Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάπλωμα - κουβερλί - κουβέρτα?

Recommended Posts

Γεια σας νέες μανούλες ή και υποψήφιες μανούλες. Η απορία μου είναι η εξής... Το νεογέννητο χρειάζεται πάπλωμα ή κουβερτούλα-κουβερλί? Θα γεννηθεί με το καλό το Δεκέμβρη. Είδα ένα σετ προικούλας της ΗΡΑ το οποίο δεν έχει πάπλωμα, αλλά κουβερλί για το κρεβατάκι του. Λέτε να μου είναι άχρηστο? Όπως και να'χει, από την άνοιξη αυτό δε θα χρησιμοποιεί? Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας, γιατί θα μου το φέρουν δώρο οι φίλες μου για τον μπέμπη και είναι κρίμα να πάει χαμένο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ANHVp2.png

eNortjKzUjI0NzE0NVGyBlwwFYkC0w,,08.png

Διαφημίσεις

Φυσικα αυτα τα εχω αντιγραψει ομως νομιζω οτι θα σε βοηθησουν πολυ.

Το είδος και ο αριθμός των κλινοσκεπασμάτων που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτώνται από την θερμοκρασία του παιδικού δωματίου και από τα ρουχαλάκια που το μωρό σας φοράει. Οι συστάσεις μας βασίζονται στο ότι το μωρό σας φοράει πάνα, φανελάκι και φορμάκι. Σας συμβουλεύουμε να κάνετε συνδυασμούς από σεντόνια και κουβέρτες ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία. Να θυμάστε ότι μια διπλωμένη κουβερτούλα μετράει σαν δύο.

Παπλώματα και βαριές κουβέρτες ΔΕΝ είναι κατάλληλα για μωρά κάτω των 12 μηνών γιατί υπάρχει περίπτωση υπερθέρμανσης. Επίσης, μωρά κάτω των 12 μηνών δεν θα πρέπει να κοιμούνται με μαξιλάρι ή μαξιλαράκι και σε στρώμα με νερό. Μην αφήνετε κοντά του το μπιμπερό με καυτό γάλα.

75 ο F 24 ο C

Μόνο 1 σεντόνι

70 ο F 21 ο C

1 σεντόνι & 1 κουβερτούλα ή 1 πάπλωμα – coverletΘερμοκρασία

65 ο F 18 ο C

1 σεντόνι & 2 κουβερτούλεςΠοσότητα κλινοσκεπασμάτων

60 ο F 16 ο C

1 σεντόνι & 3 κουβερτούλες ή 1 πάπλωμα

Γεια σας νέες μανούλες ή και υποψήφιες μανούλες. Η απορία μου είναι η εξής... Το νεογέννητο χρειάζεται πάπλωμα ή κουβερτούλα-κουβερλί? Θα γεννηθεί με το καλό το Δεκέμβρη. Είδα ένα σετ προικούλας της ΗΡΑ το οποίο δεν έχει πάπλωμα, αλλά κουβερλί για το κρεβατάκι του. Λέτε να μου είναι άχρηστο? Όπως και να'χει, από την άνοιξη αυτό δε θα χρησιμοποιεί? Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας, γιατί θα μου το φέρουν δώρο οι φίλες μου για τον μπέμπη και είναι κρίμα να πάει χαμένο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Παπλωμα δεν επιτρεπεται μεχρι τον χρόνο, ασε που αυτα τα παπλωματα που περιεχουν αυτα τα σετ ειναι καθαρα για διακοσμητικούς λόγους.

Εγω είχα παρει κατι σετ που πλήρωσα χρυσό τα παπλώματα απο το Mother(s)care και ποτε δεν τα χρησιμοποίησα για να σκεπάσω παιδι, μονο για να ομορφύνω το κρεββάτι.

Η προλαλήσασα τα εγραψε καλα αν εχεις κουβερτακια φλισενια ή κατι που να μην ειναι βαρύ.

Παντως εγω και στα δυο παιδια μου προτίμησα υπνόσακους, στην αρχή αυτο που ειναι χωρις πόδια σα sleeping bag φαντασου και μετα αυτούς με τα πόδια. Ο πρώτος μου είναι ζωηρός στον υπνο (και στον ΄ξύπνιο αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορία) και φρικαρα οταν ξυπνουσα και τον εβρισκα ξεσκέπαστο και το σπιτι να ειναι παγωμενο (18 βαθμους - κεντρική θέρμανση γαρ - που την κλεινουν εντελως μετα τις 11 το βραδυ) οποτε αποφασισα να του παρω υπνόσακους για να εχω το κεφαλι μου ήσυχο...!

Με το καλό να δεχθείς το μωράκι σου!!!

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

Συμφωνώ απόλυτα με τη tsofli. Και εγώ μόνο υπνόσακο του φοράω. Οι κουβέρτες μπορούν να σκεπάσουν το κεφαλάκι του μωρού ιδίως στην αρχή που δεν μπορεί να μπουσουλήσει ή να ξεσκεπαστεί μόνο του. Πάρε υπνόσακο για να είσαι σίγουρη και να μην έχεις το άγχος κάθε βράδυ να το ελέγχεις όταν κοιμάται!

Υπάρχουν υπνόσακοι με διαφορετικά tog δηλαδή ανάλογα με τη θερμοκρασία είναι πιο λεπτοι για ζέστη ή ενισχυμένοι για περισσότερο κρύο.

και εγώ μόνο υπνόσακο χρησιμοποιησα...

τις κουβερτουλες τις φοβαμαι γιατι ο μικρος κανει τοσο ανησυχο υπνο που σίγουρα θα μπλεχτει μέσα!

και φέτος το χειμωνα υπνόσακο θα του πάρω

τις κουβερτουλες που ειχα πάρει τις ειχα στρωσει στο κρεββατι και τον ακουμπούσα με τον υπνόσακο πάνω στην κουβερτα για να ειναι πιο ζεστα. το σεντονι μου φαινόταν πιο κρυο...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

Υπάρχουν υπνόσακοι για νεογέννητα? δηλ. από την πρώτη μέρα μπορούμε να τα βάλουμε εκεί μέσα (δεν "χάνονται" τόσο μικρούλια)?

Έχω δει κάποιους, χωρίς να παρατηρήσω νούμερα, που είναι αμάνικοι και από κάτω σαν φορεματάκι...δεν θα κρυώνουν τα μπρατσάκια τους με αυτά?

οι υπνόσακοι έχουν νουμερα...τουλαχιστον στο mothercare που είχα πάρει εγώ. η κοπέλα μου είχε πει να πάρω ένα νουμερο μεγαλυτερο για να με βγάλει ολο το χειμωνα και ετσι και εκανα. ειχα πάρει αυτους που εχουν χερια και ποδια σαν φορμακι κανονικό. νομιζω ότι επειδη ειναι υπερκινητικός δεν θα τον βόλευαν τα άλλα...αλλα εχω την εντυπωση ότι για νεογεννητα, δίνουν αυτούς που λες...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

εγώ πέρυσι αφού είδα και αποείδα με την μικρή να την βρίσκω ξεσκέπαστη κάθε πρωί και μπουκωμένη αγόρασα αυτόν τον υπνόσακο http://www.letoshop.gr/popup.htm?MOBO0207-94724-000000large.jpg με 50? αν θυμάμαι καλά και τώρα ετοιμάζομαι να τον παραγγέιλω από το pingpong των 90εκ αυτόν εδώ

http://www.pingpong-online.de/osc/popup_image.php?pID=2672

εμένα προσωπικά μου έλυσε τα χέρια και δεν έχω εγνοια πια. Της τον φοράω μόνο με εσώρουχο μακρυμάνικο χωρίς τα μανίκια του και στα πολλά κρύα(εδώ είναι βόρεια ελλάδα ντε) με όλόσωμο βαμβακερό φορμάκι λεπτό και τα μανίκια.Εχω βέβαια και μια κουβέρτα βελουτέ ναούσης από τα Ναφ αλλά μονο για το μεσημέράκι

Υπάρχουν υπνόσακοι για νεογέννητα? δηλ. από την πρώτη μέρα μπορούμε να τα βάλουμε εκεί μέσα (δεν "χάνονται" τόσο μικρούλια)?

Έχω δει κάποιους, χωρίς να παρατηρήσω νούμερα, που είναι αμάνικοι και από κάτω σαν φορεματάκι...δεν θα κρυώνουν τα μπρατσάκια τους με αυτά?

υπνόσακοι υπάρχουν και για νεογέννητα των 60εκ ή και των 55εκ μπορείς να βρεις νομίζω. Αμάνικοι είναι μερικοί σαν του mothercare αλλά σε ποιότητα και ζέστη δεν φτάνουν τους sterntaler , τον έχω τον περσινό και βγήκε κορυφή! Ο οποιος έχει μανικάκια με σκρατσ και ή τα βάζεις ή οχι ανάλογα το κρύο.

Επισης κάποιοι έχουν ναυλον μέσα και σου λεει να μην παίρνεις αγκαλιά το μωρο με τον υπνόσακο οόυτε να το νανουρίζεις γιατί θα υπερθερμανθεί κτλπ με τους sterntaler δεν παίζει κάτι τέτοιο!Τους έχει στα Λητώ αν θυμαμαι καλά και η τιμή τους είναι πολύ κοντινή με το pingpong

• 2 months later...

Εμείς πήγαμε χθες να δούμε για κούνια σε ένα μαγαζί στο Ν. Ηράκλειο Excellent λέγεται. Μας άρεσαν πολύ οι διαιρούμενες κούνιες που γίνονται προ-εφηβικά κρεββατάκια μετά. Μαζί με το κρεββάτι φυσικά πρέπει να αγοράσουμε και την λεγόμενη προίκα (πάντα, κουνουπιέρα, σεντονάκια). Στην προίκα περιλαμβάνεται και ένα στρωματάκι μάλλινο όμως, το οποίο το έπιασα και ήταν πολύ ωραίο. Δεν είναι χοντρό όπως το κανονικό και ενώ έφερα αντίρρηση στο θέμα παπλώματος, ο πωλητής μου είπε ότι το συγκεκριμένο πάπλωμα είναι πιστοποιημένο και μπορώ να το χρησιμοποήσω από την αρχή στο μωρό, εν αντιθέση με τα κοινά παπλώματα και τις κουβέρτες fleece που απαγορεύονται. Εχει καμμιά σας κοπέλα ακούσει για αυτά τα μάλλινα παπλώματα ? Εάν είναι να μην το αγοράσουμε αύριο που θα πάμε να κλείσουμε την κούνια και να πάρουμε κουβερτούλα.

Διαφημίσεις

Αυτό το πράγμα που πας να αγοράσεις κρεβατάκι και σου πασάρουν όοολο το πακέτο με τρελαίνει. Το έζησα και γω στην ΗΡΑ όταν πήρα την κούνια...δεν ξέρω για το μάλλινο στρωματάκι δυστυχώς(μπορεί να είναι καλό) μα εγώ πήγα σε ένα καλό μαγαζί με είδη προικός και διάλεξα με ηρεμία αυτά που νόμιζα ότι πραγματικά χρειαζόμουν Πήρα παπλωματάκι pierre cardin πολύ ελαφρύ αλλα και ζεστό και το χρησιμοποιήσα από την πρώτη μέρα...άξιζαν τα 70 ευρώ. Άλλα τόσα είχε η πάντα .σεντονάκια πήρα τώρα στην κόρη μου(στο γιο μου μου φάνηκαν πολλά άλλα 70),με το καλό τομωρα΄κι σου

κοριτσια εγω που θα γεννησω με το καλο τις αρχες του Απριλιου τι σκεπασμα λετε να παρω?θερμοκρασια εχουμε πολυ καλη στο σπιτι , γυρω στους 24-25 βαθμους.

και αυτα τα φλισακια κουβερτουλες (τα εχουν και mothercare)

γιατι απογορευονται????

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

αυγη μου σου ευχομαι καλο υπολοιπο . ολα να πανε καλα.

το μονο που απαγορευεται εως ενος ετους ειναι το παπλωμα. φλισακι χρησημοποιησα και εγω παρα πολυ. νομιζω ομως οτι θα χρειαστεις μια κουβερτουλα ισπανικη ή τυπου ισπανικη παιδικη. το μωρακι σου θα ειναι μικρο και σιγουρα θα χρειαστει κατι πιο ζεστο για σκεπασμα. μπορεις να βαζεις και ενα σεντονακι απο κατω στις πιο ζεστες μερες. ομως απο τις πρωτες σου αγορες πρεπει κατα τη γνωμη μου να ειναι το πικε. πολυ βολικο ειδικα για την απο νωρις ζεστή Αθηνα.

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

αυγη μου σου ευχομαι καλο υπολοιπο . ολα να πανε καλα.

το μονο που απαγορευεται εως ενος ετους ειναι το παπλωμα. φλισακι χρησημοποιησα και εγω παρα πολυ. νομιζω ομως οτι θα χρειαστεις μια κουβερτουλα ισπανικη ή τυπου ισπανικη παιδικη. το μωρακι σου θα ειναι μικρο και σιγουρα θα χρειαστει κατι πιο ζεστο για σκεπασμα. μπορεις να βαζεις και ενα σεντονακι απο κατω στις πιο ζεστες μερες. ομως απο τις πρωτες σου αγορες πρεπει κατα τη γνωμη μου να ειναι το πικε. πολυ βολικο ειδικα για την απο νωρις ζεστή Αθηνα.

σε ευχαριστω πολυ !

να χαιρεσαι το κοριτσακι σου!

ισπανικη εννοεις βελουτε ακρυλικη?

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Τελικά το πήραμε το μάλλινο παπλωματάκι, λύσσαξε ο άντρας μου βασικά. Δεν είναι χοντρό όπως τα υπόλοιπα, είναι πολύ όμορφο και ελαφρύ. Είπαμε το πολύ πολύ να το χρησιμοποιήσουμε του χρόνου που θα έχει μεγαλώσει ο μικρός ή να σκεπάζω τον άντρα μου να μην πάνε και χαμένα τα 90 ευρουλάκια που δώσαμε. Κι εμένα μου τη σπάνε όλες αυτές οι προίκες που έχουν βγει που σε υποχρεώνουν να τις αγοράσεις, αλλά είναι τόση η χαρά για το αγγελούδι που έρχεται που θες να του τα πάρεις όλα !! Βέβαια η τσέπη πρέπει να είναι πολύ βαθιά, που να πρωτοδώσεις και να χωράει αρκετά χρήματα. Ευτυχώς που υπάρχουν οι παπούδες-γιαγιάδες και επειδή είναι το πρώτο εγγόνι και έχουν ξετρελαθεί έχουν βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και μας είπαν να του πάρουμε τα καλύτερα.

Εναν υπολογισμό που έκανα χοντρικά χθες για να εξοπλίσουμε το δωμάτιό του (κούνια, σιφονιέρα, ρούχα, αποστειρωτές, σαμπουάν, παρκοκρέββατο, καρότσι, κάθισμα αυτοκινήτου κτλ), ρούχα δικά μου που είχα πάρει τα απολύτως απαραίτητα, εσώρουχα και εξοπλισμό για το μαιευτήριο ......... το κόστος έχει φτάσει 4.050 ευρώ !!! Χωρίς το μαιευτήριο, χωρίς να πάρουμε ακόμα κουρτίνες και χαλάκια. Ας είναι καλά τα παιδάκια μας βέβαια, αλλά τα ποσά είναι τρελά.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι και βλακεία βέβαια ....

Τα ρούχα του παιδιού όλα τα πλένουμε πριν τη χρήση τους.

Τις κουβέρτουλες (ισπανικές, fleece, βελουτέ) τις πλένουμε και αυτές πριν τις βάλουμε στο μωρό ή μόνο τις αερίζουμε ??? Φαντάζομαι ότι τις πλένουμε γιατί και κάποια στιγμή που θα τις λερώσουν τα μωρά θα πρέπει να τις πλύνουμε.

• 2 weeks later...

eliana_1976 εγώ πήρα μία ισπανική για αρχή, και ήδη την έπλυνα, και μάλιστα με πράσινες νιφάδες σαπουνιού, (αρκάδι),στο πλυντήριο. Απλά, φρόντισα και έκανα διπλό ξέβγαλμα. Ωστόσο, δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα σκεπάζω το νινί με κουβέρτα και σεντονάκι ή υπνόσακο, περιμένω να δω τι θα πει ο παιδίατρος της κλινικής ή η μαίες....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Εμείς από κουβέρτες άλλο τίποτα. Είχα αγοράσει 4 και μου έφεραν οι γονείς μου άλλες 5. Θα έχουμε μέχρι να γίνει ο μικρός 5 χρονών !!!

Θα τις βάλω κι εγώ για πλύσιμο στο πλυντήριο σε μικρή θερμοκρασία αφού είναι καινούργιες. Κάθομαι και τις χαζεύω είναι τόσο μαλακές και έχουν πανέμορφα σχεδιάκια.

• 3 years later...