Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ+ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Γειά σας!

Σαν νέο μέλος, θα ήθελα -καταρχήν- να σας ευχαριστήσω για την δημιουργία της ιστοσελίδας και -εκ των προτέρων- για την βοήθεια, που θα μου προσφέρετε εν καιρώ...

Εργάζομαι σε μία επιχείρηση ατομική, τους τελευταίους μήνες η εργοδότρια αργεί τις πληρωμές (είμαστε 2 υπάλληλοι: μόνο εγώ δηλωμένη στο ΙΚΑ).

Μου πρότεινε, λοιπόν, να γίνει εικονική απόλυση για 1 χρόνο, χωρίς να λάβω αποζημίωση, να εργάζομαι κανονικά και να μου δίνει, από οικονομικής άποψης, όσα δικαιούμαι. Για να με πείσει, ανέφρε και ότι εάν δεχθώ την πρότασή της, σημαίνει ότι την εμπιστεύομαι......

Αξιοσημείωτο έιναι ότι βρίσκομαι στην 4η εβδομάδα κύησης, την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τον γιατρό μου. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δεν σας κρύβω ότι ο συνδιασμός: εγκυμοσύνη και εικονική απόλυση με έχει τρομάξει.

Δεν θέλω να γίνει εικονική απόλυση, σκέφτομαι, όμως, ότι εάν αρνηθώ και μετά αναφέρω και την εγκυμοσύνη, θα κάνει τα παντα γα να με κάνει να παραιτηθώ, όταν θα επιστρέψω στο γραφείο.

Παρακαλώ, Βοήθεια!

Ευχαριστώ....

Διαφημίσεις

Αυτά τα "εικονικά" είναι επικίνδυνα πράγματα, είναι η άποψη μου !!!

Α) Αν δεχθείς να σε απολύσει τώρα, τίποτα δεν την δεσμεύει να σε ξαναπροσλάβει, ούτε καν να δε κρατήσει μέρα παραπάνω μετά την ημέρα της απόλυσης....

Β) Επίσης, μη βρισκόμενη σε ενεργή εργασιακή σχέση κατά την άδεια μητρότητας, δεν θα μπορείς να πάρεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ (είναι μόνο για τις εργαζόμενες μητέρες)

Γ) Με την επαναπρόσληψη (αν υποθέσουμε ότι είναι καλή & σε ξαναπροσλάβει), χάνεις μέρος των δικαιωμάτων σου σε άδειες κλπ (δεν ξέρω βέβαια, πόσα χρόνια δουλεύεις)

Δ) Τέλος, χάνεις τα ένσημα 1 χρόνου, το λιγότερο & δεν ξέρω & σαν άνεργη που θα είσαι τι θα πληρωθείς από το ΙΚΑ στην άδεια εγκυμοσύνης (δεν είμαι σίγουρη αν χάνεις & από εκεί)

Αν μετά απ'αυτά της έχεις τόόόόόση εμπιστοσύνη & αν νομίζεις ότι δεν θα αντέξεις τα όποια "καψόνια" φοβάσαι ότι θα σου κάνει... η επιλογή τελικά θα είναι μόνο δική σου !!!

Εναλλακτικά, γιατί δεν της προτείνεις να βγεις σαν έγκυος σε επαπειλούμενη & να πληρώνεσαι από το ΙΚΑ & να ελαφρυνθεί & αυτή (αφού θα σε καλύπτει το ΙΚΑ), αλλά να παραμείνεις κανονικά εργαζόμενη με όλα σου τα διακιώματα ???

δεν σε συμφερει καθολου να εισαι απολυμενη σ αυτη την φαση!! αν κι εγω πιστευω γενικα... αλλα ειδικα τωρα θα παρεις επιδοματα θα καθησεις πριν και μετα την γεννα και θα πληρωνεσαι... γιατι να τα χασεις ολα αυτα? παρε καμια αδεια απο τον γιατρο και κατσε σπιτι σου... μετα λοχεια και εξαμηνο αδειες και μειωμενο... θα την ξαναδεις του χρονου!! με το καλο το μωρακι σου!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

SOS! Μην τυχόν και δεχτείς!!! Αν κατά την εγκυμοσύνη δεν βρίσκεσαι σε εργασιακή σχέση, ίσως πάρεις τα επιδόματα κυοφορίας-λοχείας από το ΙΚΑ (αν έχεις 200 ένσημα τα 2 τελευταία χρόνια), ίσως και το επίδομα τοκετού, αλλά ΞΕΧΝΑ τις συμπληρωματικές παροχές μητρότητας από τον ΟΑΕΔ ,καθώς και την 6μηνη άδεια!!! Μην πιαστείς κορόϊδο, αν σε απολύσει , σιγά μην σε ξαναπροσλάβει μετά. ΄΄Ηδη , αφού είσαι έγκυος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σε απολύσει από τώρα έως και ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κάνε το παιδάκι σου με την ησυχία σου και μετά αν σου κάνει καψόνια για να παραιτηθείς, εδώ έιμαστε εμείς , θα ανοίξουμε τοπικ με θέμα "τι καψόνια να κάνω στον εργοδότη μου για να με απολύσει"...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ..ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΦΑΒΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΧΑΜΕΝΗ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

Ουτε να το σκεφτεται. .

Η εναλλακτικη της elli ειναι πολυ καλη αν το προβλημα της ειναι το ΙΚΑ σου.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

eli, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου, αλλά, έχω μία απορία: τί είναι 'έγκυος σε επαπειλούμενη';Δεν έχω ιδέα.Παρακαλώ, ενημέρωσέ με και πάλι. Ευχαριστώ...

Α) Αν δεχθείς να σε απολύσει τώρα, τίποτα δεν την δεσμεύει να σε ξαναπροσλάβει, ούτε καν να δε κρατήσει μέρα παραπάνω μετά την ημέρα της απόλυσης....

Β) Επίσης, μη βρισκόμενη σε ενεργή εργασιακή σχέση κατά την άδεια μητρότητας, δεν θα μπορείς να πάρεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ (είναι μόνο για τις εργαζόμενες μητέρες)

Γ) Με την επαναπρόσληψη (αν υποθέσουμε ότι είναι καλή & σε ξαναπροσλάβει), χάνεις μέρος των δικαιωμάτων σου σε άδειες κλπ (δεν ξέρω βέβαια, πόσα χρόνια δουλεύεις)

Δ) Τέλος, χάνεις τα ένσημα 1 χρόνου, το λιγότερο & δεν ξέρω & σαν άνεργη που θα είσαι τι θα πληρωθείς από το ΙΚΑ στην άδεια εγκυμοσύνης (δεν είμαι σίγουρη αν χάνεις & από εκεί)

Αν μετά απ'αυτά της έχεις τόόόόόση εμπιστοσύνη & αν νομίζεις ότι δεν θα αντέξεις τα όποια "καψόνια" φοβάσαι ότι θα σου κάνει... η επιλογή τελικά θα είναι μόνο δική σου !!!

Εναλλακτικά, γιατί δεν της προτείνεις να βγεις σαν έγκυος σε επαπειλούμενη & να πληρώνεσαι από το ΙΚΑ & να ελαφρυνθεί & αυτή (αφού θα σε καλύπτει το ΙΚΑ), αλλά να παραμείνεις κανονικά εργαζόμενη με όλα σου τα διακιώματα ???

theni, σε ευχαριστώ πολύ....!

Ανυπομονώ να της ανακοινώσω ότι δεν δέχομαι την εικονική απόλυση και ότι είμαι έγκυος μαζί...Θα μείνει στήλη άλατος.....

δεν σε συμφερει καθολου να εισαι απολυμενη σ αυτη την φαση!! αν κι εγω πιστευω γενικα... αλλα ειδικα τωρα θα παρεις επιδοματα θα καθησεις πριν και μετα την γεννα και θα πληρωνεσαι... γιατι να τα χασεις ολα αυτα? παρε καμια αδεια απο τον γιατρο και κατσε σπιτι σου... μετα λοχεια και εξαμηνο αδειες και μειωμενο... θα την ξαναδεις του χρονου!! με το καλο το μωρακι σου!!

Διαφημίσεις

popchris να είσαι καλά και εσύ και τα υπόποιπα κορίτσια, μέ ανεβάσατε ψυχολογικά....

Ευχαριστώ πολύ!

ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ..ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΦΑΒΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΧΑΜΕΝΗ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

μήπως αυτή υποψιάζεται ότι είσαι έγκυος...???

επίσης φυσικά και δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη ( 1 υπάλληλος χωρίς ένσημα, καθυστέρηση πληρωμών )

ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ και ενημέρωσε την εγράφως για την εγκυμοσύνη σου..κάτι μου βρωμάει..

rQGhp3.png

xuito, ευχαριστώ, δεν θα δεχθώ, τον Αύγουστο κλείνω 4 χρόνια εργασίας (άρα και 2 διετίες). Δεν θα της κάω την χάρη να με εκμεταλευτεί......

Γνωρίζω ότι δεν μπορεί να με απολύσει, αλλά, δεν ξέρω εάν ειμαι κατοχυρωμένη με το αποτέλεσμα από διαγνωστικό κέντρο ή πρέπει και από τον γιατρό μου....?

SOS! Μην τυχόν και δεχτείς!!! Αν κατά την εγκυμοσύνη δεν βρίσκεσαι σε εργασιακή σχέση, ίσως πάρεις τα επιδόματα κυοφορίας-λοχείας από το ΙΚΑ (αν έχεις 200 ένσημα τα 2 τελευταία χρόνια), ίσως και το επίδομα τοκετού, αλλά ΞΕΧΝΑ τις συμπληρωματικές παροχές μητρότητας από τον ΟΑΕΔ ,καθώς και την 6μηνη άδεια!!! Μην πιαστείς κορόϊδο, αν σε απολύσει , σιγά μην σε ξαναπροσλάβει μετά. ΄΄Ηδη , αφού είσαι έγκυος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σε απολύσει από τώρα έως και ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

DALIA ίσως να το υποψιάζεται, δεν ξέρω. Με είχε ρωτήσει κάποια στιγμή, αλλά αρνήθηκα (αφού όντως δεν ήμουν τότε)...

Εγράφως εννοείς με το αποτέλεσμα της εξέτασης, σωστά?

μήπως αυτή υποψιάζεται ότι είσαι έγκυος...???

επίσης φυσικά και δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη ( 1 υπάλληλος χωρίς ένσημα, καθυστέρηση πληρωμών )

ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ και ενημέρωσε την εγράφως για την εγκυμοσύνη σου..κάτι μου βρωμάει..

Καλημέρα...

Επαπειλούμενη κύηση είναι η αιτιολογία που γράφουν στις αναρρωτικές...

Δλδ, θα πεις στον γιατρό σου ότι θέλεις να κάτσεις από την δουλειά γιατί πχ ζορίζεσαι, & αυτός θα σε στείλεις να γράψεις αναρρωτική από το ΙΚΑ, τις οποίες αναρρωτικές ασθένειες μπορείς να τραβήξεις μέχρι την κανονική άδεια εγκυμοσύνης. Θα πληρώνεσαι από το ΙΚΑ εξάλλου, & μπορείς αν αισθάνεσαι καλά να πηγαίνεις & στην δουλειά ή & όχι ... !!!

Στην εργοδότρια σου δε θα πεις ότι για να μην χάσεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ θα κινηθείς έτσι & έτσι...

Α! & βγάλε μια φωτογραφία τα μούτρα της να γελάσουμε & εμείς...!!!

Διαφημίσεις

να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να το συντάξεις αλλά λέω μη τυχόν σε απολυσει και ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη

rQGhp3.png

Για την απόδειξη της εγκυμοσύνης (άκουσον άκουσον τι συζητάμε), αρκεί βεβαίωση του γιατρού προς τον εργοδότη...

Αν είναι & από το ΙΚΑ ακόμη καλύτερα...!!!

να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να το συντάξεις αλλά λέω μη τυχόν σε απολυσει και ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη

Και να την απολύσει ισχυριζόμενη ότι δεν το ήξερε, από την στιγμή που την ημερομηνία της απόλυσης ήταν έγκυος (και αυτό επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα από ένα γιατρό) αυτομάτως η απόλυση καθίσταται άκυρη.Δεν είναι εξάλλου υποχρεωμένη να δώσει αναφορά ότι έμεινε έγκυος με το που πήρε το τεστ στα χέρια της, μην τρελαθούμε...

Μην δεχτείς όπως σου είπαν τα κορίτσια σε καμία περίπτωση για άπειρους λόγους, θα είναι εγκληματικό!Και αναρρωτικές να μην πάρεις ρίχτο στην τρελή αν σε ζορίσει.Ας πάρει απόφαση ότι δε μπορεί να σε κουνήσει για 9 μήνες + 1 χρόνο.Να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη.

eli, ό,τι και να πω θα είναι λίγο, για να σε ευχαριστήσω...

έχω αντιληφθεί τί εννοείς..., αλλά....μήπως γίνω κακιά...., εάν πηγαίνω 'τουρίστας' στο γραφείο.....?

Γνωρίζεις εάν ο ΟΑΕΔ παρέχει άτομο ως αντικαταστάτη της εγκύου, κατά την 6μηνη άδειά της και εάν αυτό πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ?

thanks !

Καλημέρα...

Επαπειλούμενη κύηση είναι η αιτιολογία που γράφουν στις αναρρωτικές...

Δλδ, θα πεις στον γιατρό σου ότι θέλεις να κάτσεις από την δουλειά γιατί πχ ζορίζεσαι, & αυτός θα σε στείλεις να γράψεις αναρρωτική από το ΙΚΑ, τις οποίες αναρρωτικές ασθένειες μπορείς να τραβήξεις μέχρι την κανονική άδεια εγκυμοσύνης. Θα πληρώνεσαι από το ΙΚΑ εξάλλου, & μπορείς αν αισθάνεσαι καλά να πηγαίνεις & στην δουλειά ή & όχι ... !!!

Στην εργοδότρια σου δε θα πεις ότι για να μην χάσεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ θα κινηθείς έτσι & έτσι...

Α! & βγάλε μια φωτογραφία τα μούτρα της να γελάσουμε & εμείς...!!!

ΚΡΙΝΑ, σε ευχαριστώ πολύ! Θα της το ανακοινώσω, αφού επισκεφτθώ τον γιατρό μου, την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, έχω στα χέρια μου την απάντηση από εξέταση αίματος, από ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Και να την απολύσει ισχυριζόμενη ότι δεν το ήξερε, από την στιγμή που την ημερομηνία της απόλυσης ήταν έγκυος (και αυτό επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα από ένα γιατρό) αυτομάτως η απόλυση καθίσταται άκυρη.Δεν είναι εξάλλου υποχρεωμένη να δώσει αναφορά ότι έμεινε έγκυος με το που πήρε το τεστ στα χέρια της, μην τρελαθούμε...

Μην δεχτείς όπως σου είπαν τα κορίτσια σε καμία περίπτωση για άπειρους λόγους, θα είναι εγκληματικό!Και αναρρωτικές να μην πάρεις ρίχτο στην τρελή αν σε ζορίσει.Ας πάρει απόφαση ότι δε μπορεί να σε κουνήσει για 9 μήνες + 1 χρόνο.Να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη.

eli, ό,τι και να πω θα είναι λίγο, για να σε ευχαριστήσω...

έχω αντιληφθεί τί εννοείς..., αλλά....μήπως γίνω κακιά...., εάν πηγαίνω 'τουρίστας' στο γραφείο.....?

Γνωρίζεις εάν ο ΟΑΕΔ παρέχει άτομο ως αντικαταστάτη της εγκύου, κατά την 6μηνη άδειά της και εάν αυτό πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ?

thanks !

Παρακαλώ!

Δυστυχώς, ο ΟΑΕΔ δεν έχει πρόγραμμα για αντικατάσταση της μητέρας στο 6μηνο...

Καλά ξεμπερδέματα με την κυρία & όλα να σου πάνε κατ'ευχήν !!!

Υ.Γ. Μην ξεχάσεις την φωτογραφία της αφεντικίνας !!!

QUOTE]

οκ κρινα εγώ κάποιες υποθέσεις έκανα γιατι η αφεντικίνα μου φάνηκε κάπως...ξεκαθάρισα ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες;)

rQGhp3.png

οκ κρινα εγώ κάποιες υποθέσεις έκανα γιατι η αφεντικίνα μου φάνηκε κάπως...ξεκαθάρισα ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες;)

Εσύ δίκιο έχεις και καλά τα είπες, όσο περισσότερο καλυμμένος είναι κάποιος με τέτοιο εργοδότη, τόσο καλύτερα, γιατί άνθρωπος ο οποίος προτείνει εικονική απόλυση σα λύση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα φερθεί ύπουλα και κακόβουλα.Μερικοί για να είναι ευχαριστημένοι θα ήθελαν να τους ενημερώνουν και για τις γόνιμες μέρες.Αλλά άλλο τι θέλουν αυτοί και άλλο τι ισχύει.

• 4 weeks later...

popchris, ο γιατρός μου είναι σε Δημόσιο νοσοκομείο (αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τεθεί θέμα αμοιβής του) και καθώς είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη, δυσκολεύομαι λίγο: τί να του πω ώστε να μου γράψει αναρρωτικές? Να του πω κάποιο ψεματάκι όσον αφορά στα συμπτωματα (που φυσικά έχω) και με ταλαιπορούν?

Please, ξεμπλοκάρισε με! Ευχαριστώ.

Eli, εδω είμαι παλι! Της ήρθε ντουβρουτζάς όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη. Εκανε πως χάρηκε αλλά ακόμα και το 9 εβδομάδων έμβρυό μου, κατάλαβε πως προσποιόταν. Της είπα κατάμουτρα ότι δεν δεχομαι εικονική απόλυση, δεν με συμφέρει. Από τότε, λοιπόν, προσπαθεί να μου ακυρώσει την καλοκαιρινή μου άδεια (η οποία είναι προγραμματισμένη αδώ και καιρό) και ανακάλυψε ότι έως τώρα λάμβανα ένα επίδωμα λάθους, το οποίο προσπαθεί να μου φάει τα χρήματα.Δηλαδή: θα μου πει ότι μου έχει δωσει αυτό το Χ ποσό, οπότε της οφείλωτόσα, τα οποία θα μου τα αφαιρε΄σει από αυτά που χρωστάει....¨οπως καταλάβατε κανει ό,τι μπορεί για να μου σπάσει τα νευρα. Η μοναδική άμεση εκδικηση μου ειναι οι ααναρρωτικες, αλλά πως θα πεισω τον γιατρο μου να μου γραφει συχνα-εαν οχι συνεχως!! ??

Σε ευχαριστώ και παλι για την βοηθεια.......!