Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει


Recommended Posts

Για το αυγό ισχύει ό,τι ισχύει και για το γάλα, το βράσιμο/τηγάνισμα αλλοιώνει τις πρωτεϊνες του και τις καθιστά αλλεργιογόνες, ειδικά αν "τραυματιστεί" ο κρόκος.

Γενικά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τα άτομα με αλλεργία στα αυγά και στα γαλακτοκομικά μπορούνε να φάνε χωρίς πρόβλημα τα ωμά αντίστοιχά τους.

 

Εγώ γενικά αποφεύγω το παστεριωμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά.

 

Εν τω μεταζύ Rosie η αλλεργιολόγος ακριβώς το αντίθετο μου είχε πει για το αυγο:cool: οτι είναι "αλλεργική" στο μελάτο κ να της το δίνω σφιχτό, μετά όμως από την Cambell κ τον ομοιο το δίνω μελάτο κ δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα:-D . Αλήθεια πόσα αυγά τους δίνετε την εβδομάδα?? Εννοώ κ με το ασπράδι οχι μόνο κρόκος που λέει η Cambell..

 

Τωρα δηλαδή που δεν έχουμε προμηθευτή ωμού γάλακτος τί να κάνουμε??? Να της δώσω παρμεζάνα?? (ήταν το 2ο γαλακτοκομικό που μας πρότεινε ο ομοιο)

τελικα τι ισχυει με το αυγο ? οι περισσοτεροι γιατροι συνηθως υποστηριζουν αυτο που λες ,Κατερινουλα

,τελος παντων προφανως ,στις πραγματικες αλλεργιες το αυγο σε οποιαδηποτε μορφη και σε οποιοαδηποτε ποσοτητα μπορει να προκαλει προβλημα ,στις ψευδοαλλεργιες μαλλον το μελατο δημιουργει σπανιοτερα προβληματα

εδω τα πιο πολλα παιδακια δεν πρεπει να εχουν πραγματικες αλλεργιες

 

Ροσι δηλ.απο γαλακτοκομικα τρωτε μονο σκληρα τυρια ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι αλλά συνήθως η παρμεζάνα που εισάγεται στην Ελλάδα (καθώς και τα υπόλοιπα τυριά) είναι από παστεριωμένο γάλα, κοίταξε την ετικέτα.

Το Carrefour έχει διάφορα γαλλικά τυράκια από ωμό γάλα, au lait cru, αλλά και πάλι πρέπει να δεις τις ετικέττες.

Και δεν επιτρέπονται όλα στην GAPS, πχ το Chevre.

 

Εγώ δεν μίλησα για οποιαδήποτε παρμεζανα αλλά για την Parmigiano Reggiano συγκεκριμένα..δεν φτιάχνονται όλα τα τυρια με τον ίδιο τροπο.. Αυτή η ¨μαρκα¨ έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές δεν πιστεύω άλλη να υπάρχει στην Ιταλία, άλλη εδώ... Είναι κ απο τα λίγα τυρια που επιτρέπονται στις ΗΠΑ απο ώμο γάλα.. Απλά πρέπει να ελεγχεις το κεφάλι του τυριού να έχει τα χαρακτηριστικά..

 

Εμείς αυτή παίρναμε πάντα γιατί ήταν κ πιο νόστιμη στη γεύση απο άλλες παρμεζανες..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

τελικα τι ισχυει με το αυγο ? οι περισσοτεροι γιατροι συνηθως υποστηριζουν αυτο που λες ,Κατερινουλα

,τελος παντων προφανως ,στις πραγματικες αλλεργιες το αυγο σε οποιαδηποτε μορφη και σε οποιοαδηποτε ποσοτητα μπορει να προκαλει προβλημα ,στις ψευδοαλλεργιες μαλλον το μελατο δημιουργει σπανιοτερα προβληματα

εδω τα πιο πολλα παιδακια δεν πρεπει να εχουν πραγματικες αλλεργιες

 

Ροσι δηλ.απο γαλακτοκομικα τρωτε μονο σκληρα τυρια ?

 

Εμάς απο τα πατς μας είχε πει ότι η μικρή έχει " ευαισθησία " στο μελατο συγκεκριμένα... Αλλα μου φάνηκε εξαιρετικά περίεργο καθώς έτρωγε εδώ κ αρκετούς μήνες ( πριν χρονισει ) το κροκο μελατο κ ποτέ δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.. ( όπως πχ με το γάλα ), μάλλον προέκυψε απο αυτά που λέει η Cambell για το πατς τεστ...γίαυτο ρώτησα κ την Sofia posi τι τρώγανε κατα την διάρκεια της εξέτασης...:rolleyes:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντα Parmigiano Reggiano παίρνω (βιολογική) και ποτέ δεν διάβασα να γίνεται από ωμό γάλα, λέει απλά "γάλα" (latte) πάνω στην ετικέττα.

Λες να είναι από ωμό;

Υποτίθεται ότι και η φέτα παραδοσιακά φτιάχνεται από ωμό γάλα (ο πεθερός μου για παράδειγμα μου είπε ότι οι Σαρακατσάνοι τουλάχιστον πάντα από ωμό τη φτιάχνανε) αλλά στο εμπορίο δεν βρίσκεις πουθενά φέτα με ωμό γάλα.

 

Βάλερι παίρνω και μαλακά τυράκια (πχ Brie) από το Carrefour αν είναι από ωμό γάλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Rosie το ειδα το λινκ που εβαλες.Τι να πω δεν ξερω ,ξερω πως πολλοι το νομιζουν οτι η ζεα ειναι το ντινκελ αλλα εχει διαφορετικη ονομασια,τωρα που ψαχνω μου κανει εντυπωση κι εμενα που αναφερεται σε ολα τα αρθρα στα κακα της γλουτενης,μηπως εννοει οτι η γλουτενη του σιταριου ειναι κακη?:mrgreen:δεν ξερω αλλα μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι ο αδερφος της φιλης μου το τρωει και δεν παρουσιασε τιποτα ενω εχει σοβαρο θεμα με κοιλιοκακη και δεν κανει καθολου να καταναλωνει γλουτενη!Δεν ξερω τι γινεται αλλα οκ τουλαχιστον το θεωρω πολυ πιο θρεπτικο απο το αχρηστο σιταρι και αρεσει και του μικρου περισσοτερο!

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ρε κοριτσια εγω μπερδευτητκα!!Εμειςειχαμε στα πατσ εντονη αλλεργια σε αυγο γαλα και σογια (οταν ηταν 5μιση μηνων)

Τωρα ο γιατρος λεει να δοκιμασω σιγα σιγα καποια πραγματα,τι στο καλο να δωσω πρωτα???Μηπως να φτιαξω καμια σπανακοπιτα να ξεκινησω απο κανα κατσικισιο τυρι?να παρω μηπως παρμεζανα?αααα εχω πελαγωσει!!!:confused::confused:Εννοειται πρωτα θα δοκιμασω εγω οχι ο μικρος και θα δουμε εαν τον πειραξει απο το γαλα μου...

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντα Parmigiano Reggiano παίρνω (βιολογική) και ποτέ δεν διάβασα να γίνεται από ωμό γάλα, λέει απλά "γάλα" (latte) πάνω στην ετικέττα.

Λες να είναι από ωμό;

Υποτίθεται ότι και η φέτα παραδοσιακά φτιάχνεται από ωμό γάλα (ο πεθερός μου για παράδειγμα μου είπε ότι οι Σαρακατσάνοι τουλάχιστον πάντα από ωμό τη φτιάχνανε) αλλά στο εμπορίο δεν βρίσκεις πουθενά φέτα με ωμό γάλα.

 

Βάλερι παίρνω και μαλακά τυράκια (πχ Brie) από το Carrefour αν είναι από ωμό γάλα.

 

Απο λίγο που εψαξα χτες αυτή η παρμεζανα φτιάχνεται απο ώμο... Είναι ο τρόπος παρασκευής της να προστίθεται το τυρογαλο (whey) σχεδόν αμέσως μετά το αρμεγμα, επίσης είναι αγελαδινο το γάλα που χρησιμοποιείται..

 

Αυτά τα γαλλικά μαλακά τυρακια δυστυχώς μόνο σε μένα αρέσουν απο ολη την οικογενεια:roll:

 

Διάβασα κ λίγο για το ώμο γάλα κ είδα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο κάποιος να παρουσιάσει αλλεργία σε ώμο γάλα απο ζώα που τρέφονται με χορτάρακι... Δυστυχώς τα περισσότερα τα εκτρεφουν με σόγια κ ίσως κ γίαυτο όσοι είναι αλλεργικοι στο γάλα να έχουν κ στη σόγια ( αν κ δεν είναι κανόνας ) αλλα να που περνάει απο την τροφή της αγελάδας :!: επίσης διάβασα κ αυτό που είπες ότι με την παστεριωση ξεκινούν όλα τα προβλήματα κ ότι μερικοί χρησιμοποιούν το ώμο γάλα σαν γιατρικο σε αλλεργίες κ ασθματα κ αλλα τέτοια :shock:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ρε κοριτσια εγω μπερδευτητκα!!Εμειςειχαμε στα πατσ εντονη αλλεργια σε αυγο γαλα και σογια (οταν ηταν 5μιση μηνων)

Τωρα ο γιατρος λεει να δοκιμασω σιγα σιγα καποια πραγματα,τι στο καλο να δωσω πρωτα???Μηπως να φτιαξω καμια σπανακοπιτα να ξεκινησω απο κανα κατσικισιο τυρι?να παρω μηπως παρμεζανα?αααα εχω πελαγωσει!!!:confused::confused:Εννοειται πρωτα θα δοκιμασω εγω οχι ο μικρος και θα δουμε εαν τον πειραξει απο το γαλα μου...

 

 

Εμένα μου έκανε εντύπωση αυτο που είχε πει κ η γλυκος για την παρμεζανα, ότι την δίνουν στην Ιταλία παρα τις αλλεργίες κ το αναφέρει κ η Cambell.. Οπότε εγώ προς τα εκεί προσανατολιστηκα... Την πρόκληση στην είπε αλλεργιολογος ή παιδιατρος;;

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μη βαράτε :oops: - ετοιμάζω βάπτιση, δουλέυω, διαβάζω 3 βιβλία που αφορούν το μωρό (μαζί με της Campbell - ναι το παρέλαβα τελικά) παράλληλα με το phd μου, προσέχω το μωρό μου ΚΑΙΙΙ... έχω κ τη μάνα μου!!! Οπότε, στο σαιτ μπαίνω μόνο από γραφείο ή τις ώρες που πρέπει να κοιμάμαι :mrgreen:

 

Λοιπόν, τις ημέρες των πατσ δεν έπρεπε το μωρό να φάει τίποτα περίεργο/ καινούργιο ώστε να μην μπερδεύουμε τα αποτελέσματα (να ξέρουμε από που θα προερχόταν η κάθε αντίδραση). Άρα ΤΟ ΜΩΡΟ έτρωγε λαχανικά γενικά με ζωμό ή κρέας κατσικίσιο/κοτόπουλο, κεχρί (είχα κόψει το ρύζι μερικές μέρες πρίν - ειχα μια αμφιβολία για το ρύζι κ συνέπεσε χρονικά με το καιρό που θα έκανε τα πατσ) κ κρέμα με φρέσκα φρούτα (μήλο, αχλάδι, αβοκάντο), φακές. Αυτά. Ούτε αυγά, ούτε τυριά ή γιαούρτια - τίποτα (άλλωστε αυτά δεν τα έχουμε βάλει ακόμα στη διατροφή μας κ σε 3 μέρες κλέινουμε 11 μηνών). ΕΓΩ - εκτός από τα πράγματα της δίαιτας που κάνω τόσο καιρό έφαγα κατσικίσιο τυρί (φέτα σε πίτα), κρέμα με κατσικίσιο γάλα, καρύδια (σε γλυκό σαν τον μπακλαβά), ταχίνι (το λέω για το σουσάμι που υποτείθεται είναι στη λίστα με τα απαγορευμένα), ηλιόσπορο, αμύγδαλα - όλα αυτά με απόσταση 2-3 ημερών. Και ντομάτα, κουφέτο με γεύση πορτοκάλι (έπρεπε να διαλέξω για τις μπομπονιέρες :-P) - κοντεύουμε μήνα και φτου φτου τα μαγιερ βγαίνουν αρνητικά κ δεν έχει εξάνθημα δερματικό (βλέπω τα σημεία που συνήθως ξεκινάει ένα εξάνθημα κ στα δύο μάγουλα - τις διακρίνω δηλαδή αλλά δεν έχουν ερεθιστεί).

Τις πρώτες μέρες το μωρό σαν να ήταν λίγο ανήσυχο στον ύπνο του αλλά δεν μπορώ να αξιολογήσω αν ήταν από τις τροφές ή από την αλλαγή καιρού ή γενικώς από την ψυχολογία του (λείπω πλέον πολλές ώρες την ημέρα κ μεγαλώνοντας έχει αρχίσει κ αντιδράει σε αυτό). Καμιά φορά κιόλας όταν δεν έχει ενεργηθεί στην διάρκεια της ημέρας κάνει ανήσυχο ύπνο.

Με το "ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" εννοούσα αν κάποια άλλη μανούλα είναι στην διαδικασία δοκιμών (πρόκληση μέσω θηλασμού). Αυτό που με έχει μπερδέψει είναι αυτό που είπε η ιατρός 'Αν κάτι τον πειράζει θα το δείς άμεσα - αρκει να αφήσεις 3 μέρες μεταξύ δοκιμών' που ΔΕΝ συμφωνώ. Φοβάμαι πως μια ωραία μέρα - η αντίδραση όλων αυτών των αλλεργιογόνων - θα βγει μαζεμένη είτε σε έξαρση ατοπικής είτε σε κολίτιδα. Ο φόβος ζει μέσα μου :-(

Μας έχει μείνει να δοκιμάσουμε (μέσω εμένα πάντα) ψάρι και αυγό. Η αλλεργία στο αυγό (κ κρόκο κ ασπράδι) βγήκε με πρικ κ ήταν μεγάλη. Το φοβάμαι αυτό. Κ συνειδητοποίησα από τη κουβέντα σας ότι δεν έχω καμία οδηγία σε τι μορφή πρέπει να φάω το αυγό κ αν παίζει ρόλο.

Και τελευταίο, όσο για το πεπτικό μου - έχω να πω αρχικά ότι και μόνο αυτή η δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά με έχει οφελήσει ΠΑΡΑ πολύ!

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

. Απλά πρέπει να ελεγχεις το κεφάλι του τυριού να έχει τα χαρακτηριστικά..

 

Εμείς αυτή παίρναμε πάντα γιατί ήταν κ πιο νόστιμη στη γεύση απο άλλες παρμεζανες..

apo αλατι τι λεει?

 

Εμάς απο τα πατς μας είχε πει ότι η μικρή έχει " ευαισθησία " στο μελατο συγκεκριμένα... Αλλα μου φάνηκε εξαιρετικά περίεργο καθώς έτρωγε εδώ κ αρκετούς μήνες ( πριν χρονισει ) το κροκο μελατο κ ποτέ δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.. ( όπως πχ με το γάλα ), μάλλον προέκυψε απο αυτά που λέει η Cambell για το πατς τεστ...γίαυτο ρώτησα κ την Sofia posi τι τρώγανε κατα την διάρκεια της εξέτασης...:rolleyes:

τι λεει η Καμπελ για τα πατσ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Απο λίγο που εψαξα χτες αυτή η παρμεζανα φτιάχνεται απο ώμο... Είναι ο τρόπος παρασκευής της να προστίθεται το τυρογαλο (whey) σχεδόν αμέσως μετά το αρμεγμα, επίσης είναι αγελαδινο το γάλα που χρησιμοποιείται..

 

Αυτά τα γαλλικά μαλακά τυρακια δυστυχώς μόνο σε μένα αρέσουν απο ολη την οικογενεια:roll:

 

Διάβασα κ λίγο για το ώμο γάλα κ είδα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο κάποιος να παρουσιάσει αλλεργία σε ώμο γάλα απο ζώα που τρέφονται με χορτάρακι... Δυστυχώς τα περισσότερα τα εκτρεφουν με σόγια κ ίσως κ γίαυτο όσοι είναι αλλεργικοι στο γάλα να έχουν κ στη σόγια ( αν κ δεν είναι κανόνας ) αλλα να που περνάει απο την τροφή της αγελάδας :!: επίσης διάβασα κ αυτό που είπες ότι με την παστεριωση ξεκινούν όλα τα προβλήματα κ ότι μερικοί χρησιμοποιούν το ώμο γάλα σαν γιατρικο σε αλλεργίες κ ασθματα κ αλλα τέτοια :shock:

 

Κατερίνα να μαζευτούμε να τσακίσουμε μαζί μερικά γαλλικά τυριά με σταφύλι κ κράκερς τα χριστούγεννα!

 

Ναι αυτό για το ωμό γάλα μου το έχει πει και η γιαγιά μου. Επίσης έχω να προσθέσω πως πολλά από αυτά που έφαγα τα έφερε η μάνα μου κ ήταν από θειά που έχει ζα :-P (ζώα) κ τα έχει κάνει με ωμό γάλα & προιόντα από ωμό γάλα

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορούμε λέτε να παραγγείλω από Ιταλία κάποια παρμεζάνα που δεν βρίσκω εδώ από ωμό γάλα (έχω κόσμο εκεί) ή θα χαλάσει στο δρόμο? :shock:

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

apo αλατι τι λεει?

 

 

τι λεει η Καμπελ για τα πατσ?

 

Το αλάτι είναι το μόνο πρόσθετο σ'αυτό το τυρί..

 

Η Cambell λεει πως οταν υπάρχουν πληγές στο έντερο όποια τροφή κ να καταναλώσουμε δεν πέπτεται σωστά κ από αυτές τις πληγές περναει στην κυκλοφορία κ αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα εισβολέας κ άρα ως αλλεργιογόνο.. Κ αν μπορούσαμε να κάνουμε κάθε μέρα πατσ θα βγαίναμε θετικοί σε αυτές τις τροφές... το είπα πολύ απλά:-D

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μπορούμε λέτε να παραγγείλω από Ιταλία κάποια παρμεζάνα που δεν βρίσκω εδώ από ωμό γάλα (έχω κόσμο εκεί) ή θα χαλάσει στο δρόμο? :shock:

 

Δηλαδή πως δεν βρίσκεις Reggiano?? Σου λένε στην αγορά οτί προέρχεται από παστεριωμένο?? Τι να πω βρε κορίτσια εγώ όσο κι αν έψαξα στο νετ παντού βρήκα ωμό γάλα...:rolleyes:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερινουλα μου το ειπε ο παιδιατρος δεν τον παω πια σε αλλεργιολογο.Ομως μου πε να δοκιμασω πρωτα εγω οχι το παιδι να δουμε τι θα περασει απο το γαλα μου.Εγω απλα φοβαμαι δεν ξερω με τι να αρχισω!ΜΗΠΩς ΝΑ παρω κι εγω παρμεζανα?:mrgreen:

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Valeri Κάναμε πατσ με κανονικό γάλα κ δυο υποαλλεργικά (με διαφορετικό βαθμό υδρόλυσης). Δεν ξέρω τις εταιρίες όμως. Κ η ιατρός όταν το είδε έγραψε + δηλαδή από ότι κατάλαβα αυτό είναι 'θέλει περαιτέρω διερεύνηση' (ενώ το κανονικό γάλα ήταν +++) αλλά το σημάδι στο υποαλλεργικό ήταν κ στο κέντρο του κύκλου (άν ήταν μόνο το γύρω γύρω σημαίνει ότι είναι από το μέταλλο που έχει το πατσ από μέσα για να συγκρατεί τις τροφές που βάζεις στο δέρμα) και έκανε να φύγει γύρω στις τρεις βδομάδες. Ακριβώς όπως κ το κανονικό γάλα. Και το ψάρι έκανε πολύ καιρό. Θες να ρωτήσω να μάθω μάρκες?

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

Το αλάτι είναι το μόνο πρόσθετο σ'αυτό το τυρί..

 

Η Cambell λεει πως οταν υπάρχουν πληγές στο έντερο όποια τροφή κ να καταναλώσουμε δεν πέπτεται σωστά κ από αυτές τις πληγές περναει στην κυκλοφορία κ αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα εισβολέας κ άρα ως αλλεργιογόνο.. Κ αν μπορούσαμε να κάνουμε κάθε μέρα πατσ θα βγαίναμε θετικοί σε αυτές τις τροφές... το είπα πολύ απλά:-D

εχει πολλη αλατι?

αυτο που περιεγραψες ειναι η ψευδοαλλεργιες

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα Ρετζιάνο βρίσκω κ εδώ αλλά σε προηγούμενα ποστ διάβασα ότι υπάρχουν είδη παρμεζάνας που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα (θα βρω να το κανω quote) που είναι σκληρά τυριά που δεν πειράζουν σε αλλεργίες. Τότε δεν είχε ανοίξει η κουβέντα για τα ωμά γάλατα ακόμα.

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα να μαζευτούμε να τσακίσουμε μαζί μερικά γαλλικά τυριά με σταφύλι κ κράκερς τα χριστούγεννα!

 

Ναι αυτό για το ωμό γάλα μου το έχει πει και η γιαγιά μου. Επίσης έχω να προσθέσω πως πολλά από αυτά που έφαγα τα έφερε η μάνα μου κ ήταν από θειά που έχει ζα :-P (ζώα) κ τα έχει κάνει με ωμό γάλα & προιόντα από ωμό γάλα

 

Μακάρι!!!:P

 

Μπορεί γι'αυτό να μην πείραξαν το μικρό!!!???!! Τι μαθαίνει κανείς???:rolleyes:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Valeri Κάναμε πατσ με κανονικό γάλα κ δυο υποαλλεργικά (με διαφορετικό βαθμό υδρόλυσης). Δεν ξέρω τις εταιρίες όμως. Κ η ιατρός όταν το είδε έγραψε + δηλαδή από ότι κατάλαβα αυτό είναι 'θέλει περαιτέρω διερεύνηση' (ενώ το κανονικό γάλα ήταν +++) αλλά το σημάδι στο υποαλλεργικό ήταν κ στο κέντρο του κύκλου (άν ήταν μόνο το γύρω γύρω σημαίνει ότι είναι από το μέταλλο που έχει το πατσ από μέσα για να συγκρατεί τις τροφές που βάζεις στο δέρμα) και έκανε να φύγει γύρω στις τρεις βδομάδες. Ακριβώς όπως κ το κανονικό γάλα. Και το ψάρι έκανε πολύ καιρό. Θες να ρωτήσω να μάθω μάρκες?

υπαρχουν 2 ειδων γαλατα τα μερικως υδρολυμενα και τα πληρως ,υποτιθεται το πληως υδρολυμενο ειναι εντελως ακινδυνο,δινεται και σε περιπτωσεις των "πολλαπλων αλλεργιων"(αδοκιμος ορος κατ"εμε-απλα αναγραφεται πανω στο γαλα)

πως μπορεις να το μαθεις ,θα ξαναπας στην γιατρο?

απλα ειναι ενδιαφερον ,διοτι εαν το πατσ ηταν θετικο στο πληρως υδρολυμενο τοτε σημαινει το εντερο απλα φλεγμαινει και μπορει να εμφανιζει θετικο πατσ σε οτιδηποτε περναει απο αυτο

Link to comment
Share on other sites

Η παρμεζάνα (και όλα τα σκληρά τυριά) επιτρέπονται και στην GAPS diet ακριβώς γιατί έχουνε υποστεί μεγάλη ζύμωση.

Αντίθετα τα μαλακά τυριά, πχ η μοτσαρέλλα, απαγορεύονται.

 

Στην Ιταλία μάλιστα μπορείς να βρεις εύκολα και παρμεζάνα από ωμό γάλα που είναι ακόμη καλύτερη σύμφωνα με τη Dr Campbell που υποστηρίζει τα γαλακτοκομικά από ωμό γάλα, εδώ είναι σχεδόν αδύνατο :-(

 

Να το. Αυτό εννοούσα.

 

Για εσας που σε προηγούμενες σελίδες διάβασα ότι ενδιαφέρεστε και για τις συναντήσεις της ARNICA να ξέρετε ότι: Η συνάντηση Arnica για το μήνα Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή.

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

εχει πολλη αλατι?

αυτο που περιεγραψες ειναι η ψευδοαλλεργιες

 

Είναι γενικά πολύ αλμυρο τυρί αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο...

 

Ναι το ξέρω κ αυτό είναι που υποστηρίζει κ η Cambell οτί λίγοι πραγματικά υποφέρουν από πραγματικές αλλεργίες.. μάλιστα λέει οτι για να καταλάβεις αν πραγματικά πάσχεις από αλλεργία κάνεις σαν πατσ τεστ στο εσωτεριό του αγκώνα κ περιμένεις μισή μέρα περίπου να δεις αντίδραση....Γι'αυτο κ σας ρωτάω διάφορα μπας κ βγάλουμε κ κανένα συπέρασμα:P

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν 2 ειδων γαλατα τα μερικως υδρολυμενα και τα πληρως ,υποτιθεται το πληως υδρολυμενο ειναι εντελως ακινδυνο,δινεται και σε περιπτωσεις των "πολλαπλων αλλεργιων"(αδοκιμος ορος κατ"εμε-απλα αναγραφεται πανω στο γαλα)

πως μπορεις να το μαθεις ,θα ξαναπας στην γιατρο?

απλα ειναι ενδιαφερον ,διοτι εαν το πατσ ηταν θετικο στο πληρως υδρολυμενο τοτε σημαινει το εντερο απλα φλεγμαινει και μπορει να εμφανιζει θετικο πατσ σε οτιδηποτε περναει απο αυτο

 

 

ΑΑΑ τώρα αποκτά ενδιαφέρον!!:P Να πάρεις γρήγορα τηλέφωνο να μάθουμε κι εμείς!!:P:lol::P

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...