Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΡΣΙΠΠΟΣ-ΚΑΡΟΤΣΙ

Recommended Posts

γεια σας μανουλες του parents! θα ηθελα να ρωτησω κατι τις πιο εμπειρες μανουλες. ποτε ειναι η καταλληλη περιοδος να μπει το μωρο απο μαρσιππο σε καροτσι? ειχα δει ενα ντοκιμαντερ που ελεγε οτι αν δεν εχεις το μωρο σε καροτσι που κοιταει εσενα και οχι το κοσμο οταν ειναι μωρο αποπροσανατολιζεται και φοβαται απο ολο τον κοσμο που βλεπει και τη φασαρια και δεν βλεπει κανενα δικο του οπως τη μανουλα του... και μιας και εγω εχω καροτσι που κοιταει προς τα εξω τι να κανω? εινα 2 1/2 μηνων και ηδη κουραζομαι και εγω και εκεινος. ειναι 5 κιλα. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Διαφημίσεις

Γεια σου xara52 και να σου ζήσει το μωρούλι σου! Εγώ χρησιμοποιώ μάρσιππο και καρότσι εξίσου, ανάλογα με το που έχω να πάω. Βέβαια το δικό μας καρότσι γυρνάει και από τις δυο μεριές και το έχω γυρισμένο ώστε να με βλέπει. Στο μάρσιππο όμως κοιτάει τον κόσμο. Νομίζω πως το ιδανικό είναι να κοιτάει τη μανούλα μέχρι 6 μηνών. Παρόλα αυτά οι οδηγίες χρήσεως γράφουν ότι από 3 μηνών να γυρίσεις το καρότσι προς τον κόσμο. Πιστεύω πως δεν θα πάθει τίποτα το μωρό αν το βάλεις στο καροτσάκι του, απλά προσπάθησε να σταματάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να του μιλάς και να του δίχνεις πως είσαι κοντά του. Ο δικός μου πάντως στην ηλικία αυτή με το που βγαίναμε από το σπίτι με το καρότσι τον έπαιρνε ο ύπνος, οπότε, αν συμβαίνει το ίδιο με το δικό σου, ακόμα καλύτερα! ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

γεια σου tanya77 και ευχαριστω. ναι κοιμαται πανω μου στο μαρσιππο και με βλεπει αλλα και με νιωθει στο καροτσι δεν κερω πως θα αντιδρασει ελπιζω καλα γιατι θα παθω κανενα λουμπαγκο! χαχαχα

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Καλησπέρα...

μπορεις να του βάλεις και κάποιο παιχνίδι για καροτσια, κάτι που θα παιξετε αρχικά μαζί και μετά θα το κρεμάσεις στο καρότσι οπότε θα το νοιώθει οικείο. Και φυσικά ο μάρσιπος να υπάρχει back-up....

Πάντως η δικιά μου αν είναι ψιλοκουρασμένη μπορεί να κάθεται μια χαρά μόνη της και αν πάω από μπροστά να την δω μου κάνει παράπονα. Οπότε ίσως καλύτερα να βλέπει τον κόσμο.

μπορεις στην πορεια της διαδρομης να τον μιλας να ακουει την φωνη σου εγω οταν σταματω και μπαινω μπροστα του μου ριχνει ενα χαμογελο γνωριμιας και μετα καρφωνει τα ματια του στον ''κοσμο'' σαν να μου λεει κανε ακρη να δω...:-D:-D

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

Εμείς βγαίναμε σχεδόν πάντα με το καρότσι και παίρναμε μαζί μας το μάρσιππο για να τη βάζουμε όταν ένιωθε ανασφάλεια. Νομίζω πως όλα τα μωρά, ειδικά στην ηλικία του δικού σου, το δείχνουν αμέσως όταν νιώθουν αποπροσανατολισμένα, οπότε πειραματίσου και άφησε το μωρό να αποφασίσει κάθε φορά τι το βολεύει! Ο μάρσιππος γενικά μας βόλευε κυρίως στο σπίτι όταν έκανα δουλειές, αλλιώς για πολύωρο περπάτημα δεν ενδείκνυται (τουλάχιστον για μένα).

pax χρησιμοποιείς το μάρσιππο μέσα στο σπίτι για να μην κλαίει δηλαδή που είναι μόνος του κάτω ε? ρωτάω γιατι και εμένα θέλει όλο αγκαλιά και δεν έχω χέρια να κάνω τίποτα, το μόνο που με προβληματίζει με το να το βάλω στο sling είναι ότι και στα χέρια που τον έχω τον αλλάζω στάσεις συνέχεια εκεί άραγε θα κάθεται που θα είναι κουλουριασμένος;

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

• 4 weeks later...

ευχαριστω κοριτσια ολα οκ! μας αρεσει το καροτσι αρκει να κινειται. ολα οκ.

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ναί όντως είναι άσχετο αλλά τα κοπλιμέντα για τα μωρά μας είναι πάντα ευπρόσδεκτα! εντάξει κορίτσια! ίσα ίσα τώρα που του αρέσει καλύτερα το καρότσι! ο μάρσιππος έχει αρχίσει να τον κόβει στα άκρα. οπότε δυστηχώς ή ευτυχώς τον σταματάω. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

Διαφημίσεις