Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ειμαι υπερβολικη???

Nikole00

Recommended Posts

γεια και χαρα σε οους-ες!ηθελα να ακουσω την γνωμη σας για καποιο θεμα...φιλιας. ειχα μια φιλη που την θεωρουσα πολυ καλη. αδερφικη θα ελεγα. της ειχα πει παρα πολλα πραγματα για την ζωη μου και την θεωρουσα τοπ γιατι ηταν εκει σε μια πολυ δυσκολη στιγμη μου. ειναι ενας ανθρωπος με πολλες ιδιεταιροτητες, δεν γελαγε συχνα, εκανε παντα κριτικη για το πως ντυνομαι, τι λεω, πως το λεω και δεν ειναι εκει το θεμα με εφερνε με ολα αυτα σε δυσκολη θεση μπροστα σε αλλο κοσμο. π.χ ειμασταν μαζεμενα 10 ατομα και μπροστα σε ολους μου ελεγε: πως ειναι ετσι τα μαλλια σου??κοιταχτηκες στον καθρεπτη? κοιταξτε πως ειναι σημερα κτλ.της ειχα πει επανηλημενα οτι με ενοχλει να μου λει αυτα σε αλλους μπροστα γιατι ερχομαι σε δυσκολη θεση αλλα αυτη δεν καταλαβαινε. οταν γεννησα μετα απο 10 ημερες (και εχοντας ολη τα ξενυχτια, κουραση και επιλοχειο καταθλιψη)ηρθε στο σπιτι μου να δει το παιδι και κατα συνεπεια εμενα. ηταν αυτη , το αγορι της και αλλο ενα ζευγαρι οπου καποια στιγμη κρατοντας εγω το μωρο στην αγγαλια μου λεω στον αντρα μου να μου φερει το γαλα του παιδιου. αυτη μπροστα σε ολους μη μιλας δυνατα μωρη μ....σμενη !!! εκεινη την στιγμη της λεω: μπορεισ σε παρακαλω να μηνν με βριζεις?? σηκωθηκε και εφυγε λεγοντας στον αντρα μου οτι εχω τρελλαθει!!!

μετα λιγες ημερες της τηλεφωνησα για να της ευχηθω για τα γεννεθλια της και εκεινη με εβρισε λεγοντας μου οτι εχω προβλημα καιπρεπει να με δει γιατρος και οτι επρεπε να ειχα καταλαβει οτι το ελεγε για πλακα!!!

εκει τελειωσαν οι σχεσεις μας. εχω αδικο ρε παιδια? μηπως ειμαι υπερβολικη???

Διαφημίσεις

ελα τωρα nicole αν εισαι εσυ υπερβολικη η φιλη σου τι ειναι :?: μηπως σε ζηλευε :?: μηπως με το μωρακι σου εσκασε απ τη ζηλια:?: μηπως δεν αξιζει να το σκεφτεσαι καν :?:

δεν νομιζω sofoula μου. δεν εδειχνε κατι τετοιο αλλα μηπως θα επρεπε να σκεφτει μερικα πραγματα ιδιως εκεινη την στιγμη? ημουν παρα πολυ ασχημα ψυχολογικα , μονη μου, αυπνη, χωρις βοηθεια απο πουθενα και να με προσβαλλει ετσι σε αλλους και στον αντρα μου?

δυσκολες αυτες οι καταστασεις..επρεπε να σε καταλαβει.τωρα αν δεν γινετε τιποτα κ δεν θελει να σου μιλησει μην σκας κιολας.....εσυ να εισαι καλα :!:

Δυστυχως Νικολ εχω πια καταλαβει οτι κανεις δεν ειναι διατεθημενος να μπει στην θέση σου !!!

Ειναι σχετικο και ασχετο, αλλα εγω εχω καταληξει οτι οι "φιλοι" υπάρχουν για οταν θελουν εκεινοι να σε δουν, να σου μιλησουν κλπ...

Αν δεν εχουν εκεινοι την ορεξη ή την θεληση, δεν παιζει ρολο πως νιωθεις και πως εισαι εσυ !!!

Τώρα για την συγκεκριμενη, πλακα ξεπλακα, ετσι κι αλλιως θα επρεπε να τη κοψεις στην πορεια αφου εβριζε γιατι πλεον εχεις παιδακι !!! :wink:

Διαφημίσεις

και πολυ αντεξες παιδι μου :lol: μα πως ειναι δυνατον να σου μιλαει ετσι μπροστα σε κοσμο?εγω θα της ταχα ψαξει προ πολλου :wink: κοιτα την οικογενεια σου και ασε ολους τους αλλους,γιατι απο φιλια την πατησαμε ολοι :)

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

κοριτσακι μου δεν εχεις καθολου αδικο τα περασα αυτα εγω με φοβερη επιλοχεια καταθλιψη μολις γεννησα ειχε ερθει πολυ καλη μου φιλη υποτιθεται και δεν ειχα ορεξη κ πηγα για υπνο ,ημουν χαλια σωματικα κ ψυχικα κ εκεινη επιασε ολοι την παρεα κ τους ελεγε απαραδεκτο η ελενα πηγε κ κοιμηθηκε!τι να πεις?μην ασχολεισαι κ μην φθειρεσαι επικεντρωσου στην οικογενεια σου κ το μωρακι σου αλλωστε εκει θα χρειαστεις πολλα αποθεματα σωματικα κ ψυχικα..μην αναλωνεσαι..οποις σαγαπαει θα σεβαστει ...

my baby was my reborn...

Ενα εχω να πω: ειναι πραγματικη απογοητευση να συνειδητοποιεις πως δεν μπορει να σε καταλαβει εστω λιγο καποια "φιλη σου", αν οχι σαν μανα(συγκεκριμενα αυτη ακομα ειναι ελευθερη) αλλα πολυ περισσοτερο σαν γυναικα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να σου δώσει συμβουλές. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις αν αξίζει να ασχοληθείς με αυτή την φίλη. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις έχεις πάρει απο αυτήν την φιλία ουσιαστικά πράγματα.

Μόνο εσύ ξέρεις τον άνθρωπο αυτό και εσύ μόνο μπορεις να κρίνεις αν οι προθέσεις του ήταν κακές ή απλά μιλάμε για μια παρεξήγηση...

dev277pr___.png

ειχα μια φιλη που την θεωρουσα πολυ καλη. αδερφικη θα ελεγα. της ειχα πει παρα πολλα πραγματα για την ζωη μου και την θεωρουσα τοπ γιατι ηταν εκει σε μια πολυ δυσκολη στιγμη μου. ειναι ενας ανθρωπος με πολλες ιδιεταιροτητες, δεν γελαγε συχνα, εκανε παντα κριτικη για το πως ντυνομαι, τι λεω, πως το λεω και δεν ειναι εκει το θεμα με εφερνε με ολα αυτα σε δυσκολη θεση μπροστα σε αλλο κοσμο. π.χ ειμασταν μαζεμενα 10 ατομα και μπροστα σε ολους μου ελεγε: πως ειναι ετσι τα μαλλια σου??κοιταχτηκες στον καθρεπτη? κοιταξτε πως ειναι σημερα κτλ.

........... καποια στιγμη κρατοντας εγω το μωρο στην αγγαλια μου λεω στον αντρα μου να μου φερει το γαλα του παιδιου. αυτη μπροστα σε ολους μη μιλας δυνατα μωρη μ....σμενη !!! εκεινη την στιγμη της λεω: μπορεισ σε παρακαλω να μηνν με βριζεις?? σηκωθηκε και εφυγε λεγοντας στον αντρα μου οτι εχω τρελλαθει!!!

μετα λιγες ημερες της τηλεφωνησα για να της ευχηθω για τα γεννεθλια της και εκεινη με εβρισε λεγοντας μου οτι εχω προβλημα καιπρεπει να με δει γιατρος και οτι επρεπε να ειχα καταλαβει οτι το ελεγε για πλακα!!!

εκει τελειωσαν οι σχεσεις μας. εχω αδικο ρε παιδια? μηπως ειμαι υπερβολικη???

Nikole00, η "φίλη" σου έχει κόμπλεξ, σε ζηλεύει και πάντα σε ζήλευε. Είναι προφανές! Εάν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς...

Μην έχει λοιπόν ενδοιασμούς για το αν είσαι υπερβολική; Ίσα - ίσα που είσαι και πολύ χαλαρή. Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα σε τέτοια περίπτωση και σε επιλόχεια κατάθλιψη, την οποία έχω περάσει. Φθηνά τη γλίτωσε η ...φίλη.

Διαφημίσεις

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να σου δώσει συμβουλές. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις αν αξίζει να ασχοληθείς με αυτή την φίλη. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις έχεις πάρει απο αυτήν την φιλία ουσιαστικά πράγματα.

Μόνο εσύ ξέρεις τον άνθρωπο αυτό και εσύ μόνο μπορεις να κρίνεις αν οι προθέσεις του ήταν κακές ή απλά μιλάμε για μια παρεξήγηση...

Συμφωνώ και λέω, μήπως δεν είχατε βάλει τα όρια της σχέσης και της συμπερίφοράς που η μία περίμενε απο την άλλη? Είχε βάσεις η φιλία σας ή μήπως ήτανε φίλία παρέα? (έχει διαφορά ). Σου έυχομαι να βρείς πραγματικούς φίλους αν ήδη δεν έχεις που θα σε αγαπάνε και θα σε στηρίζουνε στα δύσκολα. :):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

σε συζητηση που ειχαμε σχετικα με το ειδος της σχεσης μας, ορια κτλ παντα υποστηριζε πως αφου ειναι φιλη θα πρεπει να δεχτω και την κριτικη της καλη ή κακη.οκ, την δεχομαι, αλλα μεχρι το σημειο εκεινο που δεν με εκθετει ή προσβαλλει μπροστα και πισω απο αλλους φιλους ή ακομα και τον ανδρα μου. η απαντηση της ηταν πως ειμαι χαζη και εχω χαμηλο δεικτη νοημοσυνης απο την στιγμη που δεν μπορω να καταλαβω πως το λεει για το καλο μου. κι εγω εχω την ιδια αποψη με εσας αλλα εφτασα στο σημειο να το θεσω ως θεμα εδω, γιατι ολοι εχουμε παραξενιες και ιδιοτροπιες και ειπα να παρω και μια αλλη γνωμη. το ατομο αυτο δυστυχως δεν αξιζε το ενδιαφερον που του εδειξα και δυστυχως το καταλαβα με ασχημο τροπο.

σε συζητηση που ειχαμε σχετικα με το ειδος της σχεσης μας, ορια κτλ παντα υποστηριζε πως αφου ειναι φιλη θα πρεπει να δεχτω και την κριτικη της καλη ή κακη.οκ, την δεχομαι, αλλα μεχρι το σημειο εκεινο που δεν με εκθετει ή προσβαλλει μπροστα και πισω απο αλλους φιλους ή ακομα και τον ανδρα μου. η απαντηση της ηταν πως ειμαι χαζη και εχω χαμηλο δεικτη νοημοσυνης απο την στιγμη που δεν μπορω να καταλαβω πως το λεει για το καλο μου. κι εγω εχω την ιδια αποψη με εσας αλλα εφτασα στο σημειο να το θεσω ως θεμα εδω, γιατι ολοι εχουμε παραξενιες και ιδιοτροπιες και ειπα να παρω και μια αλλη γνωμη. το ατομο αυτο δυστυχως δεν αξιζε το ενδιαφερον που του εδειξα και δυστυχως το καταλαβα με ασχημο τροπο.

Συγνώμη, αλλά πιά φίλη λέει τέτοια πράγματα για την φίλη που αγαπά; Σε υποτιμά υπερβολικά νομίζω. Μάλλον σε έχει ανάγκη για να σου επιβάλει το εγώ της...Εσύ αισθάνεσαι ευτυχισμένη απο αυτή τη σχέση; αν είναι φίλη σου θα εκτιμά και αυτά που της λές και θα προσπαθήσει να αλλάξει. Μάλλον ικανοποιείται με το να σε μειώνει και να σε προσβάλλει...μάλλον σε ζηλεύει τελικά.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΑΛΛΑ ΦΙΔΙ.........

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ..........

Διαφημίσεις

Όταν αγαπάς κάποιον φίλο και νοιάζεσαι για το καλό του, του μιλάς όταν είσαστε οι δυο σας και μάλιστα προσέχονται και πάλι να μην τον προσβάλλεις!

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν δείχνει κάτι τέτοιο!

Το ότι δεν μπορείς να περιμένεις να σε καταλάβει είναι δεδομένο γιατί δεν έχει περάσει τα ίδια, αλλά αυτό δεν την δικαιολογεί!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

ελα τωρα nicole αν εισαι εσυ υπερβολικη η φιλη σου τι ειναι :?: μηπως σε ζηλευε :?: μηπως με το μωρακι σου εσκασε απ τη ζηλια:?: μηπως δεν αξιζει να το σκεφτεσαι καν :?:

Συμφωνώ απόλυτα ..... :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Δεν νομίζω ότι είναι άτομο που αξίζει λεπτό από τον χρόνο σου και το ελάχιστο κομμάτι από τη ζωή σου!Φυσικά και δεν ήσουν υπερβολική!!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Βασικα να πω κατι με την ευκαιρια, επειδη κι εγω ειμαι ατομο που δεν μπορω να χαιδευω τα αφτια κανενος, ειδικα στους φιλους και τις φιλες μου μιλαω παντα χυμα ! Θα πω την αληθινη μου άποψη - γνωμη - συμβουλη, οσο σκληρη κι αν ειναι... αλλά οχι μπροστα σε κοσμο !!!! Και όχι χωρις λόγο (από οτι κατάλαβα !!!) !

οχι, μετα απο αυτο δεν εχω ξαναμιλησει μαζι της και ουτε προκειται. εχουν συμβει πολλα κατα καιρους και ολο εδινα τοπο στην οργη για τον λογο οτι ειναι το κοριτσι του κουμπαρου μας...οποτε καταλαβαινετε τον λογο που ημουν ευγενικη μαζι της. το τελευταιο γεγονος ομως ξεχυλησε το ποτηρι. οταν με το καλο αποκτησει και αυτη δικα της παιδια ισως καταλαβει, ετσι δεν ειναι?

Πιστεύω ότι μετά τη γέννα είμαστε πολυ ευάλωτες και κουρασμένες και οι άλλοι πρέπει να το σέβονται αυτό, αλλά κι εγώ από την εμπειρία μου είδα ότι ελάχιστα άτομα που δεν το έχουν περάσει μπορούν να καταλάβουν πώς είναι.

Θεωρώ ότι αν έχεις κάτι να πεις στον άλλο (σαν υπόδειξη, σαν συμβουλή κτλ.) πρέπει να το κάνεις με τον κατάλληλο τρόπο, με ευγένεια και διακριτικότητα. Το ότι κάποιος είναι φίλος μας, δεν του δίνει το δικαίωμα να μας προσβάλλει. Εσύ βέβαια ξέρεις πώς έλεγε το καθετί και πώς το εννοούσε, αλλά από τη στιγμή που ένιωθες άσχημα και που σε έφερνε σε δύσκολη θέση, καλύτερα ίσως που ήρθαν έτσι τα πράγματα, γιατί αργότερα μπορεί να έλεγε και κάτι υποτιμητικό για το παιδί σου κι είμαι σίγουρη πως αυτό θα σε εξόργιζε περισσότερο.

Τι να πω; Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν από μόνοι τους πολλά δικαιώματα και κάποια στιγμή πρέπει να τους κόβουμε τη φόρα. Κι αν το δεχτούν και το καταλάβουν, καλώς, αλλιώς.....

Σε εμένα συμβαίνει το εξής: μπορεί να έχουμε βγει έξω για φαγητό, να αισθάνομαι μια χαρά κι η κουμπάρα μου να μου πει: "Δεν κοιμήθηκες το μεσημέρι, κοριτσάκι μου, ε; Φαίνεσαι κουρασμένη!" ή "Δε φαίνεσαι καλά, μήπως έχεις κάτι; Τι σου συμβαίνει;" κι εγώ της απαντάω "έτσι κι αλλιώς δεν κοιμάμαι ποτέ μεσημέρι, κοιμάμαι 6 ώρες την ημέρα, κι αισθάνομαι ότι είμαι στην καλύτερή μου φάση"

ή στα βαφτίσια του γιου μας (στο τραπέζι) λέει στον άντρα μου (ο οποίος ήταν μες στην τρελή χαρά): "Χάλια είσαι, κουράστηκες πολύ. Άντε να το διαλύουμε, να πάτε κι εσείς να ξεκουραστείτε"

ή στην εγκυμοσύνη "Πο πο κοίτα έχουν πρηστεί τα χείλη σου! Χα χα χα!". Τότε δεν άντεξα και της είπα με απότομο τρόπο "άντε να σε δούμε κι εσένα πώς θα είσαι στην εγκυμοσύνη σου!!"

Από ότι έχω καταλάβει τις περισσότερες φορές προσπαθεί να ψαρέψει κάτι, γιατί είναι και κουτσομπόλα. Θα μου πείτε γιατί τους παντρέψαμε τότε; Γιατί μας το ζήτησαν κι ο κουμπάρος μου είναι πολύ καλό παιδί και κατά τα άλλα δεν έχω πρόβλημα μαζί της, απλά κρατάω τις αποστάσεις μου.

:x αν αρχισω να λεω φασεις θα κανετε log off! το αποκορυφωμα ειναι οτι ειχε ζητησει απο τον αντρα μου να βρει ατομα να σπασουν την επιχειρηση που δουλευε , επειδη την απελυσε με ασχημο τροπο!!!!!!!!! οταν της ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο με κοιταζε και ελεγε: τσ, τσ, τσ, ωραια φιλη εισαι εσυ.σε χρειαστηκα και με πουλας... της λεω και αν γινει καμια μ...ια εμας θα τρεχουν οχι εσενα, και περα απο αυτο ποιος σου ειπε οτι θελουμε να παμε να μπλεξουμε με τετοια πραγματα? αν θελεις να σε βοηθησω μπορω να σου βρω δικηγορο εμπιστο να σου πει τα δικαιωματα σου και να προχωρησεις αναλογα. κουναγε το κεφαλι της και ελεγε, φαντασου να σας ειχα και αναγκη, τι θα εκανα τοτε??

εχετε να πειτε κατι κοριτσια??????

εχετε να πειτε κατι κοριτσια??????

Αυτο που κάνει σε μένα εντύπωση είναι οτι συνήθως οι αδελφικές φιλίες δεν καταλήγουν έτσι....

Μας έχεις περιγράψει κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο άτομο πως ήταν πριν παντρευτείς αλλα και πάλι δεν καταλαβαίνω πως με ένα τέτοιο άτομο το οποίο σε μείωνε συνεχώς ανέπτυξες μια "αδελφική φιλία".

Στήριξες την φιλία σας απλά στο γεγονός ότι σου στάθηκε σε μια δύσκολη στιγμή και προσπάθησες να ανταποδώσεις ανέχοντας την φρικτή της συμπεριφορά;

Συγνώμη κιόλας για τις ερωτήσεις μου αλλά επειδή είμαι απο τους ανθρώπους που πιστεύουν στην φιλία, κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Θέλω να εξαλείψω όλες τις περιπτώσεις ότι πρόκειται για ένα κακόβουλο άτομο. Έχει περάσει απο το μυαλό σου ότι μπορεί να πρόκειται για μια παρεξήγηση; Μήπως ήταν μια κακή στιγμή της φιλίας; Γιατί αν πρόκειται για παρεξήγηση είναι κρίμα να χαθεί μια αδελφική φιλία. :cry:

dev277pr___.png

ετσι οπως το θετεις. μου σταθηκε σε μια δυσκολη στιγμη και επειδη με ειχε βοηθησει η παρουσια της, στηριξα ολη την φιλια μου. ομως πολλες φορες αισθανθηκα αβολα με την παρουσια της και τα σχολια της. κι εγω πστευω στη φιλια. εχω φιλη που ειμαστε μαζι απο 2α γυμνασιου και ειμαστε τωρα 34 χρ.! δεν βλεπομαστε αλλα υπαρχει παντα αγαπη και σεβασμος. παντρευτηκαμε,καναμε οικογενεια και παιδια , αλλα οποτε βλεπομαστε ειναι σαν να μην εχει περασει μερα.

επειδη σκεφτομουν λοιπον μηπως ειναι παρεξηγηση απο δικη μου πλευρα, γι αυτο και το συζηταω μαζι σας.

δυστυχως δεν υπαρχει ουτε ενας να μου πει το αντιθετο απο ολους εσας, αλλα για να ειμαι και πιο αντικειμενική και απο κοινους φιλους που την γνωριζουν! ολοι λοιπον μου συνεστησαν να μην δωσω συνεχεια και οτι σαφως και ειχε αδικο γιατι ολοι εχουν υποστει τον...τροπο της και γνωριζουν. προσπαθω παντα να εξαντλω ολα τα περιθωρια προκειμενου να μην ειμαι αδικη στη ζωη μου. γι αυτο και ανεχομουν αυτη την συμπεριφορά. αντε δεν βαριεσαι την μια, χ..στο την αλλη, μην ασχολεισαι την παρ'αλλη, ε! εσκασα καποια στιγμη ,που υπογραμμιζω πως ειμουν πιστεψτε με σε πολυ ασχημη κατασταση μεσα μου