Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας,

Δυστυχώς μάλλον μπαίνω κι εγώ στην παρέα σας. Προσπαθώ εδώ και μέρες να διαβάσω αυτό το θέμα που ποτέ δεν τελειώνει...

Πρώτη φορά είδα βλέννες και αίμα στα κακά όταν το μωρό ήταν δυόμιση μηνών. Τώρα είναι 3 μηνών και λίγες μέρες. Εκτός από τις βλέννες και το αίμα, που φαντάζομαι είναι από μόνο του ενδεικτικό σύμπτωμα αλλεργίας στα γαλακτοκομικά, έχουμε και ξηροδερμία στο κεφάλι. Πιο μικρός είχε κολικούς και έκανε συχνά εμετό και γουλιές μετά από κάθε γεύμα, αυτό το στάδιο όμως το ξεπεράσαμε. Από τους γιατρούς είμαι πολύ απογοητευμένη. Η πρώτη παιδίατρος μου είπε ότι συμβαίνει και ότι θα περάσει, να μην ανησυχώ. Η δεύτερη μας είπε να δώσουμε στο μωρό flagyl για 5 μέρες, το οποίο το κάναμε, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενη ίωσης γιατί εκείνη την περίοδο ο άντρας μου είχε πρόβλημα διάρροιας και ίσως, όπως είπε, είχε σχέση. Όταν τελείωσε η θεραπεία και το πρόβλημα συνεχιζόταν είπε ότι μάλλον πρόκειται για αλλεργία και σύμφωνα με τις υποδείξεις της εδώ και 22 μέρες κάνω αποχή από γαλακτοκομικά, αυγό, ξηρούς καρπούς και ψάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε αλλεργιολόγο και κάναμε εξετάσεις αίματος για αλλεργία σε γαλακτοκομικά, αυγό, δημητριακά, γλουτένη και διάφορα άλλα. Σήμερα μίλησα με τον γιατρό και απογοητεύτηκα. Μου είπε ότι τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά, όταν τον ρώτησα αν είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα σε τόσο μικρό μωρό που είπε ότι σίγουρα είναι αξιόπιστα. Μου είπε να απευθυνθώ σε γαστροεντερολόγο για να γίνει στο μωρό ενδοσκόπηση, να γίνει βιοψία και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα στο έντερο να του δώσω ειδικό γάλα. Έκλεισα το τηλέφωνο και απελπίστηκα. Χρειάζεται το μωρό να υποβληθεί σε αυτήν την διαδικασία; Μπορεί πράγματι να μην είναι αλλεργία; Πόσους γιατρούς ακόμα να αλλάξω; Ο τελευταίος μάλιστα θεωρείται και πολύ καλός :mad: Ειλικρινά δεν ξέρω ποιό πρέπει να είναι το επόμενό μου βήμα. Οπποιαδήποτε συμβουλή δεκτή, γιατρό μην μου προτείνετε γιατί μένω εξωτερικό......

Aίμα και βλέννη στα κακά είναι αλλεργική πρωκτοκολίτιδα.Αποχή απο γαλακτοκομικά και ίχνη τους.Οχι απο κρέας μοσχαρίσιο.Θεωρητικά με την πλήρη αποχή θα δεις διαφορά σε 20 μέρες. Αν είναι λοιπόν κάτι τέτοιο, που θα φανεί με την αποχή, θα του φύγει μέχρι τα 2 του περίπου. Μην στεναχωριέσαι,και φυσικά θα χρειαστεί ειδικό γαλατάκι,υποαλλεργικό ή στοιχειακό στην χειρότερη περίπτωση

H βιοψία είναι κατι τραβηγμένο.

Καλησπερα...πηρα σημερα τα ραστ του μικρου.απο μωρο ειχε διαγνωστει αλλεργια σε γαλακτοκομικα αυγο κ σογια...εκτοτε αποχη μεχρι κ σημερα εγω σε αυτα καθως κ σε μοσχαρι κ προληπτικα σε ψαρι.εδειξαν λοιπον υψηλη αλλεργια σε γαλα,ασπραδι κ κροκι αυγου (τι χες γιαννη τι ειχα παντα) ομως στη σογια ηταν μη ανιχνευσιμη πια η αλλεργια καθψς κ το ψαρι το οποιο δεν εδωσα ποτε εως τωρα κ δεν ετρωγα ουτε εγω....ξεχασα να πω οτι καζεινη ηταν η πιο υψηλη μας ευαισθησια απο ολα οσα κοιταξαμε ,λακταβουλμινη κ λακτοσφαιρινη επισης υψηλες.ολα τα αλλα μη ανιχνευσιμα.ερωτηση....ειναι αξιοπιστα αυτα που λενε μη ανιχνευσιμα? Επισης το τεστ του ψαριου ελεγε μπακαλιαρος,εννοειτακ για ολα τα ψαρια τωρα ?κ τωρα πως κκνουμαστε απο δω κ περα?παω κ μιλαω με αλλεργιολογο να μου πει εαν εισαγω καποια τροφη?φοβαμαι παρα πολυ να του δοκιμασω ψαρι ειδικα....εχει οερασει κ ενα αλλεργικο σοκαπο τυρι του τοστ κ φοβαμαι τρελα.

Καταρχάς οτι γράφω είναι συμπεράσματα μετά απο συζητήσεις με αλλεργιολόγο, παιδίατρο και παθούσες μαμάδες-φίλες, για να μην παρεξηγηθώ:-D

Αλλεργία μόνο απο ραστ τεστ δεν είναι αλλεργία.Πρέπει να έχει έρθει σε επαφή με το τρόφιμο είτε απο το στόμα είτε απο το δέρμα και να διαπιστωθεί αντίδραση.Γι'αυτό και δεν έχει νόημα ο προληπτικός αποκλεισμός ομάδων τροφών.Αυτό ισχύει μόνο στην πρωκτοκολίτιδα που έχει να κανει αποκλειστικά με την πρωτείνη του αγελ. γάλακτος. Ο καθολικός χωρίς αποδείξεις αποκλεισμός κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

αυτό που μπορείς με ασφάλεια να κάνεις, είναι με τα αποτελέσματα σας να πας σε έναν καλό αλλεργιολόγο (και δεν εννοώ γηραιό!)να σας κάνει δερματικά τεστ στις τροφές που είχε θετικά ραστ και σε αυτές που θέλεις εσύ να εισάγεις στη διατροφή του παιδιού σου.Αυτό είναι ασφαλές και σίγουρο.Αν το παιδί δεν δοκιμάσει νέα τροφή δεν θα μάθεις ποτέ αν είναι αλλεργικό σε αυτή.

Γεια σας,

Δυστυχώς μάλλον μπαίνω κι εγώ στην παρέα σας. Προσπαθώ εδώ και μέρες να διαβάσω αυτό το θέμα που ποτέ δεν τελειώνει...

Πρώτη φορά είδα βλέννες και αίμα στα κακά όταν το μωρό ήταν δυόμιση μηνών. Τώρα είναι 3 μηνών και λίγες μέρες. Εκτός από τις βλέννες και το αίμα, που φαντάζομαι είναι από μόνο του ενδεικτικό σύμπτωμα αλλεργίας στα γαλακτοκομικά, έχουμε και ξηροδερμία στο κεφάλι. Πιο μικρός είχε κολικούς και έκανε συχνά εμετό και γουλιές μετά από κάθε γεύμα, αυτό το στάδιο όμως το ξεπεράσαμε. Από τους γιατρούς είμαι πολύ απογοητευμένη. Η πρώτη παιδίατρος μου είπε ότι συμβαίνει και ότι θα περάσει, να μην ανησυχώ. Η δεύτερη μας είπε να δώσουμε στο μωρό flagyl για 5 μέρες, το οποίο το κάναμε, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενη ίωσης γιατί εκείνη την περίοδο ο άντρας μου είχε πρόβλημα διάρροιας και ίσως, όπως είπε, είχε σχέση. Όταν τελείωσε η θεραπεία και το πρόβλημα συνεχιζόταν είπε ότι μάλλον πρόκειται για αλλεργία και σύμφωνα με τις υποδείξεις της εδώ και 22 μέρες κάνω αποχή από γαλακτοκομικά, αυγό, ξηρούς καρπούς και ψάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε αλλεργιολόγο και κάναμε εξετάσεις αίματος για αλλεργία σε γαλακτοκομικά, αυγό, δημητριακά, γλουτένη και διάφορα άλλα. Σήμερα μίλησα με τον γιατρό και απογοητεύτηκα. Μου είπε ότι τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά, όταν τον ρώτησα αν είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα σε τόσο μικρό μωρό που είπε ότι σίγουρα είναι αξιόπιστα. Μου είπε να απευθυνθώ σε γαστροεντερολόγο για να γίνει στο μωρό ενδοσκόπηση, να γίνει βιοψία και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα στο έντερο να του δώσω ειδικό γάλα. Έκλεισα το τηλέφωνο και απελπίστηκα. Χρειάζεται το μωρό να υποβληθεί σε αυτήν την διαδικασία; Μπορεί πράγματι να μην είναι αλλεργία; Πόσους γιατρούς ακόμα να αλλάξω; Ο τελευταίος μάλιστα θεωρείται και πολύ καλός :mad: Ειλικρινά δεν ξέρω ποιό πρέπει να είναι το επόμενό μου βήμα. Οπποιαδήποτε συμβουλή δεκτή, γιατρό μην μου προτείνετε γιατί μένω εξωτερικό......

Mevi12 κατ' αρχάς θα σου συνιστούσα να αλλάξεις παιδίατρο και αλλεργιολογο. Αντιβίωση στο μωρό χωρίς λόγο?? :evil:

Όσο για τον αλλεργιολογο ήθελε να στα πάρει. Πριν το μωρό γίνει 6-7 μηνών δεν δίνουν τα τεστ αξιοπιστα αποτελέσματα! Και πάλι μπορεί να μην δώσουν απόλυτα αξιοπιστα (ψευδώς αρνητικά) αλλά οι πιθανότητες μειώνονται. Στη θέση σου δεν θα ταλαιπωρουσα άλλο το μωρό μου. Στο λέω εγώ που για την μεγάλη μου έχω τρέξει σε γιατρούς, έχω κάνει εξετάσεις και η λύση ήταν απλή: Αλλαγή στην διατροφή σου και τίποτα αλλο!

Θα συνεχίσεις να θηλάζεις το μωρό κι εσύ θα ξεκινήσεις άμεσα να κρατάς ημερολογιο με το τι τρως και τις κενώσεις του μωρού. Έτσι θα σιγουρευτείς τι το πειράζει και τι όχι. Θα βασιστείς στην παρατήρηση του μωρού σου και θα αφήσεις τις εξετάσεις στην άκρη. Αν αλλάξεις την διατροφή σου και μετά από κανά 2 μήνες δεν βλέπεις καθόλου αποτελέσματα, τότε το ξανασκέφτεσαι.

Επίσης μέχρι να ηρεμήσει το μωρό, σταμάτα προσωρινά τα εμβόλια. Πυροδοτούν τις αλλεργίες non igE. http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_scientific_critisism.html

Ρίξε μια ματιά και στο θέμα με την γκαπς. Είναι μία θεραπευτική διατροφή μεταξύ άλλων και για αλλεργίες τέτοιου τύπου (που δεν προκαλούν αλλεργικά σοκ).

Τα έχω περάσει με την μεγάλη μου με πολύ ασχημες καταστάσεις και σε καταλαβαίνω! Στην μικρή μου όμως έμαθα και την πήγα μόνο μία φορά σε αλλεργιολογο απλά για να δω αν έχει αλλεργίες που κάνουν αλλεργικά σοκ. Η αλλεργιολογος είχε εντυπωσιαστεί από την εικόνα της. Γι αυτό σου λέω να ηρεμήσεις, να διαβάσεις και να ενημερωθείς καλά και όλα θα πάνε καλά. Θα τα καταφέρεις μόνη σου!

Ααα και πολύ σημαντικό! Ξεκίνα άμεσα προβιοτικά σε σενα και το μωρό και εσύ να πάρεις και πεπτικά ένζυμα για να διασπάς καλά τις τροφές και να μειώνονται οι πιθανότητες αυτό που τρως να πειράξει το μωρό.

http://www.thepharmacyshop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5698&category_id=865&option=com_virtuemart&Itemid=56

http://www.specialhealthstore.co.uk/search.asp?types=Digestive+Health+%3EProbiotics+%3E+Nutrivene

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796?at=0

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,

Fairys mom πράγματι οι γιατροί μέχρι τώρα αποδείχθηκαν άθλιοι. Από τον αλλεργιολόγο περίμενα τουλάχιστον να μου δώσει μία διατροφή αλλά το μόνο που έκανε ήταν να πάρει τα λεφτά της εξέτασης. Εμβόλια κάναμε ήδη 2, μετά από επιμονή δική μου δεν κάναμε το επόμενο, η παιδίατρος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα το ρίσκο, στο κάτω κάτω δικό μου είναι το παιδί. Και αυτό απο το forum το μάθαμε. :!: Μέχρι ποτέ "μπορούμε" να καθυστερήσουμε τα εμβόλια;

Όσο για τα προβιοτικά και τα ένζυμα σίγουρα δεν έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες; Όσες από εσάς έχετε πάρει φαντάζομαι ήταν καθαρά δική σας πρωτοβουλία, σωστά; Αν παίρνω για συγκεκριμένα διαστήματα και αφήνω να παιρνούν κάποιες μέρες αποχής για να μην συνηθίζει ο οργανισμός μου θα λειτουργήσουν εξίσου αποτελεσματικά;

Ημερολόγιο έχω αρχίσει να κρατάω. Φαίνεται προς το παρόν να μας επηρεάζουν και τα όσπρια. Αν δεν δω βελτίσωση με την αποχή από τα γαλακτοκομικά μετά σειρά έχει η γλουτένη στατιστικά, σωστά;

Κάτι τελευταίο, στο baking powder που χρησιμοποιώ έχει καλαμποκάλευρο. Θεωρείται γενικά αλλεργιογόνο το καλαμπόκι;

Αυτά και θα προκύψουν και άλλες απορίες...

Τέλος να πω μπράβο σε όλες τις "παλιές" που μπαίνουν στον κόπο και αφιερώνουν χρόνο για να μοιραστούν τις εμπερίες τους και να δώσουν συμβουλές ξανά και ξανά.

Διαφημίσεις

Εμενα ο μικρος ειναι 3 μηνων και κατι!

μετα απο κακα νερουλα και βλενες (οχι αιμα), επισης πολες φορες οταν τον βαζω στο στηθος να φαει πολες φορες μςτα απο 2 λεπτα κλαιει....

τον πηγα στο παιδον οπου του καναν τεστ στο χερακι και του πηραν αιμα και μου ειπαν οτι ειναι αλλεργικος στο γαλα και το αυγο!!!

Ο γιατρος δεν μου ειπε να κοψω τιποτα στην διατροφη μου.... απλα οτι τρωω να κανω παρατηρηση σε σχεση μα τα κακα του και ολη την συμπεριφορα γενικα!!!! εγω εκοψα το γαλα και το αυγο.... οχι ομως ολα τα γαλακτοκιμικα!!!

στις 2 πρωτες μερες σταματησε να μου κανει διαροιες ειναι σαν μουσταρδα λιγο πιο πηχτα! και χωρις βλενες!καθε 2 με 3 μερες! εχθες ηταν λιγο πιο νερουλα....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ???????

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ?????

:-(

Εμβόλια κάναμε ήδη 2, μετά από επιμονή δική μου δεν κάναμε το επόμενο, η παιδίατρος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα το ρίσκο, στο κάτω κάτω δικό μου είναι το παιδί. Και αυτό απο το forum το μάθαμε. :!: Μέχρι ποτέ "μπορούμε" να καθυστερήσουμε τα εμβόλια;

Όσο για τα προβιοτικά και τα ένζυμα σίγουρα δεν έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες; Όσες από εσάς έχετε πάρει φαντάζομαι ήταν καθαρά δική σας πρωτοβουλία, σωστά; Αν παίρνω για συγκεκριμένα διαστήματα και αφήνω να παιρνούν κάποιες μέρες αποχής για να μην συνηθίζει ο οργανισμός μου θα λειτουργήσουν εξίσου αποτελεσματικά;

Ημερολόγιο έχω αρχίσει να κρατάω. Φαίνεται προς το παρόν να μας επηρεάζουν και τα όσπρια. Αν δεν δω βελτίσωση με την αποχή από τα γαλακτοκομικά μετά σειρά έχει η γλουτένη στατιστικά, σωστά;

Κάτι τελευταίο, στο baking powder που χρησιμοποιώ έχει καλαμποκάλευρο. Θεωρείται γενικά αλλεργιογόνο το καλαμπόκι;

Moυ θυμίζεις εμάς. Κι εμείς 2 εμβόλια κάναμε, γιατί η παιδιατρος έλεγε ότι δεν επηρεάζουν και ο ομοιοπαθητικός μου άνοιξε τα μάτια. Μετά πήγαινα σοτυς γιατρούς με το άρθρο του παραμάσχαλα :lol:

Θα πρέπει να σταματήσουν τα συμπτώματα για ένα εξάμηνο και μετά κάνεις εμβόλια όσο γίνεται λιγότερο πολυδύναμα, ει δυνατόν και μονά. Επίσης επιλέγεις ποια, δεν είναι ολα απαραίτητα. Ψάξτο λίγο μόνη σου... Αν θες πηγές πες μου να σου στείλω με πμ.

Τα προβιοτικα μόνο καλό κάνουν. Πρπει να πάρετε και οι δύο. Θα σου συνιστούσα καλύτερα όχι τα biokylt γιατί έχουν ίχνη από γάλα. Πάρε την άλλη μάρκα που έχει και για μωρά και για ενηλικες. Θεραπευτικε΄ς δόσεις θα βρεις στο θέμα για την γκαπς.

Τα ένζυμα γιοα αρχή καλό είναι να τα ξεκινήσεις με τροφές που υποπτευεσαι πχ τα όσπρια. Επίσης θα ετοιμάζεις τις τροφές πριν τις μαγειρευεις (μούλιασμα βλ επισης γκαπς) για να είναι πιο εύπεπτες.

Γλουτένη εγώ θα σε συμβούλευα να την κόψεις. Δώσε έμφαση σε κρέας, λαχανικά πολυ καλά βρασμένα και χωρίς σπόρια, φρούτα, αυγά (αν δεν σας πειράζουν), ζωμούς κρέατος και κυρίως κοτόπουλου (η πενικιλίνη των Εβραίων νομίζω ότι το είχα διαβάσει κάπου?). Έχει δώσει η Αγλαια σχήμα διατροφής λίγο πιο πάνω. Καλαμπόκι άστο έξω και πρόσθεσε το αργότερα αν είναι.

Αν έχεις άλλες απορίες ρώτα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καταρχάς οτι γράφω είναι συμπεράσματα μετά απο συζητήσεις με αλλεργιολόγο, παιδίατρο και παθούσες μαμάδες-φίλες, για να μην παρεξηγηθώ:-D

Αλλεργία μόνο απο ραστ τεστ δεν είναι αλλεργία.Πρέπει να έχει έρθει σε επαφή με το τρόφιμο είτε απο το στόμα είτε απο το δέρμα και να διαπιστωθεί αντίδραση.Γι'αυτό και δεν έχει νόημα ο προληπτικός αποκλεισμός ομάδων τροφών.Αυτό ισχύει μόνο στην πρωκτοκολίτιδα που έχει να κανει αποκλειστικά με την πρωτείνη του αγελ. γάλακτος. Ο καθολικός χωρίς αποδείξεις αποκλεισμός κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

αυτό που μπορείς με ασφάλεια να κάνεις, είναι με τα αποτελέσματα σας να πας σε έναν καλό αλλεργιολόγο (και δεν εννοώ γηραιό!)να σας κάνει δερματικά τεστ στις τροφές που είχε θετικά ραστ και σε αυτές που θέλεις εσύ να εισάγεις στη διατροφή του παιδιού σου.Αυτό είναι ασφαλές και σίγουρο.Αν το παιδί δεν δοκιμάσει νέα τροφή δεν θα μάθεις ποτέ αν είναι αλλεργικό σε αυτή.

ο μικρος εχει κανει δερματικα τεστ απο πολυ μικρος σε αλλεργιολογο κ εδειξαν οτι ακριβως κ τωρα....επισης εχει περασει αλλεργικο σοκ απο τυρι μετα απο εντολη παιδιατρου να αρχισουμε να δοκιμαζουμε σιγα σιγα πρωτα απο το γαλα μου και μετα σε εκεινον...

ειναι τσεκαρισμενη η υψηλη ευαισθησια που εχει και σε γαλα και σε αυγο.Εγω μετα απο εντολη αλλεργιολογου δεν εφαγα ποτε ψαρι δηλαδη ολο μου το αγχος ειναι το ψαρι και το τι θα γινει εαν δοκιμασει εδω η στο νοσοκομειο.Για τα υπολοιπα ειμαι σιγουρη καθως με παρατηρηση εισαγω τροφες και δεν εχουμε καποιο θεμα αν κι ακομη φοβαμαι πολλα...Ειμαστε στον αγωνα δυομιση χρονια τωρα με αποχη κτλ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

ο μικρος εχει κανει δερματικα τεστ απο πολυ μικρος σε αλλεργιολογο κ εδειξαν οτι ακριβως κ τωρα....επισης εχει περασει αλλεργικο σοκ απο τυρι μετα απο εντολη παιδιατρου να αρχισουμε να δοκιμαζουμε σιγα σιγα πρωτα απο το γαλα μου και μετα σε εκεινον...

ειναι τσεκαρισμενη η υψηλη ευαισθησια που εχει και σε γαλα και σε αυγο.Εγω μετα απο εντολη αλλεργιολογου δεν εφαγα ποτε ψαρι δηλαδη ολο μου το αγχος ειναι το ψαρι και το τι θα γινει εαν δοκιμασει εδω η στο νοσοκομειο.Για τα υπολοιπα ειμαι σιγουρη καθως με παρατηρηση εισαγω τροφες και δεν εχουμε καποιο θεμα αν κι ακομη φοβαμαι πολλα...Ειμαστε στον αγωνα δυομιση χρονια τωρα με αποχη κτλ...

Εφόσον δεν έκανε συνδυαστική αντίδραση στο ψάρι προς τι η αποχή και των δυο σας απο το τρόφιμο?:confused:

Εφόσον δεν έκανε συνδυαστική αντίδραση στο ψάρι προς τι η αποχή και των δυο σας απο το τρόφιμο?:confused:

Τι να σου πω τοτε αυτα μας ειπε η αλλεργιολογοε οτι καλυτερα να απεχω....αν κ πιστευω οτι θα πρεπε να το χουμε δοκιμασει τελικα...απλα εχει φοβηθει το ματι μου κ δεν ξερω πως να το χειριστω....πρεπει ομως να παω σε αλλεργιολογο παλι ειχα καπιιον αλλο υποψην μου ο οποθος μου ειχε πει οτι το παιδι κακως δεν δοκιμαδε ποτε αυτο ειναι χειροτερο...το θεμα ειναι κανεις μονος σου η στο νοσοκομειο για σιγουρια?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Ελίνα γιάτί δεν δοκιμάζεις να φας εσύ κάποιες φορές και να δεις αντιδράσεις? Ταυτόχρονα κάνε και το τεστ ευαισθησιας να δεις επίσης τι γίνεται και από κει και μετά ξανασκέφτεσαι πώς θα πορευτείς.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμενα ο μικρος ειναι 3 μηνων και κατι!

μετα απο κακα νερουλα και βλενες (οχι αιμα), επισης πολες φορες οταν τον βαζω στο στηθος να φαει πολες φορες μςτα απο 2 λεπτα κλαιει....

τον πηγα στο παιδον οπου του καναν τεστ στο χερακι και του πηραν αιμα και μου ειπαν οτι ειναι αλλεργικος στο γαλα και το αυγο!!!

Ο γιατρος δεν μου ειπε να κοψω τιποτα στην διατροφη μου.... απλα οτι τρωω να κανω παρατηρηση σε σχεση μα τα κακα του και ολη την συμπεριφορα γενικα!!!! εγω εκοψα το γαλα και το αυγο.... οχι ομως ολα τα γαλακτοκιμικα!!!

στις 2 πρωτες μερες σταματησε να μου κανει διαροιες ειναι σαν μουσταρδα λιγο πιο πηχτα! και χωρις βλενες!καθε 2 με 3 μερες! εχθες ηταν λιγο πιο νερουλα....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ???????

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ?????

:-(

Ήθελα να σου απαντήσω χθες αλλά χτύπησε το κουδούνι και μου ήρθε κόσμος :)

Πρέπει να κόψεις όλα τα γαλακτοκομικά ακόμα και τα κρυμμένα αλλιώς η προσπάθεια σου δεν θα έχει τα επιυμητά αποτελέσματα.

Ο γιατρός είναι είτε άσχετος είτε αδιαφορος, θα χρησιμοποιούσα μάλιστα άλλο επιθετο αν τα λέγαμε κατ' ιδίαν :evil:

Πήγαινε σε κάποια παιδίατρο που να είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος θηλασμού για να σε κατευθυνει σωστά. Είναι μία πολύ καλή στην Καισαριανή που έχει και ειδικότητα στις αλλεργίες. Ή ψάξε κάποια άλλη κοντά στην περιοχή σου. Μην πας σε αλλεργιολογο ακόμα είναι πολύ μικρό το μωρό σου και δεν έχει νόημα.

Και δες τι έγραψα πιο πάνω για τα προβιοτικά και τα πεπτικά ένζυμα και τι διατροφή προτείνει η Αγλαία πιο πάνω.

Η αντίδραση που έχει το μωρό σου στο στήθος είναι κλασική για αυτές τις περιπτώσεις, γιατί έχει συνδέσει το γάλα που πίνει με πόνο που του προκαλεί λόγω των ψευδοαλλεργιών.

Καλή δύναμη!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ελίνα γιάτί δεν δοκιμάζεις να φας εσύ κάποιες φορές και να δεις αντιδράσεις? Ταυτόχρονα κάνε και το τεστ ευαισθησιας να δεις επίσης τι γίνεται και από κει και μετά ξανασκέφτεσαι πώς θα πορευτείς.

αυτο σκεφτηκα κι εγω να φαω εγω πρωτα....αλλα το τεστ με το ψαρι πως το κανουν στο χερακι του????

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Moυ θυμίζεις εμάς. Κι εμείς 2 εμβόλια κάναμε' date=' γιατί η παιδιατρος έλεγε ότι δεν επηρεάζουν και ο ομοιοπαθητικός μου άνοιξε τα μάτια. Μετά πήγαινα σοτυς γιατρούς με το άρθρο του παραμάσχαλα :lol:

Θα πρέπει να σταματήσουν τα συμπτώματα για ένα εξάμηνο και μετά κάνεις εμβόλια όσο γίνεται λιγότερο πολυδύναμα, ει δυνατόν και μονά. Επίσης επιλέγεις ποια, δεν είναι ολα απαραίτητα. Ψάξτο λίγο μόνη σου... Αν θες πηγές πες μου να σου στείλω με πμ.

Τα προβιοτικα μόνο καλό κάνουν. Πρπει να πάρετε και οι δύο. Θα σου συνιστούσα καλύτερα όχι τα biokylt γιατί έχουν ίχνη από γάλα. Πάρε την άλλη μάρκα που έχει και για μωρά και για ενηλικες. Θεραπευτικε΄ς δόσεις θα βρεις στο θέμα για την γκαπς.

Τα ένζυμα γιοα αρχή καλό είναι να τα ξεκινήσεις με τροφές που υποπτευεσαι πχ τα όσπρια. Επίσης θα ετοιμάζεις τις τροφές πριν τις μαγειρευεις (μούλιασμα βλ επισης γκαπς) για να είναι πιο εύπεπτες.

Γλουτένη εγώ θα σε συμβούλευα να την κόψεις. Δώσε έμφαση σε κρέας, λαχανικά πολυ καλά βρασμένα και χωρίς σπόρια, φρούτα, αυγά (αν δεν σας πειράζουν), ζωμούς κρέατος και κυρίως κοτόπουλου (η πενικιλίνη των Εβραίων νομίζω ότι το είχα διαβάσει κάπου?). Έχει δώσει η Αγλαια σχήμα διατροφής λίγο πιο πάνω. Καλαμπόκι άστο έξω και πρόσθεσε το αργότερα αν είναι.

Αν έχεις άλλες απορίες ρώτα.[/quote']

Ευχαριστώ και πάλι ;)

Αν μπορείς στείλε μου πηγές σχετικά με τα εμβόλια να μάθω περισσότερα και να έχω και να δικαιολογήσω στην γιατρό.

Είδα και τις συμβουλές της Αγλαίας, είναι και εύκολες για ξεκίνημα.

Εδώ και 2 μέρες δεν έχουμε αίμα τουλάχιστον, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Από αύριο θα αρχίσω να ετοιμάζω ζωμούς από κόκκαλα. Αν κατάλαβα καλά από αυτά που διάβασα στο site της Campbell, προτείνει να τρώμε αυτήν την αηδία το μεδούλι;;;

Κι επειδή πλησιάζουν και οι διακοπές αναρωτιέμαι τι θα βρίσκω να τρώω εκεί που θα πηγαίνουμε. Πατάτες, σαλάτες; Εσείς γενικά πως την παλεύατε στις διακοπές;

Άντε καλό μήνα εύχομαι, με δύναμη και τσαγανό

αυτο σκεφτηκα κι εγω να φαω εγω πρωτα....αλλα το τεστ με το ψαρι πως το κανουν στο χερακι του????
Γ

Για να καταλάβω καλά...το οτι δεν τρως γαλακτοκομικά είναι σεβαστο και απαραίτητο γιατί ΜΟΝΟ αυτά κάνουν πρωκτοκολίτιδα(αίμα και βλέννη στα κακά).Οι υπόλοιπες τροφές όχι.Οπότε δεν θα καταλάβεις τίποτα απο το έντερο του αν το φας.Εξάλλου αλλεργικο σοκ διαμέσου θηλασμού δεν υφίσταται.

Αρχικά φάε κανονικά το ψαράκι σου χωρίς ενοχές και στη συνέχεια δώσε και στο παιδί.(ποσότητα ζαριού, σπιρτόκουτου,κλπ,σταδιακά)

Προκλήσεις σε νοσοκομείο γίνονται μόνο σε διαπιστωμένες αλλεργίες γιατί αλλιώς θα πρέπει ότι καινούριο τρώει ένα μωράκι να το τρωει εντός των πυλών.Γι΄αυτό ξεκινάς με την ελάχιστη ποσότητα ωστε να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους.

Διαφημίσεις

Θα το ανακατεψεις με νερακι πολτοποιημένο και θα το βάλεις στον καρπό του από την μέσα μεριά για όλο το βράδυ. Εγώ έβαζα και ένα τσιρότο από πάνω για να το κρατάει.

Σημαντική πληροφορία που μόλις μου ήρθε.

Το ψάρι το ξεκινησαμε ως εξής:

Πρώτα έδωσα σούπα από την ψαρόσουπα (μπακαλιάρο) και μετά βάλαμε το ψάρι.

Αν μπορείς στείλε μου πηγές σχετικά με τα εμβόλια να μάθω περισσότερα και να έχω και να δικαιολογήσω στην γιατρό.

Είδα και τις συμβουλές της Αγλαίας, είναι και εύκολες για ξεκίνημα.

Εδώ και 2 μέρες δεν έχουμε αίμα τουλάχιστον, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Από αύριο θα αρχίσω να ετοιμάζω ζωμούς από κόκκαλα. Αν κατάλαβα καλά από αυτά που διάβασα στο site της Campbell, προτείνει να τρώμε αυτήν την αηδία το μεδούλι;;;

Κι επειδή πλησιάζουν και οι διακοπές αναρωτιέμαι τι θα βρίσκω να τρώω εκεί που θα πηγαίνουμε. Πατάτες, σαλάτες; Εσείς γενικά πως την παλεύατε στις διακοπές;

Άντε καλό μήνα εύχομαι, με δύναμη και τσαγανό

Θα σου στείλω μέσα στο σκ.

Είναι πάρα θρεπτικό και αν βάλεις και αλάτι και πολύ νόστιμο. :D Αν δεν το αντέχεις βάζε το στην σούπα ή κρύψτο κάπου. :wink:

Όσο για τις διακοπές...τι μου θύμισες! :lol::lol: Χωρίς υπερβολή είχα κουβαλήσει όλη σχεδόν την κουζίνα μου και μαγείρευα για το παιδί στο δωμάτιο. Άσε που έτρεχα στην άλλη πλευρά του νησιού για να βρω ΑΒ και να πάρω βιολογικά λαχανικά και κρέατα! (εγώ έχω και έναν κάλο με τα βιολογικά..). Εγώ τότε δεν έκανα την γκαπς, οπότε πολύ σπάνια που φάγαμε έξω, ε πήρα πατάτες, κρέας και σαλάτα. Και φυσικά έπεσε πολύ φρούτο!

Θα σου πω κατι. Στην μεγάλη μου δυσκολεύτηκα πολύ με την ειδική διατροφή και νόμιζα ότι δεν θα μπορέσω να το ξανακάνω. Στην μικρή μου πραγματικά στο λέω, δεν ένιωσα στέρηση, παρά ελάχιστες φορές, γιατί είχα προετοιμαστεί και βρήκα συνταγές που δεν μου στερούσαν ούτε τα νόστιμα αλμυρά, ούτε τα γλυκά. Θέλει λίγη οργάνωση και διαβασμα τώρα που είσαι στην αρχή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γ

Για να καταλάβω καλά...το οτι δεν τρως γαλακτοκομικά είναι σεβαστο και απαραίτητο γιατί ΜΟΝΟ αυτά κάνουν πρωκτοκολίτιδα(αίμα και βλέννη στα κακά).Οι υπόλοιπες τροφές όχι.

Ποιος στο είπε αυτό? Γιατρός? Γιατί αυτό που λες δεν είναι καθόλου ακριβές. Κάθε περίπτωση είναι πολύ διαφορετική και κάθε παιδι μπορεί να αντιδράει σε άλλες τροφές, γλουτένη, αυγό, ψάρι κλπ. Άσε που συνήθως δεν είναι μόνο τα γαλ/κα. Το συνηθέστερο ειναι να υπάρχει ευαισθησία και σε άλλες τροφές. Εμάς πχ στην μεγάλη μου μας πείραζε εκτός από γαλα και αυγό και ψάρι και αρακάς. Και όταν λέω πείραζε εννοώ βλένες με αίμα. Γι αυτό η κάθε μαμά πρέπει να βασιστεί στην δική της παρατήρηση και ιδανικά σε ένα ημερολόγιο που θα κρατάει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ποιος στο είπε αυτό? Γιατρός? Γιατί αυτό που λες δεν είναι καθόλου ακριβές. Κάθε περίπτωση είναι πολύ διαφορετική και κάθε παιδι μπορεί να αντιδράει σε άλλες τροφές' date=' γλουτένη, αυγό, ψάρι κλπ. Άσε που συνήθως δεν είναι μόνο τα γαλ/κα. Το συνηθέστερο ειναι να υπάρχει ευαισθησία και σε άλλες τροφές. Εμάς πχ στην μεγάλη μου μας πείραζε εκτός από γαλα και αυγό και ψάρι και αρακάς. Και όταν λέω πείραζε εννοώ βλένες με αίμα. Γι αυτό η κάθε μαμά πρέπει να βασιστεί στην δική της παρατήρηση και ιδανικά σε ένα ημερολόγιο που θα κρατάει.[/quote']

Οπως προείπα δεν μιλάω απο το κεφάλι μου αλλά μεταφέρω τις συζητήσεις μου με αλλεργιολογο και παιδίατρο γιατί κι εμείς έχουμε πολλαπλές αλλεργίες χωρίς συμπτώματα απο το γαστρεντερικό γιατί δεν έχει αλλεργία στο γάλα.

Οντως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ωστόσο οι βασικές αρχές της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ αλλεργιολογίας(το γραφω κεφαλαία γιατί δεινοπάθησα να βρω σωστό αλλεργιολόγο και όχι κάποιον της σχολής κόψτα όλα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο) είναι σαφείς.

Aναφερεσαι σε αυτά?

Σωστά τα λες εκτός από το σημείο με τα γαλ/κα. Αλλεργική πρωκτοκολιτιδα δεν κάνουν μόνο τα γαλακτοκομικά. Το συνηθέστερο είναι να πειράζουν και άλλες τροφές. Μην το πάρεις σαν επίθεση. Το τονίζω γιατί μπορεί να σε διαβάσει μία μαμά και να ησυχάσει ότι κόβει τα γαλ/κα και το πρόβλημα θα περάσει. Και οκ σε μία ήπια περίπτωση δεν κόβεις από την αρχή τα πάντα. Ξεκινάς με γαλ/κα και παρατηρείς. Αλλά σε ενα μωρό με προχωρημένο πρόβλημα (και βλένες και αίμα ή/και στασιμότητα βάρους) θεωρώ ότι θα ήταν χάσιμο πολύτιμου χρόνου να κόψει μία μαμά μόνο τα γαλ/κα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

οι βασικές αρχές της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ αλλεργιολογίας(το γραφω κεφαλαία γιατί δεινοπάθησα να βρω σωστό αλλεργιολόγο και όχι κάποιον της σχολής κόψτα όλα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο) είναι σαφείς.

Όντως αρχίζουν και αναθεωρούν κάποια πράγματα. Κάτι μου είπε η αλλεργιολογος που μας παρακολουθεί την τελευταία φορά που πήγαμε με αφορμή ερώτηση μου για το γάλα αμυγδάλου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Όντως αρχίζουν και αναθεωρούν κάποια πράγματα. Κάτι μου είπε η αλλεργιολογος που μας παρακολουθεί την τελευταία φορά που πήγαμε με αφορμή ερώτηση μου για το γάλα αμυγδάλου.

Τι σου απάντησε για το αμυγδαλόγαλα.Με ενδιαφέρει.Ξέρω πως η αλλεργιολόγοι πλέον δεν υποστηρίζουν την καθυστέρηση στην εισαγωγή των αλλεργιογόνων τροφών,αλλά και για τους ξηρούς καρπούς ισχύει;

NVVvp2.png

Τι σου απάντησε για το αμυγδαλόγαλα.Με ενδιαφέρει.Ξέρω πως η αλλεργιολόγοι πλέον δεν υποστηρίζουν την καθυστέρηση στην εισαγωγή των αλλεργιογόνων τροφών,αλλά και για τους ξηρούς καρπούς ισχύει;

Στην αρχή άκουσε την λέξη αμύγδαλα και φρίκαρε :lol: Μετά που της εξήγησα, μου είπε ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι αν το μωρό το λαμβάνει από την αρχή (μέσω της μαμάς) τότε μπορεί να γίνει εισαγωγή και νωρίτερα.

Πάντως δεν μας επέτρεψε τους ξηρούς καρπούς καθεαυτούς.

Ωστόσο εγώ τώρα που χρόνισε και μπορεί να φάει μέλι θα δοκιμάσω να της δώσω κάποιο σνακ που φτιάχνω με αλεύρι αμυγδάλου. Το αμυγδαλογαλα το πίνουμε ήδη, οπότε θα της δώσω αμύγδαλο μουλιασμένο, αφυδατωμένο και ψημένο. Αν δεν μπορεί να το δεχτεί τότε το ξαναφήνω για αργότερα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μην ανησυχείς δεν λαμβάνω τίποτα ως επίθεση, ισα ισα με ολη αυτή την κουβέντα ανοίγουν τα μάτια μας και οι επιλογές μας.Εγώ έτσι νοιώθω.

Πάντως για τους ξηρούς καρπούς, η οδηγία του ήταν εφόσον τώρα δεν είναι αλλεργικός σε αυτούς αλλά εχει άλλες αλλεργίες να γίνει εισαγωγή οσο το δυνατόν γρηγοροτερα γιατί ο αποκλεισμός θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.Αυτό ισχύει για όλα βέβαια,οσπρια, ψάρια κλπ.

Μην ανησυχείς δεν λαμβάνω τίποτα ως επίθεση, ισα ισα με ολη αυτή την κουβέντα ανοίγουν τα μάτια μας και οι επιλογές μας.Εγώ έτσι νοιώθω.

Πάντως για τους ξηρούς καρπούς, η οδηγία του ήταν εφόσον τώρα δεν είναι αλλεργικός σε αυτούς αλλά εχει άλλες αλλεργίες να γίνει εισαγωγή οσο το δυνατόν γρηγοροτερα γιατί ο αποκλεισμός θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.Αυτό ισχύει για όλα βέβαια,οσπρια, ψάρια κλπ.

Υπάρχουν πολλές παρεξηγησιάρες μαμάδες που δεν καταλαβαίνουν πάντα ότι κάνουμε διάλογο και όχι "καυγά" γι αυτό το είπα. Χαίρομαι που δεν είσαι μία από αυτές :D

Σχετικά με τους ξηρούς καρπούς, σας έδωσε τρόπο εισαγωγής? Δλδ σου προτεινε να αρχίσεις με κάποιους συγκεκριμένα και να αφήσεις κάποιους άλλους για αργότερα (πχ καρύδια) ή ξεκινάς με ό,τι θες? Επίσης σε ποια μορφή σου πρότεινε? Ωμούς ή ψημένους?

Σχετικά με τα όσπρια, δες στο θέμα με τις γκαπς συνταγές πώς προετοιμάζουμε τα όσπρια και γίνονται ιδιαίτερα εύπεπτα. Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο!

Το μωράκι σου τι ηλικία έχει? Συγνώμη αν το έχεις ξαναπεί. Έχω χάσει κάποια ποστς

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Υπάρχουν πολλές παρεξηγησιάρες μαμάδες που δεν καταλαβαίνουν πάντα ότι κάνουμε διάλογο και όχι "καυγά" γι αυτό το είπα. Χαίρομαι που δεν είσαι μία από αυτές :D

Σχετικά με τους ξηρούς καρπούς' date=' σας έδωσε τρόπο εισαγωγής? Δλδ σου προτεινε να αρχίσεις με κάποιους συγκεκριμένα και να αφήσεις κάποιους άλλους για αργότερα (πχ καρύδια) ή ξεκινάς με ό,τι θες? Επίσης σε ποια μορφή σου πρότεινε? Ωμούς ή ψημένους?

Σχετικά με τα όσπρια, δες στο θέμα με τις γκαπς συνταγές πώς προετοιμάζουμε τα όσπρια και γίνονται ιδιαίτερα εύπεπτα. Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο!

Το μωράκι σου τι ηλικία έχει? Συγνώμη αν το έχεις ξαναπεί. Έχω χάσει κάποια ποστς[/quote']

Ειναι 10,5 μηνών.Η πιο συνηθισμένη πρώτη επαφή των παιδιών με τους ξηρούς καρπούς (οσο αμαρτωλό κι αν είναι)είναι η ΜΕΡΕΝΤΑ. Οχι για τα αλλεργικά παιδιά όμως στο γάλα!

Δεν μου έχει προτείνει ακόμα τρόπο μιας και είναι θέμα προς συζήτηση στην επόμενη μας συνάντηση.Νομίζω ομως οτι ωμοί είναι καλύτερα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...