Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πιπιλα η δαχτυλο?

Recommended Posts

Καλη σας μερα .

Ο γιος μου ειναι 3,5 μηνων , τον θηλαζω αλλα τρωει και απο υο μπουκαλι , και συνεχεια τρωει τα χερια του ενω δεν πειναει , γιατι πολλες φορες μου βγαζει το στηθος και βαζει τα χερια του μεσα. Σημερα λοιπον που ξυπνησαμε το πρωι , τον ειδα να βαζει το δαχτυλακι του μες'το στομα , συνεπως ανακαλυψαμε οτι υπαρχει το δαχτυλακι μας να πιπιλισουμε αλλα εγω δεν τον αφησα ετσι του εδωσα πιπιλα που φυσικα την επιασε και την θελει πολυ..πιστευω οτι αν συνεχιστει η πιπιλα θα μπορεσουμε να την κοψουμε στον χρονο με τα κολπα της μαμας , αλλα δεν θεωρω σωστο να πιπιλαει το δαχτυλακι του αυτο αν το μαθει για τα καλα πως θα του το το κοψω? εκανα καλα που του εδωσα πιπιλα? και κατι αλλο ποσσες μαμαδες που θηλασατε για μεγαλα χρονικα διαστηματα πιασανε τα παιδακια τους πιπιλα?

Διαφημίσεις

Εγώ είχα αποφασίσει να μην της δώσω πιπίλα ακολουθώντας κ τη συμβουλή στο μαιευτήριο. Αλλά όπως και ο μικρός σου κι αυτή έτρωγε ότι έβρισκε δίπλα της. Δάχτυλο όχι γιατί εμείς κάναμε μπουνίτσα το χέρι και το χώναμε όλο μεσα στο στόμα!!!! Μασούσαμε την κουβερτούλα, το δάχτυλο της μαμάς ή τον ώμο όταν μας είχε αγκαλιά,μια φορά που κοιμόμασταν αγκαλίτσα μέσα στον ύπνο της και το δικό μου ένιωσα ένα πιπίλισμα στη μύτη μου!!! και τότε η καημένη η μανούλα αποφάσισε να δώσει πιπίλα...τι να κάνουμε? τουλάχιστον αυτή είναι αποστειρωμένη...Κ ο παιδίατρος που ρώτησα το ίδιο μου είπε..καλύτερα πιπίλα παρά δάχτυλο αλλά να προσέχω να μην το παρακάνει..δλδ αν δεν δείχνει ότι τη χρειάζεται να μην τη βάζω στο στόμα, της δίνω τώρα μόνο τα βραδάκια που έχει πιο πολλά νεύρα.

και εγω αυτης της γνωμης ειμαι.καλυτερα πιπιλα που καποια στιγμη θα ΄χαθει΄ή θα την παρει η νεραιδα για να φερει δωρο ή με οποιαδηποτε κολπο μπορεις να την σταματησεις παρα το δακτυλο που ακομα και την ημερα να προσπαθεις να το βγαζεις απο το στομα καποια στιγμη το βραδυ θα το κανει στον υπνο και αντε να το σταματησεις μετα.

δεν θα ξεχασω πριν χρονια μιας ξαδελφης μου η φιλη τοτε 19 χρονων που κοιμηθηκαμε ολες μαζι στο σπιτι της εβαζε ακομα το χερι στο στομα:shock:απο τοτε ελεγα οτι αμα κανω παιδια χιλιες φορες πιπιλα:wink:

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Θήλασα το γιο μου μέχρι 8 μηνών. Όσο θήλαζε δεν κράταγε πιπίλα, όταν σταμάτησε να θηλάζει δεν την έβγαζε από στόμα μέχρι τον Ιανουάριο (δηλαδή 2,5 ετών) που την έκοψε μόνος του κυριολεκτικά σε μια νύχτα.

Ο παιδιάτρος που τον παρακολουθεί μας είχε πει ότι είναι προτιμότερη η πιπίλα από το δάκτυλο και γιατί κάποια στιγμή μπορείς να την εξαφανίσεις, ενώ το δάκτυλο είναι πάντα διαθέσιμο και γιατί παίρνει το σχήμα της στοματικής κοιλότητας και δημιουργεί λιγότερα προβλήματα στην οδοντοφυία.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Η δικιά μου (θηλάζουμε αποκλειστικά εδώ κι 6 μήνες) βάζει δάχτυλα, παιχνίδα...στο στόμα. Της δίνω την πιπίλα και δεν μπορεί να την κρατήσει στο στόμα της, την πιάνει με τα χεράκια παίζει για λίγο κι μετά την πετάει (απελπισία)...

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Διαφημίσεις

Αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα σε πιπίλα και δάχτυλο, φυσικά την πιπίλα και τα δυο τα παιδάκια μου είχαν τρέλα με την πιπίλα και οχι με μια πιπίλα 2-3 μαζί με ιστόριες και αστεία την κόψανε και οι δυο σε μια δυο μέρες το πολύ. Πιστέυω πως η πιπίλα για τα μωρά είναι μια παρηγορια και οχι κάτι τραγικό.

http://as1ce6u0g410010MzQzfDAwMDY0MjJsfHdlIGFyZSB0b2dldGhlcg.gif

για εξι μηνες που θηλαζα αποκλειστικα δεν της εβαλα πιπιλα αλλα μαλλον ημουνα απο τις τυχερες γιατι γενικοτερα δεν εβαζε και δαχτυλα στο στομα οποτε δε μπηκα σε αυτο διλημμα....αλλα αν εμπαινε σιγουρα πιπιλα που κοβεται πιο ευκολα παρα δαχτυλο...με αυτη τη λογικη θα παω αν χρειαστει και στο δευτερο....αν δω τα πολυ μα παρα πολυ σκουρα πιπιλα....και ας μου την σπαει να βλεπω παιδακια με πιπιλα....διχρονα και τριχρονα εννοω....καλα εκανες νομιζω

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλησπέρα σε όλους!

εμένα ο πρίγκιπάς μου δεν θέλει με τίποτα πιπίλα αλλά μόνο τα χεράκια του!Ευτυχώς όλη την γροθιά και όχι μόνο το δάχτυλο...!!! Αλλά είναι μικρούλης, 3 μηνών. Δεν μπορώ να τον καταφέρω με τίποτα να πάρει πιπίλα. Έχετε να προτείνετε κάτι? ή απλά να μήν ελπίζω...?

Γεια σου!Η γνωμη μου ειναι να μην επιμενεις ντε και ναι να πιασει το μωρο πιπιλα.Οταν βαζει το χερακι του στο στομα σιγα-σιγα να του το βγαζεις,εστω και στον υπνο του(αυτο εκανα εγω με τον γιο μου).

Διαφημίσεις

Ευχαριστω καλα μου κοριτσακια για τις απαντησεις σας.

Μαri μα ολη την ωρα το θελει το χερακι να το μασουλαει πολλες γορες και το δαχτυλο να το πιπιλαει τι να κανω?

Eythymia εσυ και εσυ μανουλα μαρτιου? αν ναι τοτε ελα εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39658

Γειά σου Πελαγία.

Το χεράκι το προτιμά γιατί είναι πιο εύκολο να το βάζει στο στόμα, πιο μαλακό και γιατί είναι στη φάση της ανάπτυξής που συνειδητοποιεί ότι αυτό το χεράκι είναι δικό του και το εξερευνά, όπως θα κάνει σε λίγο και με τα ποδαράκια του.

Μεταξύ πιπίλας και δαχτύλου, φυσικά και θα προτιμήσεις την πιπίλα. Κόβεται ευκολότερα (πράγμα που απασχολεί πολλούς γονείς) αλλά το σημαντικότερο: δεν κάνει κακό στη στοματική κοιλότητα του παιδιού. Οταν τον βλέπεις να βάζει το δάχτυλο του, βγάλτο και βάλε του την πιπίλα. Θα γκρινιάξει αλλά αν επιμείνεις να το κάνεις κάθε φορά που βάζει χέρι στο στόμα, σιγά σιγά θα τη συνηθίσει και θα κόψει το χέρι. Οι γιοι μου (4 και 2 χρονών) τη συνήθισαν μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες που γεννήθηκαν και ο μεγάλος την έκοψε μεσα σε 2 μερες. Για το μικρό θεωρώ ότι δεν συντρέχει λόγος να του την κόψω από τώρα.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Και εγώ συμφωνών καλύτερα πιπίλα παρά δαχτυλάκι...έιμαι από τα μωρά που δεν θέλαν πιπίλα μόνο δαχτυλάκι...το έβαζα στο στόμα μου κάθε φορά που ενιωθα ανασφάλεια και στον ύπνο το θυμάμαι γιατί το έκανα εως την τρίτη δημοτικού!!!Και μου άφησε και προγναθισμό! Εμένα πάλι την είχα αφήσει να δω μόνη της πότε θα την πάρει(της την κλίπαρα πάνω της από 2 μηνών) από την γέννηση την αρνιόταν...όμως όταν μετακόμισε στο δωμάτιο της χωρίς κλάματα και κοιμήθηκε σερί στους 3 μιση μήνες χωρίς να την πιέσω την αναζήτησε μόνη της. Τώρα χρόνισε πριν μια βδομάδα...ε την έκοψε μόνη της πριν 2 βδομάδες αρνείται πεισματικά να την φάει και την πετάει ! Και εγώ δεν την πιεζω ούτε της το ξανακλίκαρα πάνω της

Μιλαγα γι αυτο με την οδοντιατρο μου και μου ειπε οτι με εναν παιδοδοντιατρο που το συζητουσε της ειπε οτι ειναι λογικο τα παιδακια να θελουν κατι στο στομα και ειναι καλυτερα πιπιλα παρα δαχτυλα και το να θελουν να βαζουν κατι στο στομα ειναι φυσιολογικο γιατι και οι ενηλικες εχουν την ιδια αναγκη π.χ. τσιχλες, καλαμακια .. ξερω και εγω.. η μικρη παντως(4 μηνων) μονο εμας δεν εχει βαλει στο στομα ΄και πηρε πιπιλα απο 10 ημερων δυστυχως, γιατι αρνηθηκε το στηθος και με την καμια δεν καταφεραμε νατο αλλαξουμε

Γνώμη μου να μην το φοβάσαι μόνη της θα την αφήσει απλά μην την ενθαρρύνεις.. 'αστην μόνη της να την ψάχνει και να την βάζει. Και η κουνιάδα μου δεν ήθελε να του μάθει πιπίλα. δεν του είχε αγοράσει του ανιψιού μου, όταν τις έβλεπε του έλεγε όχι αυτά...και ειχε μόνο μια της κικο από μια δωροπροσφορα...ε από τότε που την βρήκε ο μικρός παρακαλώ κυκλοφορεί με τρεις πιπίλες μια στο στόμα και δυο στα χέρια... και θα γίνει χαμός αν δεν τις έχει ...είναι 2,5χρονών...! Για αυτό και εγώ ποτέ δεν της την έχωσα..της την έβαζα κλιπαρισμένη στο ρούχο και αν την έβρισκε έχει καλώς... αν πάλι όχι δεν έκλαιγε ηρεμούσε αλλιώς. Και μου την έλεγε η πεθερά ότι θα της μάθω την πιπίλα και δεν θα την αποχωρίζετε μετά έτσι όπως κάνω...την έδιωξε ΄μονη της πριν δυο βδομάδες και μολις της την δίνω την παίρνει και την πετάει με μένος στο πάτωμα!

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσακια μου καλα εμεις παλι παλευουμε με την πιπιλα , θελει τα δαχτυλακια του του αρεσουν πιο πολυ...

CityCenter εισαι μαμα Απριλιου?

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΙΠΙΛΑ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΙΔΙ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΑΤΡΟΦΙΚΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΠΙΠΙΛΑ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ)ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ.Η ΠΙΠΙΛΑ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εννοείται ''πιπίλα'' .

Έχουμε περίπτωση μιας κυρίας το κοριτσάκι που έβαζε το δάχτυλο και γενικά και έξω αν έβγαιναν έβρισκε τρόπο να το πιπιλάει και το αποτέλεσμα μεγάλο πρόβλημα στο ΄δαχτυλο να παραμορφωθεί να αδυνατίσει και το χειρότερο να βάλει σιδεράκια γιατι τα δόντια βγήκαν προς τα έξω.Ακόμα μέχρι τώρα που μεγάλωσε τυρρανιέται με τα σιδεράκια και τα μασελάκια.Την πιπίλα κάποια στιγμλη την πετάνε αλλά τα υπόλοιπα ;;;;;;;;;;;

a63700a23b.png 87032dd023.png

Kai emeis exoume mia protimisi sta xeria. Den thelei tin pipila tin arneitai kai tin petaei. O pediatros mou eixe pei na min tou doso pipila. Pistevo oti vazoun ta xeria tora perissotero giati tous trone ta oula. O dikos mou olo masaei, olo roufaei, san trelos kanei.

Y9MXp3.png

Θα αρχίσω να λέω σε όποιον με ρωτάει πως είναι μεγαλύτερος μην μου τον ματιάσουν και πέσει όπως ο δικός σου..μόλις λεω τριών μηνών λένε ""ωωω είναι πολύ αναπτυγμένο..""

4599150571.png6def44b14c.png

Εμενα παλι ουτε δαχτυλο, ουτε πιπιλα!!!

Πιπιλα αν και ειχα πει οτι δε θα του δωσω, οταν αρχισαν οι κολικοι του εδωσα μπας και ηρεμησει λιγακι, αλλα δεν την ηθελε με τιποτα... Πηρα ολες τις μαρκες που κυκλοφορουν και καουτσουκ και σιλικονη και μεχρι 3 μηνων μονο που δεν τον παρακαλουσα.. Την κραταγε για 2 λεπτα και οταν συνειδητοποιουσε οταν δεν εχει φαι την πεταγε! :D Μετα το αφησα, ηρεμησαν και οι κολικοι, πεταξαμε και τις πιπιλες! Δαχτυλο δεν εβαλε ποτε! Ουτε μασουλαει κατι συγκεκριμενο (κουβερτουλα, κουκλακι ή κατι τετοιο). Στο στομα βαζει τα παντα (και κυριως ο,τι ειναι απαγορυμενο) τα κραταει για λιγο και μετα τα πεταει!!! Ειμαστε η εξαιρεση νομιζω...:roll: