Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Recommended Posts

Εγω έκανα ήδη μια αίματος (ψευδοχοληστενεράση νομιζω) για να εχουμε τα αποτελέσματα σε περίπτωση που χρειαστεί ναρκωση να μην τρέχουμε εκείνη την ώρα και θα κάνω και καρδιολογική να εχω μαζί μου.

Διαφημίσεις

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΗΚΑΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΝΑΡΚΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ.

xrispi

.........Οταν ρώτησα τον γιατρό για την επισκληρίδιο (έτσι απλά για να ξέρω πως αν την ζητήσω θα έχω επιλογή να την κάνω) μου είπε πως αυτό θα το δούμε εκείνη την στιγμή και θα μας πει ο αναισθησιολόγος γιατί θα κάνουμε και εξετάσεις και αν έχω χαμηλά πχ αιμοπετάλια δεν θα μπορέσουμε να την κάνουμε.

Τόνισα το παραπάνω για να σου απαντήσω, το βρίσκω χλωμό εως αδύνατο! Δεν θέλω να είμαι απόλυτη αλλά αν τυχόν εξελιχτεί η γέννα τέλεια και σε 3 ώρες είσαι έτοιμη να γεννήσεις και το τελευταίο τέταρτο δεν αντέχεις θα σου πει, "μισό μην σπρώχνεις να κάνουμε τις εξετάσεις να δούμε αν θα κάνουμε επισκληρίδιο"? Μήπως στο είπε ο γιατρός για να μην τον κουράζεις και για να αποφύγει τέτοιου είδους ερωτήσεις; ο δικός μου, μου έλεγε θα δούμε και θα δούμε ....ποιος θα είναι βάρδια και τέτοια.... δεν μου είπε αν είναι ο τάδε θα κάνουμε.... και εκείνη την ημέρα μου είπε απλά ότι θα κάνω ολική....δεν μου έδωσε επιλογή αν και γέννησα στο Μητέρα. Εσύ που θα γεννήσεις;

Τις εξετάσεις δεν θα μου τις κάνουν τελευταία στιγμή, αλλά μόλις μπω μέσα. Ξέρω πως ο συγκεκριμένος γιατρός, αν και δεν είναι φαν της επισκληριδίου, αν την ζητήσεις και υπάρχει καλός αναισθησιολόγος, την κάνει. Τώρα, αν απλά αυτό έχει διαθοθεί και τελικά είναι μια φήμη και όχι η αλήθεια τι να σου πω...

Εξάλλου, έχουμε συζητήσει πως αν είμαι έτοιμη να γεννήσω ή θέλω λίγη ώρα, δεν θα την κάνουμε την επισκληρίδιο. Εγώ το ζήτησα αυτό.

Είμαι σίγουρη ότι δεν προσπαθούσε να με αποφύγει, αλλά να με αποτρέψει από την επισκληρίδιο.

Θα γεννήσω, πρώτα ο Θεός, στο ΕΛΕΝΑΣ.

Έτσι αλλάζει! Μακάρι να πάνε όλα κάλα και να μην χρειαστείς καθόλου επισκληρίδιο!

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αναισθησιολόγου, αλλά πολιτική του νοσοκομείου να μην κάνει καισαρικές με επισκληρίδιο, αλλά με ολική αναισθησία.

Όταν τον ρώτησα, αν κάνουν καισαρική με επισκληρίδιο μου είπε ναι. Εκείνο που δεν συζήταγε ήταν το ενδεχόμενο να μπει ο άντρας μου μέσα. Αν και είναι νοσηλευτής, ήταν ανένδοτος. Αποκλείεται σε χειρουργείο, μου είπε. :D Μήπως του ζήτησα πολλά; :lol::lol:

Το συζητήσαμε με τη γιατρό και μας είπε οτι ειναι αντιδεοντολογικό και να σου πω καταλαβαίνω πως εχει δίκιο....τι να του πεις αυτουνού που εχει εφημερία φώναξα τον άλλο συνάδελφο γιατι εισαι άχρηστος;

Συγνώμη, αλλά εξίσου αντιδεοντολογικό δεν είναι που δεν γεννάς με το γυναικολόγο που έχει εφημερία; ή επειδή αυτό είναι η συνήθης πρακτική δεν μας πειράζει; Όχι, αγάπη μου δεν θα κάνω εγώ ολική νάρκωση για να μην πληγωθεί ο αναισθησιολόγος της βάρδιας. Έχω κάνει ολική σε χειρουργική επέμβαση και έκανα τρεις μέρες να συνέλθω. Δεν το ξαναπερνάω με τίποτα. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Να έχω το μωράκι μου δίπλα κι εγώ να είμαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μόνο αν μου πουν ότι είναι επικίνδυνη η επισκληρίδιος γιατί για κάποιο λόγο αντενδείκνυται στην περίπτωσή μου.

Άσε που και τον αναισθησιολόγο της βάρδιας θα τον πληρώσεις. Ξέρω περίπτωση σε δημόσιο νοσοκομείο που δεν έμπαινε να κάνει την αναισθησία αν δεν έπαιρνε από το σύζυγο το φακελάκι. Αφού θα πληρώσω που θα πληρώσω, τουλάχιστον να έχω το καλύτερο για μένα και το παιδί μου.

Διαφημίσεις

Το συζητήσαμε με τη γιατρό και μας είπε οτι ειναι αντιδεοντολογικό και να σου πω καταλαβαίνω πως εχει δίκιο....τι να του πεις αυτουνού που εχει εφημερία φώναξα τον άλλο συνάδελφο γιατι εισαι άχρηστος;

Συγνώμη, αλλά εξίσου αντιδεοντολογικό δεν είναι που δεν γεννάς με το γυναικολόγο που έχει εφημερία; ή επειδή αυτό είναι η συνήθης πρακτική δεν μας πειράζει; Όχι, αγάπη μου δεν θα κάνω εγώ ολική νάρκωση για να μην πληγωθεί ο αναισθησιολόγος της βάρδιας. Έχω κάνει ολική σε χειρουργική επέμβαση και έκανα τρεις μέρες να συνέλθω. Δεν το ξαναπερνάω με τίποτα. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Να έχω το μωράκι μου δίπλα κι εγώ να είμαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μόνο αν μου πουν ότι είναι επικίνδυνη η επισκληρίδιος γιατί για κάποιο λόγο αντενδείκνυται στην περίπτωσή μου.

Άσε που και τον αναισθησιολόγο της βάρδιας θα τον πληρώσεις. Ξέρω περίπτωση σε δημόσιο νοσοκομείο που δεν έμπαινε να κάνει την αναισθησία αν δεν έπαιρνε από το σύζυγο το φακελάκι. Αφού θα πληρώσω που θα πληρώσω, τουλάχιστον να έχω το καλύτερο για μένα και το παιδί μου.

Το θέμα ειναι να το δεχτεί ο γιατρός σου αυτό οπότε συζήτησε το και ελπίζω να εξελιγχθούν όλα όπως τα θες. Εγω κατανοοώ την άποψη της γιατρού μου και την σεβομαι. Σε άλλα νοσοκομεία πχ Αρεταίειο ο γιατρός που είχα συνεργαζόταν με αναισθησιολόγο απο το ΜΗΤΕΡΑ και κατέβαινε εκείνη για την επισκληρίδιο (το έκανε φίλη μου γι'αυτο το ξέρω). Επίσης στην ολική νάρκωση που σου κάνουν στο ΕΛΕΝΑ δεν ξυπνάς σε 3 μέρες αλλα δε 2.5 ώρες...γι'αυτο ειμαι σίγουρη γιατι γέννησαν εκει πολλές γνωστές. Ϊσως ειναι άλλο φάρμακο αναλόγως την επέμβαση. Τεσπα μην το συζητάμε καν το θέμα της καισαρικής!

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα.

Εγώ γένησα στο Ελενας με ολική νάρκωση πριν 2 χρόνια. Είχα μπει στο δέκατο μήνα και ενώ ξεκινήσαμε με τεχνητούς πόνους και είχα και συσπάσεις κανονικά, δυστυχώς το μωρό δεν είχε εμπεδώσει και από διαστολή τίποτα. Τελικά απόφασίσαμε με το γιατρό στις 15:00μμ να γίνει καισαρική και εκείνη τη στιγμή με ρώτησε αν θέλω επισκληρίδιο η ολική νάρκωση. Επειδή πονούσα πολύ από τις συσπάσεις και δεν είχα τη διαύγεια να σκεφτώ τον ρώτησα τι είναι καλύτερο. Τότε μόνο μου είπε ότι θεωρεί καλύτερη την ολική γιατί η επισκληριδιος είναι κάτι σαν επέμβαση στην σπονδυλική στηλη και πιθανό να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξω εγώ αν και ήταν έκτακτη και όχι προγραμματισμένη καισαρική. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι θα ήθελα να είχα κάνει επισκληρίδιο και να είχα δει πρώτη το μωράκι μου και όχι μετά από 2 ώρες.

.png

Εγω γεννησα στην γενικη κλινικη 8εσσαλονικη...Εκανα επισκληρίδιο και δεν ειναι τοσο τραγικο οσο λενε τελικα...Ο καθενας αντιλαμβάνετε διαφορετικα τον πονο και καποια πραγματα...Μην ανχονεστε με αυτα που ακουτε...

Επίσης στην ολική νάρκωση που σου κάνουν στο ΕΛΕΝΑ δεν ξυπνάς σε 3 μέρες αλλα δε 2.5 ώρες...γι'αυτο ειμαι σίγουρη γιατι γέννησαν εκει πολλές γνωστές. Ϊσως ειναι άλλο φάρμακο αναλόγως την επέμβαση.

Όχι καλέ, μάλλον εγώ δεν το είπα καλά. Δεν εννοώ ότι ξύπνησα 3 μέρες μετά. Για όνομα! Δεν έπεσα και σε κώμα. Απλά για τις επόμενες 3 μέρες ήμουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αφού όλη τη μέρα κοιμόμουν. Ξύπναγα μόνο για να κάνω εμετό τη νάρκωση (απαίσιο πράσσινο υγρό) και ξανακοιμόμουνα.

Και το χειρουργείο ήταν στη μήτρα και κράτησε μόνο 20 λεπτά. Άρα θεωρώ ότι πάνω κάτω την ίδια δόση θα δίνουν και στην καισαρική. Δεν θέλω να το ξαναπεράσω με τίποτα. Και σ' αυτή την περίπτωση να έχω και το μωρό μου δίπλα και εγώ να είμαι OFF. (Γιατί στο νοσοκομείο που θα γεννήσω τα μωράκια τα έχουν δίπλα στη μητέρα.)

Όσο για το να αποφύγεις την καισαρική, ούτε λόγος. Κι εγώ είμαι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά η περίπτωσή μου επιβάλλει καισαρική.

Κι εγω γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ με καισαρική και επισκληριδιο και δεν ειχα καμμια παρενεργια παρα μόνο ένα ελαφρυ τρεμουλο που είχε περάσει μέχρι να ανέβω στο δωμάτιο. Και γεννησα και τη βδομαδα του 15αυγουστου και φοβόμουν οτι όλοι οι καλοί αναισθησιολόγοι θα ήταν με άδεια.

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι? Μου εδωσε κι εμενα την επιλογη της επισκληριδιου σε φυσιολογικο τοκετο απο τη στιγμη που δεν θα μπορεσω να αντεξω τους πονους. Και η Αδερφη του αντρα μου η οποια γενννησε στο διαβαλκανικο στη θεσσαλονικη φυσιολογικα εκανε επισκληριδιο και μου ειπε οτι χαλαρωσε αρκετα, ενιωθε την πιεση τησ μικρης που εβγαινε αλλα δεν πονουσε. Εγω θα γεννησω στο μητερα τον Μαρτιο. Θεωρητε οτι απο αναισθησιολογους παμε καλα??? Γιατι στον γιατρο μου εχω απολυτη εμπιστοσυνη! :roll:

Το ΜΗΤΕΡΑ έχει τους καλύτερους αναισθησιολόγους απο όλα τα μαιευτήρια ..

Μήν έχεις κανένα απολύτως άγχος .. εμπιστεύσου τον γιατρό σου!! :wink:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Κι εγω γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ με καισαρική και επισκληριδιο και δεν ειχα καμμια παρενεργια παρα μόνο ένα ελαφρυ τρεμουλο που είχε περάσει μέχρι να ανέβω στο δωμάτιο. Και γεννησα και τη βδομαδα του 15αυγουστου και φοβόμουν οτι όλοι οι καλοί αναισθησιολόγοι θα ήταν με άδεια.

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

Eιναι λιγο ασχετη η παρεμβαση μου,αλλα θεωρω το nickname φαφουτακι ,ισως το πιο πετυχημενο που εχω ακουσει ποτε!!!!!!Ευγε!

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ.ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΩ.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ;ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ;

ΟΙ ΨΥΧΟΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΩΔΥΝΟ ΤΟΚΕΤΟ; ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΑΚΟΥΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΚΝΩ ... ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

...δεν ειχα καμμια παρενεργια παρα μόνο ένα ελαφρυ τρεμουλο που είχε περάσει μέχρι να ανέβω στο δωμάτιο.

Γέννησα με κ.τ. κι επισκληρίδιο. Αυτό το τρέμουλο το είχα σε τεράστιο βαθμό. Έτρεμα σαν το ψάρι. Άσε που το μούδιασμα στα πόδια μου έφυγε μετά από 5 ώρες. Ακόμα μεγάλο μέρος του πισινού μου είναι μουδιασμένο και δεν πιστεύω να ξεμουδιάσει για αρκετό καιρό ακόμα. Αλλά χίλιες φορές επισκληρίδιος παρά ολική. Άκουσα το μωρό μου να κλαίει, μου τον έδωσαν να τον πάρω αγκαλιά και μου έβγαλαν την κουρτίνα από μπροστά μου και τον είδα που τον τραβούσε έξω ο γιατρός από την κοιλιά μου. Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Κι ύστερα στο δωμάτιο ήμουν μια χαρά και τον θήλασα αμέσως. Με την ολική δεν θα γινόταν τίποτα από τα παραπάνω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ.ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΩ.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ;ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ;

ΟΙ ΨΥΧΟΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΩΔΥΝΟ ΤΟΚΕΤΟ; ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΑΚΟΥΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΚΝΩ ... ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ

Κι εγώ ήμουν αποφασισμένη να κάνω,δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα βίωσα έναν υπέροχο και πραγματικά ανώδυνο τοκετό και αν κάνω δεύτερο παιδάκι θα ξανακάνω χωρίς δεύτερη σκέψη

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα, το θέμα επισκληρίδιος έχω την εντύπωση μετά από δύο γέννες, ότι είναι καθαρά στο χέρι ή καλύτερα στις γνώσεις του αναισθησιολόγου. Την πρώτη φορά νομίζω έπαθα όλες τις παρενέργειες, δεν κατάλαβα τίποτα από τη γέννα, έτρεμα, έκανα εμετό, είχα φαγούρα σε όλο μου το σώμα, έκανα πυρετό, δυσκολεύτηκα να σηκωθώ, γενικά ήμουν σε άθλια κατάσταση. Τη δεύτερη φορά, άλλος γιατρός άλλο μαιευτήριο, την έκανα λίγο πριν βγεί η μικρή γιατί είχαν περάσει πολλές ώρες και είχα αρχίσει να κουράζομαι, πολύ μικρή δόση κατάλαβα τα πάντα απλώς με μικρότερη ένταση τον πόνο. Μετά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν κάνω και τρίτο πάντως δεν θα κάνω επισκληρίδιο.

Σημειωτέον ότι και τις δύο φορές για περίπου δύο μήνες είχα έντονους πόνους στη μέση, πολύ έντονους.

• 3 εβδομάδες μετά...

το εχω γραψει κι αλλου....τελικά η γιατρός μου δεν κάνει επισκληρίδιο στο ΕΛΕΝΑ παρά μονο με συγκεκριμένο αναισθησιολογο γιατι εχει πεθάνει γυναίκα εκει και τα ρίξανε στον γιατρό τελικώς! Το ειπε στον άντρα μου μετα τον τοκετο γιατι ομολογώ οτι οι πονοι ήταν τετοιοι που ζήτησα εν τελει κι εγω επισκληρίδιο...φυσικά δεν μου έκανε με αποτελεσμα να μην θελω να ξανακάνω παιδί! :lol::lol::lol:

Γενικά στα δημόσια νοσοκομεία που δεν ειναι παγια τακτική οι αναισθησιολογοι δεν εχουν την ιδια εμπειρία με τα ιδιωτικά που κάνουν ολη τη μέρα.

φυσικά δεν μου έκανε με αποτελεσμα να μην θελω να ξανακάνω παιδί! :lol::lol::lol:

αυτό έλα να μου το πείς σε κανα 3μηνο .. :wink:

κι εγώ έτσι έλεγα στην κόρη μου που τη γέννησα σε 20 λεπτά χωρίς επισκληρίδιο αλλά μετά απο 3 μήνες ήθελα και 2ο παιδί! :wink:

τον μαγκάκο μου τον γένησα με κ.τ. και εάν είχα καλές εγκυμοσύνες ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θα έκανα και 3ο παιδί!! 20 λεπτά ταλαιπωρίας στην κ.τ. αξίζουν και ξεχνιούνται μόλις βλέπεις αυτό το θεσπέσιο προσωπάκι να σε κοιτάει ..

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Καλησπέρα σε όλες,

Γεννάω σε περίπου 1,5 μήνα στο ΜΗΤΕΡΑ και ενώ έχω πολύ εμπιστοσύνη στο γιατρό μου, στο τελευταίο ραντεβού μας συζητήσαμε για την επισκληρίδιο και ήταν κάθετος ότι θα την κάνουμε όπως ήταν και κάθετος ότι θα κάνουμε μετά περιναιοτομή (ελπίζω να το γράφω σωστά). Το πιο πιθανό είναι αν είχα την επιλογή να διάλεγα και από μόνη μου επισκληρίδιο αλλά μου την δίνει που δεν μου άφησε επιλογή. Γνωρίζει καμία γιατί γίνετται αυτό?

V4dh.jpgOK2ip2.png

φυσικά δεν μου έκανε με αποτελεσμα να μην θελω να ξανακάνω παιδί! :lol::lol::lol:

αυτό έλα να μου το πείς σε κανα 3μηνο .. :wink:

κι εγώ έτσι έλεγα στην κόρη μου που τη γέννησα σε 20 λεπτά χωρίς επισκληρίδιο αλλά μετά απο 3 μήνες ήθελα και 2ο παιδί! :wink:

τον μαγκάκο μου τον γένησα με κ.τ. και εάν είχα καλές εγκυμοσύνες ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θα έκανα και 3ο παιδί!! 20 λεπτά ταλαιπωρίας στην κ.τ. αξίζουν και ξεχνιούνται μόλις βλέπεις αυτό το θεσπέσιο προσωπάκι να σε κοιτάει ..

Μαρή νανούκα τι 20λεπτο μου λες;;;;; Πονούσα 5 ΩΡΕΣ!....ηταν πολυ δύσκολος τοκετός γι'αυτό μ'ακούς τόσο φρικαρισμένη!

Αμα ήταν ενα 20λεπτο μονο εντάξει!

12 άρχισαν οι καλές ωδίνες και γέννησα 5!

Γεια σας κι από μένα :D

Δε διάβασα όοολες τις απαντήσεις στο θέμα, αλλά ήθελα να πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία.

Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό κι επισκληρίδιο. Το είχα επιλέξει επειδή έχω πολύ χαμηλές αντοχές στον πόνο.

Εσπασαν τα νερά στις 2.30 τη νύχτα, πήγα στο μαιευτήριο όπου μου έβαλαν τεχνητούς πόνους και κατά τις 8 το πρωί (με διαστολή 2!!!) έψησα επιτέλους το γιατρό ότι ήταν η ώρα να μου κάνουν την ένεση.

Στην αρχή όλα ήταν πολύ ωραία - δεν ένιωθα καθόλου πόνο (εντάξει μούδιασε το ένα μου πόδι και με έπιασε φαγούρα στο στήθος, αλλά τίποτα το τραγικό). Στο μεταξύ πέρναγε η ώρα κι εγώ συνέχισα να μην έχω διαστολή και έτσι χρειάστηκε να πάρω κι άλλη δόση γιατί ξανάρχισα να πονάω (ευτυχώς ο γιατρός μου δεν έσπευσε να με βάλει για καισαρική).

Δυστυχώς η επόμενη δόση δεν είχε (μαλλον ) κανένα αποτέλεσμα - είχα ακούσει ότι σου κάνουν τόσο ώστε να πονάς και λίγο για να μπορείς να βοηθήσεις, αλλά εγώ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΑ!

Είχα φρικάρει, ο πόνος ήταν (για μένα) αβάσταχτος, φώναζα στην αναισθησιολόγο να κάνει κάτι και αφού έλεγξε ότι δεν είχαν μετακινηθεί τα σωληνάκια μου έβαλε κι άλλο φάρμακο... αλλά φευ!

Στο τέλος αναγκάστηκε να μου χορηγήσει κάτι άλλο - συνολικά δεν ξέρω τι κοκταίηλ πήρα ! Το μόνο που ξέρω είναι ότι μαστούρωσα τελείως ΄και όταν πια στις 11 η ώρα με πήγαν χειρουργείο, με πήγε η μαια σηκωτή ...

Περιττό να πω ότι δεν ένιωσα τίποτα εκτός από ένα "φλαπ" την ώρα που βγήκε η μπουμπού μου (μου έλεγαν σπρώξε, έσπρωχνα κι εγώ αλλά δεν έσπρωχνα κιόλας) και μετά κοιμήθηκα!

Παρέμεινα μαστουρωμένη όλη τη μέρα (όχι ότι δε μ' άρεσε) και έκανα πολύ εμετό αλλά μου έδωσαν κάτι και σταμάτησα.

Κατά τα άλλα όλα καλά.

Απ' ό,τι μου είπαν ανήκω σε ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού που να το πω με απλά λόγια κάτι δεν επικοινωνεί σωστά στη σπονδυλική μου στήλη από τις δύο πλευρές, γι' αυτό και όλη αυτή η ταλαιπωρία...

Εννοείται ότι αν κάνω κι άλλο παιδί πάλι επισκληρίδιο θα επιλέξω...

Καλή λευτεριά στις εγκυμονούσες !

Εγω γεννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο στο Ιασώ.Μονο στο τελος ΄με αφησαν για ενα τεταρτο χωρις δοση και πεθανα απο τους πονους,δεν μπορουσα να σπρωξω.Με την επισκληρίδιο δεν καταλαβα πόνο αλλά αισθανομουνα το σωμα μου ,μπορουσα να σπρωξω.Δεν ειχα καμια παρενεργεια μετα,ουτε τρεμουλο,ουτε ζάλη .Ημουν τέλεια!!!

δε ξερω πως θα ακουστώ με αυτό που θα πω αλλά είμαι στο τέλος του τέταρτου μήνα,έχω ΠΗΤ 20-06-09 και όταν έρθει εκείνη η στιγμή και όλα είνια καλά και δεν χρειαστεί γα κάποιο λόγο καθαρά ιατρικό καισαρική τομή,θα γενήσω φυσιολογικά και ΧΩΡΙΣ επισκληρίδιο.Είναι το πρώτο μου παιδάκι .Σίγουρα θα λέτε πολλές...μεγάλη μπουκιά φάε-μεγάλη κουβέντα μην λες...αλλά το πιστεύω.νομίζω ότι αυτή την εμπειρία όσο οδυνηρή και να είναι καταρχάς την περναν εκκατομυυυυυρια γυναίκες στον κόσμο απο αρχαιοτάτων χρόνων...η ίδια η φύση μας έδωσε τόσο πόνο όσο αντέχουμε.ΚΑι κατα δεύτερον νομίζω ότι αυτη την εμπειρία στην ζωή μας θα την ζήσουμε 1-2 το ποοοολυ 3 φορές οι πιό αποφασισμένες.Γιατί να μην την ζήσω όπως είναι πραγματικά?ίσως έχει σημασία και την σχέση έχει η κάθε γυναίκα με τον πόνο.Εγώ στην περίοδο πονούσα πολύ και τον πόνο τον αντέχω γενικά..

Δεν ξέρω βέβαια για τον συγκεκριμένο πόνο πόσο δυνατός θα είναι...αλλά όσο και να είναι...υπάρχει περίπτωση να μην τον αντέξω??τότε γιατι γεννήθηκα γυναίκα? :D

και εγω ετσι ελεγα πριν γεννησω γιατι εχω μεγαλη αντοχή στον πόνο.Δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα πονάω τόσο πολύ.Δεν ξέρω ισωσ απο γυναικα σε γυναικα να διαφερει ο πονος.Τους πρώτους πόνους πριν την επισκληρίδιο τουσ αντεξα μια χαρά.Στο τέλος όμως δεν ειχα το κουράγιο να σπρώξω απο τον πολύ πόνο.Βέβαια με άλλες κοπέλες γίνεται αντίθετα.Μπορουν να σπρώξουν οταν πονάνε και οχι με επισκληρίδιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...