησπερα!η κορη μου ειναι 15 μηνων και πριν λιγο επεσε και εσπασε το μισο μπροστινο της δοντι.ισως και λιγοτερο απο το μισο!αυτο που με προβληματιζει ειναι εαν υπαρχει περιπτωση να τησ δημιουργησει προβλημα στην αρθρωση λεξεων!

ωχ! το εχω διαβασει στον οδοντιατρο. εαν βρηκες το σπασμενο κομματι βαλτο μεσα σε ενα ποτηρι με γαλα κ παρε να ρωτησεις οδοντιατρο συντομα. ισως κατι να σωζεται!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 6 years later...

Καλημερα κοριτσια, χθες το βραδυ ειχαμε ενα πεσιμο παλι στα πλακακια αυτη τη φορα και σπασαμε το ενα μπροστινο δοντακι (ειμαστε λιγο παραπανω απο 11 μηνων ). Ευτηχως οχι παρα πολυ αλλα φαινεται ξεκαθαρα οτι λειπει ενα κομματι ιδιως σε σχεση με το διπλανο, εβγαλε και αιματακια απο τα ουλα. Ανηχηχω μηπως εχει σπασει περισσοτερο απο οτι φαινεται. Εχουμε και αρκετη γρηνια λογο δοντιων αλλα δεν ξερω αν την ενοχλει το σπασμενο η τα αλλα που βγαινουν.... Θα την παω στο οδοντιατρο το απογευμα αλλα μεχρη τοτε χρειαζεται να κανω κατι....

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Καλημερα κοριτσια, χθες το βραδυ ειχαμε ενα πεσιμο παλι στα πλακακια αυτη τη φορα και σπασαμε το ενα μπροστινο δοντακι (ειμαστε λιγο παραπανω απο 11 μηνων ). Ευτηχως οχι παρα πολυ αλλα φαινεται ξεκαθαρα οτι λειπει ενα κομματι ιδιως σε σχεση με το διπλανο, εβγαλε και αιματακια απο τα ουλα. Ανηχηχω μηπως εχει σπασει περισσοτερο απο οτι φαινεται. Εχουμε και αρκετη γρηνια λογο δοντιων αλλα δεν ξερω αν την ενοχλει το σπασμενο η τα αλλα που βγαινουν.... Θα την παω στο οδοντιατρο το απογευμα αλλα μεχρη τοτε χρειαζεται να κανω κατι....

Μίλησε καλύτερα με τον παιδίατρο γιατί πάνω σε νεογιλα δόντια θα σου πει μέχρι να πας στον οδοντίατρο τι να κάνεις. Έχεις κρατήσει το σπασμένο μέλος του δοντιού; 

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Μπορεί επειδή ειναι τα νεογιλα δόντια να μη χρειάζεται να κάνεις πολλα πράγματα κ απλα να το υποστείς μέχρι να πέσει.Μην αγχώνεσαι..μιλήσεις με παιδίατρο;Να ξέρεις πάντως εγώ που ειχα σπάσει δόντι ,δε θυμάμαι ηλικία αλλα πηγαινα σχολείο ήδη κ ήταν απο τα μόνιμα πλέον δόντια,το πρώτο που με ρώτησε ο οδοντίατρος ήταν αν έχω το κομμάτι που λείπει για να το "κολλήσει.

εγώ θα πηγαινα σε παιδοδοντίατρο. μπορεί να κάνει φλεγμονή η οτιδήποτε άλλο ή να θέλει κάποια αλοιφούλα... ή κανένα αντισηπτικο βλενογονου αν τραυματίστηκαν τα ούλα... και πολύ καλά λές μπορεί να έχει σπάσει περισσότερο ή να έχει κάνει ρωγμή η οποία αν γίνει φλεγμονή να θέλει άλλες ενέργειες.... καλού κακού πήγαινε! 

Εμείς είχαμε πάει σε μια κυρία στην κηφισιά... μου χε κάνει πάρα πολύ καλή εντυπωση, ήταν το ιατρείο με παιχνίδια, η ιδια και η βοηθός της με στολή χαρούμενη, στους τοιχους σχέδια..., πολύ επαγγελματίες όταν είχαμε πάει για το πρώτο ραντεβού!  Καββαδία  λέγεται,  αν βαλεις το όνομα/περιοχή θα το βρείς. 

Λοιπων για αρχη πηγαμε στη δικια μας οδοντιατρο που ασχολειται και με παιδια. ειπε οτι κουνιεται περισσοτερο απο οτι επρεπε και οτι ειναι πιθανο να εχει νεκρωθει και οτι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα τωρα... Για δευτερο γνωμη το βραδυ θα την παει σε παιδοδοντιατρο και θα δουμε. Το κομματι που λειπει δεν το εχουμε οποτε δεν μπορει να το κολλησουν αλλα ετσι και αλλιως ηταν μικρο.... Ενα λημαρισμα θα ηθελε για μην ειναι τοσο μητερη η ακρη κιριως λογο το θηλασμου....αλλα μαλλον δεν θα γυνει....

Τα νεογιλα δοντακια παίζουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία και "κίνηση" των μόνιμων δοντιών του παιδιού. Αν υπάρχει πιθανότητα να μαυρίσει και να νεκρωθεί το δοντακι του ίσως είναι καλύτερα να το κάνετε εξαγωγή. Συμφωνώ ότι οδοντίατρος που ασχολείται με παιδιά θα σου πει υπεύθυνα τι χρειάζεται.

Πηγαμε χθες στο παιδοδοντιατρο και ειπε οτι μπορει ωντος να νεκρωθει το δοντακι αλλα σηνηθως οχι αμεσως αλλα μπορει και σε χρονια αργοτερα. Δεν κουνιεται ειδιετερα ευτηχως αλλα για 3 εβδομαδες δεν μπορουμε να φαμε σκληρα φαγητα. Επησης της συμπληρωσε το δοντακι στην ακρη για μην της κοψει την γλωσσιτσα κτλ. αυτα