Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

επιασα χθες ξανα δουλεια με 4μηνη συβαση ορισμενου χρονου.δεν μας δινουν μειωμενο.7.30-15.00 αυστηρως,και αναρωτιεμαι,οι συμβασιουχοι δεν εχουν δικαιωμα στη μητροτητα...?τα δικα μας παιδια γιατι να τα ξυπναμε απο τις 6 το πρωι...αγανακτησα ποια 10 χρονια συμβασιουχος,μονο υποχρεωσεις δικαιωμα κανενα.........

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς κάποιοι χωρίζουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Και το κακό δεν είναι αν κάποιες μαμάδες μπορούν να χαρούν τα παιδάκια τους λιγότερο, αλλά αν κάποια βλασταράκια έχουν λιγότερα δικαιώματα από κάποια άλλα, να βρίσκονται στην ζεστή αγκαλιά της μανούλας τους τουλάχιστον τους πρώτους μήνες τις ζωής τους:?

vickygirl79, έχεις μιλήσεις με τη Ομοσπονδία Συμβασιούχων Δημοσίου? Αυτοί θα σου πουν ακριβώς τι δικαιούσαι και αν το δικαιούσαι.

Χωρίς να είμαι σίγουρη, νομίζω ότι δικαιούσαι βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας «περί ισότητας εργαζομένων ορισμένου και αορίστου χρόνου», η οποία έχει περάσει και στην Ελλάδα με κάποιο Προεδρικό Διάταγμα.

Παντως μεχρι το 2003 που δουλευα εγω με συμβασεις δεν διακαιουταν τιποτα οι κοπελες.. μαλιστα θυμαμαι περιπτωση συναδελφου που ειχε γεννησει Ιουλιο και ηρθε στην δουλεια αρχες Σεπτεμβρη.. γιατι τοτε ηταν η εναρξη της συμβασης..

οι παροχες (αδειες μειωμενο κλπ κλπ) διδονται απο τον εργοδοτη στον οποιο εργαζεσαι οταν μενεις εγκυος..

Αυτος που σε προσλαμβανει μετα δεν εχει υποχρεωση.

Πχ στο εξαμηνο του ΟΑΕΔ, αν δουλευεις με συμβαση και η συμβαση σου ληξει 2 μηνες απο την εναρξη του εξαμηνου, διακοπτετε και το εξαμηνο.. Υποτιθεται οτι σου δινουν αδεια ανατροφης εφοσον εισαι εργαζομενη.. Αν δεν εισαι εργαζομενη πως θα παρεις αδεια? Μετα εισαι ανεργη οποτε δεν τους νοιαζει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

και εγω μια απο τα ιδια,γεννησα 7/6 και επεστρεψα στη δουλεια 25/8.εννοειται πως μειωμενο δεν ειχα αλλα τουλαχιστον οι ανωτεροι ειναι ελλαστικοι στο θεμα παιδι.δηλαδη οποτε χρειαζοταν να λειπω για το μωρο,δεν μου χρεωναν αδεια.εναμιση μηνα στο νοσοκομειο εμεινα με την μικρη χειρουργημενη και δεν πειραξαν καμια μου μερα,ο διευθυντης μου ερχοταν και μας εβλεπε κιολας.ετυχε να "πεσω" σε ανθρωπους με ευαισθησιες.αλλα οτι ειναι αδικο,ειναι.σημερα επεστρεψε μια συναδελφος που το μωρο της ειναι 3 μηνων,και εχει και αλλα 3.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

επιασα χθες ξανα δουλεια με 4μηνη συβαση ορισμενου χρονου.δεν μας δινουν μειωμενο.7.30-15.00 αυστηρως,και αναρωτιεμαι,οι συμβασιουχοι δεν εχουν δικαιωμα στη μητροτητα...?τα δικα μας παιδια γιατι να τα ξυπναμε απο τις 6 το πρωι...αγανακτησα ποια 10 χρονια συμβασιουχος,μονο υποχρεωσεις δικαιωμα κανενα.........

Μήπως αυτό συμβαίνει και γιατί το παιδάκι σου (να σου ζήσει, κατ' αρχάς) είναι άνω του έτους; Στο δημόσιο τομέα, από ότι βλέπω να συμβαίνει με τις συναδέλφους που είναι μόνιμες, υπάρχουν δύο επιλογές:α) επιστροφή στην εργασία αφού το μωρό γίνει περίπου 3 μηνών και εργασία με μειωμένο ωράριο (για 2 χρόνια, νομίζω, αλλά δεν είμαι σίγουρη :roll:)

β) επιστροφή στην εργασία αφού το μωρό γίνει 9 μηνών και εργασία με κανονικό ωράριο. Δες και τον υπαλληλικό κώδικα, τι προβλέπει.

Όχι, απλά πρόκειται για σύμβαση έργου (έτσι δεν είναι?), οπότε δεν ισχύουν αυτά που ισχύουν για τις εργαζόμενες στο δημόσιο. Καλά καλά ούτε ασφάλεια δεν πληρώνει το δημόσιο σε αυτές τις περιπτώσεις. ΤΕΒΕ δεν πληρώνετε?

γεια σας και παλι,οχι αυτη τη φορα δεν μιλαμε για συμβαση εργου(ετσι δουλευα τα τελευταια 6 χρονια-αλλο αισχος και αυτο) αλλα για συμβαση ορισμενου χρονου που ισως παρει και παραταση,με ικα...

το θεμα ειναι κοριτσια οτι οταν εισαι συμβασιουχος δεν μπορεις να κανεις και πολλα,μια συναδελφος μου προχθες εγινε κ@λ@ς με τη προισταμενη γιατι οταν βγηκε η προκυρηξη μας ειχε κανει τα χαρτια της για προσληψη και σε μια αλλη εφορεια αρχαιοτητων οπου τελικα εγινε και εκει δεκτη.η κοπελα διαλεξε την 6μηνη συμβαση απο τη 4μηνη οπου προσληφθηκα εγω και οαταν την καλεσε η προισταμενη μας της ειπε οτι ηταν απαραδεκτο αυτο που εκανε(!),και οτι δε θα τη ξαναπαρει ποτε με συμβαση στη δικη μας υπηρεσια...οτι να ναι...γενικοτερα το υπουργειο πολιτισιμου ειναι ενα μπαχαλο,μια οικγενειακη επιχειρηση οπου ο καθενας κανει οτι γουσταρει,βαζει οποιον θελει,κτλ.......

φανταστειτε οτι τωρα θελουμε να παρουμε 5 μερες αδεια να παμε διακοπες με το μωρο και σκεφτομαστε πως θα το πουμε......(τις οποιες διακοπες τις ειχαμε αποφασισει πριν γινει η προσληψη...που να ξερω εγω οτι θα βγει συμβαση απο ιουλιο.....)

1kOup2.pngTxJmp3.png