Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εχεις κάποια να προτίνεις?

Εγώ αυτά πήρα και με βοήθησανε πολύ, και ιδιαίτερα τη μικρή μου (τα παίρνω ακόμη):

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796?at=0

Αυτές τις μέρες έχουνε δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των $40.

Και αν θες έκπτωση $5 χρησιμοποιήσε τον κωδικό EVI881

Θα παίρνεις 1-2 ένζυμα στην αρχή κάθε γεύματος, ιδιαίτερα αν το γεύμα υποψιάζεσαι ότι περιλαμβάνει κάτι που ίσως ερεθίσει το εντεράκι του μωρού σου.

Εγώ 1 έπαιρνα όταν η κόρη μου είχε πρόβλημα και ήτανε ΟΚ, αλλά δεν είχαμε ποτέ έντονο πρόβλημα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι.

Πάντως μην βιαστείς τις στερεές, ειδικά αν δεν τις δέχεται το μωρό μην το πιέσεις.

Η κόρη μου ακόμη θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά.

Τον τελευταίο μήνα άρχισε να δέχεται κάτι, και αυτό όχι πολτοποιημένο αλλά σε κομματάκια (και μόνο 6 δοντάκια έχει ακόμη), και φυσικά ακόμη απέχει πολύ από το να φάει κανονικό γεύμα!

Ναι.

Πάντως μην βιαστείς τις στερεές, ειδικά αν δεν τις δέχεται το μωρό μην το πιέσεις.

Η κόρη μου ακόμη θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά.

Τον τελευταίο μήνα άρχισε να δέχεται κάτι, και αυτό όχι πολτοποιημένο αλλά σε κομματάκια (και μόνο 6 δοντάκια έχει ακόμη), και φυσικά ακόμη απέχει πολύ από το να φάει κανονικό γεύμα!

Τι ηλικία έχει η κόρη σου?

Διαφημίσεις

Το prick test λέτε να μπορει να δώσει ψευδώς αρνητικά αποτελ΄εσματα;;

Αν κατάλαβα κάλα τα prick και τα pach οχι... μόνα τα rast

Aν έχει κάποιος αντιθετη αποψη ας μας τη πει... με ενδειαφερει και εμενα!

Σήμερα πήγα στη παιδίατρο... ζύγισε το μωρό και συζητήσαμε για την εισαγωγή των στερεων

Μου είπε πως το παιδί αναπτύσεται μια χαρά και θα μπορούσα να συνεχίσω και αυτόν τον μηνα με αποκλειστικό θηλασμό και να ξεκινησω στερεες οταν γίνει ακριβως 7 μηνων.

Έκανα και μια ερώτηση στον Παπαβέντση (παιδιατρος-συμβουλος γαλουχίας) στο γκρουπ που εχει στο facebook και μου εγραψε τα εξής:

"ΔΕΝ συνιστάται να καθυστερήσετε την έναρξη στερεών τροφών. Προσέξτε γιατί συχνά δυστυχώς αυτά τα παιδιά πεφτουν στην παγίδα να μην αφήνονται να αναπτυχθούν διατροφικά από "φόβο αλλεργιών" και τελικά γίνονται δύσκολα στο φαγητό από εκεί που δεν είναι. Χρειάζεστε καλή καθοδήγηση από παιδίατρο ή / και σύμβουλο γαλουχίας με γνώσεις θηλασμού και από παιδογαστρεντερολόγο μη εχθρικό στον θηλασμό...... ξεκινάτε στερεές τροφές κανονικά, συνεχίζετε τον θηλασμό και παρακολουθείτε ανάπτυξη κλπ σε παιδίατρο........"

Eίμαι μπερδεμένη... δε ξέρω τι να κάνω....

Αν διαβάζει η Αγλαϊα και μπορούσε να μου πει και τη δική της γνωμη θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα

Διαφημίσεις

Η γνώμη μου είναι πως ό,τι και αν λέει ο κάθε παιδίατρος, σύμβουλος θηλασμού, γαστρεντερολόγος κτλ δεν έχει σημασία αν το μωρό σου αντιδράει διαφορετικά.

Αν πχ του προσφέρεις στερεές και δεν τις θέλει, δοκιμάζεις ξανά και ξανά και τίποτα, τότε αυτό σημαίνει ότι το παιδί σου δεν είναι έτοιμο για στερεές. Συνέχισε με τον αποκλειστικό θηλασμό και ξαναδοκιμάζεις σ' ένα μήνα κοκ.

Αν πάλι το μωρό τις δεκτεί με χαρά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από σένα τότε να τις συνεχίσεις φυσικά!

Τα παιδάκια μου ήτανε τα δύο άκρα: ο γιος μου άρχισε με χαρά τις στερεές από 5.5 μηνών και μέχρι το χρόνο έτρωγε 3 γεύματα τη μέρα συν απογευματινό σνακ!

Η κόρη μου από την άλλη, όπως σου έγραψα και χθες, είναι 15 μηνών και μόλις άρχισε να τρώει ελάχιστα πράγματα, υπάρχουνε και μέρες που θηλάζει αποκλειστικά.

Αλλά ήτανε/είναι και τα δύο εξίσου υγιή, ροδαλά και στρουμπουλά οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σημασία έχει ν' ακολουθούμε το ένστικτο του παιδιού μας, αυτό ξέρει καλύτερα από μας και τους υπόλοιπους τρίτους!

πηρα κι εγω ceclor την εβδομάδα που μας πέρασε.... λες να έχουμε τίποτα δυσάρεστα???

Όταν είχα δώσει μία φορά ceclor στην μεγάλη (πριν της ξεκινησω ομοιοπαθητική) μου έκανε βλένες ροζ και τρόμαξα τόσο που σταμάτησα την αντιβίωση. Φαντάζομαι όμως ότι θα επηρεάζει ακόμα και αν την παίρνουμε εμείς, απλά ίσως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Αν κατάλαβα κάλα τα prick και τα pach οχι... μόνα τα rast

Aν έχει κάποιος αντιθετη αποψη ας μας τη πει... με ενδειαφερει και εμενα!

Για τα πρικ δεν έχω ιδέα, αλλά φαντάζομαι ότι δεν δίνουν ωευδώς αρνητικά αφού σου βάζουν την ουσία στο σώμα σου απευθείας. Οπότε αν υπάρχει igE αλλεργία θα φανεί αμέσως λογικά.

Τα πατς ξέρω ότι δίνουν ψευδώς θετικά, αλλά δεν ξέρω για ψευδώς αρνητικά.

Την Παρασκευή πάμε στην αλλεργιολόγο, αν θέλετε να την ρωτήσω και να σας πω.

κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται να καθυστερησεις την εναρξη των στερεων επιτιδες

το μωρο μπορει να μην τις δεχτει ετσι κιαλλιως

Εμένα Βάλερι μου είχε πει και η γαστρεντερολογος και η αλλεργιολογος ότι δεν βάζουμε στέρεες πριν τον 6ο σε καμία περίπτωση και γενικά καλύτερα να μπούν και λίγο αργότερα δλδ στον 7ο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμένα Βάλερι μου είχε πει και η γαστρεντερολογος και η αλλεργιολογος ότι δεν βάζουμε στέρεες πριν τον 6ο σε καμία περίπτωση και γενικά καλύτερα να μπούν και λίγο αργότερα δλδ στον 7ο.

ναι αλλα η Πολημερου μας λεει για την εισαγωγη μολις κλεισει τον 6ο ;);)

Διαφημίσεις

Koρίτσια ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τις απαντησεις και τη συμπαραστασή σας!!! λέω τελικά να αρχίσω από Δευτέρα....

καλημέρα!στερεές η μπουμπού άρχισε 6μηνών και 1 εβδομάδα. σιγά σιγά.στην αρχή είναι μαρτύριο. θα φτιάχνεις και θα πετάς. να προσφέρεις όμως κάθε μέρα. δοκίμασε και βρασμένο και ωμό φρούτο. εγώ πρώτα της έδινα το γεύμα και μετά ή τη θήλαζα ή ξένο συμπλήρωμα. πλέον τρώει 3 γεύματα στερεών και θηλάζει πρωι βράδυ. κάθε νέα τροφή 3-4 ημέρες. το αίμα θα φανεί αν κάτι την πειράζει. εγώ μέχρι τώρα έχω αφαιρέσει τη μπανάνα, την οποία είχα αποκλείσει και από τη δική μου διατροφή. καλό κουράγιο!!

"ΔΕΝ συνιστάται να καθυστερήσετε την έναρξη στερεών τροφών. Προσέξτε γιατί συχνά δυστυχώς αυτά τα παιδιά πεφτουν στην παγίδα να μην αφήνονται να αναπτυχθούν διατροφικά από "φόβο αλλεργιών" και τελικά γίνονται δύσκολα στο φαγητό από εκεί που δεν είναι. Χρειάζεστε καλή καθοδήγηση από παιδίατρο ή / και σύμβουλο γαλουχίας με γνώσεις θηλασμού και από παιδογαστρεντερολόγο μη εχθρικό στον θηλασμό...... ξεκινάτε στερεές τροφές κανονικά, συνεχίζετε τον θηλασμό και παρακολουθείτε ανάπτυξη κλπ σε παιδίατρο........"

ναι αλλα η Πολημερου μας λεει για την εισαγωγη μολις κλεισει τον 6ο ;);)

Κορίτσια επανέρχομαι με το θέμα της εισαγωγής στέρεων γιατί μου έτυχε το εξής περιστατικό. Και το περιγράφω όλο εν συντομία για να δείτε μεταξύ άλλων και πόσο άσχετοι είναι οι περισσότεροι παιδίατροι με το θέμα των αλλεργιών:

Το μωρό μιας φίλης πλέον 5,5 μηνών σταμάτησε να βάζει βάρος. Εγώ υποπτεύθηκα την αλλεργία αφού όλα τα υπόλοιπα ήταν οκ (ούρα, αίμα) αλλά η παιδίατρος της την οδηγούσε σε άλλα μονοπάτια (ότι το γάλα της δεν είναι καλό και διάφορες τέτοιες βλακείες) και της καθιστούσε αναγκαία την άμεση εισαγωγή του παιδιού στο παίδων. Για καλή της τύχη την επισκέφτηκα και έτυχε να πέσω σε κένωση του μωρού, οπότε είδα την πάνα και είδα αίμα (ελάχιστο σαν μάτι από καρφίτσα). Το στείλαμε άμεσα για μάγιερ και ήταν όντως θετική. Πλέον άρχισε να με ακούει, οπότε απευθύνθηκε σε παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού και κατάφερε με την βοήθεια της να γλυτώσει την εισαγωγή. Καλά, η παιδίατρος...όταν έμαθε για το αίμα δεν το αξιολόγησε σαν στοιχείο σημαντικό και συνέχισε να την πιέζει για εισαγωγή, χωρίς να πιστεύει ότι με την διατροφή της φίλης μου θα υπήρχε βελτίωση. Συγκεκριμένα είπε, το γάλα σου το έχουμε δει, δεν κάνει :shock:

Ακόμα βέβαια η κοπέλα έχει δρόμο μπροστά της, αλλά επειδή το βάρος συνεχίζει να μην είναι καλό, σήμερα η σύμβουλος της σύστησε να δώσει αχλάδι. Και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που το έδωσε πριν τους 6 μήνες. Αλλά πραγματικά στους συμβούλους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις γνώσεις τους, οπότε ίσως τελικά γαστρεντερολογος και αλλεργιολόγος να μην μου τα είπαν και ολόσωστα!

Να προσθέσω όμως και το άλλο. Πριν 2 βδομάδες το μωρό της κοπέλας δεν ήθελε να φάει φρούτο. Σήμερα το καταβρόχθισε. Άρα πρέπει να κινούμαστε σε συνεργασία με τα μωρά μας. Αυτά μας δείχνουν πότε είναι έτοιμα και πότε πρέπει να περιμενουμε λίγο ακόμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

H αγωνία μου δεν είναι κατά πόσο το παιδι θα δεχτεί τις τροφές, όσο για το πως θα καταλάβω αν κάτι τον πειράζει εφόσοσν το αίμα και οι βλέννες δεν έχουν σταματήσει!

Νεραιδομανα μπραβο

Ξερεις, δυστυχως, δεν εχω γνωρισει πολλους γιατρους που να ξερουν απο θηλασμο,το ασχημο ολων ειναι οτι ολα τα κακα αποδιδονται στον θηλασμο,οπως επισης πολλες φυσιολογικες καταστασεις που οφειλονται στον θηλασμο θεωρουνται παθολογικες απο τους παιδιατρους λογω της αγνοιας τους για αυτο

Καλα γενικα απο πεπτικες αλλεργιες, με η χωρις θηλασμο, σχεδον κανεις δεν γνωριζει ,κινουνται στα τυφλα

πολλες πολλες λαθος οδηγιες ,διαβαζοντας ξενη βιβλιογραφια βλεπεις ποσο πισω ειναι η ελληνικη :shock::shock::shock:

εαν ενα παιδακι ειναι τυχερο και πεσει εξαρχης σε καλα χερια θα πανε τα πραγματα καλα ,εαν ομως εξαρχης δωθουν λαθος οδηγιες, τοτε μπαινει σε μια διαδικασια να περασει απο πολλους γιατρους για να διορθωσει το λαθος του πρωτου γιατρου και στο τελος ολο το βαρος πεφτει στην μαμα ,γιατι και οι επομενοι γιατροι δεν βγαζουν ακρη (αφου και αυτοι πολλες φορες ειναι ....)

H αγωνία μου δεν είναι κατά πόσο το παιδι θα δεχτεί τις τροφές, όσο για το πως θα καταλάβω αν κάτι τον πειράζει εφόσοσν το αίμα και οι βλέννες δεν έχουν σταματήσει!

Ουσιαστικά αυτο που θέλουν να σου πουν όλες οι μαμάδες παραπάνω είναι πως το μωρό απο τη φύση του καταλαβαίνει αν ο οργανισμός είναι έτοιμος να δεχτεί κάτι καινούργιο στη διατροφή του... Οπότε αν το μωρο δεν θέλει να φάει με μια δυο προσπάθειες σημαίνει πως δεν είναι έτοιμο κ οργανικά να τις δεχτεί... Όχι ως γεύση άλλη ως τροφή συνολικά... Γι' αυτο λέμε ότι τα μωρά μας που έχουν αλλεργίες αν κοιτάξεις θα δεις ότι θηλαζουν παρα πολυ κ της Ροζυ κ της Ελινας κ η δικιά μου σχεδόν αποκλειστικά ( ή παρα πολλές φορές ) κ τρώνε δύσκολα φαγητο κ ειδικά κάτι καινούργιο..

Yugup3.png

εγω ειμαι απελπισμενη εκει που ειχε φιαξει οπως ξαναπα,,,παλι τα ιδια

επισης να πω ξανα οτι εχει χμηλη φεριτινη και το κρεας δεν το πολυτρωει

απο εβδομαδα θα αρχισει και σιδηρο,,,,,ουαου τι θα δουν τα ματακια μου

εσας πως πατε απο σιδηρο φεριτινη? χρειαστηκε να παρουνε ποτε?

καμμια μανουλα που να τα περασε ολα αυτα και να ανηκουν πια στο παρελθον?

πως ειναι το παιδακι σου ?

Τώρα που είπατε για τα μωράκια που γεννιούνται με μυκητίαση στο στόμα...η δικιά μου δυό μέρες μετά τη γέννα έβγαλε σπυράκια σε όλο το σωματάκι της τα οποία έφυγαν σε δυο,τρεις μέρες με bactroban..

Οι γιατροί του νοσοκομείου μου είπαν οτί είναι πολύ σύνηθες εξάνθημα...λέτε να έιχε καμμια σχέση με όλα αυτά που γράφουμε τώρα??? Μπορεί να είναι κ χαζομάρα ερώτηση απλά μου ήρθε στο μυαλό επειδή δεν ξέραν οι γιατροί να μου πουν την αιτία του...

Γεννήθηκε με κτ

η αλοιφη αυτη δεν ειναι για μυκητες

παντως γεννηθηκε με κ.τ που να κολλουσε τους μυκητες τοτε ?

Αλήθεια με την καζείνη τι γίνεται?? ή με άλλες πρωτείνες που μπορεί να είναι αλλεργιογόνες??

μεγαααλο θεμα

δεν ξερω τι γινεται με την ζυμωση και τις πρωτεινες ακριβως ,παντως το γιαουρτακι που εχει προβιοτικα τις πρωτεινες τις διασπα ευκολοτερα

ξερω να σου πω τι γινεται οταν βρασεις το γαλα

η καζεινη δεν διασπαται

η α -πρωτεινη(ας την πουμε ετσι) σε 15 λεπτα διασπαται σχεδον πληρως ,οποτε οποιος εχει σε αυτο αλλεργια μπορει να πιει το γαλα

η β-πρωτεινη μαζευεται στον αφρο και ετσι μπορει να απομακρυνθει ,κατα αλλους διασπαται

τωρα εαν φτιαξεις γιαουρτακι απο ενα τετοιο γαλα θα εχει και πολυ πολυ λιγοτερες απο τις α-β πρωτεινες η και καθολου

αλλα και καθολου η πολυ λιγοτερη λακτοζη αναλογα με την ωρα ζυμωσης

αλλα θα εχει καζεινη ,δεν ξερω ομως ποση

παντα μιλαμε για σπιτικο γιαουρτι ετσι

Εννοείς με τον τρόπο που περιγράφει η Cambell??

Αν λές αυτό τότε έχω διαβασει οτί παίρνει τα μικρόβια από το περιβάλλον του χειρουργείου σε περίπτωση καισαρικής...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...