Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καισαρική...απορώ πως αρέσει!

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος,ονομάζομαι Ζαχαρένια και ένιωσα την ανάγκη να γράψω για την εμπειρία της καισαρικής που έζησα πριν 2 βδομάδες.

Λόγω δυσαναλογίας κρανίου του μωρού και της λεκάνης μου και επιπλέον γιατί δεν κατέβαινε(ήταν λωροδεμένη) προχωρήσαμε σε καισαρική τομή το Σάββατο 6 Ιουνίου. Εξαρχής δεν μου άρεσε καθόλου αυτό το ενδεχόμενο, το θεωρούσα (και το θεωρώ) πολύ βάρβαρο και πικράθηκα πολύ όταν την Παρασκευή που επισκέφτηκα το γιατρό μου είδαμε ότι δε γίνεται αλλιώς.

Έκανα καισαρική με επισκληρίδιο, δεν αισθάνθηκα πόνο, παρά μόνο πίεση. Η μικρή μου είχε βολευτεί πολύ μέσα στην κοιλιά μου και δεν ήθελε να βγει! Άκουγα το γιατρό να λέει "κοίτα που αντιστέκεται"!!! Όπως είπα και πιο πάνω ήταν λωροδεμένη και κρατούσε σφυχτά το λώρο!:)

Όταν άκουσα το κλάμμα της συγκινήθηκα πολύ, δάκρυσα,ταυτόχρονα αισθανόμουν σαν να μου είχαν κλέψει ένα κομμάτι της ψυχής μου... :cry:

Μου την έφεραν και με κοιτούσε, με αναγνώριζε, το ξέρω! Μετά την πήραν για να την ετοιμάσουν και στο μεταξύ ο γιατρός έκανε τον έλεγχο στα εσω-γυναικολογικά μου! Εκεί είδε ότι η αριστερή μου σάλπιγγα είχε μαζέψει αίμα, υγρά, φυσικά δεν λειτουργούσε και έπρεπε να προχωρήσει σε αφαίρεση και να σταλεί για εξέταση(της οποίας αποτελέσματα θα λάβω μες στην επόμενη βδομάδα). Με κλείσανε, όλα καλά, πήγαμε στο δωμάτιο ανάνηψης και εκεί μου έφεραν πάλι τη μικρή για λίγο, όπου και με βοήθησαν να τη θηλάσω! Μου φαινόταν απίστευτο....

Κι ενώ ένιωσα αμέσως τρομερή αγάπη και τρυφερότητα για το αγγελούδι μου, ένιωθα ακόμα τη ''βία'' με την οποία βγήκε σε αυτό τον κόσμο.

Δεν το περίμενα, αλλά μου κόστισε τρομερά ο τρόπος με τον οποίο γέννησα...κι απορώ πως αρέσει σε τόσες κοπέλες να γεννάνε κατ' αυτό τον τρόπο. Θα μου πείτε, επιλογές είναι αυτές...

Σημασία έχει ότι είμαστε καλά και οι δύο, σίγουρα, απλά με ''έριξε'' ψυχολογικά η όλη φάση.

Επιπλέον, πριν μερικές μέρες έπαθα ξαφνικά αλλεργία με εξανθήματα και αγγειοοίδημα σε πρόσωπο και άκρα με αποτέλεσμα να με πάνε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, να με κρατήσουν εκεί δύο μέρες. Απίστευτη ταλαιπωρία...

Αλλά πιο πολύ και για το μωρό. Γιατί αναγκάστηκα να δώσω και να δίνω όσο κάνω τη θεραπεία ξένο γάλα, με αποτέλεσμα να πάθει δυσκοιλιότητα, κολικούς, να κλαίει δυο μέρες συνέχεια, να σφίγγεται,να πονάει και να μην ξέρω τι να κάνω. Τελικά πήγαμε στην παιδίατρο, της έκανε κλύσμα, υπόθετο γλυκερίνης, θερμόμετρο, χίλια δυο...ταλαιπωρήθηκε πολύ το μικρό μου:cry:

Ευτυχώς (και αφού αλλάξαμε γάλα και δίνουμε και χαμομήλι) πάει καλύτερα.

Από Δευτέρα ελπίζω να μπορέσω να θηλάζω πάλι!:roll:

Αυτά....συγνώμη αν σας κούρασα, είχα την ανάγκη τώρα να τα πω(για χιλιοστή φορά βέβαια....:lol)

Πάντως, προσωπική μου άποψη, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, μην κάνετε καισαρική...φυσιολογικά και πάλι φυσιολογικά! (κι ας μην έχω γεννήσει άλλη φορά) :rolleyes:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zaxarenia μου να σου ζήσει το κοριτσάκι σου να είναι πάντα γεμάτη υγεία.

Και εγώ γέννησα με καισαρική γιατί το μωρό ήταν τελειως ανάποδα και δεν γυρνούσε. Ο Γιατρός περίμενε μέχρι και την τελευταία εβδομάδα μπας και γυρίσει αλλα ο γιος μου τίποτα.

Δεν μου άρεσε και εμένα η ιδέα της καισαρικής αλλα, το πήρα απόφαση και το μόνο που με ένοιζε ήταν να ειναι το μωρό μου καλά.

Μη το σκέφτεσαι έτσι σημασία έχει ότι όλα πήγαν καλά για το μωράκι σου. Να θυμάσαι μόνο την πρώτη στιγμή που την είδες να σε κοιτάζει στα μάτια. Νομίζω ότι είναι μια εικόνα που δεν ξεχνιέται ποτέ. :D

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Ζαχαρένια και εγώ γέννησα με προγραμματισμένη κτ γιατί το μωρο ερχοταν αναποδα, ήταν μικρό και ολιγάμνιο. Ούτε εγώ αρχικά ήθελα κτ αλλά δε γινόταν διαφορετικά και τώρα λέω στο επόμενο (αν έρθει) και την επιλογη να ειχα πάλι κτ θα διαλεγα. ίσως αλλιως τα ειχες φανταστει κι αλλιως ήρθαν (ο αντρας μου ακομα μου λεει ότι ειχε προετοιμαστει ψυχολογικά να τρέχει με κορνες προς το μαιευτήριο) αλλά σημασία έχει να εισαι εσυ και το μωρο σου καλα και τουλαχιστον εγώ την υγεια των 2 μας δεν την διακυνδύνευα με τίποτα. Η πιεση που λες που ενιωσες και το τραβολόγημα ήταν σίγουρα μεγαλύτερα για σένα που εκανες αφαίρεση σάλπιγγας (εκανα αφαίρεση κύστης από την ωοθηκη ταυτοχρονα με τη γεννα και καταλαβαίνω) αλλά τουλαχιστον γλυτωσες από μια περιπετεια υγειας που αλλιως θα ειχες τώρα να αντιμετωπισεις.

Να σου ζησει το μωρο σου!

s-age.pngs-age.png

Κοριτσάκι μου να σου ζήσει η κούκλα σου και να είστε και οι 2 γερές!!Κι εγώ γέννησα με καισαρική γιατί η Νίνα είχε 3 περιτυλήξεις ομφάλιου λόρου και αν δεν κάναμε καισαρική θα χάναμε την ζωή μας και οι 2!!Να είσαι χαρούμενη που έχεις ένα γερό μωρο!Καμία από εμάς που γεννήσαμε τα μωρά μας με κτ σηγουρα δεν θέλαμε να γίνει με αυτό τον τρόπο αλλά σε λιγο καιρό θα είναι όλα αυτά μια ανάμνηση και θα βλέπεις την μπουμπούκα σου να μεγαλώνει...Ακόμα οι ορμόνες σου χορεύουν μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου σκέψου το από την θετική του πλευρά και μόνο....

Καλημέρα και απο μένα !!! και εγω με κ.τ γέννησα γιατι τον 8.5 μήνα έπαθα προεκλαμψια και ο γιατρος μου , να ειναι καλα ο ανθρωπος , με εβαλε για καισαρική την 37 εβδομάδα. Γέννησα την 10/6/2008 , 2 η ωρα το μεσημερι , συνήλθα στις 3:30 με αφόρητους πόνους στην κοιλία , τόσο που έλεγα ότι δεν θα σηκωθω ποτε και μια ζωή θα ειμαι στο κρεβάτι . Μέχρι της 8 το βράδυ νόμιζα οτι έιχα μια κουρτίνα στο προσώπο μου και δεν μπορούσα να δω καθαρα . Το πρωτο βραδυ η νύχτα του Αγιου Βαρθολομέου η μαμα δεν προλαβε να ερθει΄, μένει 800 χιλ μακρυα , μονο εγω και ανδρας μου . Εγω με ορο και καθητηρα ανίκανη να κάνω κάτι , ο άνδρας μου πρώτη φορα στη ζωή του εβλεπε τόσο μικρο μωρο τα καταφέραμε όμως και πιστεύω οτι εκεινο το βράδυ μας ένιωσε σας ζευγαρι ακόμα πιο πολυ. Τότε έλεγα οτι είναι χαζες αυτες που μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά και επιλέγούν κτ. Τώρα λεω δεν εχει σημασια αρκει να γυρίσουν στο σπίτι ολοι γερόι και χαρούμενοι. Είμάι εγκύος σε δίδυμα και θα γεννηθούν και αυτα με καισαρική δεν πειράζει όμως, ειναι πολύ πιο σημαντικό που θα αγκαλίσω τα πλασματάκια μου έστω και κτ.!!!!!!! να είναι γερά και καλότυχα

Διαφημίσεις

Είμαι "υπέρ" της καισαρικής (για μένα μόνο εννοείται) για τον απλό λόγο ότι δεν αντέχω καθόλου τον πόνο.......... μα καθόλου. Πόσο μάλλον να περάσω κάποιες ώρες πονώντας για να γεννήσω. Κι επειδή ξέρω τον εαυτό μου δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν συνεργάσιμη με αποτέλεσμα να κάνω κακό στον ευατό μου ή στο μωρό στην χειρότερη περίπτωση.

Επισκληρίδιο δεν μπορώ να κάνω λόγω σοβαρού προβλήματος στη μέση οπότε πήγα με καισαρική και φουλ νάρκωση.

Και το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις ξύπνησα από την νάρκωση ήταν να ρωτήσω αν είναι να καλά το παιδί....... το δεύτερο ήταν να αρχίσω να "βρίζω"το γιατρό που μου πασπάτευε την κοιλιά (ευτυχώς είναι φίλος) και μετά δήλωσα ορθά κοφτά δτην προϊσταμένη μαία στην ανάνηψη ότι αν με ακουμπήσει θα μας ακούσει όλο το νοσοκομείο. Η δική μου μαία καθότανε σε απόσταση "ασφαλείας" γιατί ξέρει με τι τρελλή έχει να κάνει.

Μόλις μου πέρασε ο έντονος πόνος ήμουνα μια χαρά συνεργάσιμη, αλλά πριν ..........ούτε να με πλησιάσει κανένας.

Ειλικρινά θαυμάζω τις γυναίκες που γενάνε φυσιολογικά και μάλιστα το επιδιώκουν παρόλους τους πόνους, εγώ είμαι "κότα" το ομολογώ.

Κ εγω γεννησα με καισαρικη κ ομολογω οτι αν ημουν παλι εγκυος παλι δε θα με πειραζε καισαρικη. Ειχα καποια ψιλοθεματακια κ το προτεινε ο γιατρος (οχι οτι του πεσε ασχημα κ εκεινου..). Μια χαρα ομως. Πας κυρια με ραντεβου, τελειωνεις γρηγορα, ουτε αγωνια, οτε πονος, ουτε ωρες αναμονης, ουτε κινδυνοι για το μωρο.. Την ιδια μερα ημουν βεβαια με ορο, ομως απο την επομενη σηκωθηκα κ ημουν μια χαρα. Εχω ακουσει βεβαια κ διαφορες ιστοριες οτι πονανε αφανταστα, οτι δεν μπορουν να θηλασουν κ αλλα τετοια.. Τι να πω.. Μπορει..εγω παντως δεν ταλαιπωρηθηκα καθολου κ ολα καλα. Κ δεν αισθανομαι καθολου λιγοτερη μανα επειδη γεννησα με καισαρικη, ουτε αισθανομαι οτι εχασα κατι απο τη μητροτητα..

Κορίτσια καλημέρα!Είμαι κι εγώ από τις μαμάδες που γεννήσανε με καισαρική λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας. Όταν γέννησα μάζί με όλα τα άλλα η γιατρός μου είπε ευτυχώς που τελικά επιλέξαμε καισαρική γιατί η μικρή είχε περίδεση ομφαλίου γύρω από το λαιμό δύο φορές. Γενικά πάντως είμαι κατά της καισαρικής. Το παιδί δεν ταλαιπωρήθηκε βέβαια ούτε μελανιασμένο, ούτε παραμορφωμένο κεφαλάκι, ησυχότατο κι όλα τα σχετικά. Ήμουν και από τις τυχερές αφού το γάλα μου κατέβηκε την πρώτη κιόλας μέρα και σε μεγάλη ποσότητα. Όμως πονούσα αφόρητα.Φρικτοί πόνοι. Αφού η γιατρός μου που με επισκέφτηκε μόλις συμήλθα λίγο, μου είπε ότι αυτός είναι ό λόγος που η ίδια επιλέγει να κάνει καισαρική σε ακραίες περιπτώσεις μόνο. Ναι ήμουν μία από αυτές. Μου εξηγησε ότι στο φυσιολογικό πονάς 5-6 ώρες και μετά τέλος. Στην καισαρική οι πόνοι δεν συγκρίνονται, αλλά φυσικά δεν μπορούσε να μου πει κάτι τέτοιο εκ των προτέρων. ν α φανταστείτε στην τομή ακόμα νιώθω μούδιασμα. Στον φυσιολογικό δεν συμβαίνει ποτέ κάτι τέτοιο όσα ράμματα και να έχεις. Η αλήθεια είναι ότι όταν μου ανακοίνωσε ότι θα κάνω καισαρική έκλαιγα 2 μέρες. Οπότε μπορεί και να με επηρέασε το ψυχολογικό δεν ξέρω. Αυτό που σκέφτομαι και παρηγοριέμαι είναι ότι έκανα το καλύτερο για το μωρό μου γιατί αλλιώς θα κινδύνευε οπότε το προσπέρασα. Πάντως θεωρώ ότι η φύση είναι σοφή και αφού έτσι όρισε να φέρνουμε στη χωή τα παιδιά μας δεν είναι τυχαίο. Τώρα όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο και τη μαμά και το παιδί πρέπει να δοξάζουμε την επιστήμη που ανακαλύφθηκε και η καισαρική. Σκεφτείτε παλαιότερα πόσες μαμάδες και παιδάκια χάνονταν επειδή κάτι πήγαινε στραβά. Ενώ τώρα στην παραμικρή δυσκολία με την καισαρική σώζεις ζωές. Προ ημερών γέννησε μια φίλη μου. Μια φυσιολογικότατη εγκυμοσύνη, κανένα πρόβλημα και μια έναρξη τοκετού πολύ φυσιολογική. Μόνο που την ώρα που φάνηκε το κεφαλάκι του μωρού, σφήνωσε. Έσπρωχνε αυτή, έβγαινε λίγο και μετά πάλι μέσα...Αμέσως η γιατρός της έκανε καισαρική. Την είδα μετά από λίγες ώρες. Το μωράκι μια χαρά κι αυτή σαν να μην είχε γεννήσει. Σκεφτείτε αν δεν υπήρχε όμως η καισαρική τί μπορούσε να είχε συμβεί. Οπότε σκέφτεσαι τα χειρότερα και λες δεν πειράζει.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

και εγώ με καισαρική γέννησα επειδή είχα προ εκλαμπσία, μισούσα την ιδέα απο την αρχή της εγκυμοσύνης και ήθελα φυσικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο αλλά τελικά το βρήκα πολύ εντάξη, τώρα φοβάμαι να κάνω φυσική γέννα! κατα την διάρκεια ένιωθα πόνο στον καθετήρα αρκετό, μετά όμως ειμουν μια χαρά μετά απο 4 μερες. αλλα όποτε μου πουν κάτι για τον μωρο πως το γεννησα κτλ τους λεω δεν το γέννησα εγω αλλα ο γιατρός! είναι το μόνο που με χαλά οτι δεν τον εβγαλα απο μόνη μου ούτε καν ξερω πως ειναι οι πόνοι της γέννας και νιώθω πως δεν γέννησα αλλα δεν πικράθηκα, έχω το μωράκι μου που τώρα ειναι 3 μηνών και πολύ καλά! θαυμάζω όσες κάνουν φυσική γέννα!

σημασία στο κατω κατω εχει που το ειχαμε μεσα μας 8-9 μήνες και το μεγαλώσαμε σαν κομματι μας

Καλωσορισες Ζαχαρενια μου και να σου ζησει.

Φυσικα σεβομαι το πώς αισθανεσαι μετα τη γεννα και το οτι δεν εγιναν ολα οπως θα επιθυμουσες. Ομως πρεπει να σου πω ότι σαν τριτος, διαβαζοντας την περιγραφη σου, δεν σχηματισα αρνητικη, μαλλον θετικη εικονα για την καισαρικη!!!! Πρωτον, σε σχεση με αλλες φριχτες περιγραφες φυσιολογικων τοκετων εδω με βεντουζες, αιμορραγιες και τα λοιπα, μου φανηκε πολυ....πολιτισμενη διαδικασια. Δευτερον, βρηκε την ευκαιρια ο γυναικολογος σου να αφαιρεσει και τη σαλπιγγα που ισως και να χρειαζοταν επεμβαση ετσι κι αλλιως.

Οπως και να εχει, ειστε και οι δυο γεροί και αυτο εχει σημασια !! Αντε και στα δικα μας οι μελλουσες!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Η μητρότητα είναι ένα δώρο άσχετα με τον ποιον τροπο σου προσφέρεται. Σημασία έχει το πως θα γεννήσεις (αν γεννήσεις κίολας - γιατί μπορεί να γίνεις μητέρα κι ενός παιδιού που δεν γέννησες εσύ) ή το αποτέλεσμα που είναι μια γεμάτη αγκαλιά;

Μένουμε στις λεπτομέρειες και ξεχνάμε την ουσία του πράγματος. Δεν είναι η γέννα, οι πόνοι, η καισαρική, η υιοθεσία που σε κάνει μάνα είναι το παιδί σου.

Τι σημαίνει μου αρέσει ή δε μου αρέσει η καισαρική, μου αρέσει ή δε μου αρέσει ο φυσιολογικός τοκετός λες και μιλάμε για το κολύμπι ή τον καφέ;

Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι μόνο μια διαδικασία για να έρθει στη ζωή μας ο σπουδαιότερος από όλους τους ανθρώπους που θα έχουμε δίπλα μας...

Διαβάζω κατά καιρούς ιστορίες γυναικών που γέννησαν με καισαρική και νιώθουν σα να τους στέρησαν κάτι - ε τότε οι γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά που δε γέννησαν πώς θα έπρεπε να νιώθουν;

Το ξαναγράφω για μια ακόμη φορά μάνα δε γίνεσαι επειδή γέννησες ένα παιδί αλλά επειδή το αγαπάς, το νοιάζεσαι, ζείς και υπάρχεις γι΄αυτό.

Εγώ γέννησα με καισαρική και μου αρέσει γιατί έτσι ήρθε στον κόσμο ό,τι πολυτιμότερο μου έδωσε η ζώη και δεν απορώ πως αρέσει... μπορώ να καταλάβω το γιατί...

*

Γειά σας και καταρχήν ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ να σου ζήσει το μικρούλι γερό δυνατό,επίσης και΄συ γρήγορα να σταθεις στ απόδια σου.Κια΄γω με καισαρική γέννησα και τα δύο και μαλιστα με΄''ολικη'' και προγραμματισμένη γιατί το επελεξα εγώ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και όλα πήγαν πολύ καλα και στα δυο παιδιά αλλα και σε μένα.Το μόνο διαφορετικό είναι απ΄ότι είδα ,πως σε μας μετά από την τριτη μερα δίνουν το μωρό να το θηλάσεις, όχι όπως αναφέρατε εσείς:P

a63700a23b.png 87032dd023.png

Κουκλίτσα μου όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.εγώ γέννησα φυσιολογικά κ χωρίς επίσκληριδιό.μου κάνανε κ τεχνητούς πόνους οπότε καταλαβαίνεις.ήθελα σαν τρελή να ζήσω αυτή την εμπειρία.πόνεσα παρά πολύ αλλά αν κάνω κ δεύτερο πάλι φυσιολογικό θέλω.

Τις προάλλες είχα μια συζήτηση.μια κοπέλα που γέννησε με καισαρική από επιλογή μου έλεγε:γιατί να ταλαιπωρήσω τον εαυτό μου;γιατί να πονέσω; έτσι επέλεξε καισαρική.είναι στον άνθρωπο.δεν έχουμε όλοι τον ίδιο χαρακτήρα.

Κοπελιά λίγο στραβα το πήρες,και εννοείται πως είναι στον άνθρωπο δεν το έκανα για να ταλαιπωρήσω τον εαυτό μου αλλα ''είχαν συμβει πολλα πριν''και από φόβο μπορεί αλλα και πάλι με τον ίδιο τρόπο θα γεννούσα αν.........και μην το λες και με την καισαρική πονας και μετά γιατι μαχαιρι μπαινει βέβαια άλλη η εμπειρια η δικιά σας αλλα και με αυτη την μέθοδο καλα ειναι.

Διαφημίσεις

Σου είπα και στο ξαναλέω δεν ''υπάρχει κανενα προβλημα'':D μπορεί και ΄γω να το πήρα στραβά :roll:γιατι τώρα τελευταία γίνεται πολύ ντόρος γυρω από αυτό το θεμα, νομίζουν ότι για τυχόν ταλαιπωρία το αποφασίζουν και κάνουν καισαρική............και πάλι δεν τρέχει κάτι εντάξει τα λέμε.:P

Γεννησα τον γιο μου φυσιολογικα, χωρις επισκληριδιο, μετα απο 13 ωρες τεχνητων ωδινων... Γεννησα την κορη μου με καισαρικη κι επαθα φρικη! Πονουσα πολυ, δε μπορουσα να φροντισω το μωρο, ηθελα βοηθεια να σηκωθω απο το κρεβατι για πολυ καιρο...ενιωσα εντελως καλα μετα απο 3 εβδομαδες!

Δε νομίζω ότι ρωτάει κανείς αν σου αρέσει! Αν είναι ανάγκη την κάνεις αν όχι δεν την κάνεις, έτσι δεν είναι?

Εγώ πάντως έκανα τρεις φορές καισαρική και για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τίποτα από πόνους, ούτε όσο ήμουν στο μαιευτήριο που μου έκαναν παυσίπονες, χωρίς να τις έχω ζητήσει, αλλά ούτε και μετά. Υποθέτω ότι είναι στον άνθρωπο.

Γέννησα το γιό μου με καισαρική παρόλο που δεν υπήρχε πρόβλημα, ενώ ξεκινήσαμε για φυσιολογικό αλλοιώθηκαν οι παλμοί του μωρού (θεωρώ ότι ο γιατρός βιάστηκε με τους τεχνητούς και μας ζόρισε). Ήθελα πολύ φτ χωρίς επισκληρήδιο, και εγώ νιώθω κενό για τον τρόπο που ήρθε στον κόσμο ο θησαυρός μου αλλά λέω αρκεί που είμαστε γεροί και οι δύο. Και εγώ υπέφερα πολύ μετά την κτ.

Ψάχνω γιατρό για το 2ο που να αναλαμβάνει φτ, αλλά το ξανασκέφτομαι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, φοβάμαι τους κινδύνους που αναφέρουν και λέω δεν πειράζει ξανά καισαρική ωστε να μην διακινδυνεύσω τίποτα.

Κάποια πράγματα αλλιώς τα θέλουμε και αλλιώς έρχονται, σημασία έχει το αποτέλεσμα τελικά.

Να είναι τα μωρά μας πάντα γερά και καλότυχα!

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Καλως την και να καμαρωνεις το κορισάκι σου...

Δεν την επέλεξες την καισαρικη ΑΡΑ δεν πρεπει να σε βαραινει το γεγονος...

Εκανα 2 παλικαράκια με καισαρικη που την μισοεπέλεξα...

Και οταν λέω μισο εννοω πως αν αφηναμε τον 1ο να γενηθει παιρνοντας οοολες τις ημερες που ηθελα φυσιολογικά -κατά την εκτιμηση του γυναικολόγου- θα εβγαινε πάνω απο 5 και θα με ταλαιπωρουσε αρκετά ...

Δηλιασα και δεν μπορουσα να αναπνευσω αλλο και πολλά ακομη νε οδηγησαν να ψιλοαποφασισω για καισαρική...

Αν με ρωτας...ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ...αλλά οπως λεει και ο γιατρος ..."μας ενδιαφέρει να εχουμε μια υγιει μητερα και ενα υγιες μωρο...τιποτε άλλο..."

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Εγω γουσταρω να κανω καισαρικη.. ειμαι εγκυος στο δευτερο τωρα κ ο γιατρος θελει αν και μου εδωσε ημερομηνια για καισαρικη στις 39 εβδομαδες αν με πιασουν νωριτερα οι πονοι να παμε για φυσιολογικο. και γω απλα το αποκλειω ως ενδεχομενο.

Ομως εγω ειμαι μαλλον απο τις λιγες που δεν ποναγα και 2 ωρες μετα σηκωθηκα και εκανα βολτες με τον ορο και τον καθετηρα. Ποναγα για 20 μερες στα πλευρα αλλα τελικα ηταν ενα ραισμενο πλευρο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγω γουσταρω να κανω καισαρικη.. ειμαι εγκυος στο δευτερο τωρα κ ο γιατρος θελει αν και μου εδωσε ημερομηνια για καισαρικη στις 39 εβδομαδες αν με πιασουν νωριτερα οι πονοι να παμε για φυσιολογικο. και γω απλα το αποκλειω ως ενδεχομενο.

Ομως εγω ειμαι μαλλον απο τις λιγες που δεν ποναγα και 2 ωρες μετα σηκωθηκα και εκανα βολτες με τον ορο και τον καθετηρα. Ποναγα για 20 μερες στα πλευρα αλλα τελικα ηταν ενα ραισμενο πλευρο..

μου φαινεται περιεργο που γυναικολογος προτεινει φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη,νομιζα οτι αυτα γινονταν μονο στην ευτοκια.εκανα κι εγω καισαρικη πριν 9 μηνες ακριβως μετα απο 16 ωρες τοκετου αλλα το Μαρινακι μου ειχε κολλησει στο οστο της λεκανης αριστερα και δεν κατεβαινε με τιποτα.Σκεφτομαι στο δευτερο για φυσιολογικο απλα φοβαμαι λιγο.