Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

51 ημερων και ακομα θηλαζουμε χωρις προγραμμα!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια,

Αυτο που θελω να ρωτησω τωρα που ημαστε 51 ημερων ειναι οτι αρχιζει τις τελευταιες μερες ο μπεμπης να εχει μια ανησυχια και τσαντιλα θα ελεγα!

Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην κοιμαται υποθετω καλα.

Για να γινω λιγο πιο αναλυτικος...

Συνηθως τα βραδια (8 στα 10) κοιμαται ενα 5ωρο συνεχομενο αφου κανει το μπανακι του κατα τις 9 το βραδυ και μετα φαι. Το πρωι ομως κοιμαται ελαχιστα μονος του και στην καλαθουνα του. Γκρινιαζει και κλαιει, οποτε τον βαζουμε κατευθειαν στο στηθος, τρωει και μετα απο καποια ωρα κοιμαται οπου και αν προσπαθησουμε να τον βαλουμε για υπνο στην καλαθουνα ξανα-μανα κλαιει!

Αλλες φορες, οπως και το Σαββατοκυριακο που μας περασε, το πρωι ηταν ανησυχος κανοντας αυτα τα παραπανω και το βραδυ παρεμεινει ανησυχος με αποτελεσμα να ξυπναει ανα 2ωρο και να θελει φαγητο και τελικα να κοιμηθει ησυχος μονο οταν τον βαλει η μαμα του μαζι μας στο κρεβατι (ξερω μεγα λαθος αλλα ισως ειναι η 2η φορα που το κανουμε λογω ανωτερας βιας)....

Τωρα αν κανω εναν προχειρο υπολογισμο μπορω να πω οτι κοιμαται την ημερα:

- 5 ωρες το βραδυ συνεχομενα (αν ειμαστε τυχεροι)

- κανα 2ωρο το πρωι συνεχομενο

- και μετα σπαστα μισαωρα

Συνολο θα ελεγα 11 ωρες ισως και λιγο παραπανω!

Ξερω οτι τα παιδια για να μεγαλωνουν σωστα πρεπει να κοιμουνται τουλαχιστον 14 με 16 ωρες οποτε τι λετε? Πρεπει να ανησυχω για κατι?

Μηπως να σκεφτουμε και την πιπιλα? Το θεμα ειναι οτι δεν καθεται στο στομα του και μαλλον τον τσαντιζει περισσοτερο αφου ειναι αδεια και δεν βγαζει φαι!!!

Να προσθεσω οτι τσισακια εχουμε μπολικα (8-10 την ημερα) και κακακια επισης (6-8 την ημερα).

Αυτα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων,

Πανος

.png

v3ywp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Πάνο! Να χαίρεσαι το μωράκι σου!:P

Λίγοι μπαμπάδες ασχολούνται να βοηθήσουν στο θηλασμό. Χίλια μπράβο!!!!:D

Τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν ακούγεται περίεργο ή λάθος. Το μωράκι σας είναι ακόμα πολύ μικρό και προφανώς απαιτητικό.

Το ξέρω ότι είναι πολύ κουραστικό κάποιες φορές -ο γιος μου ήταν έτσι. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι δεν θα είναι όλες οι μέρες ίδιες. Κάθε φορά που θα λέτε ότι έστρωσε, κάτι θα αλλάζει, κάτι θα χαλάει.

Δεν έχουν όλα τα μωρά την ίδια ανάγκη για ύπνο, οπότε μην ανησυχείς για τις συνολικές ώρες.Μεγαλώνοντας λίγο ακόμα, το μωρό θα μένει ξύπνιο και για άλλους λόγους εκτός από το φαΐ ή το πιπίλισμα και τα πράγματα θα μπορούν να αντιμετωπιστουν πιο εύκολα.

Ο 5ωρος ύπνος το βράδυ πάντως είναι πολύ σπουδαίο πράγμα -ειδικά για τη μαμά- ακόμα και αν δεν είναι κάθε βράδυ. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκα 5 ώρες μετά που γέννησα τον Κωστή.Πετούσα!

Εδώ, θα βρείς πάρα πολλές μαμάδες που είναι οπαδοί του co-sleeping. Εγώ δεν είμαι μια από αυτές, όμως τώρα, στο 2ο παιδί κατάφερα να μην το θεωρώ τόοοοσο κακό και να το κάνω σποραδικά όταν εγώ αισθάνομαι την ανάγκη. Πάντως, και στη διάρκεια της ημέρας, η μαμά μπορεί να θηλάζει ξαπλωμένη, οπότε να ξεκουράζεται και η ίδια,και ενδεχομένως το μωρό να κοιμηθεί λίγο περισσότερο, αφού δεν θα χρειαστεί να το μετακινήσει:wink:

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο:D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Γεια σας κι από μένα! Η Eliza με κάλυψε πλήρως!!! :D

Απλά να προσθέσω κι εγώ ότι κανένα παιδί δεν είναι ίδιο! Μην "κολλάς" με αυτά που λένε τα βιβλία (απλά μιλάνε για μέσους όρους)... Κάποιο παιδί είναι περισσότερο "του ύπνου" από κάποιο άλλο! Κάποιο τρώει πιο εύκολα κάποιο πιο δύσκολα. Κάποια μπαίνουν σε "πρόγραμμα" πιο εύκολα κάποια όχι και τόσο, κτλ. Εξ' άλλου κι εμείς οι "μεγάλοι" δεν είμαστε διαφορετικοί?

Ο μικρός για παράδειγμα δυστυχώς ΔΕΝ είναι του ύπνου. Μόλις τώρα κοιμάται 1,5 ΟΛΟΚΛΗΡΗ ώρα το πρωι, κι ακόμα ξυπνάει τα βράδυα! Άλλες φορές 1 φορά, άλλες 2 ή και 3... και είναι ήδη 11 μηνών!

Όσο για τον θηλασμό, ακόμα του έχω "ελεύθερο πρόγραμμα", εφ' όσον το ζητάει και το χρειάζεται... Έμεις έχουμε βέβαια αρχίσει να έχουμε άγχος αποχωρισμού και άλλα τέτοια ψυχολογικά (δηλ. πολλές φορές ζητάει στήθος για να μου αποσπάσει την προσοχή από κάτι που κάνω και να ασχοληθώ μαζί του...:lol:) Του δίνω και συμπλήρωμα πρωι-βράδυ, αλλά μέχρι 10 μηνών θηλάζαμε αποκλειστικά. Φαντάσου να μην του έδεινα συμπλήρωμα! :shock:

Επίσης να ξέρεις ότι όταν το παιδί θηλάζει συχνότερα από το κανονικό ή βγάζει δόντι, ή θέλει να αυξήσει την παραγωγή του γάλακτος, ή κάποιο ιωσούλα το τριγυρίζει...

Αυτό όμως ισχύει για μεγαλύτερη ηλικία από τη δικιά σας, συγκεκριμένα εγώ το παρατήρησα μετά τον 6ο μήνα που άρχισε στέραιες τροφές και έβγαλε το πρώτο δόντι του.

Πάντως όταν μπούν και οι στέραιες τροφές, θα αραιώσουν οι θηλασμοί :D

Αύτο συμβαίνει γύρω στον 6ο μήνα!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Κοριτσια καλημερα και παλι,

ευχαριστω για τις συμβουλες σας.

Το προβλημα ειναι οτι δεν γουσταρει καθολου την καλαθουνα. Μπορει να κοιμηθει στο στηθος (αφου εχει γκρινιαξει και τον βαλουμε) στο 5λεπτο και μολις μπει στην καλαθουνα να ξυπνησει στο 10λεπτο.

Για παραδειγμα χτεσ το βραδυ μετα το μπανιο:

9:00 μπανιο

9:30 θηλασμος

10:00 υπνος στο στηθος

10:15 καλαθουνα

12:00 ξυπνημα, αλλαγμα & στηθος

12:45 υπνος στην καλαθουνα

02:00 ξυπνημα, αλλαγμα & στηθος

02:30 υπνος στο κρεβατι με την μαμα του (εγω πηγα στον καναπε γιατι επρεπε να κοιμηθω για κατι εξετασεις σημερα που ειχα)

07:30 ΞΥΠΝΗΜΑ

Αυτο το 5ωρο λοιπον στο κρεβατι πως και το εκανε? Αυτο ειναι που με κανει και διερωτουμαι!!! Λετε να ηταν τυχαιο? Μηπως θελει ανεση ή μηπως θελει να νοιωθει την μαμα του διπλα του? Ή μηπως ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ :-(????

Πανος

.png

v3ywp3.png

Μήπως αισθάνεται κλεισμένος μέσα στην καλαθούνα?Δεν αερίζεται καλά κτλ..

Εμένα ο δικός μου δεν είχε πρόβλημα με τον ύπνο αλλά κάθε φορά που ξύπναγε στο πορτ μπεμπε έκλαιγε. Αυτό σταμάτησε όταν 2,5 μηνών τον βάλαμε στην κούνια. Κοιμοταν απλωμενος και ανετος και μαλλον του αρεσε και οταν ξυπναγε παρόλο που πειναγε εκανε χαρούλες και γελια. Το δικό μας θέμα δεν είναι προβλημα όπως το δικό σας που δεν κοιμάται, αλλά στο λέω μήπως "καταπιέζεται" μεσα στην καλαθουνα..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Διαφημίσεις

Πάνο, υπάρχει περίπτωση να ζεσταίνεται στην καλαθούνα. Τον σκεπάζετε με κάτι; Εγώ την μικρή μου στην καλαθούνα την αφήνω ξεσκέπαστη, και τις ζεστές μέρες πάλι ψιλο-ιδρώνει.

Αλλιώς, υπάρχει η περίπτωση τω μωρό να αισθάνεται ανασφάλεια και να θέλει να μυρίζει την μαμά του. Σκέψου ότι επί 9 μήνες ήταν μέσα στην κοιλιά της, άκουγε την καρδιά της και την μύριζε. Λογικό δεν είναι να του λείπει; Αν δεν θέλετε να τον έχετε στο κρεβάτι μαζί σας δοκιμάστε να βάλετε στην καλαθούνα κάποιο ρούχο της μαμάς, μήπως η μυρωδιά του το ηρεμεί και κοιμηθεί.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Και γω είμαι της άποψης ότι ζεσταίνεται μέσα στην καλαθούνα,όσο να τον κάνεις είναι αρκετά κλειστά εκεί μέσα,δεν αερίζεται πολύ,είναι και αυτό το ύφασμα που έχει (τουλάχιστον η δική μας είχε ένα ύφασμα νάυλον εσωτερικά).Ο δικός μας ζεσταίνεται και ιδρώνει ακόμα και μέσα στην κούνια που δεν έχει τίποτα γύρω γύρω,πόσο μάλλον το μικρουλάκι σας...έχε υπόψιν πως τα μωρά ζεσταίνονται σαν κ εμάς ή κ ακόμα πιο πολύ..αλήθεια,γιατί τον κοιμίζετε στην καλαθούνα και δεν τον βάζετε σε κουνίτσα???Καλή συνέχεια,Πάνο.

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Αυτο το 5ωρο λοιπον στο κρεβατι πως και το εκανε? Αυτο ειναι που με κανει και διερωτουμαι!!! Λετε να ηταν τυχαιο? Μηπως θελει ανεση ή μηπως θελει να νοιωθει την μαμα του διπλα του? Ή μηπως ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ :-(????

Πανος

Πάνο μου, φαντάζομαι ότι αυτό το τελευταίο ότι φοβάσαι μήπως θέλει το μωρό να σου πάρει τη θέση είναι χιούμορ ε; Γιατί αν το μωρό του ενός μήνα έχει φτάσει σε σημείο να καταστρώνει σχέδια τόσο μεθοδικά ώστε να σας εξοντώσει απ' την κούραση ώστε να υποκύψει η μαμά να το πάρει στο κρεβάτι και να φεύγεις εσύ για τον καναπέ, με απώτερο σκοπό να σου πάρει τη θέση, τότε δεν ξέρω αν το μωρό θα σου πάρει τη θέση, αλλά πολύ γρήγορα θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης ύπνου που έχετε, γιατί το μωρό θα σας το πάρει σίγουρα η... ΝASA! :lol: :lol: :lol: (Λέμε και καμιά χαζομάρα για να ξεγελάμε λίγο την αϋπνία μας, δεν πιστεύω να παρεξηγείς!)

Το σίγουρο είναι ότι το μικρό χρειάζεται, έχει ανάγκη να αισθάνεται κοντά του τη μαμά του, και τώρα και αργότερα (για όσο θα ξυπνάει το βράδυ). Αν η μαμά κοιμάται καλύτερα (εννοώ περισσότερο, χωρίς να πηγαινοέρχεται) μαζί με το μωρό, τότε γνώμη μου (και όχι μόνο δικιά μου http://www.cosleeping.org/ ) είναι να κοιμάται το μωρό έτσι όπως βολεύει καλύτερα εκείνο και τη μαμά του. Αν το κρεβάτι σας είναι αρκετά μεγάλο, μπορείς να κοιμάσαι κι εσύ μαζί, αν όχι μπορείς απ' τη στιγμή που ξυπνάει για πρώτη φορά τη νύχτα να μεταφερθείς κάπου αλλού, ή να έχει η μαμά κάπου ένα στρώμα ή ένα άλλο κρεβάτι για να πηγαίνει εκεί με το μωρό, ότι σας βολεύει σαν οικογένεια τέλος πάντων.

Όταν η μαμά είναι πιο ξεκούραστη και εσύ τη στηρίζεις όσο μπορείς σε αυτό, κανείς δεν μπορεί να πάρει τη θέση σου!

Η συμπεριφορά τώρα του μωρού σου είναι τυπική συμπεριφορά των μωρών της ηλικίας του. Τα περισσότερα δυστυχώς ξυπνάνε μόλις τα ακουμπήσεις οπουδήποτε πέρα από την αγκαλιά της μαμάς. Δεν το κάνουν επίτηδες, ούτε είναι κανένα σχέδιο εξόντωσης των γονιών, απλά έτσι είναι φτιαγμένα απ' τη φύση για να επιβιώσουνε, εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Απ' ότι βλέπω, το μωρό ρίχνει κάποιους υπνάκους στην καλαθούνα, οπότε μέχρι στιγμής είσαστε καλά. Αν αρχίσει να ξυπνάει κλαίγοντας κάθε φορά που τον βάζετε κοιμισμένο εκεί, ίσως βοηθούσε κάτι τέτοιο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19537

Αν έχεις χρόνο, μια και διαβάζεις, διάβασε κι εδώ: http://www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html Είναι σκέψεις μιας ανθρωπολόγου σχετικά με το θηλασμό και τη συμπεριφορά του ανθρώπου ως θηλαστικού, που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί το μωρό σου ξυπνάει τόσο συχνά και θέλει τόσο πολύ να είναι στην αγκαλιά της μαμάς του. Αν κάτι το καταλαβαίνεις και ξέρεις για ποιο λόγο γίνεται, το αντέχεις πιο εύκολα.

Υπομονή και κουράγιο, δεν θα είναι πάντα έτσι, τα μωρά μεγαλώνουνε!:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Τι αλλο μπορω να πω... Σας υπερ ευχαριστω ολες σας!

Ειναι ωραιο τελικα να εχεις παντου φιλους χωρις να περιμενουν ανταλλαγμα ουτε εναν καφε!!!

ΣΟΦΟΥΚΑ: Το παιδι μου αν δεν το παρει η ΝΑΣΑ τοτε οπως ελεγε και ο Λαζοπουλος '... θα πεθανω'!!!

Γενικα αυτο που φοβαμαι ειναι να μην συνηθισει ο μικρος τον υπνο του μαζι μας και μετα δεν ξεκολαει αλλα μαλλον αυτο ισχυει οταν γινεται επι μονιμου βασεως ε?

Θα κανω διαφορα αλλα πειραματα και θα σας πω τα αποτελεσματα...!

Φιλια,

Πανος

.png

v3ywp3.png

Ναι, ισχύει και δεν θα ξεκολλάει... Αλλά δεν θα ξεκολλάει όσο το έχει ανάγκη. Μετά θα σας φτύσει κανονικά. Κατά καιρούς έχω πάρει όλα τα παιδιά στο κρεβάτι, πλην του μεγάλου μου γιου που σταμάτησε να ξυπνάει τη νύχτα σχετικά νωρίς (6 μηνών). Αυτό κράτησε μέχρι που σταμάτησαν να ξυπνάνε τη νύχτα και αυτό έγινε όταν ήταν γύρω στα 4 έτη για τους 2 μεσαίους γιους μου. Τώρα κοιμάμαι κάθε βράδυ με την κόρη μου, μαζί και ο μπαμπάς, ο οποίος όταν η μικρή βγάζει δόντια υποφέρει από τις κλωτσιές που του δίνει. Το σχέδιο είναι να πάρω κρεβάτι κανονικό πλέον για τη μικρή και να πηγαίνω εγώ εκεί την πρώτη φορά που θα ξυπνάει για βράδυ. Η μικρή μου έτσι κι αλλιώς κοιμάται μόνο θηλάζοντας, οπότε την αφήνω κοιμισμένη στην κούνια της και την παίρνω μαζί μας όποτε ξυπνήσει για πρώτη φορά αφού θα έχουμε κοιμηθεί. Για τους υπόλοιπους ύπνους γενικά κάνω ότι με βολεύει, αν θέλω να κοιμηθώ κι εγώ, κοιμάμαι μαζί της, αν όχι κοιμάται μόνη της (για λίγο είναι η αλήθεια, δεν είναι πολύ του ύπνου, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι πολλά μωρά).

Διάβασε το τελευταίο λινκ που σου έβαλα, θα σε βοηθήσει πιστεύω να ξεκαθαρίσεις πολλά πράγματα. Όλοι μας έχουμε σχηματίσει διάφορες απόψεις επηρρεασμένοι από αυτό που επικρατεί και θεωρείται σωστό στην κοινωνία μας και στην εποχή μας, όμως αυτό δεν είναι πάντα και το καλύτερο για εμάς και την οικογένειά μας. Εγώ προσωπικά ταλαιπωρήθηκα πολύ στα προηγούμενα παιδιά μου με το θέμα της αϋπνίας, γιατί προσπαθούσα να μη τα παίρνω στο κρεβάτι μας (άλλο που τελικά τα έπαιρνα) και τα θήλαζα καθιστή και ποτέ ξαπλωτή. Τώρα στο 4ο παιδί μου μόνο και μόνο γιατί κοιμάμαι μαζί με τη μικρή μου και θηλάζω ξαπλωτή, νιώθω πολύ πιο ξεκούραστη! Ούτε εμένα, ούτε τον άντρα μου μας απασχολεί αν αυτό θα γίνει συνήθεια στη μικρή, αφού μας δίνει τη ζωντάνια και την ξεκούραση που μας είναι απαραίτητη, ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα πλην των παιδιών και ο ένας με τον άλλο (το σπίτι έχει πολλά δωμάτια για τους γονείς, όχι μόνο την κρεβατοκάμαρα, δες το και λίγο περιπέτεια!)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα θα σου πω πως η μια εκ των διδύμων κοιμόταν ανά τρίωρο και για περίπου 10-20 λεπτά! Και το βράδυ 1-2 ώρες το πολύ!

Δηλαδή συνολικά μας κάνει: 3-4 ώρες ύπνου ημερισίως! Κι αυτό ... μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά... Σταμάτησε και η άλλη δίδυμη να κοιμάται τη μέρα. Ύπνος πια μόνο το μεσημέρι και το βράδυ βαριά 4 ώρες. Δηλαδή αναβαθμιστήκαμε στις 6-7 ώρες ύπνου!

Θήλαζα αποκλειστικά και τις δύο.

Τον πρώτο καιρό (2.5 μήνες) κοιμόμουν στο δικό τους δωμάτιο. Πρώτα γιατί... πού να βάλω τόσα μωρά στο κρεβάτι; Δεύτερον γιατί δεν ήθελα από θέμα υγιεινής για τα μωρά (περισσότερο οξυγόνο κτλ). Τρίτον γιατί δεν ξύπναγαν πάντα ταυτόχρονα και ο σύζυγος εργαζόταν (προσπαθούσα να μην τον επιβαρύνω περισσότερο... γιατί ο κακομοίρης έτρεχε όλη μέρα στη δουλειά και στη συνέχεια όλη νύχτα στο σπίτι). Και ένα τελευταίο .... που θα σας το πω.... σιγανά στο αφτί (ροχάλιζε ο σύζυγος τρομερά... και τα ξυπνούσε και δεν μπορούσα να κοιμηθώ και νευρίαζα ακόμα περισσότερο). :lol:

Μετά τους 2.5 μήνες αισθάνθηκα κάπως πιο σίγουρη και πήγα στην κρεβατοκάμαρα (και τα μωρά στο δωμάτιό τους) με την ενδοεπικοινωνία στο φουλ (πρέπει να μας άκουγε και ο γείτονας! :lol:)

Πρόγραμμα θηλασμού.... ανύπαρκτο. Και δε θυμάμαι να υπήρξε ποτέ. Αφού όταν ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές.... μου λέει η παιδίατρος να αντικαταστήσω ένα γευμα. Κι εγώ... αναρωτιόμουν..... "τι εννοεί... γεύμα" "Δηλαδή ποια ώρα;" Και πολλά τέτοια.....

Θα περάσουν όλα... και θα στρώσουν σιγά σιγά.

Καλό κουράγιο!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Γεια σας κοριτσια,

Αυτο που θελω να ρωτησω τωρα που ημαστε 51 ημερων ειναι οτι αρχιζει τις τελευταιες μερες ο μπεμπης να εχει μια ανησυχια και τσαντιλα θα ελεγα!

Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην κοιμαται υποθετω καλα.

Για να γινω λιγο πιο αναλυτικος...

Συνηθως τα βραδια (8 στα 10) κοιμαται ενα 5ωρο συνεχομενο αφου κανει το μπανακι του κατα τις 9 το βραδυ και μετα φαι. Το πρωι ομως κοιμαται ελαχιστα μονος του και στην καλαθουνα του. Γκρινιαζει και κλαιει, οποτε τον βαζουμε κατευθειαν στο στηθος, τρωει και μετα απο καποια ωρα κοιμαται οπου και αν προσπαθησουμε να τον βαλουμε για υπνο στην καλαθουνα ξανα-μανα κλαιει!

Αλλες φορες, οπως και το Σαββατοκυριακο που μας περασε, το πρωι ηταν ανησυχος κανοντας αυτα τα παραπανω και το βραδυ παρεμεινει ανησυχος με αποτελεσμα να ξυπναει ανα 2ωρο και να θελει φαγητο και τελικα να κοιμηθει ησυχος μονο οταν τον βαλει η μαμα του μαζι μας στο κρεβατι (ξερω μεγα λαθος αλλα ισως ειναι η 2η φορα που το κανουμε λογω ανωτερας βιας)....

Τωρα αν κανω εναν προχειρο υπολογισμο μπορω να πω οτι κοιμαται την ημερα:

- 5 ωρες το βραδυ συνεχομενα (αν ειμαστε τυχεροι)

- κανα 2ωρο το πρωι συνεχομενο

- και μετα σπαστα μισαωρα

Συνολο θα ελεγα 11 ωρες ισως και λιγο παραπανω!

Ξερω οτι τα παιδια για να μεγαλωνουν σωστα πρεπει να κοιμουνται τουλαχιστον 14 με 16 ωρες οποτε τι λετε? Πρεπει να ανησυχω για κατι?

Μηπως να σκεφτουμε και την πιπιλα? Το θεμα ειναι οτι δεν καθεται στο στομα του και μαλλον τον τσαντιζει περισσοτερο αφου ειναι αδεια και δεν βγαζει φαι!!!

Να προσθεσω οτι τσισακια εχουμε μπολικα (8-10 την ημερα) και κακακια επισης (6-8 την ημερα).

Αυτα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων,

Πανος

Πανο..εμεις ακομη τετοιο προγραμμα εχουμε και μαλιστα συνεχομενο 5ωρο εχει κοιμηθει στα δακτυλα μετρημενες φορες..

και κοιμαται μεσα στην ημερα 30 λεπτα καμια φορα 40λεπτα ανα 2-3 ωρες και το βραδυ θηλαζει σταθερα 2-3 φορες, επιπλεον οποια γκρινια απο ενοχληση των δοντιων η απο αερια..

συνεπως καταλαβαιεις οτι το θεμα προγραμμα ειναι τελειως σχετικο..

ωστοσο η εδραιωση της γαλουχιας και ενας πιο σταθρος θηλασμος μπορει να χρειαστει και πανω απο 40-50 μερες..εμας προσωπικα μας πηρε 3 μηνες για να πω οτι θηλαζουμε μεθοδικα και οτι αυτο που εχει συνηθισει να κανει σε δατροφη και υπνο ειναι ας πουμε ενα προγραμμα..

θελει πολυ υπομονη και πολλλυυυ στηριξη στη γυναικα σου..

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα θα σου πω πως η μια εκ των διδύμων κοιμόταν ανά τρίωρο και για περίπου 10-20 λεπτά! Και το βράδυ 1-2 ώρες το πολύ!

Δηλαδή συνολικά μας κάνει: 3-4 ώρες ύπνου ημερισίως! Κι αυτό ... μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά... Σταμάτησε και η άλλη δίδυμη να κοιμάται τη μέρα. Ύπνος πια μόνο το μεσημέρι και το βράδυ βαριά 4 ώρες. Δηλαδή αναβαθμιστήκαμε στις 6-7 ώρες ύπνου!

Θήλαζα αποκλειστικά και τις δύο.

Τον πρώτο καιρό (2.5 μήνες) κοιμόμουν στο δικό τους δωμάτιο. Πρώτα γιατί... πού να βάλω τόσα μωρά στο κρεβάτι; Δεύτερον γιατί δεν ήθελα από θέμα υγιεινής για τα μωρά (περισσότερο οξυγόνο κτλ). Τρίτον γιατί δεν ξύπναγαν πάντα ταυτόχρονα και ο σύζυγος εργαζόταν (προσπαθούσα να μην τον επιβαρύνω περισσότερο... γιατί ο κακομοίρης έτρεχε όλη μέρα στη δουλειά και στη συνέχεια όλη νύχτα στο σπίτι). Και ένα τελευταίο .... που θα σας το πω.... σιγανά στο αφτί (ροχάλιζε ο σύζυγος τρομερά... και τα ξυπνούσε και δεν μπορούσα να κοιμηθώ και νευρίαζα ακόμα περισσότερο). :lol:

Μετά τους 2.5 μήνες αισθάνθηκα κάπως πιο σίγουρη και πήγα στην κρεβατοκάμαρα (και τα μωρά στο δωμάτιό τους) με την ενδοεπικοινωνία στο φουλ (πρέπει να μας άκουγε και ο γείτονας! :lol:)

Πρόγραμμα θηλασμού.... ανύπαρκτο. Και δε θυμάμαι να υπήρξε ποτέ. Αφού όταν ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές.... μου λέει η παιδίατρος να αντικαταστήσω ένα γευμα. Κι εγώ... αναρωτιόμουν..... "τι εννοεί... γεύμα" "Δηλαδή ποια ώρα;" Και πολλά τέτοια.....

Θα περάσουν όλα... και θα στρώσουν σιγά σιγά.

Καλό κουράγιο!

alcyon σαν να βλεπω εμενα αλλα με ενα παιδακι μεχρι σημερα ετσι ειναι η κατασταση..plus οτι ο ανδρας μου ροχαλιζει και θελει το air condition στους -50 και ετσι τον ξαποστειλα στο σαλονι αλλιως κινδυνευε να δολοφονηθει απο την ταλαιπωρη συζυγο και μανα του παιδιου του..

Καλα ποιο μωρο ειναι αυτο που κοιματε 14-16 ωρες την ημερα χα χα χα αχ Πανο τι να αυτα που λες ???? εμενα δεν κοιματε καθολου τωρα τελευταια την ημερα οσο να τον προσπαθω ... Το απογευμα τον παιρνει ο υπνος ξυπναει κατα τις 8 με 9 μπορει και πιο νωρις του κανουμε μπανιο και τετοια και μετα ξανα νανι και μπορει να ξυπνησει και 5.000 φορες να θηλασει αλλα λογου που καθομαστε εμεις ως αργα τον κοιμηζω στο κρεβατι μας οποτε οποτε γρινιαξει παω διπλα του τον θηλαζω και ξανα κοιματε , αλλα οταν το μωρο κοιματε διπλα στην μαμα νιωθει ασφαλεια .

Πελαγία..υπάρχουν και ήσυχα μωρά για μερικούς τυχερούς! ;):)

------------

Μετά από 3 θηρία... μου έκατσε και ένα ήρεμο! :D Αλλά............ έχω την εμπειρία τριών παιδιών. Έχει μεγάλη σημασία να μπορεί κάποιος να αναγνωρίζει το ακριβές σημείο που νυστάζει το παιδί πριν καλά καλά το εκφράσει. Έχει σημασία να ξεχωρίσει το πότε πεινάει, πότε νυστάζει, πότε θέλει να χαζέψει και πότε θέλει βόλτα.

Είναι πολύ δύσκολο (έως ακατόρθωτο) σε ένα ζόρικο μωρό να καταφέρεις να βρεις αυτές τις ισορροπίες, γιατί το ίδιο δεν έχει την υπομονή για τις δοκιμές του γονιού του.

Παρόλα αυτά.... ότι περνάμε εμείς και τα μωρά μας είναι στα φυσιολογικά πλαίσια. Είτε λίγο είτε πολύ, όλα τα παιδιά θα κοιμηθούν, θα φάνε, θα μεγαλώσουν και φυσικά..... θα αποκατασταθεί η επικοινωνία και η αποτελεσμάτικότητά μας! :)

Μην απογοητεύεστε πάντως! Και να θυμάστε.... ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ για τα βραδινά ξυπνήματα, ούτε για την ημερίσια γκρίνια! :)

Καλό κουράγιο!

Υ.Γ. Εμένα ο δικός μου σύζυγος είναι κατά του air condition. Ακόμα και με 40 βαθμούς μέσα στο σπίτι.... χρυσό τον έκανα για να το ανοίξουμε στους .... 29!! Τώρα πια τον αφήνω να σιγοβράζει στην κρεβατοκάμαρα.... και τη βγάζω σε όλο το υπόλοιπο σπίτι με το κλιματιστικό στους 26-27.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Καλα ποιο μωρο ειναι αυτο που κοιματε 14-16 ωρες την ημερα ...

Καλε οσα βιβλια εχουνε πεσει στα χερια μου αλλα ακομα και ο παιδιατρος μας ειπε οτι πρεπει ενα μωρο της δικης μας ηλικιας να κοιμαται απο 11 μεχρι 16 ωρες την ημερα για την σωστη αναπτυξη του...

Τι αλλο να σου πω?

Πανος

.png

v3ywp3.png

Ποιος λέει ότι πρέπει να κοιμάται το μωρό τόσες πολλές ώρες; Άστα αυτά που λένε.

Το ότι κοιμάται και 5 ώρες συνεχόμενα και είναι μόνο 51 ημερών πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι τυχερός.

Και γιατί πρέπει σώνει και καλά στις 51 ημέρες να έχει κάνει τόσο αυστηρό πρόγραμμα;

Έμένα που θήλαζα αποκλειστικά και κοιμόταν από τον τρίτο μήνα 2 με 6 σερί πλέον μου φαινόταν πάρα πολύ καλά. Και η παιδίατρος μου είπε ότι πρέπει να νιώθω τυχερή. Την ημέρα όμως κοιμόταν ελάχιστα, ε τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Άλλα μωρά με γάλα ξένο και ξυπνάνε να φάνε 2-3 φορές τη νύχτα σε ηλικία και ενός χρόνου. Γι' αυτό σου λέω, 51 ημέρες και κοιμάται σερί 5 ώρες, τυχερός είσαι...

Οντως εισαι τυχερος που κοιμαται το βραδυ 5ωρες σερι, κ εμενα 43 ημερων ειναι κ δεν κοιμαται καθολου,ουτε την ημερα ουτε το βραδυ,κοιμαται 3 δυωρα μεσα στο 24ωρο,δεν ξερω εαν φταει ο θηλασμος παντως προσπαθω να αντεξω

Λοιπον ακουσον ακουσον... Μετα απο την χτεσινη απογευματινη μας ταλαιπωρια να κοιμηθει εστω λιγακι μακρυα απο την αγκαλια της μητερας του και αφου με το που κοιμοταν στην αγκαλια και τον βαζαμε στην καλαθουνα ξυπναγε στο 10λεπτο (και φυσικα αφου προσπαθησαμε ενα καρω κολπα οπως ρουχο της μαμας διπλα του, πιπιλα, χαδια μεσα στην καλαθουνα, κτλ.) του δωσαμε λιγο συμπληρωμα.

Παλια αφου ηρθαμε απο το μαιευτηριο και ο μικρος δεν ειχε χασει κιλα, και αρχισαμε τον πραγματικο αποκλειστικο θηλασμο αφου στο ΜΗΤΕΡΑ ασχετα τι ζητησεις στο μπουκωνουνε με ξενο γαλα, ο μπομπιρας εχασε 300 γραμμαρια. Η παιδιατρος προκειμενου να κανει την δουλεια της μας ειπε να του δινουμε συμπληρωμα και μιας και εμεις ημασταν φρεσκοι και ψαρωμενοι αποφασισαμε να του δινουμε 1 μονο συμπληρωμα το βραδυ πριν κοιμηθει!

Ετσι καναμε και εχτες και ως δια μαγειας ο μπομπιρας ηπιε 120ml και κοιμαται ακομα, εκλεισε δηλαδη 6 ωρες, τον ξυπνησε η μαμα του οπου και τον θηλασε το πρωι και ξανα μανα υπνο... και φυσικα ολα αυτα στην καλαθουνα του και μονος του χωρις μαμα να τον κραταει!

Τι να πω? Καλο το πειραμα αλλα φυσικα δεν θελω το συμπληρωμα! Απο την αλλη ομως θελω να ξεκουραζεται η μαμα του γιατι το χρειαζεται...

Πανος

.png

v3ywp3.png

Πάνο καλημέρα!

Τώρα μας μπέρδεψες τελείως...Στο μαιευτήριο δεν έχασε...μετά έχασε 300γρ.....και μετά? Για γράψε τις ζυγίσεις του παιδιού με ημερομηνίες για να καταλάβουμε τι παίζει:rolleyes: Και από πότε μέχρι πότε έπαιρνε (ή παίρνει) συμπλήρωμα και πόσο. Και η συμπεριφορά που περιγράφεις παραπάνω? σε ποιό διάστημα αναφέρεται?

Να ξέρεις πάντως ότι θα πρέπει να είστε πολύ-πολύ προσεκτικοί γιατί αρχίζοντας να δίνεται συμπλήρωμα βάζετε σε κίνδυνο το θηλασμό. Εκμεταλευτείτε την ξεκούραση που σας έδωσε αυτή η μεμονωμένη παρασπονδία για να μην το ξανακάνετε;)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Πάνο, συμφωνώ με αυτά που έγραψε η Ελίζα!

Η μαμά μπορεί να ξεκουράζεται θηλάζοντας ξαπλωμένη και με το να κοιμάται μαζί με το μωρό. Το συμπλήρωμα δυστυχώς εύκολα καθιερώνεται και μετά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα γεύματα, γιατί το μωρό μαθαίνει στην ευκολία και τεμπελιάζει μετά και δεν θηλάζει ικανοποιητικά, αλλά περιμένει το μπουκάλι. Δυστυχώς έδινα συμπλήρωμα στα 2 μου αγόρια και είχα φτάσει σε σημείο για να παίρνουν έστω και λίγο μητρικό να τα αφήνω πρώτα μία ώρα στο στήθος πριν τους δώσω το συμπλήρωμα. Τελικά δηλαδή δεν με εξυπηρετούσε σε τίποτα. Ενώ μεγαλώνοντας ένα μωρό που θηλάζει στρώνει και μειώνει πολύ τη διάρκεια των γευμάτων του και αρχίζει να κοιμάται και περισσότερο. Θέλει μόνο υπομονή και να προσπαθεί η μαμά να θηλάζει με τρόπο που να μην την κουράζει, να βλέπει την ώρα του θηλασμού σαν ξεκούραση, σαν την ώρα που θα ξαπλώσει και θα θηλάσει, ή που θα καθίσει στον καναπέ να δει μια ταινία ή θα διαβάσει ένα βιβλίο ή θα πάρει τηλέφωνο να μιλήσει με μια φίλη της, ή θα βγείτε έξω σε μια καφετέρια ή όπου σας αρέσει και θα μπορεί να αράξει και να θηλάζει ταυτόχρονα κλπ κλπ. Αν αλλάξετε λίγο οπτική θα γίνουν όλα πιο εύκολα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να έχει συνεχώς το μωρό αγκαλιά, αλλά για ένα τόσο μικρό μωράκι είναι φυσιολογικό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλημερα κοριτσια/μαμαδες,

λοιπον χοντρικα σας παραθετω:

γεννηση: 3050

4 ημερων και εξοδος απο μαιευτηριο: 3150

11 ημερων (αποκλειστικος θηλασμος): 2850

40 ημερων (θηλασμος και 3 γευματα την ημερα ξενο γαλα): 3250

σημερα 54 ημερων: 4350

Δηλαδη θεωρειτε λογικο αυτο το λιγο υπνο και πιο πολυ αυτην την ανησυχια? Η μαμα του εβγαλε το πορισμα οτι: 'αφου πινει ολη μερα, φτανοντας το βραδυ η ποσοτητα ειναι λιγη και αφου πειναει και ειναι κουρασμενος και δεν βγαζει το στηθος τοσο γαλα ο μπομπιρας κουραζεται και τον περνει ο υπνος. Οταν τον βαζουμε στην καλαθουνα του ξυπναει μετα απο λιγο εντρομος, σπαραζει στο κλαμα και ηρεμει μονο οταν ξανα στο στηθος οπου και επαναλαμβανετε ο υπνος, το τρομαγμα....'

Εξ ου και του δωσαμε χτες ενα γευμα/συμπληρωμα!

Πανος

.png

v3ywp3.png

από 40 ως 54 ημερών θηλάζει αποκλειστικά?και έβαλε 1.100 σε 15 μέρες?

WOW!!:shock:Σιγά μη δεν έχει αρκετό γάλα η μαμά!!!!:D

Δηλαδη θεωρειτε λογικο αυτο το λιγο υπνο και πιο πολυ αυτην την ανησυχια? Η μαμα του εβγαλε το πορισμα οτι: 'αφου πινει ολη μερα, φτανοντας το βραδυ η ποσοτητα ειναι λιγη και αφου πειναει και ειναι κουρασμενος και δεν βγαζει το στηθος τοσο γαλα ο μπομπιρας κουραζεται και τον περνει ο υπνος. Οταν τον βαζουμε στην καλαθουνα του ξυπναει μετα απο λιγο εντρομος, σπαραζει στο κλαμα και ηρεμει μονο οταν ξανα στο στηθος οπου και επαναλαμβανετε ο υπνος, το τρομαγμα....'

Πολύ πιθανό το πόρισμα να είναι σωστό. Αυτός όμως είναι ο τρόπος που ξέρει το μωρό για να φέρει την παραγωγή στα μέτρα που του χρειάζεται. Και ξέρει καλύτερα;)

Αλήθεια αν το κρατήσεις εσύ αγκαλιά κοιμισμένο τι γίνεται?

Πάντως 1-1,5 ώρα ύπνος στην καλαθούνα που έγραψες πιο πάνω δεν είναι τόοοσο λίγο (για το μωρό, όχι για εμάς)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Πάνο, το ξένο γάλα πώς το κόψατε; Απότομα ή σταδιακά;

Το βάρος που έβαλε αυτές τις 14 μέρες πάντως που κόπηκε το συμπλήρωμα είναι απίστευτο! Στην ηλικία που είναι το μωρό σου, ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά πρέπει να βάζει κατά μέσο όρο περίπου 155 - 241 gr. την εβδομάδα, δηλ 300-480 το δεκαπενθήμερο :shock: Σίγουρα τα έγραψες σωστά; (μήπως η τελευταία ζύγιση είναι 3350; )

Για δες τα πάλι και γράψε μας όλες τις πληροφορίες όπως τις ζητάει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 ώστε να δούμε κατ' αρχήν πώς τα πάει το μωρό με το βάρος τώρα που κόψατε το συμπλήρωμα, τις κενώσεις του κλπ.

Τη συμπεριφορά αυτή που περιγράφεις την έχουνε τα περισσότερα μωρά στην ηλικία αυτή. Και πραγματικά τη νύχτα η ροή είναι μειωμένη σε σχέση με το πρωί. Όμως το γάλα δεν αποθηκεύεται στο στήθος, παράγεται την ώρα του θηλασμού και με το να δίνεις συμπλήρωμα υπονομεύεις την προσπάθεια που κάνει το μωρό να αυξήσει το γάλα. Το νυχτερινό αυτό γεύμα μαζί με όλα τα κοιμίσματα και ξαναξυπνήματα μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες (και τρεις και τέσσερις και ίσως και παραπάνω). Είναι φυσιολογικό. Κάτι που βοηθάει την παραγωγή αυτής της ώρας είναι ένας μεσημεριανός ύπνος της μαμάς (ίσως αν ξαπλώσει το μεσημέρι μαζί με το μωρό, να καταφέρει να κοιμηθεί κι εκείνη αφού πάρει ο ύπνος το μωρό θηλάζοντας ή και κατά τη διάρκεια του θηλασμού). Μπορεί να βάλει μαξιλάρια γύρω γύρω ώστε να μην ανησυχεί για το μωρό. Ο ύπνος ευνοεί την αύξηση της προλακτίνης που παράγει το γάλα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...