Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τύψεις κι ενοχές

yls

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα και καλή Κυριακή.

Ένα ζήτημα που με απασχολεί πάρα πολύ αυτόν τον καιρό είναι οι τύψεις κι ενοχές που έχω απέναντι στο ίδιο μου τον εαυτό. Συνέχεια σκέφτομαι το τι έκανα στραβά και δεν κατάφερα να δημιουργησω οικογένεια, ποιά λάθη με "κατέστρεψαν", που πιθανόν απέτυχα.

Η ειρωνία είναι πως δεν βρίσκω κάποιον συγκεκριμμένο λόγο ή συμπεριφορά που να ευθύνονται για την μη πραγματοποίηση του ονείρου μου. Είχα φίλους/φίλες/δεσμούς, πήγα βόλτες, ταξίδια, άνηκα σε μεγάλες παρέες, είχα ενδιαφέροντα και χόμπυς, ντύθηκα, στολίστηκα. Τίποτα απολύτως δεν απέδωσε.

Συνέχεια σκέφτομαι πως είμαι μια αποτυχημένη, μια ανεπαρκής ύπαρξη, ανίκανη να ενηλικιωθεί ουσιαστικά και να γευτεί τις χαρές της ενήλικης ζωής πχ την μητρότητα.

Δεν μπορώ να χαρώ όσα καλά έχω στην ζωή μου και αισθάνομαι μέσα μου απίστευτα κομπλεξικά έναντι άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν μεν χειρότερη ζωή από την δική μου αλλά έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Έχω απίστευτες τύψεις κι ενοχές. Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να τις αντιμετωπίσω.

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ένα ζήτημα που με απασχολεί πάρα πολύ αυτόν τον καιρό είναι οι τύψεις κι ενοχές που έχω απέναντι στο ίδιο μου τον εαυτό. Συνέχεια σκέφτομαι το τι έκανα στραβά και δεν κατάφερα να δημιουργησω οικογένεια, ποιά λάθη με "κατέστρεψαν", που πιθανόν απέτυχα.

Η ειρωνία είναι πως δεν βρίσκω κάποιον συγκεκριμμένο λόγο ή συμπεριφορά που να ευθύνονται για την μη πραγματοποίηση του ονείρου μου. Είχα φίλους/φίλες/δεσμούς, πήγα βόλτες, ταξίδια, άνηκα σε μεγάλες παρέες, είχα ενδιαφέροντα και χόμπυς, ντύθηκα, στολίστηκα. Τίποτα απολύτως δεν απέδωσε.

Συνέχεια σκέφτομαι πως είμαι μια αποτυχημένη, μια ανεπαρκής ύπαρξη, ανίκανη να ενηλικιωθεί ουσιαστικά και να γευτεί τις χαρές της ενήλικης ζωής πχ την μητρότητα.

Δεν μπορώ να χαρώ όσα καλά έχω στην ζωή μου και αισθάνομαι μέσα μου απίστευτα κομπλεξικά έναντι άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν μεν χειρότερη ζωή από την δική μου αλλά έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Έχω απίστευτες τύψεις κι ενοχές. Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να τις αντιμετωπίσω.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ-ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Κ.Λ.Π.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ- Η ΑΓΑΠΗ-ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ-ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΚΟΥΜΕ...Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΟΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.....ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ-ΜΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...ΒΑΦΤΙΣΕ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΠΑΙΔΑΚΙ-ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΟΝΕΙΟΣ-ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ....ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ....ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΗ ΕΙΣΑΙ......Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ....ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ....

Δεν είσαι μόνη.ξέρω άτομα που θα άξιζαν την κάθε ευτυχία αλλά ούτε καν σχέση τους "κάθετε". Γνώμη μου κ συμβουλή μου να χαλαρώσεις.εγώ εκεί που δεν τα περίμενα μου ήρθαν όλα μαζί.την στιγμή που δεν έψαχνα τίποτα απόλυτος.χαλάρωσε κ όλα θα ρθουν μόνα τους αργά ή γρήγορα.είχα διαβάσει κ ένα βιβλίο παλιά..λέγεται "μόνη;κ λοιπόν;" θα σε βοηθήσει να δεις λίγο διαφορετικά τα πράγματα πιστεύω.

(Γειά σου κατερίνακιιι,μακια μακια)

Καλημέρα!!!!!!!!Συμφωνώ με τη φίλη παραπάνω. Ηρέμησε, χαλάρωσε και όλα θα έρθουν όταν πάψεις να τα κυνηγάς. Ημουν σε παρόμοια κατάσταση με σ΄ ένα. μέχρι που είπα σκασίλα μου όλα. Η δουλειά μου και τίποτα άλλο. Και τότε ήρε και η σ΄χεση και ο γάμος και το παίδι και όλα. Ήρθαν όταν δήλωσα σε όλους ότι εγώ δεν θέλω ούτε σχέσεις, ούτε αγάπες και ότι δεν ασχολούμαι πια γιατί ήμουν αφάνταστα πληγωμένη. Και τότε ακριβώς ξαφνικά εμφανίστηκε στη ζωή μου ο άνδρας μου.......Κάνε υπομονή και απόλαυσε τη ζωή. Κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Πολλά φιλιά και αισιοδοξία. Κια να ξέρεις ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα μέσα από μία σχέση ή μια οικογένεια. Αντίθετα προκύπτουν διαφορετικής φύσης βέβαια. Και όλα είναι θέμα χειρισμού.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Όταν περιμένεις κ επιδιώκεις απεγνωσμένα μια σχέση διώχνεις τον άλλο μακριά.γιατί κάθε νέα γνωριμία την βλέπεις σαν μελλοντική σχέση.έτσι πέφτεις απ την αρχή με τα μούτρα κ ο άλλος καταπιέζετε,νοιώθει να πνίγετε κ φεύγει.Δεν λέω ότι κάνεις AKPIBΩΣ αυτό απλά ανέφερα ένα λάθος που έκανα εγώ κατά καιρούς.

Διαφημίσεις

Συνέχεια σκέφτομαι το τι έκανα στραβά ....

Κοίτα δεν σε ξέρω καθόλου, αλλά θέλω να σου πω δύο πράγματα.

1. Υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι που είναι μόνοι και ζουν υπέροχα. Όλοι μας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, με βάση αυτά που έχουμε. Μην αρνείσαι την ευτυχία με τα δεδομένα που έχεις, και μην την αναβάλλεις μέχρι να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου. Το να είσαι ευτυχισμένη είναι το κλειδί για την πραγματοποίηση του ονείρου σου.

2. Ρώτα τους φίλους (όχι μόνο τους στενούς αλλά και τους άλλους). Ρώτα τους σοβαρά και πίεσέ τους να σου πουν. "Παιδιά, τί νομίζετε ότι πάει στραβά με εμένα?". Να είσαι έτοιμη για κάθε απάντηση. Αν υπάρχει κάτι που δεν κάνεις καλά, μόνο εκείνοι το ξέρουν. Εγώ μία φορά που είχα ρωτήσει.... είχα λάβει την εξής απάντηση: 'Δεν δείχνεις ότι σε απασχολεί τόσο πολύ το γεγονός ότι δεν έχεις σύντροφο'. Κι έπεσα από τα σύννεφα, γιατί εγώ τότε δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Θα μάθεις πολλά από τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου.

Καλή τύχη!

yls μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα τα οποία "πρέπει" να κάνεις.

Κάνε μόνο αυτά που για την ώρα σε ευχαριστούν χωρίς να πληγώνεις άλλους χωρίς να πιέζεις κανέναν συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σου.

Τα έχουμε "πει" και στο παρελθόν με τις όποιες κόντρες , αλλά take it easy.

Έχεις την δική σου θεώρηση των πραγμάτων , η οποία και σε χαραχτηρίζει απέναντι μας.

Άσε τα πρέπει , και ζήσε καλά αυτά που μπορείς να κάνεις καλά και όχι αυτά που σε "παραμυθιάζουν" ότι πρέπει να κάνεις ;)

Όταν περιμένεις κ επιδιώκεις απεγνωσμένα μια σχέση διώχνεις τον άλλο μακριά.γιατί κάθε νέα γνωριμία την βλέπεις σαν μελλοντική σχέση.έτσι πέφτεις απ την αρχή με τα μούτρα κ ο άλλος καταπιέζετε,νοιώθει να πνίγετε κ φεύγει.Δεν λέω ότι κάνεις AKPIBΩΣ αυτό απλά ανέφερα ένα λάθος που έκανα εγώ κατά καιρούς.

Συμφωνω. Αυτοπεποιθηση και αερας ανεξαρτησιας, μετρανε πολυ οταν γνωριζεις καποιον. ;)

Ειχα βρεθει και εγω σε αναλογη θεση και το ειχα παρει αποφαση οτι θα ειμαι μονη μου στη ζωη οταν ξαφνικα εγινε το αναπατεχο και γνωρισα πραγματικα τον ανθρωπο της ζωης μου, πραγμα που μεχρι τοτε το ειχα απομυθοποιησει και το θεωρουσα οτι υπαρχει μονο στα παραμυθια. Περασα τα πιο ωραια χρονια της ζωης μου, παντρευτηκα με και το μονο που εχω να σου πω τωρα που ειμαι στον ενατο μηνα εγκυος και οπου να ναι γενναω οτι παλι μονη μου ειμαι.....δηλαδη ο πριγκηπας εχει μεταμορφωθει σε βατραχο, το να τσακωνεσαι και να σε ποναει ο λαιμος καθημερινα και να στεναχωριεσαι καθημερινα για συμπεριφορες δεν ξερω αν ειναι καλυτερο απο το να εισαι μονη σου τελικα. Το ξερω οτι ειναι καταθλιπτικο το να εισαι μονη σου και να σκεφτεσαι τι φταιει με σενα αλλα τελικα ολα τυχη ειναι στη ζωη και δε θεωρω οτι σωνει και καλα η ευτυχια ειναι να κανεις τη δικη σου οικογενεια. Αυτο ειναι ενα παραμυθι που μας εχουν ταισει απο μικρες και νοιωθουμε αποτυχημενες χωρις αυτο. Αν μας κατσει ο πριγκηπας και βγει ολο το παραμυθι καλο ναι ειμαστε ευτυχισμενες αλλα αλλιως "και μαζι και μονος ιδιος ειναι ο πονος".

Διαφημίσεις

2. Ρώτα τους φίλους (όχι μόνο τους στενούς αλλά και τους άλλους). Ρώτα τους σοβαρά και πίεσέ τους να σου πουν. "Παιδιά, τί νομίζετε ότι πάει στραβά με εμένα?". Να είσαι έτοιμη για κάθε απάντηση. Αν υπάρχει κάτι που δεν κάνεις καλά, μόνο εκείνοι το ξέρουν. Εγώ μία φορά που είχα ρωτήσει.... είχα λάβει την εξής απάντηση: 'Δεν δείχνεις ότι σε απασχολεί τόσο πολύ το γεγονός ότι δεν έχεις σύντροφο'. Κι έπεσα από τα σύννεφα, γιατί εγώ τότε δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Θα μάθεις πολλά από τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου.

Καλή τύχη!

Το έχω κάνει εδώ και καιρό. Η απάντηση που πήρα είναι πως δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ελάττωμα, είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας και δεν διαφέρω πουθενά από τις υπόλοιπες παρά μόνο στην τύχη και στο timing.:?

Grow up and get a life!

Το ξερω οτι ειναι καταθλιπτικο το να εισαι μονη σου και να σκεφτεσαι τι φταιει με σενα αλλα τελικα ολα τυχη ειναι στη ζωη και δε θεωρω οτι σωνει και καλα η ευτυχια ειναι να κανεις τη δικη σου οικογενεια. Αυτο ειναι ενα παραμυθι που μας εχουν ταισει απο μικρες και νοιωθουμε αποτυχημενες χωρις αυτο. Αν μας κατσει ο πριγκηπας και βγει ολο το παραμυθι καλο ναι ειμαστε ευτυχισμενες αλλα αλλιως "και μαζι και μονος ιδιος ειναι ο πονος".

Kαταλαβαίνω το νόημα των γραφομένων σου αλλά για μένα, που στερήθηκα την πραγματική οικογένεια για διάφορους λόγους, η ευτυχία ισοδυναμεί με την δημιουργία οικογένειας. Αν ήταν στο χέρι μου θα είχα παντρευτεί από τα 18, απλώς δεν μου έκατσε.

Η ελληνική κοινωνία είναι πλήρως προσατολισμένη στο θεσμό του γάμου. Ήθη, έθιμα, γιορτές, νοοτροπία όλα λειτουργούν για χάρη των γαμήλιων δεσμών. Αυτό εμένα ούτε με ενοχλεί ούτε με επηρρεάζει. Θέλω οικογένεια αποκλειστικά για το δικό μου καλό και όχι γιατί παντρεύονται όλοι.

Grow up and get a life!

Ξερω οτι δε θα σε πεισω με το να σου πω οτι αν χαλαρωσεις και προσπαθησεις να δεις τη ζωη σου χωρις οικογενεια και ξεκολλησει το μυαλο σου ολα μπορει να αλλαξουν. Εγω με το που ειχα παρει αποφαση οτι τερμα δεν υπαρχει περιπτωση πια να βρω καποιον να παντρευτω και να κανω σχεση και αρχισα να προσαρμοζομαι στη ζωη μονη μου διεκδικοντας τα παντα χωρις να συνοδευομαι, τοτε εγινε και γνωρισα τον αντρα μου. Οσο το επιδιωκα ολο σε λαθος τοιχους επεφτα.

Ξερω οτι δε θα σε πεισω με το να σου πω οτι αν χαλαρωσεις και προσπαθησεις να δεις τη ζωη σου χωρις οικογενεια και ξεκολλησει το μυαλο σου ολα μπορει να αλλαξουν. Εγω με το που ειχα παρει αποφαση οτι τερμα δεν υπαρχει περιπτωση πια να βρω καποιον να παντρευτω και να κανω σχεση και αρχισα να προσαρμοζομαι στη ζωη μονη μου διεκδικοντας τα παντα χωρις να συνοδευομαι, τοτε εγινε και γνωρισα τον αντρα μου. Οσο το επιδιωκα ολο σε λαθος τοιχους επεφτα.

Ήσουν καλότυχη...Θα μπορούσες να είχες μείνει μόνη. Το ότι παντρεύτηκες δεν ευθύνεται το γεγονός ότι χαλάρωσες αλλά το ότι ήταν η ώρα σου να παντρευτείς σύμφωνα με το "αστέρι" σου.

Grow up and get a life!

Η ζωή δεν μπαίνει σε χρονοδιαγράμματα... Μη μιζεριάζεις, αξιοποίησε τις καλές σου πλευρές όσο πιο πολύ μπορείς.

Θα σε ενδιέφερε να προσφέρεις κάπου εθελοντική εργασία? (π.χ. κιβωτός του κόσμου, ή κάπου είχα διαβάσει για διασώστες)

Σε φάση που ήμουν μόνη μου είχα πάρει τα βουνά (με ορειβατικούς συλλόγους) και είχα περάσει υπέροχα, αν σου αρέσουν οι δραστηριότητες στη φύση, κάντο θα γεμίσεις ενέργεια.

Σε τελευταία ανάλυση χίλιες φορές ανύπαντρη παρά κακοπαντρεμένη, μην αφήσεις τη μοναξιά να γίνει κακός σύμβουλος, να θυμάσαι ότι αξίζεις το καλύτερο!

Διαφημίσεις

Λιγάκι για τον τίτλο του θέματός σου...

Τύψεις και ενοχές γιατί? Έκανες κανένα κακό? Πήρες με τις πέτρες όποιον πήγε να σε πλησιάσει?

Όσο για τη φράση σου "τίποτα δεν απέδωσε"... Μερικά πράγματα τα κάνεις για να περάσεις ΕΣΥ καλά κι όχι για να προσελκύσεις σύντροφο! Οπότε και θα στολιστείς και σε μεγάλες παρέες θα είσαι αλλά όχι "εξ επί τούτου"... Έχουν δίκιο οι παραπάνω, άσε το μυαλό σου λίγο πιο ελεύθερο σ' αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ κορίτσια που ενδιαφερθήκατε και απαντήσατε αλλά μάλλον δεν με καταλαβαίνετε...

Grow up and get a life!

Θα πω κατι παρακινδυνευμενο... Αν ακουστει "καπως" συγχωρεστε με...

Οι ανθρωποι, αντρες-γυναικες, δεν ειναι χαζοι... Εχουν ενστικτο. Αρα πιθανον να διαισθανονταν τον ποθο σου για οικογενεια κι αυτο τους απομακρυνε σε καποια φαση της σχεσης. Δεν βλεπω, απο τα λιγα που γραφεις, να ενοιωσες κατι βαθυ για καποιον απο αυτους... Δεν βλεπω να αγαπησες τρελλα τον Τακη, τον Μητσο, τον Βαγγελη, οποιον ηταν διπλα σου τελος παντων... Ηθελες τον εν δυναμει συζυγο/πατερα του παιδιου σου. Αυτο το ενοιωθαν και εφευγαν.

Το θεμα κοπελαρα μου ειναι να μπορεις να εισαι ικανοποιημενη με τον εαυτο σου. Τοτε προσελκυεις τους αλλους σα μαγνητης. Οταν νοιωσεις οτι μπορεις να μεγαλωσεις και παιδι μονη σου αν χρειαστει τοτε θα γυρισει η τυχη σου. Αλλα τοτε δε θα σε νοιαζει, απλα θα το ζησεις.

Πρεπει να εισαι αληθινη, αυταρκης και να εκτιμας τον αλλον γι αυτο που ειναι.

Ολα αυτα τα λεω με καθε καλη προθεση...

Εγω θα σου απαντησω ειλικρινα με βαση οσα καταλαβα για σενα (παντα απο τα γραπτα σου). Εισαι ατομο τρομερα εκλεκτικο. Εχεις καποια στανταρτς στα οποια δεν κανεις εκπτωσεις. Εχεις σχηματισει μια αποψη για το πως ειναι ο ιδανικος συντροφος και εχεις κολλησει σ' αυτην. Συμβαινει ξερεις οταν περναν τα χρονια και μεγαλωνουμε να μην σηκωνουμε και πολλα πολλα στη συμπεριφορα των αλλων και δη των αντρων. Θελω να πω, δεν ειναι "ελαττωμα" (αν μπορουμε να το πουμε ελαττωμα) που εχεις μονον εσυ.

Σε παρακολουθω καιρο μεσα απο τις απαντησεις σου στα διαφορα θεματα. Εισαι δυναμικη, ανεξαρτητη και ολιγον τι τσαουσα. Με λιγο λογια χεζονται απανω τους οι αντρες διπλα σου. Εισαι και γμ τα ατομα αλλα δεν αφηνεις και πολυ να το δουν οι αλλοι. Αν καποιος σε γνωριζε μεσα απο τα εδω γραπττα σου θα ηθελε πολυ να σε γνωρισει (εγω αν ημουν αντρας single ας πουμε πολυ θα το ηθελα) Αλλα μονον αφου ειδα το προσωπο πισω απο τη μασκα. Εδω εκφραζεσαι ελευθερα, δειχνεις αυτο που πραγματικα εισαι... Το ζητημα ειναι ποσο ανοιχτη ειναι η εισοδος στην καρδια σου και κυριως στην ψυχη σου οταν εισαι με αντρες. Ψαξε λιγο αυτο και ξεκινα απο εκει...

Μη με βριζεις, με ξερεις, δεν χαιδευω...

Οταν νοιωσεις οτι μπορεις να μεγαλωσεις και παιδι μονη σου αν χρειαστει τοτε θα γυρισει η τυχη σου. Αλλα τοτε δε θα σε νοιαζει, απλα θα το ζησεις.

Το ίδιο σκεπτικό αναπτύσσει και η μητέρα μου, όταν επιχειρηματολογεί γιατί πρέπει να το πάρω απόφαση και να κάνω παιδί μόνη μου.

Grow up and get a life!

Jean σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο κολακευτικά λόγια, που έγραψες για μένα. Δεν υπάρχει λόγος να σε "βρίσω" όπως φυσικά και κανένα άλλο μέλος. Μου αρέσει η αντίθεση απόψεων. Άλλωστε προσπαθώ να βγάλω μιαν άκρη.

Η αλήθεια είναι πως είμαι εκλεκτική όσον αφορά τους άνδρες. Κοιτάζω πάρα πολύ τον χαρακτήρα αλλά και το περιβάλλον του άνδρα, αν μπορώ δηλαδή να συνυπάρξω σε αυτό. Οι άνδρες, που έδιωξα στην συναισθηματική μου ζωή, είχαν σοβαρότατα ελαττώματα. Κάποιος είχε πρόβλημα με τον τζόγο, άλλος ήταν τσιγγούνης, άλλος βουτηγμένος στα χρέη, ένας τρίτος αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ένας τέταρτος ήταν βίαιος...και πάει λέγοντας.

Ποτέ μα ποτέ δεν έδιωξα άντρα, επειδή δεν είχε ακριβό αμάξι ή πανεπιστημιακή μόρφωση ή περιουσία. Δεν ζήτησα από τον άντρα να έχει γραμμωμένο κορμί ή να κάνει fitness. Όπως εγώ είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας έτσι και αυτοί που ήθελα ήταν τα αγόρια της διπλανής πόρτας. Βλέπω κι ακούω κορίτσια που, επηρρεασμένα από σήριαλ και lifestyle, έχουν απίστευτες απαιτήσεις. Ποτέ δεν παραμυθιάστηκα και δεν αναζήτησα το τρίπτυχο "Εκάλη,Μύκονο,Πόρσε".

Δεν θεωρώ πως είναι κακό να θέλει κάποιος να δημιουργήσει οικογένεια. Αν οι άντρες δεν με πλησιάζουν λόγω αυτής μου της επιθυμίας, τότε ίσως καλά κάνουν, γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν επιθυμούν οικογένεια και πραγματική ενηλικίωση. Θέλουν μόνο να "φάνε κρέας" και να γλεντήσουν την ζωή τους μέσα σε μια αέναη και γελοία εφηβική διάθεση.

Οι άντρες στην πραγματικότητα μας βλέπουν σαν τρύπες, σαν απλά παιχνιδάκια. Δεν ερωτεύονται, δεν κυνηγάνε. Έχετε πάει πρόσφατα σε καφετέρια? Πολύ σπάνια θα δείτε ανάμικτες παρέες. Άντρες αραχτοί μόνοι τους και γυναίκες μόνες τους. Κανένα παιχνίδι και κανένα φλερτ. Γιατί άλλωστε? Όταν εμείς κυκλοφορούμε γυμνές και προσφέρουμε στο πιάτο το κορμί μας και το σεξ, ποιός ο λόγος αυτοί να μας σεβαστούν?

Grow up and get a life!

Θέλουν μόνο να "φάνε κρέας" και να γλεντήσουν την ζωή τους μέσα σε μια αέναη και γελοία εφηβική διάθεση.

Οι άντρες στην πραγματικότητα μας βλέπουν σαν τρύπες, σαν απλά παιχνιδάκια. Δεν ερωτεύονται, δεν κυνηγάνε.

Εεε, χμ... (διστακτικο) Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω... Αλλά ειναι και αυτη μια αποψη, βεβαια...

Και εγω δεν θα συμφωνησω μαζι σου. Τους ανθρωπους δεν τους βαζεις ολους στο ιδιο σακι. Και οι αντρες ειναι ανθρωποι καλοι και κακοι, ευαιστητοι και σκληροι,ανωριμοι και υπευθυνοι. Μην εισαι απολυτη αν και φανταζομαι για να το κανεις σιγουρα θα εχεις ταλαιπωρηθει.

Οπως ολες οι γυναικες δεν ειναι ιδιες το ιδιο ισχυει και για τους ανδρες. Και εγω ειμαι της αποψης να εχεις υψηλα στανταρ για τον μελλοντικο σου συντροφο και να μην δεχεσαι κατι λιγοτερο απο αυτο που αξιζεις αλλα η αγαπη η πραγματικη ερχεται οταν δεν την τοποθετεις σε πλαισια. Απλα ερχεται. Πιστευω οτι ολες οι γυναικες οταν γνωριζουμε εναν αντρα πολυ γρηγορα απο ενστικτο και μονο καταλαβαινουμε αν θα ειναι αυτο που ψαχνουμε στη ζωη μας η κατι πιο ασημαντο. Αποκλειεται αυτα τα ελαττωματα που ειχαν οι πρωην σου να μην τα ειχες εντοπισει νωριτερα. Ολα πλην της ασθενειας. Αυτο ειναι κατι που μονο αν αγαπας τον αλλον πραγματικα μπορεις να πορευτεις μαζι του οποιο κι αν ειναι αυτο το προβλημα που εχει.

Και αν εσυ πιστευευεις οτι μονο επιπωλαια μπορει να σε δει ενας αντρας τοτε αυτος γιατι να πιστεψει κατι αλλο? Η εικονα που εχουν οι αλλοι για μας ειναι αυτο που εμεις τους επιτρεπουμε να δουνε και πολλες φορες ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο που πραγματικα ειμαστε.

Εγω παντως μετα απο μια συντομη αλλα αρκετα επωδυνη βολτα στον κοσμο των αντρων εβγαλα ενα συμπερασμα και βαση αυτου εκανα την επιλογη μου. Εννοειται πως δεν εψαξα γερο πορτοφολι και πτυχια και γραμμωμενα σωματα και εξοχικα και παει λεγοντας...

Εψαξα να βρω εκεινον τον αντρα που ηξερα πως στα δυσκολα θα μου κραταει το χερι. Τελικα αυτο ειναι που αξιζει στο τελος της μερας. Ενας ανθρωπος που θα σου σταθει. Ολοι εχουμε ελαττωματα.

Ο αντρας με σοβαρα ελαττωματα φαινεται στην πρωτη βδομαδα αντε μηνα. Απο κει και περα με τα μικρα εκνευριστικα ελαττωματα κοιτας αν μπορεις να συμβιβαστεις. Τον περνας τον αλλον απο ενα μινι κοσκινισμα και βγαζεις συμπερασμα.

Οσο για το αν μας βλεπουν σαν κρεατα και τρυπες.... Στο δικο μας χερι ειναι το πως θα μας δουν. Ο,τι σπερεις θεριζεις σ' αυτον τον τομεα.

Γιατί άλλωστε? Όταν εμείς κυκλοφορούμε γυμνές και προσφέρουμε στο πιάτο το κορμί μας και το σεξ, ποιός ο λόγος αυτοί να μας σεβαστούν?

Να πω τηναληθεια , σ αυτο εγω συμφωνω...