Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εγώ έιχα δει στη αλλεργιολόγο 5.5 μηνών να κάνει πατσ... Παρε τηλ. κ ρώτα...

Σιγουρα όλα αυτά συντέλεσαν στην κατάσταση αυτή όπως κ άλλα οπως εμβόλια ή αν εσύ ακόμα δεν πέπτεις σωστα κάποιες τροφες...Είναι μεγάλο κεφάλαιο κ ακόμα το διερευνούν..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και οταν λεω προδιαθεση ,βασικα εννοω οτι πρεπει να επικρατησουν πολλοι παραγοντες ταυτοχρονα για να εκδηλωθουν τετοια συμπτωματα π.χ ενδεικτικα

1.γεννατε ενα μωρο απο μαμα που εχει κολπιτιδα

2.δεν θηλαζει αμεσως

3.δινεται στο μωρο ξενο γαλα

4.δινεται μεγαλη ποσοτητα ξενου γαλακτος

5 δινεται αντιβιωση μετα την γεννα ασυμβατη με τον θυλασμο

Ξέχασες την καισαρική τομή.

Στο φυσιολογικό τοκετό εάν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να πάρει καλά βακτήρια από τη μαμά το μωρό στην κ.τ. δεν υπάρχει καμία!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Βλεπω απειρες ιδιες περιπτωσεις.

Δυστυχώς αυτή η πραγματικότητα.

Δινω λιγη λακταση και προβιοτικα και παραλληλα θελω να ψαξω που μπορω να κανω τα πατς τεστ.Ειμαστε 3ων μηνων.Γινεται σε αυτη την ηλικια? Ειναι αξιοπιστα?

Από όσο γνωρίζω, γενικώς τα τεστ είναι περιορισμένης αξιοπιστίας μέχρι το χρόνο. Στην ηλικία κάτων των 6 μηνών, είναι ακόμη πιο αναξιόπιστα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Το υδρολυμενο γαλα μου το προτειναν σα τεστ για 2 μερες να δουμε αν θα βελτιωθει.Συμφωνα με αυτα που λες θα βελτιωθει αλλα φαινομενικα.

Σου πρότειναν αντικατάσταση του θηλασμού με υδρολυμένο γάλα για να δείτε αν υποχωρούν τα συμπτώματα;

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Σου πρότειναν αντικατάσταση του θηλασμού με υδρολυμένο γάλα για να δείτε αν υποχωρούν τα συμπτώματα;

Ναι..σαν τεστ δυο ημερων και βλεπουμε...Δε το εχω κανει και απ οτι διαβαζω δε θα το κανω...

Διαφημίσεις

Σημερα κουραστικα παρα πολυ..απογοητευτηκα,απελπιστηκα...Χαλια τα κακα μας,διαρροια και αφροι...και συνεχεια εμετοι,ξερασαμε τα παντα...Αν δε μου ειχατε πει αυτα για το υδρολυμενο γαλα μπορει να ειχα αρχισει να το σκεφτομαι...Δεν εβγαλα ακρη με τις εξετασεις αλλεργιας.Δεν υπαρχει καποια που θα δειξει σε αυτη τη φαση λενε..Εχω κουραστει πολυ...

Eσας ποια η θεση σας σε αυτο?Αν καταλαβα σωστα δε συμφωνειτε...

Ναι..σαν τεστ δυο ημερων και βλεπουμε...Δε το εχω κανει και απ οτι διαβαζω δε θα το κανω...

Eσας ποια η θεση σας σε αυτο?Αν καταλαβα σωστα δε συμφωνειτε...

caramello, δεν υπάρχει καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη που να υποστηρίζει την αντικατάσταση του μητρικού με υποαλλεργικό γάλα, ως αντιμετώπιση συμπτωμάτων αλλεργίας, ούτε καν ως δοκιμή.

Προσωπικά, δεν μπορώ να προτείνω κάτι που δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. (Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να συμβουλεύουν στηριζόμενοι ΜΟΝΟ σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.)

Επίσης, η επιστημονική κοινότητα στο μέχρι τώρα δημοσιευένο έργο, υποστηρίζει ότι όταν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, είναι πάντα χειρότερα όταν δεν υπάρχει το μητρικό γάλα.

Αfrodite μου και υπόλοιπες , επειδή η μπέμπα μου υποτροπίασε πάλι (έφαγα πρόβειο γιαούρτι , και αυτές τις μέρες έτρωγα γραβιερα και φέτα από αιγοπρόβειο γάλα) μπορείτε να μου γράψετε ποιες τροφές δεν τρώτε γιατι ο παιδίατρος επιμένει οτι αφού φταίει το γάλα ΜΟΥ , να το αλλάξουμε :?

Ξέρεις τι με στεναχωρεί πιο πολύ εκτος απο το γεγονός καθεαυτού, είναι οτι ο παιδιατρος επιμένει οτι φταίει το γάλα μου. Δεν μου είπε καν οτι θα πρέπει να περάσει 1 μήνας απο τότε που έφαγα τελευταία φορά αγελαδινό γάλα!

caramelo, από τις πρώτες σελίδες του θέματος, δες πόσο επιστημονικά αντιμετωπίζεται το πρόβλημα:?

Διαφημίσεις

Το Neocate ειναι ενα απαισιο πραμα που οταν το ξεκουμπωνεις βρωμαει όλο το σπίτι σαν χαλασμένος πουρές. Και κοστιζει και 54 έουρα αν θυμαμαι καλά. Επεμενε ο αλλεργιολογος να δοκιμαζουμε και μετα απο πιεσεις του περιβάλλοντος ενέδωσα και "πιεζα" το παιδακι μου να το πιει. Δυο μερες κρατησε το μαρτυριο, και το παιδι εμεινε σχεδον νηστικο (την θηλασα 2-3 φορες απο λιγο για να μη παθει αφυδατωση) αλλα δε τον ηπιε. Απο τη μια ενιωσα περηφανη για την κορη μου απο την αλλη δε ξερω αν θα με συγχωρησει ποτέ που της επέβαλλα αυτη τη διαδικασία, επρεπε να επιβληθώ στο "περιβάλλον" επιστημονικό και μη.

Και με την υπογραφή του ειδικού

Λοιπόν κορίτσια πήγα χθες στη γιατρό και έμεινα ( προς το παρόν!) πολύ ευχαριστημένη. Αφού , λοιπόν , της είπα το ιστορικό μας , τι έτρωγα , αν έχουμε στην οικογένεια αλλεργίες κτλ, μου είπε οτι :

1. Θα κάνω μια δίαιτα για 4 εβδομάδες στην οποία θα αποκλείσουμε ό,τι έχω παρατηρήσει οτι μέχρι τώρα της έχει δημιουργήσει αυτή τη κατάσταση , συν όλα τα γαλακτοκομικά, πορτοκάλια, ξηρούς καρπούς , ντομάτα και αυγό.

2. Θα κάνουμε καλλιέργεια κοπράνων και ούρων.

Αν τα συμπτώματα περάσουν μετά απο το χρονικό διάστημα αυτό θα δίνουμε σιγά σιγά μία μία τροφή για να δούμε αντιδράσεις.

Αν μετά απο το διάστημα των 4αρων εβδομάδων τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν δίνουν ένα φαρμακάκι για να καθαρίσει και να αποστειρωθεί το εντεράκι.

Αν παρόλα αυτά συνεχίσουν τα συμπτώματα ( εξαιρετικά σπάνιο, δεν της έχει τύχει ποτέ) κάνουμε ορθοσκόπηση.

Μου είπε επίσης οτι δυστυχώς 1 στα 2 παιδιά εμφανίζουν αλλεργία σε τρόφιμα τα τελευταία 2 χρόνια :shock:

Οτι τα εμβόλια δημιουργούν έξαρση του φαινομένου και οτι καλό είναι να τα καθυστερούμε μέχρι να σταματήσει η ροή αίματος.

Τα πρόβεια προιόντα αν και στα περισσότερα συνέδρια και η βιβλιογραφία υποστηρίζει οτι δεν επηρεάζουν την πρόκληση αλλεργίας, έχει παρατηρήσει εμπειρικά οτι δημιουργούν συγγενεις αλλεργίες.

Το πολύ σημαντικό ήταν οτι μου είπε πως πολλές φορές ιδιαίτερα οι άντρες παιδίατροι, ή οι γυναίκες παιδίατροι που δεν έχουν παιδιά ή δεν έχουν θηλάσει είναι πολύ αυστηροί με τη μητέρα και το παιδί και προσπαθούν να τους τοποθετήσουν μέσα σε καλούπια θεραπειών . Αυτό το δίδυμο πρέπει να το λαβαίνουν υπόψη τους σαν ένα δοχείο, αδιάσπαστο και αδιαίρετο . Ο θηλασμός είναι σα μια μεταμόσχευση κυττάρων , ζωτικής σημασίας για το μωρό, που γίνεται με πολύ αγάπη απο τη μανούλα. Εφόσον η μανούλα λοιπόν επιλέγει τον αποκλειστικό θηλασμό πρέπει να την βοηθούν όσο μπορούν για να τα καταφέρει.

Τέλος μας είπε οτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να ρίξουμε λίγο τους τόνους και να μην αγχωνόμαστε τόσο.

Αν πάνε όλα καλά θα συνεχίσουμε τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και τον 6ο και μετά θα πάμε να κάνουμε κάποια τεστ για να δούμε αν έχει αλλεργεία σε συγκεκριμένες τροφές, ωστε να μην αρχίσουμε τις στερεές τροφές και τις στης χορηγήσουμε.

Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι πέρα απο τα ιατρικά έννιωσα οτι μίλαγα με έναν άνθρωπο που καταλάβαινε την αγωνία μου, και μου μίλαγε πέρα απο την ιδιότητα της ως γιατρός , σαν μανούλα!!

μερικές φορές υπάρχει και κάποιο φως στο τούνελ

Ευχαριστω πολυ για τις παραθεσεις...Μου δινουν κουραγιο οτι ειμαι στο σωστο δρομο...

Μα ενα στα δυο παιδια αλλεργια?Γιατι? Στεναχωριεμαι γιατι προσεχα πολυ τι ετρωγα και στην εγκυμοσυνη απεφευγα και φυστικια και θαλασσινα κλπ κλπ που μπορει να δημιουργησουν αλλεργιες...

Το φαρμακακι για να αποστειρωθει το εντερακι γνωριζουμε ποιο ειναι?

Το φαρμακακι για να αποστειρωθει το εντερακι γνωριζουμε ποιο ειναι?

Ξεκίνα με καλά προβιοτικά για σένα και για το μωρό, καθως και με εξαιρετικης ποιοτητας cod liver για σένα. Τέλος τα πεπτικά ένζυμα μπορεί να βοηθήσουν την κατάσταση

Kt0tp2.png NaAfp3.png

μπαίνω ξανά στο θέμα για να πω πως το "έκζεμα" που ο δερματολόγος το λέει "σμηγματορροϊκή δερματίτιδα" μας πέρασε επιτέλους χωρίς να κόψω τίποτα από τη διατροφή μου. Υπενθυμίζω οτι αυτό το σύμπτωμα μαζί με το γεγονός οτι είχε κολικούς και λίγη παλλινδρόμηση με είχαν κάνει να υποψιαστώ αλλεργία. Νοσηλεύτηκε και με βρογχιολίτιδα 3,5 μηνών, επειδή το αναφέρατε νωρίτερα το γράφω.

Ο ίδιος γιατρός μου είπε επίσης οτι τα τελευταία νέα για τα ραστ τεστ λένε οτι αξιόπιστη είναι μόνο η αρνητική ένδειξη, δηλαδή οτι δεν είναι κάποιο άτομο αλλεργικό. Όταν δείξει θετικό δεν το εμπιστευόμαστε απολύτως.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Ξεκίνα με καλά προβιοτικά για σένα και για το μωρό' date=' καθως και με εξαιρετικης ποιοτητας cod liver για σένα. Τέλος τα πεπτικά ένζυμα μπορεί να βοηθήσουν την κατάσταση[/quote']

Ευχαριστω πολυ:)

Καλημερα!

Τι σημαινει οταν το γαλατακι μου στο θηλαστρο βγαινει με μια υποψια πρασινου χρωματος και οχι ασπρο?Εδω και μια βδομαδα που αντλω για καταψυξη ετσι βγαινει...:confused:

Καλημερα!

Τι σημαινει οταν το γαλατακι μου στο θηλαστρο βγαινει με μια υποψια πρασινου χρωματος και οχι ασπρο?Εδω και μια βδομαδα που αντλω για καταψυξη ετσι βγαινει...:confused:

Δεν το ήξερα κι εγώ, αλλά διάβασα αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35943

Διάβασε το για να ηρεμήσεις. :)

Έχει ακόμα και φώτος με χρωματισμένο γάλα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν το ήξερα κι εγώ' date=' αλλά διάβασα αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35943

Διάβασε το για να ηρεμήσεις. :)

Έχει ακόμα και φώτος με χρωματισμένο γάλα[/quote']

Ναι εψαξα κι εγω μετα αφου σας εγραψα και το βρηκα!Ευχαριστω πολυ και παλι!

Καλησπερα!

Παλι αποριες εχω! Γιατι δε ρωταει και καμια αλλη???:-P

Μου ειπατε να παρω cod liver.Ειναι το γνωστο μουρουνελαιο? Αυτο δεν ειναι απο ψαρι? Κανω αποχη απο ψαρι μπορω να το παιρνω αυτο?Δε θα δωσει καποια γευση στο γαλα μου ?

Και επισης η παιδιατρος μου που προφανως δε το εχει ξανααντιμετωπισει ναι μεν με υποστηριζει πλεον με το θηλασμο (δεν εχει και αλλη επιλογη γιατι ειδε ποσο επιμενω)αλλα φοβαται μηπως αν κανει καιρο να περασει ο ερεθισμος προκαλεσουμε καποιο προβλημα στο εντερο...υπαρχει τετοια περιπτωση???

αν κανει καιρο να περασει ο ερεθισμος προκαλεσουμε καποιο προβλημα στο εντερο...υπαρχει τετοια περιπτωση???

σου έχει προτείνει κάτι καλύτερο;

ξέρει κάποια μέθοδο με την οποία το έντερο επουλώνει πιο γρήγορα;

σου έχει προτείνει κάτι καλύτερο;

ξέρει κάποια μέθοδο με την οποία το έντερο επουλώνει πιο γρήγορα;

Το στοιχειακο γαλα υποτιθεται θα την ανακουφιζε...

Δεν επιμενει ομως γιατι υποστηριζει το θηλασμο και με βοηθησε πολυ να κοψω το συμπληρωμα και να μη δωσω σε περιοδους που δεν της αρκουσε το δικο μου και εκλαιγε πολυ κι εγω θα ημουν ευαλωτη στο ¨δωσε συμπληρωμα το παιδι πειναει¨ κι ομως ειπε να επιμεινω με το θηλασμο γι αυτο την εχω εκτιμησει και δε μπορω να την κατηγορησω για κατι αλλο παρα για ελλειπη ενημερωση και εμπειρια για το συγκεκριμενο θεμα.Οπως οι περισσοτεροι παιδιατροι...

Την επηρεασε ο αλλεργιολογος ο οποιος μαλλον ακομα λιγοτερη εμπειρια εχει για τη σωστη αντιμετωπιση η απλα θελει να προωθησει τα αντιαλλεργικα του και οχι να ασχολουμαστε με τη διατροφη μου,τι εφαγα τι αντιδραση ειχε τι να φαω τωρα ...παρε στοιχειακο να ξεμπερδευουμε δλδ...

Γι αυτο εχει αμφιβολια αν κανουμε σωστα που επιμενουμε τοσο.Και γι αυτο κι εγω με τη σειρα μου ρωταω αν και πιστευω οτι κανουμε το σωστο...

Το στοιχειακο γαλα υποτιθεται θα την ανακουφιζε...

Την επηρεασε ο αλλεργιολογος ο οποιος μαλλον ακομα λιγοτερη εμπειρια εχει για τη σωστη αντιμετωπιση η απλα θελει να προωθησει τα αντιαλλεργικα του

Mέχρι τώρα αυτή η υπόθεση δεν έχει στηριχθεί από κάποια έρευνα. Δηλαδή δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις που να στηρίζουν αυτή την υπόθεση.

και οχι να ασχολουμαστε με τη διατροφη μου,τι εφαγα τι αντιδραση ειχε τι να φαω τωρα ...παρε στοιχειακο να ξεμπερδευουμε δλδ...

Ούτε γι αυτό υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις.

Δηλαδή ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει φανεί ότι τα στοιχειακά γάλατα μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα από το μητρικό τέτοιες καταστάσεις.

Αντίθετα έχει φανεί ότι το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο προς την επούλωση του πεπτικού, ακόμη και σε πολύ σοβαρές καταστάσεις όπως η νεκρωτική εντεροκολίτιδα.

Γι αυτο εχει αμφιβολια αν κανουμε σωστα που επιμενουμε τοσο.

Είναι λυπηρό και επικίνδυνο.....:?

Μου ειπατε να παρω cod liver.Ειναι το γνωστο μουρουνελαιο? Αυτο δεν ειναι απο ψαρι? Κανω αποχη απο ψαρι μπορω να το παιρνω αυτο?Δε θα δωσει καποια γευση στο γαλα μου ?

H αλλεργιολογος μου έδωσε το οκ για το μουρουνέλαιο.

Πάντως εγώ θα ξεκινήσω αυτήν την βδομάδα μουρουνέλαιο και στο μωρό. Αλλα δεν θα συνιστουσα το ίδιο σε κάποιον που δεν έχει προμηθευτεί ένα fermanted cod liver oil.

http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html?osCsid=58bpt95e62hb7c26rla16783p4

Εχει και δωρεαν μεταφορικά για βαρος μεχρι 6 κιλά μέχρι και σήμερα το βράδυ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Mέχρι τώρα αυτή η υπόθεση δεν έχει στηριχθεί από κάποια έρευνα. Δηλαδή δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις που να στηρίζουν αυτή την υπόθεση.

Ούτε γι αυτό υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις.

Δηλαδή ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει φανεί ότι τα στοιχειακά γάλατα μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα από το μητρικό τέτοιες καταστάσεις.

Αντίθετα έχει φανεί ότι το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο προς την επούλωση του πεπτικού, ακόμη και σε πολύ σοβαρές καταστάσεις όπως η νεκρωτική εντεροκολίτιδα.

Είναι λυπηρό και επικίνδυνο.....:?

Σας ευχαριστω πολυ και παλι...Γιατι να μη τα ξερει αυτα η παιδιατρος μου και ολοι οσοι εμπιστευομαστε την υγεια των παιδιων μας? Ειναι πραγματικα λυπηρο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...