Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Recommended Posts

Όντως δύσκολη περίπτωση...πολύ δύσκολη!!!

Στα νοσοκομεία δεν κάνουν ολική αναισθησία παρά μόνο τοπική στο ράψιμο και όταν είναι να κόψουν την ώρα της γέννας από όσο ξέρω δεν βάζουν αναισθητικό.

Εγώ θα γεννήσω στο πανεπίστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.ΕΚεί προτείμησα να γεννήσω αντί κλινικής.Είμαι και εγώ κατά των μαιευτηρίων.Στα νοσοκομεία ότι και να τύχει έχουν την υποδομή να το αντιμετωπίσουν...στις κλινικές όμως...?

Διαφημίσεις

στην πρωτη γεννα μου εκανε τοπικη και πριν με κοψει. αυτη τη φορα δεν ξερω δεν θυμαμαι. μονο πονο θυμαμαι. μονο φοβο και αγωνια που δεν ακουγα κλαμα :cry: νοσοκομειο και παλι νοσοκομειο. με το καλο να ερθει το μωρο σου

πωπω μανουλα χαρα στο κουραγιο σου... εγω θα ειχα μεινει απο τον πονο...

φωναζα τοσο δυνατα οταν μου εβγαζαν το παιδι που τρομαξαν ολες οι κοπελες των διπλανων δωματιων. μακαρι να σταματουσα να ζω για λιγα λεπτα :cry: οσες μερες ημουν στην κλινικη σχολιαζαν το περιστατικο μου και με ρωτουσαν ολες οι κοπελες, οι μαιες και οι γιατροι πως ημουν αν ποναω και αν ηταν καλα το μωρο(εμεινε 7 μερες στη μοναδα :? )

θυμαμαι οταν ημουν στο δωματιο με τους ορους -γιατι μου εκαναν πονους ειχαμε περασει τις μερες- και ειχα αποφασισει να μην κανω επισκληριδιο... ε, κουτσα στραβα το αντεχα... πρωταρα κιολας λεω αντε να δουμε... και ξεκιναει μια διπλανη τις φωνες, τις τσιριδες, τα ουρλιαχτα, τα ποναω, αχ, ουχ, και να ακουω να της λενε (αντρας) "σκασε", "ησυχασε" και να παθαινω πανικο! τι ετσι θα κανω??? ετσι ειναι η γεννα? 23 χρονων πιτσιρικι τα "χρειαστηκα" που λενε! ε, πες πες οι κοπελες τριγυρω -που τις θεωρω βαλτες απο το Μητερα για να τσεπωνουν οι γιατροι τα 300ια για την επισκληριδιο- και κανε δεν θα πονεσεις και καναμε κι εμεις κτλ κτλ... μολις επιασαν λιγο παραπανω οι πονοι λεω αντε βαρα τη! αλλα οντως να ακους αλλη να γενναει και να φωναζει και να εισαι και εσ στην αναμονη ειναι τρομακτικο!

me and my men...

Διαφημίσεις

πολυ με εχετε μπερδεψει με τις ιστοριες σας :?:?:?

εγω εχω κανει ανοιχτο χειρουργειο γιατι εβγαλα μια κυστη, εκανα να συνελθω ενα μηνα!!!!!! :shock::shock:

δεν προκειται να ξεχασω τους πονους με τιποτα, και σκεφτομαι δηλαδη εκεινοι οι πονοι με τους πονους της καισαρικης ειναι ιδιοι;;;;

καλα πλακα κανετε? εγω εκοψα περιδεση χωρις καμια αναισθησια και επειδη δεν πιανανε ευκολα το ραμμα, συν τον φοβο μου συν την ατσουμπαλοσυνη του χειρουργου που με αγγιζε και με ψαλιδιζε λες και θα γεμιζε γαλοπουλα για τις γιορτες τα ειδα ολα και για πρωτη φορα στη ζωη μου εβαλα τις φωνες ενω γενικα αντεχω τον πονο..λιγη ωρα πριν που καθομουν στην αναμονη και περιμενα να με παρουν μολις ειχε σκασει μυτη μια κοπελιτσα που της ειχαν σπασει τα νερα και στην αιθουσα προετοιμασιας ειχε αρχισει τα βογγητα και τα αου και τα ποναω..μονο αυτο εφτανε να με προδιαθεσει και να με επηρεασει..

το πιο αστειο ειναι που ο γιατρος μου ελεγε να του τραβαω την μπλουζα και εγω ενω αυτα τα θεωρω χαζα τη στιγμη εκεινη καπου ηθελα να ξεσπασω τον πονο και την ταλαιπωρια μου και οντως του κρατησα τη μπλουζα..κοιτα να δεις η ψυχολογια παιχνιδια που παιζει..αφηστε που περιμενα να ακουσω την λεξη "τελειωνουμε" και αυτη τη ρημαδα να μην την ακουω ποτε να παιρνω κουραγια..

κοιτα τι τραβαμε οι γυναικες..

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, καλησπέρα! Γέννησα στις 15/12/08 και ο έρωτάς μου σήμερα είναι 28 ημερών. Γέννησα στο Αλεξάνδρας με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρήδιο. Η γέννα μου ήταν δύσκολη καθώς οι πόνοι μου ήταν κανονικής γέννας, το μωρό ήταν πολύ ψηλά και δεν είχα καθόλου διαστολή. Έπρεπε να σπρώχνω για να κατέβει το μωρό, και να περιμένω ώρες μέχρι να κατέβει. Ο πόνος ήταν απίστευτος. Δεν έχω ξαναπονέσει ποτέ τόσο στην ζωή μου.

Για να καταλάβαιτε μόλις βγήκα από την αίθουσα τοκετού και με πήγαν να δώ τον άντρα μου, του είπα ότι αν θέλει άλλο παιδί να πάει να το κάνει με άλλη και να το φέρει να το μεγαλώσουμε.

Δεν τους ξέχασα και δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Δεν τους θυμάμαι ως τους πιο γλυκούς πόνου που λένε.

Σας πληροφορώ ότι αν ήξερα και είχα νιώσει ξανά τους πόνους της γέννας πάλι θα επέλεγα να μην κάνω επισκληρήδιο. Το θεωρώ αδιανόητο να χορηγήσω σ' ένα υγιέστατο μωράκι, όσο μικρή κι αν είναι η δόση, το οποιοδήποτε φάρμακο για τον οποιοδήποτε λόγο.

[.png

Και ποιος είπε ότι την επισκληρίδιο την "τρώει" το μωρό?

Περνάει, περνάει...γι'αυτο και μπορει να ειναι λιγο πιο νωθρό το μωρό όσον αφορα το θηλασμο

Εμένα μου εκαναν ενεση πεθιδινης και ελεγα δεν θα ειναι τίποτα κι ομως μου ειπε η συμβουλος θηλασμου οτι επηρεαζει παρα πολυ το έμβρυο :roll:

που να ξερα...παντως κι εγω που ήμουν κατα της επισκληριδιου την ζήτησα...αλλα δεν μου την εκαναν και τωρα λεω να μην κανω αλλα παιδάκια :D

Διαφημίσεις

Εγω παλι θα διαφωνήσω...Είμουν πολύ υπερ της επισκληριδίου. Το είχα θεσει και ως όρο στη γιατρό στην πρωτη μας συναντηση. Τελικά δεν έκανα και μπορω να πω πως δεν το μετανοιωσα. Ενταξει...πονεσα...αλλά ξεχασα τα παντα μολις βγηκε η μικρή. Πραγματικά δεν θυμομουν καθόλου τους πόνους αμεσως με το που γεννησα. Ειδικά ο πόνος στην εξωθηση δεν με πειραξε (στις ωδίνες ηταν χειρότερα). Και τωρα με χαρα λέω πως στο επόμενο δεν θα ζητήσω επισκληρίδιο..

Βεβαια όλη η γεννα κρατησε 5μιση ωρες. Από την ωρα που εσπασαν τα νερα μεχρι την ωρα που βγήκε η μικρή. Αν κρατούσε παραπάνω δεν ξέρω πως θα ήταν και αν θα αντεχα..

Καλά βέβαια εσείς μιλάτε για φυσιολογικό τοκετό επομένως μπράβο σας που καταφέρατε να γεννήσετε άνευ.

Στη δική μου περίπτωση πρόκειται για καισαρική επομένως δεν έχω επιλογή μη νάρκωσης. Έχοντας όμως κάνει 2 επεμβάσεις με ολική νάρκωση είμαι πεπεισμένη πως σίγουρα η επισκληρίδιος είναι σίγουρα προτιμότερη!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Καλά βέβαια εσείς μιλάτε για φυσιολογικό τοκετό επομένως μπράβο σας που καταφέρατε να γεννήσετε άνευ.

Στη δική μου περίπτωση πρόκειται για καισαρική επομένως δεν έχω επιλογή μη νάρκωσης. Έχοντας όμως κάνει 2 επεμβάσεις με ολική νάρκωση είμαι πεπεισμένη πως σίγουρα η επισκληρίδιος είναι σίγουρα προτιμότερη!

Ναι κι εγω δεν ηθελα καισαρικη με ολικη αν χρειαζοταν...ηθελα να δω αμεσως το νινακι μου

Γέννησα με καισαρική και επισκληρίδιο στις 17 Οκτωβρίου και ήταν η ωραιότερη εμπειρία!! Δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ, το μωράκι το είδα, το αγκάλιασα και το φίλησα ΑΜΕΣΩΣ και σε λιγότερο από 1 ώρα από τότε που με έβαλαν στο χειρουργείο, είχαν τελειώσει όλα!! Κάποιες που είδα στην ανάνηψη και ήταν από ολική, ήταν χάλια...Η καισαρική σε μένα ήταν επιβεβλημένη λόγω υψηλής μυωπίας και αμβλυωπίας στο ένα μάτι αλλά και με φυσιολογικό να γεννούσα πάλι θα έκανα επισκληρίδιο! Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν γυναίκες στις μέρες μας που να βιώνουν τον τοκετό σαν μια τόσο "τραυματική" εμπειρία, που να μην θέλουν να κάνουν άλλο παιδί, όταν η επιστήμη έχει προοδεύσει και μπορεί να δώσει λύσεις;; Και βέβαια, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω ακούσει ότι η επισκληρίδιος περνάει στο παιδί. Τουλάχιστον, ο γιος μου δεν είχε ΚΑΜΙΑ νωθρότητα ούτε στον θηλασμό, ούτε στο φαΐ γενικότερα!! :D

Γέννησα και τα δύο μου παιδάκια με επισκληρίδιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. :D

Και στις δύο γέννες καταλάβαινα τα πάντα και συμμετείχα ενεργά.

Επίσης δεν κατάλαβα τίποτα μετά από ράμματα και καθαρισμό μήτρας.

Η αδελφή μου δεν πρόλαβε να την κάνει γιατί πήγε στο νοσοκομείο με διαστολή 9 και σε μισή ώρα γέννησε. Μου είπε ότι την ταλαιπώρησε πολύ το ράψιμο.

Και τις 2 φορές είχα δικό μου αναισθησιολόγο που μου χορηγούσε την ένεση λίγο πριν να έχω διαστολή 7 και όχι όλη μαζί. Πρέπει να συζητήσεις με τον αναισθησιολόγο τι και πώς για να ξέρεις τι γίνεται.

439777kyl7vdm4mz.gif

aPiIp2.png AMd6p2.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Ξέρει καμία πως είναι η ραχία????????Γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μου κανει

ραχία σε περίπτωση καισαρικής μου είπε ο γιατρός μου!!!παρακαλώ αν ξέρει

κάποια να με ενημερώση!!!!!!!!ευχαριστώ!!!! :D

2ef2v5u.png

Και μένα ραχιαία θα μου κάνουν μεθαύριο...από ότι διάβασα ειναι σαν την επισκληρίδιο αλλά πιάνει πιο γρηγορα και φευγει και πιο γρηγορα...μην ανησυχεις παρόμοια ειναι ολα...ψάξε στο google για να διαβασεις πιο πολλές λεπτομέρειες. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Εγώ γέννησα στις 29/09 και είχα έναν πολύ όμορφο τοκετό.

Οι οδύνες κράτησαν απο τις 9 το βράδυ μέχρι τις 02.45 το πρωί οπότε και έκανα την επισκληρίδιο. Ο λόγος δεν ήταν οτι δεν μπορούσα να αντέξω τους πόνους, αλλά οτι δεν είχα επαρκή διαστολή (διαστολή 1-2) και σκεφτόμασταν με την γιατρό μου, οτι άν περάσουν ακόμα αρκετές ώρες με πόνους, όταν έρθει η ώρα των εξωθήσεων θα έχω ήδη εξαντληθεί.

Απο τη στιγμή που έκανα την επισκληρίδιο, μετά απο μισή ώρα είχα πλήρη διαστολή (τυχαίο απ΄ότι μου εξήγησαν) και με την 3η εξώθηση είχα το μωράκι μου αγκαλιά.

Φυσικά καθόλη τη διάρκεια του τοκετού καταλάβαινα τα πάντα, πότε πρέπει να εξωθήσω, καταλάβαινα πως βγαίνει το μωρό, απλώς δεν είχα έντονο πόνο ώστε να εξαντληθώ. Φανταστείτε οτι γέννησα στις 3.40 το πρωί και απο τις 8.00 το πρωί είχα ξυπνήσει, είχα κάνει το μπάνιο μου και έκανα βόλτα με τον αντρούλη μου! :)

Και μένα ραχιαία θα μου κάνουν μεθαύριο...από ότι διάβασα ειναι σαν την επισκληρίδιο αλλά πιάνει πιο γρηγορα και φευγει και πιο γρηγορα...μην ανησυχεις παρόμοια ειναι ολα...ψάξε στο google για να διαβασεις πιο πολλές λεπτομέρειες. :wink:

Ααααααααααα!!!!!ραχιαία λέγεται καταρχήν έ?Αχ να 'στε καλα βρε κορίτσια...

:wink: Σ'ευχαριστώ κι εσένα ζένια μου...

2ef2v5u.png

Εγώ γέννησα τη κόρη μου με καισαρική και επισκλειρίδιο αλλά είχα κακή εμπειρία γιατι κατα το ράψιμο τελείωνε το φαρμακο και άρχισα να πονάω μέχρι να μου ρίξουν και άλλη δοση παρ ολίγο να μου πέσει το παιδί απο τα χέρια. Τώρα στο δεύτερο θα κάνω ολική με τη μόνη διαφορά που έχω ζητήσει απο το γιατρό μου να είμαι η πρώτη που θα δω το παιδί.

[/img][/url]

as1cxJd0g410010MDAwMDYxMmR8MDAwMjIzZHxsaW5h.gif

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Εγώ γέννησα τη κόρη μου με καισαρική και επισκλειρίδιο αλλά είχα κακή εμπειρία γιατι κατα το ράψιμο τελείωνε το φαρμακο και άρχισα να πονάω μέχρι να μου ρίξουν και άλλη δοση παρ ολίγο να μου πέσει το παιδί απο τα χέρια. Τώρα στο δεύτερο θα κάνω ολική με τη μόνη διαφορά που έχω ζητήσει απο το γιατρό μου να είμαι η πρώτη που θα δω το παιδί.

dev259pr___.png

as1cxJd0g410010MDAwMDYxMmR8MDAwMjIzZHxsaW5h.gif

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Πάντως κορίτσια μη γελιόμαστε, ό,τι είδους νάρκωση και να κάνουμε περνάει στα μωράκια μας. Αφου να φανταστείτε στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού οι μαίες μας είπαν ότι ένας από τους λόγους που μπορεί να μη σου κάνουν επισκληριδιο είναι αν το μωράκι έχει λιγότερους καρδιακούς χτύπους και αυτό γιατί για καμιά ώρα μετά τη νάρκωση πέφτουν κι άλλο και οι δικοί του :?:?

.png

Κι εγώ είχα έκανα επισκλειρίδιο με καισαρική.. μόνο που δε με έπιασε! τελικά μου έκαναν επιπλέον και ολική γιατί ένιωθα σχεδόν τα πάντα ! Απ ότι φαίνεται ο γιατρός που μου έκανε επισκλειρίδιο ήτανε κομματάκι «γκασμάς» γιατί την επόμενη ημέρα είδαν ότι είχε μελανιάσει η πλάτη μου στο σημείο του φαρμάκου! Μάλλον το είχε διοχετεύσει σε λάθος σημείο…. Δεν ξέρω αλλά την έχω πάρει με πολύ κακό μάτι.... Περιττό να σας πω ότι ήτανε μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Αυτή τη φορά θα γεννήσω σίγουρα με ολική.

anna2303

εγω στη πρωτη εγκυμοσυνη δεν εκανα επισκληριδιο και γεννησα με Φ.Τ πονεσα παρα πολυ ακομα το θυμαμαι και ειπα οτι τωρα αν υπαρχει κατι που θα με βοηθησει να μην πονεσω τοσο πολυ θα το κανω , πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος να το ξαναπερασω ολο αυτο, φυσικα μιλαμε για κατι που πανω απο ολα δεν θα βαλει σε κινδυνο τις ζωες μας

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...