Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φρουτόκρεμα - οι καλύτεροι συνδυασμοί φρούτων.

melita

Recommended Posts

Αχ sevoula μου κάπως έτσι περνάω όπως η περιγραφή σου σχεδόν. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Αυτό που πιάνει τελευταία κάπως είναι το μπαλκόνι. Ταϊζει από ψηλά ο μικρός τον σκύλο και εγω του χώνω καμιά μπουκιά! Να φανταστείς ότι του δίνω καλοριν θερμιδικό σκεύασμα είναι (όχι φάρμακο) μήπως πάρει καμιά θερμίδα και αυτός εκεί! Είναι 26 μηνών και μόλις 11.400 ή μάλλον 11.100 γιατί πριν μιαμιση εβομάδα αρρώστησε και έχασε 500γρ.! από που τα εχασε δεν ξέρω!

Διαφημίσεις

έχεις δοκιμάσει να τον ταίσει κάποιος άλλος; γιατί και η μάνα μου ήταν αγχωμένη και μου το μετέδιδε.

από ένα σημείο και πέρα είχα άρνηση για το φαγητό από συνήθεια και από ένα σημείο και πέρα έβγαζα με εμετό ό,τι έτρωγα, έστω και λίγο.

δεν είναι πάντα πρόβλημα το να είναι κάποιος αδύνατος, μπορεί να είναι το σκαρί του που λέμε! δεν είμαστε όλοι το ίδιο. πήρα από τον πατέρα μου ως προς τον μεταβολισμό.

μήπως να το ξανασκεφτείς με τον σύζυγο και να έρθετε μια βόλτα προς Ελάτη για καλοκαίρι για λίγες μέρες; λέω εγώ!

άστου φαγητά δελεαστικά κατά τη γνώμη σου σε διάφορα σημεία του σπιτιού, κοντά σε παιχνίδια, κοντά στην τηλεόραση, όταν βλέπει και κάνε πως δεν τον βλέπεις. μήπως έτσι καταλάβει ότι δεν σε ενδιαφέρει αν θα φάει και αλλάξει στάση. σιγά-σιγά θα δείξει, αν το κάνει από αντίδραση σε εσένα.

για προς Θεσσαλία! ξέρω κι άλλα παιδάκια που τους άνοιξε η όρεξη στα βουνά και έφυγαν από Ελάτη με κιλάκια και κατακόκκινα μαγουλάκια-χειλάκια! κάτι έχει ο αέρας εκεί.

να πω και κάτι τελευταίο, μήπως βοηθήσω. αυτό που με επανέφερε στην όρεξη ήταν η παρεά με φαγανά παιδιά και η εκδρομή σε βουνό, συγκεκριμένα στην Ελάτη. εκεί έτρωγα ψωμί με βούτυρο και μέλι, γάλα με ζάχαρη ή μέλι, και τα πάντα.η πλήρης μετάλλαξη! βοήθησε το κλίμα!

Oφφ τόπικ, αλλά στην Έλάτη, Τύρνα για τους ντόπιους :cool: έκανα διακοπες κάθε Αύγουστο για περίπου 15 χρόνια (1980 - 1995). Πλέον πάω 2 μέρες κάθε καλοκαίρι να δω τη γιαγιά μου που παραθερίζει εκεί.

Όταν πάμε ανεφοδιαζόμαστε με ντόπιο μέλι ελάτης που είναι άπαιχτο!

Σόρρυ, συνεχίστε!

Διαφημίσεις

Oφφ τόπικ, αλλά στην Έλάτη, Τύρνα για τους ντόπιους :cool: έκανα διακοπες κάθε Αύγουστο για περίπου 15 χρόνια (1980 - 1995). Πλέον πάω 2 μέρες κάθε καλοκαίρι να δω τη γιαγιά μου που παραθερίζει εκεί.

Όταν πάμε ανεφοδιαζόμαστε με ντόπιο μέλι ελάτης που είναι άπαιχτο!

Σόρρυ, συνεχίστε!

συμφωνώ, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά και ιδίως τα κρέατα! αααααααααχ! τί παϊδάκια, τί κοψίδια... εντελώς οφφ τόπικ!

Γιατί δεν δίνεις φυσικές τροφές, δηλαδή λαχανικά; Οι κρέμες δεν είναι απαραίτητες να μεγαλώσει το μωρό, μόνο για να παχύνει, το ίδιο και ο τραχανάς, δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερα θρεπτικό. Στα εμπλουτισμένα, η απορρόφηση είναι τόσο μικρή που πληρώνεις χρυσάφι, για να έχεις στην ουσία το ίδιο πράγμα που θα είχες με ισορροπημένη διατροφή με λαχανικά, φρούτα και κρέας, για να μην αναφέρω ότι ξεκινώντας από τώρα βάζεις βάσεις για μελλοντική υγιεινή διατροφή, οπότε κάθε επιλογή σου μετράει.

λαχανικά και κρέας έχει το μεσημεριανό της φαγητό.. θα μπορούσα να της δίνω το ίδιο μεσημέρι απόγευμα; μου φαίνεται υπερβολικό.. άσε που δεν τρελλαίνεται για τα λαχανικά.. δίνουμε μάχη κάθε μεσημέρι.. τα τρώει μεν.. αλλά δύσκολα!!! ευτυχώς τρελλαίνεται για φρουτόκρεμα

εγώ πάντως αντί για φαρίν λακτέ της δίνω βρώμη της holle.πριν αντί για κρέμα βανίλια της έδινα ρυζάλευρο της ίδιας εταιρείας.τα δημητριακά έχουν τη θέση τους σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

τραχανά δεν μας είπε ακόμα. έχω σπιτικό από τη μαμά μου και πιστεύω πως είναι θρεπτικότατος για τα μικρά!με τον τραχανά αυτό έχουν μεγαλώσει όλα μου τα ανήψια!τον λατρεύουν!

η μικρή μου είναι 7 μηνών και 11 ημερών.κι εγώ δεν σκοπεύω να δώσω επιδόρπια γιουρτιού. κανονικό γιαούρτι θα δώσω, όταν μας πει η παιδίατρος.μάλλον Όλημπος βιολογικό ή άλλο αντίστοιχης ποιότητας.

φιλιά!

έχουμε την ίδια ηλικία.. κι εγώ της ξεκίνησα βιολογικό ρυζαλευρο αλλά μου έκανε αλλεργια.. της holle δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.. πρέπει να προσθέσω γάλα ή έχει μέσα; Τι γάλα βάζες σε αυτή την περίπτωση;

Εγώ προσωπικά και κρέμες του δίνω και παιδικά γιαουρτάκια. Θεωρώ ότι εφόσον προορίζονται για παιδιά ελέγχονται καλύτερα

.

Ελέγχονται όσο όλα τα τρόφιμα, περιέχου επιτρεπτά αρώματα και χρώματα όπως όλα τα τρόφιμα που προορίζονται για ενήλικες.

Οι κρέμες είναι εμπλουτισμένες με συστατικά απαραίτητα πέραν της ζάχαρης.
Γιατί να εμπλουτίζονται; Μήπως γιατί αλλιώς είναι για πέταμα;

Τα φρούτα δεν χρειάζονται εμπλουτισμό γιατί είναι πλούσια από μόνα τους.

Αλλιώς δεν θα τις πρότειναν καθόλου!
Προτείνουν οτιδήποτε έχει κέρδος και οτιδήποτε μπορούν να μοσχοπουλήσουν. Όσο περισσότερο επεξεργασμένο και συσκευασμένο είναι κάτι, τόσο πιο άχρηστο είναι και τόσο πιο ακριβά το πληρώνεις. Έτσι δεν πετάνε τίποτα και βγάζουν πολλά κέρδη.

Στη δεκαετία του 1970 οι παιδίατροι που άνοιγαν ιατρείο έπαιρναν δώρο ένα ολόκληρο αυτοκινητο από τις εταιρείες με τα γάλατα. Τώρα παίρνουν μικρότερα δώρα αλλά είναι το ίδιο πρόθυμοι να ξεπουληθούν και γι αυτά.

Η ζάχαρη προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί είναι αρκετά αδύνατος ο μικρός αλλά και πέρα από αυτό πόση ζάχαρη έχουν πια;
Το γράφει ακριβώς, πάνω στη συσκευασία. Σκέψου μόνο πόσο κάνει ένα κιλό ζάχαρη και πόσο πληρώνεις τη ζάχαρη σε αυτό το σκεύασμα...

Να πω τη δική μου εμπειρία για μαμάδες που τα μωρά τους δεν τρελαίνονται για φρούτα και λαχανικά ότι ο δικός μου όταν δεν θέλει να φάει κάτι καινούργιο (γιατί ό,τι έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, το εξαφανίζει), του το σερβίρω με λίγο γάλα καρύδας ανακατεμένο, και το τρώει. Ίσως βοηθήσει μερικές μαμάδες η ιδέα. :)

Οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί φρούτων είναι:

αχλάδι-ακτινίδιο-μπανάνα

μπανάνα-ροδάκινο

αχλάδι-αβοκάντο-μπανάνα

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Διαφημίσεις

Κάθε μαμά πράττει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για το παιδί της...δεν συγκρίνουμε τα φυσικά φρούτα με τις φρουτόκρεμες αλλα π.χ. αν ένα παιδί δεν τρώει τα φρούτα καθόλου και γενικά είναι απίστευτα δύσκολο στο φαγητό θα μείνει νηστικό για να μην φάει ούτε κρέμα αν είναι από τα λίγα γεύματα που του αρέσει;

Δίνω στον γιό μου αρκετά βιολογικά προϊόντα αλλά δεν θεωρώ τις κρέμες απαγορευτικές. Ούτε θα το κλείσω σε ένα χώρο μόνο με βιολογικά προϊοντα μακριά από οτιδήποτε άλλο.

Τώρα όσον αφορά το κέρδος από όσο γνωρίζω ποσοστά παίρνουν από τα γάλατα. Γίνεται και με τις κρέμες αυτό; εμάς η παιδίατρός μας μας είχε πεί να πάρουμε όποια κρέμα θέλουμε.

Τέλοσπάντων είπα την γνώμη μου στην Effaki οτι είναι πολύ μικρό ακόμα το παιδάκι για κανονικό γιαούρτι και γενικά για την διατροφή των μεγάλων.

.

Ελέγχονται όσο όλα τα τρόφιμα, περιέχου επιτρεπτά αρώματα και χρώματα όπως όλα τα τρόφιμα που προορίζονται για ενήλικες.

Γιατί να εμπλουτίζονται; Μήπως γιατί αλλιώς είναι για πέταμα;

Τα φρούτα δεν χρειάζονται εμπλουτισμό γιατί είναι πλούσια από μόνα τους.

Προτείνουν οτιδήποτε έχει κέρδος και οτιδήποτε μπορούν να μοσχοπουλήσουν. Όσο περισσότερο επεξεργασμένο και συσκευασμένο είναι κάτι, τόσο πιο άχρηστο είναι και τόσο πιο ακριβά το πληρώνεις. Έτσι δεν πετάνε τίποτα και βγάζουν πολλά κέρδη.

Στη δεκαετία του 1970 οι παιδίατροι που άνοιγαν ιατρείο έπαιρναν δώρο ένα ολόκληρο αυτοκινητο από τις εταιρείες με τα γάλατα. Τώρα παίρνουν μικρότερα δώρα αλλά είναι το ίδιο πρόθυμοι να ξεπουληθούν και γι αυτά.

Το γράφει ακριβώς, πάνω στη συσκευασία. Σκέψου μόνο πόσο κάνει ένα κιλό ζάχαρη και πόσο πληρώνεις τη ζάχαρη σε αυτό το σκεύασμα...

Αγλαϊα, σ' ευχαριστώ που γράφεις!

με έχεις βοηθήσει σε πολλά θέματα με το μωράκι μου. ακόμα και πριν γεννήσω σε διάβαζα κι έμαθα πολλά για το θηλασμό και το σκεπτικό πολλών παιδιάτρων.

και όταν ήμουν ασαράντιστη και δεν μπορούσα λόγω έλλειψης χρόνου να μπω στο ίντερνετ, ο σύζυγος υπέβαλε ερώτηση σε σχέση με το θηλασμό και επιβεβαιώθηκα ως προς το ότι έκανα σωστά με την επιλογή του αποκλειστικού χωρίς πρόγραμμα.

να είσαι καλά! ευχαριστώ και πάλι!

Καλησπέρα,

η μικρή μου είναι 8 μηνών και το απόγευμα της δίνω δημητριακά της Holle χωρίς ζάχαρη (μούσλι, κεχρί ή βρώμη εναλλάξ) και της βάζω λίγη μπανάνα ή κάποιο άλλο φρούτο για νοστιμιά.

Η παιδίατρός μας επίσης πρότεινε να τρώει και γιαούρτι κανονικό πρόβειο βιολογικό αλλά η ξυνίλα της μικρής δεν περιγράφεται όταν το τρώει.

Πάντως τα επιδόρπια και όλες οι κρέμες είναι μεσ' την ζάχαρη και δεν υπάρχει κανένας λόγος το παιδί να τρώει τέτοιες αηδίες.

Μόνο βάρος θα παίρνει και από θρεπτικά συστατικά ελάχιστα.

Να πω τη δική μου εμπειρία για μαμάδες που τα μωρά τους δεν τρελαίνονται για φρούτα και λαχανικά ότι ο δικός μου όταν δεν θέλει να φάει κάτι καινούργιο (γιατί ό,τι έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, το εξαφανίζει), του το σερβίρω με λίγο γάλα καρύδας ανακατεμένο, και το τρώει. Ίσως βοηθήσει μερικές μαμάδες η ιδέα. :)

Οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί φρούτων είναι:

αχλάδι-ακτινίδιο-μπανάνα

μπανάνα-ροδάκινο

αχλάδι-αβοκάντο-μπανάνα

Τρομερή ιδέα το γάλα καρύδας !!!!!!!!

έχουμε την ίδια ηλικία.. κι εγώ της ξεκίνησα βιολογικό ρυζαλευρο αλλά μου έκανε αλλεργια.. της holle δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.. πρέπει να προσθέσω γάλα ή έχει μέσα; Τι γάλα βάζες σε αυτή την περίπτωση;

εφφάκι μου, δεν έχει γάλα. μπορείς να το φτιάξεις με γάλα, δικό σου ή ξένο, ή με νερό.

περισσότερο παχυντικό είναι με γάλα.βάζεις αυτό που δίνεις και στα άλλα γεύματα, στην αναλογία που ταιριάζει στην όρεξή σας και στις καμπύλες ανάπτυξης της μπουμπούς.150 ml νερό από καθόλου σκόνη γάλα έως 5 μεζούρες, αν είναι αδύνατη, και μετά προσθέτεις γύρω στις 5 κοφτές κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο ή όσο πηχτό ή αραιό το τρώει το μωρό.

αν το κάνεις με τις 5 κουταλιές σκόνης γάλακτος, τότε είναι σαν να δίνεις δύο γεύματα σε ένα. την πάτησα τον πρώτο μήνα, γιατί η παιδίατρος φοβόταν μήπως από το βιολογικό ρυζάλευρο δεν πάρει η μικρή θερμίδες. και πήρε 1 κιλό παρά 80 γραμμάρια. μετά έκοψα εντελώς το γάλα στην κρέμα. το τρώει ευχάριστα και γρήγορα, όπως και την βρώμη. προσεχώς και άλλα δημητριακά.

και δεν υπάρχει κανένα θέμα με δυσκοιλιότητα, σε αντίθεση με τις κρέμες εμπορίου.

αν το παιδί έχει θέμα με το ρύζι συζήτησέ το με τον γιατρό και επιβεβαίωσέ το με εξετάσεις.

φιλάκια!

Διαφημίσεις

Μανουλιτσες, γεια σας!!!!

Να κανω μια χαζουλα ερωτηση????? Το ρυζαλευρο γιατι το δινετε στα μωρουλινια σας??? Ειναι κακο που δεν εδωσα ποτε στον γιοκα μου?????

:oops::oops::oops:

Ότι πολυτιμότερο... 
 Γιάννης 13/01/2009
 Αλέξης 09/03/2011 

γιατί το ρύζι, όπως και η βρώμη είναι τα πρώτα δημητριακά που συνιστούν οι παιδίατροι για τα μωρά σύμφωνα με την αμερικανική παιδιατρική ακαδημία. ακολουθούν το κριθάρι και το σιτάρι τελευταίο, αν θυμάμαι καλά.

φιλάκια!

γιατί το ρύζι, όπως και η βρώμη είναι τα πρώτα δημητριακά που συνιστούν οι παιδίατροι για τα μωρά σύμφωνα με την αμερικανική παιδιατρική ακαδημία. ακολουθούν το κριθάρι και το σιτάρι τελευταίο, αν θυμάμαι καλά.

φιλάκια!

Το ρύζι συστήνουν, το ΡΥΖΙ. Δεν συστήνουν ρυζάλευρο με αιθυλοβανιλίνη, ζάχαρη και αγελαδινό γάλα σε σκόνη με φυτικά λιπαρά!

Η διαφορά είναι τεράστια.

Το ρύζι και τη βρώμη δεν τα συστήνουν ως υποχρεωτικά στη διατροφή του παιδιού, δεν τα συστήνουν ως απαραίτητα αλλά ως δυνατότητα.

Το σιτάρι είναι τελευταίο γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουτένης στην οποία είναι αλλεργικά αρκετά μωρά.

αν ένα παιδί δεν τρώει τα φρούτα καθόλου και γενικά είναι απίστευτα δύσκολο στο φαγητό θα μείνει νηστικό για να μην φάει ούτε κρέμα αν είναι από τα λίγα γεύματα που του αρέσει;

Δεν υπάρχου παιδιά που θέλουν να αυτοκτονήσουν. Ούτε θα μείνουν θεονήστικα. Όλα τα παιδιά είναι γονιδιακά φτιαγμένα για να τρέφονται με τροφές που παράγει η φύση.

Όμως οι περισσότερες μητέρες δεν εμπιστεύονται πια τη διαδικασία αυτή...

Τώρα όσον αφορά το κέρδος από όσο γνωρίζω ποσοστά παίρνουν από τα γάλατα. Γίνεται και με τις κρέμες αυτό; εμάς η παιδίατρός μας μας είχε πεί να πάρουμε όποια κρέμα θέλουμε.

Φυσικά, γίνεται και με τις κρέμες. Οι παιδίατροι δεν έχουν προτιμήσεις, τα παίρνουν από όλες τις εταιρείες!

είναι πολύ μικρό ακόμα το παιδάκι για κανονικό γιαούρτι και γενικά για την διατροφή των μεγάλων.

Το κανονικό γιαούρτι είναι πιο κατάλληλο για τη διατροφή του παιδιού από ένα προϊόν που είναι ΣΑΝ γιαούρτι, που είναι ΜΕ γιαούρτι αλλά δεν είναι γιαούρτι.

Δεν υπάρχει ούτε μία επιστημονική δημοσίευση που να λέει ότι τα παιδικά γιαούρτια που μοσχοπουλάνε οι εταιρείες είναι πιο κατάλληλα ή καλύτερα για τη διατροφή του παιδιού από το κανονικό γιαούρτι.

Σας πιάνουν κορόιδα, σας κάνουν να πιστεύεται ότι δίνεται κάτι καλύτερο ενώ είναι σίγουρα χειρότερο γιατί είναι ανακατεμένο με άμυλο, αρώματα και χρώματα. Η σύνθεση αναγράφεται στη συσκευασία, όπως και το παραμύθι. Είναι κρίμα να ξοδεύετε τόσα χρήματα για να εξαγοράσετε την αίσθηση ότι προσφέρετε κάτι καλό.

Μπορείτε να προσφέρετε κάτι καλύτερο χωρίς να ξοδευτείτε. Ένα απλό παραδοσιακό γιαούρτι είναι πολύ καλύτερο, αν είναι και βιολογικό, ακόμη πιο καλά αλλά και να μην είναι σίγουρα υπερτερεί του ανακατέματος που δεν είναι γιαούτι αλλά επιδόρπιο γιαουρτιού και δεν υπήρχε στη διατροφή του ανθρώπου μέχρι πριν από 20 χρόνια.

Αυτά που ετοιμάζετε εσείς στο σπίτι και είναι φρέσκα είναι καλύτερα από οτιδήποτε συσκευασμένο κυκλοφορεί. Δε έχετε ανάγκη καμία συσκευασία και καμία ειδική ονομασία.

την πάτησα τον πρώτο μήνα, γιατί η παιδίατρος φοβόταν μήπως από το βιολογικό ρυζάλευρο δεν πάρει η μικρή θερμίδες. και πήρε 1 κιλό παρά 80 γραμμάρια.

:shock::shock::shock::shock::shock:

Συγνώμη, επιτρέπετε στους παιδιάτρους να ξεστομίζουν τέτοιες ανοησίες;

Σας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και το ανέχεστε;

Δηλαδή πώς θα πάρει τις θερμίδες από το ρυζάλευρο που δεν είναι βιολογικό και πώς δεν θα τις πάρει από το βιολογικό;;;;;;;

Υπάρχει ρύζι βιολογικό που έχει λιγότερες θερμίδες από το μη βιολογικό;:shock:

Το αντίθετο μπορεί να ισχύει για μερικά φρούτα και λαχανικά, δηλαδή τα βιολογικά να έχουν κάπως περισσότερες θερμίδες γιατί μπορεί να περιέχουν κάπως λιγότερο νερό, δηλαδή τα σάκχαρα μπορεί να είναι αυξημένα. Για το ρύζι σίγουρα δεν ισχύει.

:shock::shock::shock::shock::shock:

Συγνώμη, επιτρέπετε στους παιδιάτρους να ξεστομίζουν τέτοιες ανοησίες;

Σας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και το ανέχεστε;

Δηλαδή πώς θα πάρει τις θερμίδες από το ρυζάλευρο που δεν είναι βιολογικό και πώς δεν θα τις πάρει από το βιολογικό;;;;;;;

Υπάρχει ρύζι βιολογικό που έχει λιγότερες θερμίδες από το μη βιολογικό;:shock:

Το αντίθετο μπορεί να ισχύει για μερικά φρούτα και λαχανικά, δηλαδή τα βιολογικά να έχουν κάπως περισσότερες θερμίδες γιατί μπορεί να περιέχουν κάπως λιγότερο νερό, δηλαδή τα σάκχαρα μπορεί να είναι αυξημένα. Για το ρύζι σίγουρα δεν ισχύει.

και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν της είπα αυτά που ήξερα για τα βιολογικά,σε αντίθεση με τα συμβατικά, λες και ήμουν υποχρεωμένη να την πείσω, μου απάντησε πως δεν είχε καταλάβει ότι είμαστε οικολόγοι ως γονείς:shock: και ότι δεν γνωρίζει τί περιέχει το ρυζάλευρο της holle.

τότε την ρώτησα αν γνωρίζει από έξω τη σύνθεση του γάλακτος που πίνει η μικρή. δεν απάντησε και μας έδωσε δειγματάκι από βιολογικό γάλα της frezy derm. και φυσικά δεν το έδωσα, όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι τα βιολογικά, αλλά γιατί δεν θέλω το μωράκι μου να πειραματιστεί περισσότερο με γάλα εταιρείας που έχει ειδικευτεί σε καλλυντικά κατά κύριο λόγο.μπορεί να ήταν καλό, αλλά δεν μπήκα στη διαδικασία.:mad:

όσο για τις θερμίδες που αμφέβαλλε, .. της απάντησα ότι προτιμώ να παχύνει φυσιολογικά και όχι με ζάχαρη από τις κρέμες εμπορίου.

Αγλαϊα, είπαμε να μάθουμε 5 πράγματα, γιατί οι γονείς έχουμε στην τελική την ευθύνη για το παιδί μας, αλλά το πρόβλημα με τους παιδιάτρους έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. προσπαθούμε να διαβάζουμε για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης του μωρού, για να προλαβαίνουμε τις περίεργες οδηγίες της γιατρού. και δεν είναι η μόνη περίεργη. είδα και 2η. προσεχώς θα επισκεφθούμε την κα Δημητρίου, που άκουσα πολύ καλά λόγια.

δυστυχώς είναι εκτός λίστας του ταμείου μας και δεν είμαστε για μαγκιές με τόσα εμβόλια ακόμα.

θα μπορούσε να γράφει τα εμβόλια γιατρός του ταμείου, να κόβει την παράσταση και να πάω το παιδί σε άλλον γιατρό, εκτός ταμείου, όπου θα τον πληρώνω μόνο την επίσκεψη; θα το δεχόταν αυτό ο γιατρός του ταμείου; είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί;

καλά θα ήταν έτσι!

να σαι καλα Αγλαια!η δικη μου μπεμπα χρονισε ειναι τωρα 12,5μηνων και εχει βαρεθει πια να τρωει βιολογικο παιδικο γιαουρτακι....θα δωσω λοιπον κανονικο γιατι παρολο που ξυνιζεται το τρωει την εχω δοκιμασει...

εφφάκι μου, δεν έχει γάλα. μπορείς να το φτιάξεις με γάλα, δικό σου ή ξένο, ή με νερό.

περισσότερο παχυντικό είναι με γάλα.βάζεις αυτό που δίνεις και στα άλλα γεύματα, στην αναλογία που ταιριάζει στην όρεξή σας και στις καμπύλες ανάπτυξης της μπουμπούς.150 ml νερό από καθόλου σκόνη γάλα έως 5 μεζούρες, αν είναι αδύνατη, και μετά προσθέτεις γύρω στις 5 κοφτές κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο ή όσο πηχτό ή αραιό το τρώει το μωρό.

αν το κάνεις με τις 5 κουταλιές σκόνης γάλακτος, τότε είναι σαν να δίνεις δύο γεύματα σε ένα. την πάτησα τον πρώτο μήνα, γιατί η παιδίατρος φοβόταν μήπως από το βιολογικό ρυζάλευρο δεν πάρει η μικρή θερμίδες. και πήρε 1 κιλό παρά 80 γραμμάρια. μετά έκοψα εντελώς το γάλα στην κρέμα. το τρώει ευχάριστα και γρήγορα, όπως και την βρώμη. προσεχώς και άλλα δημητριακά.

και δεν υπάρχει κανένα θέμα με δυσκοιλιότητα, σε αντίθεση με τις κρέμες εμπορίου.

αν το παιδί έχει θέμα με το ρύζι συζήτησέ το με τον γιατρό και επιβεβαίωσέ το με εξετάσεις.

φιλάκια!

s e eyxaristw poly sevoula.. ektos apo rizaleyro poies alles kremes dineis sto paidi?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...