Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόκληση τοκετού;!;

Recommended Posts

Κοριτσάκια σήμερα πηγα για εξέταση στο γιατρό. Μου είχε πει ότι θα με κρατούσε για πρόκληση αλλά επειδή έλειπε θα παω την Πέμπτη να μου βάλει τεχνητούς πόνους, μου είπε εχω καλές προυποθεσεις για έναν εύκολο τοκετό σε σχέση με τον τραχήλο μου. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι εχω ακούσει και μου είπε και ο γιατρός άλλωστε οτι οι πόνοι έρχονται απότομα. Τι εμπειρία έχετε από πρόκληση τοκετού; σε πόσες ώρες γεννήσατε από την στιγμή που σας έβαλαν τον ορό! Ευχαριστώ προκαταβολικά!

ΥΓ. Δεν θα κάνω επισκληρίδιο!

Διαφημίσεις

Μπηκα στην κλινική 00.30 και μετα από λίγο μου βαλλαν καποια υπόθετα για να μαλακωσε ο τράχιλος και μετα από 5-6 ορες μου βαλλαν τον ορό. όταν αρχισα να πονάω πολύ εκανα επισκληρηδιο. 11.15 γέννησα.

Γλυκιά μου κατ΄αρχήν σου εύχομαι με το καλό!

Εμένα μου σπάσαν τα νερά στο σπίτι μεσάνυχτα, έκανα εισαγωγή στο μαιευτήριο κατά τις 02:00 που μου βάλανε και τον ορό γιατί δεν είχα πόνους. Τα πονάκια άρχισαν σταδιακά και πολύ γλυκά γύρο στις 05:30 - 06:00, μέχρι τότε απλά στέγνωνε πολύ το στόμα μου... κάποια στιγμή έγιναν έντονοι πόνοι και γέννησα στις 09:45. Δεν έκανα ούτε εγώ επισκληρίδιο!

Σου εύχομαι τα καλύτερα

και αν θέλεις κάτι άλλο στείλε μου πμ

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Μπήκα για πρόκληση στις 24.00 μεσάνυχτα..... Μου βάλαν τα γνωστά υπόθετα.... και ορό κατά τα ξημερώματα.... Οι πόνοι άρχισαν κατά τις 7.00 το πρωί... και στις 9.00 δεν άντεξα άλλο κι έκανα επισκληρίδιο.... Ενώ μέχρι να κάνω την επισκληρίδιο είχα ελάχιστη διαστολή.... μετά η διαδικασία προχώρησε γρήγορα και γέννησα στις 11.50.

Πάντως (εκτός από τους πόνους) έκανα επισκληρίδιο και για να συντομεύσω την διαδικασία γιατί αλλιώς μπορεί να γεννούσα και την επόμενη μέρα!!!!!

Οι πόνοι δεν ήρθαν απότομα αλλά σιγά σιγά.... (όπως και στο πρώτο μου παιδί που το γέννησα χωρίς πρόκληση).

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ για τις τόσο σύντομες απαντήσεις σας! Με χαλαρώνετε πολύ να ξέρετε γιατί στο μυαλό μου εχω πολύωρες αναμονές με πόνους, παρόλο που ο γιατρός σήμερα μου είπε ότι ο τραχήλος μου είναι μαλακός και κοντός πράγμα που ευνοεί γρήγορους τοκετούς! Xrysalis σε ευχαριστώ για το θάρρος που μου δίνεις να σε ενοχλήσω αν χρειαστώ κάτι! Σας ευχαριστώ και πάλι! Φιλία πολλά!

Εμένα μου είχε πει επίσης ο γιατρός ότι ήταν σχεδόν έτοιμος ο τράχηλός μου και θα πηγαίναμε για πρόκληση.

Την ημέρα που θα γεννούσα, ξύπνησα από τις 6.00 το πρωί και μου έβαλε ο άντρας μου μισό κολπικό υπόθετο στο σπίτι. Το ραντεβού με το γιατρό ήταν στις 8.00 π.μ.

Πήγαμε στην κλινική, αργήσαμε και στο λογιστήριο μισή ώρα, και έφτασα στην αίθουσα τοκετών στις 8.30 π.μ.

Εκεί με ανέλαβε η μαία, η οποία μου έβαλε και άλλο κολπικό υπόθετο. Μέχρι να με ξυρίσει, να μου κάνει το κλίσμα κ.λ.π., ήρθε και ο γιατρός, πήγε περίπου 9.00π.μ.

Κατά τις 9.25 π.μ., την ώρα που μου έβαζε την επισκληρίδιο η αναισθησιολόγος (το είχα ζητήσει εκ των προτέρων), συνειδητοποίησα ότι έχω πόνους ανά 3 λεπτά περίπου.

Να μην τα πολυλογώ, μου έβαλαν και ορό και γέννησα αμέσως! Σε σημείο που η επισκληρίδιος δεν πρόλαβε να πιάσει εντελώς! Στις 10.00 γεννήθηκε η μπουμπού μου! Πάντως, ενώ πόνεσα αρκετά, δεν ταλαιπωρήθηκα για πολύ!

μπηκα στην κλινικη κατα τις 7 παρα το πρωι και γεννησα 7.15 το απογευμα κοιτα πονουσα πολυ,το μωρο ηταν ψηλα και δεν κατεβαινε γενικα ειχα δυσκολο τοκετο αλλα μετα απο 12 ωρες κρατησα τη ζουζουνα μου και ολα τα ειχα ξεχασει :D αντε με το καλο :D οσο για την επισκληριδιο μακαρι να αντεξεις τους πονους και να μην την ζητησεις :wink:

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

εμενα με αφησε εως την 41 εβδομαδα,αφου ειδε οτι τιποτα δεν γινοτανε μπηκα στις 00 00 το βραδυ,μου βαλαν υποθετο ,παλι τιποτα,στις 0600 μου βαλαν ορο με τους τεχνιτους πονους,οι πονοι ηρθαν αμεσως μεχρι τις 1405 που γεννησα.11 μου καναν επισκληρηδιο γιατι ποναγα παρα πολυ.

ΕΓΩ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΗΤ 15/11/2003. ΣΤΙΣ 19/11 ΕΙΧΑ ΕΛΑΦΡΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 19:00 ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΕΙΧΑ ΔΙΑΣΤΟΛΗ 3 ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝΕ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΣΤΙΣ 20:30 ΜΕ ΒΑΛΑΝΕ ΟΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΣΤΙΣ 22:00 ΑΥΞΗΣΑΝΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ. ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 23:15. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΡΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ!!!!!

Διαφημίσεις

Εμένα μου σπάσαν τα νερά στο σπίτι μεσάνυχτα, έκανα εισαγωγή στο μαιευτήριο κατά τις 02:00 που μου βάλανε και τον ορό γιατί δεν είχα πόνους. Τα πονάκια άρχισαν σταδιακά και πολύ γλυκά γύρο στις 05:30 - 06:00, μέχρι τότε απλά στέγνωνε πολύ το στόμα μου... κάποια στιγμή έγιναν έντονοι πόνοι και γέννησα στις 09:45. Δεν έκανα ούτε εγώ επισκληρίδιο!

Ρε κορίτσια sorry αλλά νομίζω πως είμαι τελικά πολύ άσχετη... :oops:

θα μπορούσα να έχω γεννήσει και χωρίς τον ορό;;;; γιατί μου το βάλανε χωρίς να ξέρω καν τι είναι.... και μάλιστα με θεωρούσα εντελώς αναίσθητη που ενώ ήμουν επίτοκη μου ερχότανε και νύστα (προφανώς από το φάρμακο)!! μάλιστα ψιλοκοιμήθηκα και λίγο με τα μικρά πονάκια βέβαια... σκεφτόμουν πως κανονικά το μάτι θα έπρεπε να είναι γαρίδα... :?

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

• 1 month later...

Κορίτσια γιατί γίνετε πρόκληση τοκετού εάν δεν έχει περάσει η ημερομηνία της ΠΗΤ και αν δεν υπάρχει κίνδυνος;

Ξέρω από την Γερμανία π.χ. πως αν η ΠΗΤ είναι 19/06 περιμένουν και 10 μέρες επιπλέον για να γεννήσει μιά κοπέλα, αν φυσικά όλα βαίνουν καλώς. Εδώ ακούω από πολλές για πρόκληση; Μήπως κατάλαβα εγώ κάτι λάθος;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εμενα μου εβαλαν τεχνιτους πονους διοτι "εσπασαν τα νερα" στις 4 το πρωι κ μεχρι τις 7 δεν ειχα καθολου πονους.οπωσ καταλαβαινεις ειναι επικινδυνο για το μωρο να μενει πολλες ωρες χωρις υγρα. Η αληθεια ειναι πως οι πονοι ηταν ακαταστατοι σε χρονο ,που σημαινει περισσοτερη ταλαιπωρια...πχ.οταν ξεκινησαν οι πονοι ηταν απευθιας 2λεπτοι ... ημουν ομως απο τις τυχερες μπορω να πω διοτι η διαστολη ηταν αμεση κ απο τις 7 που μου εβαλαν τον ορο στις 11,30 ειχα γεννησει :) με επισκλιριδιο βεβαια!ευχομαι σε ολες μια τετοια γεννα :)

Ρε κορίτσια sorry αλλά νομίζω πως είμαι τελικά πολύ άσχετη... :oops:

θα μπορούσα να έχω γεννήσει και χωρίς τον ορό;;;; γιατί μου το βάλανε χωρίς να ξέρω καν τι είναι.... και μάλιστα με θεωρούσα εντελώς αναίσθητη που ενώ ήμουν επίτοκη μου ερχότανε και νύστα (προφανώς από το φάρμακο)!! μάλιστα ψιλοκοιμήθηκα και λίγο με τα μικρά πονάκια βέβαια... σκεφτόμουν πως κανονικά το μάτι θα έπρεπε να είναι γαρίδα... :?

ορο δυστυχως βαζουν παντα ,χωρις να σε ενημερωσουν.

ναι θα μπορουσες να ειχες γεννησει και χωρις.

Κορίτσια γιατί γίνετε πρόκληση τοκετού εάν δεν έχει περάσει η ημερομηνία της ΠΗΤ και αν δεν υπάρχει κίνδυνος;

Ξέρω από την Γερμανία π.χ. πως αν η ΠΗΤ είναι 19/06 περιμένουν και 10 μέρες επιπλέον για να γεννήσει μιά κοπέλα, αν φυσικά όλα βαίνουν καλώς. Εδώ ακούω από πολλές για πρόκληση; Μήπως κατάλαβα εγώ κάτι λάθος;;;

γιατι οι γιατροι θελουν να εχουν προγραμματισμενες γεννες και πολλες φορες ακομη και αν ολα πανε καλα κατι βρισκουν σαν δικαιολογια και σε βαζουν για προκληση τοκετου! :twisted:

Διαφημίσεις

Δηλαδή μπορεί να μου τύχει επειδή έχω ΠΗΤ 19/06 να μπούμε εκείνη την μέρα με πρόκληση;

Δεν θέλω κάτι τέτοιο...θέλω να με πιάσουν πόνοι ή τελοσπάντων κάποιο άλλο σύμπτωμα ότι ξεκινάει ο τοκετός κι έτσι να πάω να γεννήσω. Ουυυυυυφ πια κι αυτοί οι γιατροί με τις προγραμματισμένες γέννες.

:roll::roll::roll:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

γιατι οι γιατροι θελουν να εχουν προγραμματισμενες γεννες και πολλες φορες ακομη και αν ολα πανε καλα κατι βρισκουν σαν δικαιολογια και σε βαζουν για προκληση τοκετου! :twisted:

ειχα φτασει στην ΠΗΤ μου, ειχα βαλλει 23 κιλά, ενιωθα τόσο κουρασμένη από το βάρος, δεν αντεχα άλλο να περιμένω, οπότε μολις ανέφερε ο γιατρός κάτι για προκληση είπα ενα μεγάλο ΝΑΙ, παρόλο που ήξερα οτι οταν ενα τοκετος ξεκινά με πρόκληση υπαρχουν μεγαλες πιθανότητες να καταλήξη σε καισαρική.

Γιατι το λες αυτο? εμενα ο τοκετος μου ηταν με προκληση αλλα δε τεθηκε καν θεμα καισαρικης,απλα οπως ξαναεγραψα εσπασαν τα νερα κ δεν ειχα πονους για αρκετες ωρες.

Γιατι το λες αυτο? εμενα ο τοκετος μου ηταν με προκληση αλλα δε τεθηκε καν θεμα καισαρικης,απλα οπως ξαναεγραψα εσπασαν τα νερα κ δεν ειχα πονους για αρκετες ωρες.

Δεν το λέω εγώ, αλλά οι στατιστικές, οτι οι τοκετοί που ξεκινούν με πρόκληση έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε Κ.Τ. απ'οτι οι τοκετοι που ξεκινουν μόνοι τους.

Εντάξει άλλο αν έσπασαν τα νερά σου και δεν είχες πόνους...εκεί είναι λογικό ότι πας και σου βάζουν τεχνιτούς πόνους κτλ.

Εγώ ήθελα να μάθω γιατί κάνουν πρόκληση κι όπως είπε μιά κοπέλα μάλλον είναι επειδή θέλουν να έχουν προγραμματισμένες γέννες.

Ε, δεν θα του κάνω την χάρη χα χα χα :wink:

Εαν έχει περάσει η ΠΗΤ είναι επικίνδυνο να αφήσεις το μωρό πολλές μέρες ακόμα γιατί γηράσκει ο πλακούντας και δεν τρέφεται σωστά το παιδί.

Επίσης πολλές φορές μειώνεται το αμνιακό υγρό.

Όλα αυτά όμως φαίνονται στο υπερηχογράφημα, βλέπει ο γιατρός και κρίνει.

Εγώ είχα και τα δύο παραπάνω + δυο περιτυλίξεις του ομφάλιου λώρου γύρω από το λαιμό του βρέφους (τη δεύτερη την έκανε λίγες ώρες πριν γεννηθεί και δεν το ξέραμε).

Μπήκα στο μαιευτήριο με μικρά πονάκια και με τους τεχνητούς πόνους γέννησα μέσα σε 2,5 ώρες! (στην πορεία όμως του τοκετού ήρθαν και οι δικοί μου πόνοι).

Όντως οι τεχνητοί πόνοι είναι δυνατοί και έρχονται απότομα αλλά εγώ άντεξα και χωρίς επισκληρίδιο.

(Για να μην φανεί όμως ότι κάνω τη δυνατή πρέπει να σας πω ότι ζήτησα επισκληρίδιο απλά το μωρό κατέβηκε πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβαν να μου την κάνουν! :D . Πάντως πολλοί έντονους πόνους ένιωσα για περίπου 20 λεπτά, όχι παραπάνω.)

Πάντοτε όμως λένε από την μέρα της ΠΗΤ να υπολογίζεις 10μέρες πρίν ή 10 μέρες μετά.

Οι γιατροί εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς θέλουν να τα κάνουν όλα όπως τους βολεύει αυτούς...κι όλο βρίσκουν μία δικαιολογία να σε ξεγεννήσουν όποτε τους ταιριάξει. Μας πατάνε εννοείται στο ευαίσθητο σημείο αν μας πούνε λ.χ. υπερώριμος πλακούντας και ότι άλλο σκαρφιστούν.

Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα πρέπει να προκληθεί ο τοκετός, δεν αμφιβάλλω...

Φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό, να σε βάζουν οι γιατροί για πρόκληση την ημέρα που τους βολεύει.

Πάντως εμένα όντως αν δεν με έπιαναν οι πόνοι έπρεπε να γεννήσω με πρόκληση γιατί έβλεπα και εγώ στον υπέρηχο ότι η κατάσταση είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη.

Είναι αναλόγως την περίπτωση.

Σε κάποια κοπέλα μπορεί να υπάρχει το περιθώριο να περιμένει, σε άλλη όχι.

Εγώ γέννησα 6 μέρες μετά την ΠΗΤ. (Αν δεν έρχονταν οι πόνοι θα πήγαινα προγραμματισμένα την επόμενη).

Κορίτσια δεν είναι απόλυτο ότι το κάνουν για να έχουν προγραμματισμένες γέννες. Εγώ είχα ΠΗΤ 24/09. Το παιδί δεν κατέβαινε και 3 ημέρες πριν την ΠΗΤ στον τελευταίο υπέρηχο ο γιατρός είπε ότι αν μέχρι 24 δεν γεννήσω 25 μπαίνουμε για καισαρική. Ζήτησα να περιμένουμε 2-3 ημέρες και ο γιατρός μου είπε πολύ σοβαρά ότι αυτός δε ρισκάρει και μου ζήτησε αν θέλω να περιμένω να του υπογράψω χαρτί ότι φέρω την ευθύνη για αυτήν την απόφαση. Φυσικά δεν το έκανα....25/09 έκανα καισαρική και ευτυχώς γιατί: α) η μητρα μου είναι γεμάτη ινωμιώματα και το κεφαλάκι του μωρού είχε μπλοκάρει σε αυτά όσο και να περιμέναμε δεν θα κατέβαινε... και β) είχε αρχίσει να κάνει κακά του μέσα με τις γνωστές συνέπειες αν περιμέναμε...................

το γράφω απλά ως άλλη μια περίπτωση....