Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

IKTEROS(TIN EBIRIA SAS)

Recommended Posts

kalispera se olous.eimaste neoi goneis kai idi antimetopizoume ta prota provlimata enos neognou. To koritsaki mas genitthike teliomino 3.060 kila kai tin deuteri pros triti mera parousiase ikteri giro sto 11. tin tetarti mera kai eno eimastan se psixologia na figoume mas lene oti anevase iktero se 14,2 kai tha to evazan se dipli lampa me paralila apoklistiko mitriko thilasmo.meta apo 2 meres epese sto 12,5 kai mas eipan oti boroum na figoume.afou irthme spiti meta apo 2 meres epanalavame kai itan sto 14,7.trelathikame.tin epomeni mera xana sto lito gia metrisi afou auxisame ta geymata ana 2ioro tin mera kai 3ioro to vradi. 12,9 anakoufisi.erxete i paidiatros sto spiti mas leei oti pernei varos einai poli zoiri kai oti mallon einai apo ton mitriko thilasmo.xanapame gia mia metrisi meta apo 6 meres diladi to moraki itan 14 imeron kai pali 14,2. mas lei i paidiatros na kopsoume gia 24 ores to mitriko thilasmo na kanoume aurio mia metrisi kai kapoies alles exetaseis oste na apoklisoume ta panta kai na katalixoume oti ontos einai apo to mitriko thilasmo kai na min xanaasxolithoume.to paidi einai ontos zoiro exei kalo xroma mono oi akres apo to apspradi tou matioy einai ligi kitrines. o giatros mas eipe oti exei dei paidi m 17 iktero sto mina pou thilaze apoklistika kai oti to 14,2 den einai timi pou borei na prokalesei vlavi stin igeia tou paidiou.emeis omos eimaste anastatomenoi.peite mas tin ebiria sas.

Διαφημίσεις

Καλε θηλαζε το παιδι σου ..απλα πιο συχνα...ο ικτερος φευγει με πολλα υγρα..δλδ γαλα-θηλασμο και να το εχεις κοντα σε μια μπαλκονοπορτα με ηλιο -φως (οχι απευθειας ηλιο )

Και αλλαξε επιτοπου παιδιατρο..αν στ απλα λενε χαζομαρες,............

τα ιδια εκανε και εμενα...μονο που ανεβηκε πολυ περισσοτερο ο ικτερος μας :(

θυλαζα και εγω..τροπος για να δεις αν φτεει το γαλα σου ειναι οι εξετασεις αιματος!

Η ομαδα αιματος και το ρεζους εχουν να κανουν..εμενα εφταιγε η ομαδα αιματος αλλα οχι λογω θυλασμου..απο τον πλακουντα μου ειπε! ψαχτο ετσι και θυλαζε αποκλειστικα αφου εχεις αυτη την ευλογια :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

[emas apo tis exetaseis tou maieutiriou mas eipan oti den iparxei thema asimvatotitas.enoeite pos tha sinexiso na thilazo apo aurio kiolas.apla mou eipe gia ena 24oro na stamatiso to thilasmo gia na doume an kai poso tha pesei o ikteros.ego ekana mia evdomada se laba kai o antas mou 10 meres.lete na einai klironomiko.xereis to thema den einai o ikteros mono.apla den thelo na vlepo na taleporoun sinexeia ti mikri me tsibimata.

Διαφημίσεις

:-PΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΧΝΑ ''ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ'' ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣΚΤΛ.ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΙΚΤΕΡΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΔΙΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ 100ML ΝΕΡΟ 5CC ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ΥΓΡΑ!!!!!;)

sugar... αυτο ειναι σχετικο με τα ιδιωτικα μαιευτηρια...και εγω στο μητερα γεννησα αλλα περασανε 2-3 μερες μετα που εφυγα που βαλανε την μικρη φωτοθεραπεια και αυτο γιατι ανεβασε 18 ικτερο...οσο ειχε κατω απο 15 μου την δινανε και την επαιρνα σπιτι! Απλα δεν θυλαζε σωστα απο τη μια ειχαμε και το θεμα ασυμβατοτητας στην ομαδα και την πατησαμε!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Καλησπέρα σου και να σου ζήσει το μωρό. Επειδή θηλάζεις και φαντάζομαι ότι θες να συνεχίσεις να θηλάζεις, πρόσεξε τι θα δώσεις στο μωρό. Το ζαχαρόνερο που προτείνει κάποια κοπέλα δεν το έχω ξαναακούσει αλλά oτιδήποτε δίνεις στο παιδί με μπιμπερό (πλην μητρικού γάλακτος αντλημένου σε ειδικές περιπτώσεις) θέτει σε κίνδυνο τον θηλασμό. Επίσης η συμβουλή της γιατρού να διακόψεις τον θηλασμό για 1 μέρα είναι απαράδεκτη και κινδυνεύεις για μαστίτιδα. Εμένα το μωρό εμφάνισε ίκτερο μέχρι 15 και δεν το έβαλαν στη λάμπα αλλά μου είπαν να τρώει συχνά. Λόγω του ίκτερου μπορεί να γίνει λίγο νωθρό και να μην ξυπνάει να φάει, το ξυπνάς εσύ ανα 3ωρο το αργότερο. Εμένα δεν ξύπναγε εύκολα έχασε και αρκετό βάρος γιατί βαριόταν να θηλάσει και αναγκάστηκα να δώσω και ξένο συμπλήρωμα, αλλά το έκοψα σιγά σιγά μέχρι να σαραντήσω. Γενικά μου είχαν πει στο Ελενα που γέννησα ότι μπορεί να κάνει και 2 μήνες να περάσει και να μην ανυσηχώ, από τη στιγμή που άρχισε να μειώνεται. Διάβασε ότι μπορείς από θηλασμό, αν σε ενδειαφέρει, γιατί οι πρωτες σαράντα μέρες που εδραιώνεται η γαλουχία και το παιδί μαθαίνει να θηλάζει, τα μπιμπερό και η προσωρινή διακοπή θηλασμού, μπορεί να καταλήξουν σε διακοπή αποκλειστικού θηλασμού και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Γραψε αν θες και στην κατηγορία θηλασμός το θέμα σου, ή κάνε αναζήτηση εκεί και σίγουρα κάτι θα βρεις. Επίσης σε μια γνωστή είπαν όταν το μωρό έμφάνισε ίκτερο ότι και καλά το μητρικό γάλα δεν κάνει και αυτή το αντλούσε και το πετούσε και μετά από λίγο αποθηλασε, ενώ είναι ψέμα ότι δεν κάνει το μητρικό γάλα. Απλά μπορεί με το μητρικό (αναλόγως το πόσο θηλάζει το παιδί, να αργήσει λίγο παραπάνω να φύγει).

0b8bfa6eaf.png

Διαφημίσεις

Αρετή..περάσαμε ακριβώς την ίδια λαχτάρα το δεκέμβρη που γέννησα τη μικρή μου....Εμείς είχαμε βγει κανονικά από το νοσοκομείο παρόλο που είχε γύρω στο 12. Την πηγα σε παιδίατρο έξω και επειδή μου είπε ότι το χρώμα της είναι μια χαρά για να εχει 12 .. μου πρότεινε να κάνω εξέταση έξω σε μικροβιολογικό για σιγουρια...Λοιπόν,στο μικροβιολογικό που πήγα ήταν άσχετοι..μου καταταλαιπωρήσαν το νινί μου( μιας βδομάδας νινί) και το αποτέλεσμα.. να μου βγάλουν κάτι μετρήσεις ..με τις οποίες χάσαμε τη γή κατω από τα πόδια μας..Πήγαμε ξανά στο νοσοκομείο μας έκαναν του κόσμου τις εξετάσεις (ούρων,ορμονολογικές κτλ κτλ) και για να μην στα πολυλογώ ..είχε μεν ίκτερο 15 όμως το μωρό ήταν μια χαρά!Το μικροβιολογικό είχε λάθος μετρήσεις.. Ο ικτερος οφειλόταν στο μητρικό θηλασμό μας πέρασε μετά από ένα μήνα και εμεις κάναμε εξετάσεις σχεδόν κάθε βδομάδα στην αρχή ..μετά όσο έπεφτε λίγο λίγο καναμε πιο αραιά.Συνέχιζε να θηλάζεις..Ο παιδίατρος που είχα στο νοσοκομείο ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεογνολόγους της Ελλάδας..έλεγε χαρακτηριστικά όταν τον ρωτούσα τι να κάνω "ΓΑΛΑ!ΓΑΛΑ!ΓΑΛΑ!".Τώρα που έχει και τόσο ήλιο..ούτε θα καταλάβεις πως θα περάσει..Μην αγχώνεσαι!

Φιλιά στο νινί σου

[EUXARISTO POLI. SIMERA TIN XANATSIBISAME GIA NA DOUME POSO EXEI KAI EIXE 12,6 2 MONADES KATO APO PRI APO MIA EVDOMADA.DEN XERO TI NA PO.MAKARI NA PERASEI.O AIMATOKRITIS ITAN STA FISIOLOGIKA AFOU KANAME KAI EXETASEIS AIMATOS TROMARA TOUS SE 18 IMERON PEDI KAI MALISTA I GIATROS ITHELE EDOFLEVIA ENESI.OI FLEVOULES TIS MIKRIS ITAN SAN NIMA OMOS KAI TIS SPASANE ME TIN LIPSI AIMATOS.EINAI GERO PEDI OMOS KAI ME POLI DINAMI.MAS EIPAN TORA NA KANOUME MIA TELEYTAIA METRISI TIN ALLI PEMPTI KAI AN KATEVEI KAI ALLO NA MIN XANAASXOLITHOUME.KAI EGO PISTEYO OTI EINAI APO TO MITRIKO THILASMO.

Αρετή καταρχήν να σου ζήσει το μωρό.κρίμα που δεν είδα το μήνυμά σου νωρίτερα.καταρχήν θήλαζε την όσο το δυνατόν συχνότερα τουλάχιστον στο τρίωρο, επίσης να έιναι δίπλα σε μπαλκονόπορτα, αλλά πρόσεχε μην πάθει και ηλίαση από την πολλή ζέστη , αλλά πό την δικιά μου εμπειρία πιστέυω ότι αφού έπεσε τα πράγματα είναι πολ΄΄υ θετικά κι αν την επομένη έχει τις ίδιες τιμές ικτερου ή αν έχει πέσει έστω και λίγο μην ξανασχοληθείς...Κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε καν να διακόψεις τον θηλασμό, απλά να θηλάζεις ακόμη συχνότερα.Εμείς για να καταλάβεις έιχαμε 14,4 για 20 ημέρες περίπου...αλλά τελικά έπεσε χωρίς λάμπα

[EUXARISTO BEBOULA.KAI EGO NOMIZO OTI TELIKA DEN EPREPE OUTE GIA MIA MERA NA DIAKOPSO.12,6 EINAI MIA KALI TIMI AFOU TO 1-12 EINAI TA FISIOLOGIKA EPIPEDA.ELPIZO NA MIN XANAANEVEI AN KAI DEN EXEI XEKITRINISEI AKOMA.VEVEA STO MIKROVIOLOGIKO TOU MITERA MAS IPAN OTI THA ARGISEI NA XEKITRINISEI.SIMASIA EXEI NA PEFTOUN OI TIMES TOU IKTEROU.

Διαφημίσεις

Εμενα ειχε 47 αιματοκριτη 6 ημερων !!!!!!!!!!!!!!!! και εγω 31 χαχαχαχα :)

Με πεταλουδα της πηρε αιμα η παιδιατρος...τσιριζε ολιγον αλλα ουτε σημαδακι δεν της αφησε :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Εμείς μπήκαμε 2 φορές στην κλινική λόγω του ίκτερου. Και την δεύτερη φορά ο αιματοκρίτης ήταν στο 35 και κανείς δεν μας είπε πως ο ίκτερος δεν είναι νεογνικός αλλά παθολογικός και πως πρέπει να ψαχτούμε από που είναι και τελικά μετά από ένα μήνα καταλήξαμε με αιματοκρίτη 22 να μπαίνουμε στο νοσοκομείο για μετάγγιση. 2 φορές την μέρα την τρυπούσανε την καημενούλα για 5 μέρες.

bunbunavi20090516_-8_To+mpakakaki+mou+einai.png

EITIXOS DEN THA THIMOUNTAI TIPOTA APO AUTA OTAN MEGALOSOUN TA MIKRA MAS.EIDIKA TA TSIBIMATA.SIMERA EINAI 22 IMERON I MIKRI KAI XTES EIXE GENETHLIA O BABAS TIS.KOIMOTAN KAI OANTRAS MOU TIN PIRE AGKALIA GIA NA SVISOUN MAZI TA KERAKIA.ITAN APISTEYTO PROTA GENETHLIA ME TIN BEBITSA.OI GONEIS MAS KAI EIDIKA TOU ANTRA MOU POU EINAI TO PROTO TOUS EIXAN KATOURITHEI.I ZOI PROSFEREI TERASTIES SIGINISEIS.EUXOMAI YGEIA SE OLA TA PEDIA TOU KOSMOU!!!

Καλησπέρα σου και να σου ζήσει το μωρό. Επειδή θηλάζεις και φαντάζομαι ότι θες να συνεχίσεις να θηλάζεις, πρόσεξε τι θα δώσεις στο μωρό. Το ζαχαρόνερο που προτείνει κάποια κοπέλα δεν το έχω ξαναακούσει αλλά oτιδήποτε δίνεις στο παιδί με μπιμπερό (πλην μητρικού γάλακτος αντλημένου σε ειδικές περιπτώσεις) θέτει σε κίνδυνο τον θηλασμό. Επίσης η συμβουλή της γιατρού να διακόψεις τον θηλασμό για 1 μέρα είναι απαράδεκτη και κινδυνεύεις για μαστίτιδα. Εμένα το μωρό εμφάνισε ίκτερο μέχρι 15 και δεν το έβαλαν στη λάμπα αλλά μου είπαν να τρώει συχνά. Λόγω του ίκτερου μπορεί να γίνει λίγο νωθρό και να μην ξυπνάει να φάει, το ξυπνάς εσύ ανα 3ωρο το αργότερο. Εμένα δεν ξύπναγε εύκολα έχασε και αρκετό βάρος γιατί βαριόταν να θηλάσει και αναγκάστηκα να δώσω και ξένο συμπλήρωμα, αλλά το έκοψα σιγά σιγά μέχρι να σαραντήσω. Γενικά μου είχαν πει στο Ελενα που γέννησα ότι μπορεί να κάνει και 2 μήνες να περάσει και να μην ανυσηχώ, από τη στιγμή που άρχισε να μειώνεται. Διάβασε ότι μπορείς από θηλασμό, αν σε ενδειαφέρει, γιατί οι πρωτες σαράντα μέρες που εδραιώνεται η γαλουχία και το παιδί μαθαίνει να θηλάζει, τα μπιμπερό και η προσωρινή διακοπή θηλασμού, μπορεί να καταλήξουν σε διακοπή αποκλειστικού θηλασμού και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Γραψε αν θες και στην κατηγορία θηλασμός το θέμα σου, ή κάνε αναζήτηση εκεί και σίγουρα κάτι θα βρεις. Επίσης σε μια γνωστή είπαν όταν το μωρό έμφάνισε ίκτερο ότι και καλά το μητρικό γάλα δεν κάνει και αυτή το αντλούσε και το πετούσε και μετά από λίγο αποθηλασε, ενώ είναι ψέμα ότι δεν κάνει το μητρικό γάλα. Απλά μπορεί με το μητρικό (αναλόγως το πόσο θηλάζει το παιδί, να αργήσει λίγο παραπάνω να φύγει).

Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου,συχνός μητρικός θηλασμός και ύπνος σε φωτεινό δωμάτιο και σχεδόν γυμνό.Τώρα που είναι καλοκαίρι μας ευνοεί και ο καιρός.Η κόρη μου είναι 25 ημερών και φαίνεται να υποχωρεί η κιτρινίλα σιγά σιγά.Το υψηλότερο που έφτασε ήταν 11,4 την τρίτη μέρα και μετά υποχώρησε...Η παιδίατρος που την είδε στο σπίτι μας είπε να μην ανησυχούμε και να μην διακόψουμε τον μητρικό θηλασμό γιατί στην Ελλάδα είναι από τα πρώτα πράγματα που προτείνουν.Απλά στα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά αργεί να φύγει ο ίκτερος.

nea mamaka αν αναφέρεσαι σε αυτό που είπα εγώ, η μετάγγιση δεν ήταν για τον ίκτερο, ήταν λόγω αναιμίας. Υπάρχει ο νεογνικός και ο παθολογικός ίκτερος. Ο παθολογικός είναι είτε από το συκώτι είτε από αιμόλυση.. εμείς είχαμε την αιμόλυση λόγω κάποιας παθολογικής κατάστασης του αίματος και φάνηκε από τον ίκτερο. Δηλαδή από εκεί σου μπαίνουν ιδέες. Αν κάνει ίκτερο υψηλό την δεύτερη εβδομάδα της ζωής του το παιδί.

bunbunavi20090516_-8_To+mpakakaki+mou+einai.png

Εμεις παρουσιασαμε την 3η μερα ικτερο15, και εβαλαν το απιδι σε λαμπα ολη την ημερα. Μου την εφερναν μονο για να την ταισω(θηλασμος) αλλα μου ειπαν οτι θα της δινουν και συμπληρωμα γιατι πρεπει να παιρνει πολλα υγρα. Την 4η μερα ανεβασε ικτερο 19, ο παιδιατρος του ΙΑΣΩ μου εκοψε το θηλασμο κι ετσι το εβγαζα με θηλαστρο. Φυγαμε απο το μαιευτηριο με ικτερο 13 και με απαγορευση στο να το θηλαζω. Συνεχιζα να βγαζω το γαλα μου με θηλαστρο(δυστυχως οχι επαγγελματικο) και αυτη ηταν η αρχη του τελους για τον θηλασμο. Νοικιασα επαγγελματικο θηλαστρο κι της εδινα απο μπιμπερο γιατι κατευθειαν δεν επαρκουσε. Εκανα αντλησεις μεχρι πριν μια εβδομαδα. Μου στοιχισε που δεν επινε το κοριτσακι μου γαλα απο το στηθος... Ομως προπαθησα το καλυτερο γι αυτην. Ολα θα πανε καλα Αρετη μου, μην ανησυχεις!!!!

Ο υψηλος ικτερος πανω απο 23-25 προκαλει ανεπανορθωτες εγγεφαλικες βλαβες στο παιδι! Η δικια μου ανεβασε μεχρι 18 οταν εγινε 6 ημερων γιατι την θυλαζα αποκλειστικα! Ο παιδιατρος μου ειπε οτι η κιτρινιλα κανει περιπου ενα μηνα να φυγει σε καθε περιπτωση (θυλασμος-ξενο)...και οντως τοσο εκανε η μικρη να ξαναγινει καυκάσια απο Γιαπονεζακι :P

Εμενα εκανε αιμολυση μεσω πλακουντα...εγω εχω 0+ και η μικρη Α+ και επιτιθεται λεει το ενα στο αλλο!!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Εμεις παρουσιασαμε την 3η μερα ικτερο15, και εβαλαν το απιδι σε λαμπα ολη την ημερα. Μου την εφερναν μονο για να την ταισω(θηλασμος) αλλα μου ειπαν οτι θα της δινουν και συμπληρωμα γιατι πρεπει να παιρνει πολλα υγρα. Την 4η μερα ανεβασε ικτερο 19, ο παιδιατρος του ΙΑΣΩ μου εκοψε το θηλασμο κι ετσι το εβγαζα με θηλαστρο. Φυγαμε απο το μαιευτηριο με ικτερο 13 και με απαγορευση στο να το θηλαζω. Συνεχιζα να βγαζω το γαλα μου με θηλαστρο(δυστυχως οχι επαγγελματικο) και αυτη ηταν η αρχη του τελους για τον θηλασμο. Νοικιασα επαγγελματικο θηλαστρο κι της εδινα απο μπιμπερο γιατι κατευθειαν δεν επαρκουσε. Εκανα αντλησεις μεχρι πριν μια εβδομαδα. Μου στοιχισε που δεν επινε το κοριτσακι μου γαλα απο το στηθος... Ομως προπαθησα το καλυτερο γι αυτην. Ολα θα πανε καλα Αρετη μου, μην ανησυχεις!!!!

σου απαγορευσε να θυλαζεις πριν κανει εξετασεις??:shock::shock::shock:

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...