Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κήλη στην εγκυμοσύνη / μετά την εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Σημερα μου ειπαν οτι επαθα κηλη στο υψος του στομαχιου, επειδη ημουν πολυ αδυνατη και αγυμναστη πριν την εγκυμοσυνη και τωρα που μεγαλωσε παρα πολυ η κοιλιτσα, δεν επρεπε να κανω αποτομες κινησεις.....

Εχει καμμια παθει κατι παρομοιο? Ειναι επικινδυνο? Γιατι μου ειπαν να μην ανησυχω απλα μετα λεει δεν θα μαζευει η κοιλια με τιποτα....περαν αυτου ομως εγω ξερω οτι ο ορος "κηλη" δεν ειναι και πολυ ανωδυνος, δεν θελει θεραπεια??

Ευχαριστω...

Διαφημίσεις

Εχω ακούσει για ομφαλοκήλη που έπαθε μια φίλη μου. Δεν τη δυσκολεψε σε κάτι (ήταν μάλιστα το δεύτερο παιδί, οπότε καταλαβαίνεις, την έτρεχε το πρώτο) και στη γέννα της το έφτιαξαν (γεννησε με καισαρική, δεν ξερω αν εχει σημασια).

Κατι τέτοιο εννοείς κι εσύ? Ομφαλοκήλη?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δεν μου ειπαν τι ειδους κηλη, τωρα στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχουν....4.

Πηγα σημερα στη γυναικολογο μου, κι οπως σηκωνομουν μου ειπε να σταματησω να δει κατι. Οντως το στομαχι μου σηκωνοταν σαν πυραμιδα κατα μηκος της κοιλιας μου! Μου ειπε οτι πρεπει απλα να αλλαξω τον τροπο που σηκωνομαι (η αληθεια ειναι οτι συνηθως προσεχω, εκεινη τη στιγμη σηκωθηκα λιγο ατσαλα...)

Κορίτσια εγώ έκανα ομφαλοκύλη τον Φεβρουάριο που είχε προκλειθει απο την πρωτη εγκυμοσυνη, και τώρα είμαι έγκυος στο δευτερο παιδακι, ο γιατρός μου ειπε οτι σε δευτερη εγκυμοσυνη δεν υπαρχει φοβος να ξαναβγει, γνωριζει καμια κοπέλα κατι? Όσο να 'ναι αγχωνομαι μηπως ξαναβγει και θέλει πάλι χειρουργειο...

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Αφου το χειρουργησατε, γιατι να ξαναγινει....

Οταν λες χειρουργειο, paros99, εννοεις κατα τη διαρκεια της καισαρικης ή εκανες μετα ξεχωριστο χειρουργειο γι αυτο?

Διαφημίσεις

Κι εμένα μου διαγνώστηκε βουβωνοκήλη την Δευτέρα. Ο χειρούργος είπε ότι δεν είναι πολύ ανησυχητικό. Μου είπε να προσπαθήσω να μην πάρω κιλά (6 εχω πάρει όλα κι ολα και είμαι στον 7ο) και ότι μπορεί να κάνω και οφμαλοκήλη.

Η αλήθεια είναι ότι πονάω ώρες ώρες, αλλά θέλει ξεκουραση.

Αυτό που μου είπαν (οχι οι γιατροι) είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να μου προκαλέσουν προωρο τοκετό ή το να κάνω καισαρική.

Γνωρίζει κάποια απο εσάς κάτι?

Τον γιατρό μου θα τον δω την Δευτέρα.

Δεν μου ειπαν τι ειδους κηλη, τωρα στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχουν....4.

Πηγα σημερα στη γυναικολογο μου, κι οπως σηκωνομουν μου ειπε να σταματησω να δει κατι. Οντως το στομαχι μου σηκωνοταν σαν πυραμιδα κατα μηκος της κοιλιας μου! Μου ειπε οτι πρεπει απλα να αλλαξω τον τροπο που σηκωνομαι (η αληθεια ειναι οτι συνηθως προσεχω, εκεινη τη στιγμη σηκωθηκα λιγο ατσαλα...)

Λίζα, παθαίνω ακριβώς το ίδιο και εγώ.. όταν σηκώνομαι ,εμφανίζεται κάτι πυραμιδωτό..ώς τώρα δεν ανησυχούσα, ούτε καν το είχα ναφέρει στο γιατρό...βέβαια τώρα θα τον ρωτήσω..αν τελικά είναι κήλη, αυτό τι σημαίνει πρακτικά για εμάς?

Φιλιά, ελπίζω να μην είναι κάτι ανησυχητικό..

TTh7p3.png

Τι να σου πω...η γιατρος δεν φανηκε ιδιαιτερα ανησυχη, εκανε σαν να μην ειναι κατι σοβαρο. Απλα μου ειπε να προσεχω πως σηκωνομαι και να μην σηκωνω βαρη.

Οταν ξαναπαω θα κανω περισσοτερες ερωτησεις, γιατι εκεινη τη στιγμη δεν θορυβηθηκα, μετα που το σκεφτηκα και το εψαξα στο ιντερνετ ανησυχησα. ΑΝ ξερει καποια κατι παραπανω ας μας πει....

Πριν λίγο γύρισα απο τον γιατρό, αλλα εμεινα με τις ίδιες αμφιβολιες.

Μου είπε ότι ναι μεν δεν θα πάω να γεννήσω με ραντεβού λόγω της κήλης, αλλα δεν μπορεί να μου αποκλείσει την καισαρική, εάν δεί ότι ζορίζομαι, γιατι ίσως μου δημιουργήσει περίσφιξη στο έντερο.

Προφανώς δεν είναι κάτι ανησυχητικό για τους γιατρούς.

Αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι μετά την γέννα δεν θα πρέπει να κάνουμε και μια επέμβαση για την αφαίρεσή της.

Αφου το χειρουργησατε, γιατι να ξαναγινει....

Οταν λες χειρουργειο, paros99, εννοεις κατα τη διαρκεια της καισαρικης ή εκανες μετα ξεχωριστο χειρουργειο γι αυτο?

Έκανα ξεχωριστό χειρουργείο τον Φεβρουάριο γιατί ξαφνικά πετάχτηκε ο αφαλός!

Ο γυναικολόγος που τον ρώτησα μου είπε οτι μάλλον δεν θα ξαναπεταχτεί..

Μου είπε και εμένα να μην πάρω πολλά κιλά τώρα στην εγκυμοσύνη... Τι να πώ θα δειξει...!

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια μην ανυσηχείτε... Έκανε και εμένα η κοιλιά μου αυτή την πυραμίδα όταν σηκωνόμουν. Το ανέφερα στο γιατρό στον 9ο μήνα και μου είπε ότι μάλλον είναι κήλη. Γέννησα φυσιολογικά χωρίς καμία επιπλοκή και τώρα που σχεδόν έφυγε η κοιλιά δεν υπάρχει αυτό το εξώγκομα που είχα πριν...

kEF5p3.png

• 1 year later...

το έχετε ξανακούσει;

έχει τύχει σε καμία από σας;

οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη!!!

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

το έχετε ξανακούσει;

έχει τύχει σε καμία από σας;

οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη!!!

Καλησπέρα, δεν είναι κάτι σοβαρό είναι ένα εξόγκωμα πάνω από τον άφαλό.Αν θυμάμαι καλά ο γιατρός μου είχε πεί ότι η μεμβράνη που περικλείει τα εσωτερικά όργανα κάπου έχει κάποια οπή. Είναι μια επέμβαση στην οποία η νησηλεία είναι 1-2 μέρες, βάζουν κάτι σαν πλέγμα.

σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

έλεγα μήπως βρω καμιά μανούλα που να της δημιουργήθηκε στην εγκυμοσύνη... ή και αργότερα... για να μάθω πώς αντιμετωπίζεται!

απ ότι φαίνεται όμως μόνο εγώ ήμουν η τυχερή!!!

945076uyzon4w470.gif

Καλημερα.εγω μετα απο την τριτη εγκυμοσυνη μου εκανα κηλη λευκης γραμμης αλλα προς το παρον δεν με εχει ενοχλησει και δεν ασχοληθηκα περισσοτερο.νομιζω..αν δεν θυμαμαι λαθος απο αυτα που μου ειπε ο γιατρος μου οτι οι μυς που βρισκονται απο το υψος του στομαχιου μεχρι τον αφαλο,επειδη φουσκωνει η κοιλια ανοιγουν στο πλαι.συνηθως επανερχονται μετα την γεννα αλλα και εμενα δυστυχως εμειναν εκει.για επεμβαση και τα σχετικα δεν ξερω γιατι δεν ρωτησα καθολου προς το παρον τον γιατρο μου.εκτος απο αυτο εγω εκανα και μια ωραιοτατη ομφαλοκοιλη...τελεια!!!!!!!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΑΜΠΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!J.S BACH

Διαφημίσεις

και εγώ την απέκτησα στη 2η εγκυμοσύνη (την καταλάβαμε μάλιστα την ώρα της γέννας... που το μωρό μπέρδευε τη έξοδο....:rolleyes:)..

κ με έιδε χειρουργός αμέσως μετά τη γέννα... κ αποφάνθηκε ότι είναι πολύ μεγάλο το χάσμα...:shock: κ φυσικά μου είπε να μην κάνω άλλο παιδί...:roll: κ μετά από μήνες να το παρω απόφαση να κάνω χειρουργείο... να βάλω ένα δίχτυ....

έκανα κι άλλο παιδί όμως με πολλή προσοχή, ζώνες κτλ κ δόξα το Θεό όλα καλά πήγαν... κ τώρα δειλά δειλά αρχίζω να σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να κάνω κάτι...

για να δούμε μήπως ακούσουμε κ καμιά άλλη περίπτωση!

945076uyzon4w470.gif

κι εγώ έχω :(

μια μέρα έκανα κάμψη πίσω και είδα ενα εξόγκωμα να πετάγεται και έπαθα σοκ...και ο αφαλός μου έχει παραμορφωθεί...η κοιλιά μου ειναι χάλια και χρήζει πλαστικής 100%.

Το θέμα ειναι οτι πρέπει να τελειώσω με τις γέννες....επίσης επειδή η μαμά μου ειναι εργαλιοδότρια σε χειρουργείο και ρώτησε τους πλαστικούς της είπαν οτι το πλέγμα που βάζουν έχει πολλές παρενέργειες μιας και πολλές φορές ο οργανισμός δεν το δέχεται και προσπαθεί να το αποβάλλει κάνοντας πυρετούς και φλεγμονές. Μια συνάδελφος της που έκανε κοιλιοπλαστική έχει χρόνια πρόβλημα :(

Δεν ξέρω κι εγω εχω απελπιστεί πραγματικά με την κοιλιά μου.

Όσον αφορά την κήλη μου είπε η γυναικολόγος ότι πρεπει να ανησυχήσω μόνο αν κοκκινίσει.

εσένα διαγνώστηκε κήλη λευκής γραμμής;

κ εμένα η κοιλιά είναι χάλια αδιόρθωτα... την πλαστική σε κάθε περιπτωση τη χρειάζομαι!! αλλά πότε; κ μάλλον πρεπει να γίνουν ταυτόχρονα κήλη κ πλαστική! κ σιγά μην κάνεις κήλη όταν έχεις μικρά παιδιά... θέλει ξεκούραση κάποιους μήνες μετά κ να μη σηκώνεις βάρη:shock:... εκτός να φωνάξω κανα γέιτονα να μου σηκώνει τα παιδιά:rolleyes:

945076uyzon4w470.gif

• 10 months later...

καλημερα...

εχω ομφαλοκηλη που απεκτησα μετα τις 2 εγκυμοσυνες μου.

ο γυναικολογος μου, μου προτεινε να με εξετασει ενας χειρουργος που ειδικευεται σε τετοιες περιπτωσεις.

ο ιδιος (ο γυναικολογος) κρινει οτι πρεπει να αντιμετωπιστει χειρουργικα με ενα πλεγμα ετσι ωστε να μην εγκλωβιστει κανα εντερο και εχω σοβαρο προβλημα.

εχει καποια απο εσας κανει τετοια επεμβαση, να με κατατοπισει σχετικα;

ευχαριστω.

κι εγω θα ήθελα να μάθω γιατί και εμένα έσπασε η κοιλιά μου και είναι ένα χάλι μαύρο και έχω και κοίλη λευκής γραμμής. Μου είπε βέβαια η γυναικολόγος όσο δεν το βλέπω κόκκινο να μην ανησυχώ. Βασικά πλαστική χρειάζομαι αλλά εκείνη είναι πολύ αρνητική γιατί έχει δει ότι κάνουν πολύ άσχημες ουλές.

Επίσης επειδή η μητέρα μου εργάζεται σε χειρουργείο της είπαν οι χειρουργοί ότι έχουν συχνά μεταεγχειρητικά προβλήματα γιατί ο οργανισμός δεν δέχεται το πλέγμα και το αντιμετωπίζει σαν ξένο σώμα :(

Αχ δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω...καλά εννοείται πρώτα πρέπει να κάνω και το δεύτερο παιδί και μετά να ανησυχήσω!

• 3 weeks later...

egw ekana thn epembash auth prox8es thn pempth..enw htan na mou valoun plegma,den mou evalan telika kai exw mia oulh pou pianei ligo panw ap ton afalo ws to sterno sxedon(12 rammata) na shmeiwsw oti proklh8hke apo varh(EIMAI 22 etwn kai gumnazomai polu) kai o ponos einai sxedon anupoforos twra meta thn epembash..

• 2 years later...

επαναφερω το θεμα,ο αφαλος μου μετα απο 6 μηνες απο την δευτερη εγκυμοσυνη δεν εχει επανελθει στην αρχικη του κατασταση,επιπλεον χθες με πονουσε και ασυναισθητα εβαλα το χερι μου και το πιεσα ελαφρα και μπηκε μεσα (εξεχει λιγο σαν καρουμπαλακι ακριβως επανω απο την τρυπα του αφαλου).εκτοτε οταν το πειραζω λιγο ειναι σαν να μπαινει μεσα.με ψιλοενοχλει κιολας και θεωρω οτι ειναι απο το βαρος των παιδιων που τα σηκωνω...εχει καποια αναλογη εμπειρια?σκεφτομαι να ρωτησω σημερα τον γυναικολογο να δω τι θα μου πει.οποιος γνωριζει κατι θα ηθελα να μαθω!