Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Mην ξαναπείς οτί γινεσαι κουραστική.. εγώ πως νομίζεις οτί εφτασα τόσα μηνύματα??:lol::lol::lol:

Γράψε σε ποιό μέρος βρίσκεσαι μήπως κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει..

Το χαρουπάλευρο δεν επιτρέπεται..

Τώρα πόσο καιρό έχεις να καταναλώσεις αυγά?? Μπορόυν να σε συμβουλέψουν κοπέλες που είχαν ίδιο πρόβλημα..

Ειμαι Κυπρο για 6 μηνες ακομα.Αυγα ειχα 2 μηνες να φαω κι εφαγα σε κατι μπισκοτακια που δεν ειχαν κατι αλλο περιεργο σκεφτηκα να μη φαω κατευθειαν ολοκληρο αυγο,οτι στο μπισκοτο θα ηταν πιο μικρη η δοση και βλεπουμε...Μετα σκεφτηκα οτι καλυτερα να ετρωγα το αυγο κανονικα αλλα την ειχα ηδη κσνει...Μετα απο μερικες μερες καταναλωσης χειροτερεψε το προβλημα αλλα οχι οτι δε το ειχε και 2 μηνες που δεν ετρωγα αυγα....Οποτε ακρη δε βγαζω...:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειμαι Κυπρο για 6 μηνες ακομα.Αυγα ειχα 2 μηνες να φαω κι εφαγα σε κατι μπισκοτακια που δεν ειχαν κατι αλλο περιεργο σκεφτηκα να μη φαω κατευθειαν ολοκληρο αυγο,οτι στο μπισκοτο θα ηταν πιο μικρη η δοση και βλεπουμε...Μετα σκεφτηκα οτι καλυτερα να ετρωγα το αυγο κανονικα αλλα την ειχα ηδη κσνει...Μετα απο μερικες μερες καταναλωσης χειροτερεψε το προβλημα αλλα οχι οτι δε το ειχε και 2 μηνες που δεν ετρωγα αυγα....Οποτε ακρη δε βγαζω...:rolleyes:

Tα μπισκότα μπορεί να περιέχουν ένα σωρό συστατικά οπότε καλό είναι να δοκιμάζεις σκέτη την τροφή κ πρώτα τον κρόκο στο αυγο. ( συνήθως αυτη είναι η οδηγία)

Yugup3.png

Tα μπισκότα μπορεί να περιέχουν ένα σωρό συστατικά οπότε καλό είναι να δοκιμάζεις σκέτη την τροφή κ πρώτα τον κρόκο στο αυγο. ( συνήθως αυτη είναι η οδηγία)

Οταν με το καλο συνελθουμε ετσι θα κανω...:D

καλησπέρα,

σήμερα πηρα τα αποτελεσματα των αιματολογικων εξετασεων και εδειξαν τα εξής:

ασπραδι αυγου ,γαλα αγελαδινο, ψαρι μπακαλιαρος, αλευρι, κροκος αυγου,καζεϊνη, α-λακταλβουμινη,β- λακταλβουμινη ανήκουν στην class 0 =μη ανιχνευσιμο

ανοσφαιρίνη Α,G,M,E μέσα στα ορια.η κορη μου ειναι τωρα 8,5 μηνων.

ξέρετε τι σημαίνουν τα παραπανω αποτελεσματα γιατι την αλλεργιολογο θα την παρω την δευτέρα.σημαίνει οτι δεν εχει αλλεργια;αν ναι που οφειλοταν το αιμα που εβλεπα. κανω διατροφη εδω και 3 μηνες........

καλησπέρα,

ασπραδι αυγου ,γαλα αγελαδινο, ψαρι μπακαλιαρος, αλευρι, κροκος αυγου,καζεϊνη, α-λακταλβουμινη,β- λακταλβουμινη ανήκουν στην class 0 =μη ανιχνευσιμο

ξέρετε τι σημαίνουν τα παραπανω αποτελεσματα γιατι την αλλεργιολογο θα την παρω την δευτέρα.σημαίνει οτι δεν εχει αλλεργια;αν ναι που οφειλοταν το αιμα που εβλεπα. κανω διατροφη εδω και 3 μηνες........

σημαινει οτι εργαστηριακα δεν αποδειχτηκε η αλλεργια

μπορεις να μου πεις ποσο ειναι η ανοσοσφαιρινη αλφα και τα φυσιολογικα ορια που δινει το εργαστηριο ?

τι διατροφη κανεις ? ποσο συντομα υποχωρησαν τα συμπτωματα ?

Διαφημίσεις

σημαινει οτι εργαστηριακα δεν αποδειχτηκε η αλλεργια

μπορεις να μου πεις ποσο ειναι η ανοσοσφαιρινη αλφα και τα φυσιολογικα ορια που δινει το εργαστηριο ?

τι διατροφη κανεις ? ποσο συντομα υποχωρησαν τα συμπτωματα ?

ανοσφαιρινη Α 20mg/dl, ορια για 6-11 μηνων 13-69

δεν τρωω γαλακτοκομικα, μοσχαρι,αυγα ,πορτοκαλι, σοκολατες, ψαρι .

η διαρροια τελειωσε αμεσως οταν μπηκαν οι στερεες τροφες και οχι οταν αρχισα διαιτα για το αιμα δεν μπορω να σου γιατι τωρα που δεν εχει διαρροες δεν το βλεπω.

ανοσφαιρινη Α 20mg/dl, ορια για 6-11 μηνων 13-69

δεν τρωω γαλακτοκομικα, μοσχαρι,αυγα ,πορτοκαλι, σοκολατες, ψαρι .

η διαρροια τελειωσε αμεσως οταν μπηκαν οι στερεες τροφες και οχι οταν αρχισα διαιτα για το αιμα δεν μπορω να σου γιατι τωρα που δεν εχει διαρροες δεν το βλεπω.

τοτε που ειχε αιμα κατα πασα πιθανοτητα η αν.α θα ηταν χαμηλοτερη

εισαι σιγουρη οτι η διαιτα σου δεν οφελεισε ?

αυτο καλο θα ηταν να το πεις στην αλλεργιολογο και να την ρωτησεις ευθεως εαν ειναι σιγουρη οτι προκειται για αλλεργια(εαν σου πει οτι τελικα προκειται για αλλεργια) η για καποια δυσλειτουργια του πεπτικου και κυριως εαν βλεπει σημαδια αλλεργιας τωρα

καποιες φορες μετα την εισαγωγη των στερεων μπορει να μειωθουν η και να εξαφανιστουν τα συμπτωματα ,ενας εμπειρος γιατρος ομως μπορει να διακρινει καποια συμπτωματα που παραμενουν και δεν ειναι ευκολα διακριτα απο γονεις η και καμια φορα ο γονιος μπορει να παρατηρει κατι που του φαινεται περιεργο ενω ο γιατρος να το θεωρει λανθασμενα φυσιολογικο,σκεψου εαν υπαρχει κατι τετοιο στο δικο σου παιδι και πες το

τοτε που ειχε αιμα κατα πασα πιθανοτητα η αν.α θα ηταν χαμηλοτερη

εισαι σιγουρη οτι η διαιτα σου δεν οφελεισε ?

αυτο καλο θα ηταν να το πεις στην αλλεργιολογο και να την ρωτησεις ευθεως εαν ειναι σιγουρη οτι προκειται για αλλεργια(εαν σου πει οτι τελικα προκειται για αλλεργια) η για καποια δυσλειτουργια του πεπτικου και κυριως εαν βλεπει σημαδια αλλεργιας τωρα

καποιες φορες μετα την εισαγωγη των στερεων μπορει να μειωθουν η και να εξαφανιστουν τα συμπτωματα ,ενας εμπειρος γιατρος ομως μπορει να διακρινει καποια συμπτωματα που παραμενουν και δεν ειναι ευκολα διακριτα απο γονεις η και καμια φορα ο γονιος μπορει να παρατηρει κατι που του φαινεται περιεργο ενω ο γιατρος να το θεωρει λανθασμενα φυσιολογικο,σκεψου εαν υπαρχει κατι τετοιο στο δικο σου παιδι και πες το

ειδα διαφορα π.χ οι κενωσεις σταματησαν να ειναι τοσο εκρηκτικες , το αιμα λιγοτερο και τα μαγουλακαι σταματησαν να ειναι τοσο κοκκινα......

απλα αναρωτιεμαι πως γινεται να ειναι αλλεργια και να μην φανει στις εξετασεις.

αυριο θα παρω τηλ. την αλλεργιολογο και θα παω και σε συμβουλο θηλασμου...

• Επιστημονική συνεργάτιδα

απλα αναρωτιεμαι πως γινεται να ειναι αλλεργια και να μην φανει στις εξετασεις.

είναι πολύ συχνό να εμφανίζονται αποτελέματα ψευδώς αρνητικά, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Δεν πρόκειται για θεωρία.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία θεωρία ή για μια υπόθεση, αλλά για τεκμηριωμένη έρευνα που βρήκε επιτυχημένη εφαρμογή για έναν σχεδόν αιώνα.

H Cambell ως νευρολόγος, διαπίστωσε ότι από τα νευρολογικά προβλήματα δεν είναι μόνο ο αυτισμός που συνδέεται με την υγεία του εντέρου.

Μιλάμε για μία διατροφή που ακολουθώ στα παιδιά μου. Άρα δεν έχω πειστεί 99% για την επιστημονικότητα της, αλλα 100%. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να χρησιμοποιησω την λέξη θεωρία με την έννοια της υπόθεσης. Η λέξη έχει και άλλες ερμηνείες, επίσης γνωστές. Πάντως καλώς το επεσήμανες, γιατί αν το εξελαβες εσύ έτσι ίσως να έκαναν το ίδιο λάθος και άλλες κοπέλες.

Επίσης μια που μίλησες για τον αυτισμό. Εγώ έκανα μια κρούση να μιλήσω σε θεμα με τον αυτισμό, σχετικά με την πιθανοτητα ίασης μέσω της γκπας, αλλά φυσικά δεν μου έδωσε κανείς σημασία. Εσένα όμως ο λόγος σου είναι βαρυσήμαντος λόγω της επιστημονικης σου ιδιοτητας. Θα σκεφτόσουν λοιπόν το ενδεχόμενο να μιλήσεις για την γκαπς και τα διάφορα νευρολογικά προβλήματα που μπορεί να θεραπεύσει? Εσένα ίσως σε ακουσει κάποια μαμά και τουλάχιστον το ψάξει πριν το απορρίψει.

Καλησπερα..εριξα μια ματια στις συνταγες..Ολες εχουν η βουτυρο η αυγα η αλευρι καρυδας που ακομα εγω δε μπορω να εισαγω...

Επισης στη διατροφη που προτεινε η κυρια Αγλαια λεει ολα τα φρουτα..Ακομα και εσπεριδοειδη και φραουλα?

Και λεει οχι αμυλωδη...το μηλο που ειχει αμυλο?

Οι μπανανες να ειναι ωριμες για ποιο λογο?

Συγγνωμη αν σας κουραζω ...αλλα προβληματιζομαι...:confused:

Ειδικα για πρωινο δε μπορω να βρω κατι...και ενα φρουτο και ενα τσαι η χαμομηλι δε με κρατανε..ζαλιζομαι...

Πρωταρχικό είναι να τρως καλά. Διάβασε πρώτα για την γκαπς, ενημερωσου, παρε και το βιβλίο και αν αποφασίσεις να την ακολουθησεις τότε σιγά σιγά κόβεις αμυλουχα κλπ. Μέχρι τότε όμως κάνε την κλασική διατροφή που γράφαμε στο παρελθόν και πρόσεχε να τρως καλά. Δεν πρέπει να μενεις νηστική. Επίσης ξεκίνα μουρουνέλαιο. Είναι απαραίτητο τώρα που θηλάζεις.

καλησπέρα,

Στην αλλεργική πρωκτοκολίτιδα τα πρικ και τα ραστ (του αίματος) βγαινουν καθαρα και οι αλλεργίες φαίνονται συνήθως στα patch (τα αυτοκολλητα της πλάτης). Τα κάνατε αυτά και αν ναι, τι έδειξαν?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 8 ΜΗΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΦΙΚΟ ΕΚΖΕΜΑ ΕΔΩ Κ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΣΗ Κ ΞΥΝΕΤΕ ΕΧΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΕΜΑ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Κ ΕΙΔΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Στην αλλεργική πρωκτοκολίτιδα τα πρικ και τα ραστ (του αίματος) βγαινουν καθαρα και οι αλλεργίες φαίνονται συνήθως στα patch (τα αυτοκολλητα της πλάτης). Τα κάνατε αυτά και αν ναι' date=' τι έδειξαν?[/quote']

Δε ξερω για τα patch.Πως γινονται? Που τα κανω?

Μιλάμε για μία διατροφή που ακολουθώ στα παιδιά μου. Άρα δεν έχω πειστεί 99% για την επιστημονικότητα της' date=' αλλα 100%. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να χρησιμοποιησω την λέξη θεωρία με την έννοια της υπόθεσης. Η λέξη έχει και άλλες ερμηνείες, επίσης γνωστές. Πάντως καλώς το επεσήμανες, γιατί αν το εξελαβες εσύ έτσι ίσως να έκαναν το ίδιο λάθος και άλλες κοπέλες.

Επίσης μια που μίλησες για τον αυτισμό. Εγώ έκανα μια κρούση να μιλήσω σε θεμα με τον αυτισμό, σχετικά με την πιθανοτητα ίασης μέσω της γκπας, αλλά φυσικά δεν μου έδωσε κανείς σημασία. Εσένα όμως ο λόγος σου είναι βαρυσήμαντος λόγω της επιστημονικης σου ιδιοτητας. Θα σκεφτόσουν λοιπόν το ενδεχόμενο να μιλήσεις για την γκαπς και τα διάφορα νευρολογικά προβλήματα που μπορεί να θεραπεύσει? Εσένα ίσως σε ακουσει κάποια μαμά και τουλάχιστον το ψάξει πριν το απορρίψει.

Πρωταρχικό είναι να τρως καλά. Διάβασε πρώτα για την γκαπς, ενημερωσου, παρε και το βιβλίο και αν αποφασίσεις να την ακολουθησεις τότε σιγά σιγά κόβεις αμυλουχα κλπ. Μέχρι τότε όμως κάνε την κλασική διατροφή που γράφαμε στο παρελθόν και πρόσεχε να τρως καλά. Δεν πρέπει να μενεις νηστική. Επίσης ξεκίνα μουρουνέλαιο. Είναι απαραίτητο τώρα που θηλάζεις.

Στην αλλεργική πρωκτοκολίτιδα τα πρικ και τα ραστ (του αίματος) βγαινουν καθαρα και οι αλλεργίες φαίνονται συνήθως στα patch (τα αυτοκολλητα της πλάτης). Τα κάνατε αυτά και αν ναι, τι έδειξαν?[/quote']

δεν εχουμε κανει patch αλλα μου ειπε η αλλεργιολογος να συνεχισω τη διατροφη που κανω καθως και το μωρο ασχετα αν οι εξετασεις εδειξααν αρνητικα αποτελεσματα

Δε ξερω για τα patch.Πως γινονται? Που τα κανω?

δεν εχουμε κανει patch αλλα μου ειπε η αλλεργιολογος να συνεχισω τη διατροφη που κανω καθως και το μωρο ασχετα αν οι εξετασεις εδειξααν αρνητικα αποτελεσματα

Ta patch ειναι αυτοκολλητα με τροφές μέσα που τα κολλανε στην πλάτη και τα αφαιρεις μετά εσύ στο σπίτι. Πας την 3η μερα στην αλλεργιολογο που στα έβαλε και βλέπει σε ποιες τροφές υπάρχει αντίδραση.

Υπάρχει περίπτωση για ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, αλλά είναι χρησιμα από την άποψη ότι σου δίνουν έναν αρχικό μπούσουλα πέραν της παρατηρησης από μέρους σας.

Καλό είναι να μην γίνονται πριν τον 7ο μήνα. Εμείς στην μπέμπα δεν κάναμε καθολου αίματος. Μόνο πρικ για να δούμε τυχόν αλλεργίες με αναφυλακτικά σοκ που ευτυχώς δεν είχε και τα πατσ που έδειξαν θετικά σε γάλα και μοσχάρι.

Επαναλαμβάνω ότι στην αλλεργική πρωκτοκολιτιδα τα πρικ και τα ραστ βγαίνουν αρνητικά.

Τέλος να σας πω ότι στο Παίδων ξέρω από μαμαδες που το έχουν γραψει εδώ ότι κάνουν πατσ σε 5 τροφές, ενώ στο αλλεργιολογικο του Σωτηρία μας έκανε σε 13 ή 14 δεν θυμαμαι(έβαλε μέσα και 3 είδη γάλατος, αλλά τα υπόλοιπα ήταν τροφές)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ta patch ειναι αυτοκολλητα με τροφές μέσα που τα κολλανε στην πλάτη και τα αφαιρεις μετά εσύ στο σπίτι. Πας την 3η μερα στην αλλεργιολογο που στα έβαλε και βλέπει σε ποιες τροφές υπάρχει αντίδραση.

Υπάρχει περίπτωση για ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα' date=' αλλά είναι χρησιμα από την άποψη ότι σου δίνουν έναν αρχικό μπούσουλα πέραν της παρατηρησης από μέρους σας.

Καλό είναι να μην γίνονται πριν τον 7ο μήνα. Εμείς στην μπέμπα δεν κάναμε καθολου αίματος. Μόνο πρικ για να δούμε τυχόν αλλεργίες με αναφυλακτικά σοκ που ευτυχώς δεν είχε και τα πατσ που έδειξαν θετικά σε γάλα και μοσχάρι.

Επαναλαμβάνω ότι στην αλλεργική πρωκτοκολιτιδα τα πρικ και τα ραστ βγαίνουν αρνητικά.

Τέλος να σας πω ότι στο Παίδων ξέρω από μαμαδες που το έχουν γραψει εδώ ότι κάνουν πατσ σε 5 τροφές, ενώ στο αλλεργιολογικο του Σωτηρία μας έκανε σε 13 ή 14 δεν θυμαμαι(έβαλε μέσα και 3 είδη γάλατος, αλλά τα υπόλοιπα ήταν τροφές)[/quote']

και εμεις στο Σωτηρια παμε αλλα ισως δεν μας εκανε patch γιατι ηταν 7,5 μηνων .

Ενδεχομενως να κανει στο μωρο patch οταν θα γινει 12 μηνων καθως τοτε θα παμε για προκληση.

Διαφημίσεις

και εμεις στο Σωτηρια παμε αλλα ισως δεν μας εκανε patch γιατι ηταν 7,5 μηνων .

Ενδεχομενως να κανει στο μωρο patch οταν θα γινει 12 μηνων καθως τοτε θα παμε για προκληση.

Είχατε θετικο πρικ;;

Yugup3.png

Να ρωτησω κατι βρε κοριτσια...Μολις γεννηθηκε το μωρο μεχρι να κατεβασω γαλατακι θηλαζα αλλα επαιρνε και συμπληρωμα...Αν ηταν αλλεργικο στα γαλακτοκομικα δε θα ειχε φανει απο τοτε?Επαιρνε 2 βδομαδες αρκετο και τα κακα ηταν μια χαρα...Και χρωμα και ολα...Μολις το καταφεραμε και το κοψαμε αραιωσανε αλλα τα θεωρουσαμε φυσιολογικα και οι βλεννες και το αιμα ξεκινησαν στους 2 μηνες αποκλειστικου θηλασμου..Δε θα επρεπε να φανει νωριτερα αν υπηρχε αλλεργια σε κατι??? Και ειδικα στην αρχη που επινε ξενο? Προσεχα εξαρχης τη διατροφη δεν ετρωγα κατι περιεργο και λογω κολικων ειχα αρχισει απο νωρις και μειωνα υποπτα τροφιμα

Η παιδιατρος δεν επιμενει να δωσουμε ξενο υποαλλεργικο εφοσον παιρνουμε καλο βαρος κλπ αλλα φοβαται μηπως αν καθυστερησουν τα συμπτωματα να υποχωρησουν μηπως δημιουργηθει μονιμη βλαβη στο μωρο.Λεει ομως οτι αυτη ειναι εικονα αλλεργικου μωρου.Οχι μια δυσανεξια που θα περασει...:| Επειδη εκτος απο αιμα και βλεννες ηταν και πολυ ανησυχο, μεχρι και 2 μηνων εκλαιγε ολη μερα ....

Να ρωτησω κατι βρε κοριτσια...Μολις γεννηθηκε το μωρο μεχρι να κατεβασω γαλατακι θηλαζα αλλα επαιρνε και συμπληρωμα...Αν ηταν αλλεργικο στα γαλακτοκομικα δε θα ειχε φανει απο τοτε?

Η αλλεργία συνήθως εμφανίζεται και προκαλεί συμπτώματα μετά από επανειλημένη έκθεση στο αλλεργιογόνο.

Επαιρνε 2 βδομαδες αρκετο και τα κακα ηταν μια χαρα...Και χρωμα και ολα...Μολις το καταφεραμε και το κοψαμε αραιωσανε αλλα τα θεωρουσαμε φυσιολογικα και οι βλεννες και το αιμα ξεκινησαν στους 2 μηνες αποκλειστικου θηλασμου..

Είναι συχνό να εμφανίζεται μετά το 2ο μήνα.

Ειδικά για τα μωρά που έχουν εκτεθεί τις πρώτες ημέρες.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Εσένα ίσως σε ακουσει κάποια μαμά και τουλάχιστον το ψάξει πριν το απορρίψει.

Αν νομίζει ότι μπορεί να βοηθηθεί, θα απευθυνθεί σε κάποιον GAPS practitioner.

Η παιδιατρος δεν επιμενει να δωσουμε ξενο υποαλλεργικο εφοσον παιρνουμε καλο βαρος κλπ αλλα φοβαται μηπως αν καθυστερησουν τα συμπτωματα να υποχωρησουν μηπως δημιουργηθει μονιμη βλαβη στο μωρο.Λεει ομως οτι αυτη ειναι εικονα αλλεργικου μωρου.Οχι μια δυσανεξια που θα περασει...:| Επειδη εκτος απο αιμα και βλεννες ηταν και πολυ ανησυχο, μεχρι και 2 μηνων εκλαιγε ολη μερα ....

σε ενα παιδακι που εχει προδιαθεση να κανει τετοιου ειδους συμπτωματα η εισαγωγη του ξενου γαλακτος απο τις πρωτες μερες ειναι καθοριστικης σημασιας στο να εκδηλωθουν ,το πεπτικο δεν ειναι ετοιμο να πεψει αυτο το γαλα οποτε απορρυθμιζεται ,και κυριως εαν το πρωτο γαλα που ηπιε το μωρο ηταν το ξενο

για αυτο ειναι πολυ σημαντικο να μπει το μωρο αμεσως μετα την γεννα στο στηθος ,ετσι θα εκτεθει στην χλωριδα της μαμας και οχι του περιβαλλοντος γυρω και θα λαβει και το ευπεπτο γαλα της μαμας και οχι το ξενο δυσπεπτο που δινεται εκτος αυτου και σε μεγαλη ποσοτητα οποτε βλαπτει διπλα ,μπορω να πω και τριπλα αφου δεν εχει κανενα προβιοτικο

το υποαλλεργικο σε τετοια παιδια μπορει να βοηθησει φαινομενικα για λιγο γιατι δεν χρειαζεται πεψη ,απορροφαται απο μονο του ,ξεκουραζει το πεπτικο,υποχωρουν τα συμπτωματα ,αλλα συνηθως με την εισαγωγη των στερεων θα υπαρχει προβλημα γιατι το πεπτικο μεχρι τοτε θα εχει ξεχασει τη σημαινει να πεπτει ,και μιλαω για πληρως υδρολυμενο γαλα,οποτε αφου υποχωρουν τα συμπτωματα οι γιατροι θεωρουν οτι προκειται για αλλεργια στο γαλα και οχι δυσλειτουργια του πεπτικου

φοβερη αστοχια απο την πλευρα της ιατρικης

και οταν λεω προδιαθεση ,βασικα εννοω οτι πρεπει να επικρατησουν πολλοι παραγοντες ταυτοχρονα για να εκδηλωθουν τετοια συμπτωματα π.χ ενδεικτικα

1.γεννατε ενα μωρο απο μαμα που εχει κολπιτιδα

2.δεν θηλαζει αμεσως

3.δινεται στο μωρο ξενο γαλα

4.δινεται μεγαλη ποσοτητα ξενου γαλακτος

5 δινεται αντιβιωση μετα την γεννα ασυμβατη με τον θυλασμο

συνηθης τακτικη στα περισσοτερα νοσοκομεια ωστε να επικρατησουν ολοι οι παραγοντες ταυτοχρονα οποτε οι πιθανοτητες να αναπτυχθει δυσλειτουργια στο πεπτικο εκτοξευονται

εφερα ενα παραδειγμα

υπαρχουν και αλλοι πολλοι παραγοντες που μπορει να "προκαλεσουν"το πεπτικο

εχω κουραστει πολυ να ακουω την ιδια ιστορια χωρις να δινεται ενα τελος σε αυτο ,και δεν εννοω τις μαμαδες φυσικα ,αλλα ολη την κατασταση που διαιωνιζει το θεμα

Βαλερι σ ευχαριστω πολυ,Εγω εκανα καισαρικη και δυσκολευτηκα πολυ να κατεβασω γαλατακι.Εκανα πανω απο βδομαδα γι αυτο επινε και ξενο.Κολπιτιδα δεν ειχα.Αντιβιωση πηρα υποτιθεται συμβατη με το θηλασμο ειπε ο γιατρος.Γεννησα βραδυ και ημουν απ τη νακωση οποτε η πρωτη προπαθεια θηλασμου εγινε το επομενο πρωι.Εντωμεταξυ ειχε ηδη ταιστει το μωρο τουλαχιστον μια φορα...Λες αυτα να μας οδηγησαν στην ταλαιπωρια που περναμε τωρα? Το υδρολυμενο γαλα μου το προτειναν σα τεστ για 2 μερες να δουμε αν θα βελτιωθει.Συμφωνα με αυτα που λες θα βελτιωθει αλλα φαινομενικα.

Προς το παρον εχω βγαλει κι εγω τα ματια μου να ψαχνω.Βλεπω απειρες ιδιες περιπτωσεις.Δινω λιγη λακταση και προβιοτικα και παραλληλα θελω να ψαξω που μπορω να κανω τα πατς τεστ.Ειμαστε 3ων μηνων.Γινεται σε αυτη την ηλικια? Ειναι αξιοπιστα?

Απ οτι βλεπω εχει απαντησει ηδη η σβουρα σε αυτο...οποτε τωρα που το διαβαζω κσλυτερα δεν μποριυμε να κανουμε ακομα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...