Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απαίσιες φτέρνες

Recommended Posts

Έχουν σκάσει οι φτερνες μου.πριν γέννησω έβαζα μια κρέμα τα βραδιά κ επανερχόταν(όχι εντελώς αλλά σε καλή κατάσταση)

Τώρα δεν γίνετε να βάλω αυτή την κρέμα γιατί είναι πολύ λιπαρη κ τα βραδιά που σηκώνομαι για το μωρό μέσα στην νύστα μου φοβάμαι μην πέσουμε.

Καμία ιδέα;

Με ελαφρόπετρα δεν γίνονται κ πολλά ούτε με ένα πράγμα σαν τριφτης που εχω.

Διάβασα για μια άλλη λύση κάλτσες κ βαζελίνη αλλά με τέτοια ζέστη δεν αντέχονται οι κάλτσες.

Ουφ.τι κάνω;

Διαφημίσεις

κι εγώ παρατήρησα οτι μετά τη γέννα οι φτέρνες ειναι πιο σκληρές

μούλιασμα μαρία...κάθε βράδυ βάλε τις πατούσες σε ζεστό νεράκι για μισήώρα το λιγότερο, καλό τρίψιμο με σκληρή πετσέτα

και βάλε άλλη κρεμούλα που να μην είναι τόσο λιπαρή

Πρώτα τρίβεις καλά με τον τρίφτη το ΣΤΕΓΝΟ ποδαράκι. Φεύγουν τα νεκρά κύταρρα. Αφού είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, μουλιάζεις τα ποδια σε ζεστό νερό και συνεχίζεις με ελαφρόπετρα. Στο τέλος τα σκουπίζεις καλά και βάζεις βαζελινούλα (κι αυτή γλιστράει όμως...). Καλτσάκια θα ήταν το ιδανικό να φορέσεις αλλά με τη ζέστη δεν νομίζω...

Σε 2-3 μέρες θα δεις μεγάλη διαφορά! Μετά όταν χρειάζεται βάζε μόνο ελαφρόπετρα.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Το ξυράφι κι εγώ το φοβάμαι.

Αν έχεις τη δυνατότητα, θα σου έλεγα να πας σε αισθητικό να σου φτιάξει τις φτέρνες και μετά εσύ να τις συντηρήσεις. Είναι πιο εύκολο.

Για τη βαζελίνη ίσως έχει δίκιο η Μίκα.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Κι όμως.εγώ σε πολύ σκασμενα χείλη βάζω βαζελίνη κ κάνει θαύματα. Η κρέμα που σας λέω είναι της dr scholl . Σούζι ήδη δοκίμασα σε στεγνό πόδι τον τριφτη κ είδα διαφορά.έβαλα κρέμα κ κάλτσες.ε όσο αντέξω.

Πάντως θέλει μετρό γιατί προπέρσι είχα βαλθεί σε μια μέρα να τις κάνω λείες κ τρίψε τρίψε με ελαφρόπετρα κ τελικά τις έλιωσα κ ετσουζαν για πόσες μέρες!

Δυστυχώς αυτή την περίοδο όχι απλά δεν υπάρχουν λεφτά για αισθητικό αλλά ούτε καν για να αγοράσω τα λαδακια που προτίνει η Μίκα.

Μια λύση για να μη φοράς ολόκληρη την κάλτσα, είναι να την κόψεις στη μέση έτσι ώστε να είναι από τον αστράγαλο και μέχρι τη μέση της πατούσας.Αυτό έκανα εγώ (ιδέα του συζύγου)

Διαφημίσεις

Μια λύση για να μη φοράς ολόκληρη την κάλτσα, είναι να την κόψεις στη μέση έτσι ώστε να είναι από τον αστράγαλο και μέχρι τη μέση της πατούσας.Αυτό έκανα εγώ (ιδέα του συζύγου)

:lol::lol: Όντως πολύ καλή ιδέα!

Μαρία ναι, με ρέγουλα το τρίψιμο. Ειδικά με τον τρίφτη μπορεί να κοπείς! Δυο-τρεις μερούλες και θα έχεις φτερνούλα σαν του μωρού σου! :lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

ο τρίφτης σε στεγνό πόδι ????

δεν νομίζω !!!!!!

εδώ ακόμη και στο πετικιούρ αφού έχουν μουλιάσει το πόδια σου τα τρίβουν!!!!

εννοώ όχι αφράτη πετσέτα με μαλακτικά

μια παλιά πετσέτα που οσο να ναι είναι πιο σκληρές

ο τρίφτης σε στεγνό πόδι ????

δεν νομίζω !!!!!!

εδώ ακόμη και στο πετικιούρ αφού έχουν μουλιάσει το πόδια σου τα τρίβουν!!!!

εννοώ όχι αφράτη πετσέτα με μαλακτικά

μια παλιά πετσέτα που οσο να ναι είναι πιο σκληρές

Νικόλ, η μητέρα μου είναι επαγγελματίας, μανικιούρ-πεντικιούρ! Όταν η φτέρνα είναι πολύ σκληρή βάζεις τρίφτη σε στεγνό πόδι, αλλά με προσοχή. Όταν κάνεις συχνά πεντικιούρ ή οι φτέρνες δεν είναι τόσο σκληρές, τότε χρειάζονται μούλιασμα.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Νικόλ η πετσέτα δεν νομίζω να κάνει κατι.εδώ η ελαφρόπετρα δεν κάνει.

Κ πράγματι δοκίμασα σε στεγνό κ είδα διαφορά.

Αυτό με τις κάλτσες πολύ καλό.

Παααρα πολύ καλός ο τριφτης σε στεγνό δέρμα.αγνώριστα τα πόδια μου αλλά έμειναν κατι σαν ρογμεσ να το πω;τι κάνουμε τώρα;κρέμα δεν έβαλα καθόλου.

Διαφημίσεις

Νικόλ η πετσέτα δεν νομίζω να κάνει κατι.εδώ η ελαφρόπετρα δεν κάνει.

Κ πράγματι δοκίμασα σε στεγνό κ είδα διαφορά.

Αυτό με τις κάλτσες πολύ καλό.

εμενα μου το ειπε και η αισθητικος αυτο με τις φτερνες.Οτι πρεπει να ειναι τελειως στεγνες για να τις τριψεις.Καθαριζουν καλυτερα.Και το δοκιμασα και εγω και οντως εχει αποτελεσμα.Η βαζελινη ειναι παρα πολυ καλη αλλα και λιγο baby oil αν βαλεις το ιδιο ειναι.Απλα με το λαδακι γλυστραει πολυ το ποδι.Αυτη η πατεντα με την κομμενη καλτσα πολυ καλη ιδεα!!!

Συμβουλή που μου έχει δώσει πεντικιουρίστα: όταν χρησιμοποιείς τον χοντρό τρίφτη, μετά πάντα να τελειώνεις με τον ψιλό, γιατί αλλιώς το δέρμα γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολύ καλή για κρέμα είναι η γλυκερίνη, νομίζω έχει στο φαρμακείο, ή πάιρνεις κάποια λοσιόν από το σουπερμάρκετ που να έχει μέσα γλυκερίνη. leisures-and-sports-039.gif

Συμβουλή που μου έχει δώσει πεντικιουρίστα: όταν χρησιμοποιείς τον χοντρό τρίφτη, μετά πάντα να τελειώνεις με τον ψιλό, γιατί αλλιώς το δέρμα γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολύ καλή για κρέμα είναι η γλυκερίνη, νομίζω έχει στο φαρμακείο, ή πάιρνεις κάποια λοσιόν από το σουπερμάρκετ που να έχει μέσα γλυκερίνη. leisures-and-sports-039.gif

ποιος είναι ο χοντρός κ ποιος ο ψιλος οεο;

Εγώ έναν ξέρω.

λοιπόν....η apivita εχει κάτι πολύ ωραία λαδάκια πολύ - πολύ οικονομικά και έχουν και κάμποσο μέσα. νομίζω 100 ml ή 75 ml. Το ένα είναι έλαιο αμυγδάλου, και το άλλο έλαιο απο κουκούτσι σταφυλιού. Κάνουν γύρω στα 7 ευρώ. Είναι άοσμα και πολύ αποτελεσματικά! Τα έβαζα στην εγκυμοσύνη, βάζω για την νινίδα του μωρού, στο σώμα, παντού!

Για δές το!

:wink:

ποιος είναι ο χοντρός κ ποιος ο ψιλος οεο;

Εγώ έναν ξέρω.

:D Καλημέρα! Υπάρχουν τρίφτες που είναι σαν πολύ άγριες λίμες κι έχουν μια πιο άγρια και μια πιο λεία πλευρά, αυτούς εννοώ. Αν χρησιμοποιείς τους άλλους που μοιάζουν μ' αυτούς της κουζίνας, πάλι πρέπει να τελειώνεις το πόδι μ' αυτούς που είναι σαν λίμα.

(Υποτίθεται ότι κάθησα να δουλέψω και γράφω για φτέρνες, τρομερά συγκροτημένο άτομο μπράβο μου:cool: Σε λίγο θ' αρχίσω να γράφω για τρίχες...)

Οκ νομίζω και η ελαφρόπετρα μια χαρά είναι. Επίσης αν βρεθείς σε παραλία με αμμουδιά (λέμε τώρα...) αν περπατήσεις ξυπόλυτη εκεί που σκάει το κύμα κάνει κάτι πόδια τέλεια... Εγώ προς το παρόν βλέπω τη θάλασσα με το κυάλι.